Konserter på gång i Göteborg – februaris första halva

Februari månad är snart här och nu börjar det likna någonting efter ett som vanligt blekt utbud i januari.

Fler och flera konsertdatum med verkligt stora namn blir klara, Bara på senare tid har det blivit klart att Liseberg i sommar tar dit Kris Kristofferson den 14 juni, First Aid Kit den 21 juni och Emmylou Harris den 3 augusti.

Kris Kristofferson och Johan Red Top Larsson- Trädgårn 2008

Nikki Lane blev också klar för återbesök på Pustervik, torsdag 15 juni och den här gången lär det bli fler än de ca. 100 som såg henne på lilla klubben ifjol,

Nikki Lane- Pustervik

 

Följande är konserter jag själv gärna går på. Till att börja med kommer här första halvan 2-15 februrai. Alla blir det väl inte särskilt som det vissa dagar kolliderar bland gigen.

Det börjar med en rejäl krock för countryälskare.

Torsdag 2 februari

—————————

Chip Taylor (KoM Bar), med en kompmusiker med sig, norske gitarristen Göran Grini. Samma ställe han var den 1 september 2015.  Chip har alltid nya låtar på gång och ger alltid bra konserter, Han har varit flitigt på besök i Göteborg sedan den där första gången i december 1999  på krogen Klara på Magasinsgatan. Då jag också intervjuade honom i direktsändning i Radio Göteborg efter att han själv kört bil hela vägen från Oslo och med knapp marginal hann till vår sändningstid. Två livelåtar gjorde han ihop med sin dåvarande basist Petter Eriksson,

Aaron Lee Tasjan (Pustervik matsalen) (Se bild ovan) Sverigedebut för en 30-årig americana-artist från Ohio men baserad i Nashville med skivkontrakt på New West Records. Kommer trots tidigare annonserat utan band, Däremot klar för Roskilde med sitt band och vi kan hoppas på  ännu en Göteborgssväng då .Förband är norrländskan Ellen Sundberg som vi tidigare sett på Pusterviks stora scen.

Lördag 4 februari

————————–

Dungen (Pusterviks stora scen).Unikt band i psykedelisk- och progrock-stil som funnits sedan 1999 vars skivor ofta prisats i utländsk press trots att de har svenska texter. Gruppen består av förutom sångaren/låtskrivaren mm  Gustav Ejstes, gitarristen Reine Fiske, basisten Mattias Gustavsson och trummisen Johan Holmegard.

Bror Gunnar Jansson (Nefertiti). För två år sedan gav han konsert på Nefertitis scen i och med den svenska lanseringen av hans förra solo-album ”Moan Snake Moan”. I år släpps både en EP och ett fullängdsalbum som bär titeln And The Great Unknown” Part I & II.

Nefertitis pressrelease skriver  ”Southern gothic, blues och svenskt vemodsom  möts i historier om mördare och vanligt folk. ATGU är inspelad och producerad av Filip Leyman (Anna von Hausswolff, Tempel m.m.) och Christoffer Johansson (som bl.a. producerat Bror Gunnars tidigare album). Multi-instrumentalisten, en-persons-orkestern, Bror Gunnar Jansson (sång, gitarrer, trummor, slagverk, saxofon m.m.) kommer också ha med sig ett antal musiker. Exakt vilka det rör sig om är ännu höljt i dunkel, men förbered dig på en kväll utöver det vanliga.”

Måndag 6 februari

——————————

Black Lillies (Kom Bar) Arrangerande Rootsy beskriver dem med följande  ”Black Lillies från Knoxville, Tennessee med frontmannen och låtskrivaren Cruz Contreras , Efter fyra framgångsrika skivor och ett ändlöst turnerande hemma i USA kommer dom äntligen för sin första Skandinavien-turné. Med sig under armen kommer dom ha med sig det pinfärska albumet ”Hard To Please” som släpps för Europa i början av Januari. Skivan är inspelad och skriven under dramatiska omständigheter. Strax före inspelning bestämde sig två i bandet för att sluta och Contreras hade inte sångerna färdiga som passade bandets nya line-up. För första gången skrev Contreras med kniven på strupen och från det kom mer personliga sånger och mer av ett råare sound. Black Lillies kommer till oss som en väldigt levande 6-manna outfit ”.

Torsdag 9 februari

—————————-

Kurt Rosenwinkels Bandit 65 (Nefertiti), Den amerikanske jazzgitarristen ,född 1970, anses vara en av de ledande inom sin stil idag  Jag missade honom såväl på Nefertiti 2015 som i februari 2016 när han var här ihop med Århus Jazz Orchestra i Stenhammarsalen. Han har med sig två man, en powertrio med två gitarrister  där den andre är Tim Motzer och en trummis i Gintas Janusonis plus allihop på diverse elektronik.

Nefertiti skriver i pressrelease ”2016 har varit ett spännande och omvälvande år för Kurt Rosenwinkel. Efter 9 år som professor vid Jazz Institute Berlin har han gått vidare till att satsa helhjärtat på sitt eget skapande. Bandit 65 är bara ett av resultaten av denna återfunna nyfikenhet. Bandit 65 är en fascinerande trio vars utgångspunkt föds ur fantastisk virtuositet, gränslös bredd, häpnadsväckande skönhet och en enorm kraft. De utforskar mötet mellan gitarr, rytm, elektronika, ljudlandskap, experimentalism, psych-rock, fri improvisation och telepatiskt samspel.”

Onsdag 15 februari

———————————–

Cass McCombs Band (Pustervik), En amerikansk s,k folkindie-singer/songwriter som I slutet av augusti släppte albumet Mango Love. Woody West skriver i sin pressrelease” ett av McCombs finaste album hittills i karriären och ett av årets absolut starkaste album producerat av Rob Schnapf (Eliott Smith, Beck) och Dan Horne (Beachwood Sparks, Jonathan Wilson). De skarpa, surrealistiska betraktelserna ställs i kontrast mot svängig Philly-soul, varm California-psychedelia, lummig Laurel Canyon-pop och svart New York-paranoiapunk.”

Låter flummigt värre,  men denne kaliforniske artist Cass McComb är verkligt uppskriven i de engelska månadsmagasinen.

Del 2 av februari följer inom kort med bl,a Dream Theater, Elvis Costello och Charlie Musselwhite

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

e r.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *