Konserter i Göteborgsområdet- andra halvan av mars 2017

Onsdag 15 mars

Johnossi (Trädgårn)

Turnépremiär för duon som  består av John Engelbert (sång/gitarr) och Oskar ”Ossi” Bonde (trummor). De bildades 2004 i Saltsjöbaden,Nacka och albumdebuterade 2006. Vi såg dem bl.a i Göteborg som förband till Green Day och Joan Jett på Ullevi sommaren 2010. Nu aktuella med nytt album.

Joe Lynn Turner (Sticky Fingers)

Rocksångaren från New Jersey, född 1951, med meriter från Deep Purple, Rainbow och Yngwie Malmstens band.

—————————————————————————————————————””””

Torsdag 16 mars

Ale Möller Band (Stora Teatern)

Storan skriver ”Ale Möller Band är något av en institution på den svenska folk- och världsmusikscenen, och kanske hans allra mest populära konstellation. Bandmedlemmarna har skiftande musikaliska bakgrunder och tillsammans gör de världsmusik som inte bara bottnar direkt i de medlemmarnas bakgrund, utan även i deras styrka som musikanter. En konsert med Ale Möller Band är inte som vilken konsert som helst, det är en musikfest, upptäckarfärd och ett världsförbättrande i praktiken.”

Ale Möller – Mandola m.m. Maria Stellas – sång, Mamadou Sene – sång , Rafael Sida – Slagverk Erik Rydvall – Nyckelharpa och Mats Öberg – Keyboards

Oz Noy Trio (Nefertiti)

Oz Noy är en sedan 1996 New York-baserad gitarrist.  Han rör sig med en blandning av jazz,funk,rock ,blues och R&B.

Han har med sig basisten Jimmy Haslip och trummisen Keith Carlock. Haslip känner vi även som skivproducent och som originalmedlem i jazzfusionbandet Yellowjackets där han spelade från 1977-2012. Keith Carlock har spelat med många kända band som ex Steely Dan och Toto.

——————————————————————————————————————————

Dan Reed Network (Musikens Hus) bild ovan

Funkrockbandet från Portland, Oregon kommer än en gång till Göteborg. De hade sin storhetstid runt 1990 och splittrades 1993 men sedan 2012 är de återbildade. Nu med fyra av fem som var med i första sättningen , endast keyboardisten är ny. De spelade senast i Göteborg på Taubescenen,Liseberg i somras.

Dan Reed – Lead Vocals, Guitars, Piano, Brion James – Guitars, Keys, Vocals ,Melvin Brannon II – Bass, Vocals. Rob Daiker – Keyboards och Dan Pred – Drums.

Förband är The Hawkins, ett fyramannaband fån Arboga

Bill Laurance (Nefertiti)

Nefertiti skriver ; Bill Laurance är en brittisk pianist, kompositör, multiinstrumentalist och producent som tar världen med storm. Dubbat till ”jazzmaestro” av The Guardian, hyllad med flertalet priser för sina musikaliska projekt och med fyra självbetitlade album i bagaget- Bill Laurance är en talang som nått oanade höjder och fortsätter att klättra.

Sedan 14-års ålder har han spelat med storheter så som Morcheeba, David Crosby, Salif Keita, Bobby McFerrin, Susana Baca, Laura Mvula, Musiq Soulchild, the Metropole Orchestra och, det som Laurence fått sitt internationella erkännande från, en av medlemmarna i musikfenomenet Snarky Puppy.

Bill´s senaste album ”Aftersun” är en hyllning till rymden och livet i kosmos. Musiken rör sig mellan toner av världsmusik med en krydda av dance music och afrikanska rytmer, allt signerat Laurance karakteristiska genrelösa sound och bredd.. Han har tre medmusiker Chris Hyson på bas och keys, Luke Flowers på trummor och Felix Higginbottom på percussion, ”

Från Broadway till Duvemåla (Stora Teatern)

En kavalkad av musik från världens största musikaler med sångare som haft huvudroller i Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Les Miserables, Wicked, Elisabeth, Dracula, Ringaren i Notre Dame, Jekyll & Hyde och West Side Story.

Medverkande: Laila Adèle, Viktoria Tocca, Jesper Tydén och Jan Ammann. Band under ledning av Carina E. Nilsson

—————————————————————————————————————–

Lördag 18 mars

Courtney Marie Andrews (Pustervik) (se bild ovan)

Arrangerande Woody West skriver ”Den rastlösa själen Courtney Marie Andrews har med albumet ”Honest Life” hittat hem, och fått sitt genombrott längs vägen. Efter att ha lämnat hemmet för det turnerande livet som musiker redan som 16-åring fann Courtney Marie sig själv efter 10 år längs vägarna med ett hjärta krossat av hemlängtan efter flera månader på turné i Europa.

Det var här i längtan efter familj, nära och kära som de första sångerna till ”Honest Life” skrevs, albumet som nu introducerar henne för Europa när det släpps via Loose Music (Sturgill Simpson, Justin Townes Earle, The Handsome Family) i januari och som spås göra Courtney Marie Andrews till ett av årets utropstecken på americanascenen.

Plattan kom redan 2016 i Staterna och omskrevs som ett av årets starkaste, det hamnade på årsbästalistorna hos American Songwriter, Rolling Stone, NPR och Stereogum och har redan belönats med toppbetyg i Uncut, Mojo och utsetts till månadens album av Rough Trade. Rolling Stone har också utsett henne till en av ”10 New Country Artists You Need to Know”.

”Honest Life” är en imponerande samling sånger om att bryta upp, oerhört känsligt och och välkomponerat från en artist som hyllats av kollegor som Ryan Adams och Damien Jurado (Andrews har länge varit gitarrist i Jurados band). De tidlösa melodierna ekar av den gyllene tid runt 67-73 då Laurel Canyon dominerades av Ladies of the Canyon, tänk Linda Ronstadt tolka Joni Mitchell så kommer du nära, andra stunder går tankarna till en mer countryfierad version av Nathalie  PrassPrass’s Southern soul.”

Pale Honey/Eldoradio (Pustervik)

Arrangören skriver ;Pale Honey är den minimalistiska rockduon från Göteborg som består av Tuva Lodmark och Nelly Daltrey. För mindre än ett år sedan kom det kritikerrosade debutalbumet Pale Honey. Albumsläppet följdes upp av spelningar både i Sverige och utanför gränserna, bl.a. en utsåld Londonspelning på The Islington. Bandets andra album släpps senare under 2017.
Förband är Eldoradio, Punkrock-bandet som flera gånger sagts vara Sveriges svar på The Libertines, släppte i våras sitt debutalbum ”21st Century Explosive Sound”. Albumsläppet följdes upp med en Englandsturné och festivalspelningar på bl.a. Peace & Love och Uddevalla Solid Sound.

Crossroad Blues (S/S Marieholm)

Göteborgs Bluesförening skriver; Crossroad Blues från Göteborg har spelat tillsammans ända sedan mitten av 70-talet. Musiken är fortfarande den svängiga, slamriga Chicago-blues, som gjorde dem till ett av stans mest anlitade bluesband. Carl Johan Gadds slidegitarr ger bandet en alldeles egen och äkta prägel. En och annan ny (eller snarare nygammal) låt har smugit sig in på repertoaren genom åren. Men det är fortfarande Muddy Waters, Elmore James, Jimmy Reed, Chuck Berry och Robert Johnson som dominerar sound och stämning.

Bandet på 40-års jubileet är Carl-Johan Gadd: gitarr, slidegitarr, sång Göran Hartman: trummor, sång, Per Hörberg: bas och Sven-Erik Norberg: gitarr, sång.

Black Cat Bone (Restaurang Ester,Kungsbacka)

Arrangerande Kungsbacka blues & jazzförening skriver ; ””Black Cat Bone är en grupp från Göteborg som tolkar bluesklassiker på ett personligt vis. På repertoaren hittas musik av legender som t.ex Skip James, Elmore James och John Mayall. Gruppens styrka ligger i en bred reportoar som täcker in många av bluesens stilar, allt framfört med stor spelskicklighet och god känsla för stilen.”

Christoffer Johansson sång/ gitarr, Per Ödberg, gitarr Erik Ivarsson gitarr/ lapsteel,,Linus Fredin bas, och Erik Fastén trummor.

OBS eftermiddagsspelning , Start 15.30

Parni Valjak (Stora Teatern)

Storan skriver ”Första Sverigeturnén efter 40-årig musikkarriär. Parni Valjak härstammar från Kroatien och anses vara förkroppsligandet av “sann” rock och urban kultur och är ett av de största och populäraste banden från forna Jugoslavien. Många av deras låtar anses vara så kallade “evergreens” som till exempel “Sve još miriše na nju”, “Jesen u meni”, “Ugasi me” och “Zastave”.

Bandets vokalstjärna Aki håller fortfarande högsta nivå och energin som avges från scenen tillhör en sällan skådad kategori som har byggts upp under 40 år av musik och konserter. Bandet spenderar 4-5 timmar om dagen i replokalen än idag och enligt fans och rockjournalister låter dem bättre än någonsin live.”

—————————————————————————-

Söndag 19 mars

Vince Mendoza/Nils Landgren /Bohuslän Big Band (Stora Teatern)

Storan skriver ”Bohuslän Big Band presenterar ett samarbete med den amerikanske kompositören, dirigenten och arrangören Vince Mendoza och Nils Landgren flera produktioner bakom sig. De är även initiativtagare till det europeiska nätverket EMC-European Music Circle.

Temat är en blandning med låtar från Nils Landgrens senaste skiva Some Other Time, en hyllning till Leonard Bernstein, som Vince Mendoza adapterat till storband. Det är också en del låtar från olika projekt med Landgren och Mendoza under åren. Lite jazzigt, lite orkestralt och lite pop.

Vince Mendoza, har arbetat med välkända stjärnor som Björk, Bobby McFerrin, Robbie Williams, Herbie Hancock, Melody Gardot, Sting med många fler. Vince har precis gått in i rollen som konstnärlig ledare för WDR Big Band i Köln.

Nils Landgren har berikat svenskt musikliv som få andra och har gjort det mesta med de flesta. Under åtta år arbetade han även som konstnärlig ledare för Bohuslän Big Band. Ett samarbete som sträcker så lång tillbaka som 80-talet. Nils har medverkat på över 500 album och spelat med artister som Herbie Hancock, ABBA, the Crusaders, and Wyclef Jean.

——————————————————————————————————–

Måndag 20 mars

Blackberry Smoke (Pustervik)

Southern rock-bandet Blackberry Smoke bildades 2000 i Atlanta, Georgia.  Det består av Charlie Starr (lead vocals, gitarr), Richard Turner (bas,sång), Brit Turner (trummor), Paul Jackson (gitarr,sång), and Brandon Still (keyboards).

Deras senaste besök i Sverige var i november 2014 då de spelade bl.a på Trädgårn . Nu är de aktuella med det nya albumet ”Like An Arrow, deras femte studioalbum som följer upp förra årets succé Holding All The Roses – som landade på förstaplatsen på Amerikanska countrylistan.

Förband är Biters som också kommer från Atlanta och som albumdebuterade med Electric Blood 2015,   .

.——————————————————————————————————-

Tisdag 21 mars

Joshua Radin/Lily & Madeleine  (Pustervik)

Amerikansk singer-songwriter från Los Angeles; Pustervik skriver ; Joshua Radins personliga och omedelbara blandning av pop och folk har förgyllt världen i snart femton år. I sina låtar skildrar han relationer, kärlek, livet och allt däremellan – alltid med en stor dos igenkänning.

Tanken var aldrig att det skulle bli någon artist av Joshua Radin, men efter att ha spelat upp en av sina tidiga kompositioner för vännen tillika skådespelaren Zach Braff fick han den uppmuntran som behövdes för att ge musiken en chans. Och tur var väl det. Hittills har vi bjudits på sex studioalbum fullproppade med det allra finaste som blandningen av pop och folk har att erbjuda.

Hans känsloladdade kompositioner har tonsatt mängder av TV-serier, och den hängivna lyssnarskaran det har gett honom har han förvaltat väl. I slutet av januari släppte Radin sitt sjunde album, ”The Fall”. Albumet är det första han har producerat helt själv. ”

Joshua har spelat tre gånger i Göteborg tidigare: på Brew House 2011 och på Trädgårn 2012 och 2015. Den här gången har han med sig sin gamle vapendragaren Brandon Walters på gitarr.

Support är Lily & Madeleine, en folk-popduo från Indianapolis,Indiana bestående av systrarna Lily och Madeleine Jurkiewicz. De debuterade på skiva som tonåringar och har gett ut tre album  Lily & Madeleine (2013),  Fumes (2014)  and Keep It Together (2016) . Den senare på  New West Records.

Film: Eva Eastwood -Eva, en lyckost (Bio Roy)

Bio Roy skriver; ”Filmen om Eva Eastwood handlar om Eva från liten till stor, hur hon började med sin musik och om hennes svåra barndom. Eva, en av Sveriges mest produktiva låtskrivare, berättar öppenhjärtigt om musiken hon har inom sig och vi får följa henne genom de olika kapitlen i hennes liv.

Några av Sveriges mest kända artister, bland annat Siw Malmkvist, Jerry Williams, Larz-Kristers och Peter LeMarc, berättar i intervjuer om deras relation till Eva och hennes betydelse för den genre hon verkar i som är en blandning av svensktopp/country/rockabilly/dansbandsmusik. Vi får även följa med Eva på många av hennes framträdanden i Sverige, bland annat Allsång på Skansen.”

Visas endast vid tre tillfällen Tisdag 21/3 kl 18, fredag 24/3 kl 15.30 och onsdag 29/3 kl 20.30.

——————————————————————————————————–

Torsdag 23 mars

Pernilla Andersson (Stora Teatern)

Arrangören skriver; Tillsammans med pianot och sin följeslagare sedan 23 år, gitarristen Fredrik Rönnqvist, kommer hon att spela musik från albumet men också favoriter ur både egna och andras låtkatalog.

Efter åtta studioalbum, turnéframgångar och grammisnomineringar som Årets Kompositör och Årets Artist, samt ett av George Martin personligen utdelat producentpris (The Sir George Martin Award), släppte Pernilla Andersson 2016 albumet Tiggrinnan som hon själv tycker var ett av de svåraste, känslomässigt, att skriva.

New Model Army (Sticky Fingers)

Arrangören skriver; Gruppen bildades redan 1980 i Bradford, England. De har konstant vägrat låta sig placeras i något fack och kallats goth, post-punk, folk. punk och en massa andra epitet. Trots det och att de aldrig haft någon riktig hit har de byggt upp en massiv fanbase, och alltid varit nära idealen, vid sidan av de kommersiella strömningarna.

I augusti 2016 släppte de albumet Winter, deras 14:e i ordningen. Albumet är något mer dämpat, utsatt och emotionellt än det förra ”Between Dog and Wolf” och texterna kretsar kring människor i utsatta situationer.

I vanlig ordning står Justin Sullivans kraftfulla men samtidigt nakna stämma i fokus. Låtarna följer klassiskt New Model Army mönster, med mullrande pukor, aggressiva gitarrer och distade partier, men också med en hel del lågmälda och känslofulla akustiska låtar.

Turnén kring Winter började redan i höst och tar ny fart under våren, med tre stopp i Sverige. Stockholm 22 mars, Göteborg 23 mars och Malmö 25 mars.

———————————————————————————————————————————–

Fredag 24 mars

Cristina Branco (Stora Teatern)

Storan skriver ” ;Nu är det dags för ännu en kväll i Fadons tecken. Namnet Cristina Branco är synonymt med finess. En sann konstnär i fadomusikens starka tradition.

Tillsammans med sina rutinerade musiker bjuder Cristina Branco på ett liveframträdande med ett fint urval av klassiker och tidlös poesi. Hundratals konserter över hela världen och ett tvåsiffrigt antal utgivna album vittnar om en lång karriär, byggd på Brancos mycket speciella närvaro i gränslandet mellan tradition och innovation.”

Under hösten 2016 släpptes det senaste albumet Menina, med specialskrivet material av nya kompositörer från olika traditioner i portugisisk musik: Pedro da Silva Martins och Luís Martins (Deolinda), Mário Laginha, samt texter av Kalaf (Buraka Som Sistema) och den välkända författaren António Lobo Antunes.

Liksom liveframträdandet spelades Menina in med en trio bestående av Bernardo Moreira (kontrabas), Luís Figueiredo (piano) och Bernardo Couto (portugisisk gitarr). Det är också dessa tre musiker som är med henne denna kväll.

Själv såg jag hennes konsert i Göteborg, på Stenhammarsalen i maj 2011. Därefter var hon på Nefertiti inför 180 personer i september 2013.

 

Cordovas/Will Courtney (Tryckhallen,Falkenberg)

Cordovas på Pusterviksbaren 5/3-2017

Se tidigare inlägg från Göteborgskonserten i min blogg. Cordovas var spännand e m tre bra sångar eoch vi bara 40 pers då. Med mer folk i Falkenberg blir detta något extra Rekommenderas varmt.

James Leg (Truckstop Alaska)

Arrangören skriver ”Part Howlin’ Wolf, part Iggy Pop, he’s the new standard-bearer for the rebels, the new punk in a land of posers. James Leg is the real deal, and that should scare the crap out of you.”
Så uttryckte sig musikbibeln Elmore Magazine när de recenserade albumet ”Below the belt” från 2015. Då fattar man ju att det är allvar.

Efter sitt omtalade uppträdande under årets Pick Up The Steam-festival i Stockholm har Rootsy Music med stor glädje och ödmjukhet fått förtroendet att bli bokningsagentur för the one and only – James Leg! Och redan i mars 2017 kommer han hit igen, med 10 spelningar på agendan.

John Wesley Myers – som han egentligen heter – introducerade sig först som medlem i The Immortal Lee County Killers från Auburn, Alabama. Därefter blev han ena halvan av kultbandet Black Diamond Heavies som bildades i Nashville 2004. De självutnämnda ”vagrants of the world” attackerade bluesmusiken från ett punkperspektiv och är måhända oöverträffade när det gäller att prestera oborstad, avskalad och skramlig musik i den här genren.

Det skulle i så fall vara av James Leg själv, som år 2010 bestämde sig för att spela in ett soloalbum i form av ”Solitary pleasure” vilken sedan dess fått två stycken uppföljare, dels ovan nämnda ”Below the belt” samt den senaste fullängdaren ”Blood on the keys” som kom ut under hösten 2016. Allesammans utgivna av den kvalitetsmedvetna Burbank-baserade skivetiketten Alive Naturalsound vilken även lanserat flera andra gränsöverskridande namn som exempelvis The Black Keys, Lee Bains III & The Glory Fires, Scott Morgan och Andre Williams.

James Leg uppträder undantagslöst som en duo, med sig själv i centrum på sång och distad Fender Rhodes-orgel och sin trogne följeslagare Mat Gaz på trummor. Det är en rock’n’soul-show av hög rang, med svetten lackande och det ständiga groovet allestädes närvarande. Sångrösten är ett kapitel i sig. Tänk, om det ens är möjligt, någonstans mitt emellan Louis Armstrong och Tom Waits. James Leg gör musik som träffar dig rakt i hjärtat och magen, Därtill är det en bred repertoar”

In Treatment (Nefertiti)

Nefertiti skriver ;Denna kvartett är ett ”kärleksprojekt”, säger pianisten Mathias Landaeus. Det slog lite speciella gnistor när göteborgaren Gilbert Holmström – legendarisk saxofonist – gästade honom för ett antal år sedan. Här finns ”rejält med genuin 50- och 60-talston i röret”.

Gilbert Holmström– saxlegendar sedan 60-talet. Ledare av grupper som Gilbert Holmströms kvintett, Mount Everest och Isobop och har även samarbetat med bl. a. Lee Konitz. Skriver en del av gruppens musik.

Mathias Landaeus– kanske sin generations mest fantasifulla och oförutsägbara pianist. Har lett flera egna grupper och släppt nio album. Komponerar en del till gruppen.

Mattias Svensson– har gjort sig känd som en mångsidig och virtuos basist som spelat med många internationella storheter. Fast medlem i Jan Lundgrens trio som brukar kompa sångerskan Viktoria Tolstoy.

Kresten Osgood– danskt trumfenomen som medverkat på skivor med bl.a. Paul Bley, Sam Rivers, Steven Bernstein, Oliver Lake, John Tchicai, Yusef Lateef, Henry Grimes, Bunky Green, Herb Robertson, Tim Berne, Karl Berger, Brad Mehldau, Dr.Lonnie Smith, Kurt Rosenwinkel och många andra.

____________________________________________________________

Lördag 25 mars

KSMB (Pustervik)

KSMB återförenades för en konsert på Bråvalla förra året, och det verkar ha gett mersmak; under våren åker de ut på en åtta datum lång turné! 

Första gången KSMB gav sig ut på vägarna var 1979 och nu, 37 år senare, besöker bandet nästan samma städer igen. De har genom året haft cirka 20 olika medlemmar.

2017 blir den tionde upplagan av KSMB och består av: Jugglo Wall, trummor, ny medlem Sulo Karlsson, gitarr, ny medlem Poppe Schubert, bas Mats Larson, gitarr Michael Alonzo, sång och Steppan Guiance, sång .

Med sig har de även förbanden Sixten Redlös, Sir Reg och Matriarkatet.

Yes I Am (Kungsbacka Teater)

Tvådagars festival i Aranäs gymnasiebyggnad

Arrangören skriver;
Sophie Zelmani – Få artister kan förena det avskalade vackra med en brännande intensitet som den starkt lysande sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani.

Jenny Almsenius – De som har sett Jenny Almsenius inta en scen kan inte sluta prata om den glöd, värme och magi som Jenny förmedlar med hjälp av sin röst och sitt humoristiskt och avslappnat sätt.

Peter Rudvall – Peter Rudvall är en hallänning som biter ihop tänderna när han sover och som med självklar elegans kan gnissla fram en låt.

Löftadalens Singer-Songwriters
Vill du vara först med det senaste? På singer-songwriterlinjen på Löftadalens folkhögskola har en grupp begåvade låtskrivare mejslat fram sina egna unika uttryck

Ida Bang & the Blue Tears (Nefertiti)

Nefertiti skriver ”Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt retro-/roots-band från Stockholm som lyfts fram som det nya bluesstjärnskottet i Norden. Efter flera fantastiska recensioner av både liveshow och album i bl.a. Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine, beskrivs de återkommande som ett välbehövligt nytt och fräscht bluesband med skickliga musiker och ett eget sound, men samtidigt med stor respekt för bluesens rötter.
Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjorde stor succé och blev en ”snackis” i Italien, och har därefter synts mycket oftare på scener utanför Sverige.
25-åriga sångerskan Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Hon har gjort mycket för den nya bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues – ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusikerIda Bang – s. John Bernström – g. Leo Henriksson – g.Patrik Henriksson – b. Leo Sund – tr.

Jo’Buddy’s Trio Riot (KoM Bar)

Ett finsk band lett av 50-årige gitarristen och sångaren Jo´Buddy  De spelar träskblues och rock’n’roll och firar dessutom releasen av sin EP ”Roll This”.Minns att jag sett Jo´ Buddy på Åmåls Blues Fest både 2007 och 2013 och han är sevärd

Bad Bad Bluesband (S/S Marieholm)

Medlemmar: Mike Peters, sång, gitarr, Fredrik Nyström, sång, gitarr, Petar Mrdjenovic, bas och Janne Kvarnström, trummor.

Elvisafton – Flaming Stars feat. Billy Bremner (Apple Hotel)

Flaming Stars består av Billy Bremner, Micke Finell, Larre Berglund och Roffe Jansson.

 

Billy Bremner var redan en erkänd studioartist när han 1978 blev medlem i gruppen Rockpile tillsammans med Dave Edmunds, Nick Lowe och Terry Williams. Bremner var sedan ersättare i bandet The Pretenders och medverkade på några av låtarna på bandets album. Under 19-talet spelade han bl.a. med Paul McCartney, Johnny Cash, Little Richard, Kirsty MacColl och Elvis Costello. I mitten av 90-talet flyttade han till Sverige där han under några årr var medlem i det svenska bandet The Refreshments.


Söndag 26 mars

Yes I Am (Kungsbacka Teater)

Tre akter denna andra dag av festivalen ; Moto Boy, Tomas Andersson Wij och Castlewoods

Arrangören skriver ” Moto Boy – En dimmig sensommarmorgon 1980 föddes en pojke i Färila i Hälsingland. Musikgudarna gav honom namnet Moto Boy samt en sångröst som gjorde de svenska näktergalarna stumma av avund.

Tomas Andersson Wij har det där som alla låtskrivare önskar att de hade – förmågan att ta med lyssnaren till en plats inom sig själv som känns både ny och bekant på samma gång.

Castlewoods är en brinnande indiefolkskog med rötter i Americana- och singersongwritertraditionen. Musiken går ifrån att vara drömsk och lekfull till mäktig och allvarsam.

………………………………………………………………………………………………………………………………

Tisdag  28 mars

Anna Von Haussswolff (Pustervik)

Arrangören skriver ”Anna von Hausswolff har de sedan 2010 släppt ifrån sig en tre album och turnerat världen runt. En säregen artist som visat oss nya världar och ljudbilder av högsta klass. Ibland omslutna med influenser från tung och extrem musik men också vacker och grandios.

Dramatik och kanske till och med magi är alltid närvarande. Inte bara genom Annas hypnotiska röst och de komplexa arrangemangen, men även genom de kyrkorglar som använts till albumen Ceremony och The Miraculous som en viktig beståndsdel. Alltid utan att gå över gränsen för pretentiös.

Under de senaste åren har Anna Von Hausswolff turnérat världen över, både med egna headlineturnéer och med artister som Efterklang och Swans. Storslagna spelställen är inget nytt för henne och förra turnén gjorde stopp i konserthus runt om Europa.

Support är Isla Del Rojo vilka består av svenska gitarristen Daniel Ögren (Musette, Sarah Riedel) och danske trummisen Ulrik Ording (Anna von Hausswolff).

De beskrivs ” I grunden musik skapad med gitarr och slagverk men kompositionerna sväller till majestätiska ljudlandskap och som lyssnare svävar en ut likt kondoren över Andernas vidder. Musiken har influenser från såväl boliviansk folkmusik som svensk pop, jazz, filmmusik och folkmusik. Sydamerikanska rytmer blandas med analoga synthar och skapar en säregen ljudbild som hittar hem både i filmens värld och på ett bolivianskt dansgolv.

Jack Grelle/Benjamin Folke Thomas (KoM Bar)

Jack är en amerikansk country och honkytonk-sångare/musiker från St.Louis,Missouri ute med färska skivan ”All Dressed Up To Be Let Down” i bagaget. Han var solo på samma ställe 2015 men har den här gången med sig tre musiker varav en steel-gitarrist.

Göteborgaren Benjamin är en svensk singer/songwriter som gett ut fyra album och fått flera positiva omdömen för dessa i engelsk månadspress. Han har med sig gitarristen Henning Sernhede på scen.

——————————————————————————————–

Onsdag 29 mars

Ronny Eriksson (Lorensbergsteatern)

Arrangören skriver ; Satirikern Ronny Eriksson är tillbaka med en ny föreställning kallad Oförhappandes

Tillsammans med musikern Benneth Fagerlund tar Ronny på sitt karaktäristiska sätt temperaturen på Sverige idag; på stad och landsbygd, på rättvisor och orättvisor. Det blir satir, humor, ståupp och mycket musik; såväl nyskrivet som Ronnyklassiker.

Det blir lite oförhappandes. Vi kommer att ta upp dagsaktuella frågor, lokala och rikstäckande. Min tanke är att varje föreställning ska bli unik utifrån var vi befinner oss och vilken publik vi möter, berättar Ronny Eriksson.

Tingsek (Pustervik)

Arrangören skriver : Efter en utsåld kväll på Stora Teatern i höstas gör nu Tingsek en exklusiv spelning på Pustervik den 29 mars!

Tingsek har sedan tidigt 2000-tal gett sin publik svensk soul med influenser av amerikansk tradition. Detta är en högst underrepresenterad genre i Sverige och genom sitt mångfacetterade låtskrivande blev Tingsek snabbt en favorit hos fansen. Nu är han äntligen tillbaka och den 14 oktober släppte han det nya albumet Amygdala, hans första soloalbum på över fem år.

Tingsek som allt annat än tagit de lugnt de senaste åren var nyligen högaktuell som producent på albumet Radius som släpptes tidigare i år med stora amerikanska soulstjärnan Allen Stone, som även är med och gästar på Amygdala. Albumet Radius, som är ett av de största och mest omfattande projekten Tingsek varit involverad i på internationell nivå, ledde bl. a till möjligheten att jobba med producenten Malay (Frank Ocean, John Legend) i LA. Där fick han insupa magin i legendariska Electric Lady studio i New York, där storheten Michael Brauer mixade Radius.

På Tingseks egna album har han arbetat med radarpartnern och keyboardisten Måns Mernsten och produktionen för nya albumet har lyfts till nya höjder för varje spår som spelats in. Slutligen har 14 låtar som passade in i helheten valts ut till det som efter en kärleksfull mixning av Carl Granberg blivit Amygdala. Titeln på plattan kommer från namnet på den platsen i hjärnan som bearbetar minnen, känslor och nostalgi. ”De tonerna jag hör när jag minns min barndom – de har jag fångat och gjort låtar av.” Det är ett helt igenom medvetet album. Självsäkert, kaxigt och samtidigt nostalgiskt med ackordföljder inspirerade av både klassik musik, folkmusik, psalmer och klassisk RnB. Soulen står i förgrunden – med svensk urskog i bakgrunden.”

Moto Boy (Stora Teatern)

Arrangören skriver ”Nya albumet ”New Music” är precis vad namnet antyder. Tillsammans med österrikiska Berlin-baserade producenten Niko Stoessl (SlikNik) har Moto Boy nu tagit sitt sound i en radikalt ny riktning. Det är en spöklik mix av skandinavisk melankoli och Berlins klubbscen och har attraherat samarbeten med artister som Nina Persson (The Cardigans, A Camp), Berlin-baserade duon Grau, svenska polar-electronica artisten Pikko och trummisen Christian Eigner (Depeche Mode, Dave Gahan).”

Nils Landgren/Malmö Symfoniorkester (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver ”Musik i Syd knyter nu samman Nils Landgren med tonsättaren Reine Jönsson som bara bor några mil norr om Brantevik, i Simrishamn, genom att beställa ett verk för jazztrombonist och symfoniorkester. Reine Jönsson är en rättfram tonsättare med ett finurligt, men mycket musikantiskt tilltal.

Kvällen inleds med att Nils Landgren och Malmö SymfoniOrkester tar sig an några riktiga jazznummer i arrangemang skrivna för Landgren av amerikanen Vince Mendoza, världens främste inom området. Konserten avslutas med ett av de mest älskade symfoniska verken, Dvoraks symfoni Från nya världen, skriven i New York. Man kan spåra drag av amerikanska spirituals i denna medryckande symfoni.

!———————————————————————————————————

Torsdag 30 mars

Bettye LaVette (Nefertiti)

Trefaldigt Grammy-nominerade Bettye LaVette kommer för första gången till Göteborg. Efterlängtat efter att det enbart varit Malmö och Stockholm som fått höra henne live på senare år

Nefertiti skriver ”, En sann legend med en musikalisk karriär som sträcker sig över ett halvt sekel. Hon släppte sin första singel “My Man – He’s a Loving Man” som 16-åring men det var först i början på 2000-talet som Bettye fick sitt rättmätiga erkännande som en av USA´s skickligaste vokalister.

Sedan dess är hon hyllad med flertalet priser såsom “Pioneer Award” av The Rhythm and Blues Foundation,  “Best Contemporary Female Blues Singer” av Blues Music Award, och Grammy´s för “Best Contemporary Blues Album”.

Bettye LaVette är en mångsidig tolkare av soul- och blues som hyllas av fans och kritiker för sina fantastiska live-shower. Missa inte chansen att se denna världsstjärna, som vittnar om 60-talets ”birth of soul”.

Hennes kompband består av Brett Lucas – g. James Simonson – b.Alan Hill – keyb och Darryl Pierce – tr

Plura (Stora Teatern)

Storan skriver ”Plura plockar fram egna favoriter ur sin låtskatt och åker på turné i vår. Resan görs tillsammans med ett helt nytt band som leds av Pluras son Axel Jonsson-Stridbäck.

På låtlistan kommer pärlor från 1979 och så långt som in i nästa år att samsas. Det kan alltså komma att spelas någon ny låt under turnén som sätter igång i Västerås den 24 februari och avslutas i Uppsala den 8 april.

Plura Jonsson är en legend i Sverige. Inte minst genom sina 35 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Under 2016 tog bandet paus och Plura har lagt fokus på sitt eget skapande, en kreativ process som till slut landat i en tretton städer lång vårturné, tillsammans med ett helt nytt band.

Robert ”Robi” Svärd  (Stenhammarsalen)

Arrangören skriver ”Gitarristen Robert ”Robi” Svärd har med sitt debutalbum Pa’ki Pa’ka fått många av flamencons främsta musiker att kippa efter andan. Han är klassiskt skolad, flerfaldigt prisbelönt och flitigt anlitad av de bästa dansarna och musikerna. På konserten medverkar Ann ”La Pantera” Sehlstedt dans, Alfredo Tejada sång, Sara Nilsson violin, Miguel ”El Cheyenne” slagverk, Tove Brandt kontrabas och Ahmad al Khatib oud.

KT Projekt (KoM Bar)

Kjell Thorbjörnssons jazzkvintett hämtar sin inspiration från 60-talet. Egna kompositioner varvat med musik av Wayne Shorter o Miles Davis mfl.

—————————————————————————————————————————-

Fredag 31 mars

Torsson (Stora Teatern)

Storan skriver ”Torsson, ansvariga för odödliga hits som Klippans Centrum, Det Spelades Bättre Boll och Blodomloppet, fyller nu 40 år som band! De är ute på en jubileumsturné de kallar Den stora smällen

Torsson firar med en turné, en ny platta, ”Torsson”, samt även “Torsson – boken om det fjärde bästa bandet i Lund“. Boken innehåller unikt bildmaterial och man får bland annat veta varför texterna inte handlar om hjärta och smärta och vilken betydelse centralgestalter som Sven Tall och Pål Spektrum har.”

The Moniker (Kungsbacka Teater)

Daniel Karlsson alias The Moniker hyllar Robert Broberg men bjuder också på egna låtar. Daniel kom från Jönköping och slog igenom 2007 när han slutade fyra i tv-programmet Idol. Men artistkarriären tog inte fart förrän efter medverkan i Melodifestivalen 2001 då han nu kallade sig The Moniker, Egna låten Oh My God blev trea i finalen  och Daniel medverkade ävn 2012 me dlåten I Want To Be Chris Isaak,

The Moniker har släppt två album, The Maktub (2011)och Don’t Fly To High (2015) . Den sistnämnda gav han ut på ett eget bolag efter att ha brutit samarbetet med sitt skivbolag.  Konserten genomför han tillsammans med en musiker på klaviatur

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *