Peps Persson aktuell med artikel och intervju i Jefferson

Peps Persson fyller 70 år den 20 december och passande nog har Jefferson en färsk intervju med jubilaren i nya numret.  Nr 190 sedan starten i slutet av 1960-talet för denna världens äldsta bluestidning. Det är en 12-sidig artikel av Birgitta Larsson följd av ytterligare fyra sidor där Nisse Hellberg intervjuas av chefredaktören Ola Claesson om Peps inflytande på denne och hans band Wilmer X .

Fascinerande läsning som går tillbaka till hur allt började och på frågan om framtiden svarar Peps ” Jag blir sjuttio i år och tar en dag i taget, men jag spelar in lite egna grejer då och då hemma i uthusstudion”.

När Peps tvingades trappa ned efter att ha fått hjärtflimmer i slutet av 00-talet dröjde det till sommaren 2014 innan han efter sex års bortavaro åter stod på en scen. Då var det på ett spelställe Peps själv varit med och startat upp i sina hemtrakter, Stickspåret i Vittsjö utanför Hässleholm. Hans band då var en upplaga av Blodsbandet bestående av basisten Mikael Fahleryd, organisten Tommy Berndtsson, gitarristen Stefan Sandberg och trummisen Bosse Skoglund,

Mycket fin läsning i nya Jefferson som numera finns hos Pressbyrån. Som extrabilaga finns med åtminstone för oss prenumeranter en 50-sidig tidskrift ägnad den ofta i Sverige verksamme amerikanske skribenten och producenten Sam Charters (1929-2015), vilken bl.a producerade många av Peps bästa album och som skrev otaliga böcker om bluesmusik.

Nedan två av mina Peps-skivor i LP-samlingen.

img_2023img_2024img_2021

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *