Konserter i Göteborgsområdet – första halvan av juli 2017

Lördag 1 juli

Göteborg Blues Festival (Slottskogen, Villa Belparc)

Thilini  Trio: Thilini Guldbrand sång, Erik Ivarsson gitarr, Christoffer Johansson gitarr/ sång

Trickbag feat Steve ”West” Weston: Tommy Moberg sång, Steve ’West’ Weston munspel, Tomi Leino gitarr, Fredrik von Werder piano, Lars Näsman bas, Per Norin trummor

Simon Lindekrantz Rhythm & Soul: Simon Lindekrantz sång, Henrik ’Pilen’ Pilquist gitarr, Conny Sävmo bas, Tomas Olsson trummor, Gunnel Samuelsson sax, Stefan Sandberg sax

Roffe Wikström Band: Roffe Wikström sång/ gitarr, Bernt Andersson piano/ orgel/ munspel, Ulf ”Rockis” Ivarsson bas, Peder Sundahl trummor

Lisa Lystam Family Band: Lisa Lystam sång, Fredrik Karlsson gitarr, Ludde Larsson gitarr, Johan Sund bas, Patrik Thelin trummor

Rick Estrin & The Nighcats: Rick Estrin sång/ munspel, Kid Andersen gitarr/ sång, Lorenzo Farrell orgel/ piano/ Wurlitzer/ bas, Alex Pettersen trummor

Kid Andersen och Rick Estrin Gbg Blues Festvial 1/7-17
Lisa Lystam Family Band Villa Belparc 1/7-17
Norske gitarristen Kid Andersen med Rick Estrin i the Nightcats 1/7-17 Villa Belparc

Anders F. Rönnblom Band (KoM Bar) (även 2 juli)

Veteranen Anders F. tillbaka i den lilla konsertmiljön efter förra höstens spelning på Stora Teatern. Samma medlemmar som under senare år med gamla vapendragarna Peter R. Ericson på gitarr, Björn Rothstein på trummor och Björn Aggemyr på bas samt nytillskottet sedan en tid sångerskan Jenny Roos.

 

Anders F. Rönnblom Band
KoM Bar 2 juli-17       

Papa Dee & First Light (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”First Light har gjort sig kända som ett av Sveriges tyngsta liveband. Dom har gjort bejublade spelningar i Sverige och ute i övriga Europa och backat legender som Michael Prophet och Half Pint. Klassisk tung och kompromisslös Roots Reggae när den är som bäst! Detta mäktiga 9-mannaband är först ut med ett set av eget material från debutalbumet Judgement Time som de blandar med nytt material som ännu inte är släppt.

Veteranen Papa Dee behöver kanske ingen närmare presentation. Pionjär inom svensk hiphop, funk och reggae med ett förflutet i bl.a. Stonefunkers och Brooklyn Funk Essentials. Även om hans musik rört sig mellan olika genrer genom åren så är det alltid reggaen som har legat i grunden och också den som han alltid återvänder till.

Till andra set kör Papa Dee, backat av First Light, låtar från sin tyngre reggaerepertoar plus några tolkningar av klassiker. Papa Dee och First Light har gjort några få spelningar vid tidigare tillfällen, vilka reggaevärlden fortfarande talar sig varma om. Samarbetet mellan Papa Dee och First Light är inte bara scenframträdanden utan har också resulterat i ett minialbum som är inspelat och kommer att släppas inom kort.

Papa Dee -”voc. Michél León -”voc. Emil Lönnqvist -”b. Daniél León -”g. Niclas Ågren -”keys. Simon Moreno -”g. Andreas Olofsson Tuisku -”tb. Adam Färnlöf -”tp. Daniel Bjurling -”sx. Theodor Dahlström -”tr.

Star Night Festival (Liseberg, Taubescenen)

Kvällen bjuder på en musikalisk och visuell tidsresa där 1950-talets bästa country och rockabilly-låtar spelas av T.B And His Rhythm Trio, Johnny Jean And The Humdingers with Sara Dee, T.B And His Shellac Oakies with Lil’ Camille & Pat McGinnis.

Mats Westling (Kronhusgården)

Mats skriver; ”Under fem lördagar i Juli kommer jag att hålla konsert på underbara Kronhusgården i Göteborg, stans äldsta kvarer! Premiär Lör. 1 juli, övriga konsertkvällar 8/7, 15/7, 22/7, 29/7. Gården kommer att dukas upp, scen byggas. Här bjuder jag på såväl sprillans nya låtar som en kavalkad från tidigare plattor. Skulle inte förvåna mig om någon musikalisk gäst dyker upp också. Det är fri entré men boka bord i tid, kommer att bli riktiga höjdarkvällar känner jag på mig! ”

——————————————————————————————————————————————————————————————

Söndag 2 juli

Anders F. Rönnblom Band (KoM Bar)

se text för 1 juli

Anders F och jag Kom Bar Göteborg 2 juli-17

———————————————————————————————————————————————————————————–

Måndag 3 juli

Neurosis (Pustervik)

Arrangören KB West skriver; ”Senast Neurosis besökte Sverige var 2009 och senaste plattan kom 2012. Men nu är väntan över för alla fans när nya alstret Fires Within Fires har sett dagens ljus och en ny turné i våra breddgrader hägrar. !

Orubbliga Neurosis från Oakland är ett av mest ledande banden inom post-metal med sin alldeles säregna ljudbild och sitt psykadeliska tilltal. Under karriärens 30 år har Neurosis helt efter eget humör ritat om den hardcorebottnade metalkartan med sin undergångsladdade och ambienta ljudbild. De har utmanat och tänjt på gränser, gjort sina liveshower till visuellt sensationella och volymdånande upplevelser.

Fires Within Fires är en tribut till både historiens och framtidens Neurosis, som slår an på balansen mellan ljus och mörker, skönhet och vämjelse. Det här är ett band vars lägstanivå är väldigt hög. Det är musik som utstrålar karghet och jävlighet, men ändå med en hoppfull strimma av värme någonstans i bakgrunden.”


Tisdag 4 juli

Rolling Rootsy Revue (Hwitan, Falkenberg)

Rolling Rootsy Revue rullar in:

2/7 Löderup (Malmö), Solhällan
4/7 Falkenberg, Hwitan
5/7 Göteborg, Pustervik
6/7 Oslo, John Dee
7/7 Stockholm, Kägelbanan
8/7 Uppsala, Katalin And All That Jazz

Luther och Cody Dickinson i North Mississippi Allstars Falkenberg 1/7-17 Foto; Jan Erik Lind

Eilen är en av huvudakterna ,se mer detaljerat för 5 juli Pustervik

Eek-A-Mouse (Liseberg, Taubescenen)

Eek-a-Mouse, artistnamn för Ripton Joseph Hylton, är från Kingston, Jamaica och är en av Jamaicas största reggaeartister. Han släpper ett nytt album 2017 och gästar Taubescenen 4 juli.

—————————————————————————————————————————————–

Onsdag 5 juli

Rolling Rootsy Revue (Pustervik)

Åtta akter, varav fyra amerikanska, två brittiska och två svenska. Från USA kommer Aaron Lee Tasjan (med band för fösta gången i Sverige,) North Mississippi Allstars (senast i Göteborg som förband till Robert Plant), Eilen Jewell och Dead Man Winter.

North Mississippi Allstars Falkenberg 4/7-17

Foto ; Jan Erik Lind

Från England Yola Carter och A Choir Of Ghosts och från Sverige Ellen Sundberg och Northern Indians.

—————————————————————————————————————–

Torsdag 6 juli

Åmåls Blues Fest  – tre dagar  6-8 juli

För 26:e året sjuder det av musik i idylliska Åmål. Bland årets artister är måhända det mest exklusiva Songhoy Blues från Mali. som med sin s.k ökenblues närmast kommer från succé på stora engelska Glastonbury-festivalen. De spelar fredag 7 juli-

Även med bl.a Lady ”A” & the Top Dogs (USA/SE), Lisa Lystam Family Band, Nathan James & The Rhythm Scratchers, Miriam Mandipira & Kjeld Lauritsen Trio (ZW/DK), James Harman & Tomi Leino Trio (USA/FIN),  A Tribute to Sven Z – “Blues from Within” (SE), Ian Siegal Band (UK/NL) och Kyla Brox Band (UK).

Kyla Brox och jag
Jag och Hook Herrera
Nathan James och jag i Åmål
Lisa Lystam Göteborg Blues Festival 2/7-17

————————————————————————————————————————————————————————————————————

Fredag 7 juli

Oregon (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Den legendariska amerikanska gruppen Oregon har i över 40 år inspirerat sin publik i stora konsertsalar, internationella jazzklubbar och jazzfestivaler runt om i hela världen. Gruppen blandar jazz, världsmusik, rock och konstmusik och är känd som en av de viktigaste fusiongrupperna som verkade under 70-talet.

Nu släpper de sitt trettionde album Lantern på CAMjazz. Ett bevis på deras unika och utomstående kreativitet, en evig källa av musikskapande som återigen visar sig vara hänförande. Detta är också deras första album med det senaste nytillskottet, basisten Paolino Dallaporta, som visat sig vara ett samarbete som skapat en nytändning för Oregon som grupp.

Ralph Towner -g. Paul McCandless -”sx, oboe. Paolino Dalla Porta -”b. Mark Walker -”tr, perc.

Let´s Spend The Night Together (Liseberg, Stora Scenen)

I sommar drar Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula ut på en miniturné i fyra svenska städer i det nya festivalkonceptet Let’s Spend the Night Together. Turnéstarten den 7 juli blir på Liseberg och Stora Scenen.

Ian Person + Valter Nilsson + Victor Furbacken ( Pustervik)

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Lördag 8 juli

Julia Strzalek (Nefertiti)

Jazzsaxofonisten Julia Strzalek, uppvuxen i Tyskland men sedan flera år bosatt i Stockholm. Hon gav ut sitt debutalbum Kolibri i höstas , en hyllad skiva med lekfulla kompositioner och livligt samspel med de två olika konstellationerna Kolibri 6 och Kolibri 13.

Med en bred ljudlig palett där bandets räckvidd spänner mellan allt ifrån tunga bas- och brassbandsgroove, träblåsimprovisationer till folkliga stråkklanger, har Julia skapat en dynamisk, humoristiskt och livlig ljudvärld att dyka in i. Med sin stora ton och sitt flödande melodiska sinne sprider Julia Strzaleks musik glädje och lust att höra mer!

Julia Strzalek -”sx, kl. Katt Hernandez -”fiol. Niklas Barnö -”tp. Vilhelm Bromander -”b. Andreas Pollak -”tr.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Söndag 9 juli

Sam Outlaw (Pustervik)

Arrangören skriver; ”Nya albumet Tenderheart sköt direkt upp på svenska album-listans 14:e plats och recensenterna bjuder över varandra i betyg! Den enda invändningen som funnits på Sam Outlaws tidigare turnéer i Sverige är att vi längtat efter att få se honom med sitt fulla band. Nu är längtan över. För första gången kan Sam Outlaw ta med sig bandet för turné i Sverige. Så med fullt band och en ny hit-skiva kommer så klart ingen bli besviken.

En sak som gör Sam Outlaw än mer intressant är hans placering i nuet. Sam Outlaw är otvivelaktigt en country-artist. Mycket är retro i countryn 2017 och kläder och attityd andas ofta gamla tider. Sams musik är klassisk men han tillhör inte bakåtsträvarna. Vi vågar tvärtom påstå att Sam Outlaw är den modernaste och mest radikala country-artisten som finns just nu. I en tid av stora förändringar och polarisering har Sam placerat sig långt ut på skalan som vill se en fortsatt förändring av samhället i progressiv riktning.

Sam är långt ifrån den stereotypiska macho-man både den mer kommersiella countryn och exempelvis outlaw-countryn svämmat över av och det är uppenbart att han trivs bäst i band där både tjejer och killar får plats. Sam Outlaw kan beskrivas som en mjukis, men det är en stenhård sådan.”  Förband är norska gruppen Darling West och amerikansk singer/songwritern Michaela Anne.

Sam Outlaw – Pustervik 2016
Sam Outlaw med band Pustervik 19 juli-17

Axwell (Trädgårn)

Arrangören skriver; Axwell behöver knappast en närmare presentation då han de senaste 10 åren varit i den absoluta toppen av DJ och musikmarknaden. Han har tillsammans med sina kollegor varit en stark orsak till varför Sverige är på toppen av alla musiklistor runt om i världen.

Från att tillsammans med Sebastian Ingrosso och Steve Angello skapat supergruppen Swedish House Mafia, till att vara femfaldigt grammynominerad har svensken radat upp listettor runt om i världen. Samtidigt har han ett rykte och erkännande att vara en av de främsta i världen på att skapa kärlek och magi som DJ.

Denna kväll kommer Axwell med två av sina supertalanger från hans egna skivbolag, Axtone. Med sig har han ryska stjärnan Shapov och svenska stjärnskottet Klahr som ska börja showen innan han själv tar över i DJ-Båset.

—————————————————————————————————————–Tisdag 11 juli

Canned Heat (Nefertiti)

Pressbild: Canned Heat

Nefertiti skriver : ”Canned Heat är ett amerikanskt blues- och rockband bildat i Los Angeles 1965. Deras största hits är Going up the country och On the road again. Canned Heat medverkade på de legendariska Monterey- och Woodstockfestivalerna osom gav dem deras stora publik och ett erkännande som ett av hippie-erans största kultband. Bedrifter som de har blivit exceptionellt hyllade för är deras makalösa tolkningar av klassiskt bluesmaterial och för att ha ökat intresset för denna typ av musik och dess ursprungsmusiker.

Fito de la Parra -” tr. Larry Taylor -” b, g, s. John Paulus -” g. Dale Spalding -” g, mnspl, b, s.

Jag har sett dem på Nefertiti 2010 och 2013  och i den första av dessa var även Harvey Mandel med, I  maj 2014 spelade de på Lisebergs Taubescen. Basisten Larry ”The Mole ” Taylor var med från start medan Fito de la Parra tillkom 1968.

Sofia Karlsson (Liseberg, Taubescenen)

Liseberg skriver; ”När fyrfaldigt Grammisbelönade Sofia Karlsson kommer till Taubescenen kommer publiken att bjudas på en finstämd akustisk musikupplevelse fylld av värme och närvaro med musik från hela hennes långa karriär.”

Med Jakob Nyström, gitarr och sång, Mattias Perez,gitarr och Mia Marin fiol.

Sofia Karlsson med band Trädgårdsföreningen 2013
Sofia Karlsson med sin basmandolin och Mattias Perez på gitarr 11 juli- 2017
Sofia Karlsson med band Taubescenen 11 juli-17

Sam Outlaw (Hwitan, Falkenberg)

Förband norska gruppen Darling West och amerikanska singer/songwritern Michaela Anne.

Sam Outlaw. Pustervik 30 okt-2016

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

Onsdag 12 juli

Gabrielle (Liseberg, Stora Scenen)

Den norska pop-prinsessan Gabrielle har sedan sin medverkan i tv-serien Skam blivit känd långt utanför hemlandet Norges gränser. Hon har uppträtt på klubbar och festivaler – och på ceremonin för Nobels Fredspris. I juli är det Lisebergs tur.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Torsdag 13 juli

Lustans Lakejer (Liseberg, Taubescenen)

Efter Lustans Lakejers hyllade turné i vintras, då bandet firade att LP:n ”Uppdrag I Genève ” fyllde 35 år med bland annat två utsålda konserter i Göteborg, kommer nu Lustans Lakejer till Liseberg.

Fröken Elvis (Villa Belparc)

Arrangören skriver; ”Om du tänker dig att du har ett band med dina bästa vänner, ni klickar både musikaliskt och har samma smak för gott fika.
Där har du Fröken Elvis! Vi arrangerar musiken tillsammans och Camilla är en jäkel på att översätta Elvis texter till svenska
och på den vägen är det.

”Kungen & Vi” heter vårt andra album som släpps våren 2017. Nu blandar vi Elvis låtar med våra helt egenskrivna låtar och de går hand i hand med vår nya föreställning som kommer innehålla både låtar från nya skivan och gamla favoriter från första skivan ”Elvis på Svenska” (2015). Vi är så redo att ge oss ut på vägarna, möta vår underbara, underbara publik och få göra det vi älskar mest – spela musik! ”

Camilla Fritzén – sång, översättning, Lisa Bodelius – trombon, kontrabas, piano, dragspel, körsång, översättning, Maria Olsson – trumset, slagverk, körsång
Josefin Berge – gitarr, mandolin, körsång och Sanna Andersson – kontrabas, gitarr, ukulele, melodica, körsång
 ————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Fredag 14 juli

Lady ”A” & Top Dogs (Nefertiti)

Lady A & Top Dogs Åmål 8 juli-17
Nefertiti skriver; ” Lady A  har blivit känd som The Hardest Workin Woman in Blues, Soul & Funk. Hennes passionerade kärlek till soul och blues har i vissa kretsar efterliknats en gryta med Louisiana Gumbo- släng ihop soul, funk, bra musiker och en scen med publik så får du en perfekt upplevelse som garanterat kommer att få dig att klappa händer, stampa takten och dansa som aldrig förr. Lady A´s hänförande röst och högenergiska framträdanden har trollbundit publik i hela USA och på turnéer i Europa. Och precis som en Louisiana Gumbo, levererar även Lady A en upplevelse av hetta.”

Lady ”A” –” s. Erik Möbeln Pettersson -” Hammond. Sverker Blomberg -” g. Bosse Gustafsson -” sx. Molle Molin -” b. Jonathan Westling -” tr.

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

Lördag 15 juli

Mike Stern/Randy Brecker Band feat. Lenny White & Teymur Phell (Nefertiti)

 Pressbild: Mike Stern/Randy Brecker Band feat. Lenny White & Teymur Phell

 Nefertiti skriver; ” Till alla er som hade planerat att se Mike Stern förra sommaren, då han tragiskt nog bröt sina armar och var tvungen att ställa in- nu är han tillbaka! Och denna gång har han med sig ett makalöst band!

Den omåttligt populäre fusion- och jazzgitarristen Mike Stern är tillbaka- mannen som spelat med alla från Miles Davis till Jaco Pastorius. När Down Beat listade världens bästa jazzgitarrister genom alla tider var Stern en av de utvalda. Flerfaldigt Grammynominerad och medlem i Steps Ahead.

Den legendariske trumpetaren Randy Brecker har varit stilbildande inom genrerna jazz, rock och r&b i över fyra decennier och hans spel har förskönat hundratals album. Under 70-talet bildade han tillsammans med sin bror Michael, saxofon, Brecker Brothers som förmodligen är ett av de största banden inom jazzrocken någonsin.

Teymur Phell är en ny stjärna på jazzhimlen. Han föddes i Baku, Azerbaijan, 1987 och flyttade i ung ålder till Haifa, Israel. Där började han studerade klassisk kontrabas, musikteori och dirigering. Det tog inte lång tid innan han började spela med, och skriva arrangemang för, några av Israels främsta musiker. Efter flytten till New York 2010 studerade han intensivt för John Patitucci och gick kort därefter till ett musikaliskt samarbete med Mike Stern.

Den legendariska Lenny White, en mångsidig trumslagare som kanske mest är känd för sin medverkan på Chick Corea´s  Return To Forever under 70-talet. Under sin långa och imponerande karriär har han spelat med storheter så som Freddie Hubbard, Joe Henderson, Woody Shaw, Miles Davis, Gato Barbieri, Gil Evans, Stanley Clarke och Stan Getz. Han har blivit beskriven som ”one of the founding fathers of jazz fusion”, vilket tillsammans med de övriga i kvällens band bara vittnar om vilken episk kväll vi har att vänta oss.”

Mike Stern -” g. Randy Brecker -” tp. Lenny White -” tr. Teymur Phell -” b.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *