Konserter på gång i Göteborgsområdet – andra halvan av juli 2017

Måndag 17 juli

Nightbird (Holy Moly)

Arrangören skriver ”Nightbird is Anna-Stina Jungerstam, a Fenno-swedish singer-songwriter from Vaasa, Finland. Nightbird is not only roots blues that is deep in mud, but also moon-gazing guitars, lone nightly bird songs, and the soundtrack for sleepless nights, with influences from old blues pioneers and a blend of American folk and Finnish forest folk music.

Nightbird’s self-titled debut solo album was released by Margit Music (Malmö, Sweden) in November 2015, produced by Katharina Nuttall (Ane Brun) and Linus Andersson. After the release of the critically acclaimed debut, Nightbird has toured extensively throughout Finland, Sweden and Germany, and is currently working on a new record in between playing shows.
She makes her Norwegian debut this July and will stop by Holy Moly on her way back to Finland, to share some old and also, yet to be released, new songs and stories from her travels. ”

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Tisdag 18 juli

John Holm (Liseberg, Taubescenen)

Sedan två år är John Holm ute på turné igen. Inget nytt album i sikte men han kommer att vara med på en duett på Per Gessles kommande soloalbum med planerad utgivning i höst. Med på scenen ikväll är sonen Alex Holm som gör några egna låtar samt Jesper Wihlborg, känd från Eva Eastwoods band Major Keys under åren 2001-13, som är på scen hela tiden på elgitarr.

Första gången jag såg John Holm var i vad som så här i efterhand känns som den smått osannolika rollen som förband till Deep Purple i Scandinavium i mars 1975. Han har onekligen haft en annorlunda karriär efter det.

Sedan släppet av sin femte platta 1999 har den legendariske singer-songwritern legat mycket lågt, och redan då hade han inte turnerat på 25 år. Men så, 2015, gjorde han plötsligt comeback med en spelning på Säljerydsfestivalen. Det gav mersmak. Sen dess har John turnerat på väl valda små intima ställen som ex. Majas i Varberg, men så sent som 21 oktober ifjol spelade han , Jesper och Alex på Stora Teatern i Göteborg.

Jesper Wihlborg, Alex Holm och John Holm Taubescenen 18 juli-17
John Holm Taubescenen 18 juli-17

——————————————————————————————- ————————————————————————————————————————————

Torsdag 20 juli

Maia Hirasawa (Liseberg,Taubescenen)

Maia Hirasawa är sångerska, textförfattare och kompositör. Senaste åren har hon spelat mycket i Japan och även gjort filmmusik, teman till teveserier och reklamfilmer. Själv såg jag henne första gången på Stora Teatern i november 2007, ett halvår efter att  hennes debutalbum Though, I´m Just Me getts ut.

Senaste albumet Vacker och ful är hennes första på svenska och det kom ut i september 2016.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

Fredag 21 juli

Henrik Berggren (Liseberg, Stora Scenen)

Nio år efter att Broder Daniel tog farväl har det blivit dags för bandets frontfigur Henrik Berggren att göra sin solodebut. Turnén tar honom till Stora Scenen på Liseberg den 21 juli – hans enda Göteborgsspelning.

Vita Bergen (Liseberg, Taubescenen)

Nu släpper Liseberg ännu en akt samma dag, en bonuskonsert med Vita Bergen på Taubescenen kl 18.

Wikipedia skriver ”Vita Bergen bildades när Robert Jallinder och William Hellström samtidigt studerade på Handelshögskolan i Stockholm. Kort därefter hoppade de båda av utbildningen för att återvända till hemstaden Göteborg. 2014 skrev de på med skivbolaget Kning disk. Hösten 2014 gav bandet ut sin självbetitlade debut-EP Vita Bergen. 2015 gav bandet ut sitt debutalbum Disconnection i Skandinavien tillsammans med Woah Dad I mars 2016 gavs albumet ut i resten av Europa på skivbolaget Glitterhouse”

Tommy Kotter Trio med Gine Gaustad Anderssen (Nefertiti)

Nefertiti skirver; Tommy Kotter är pianist och kompositör vars musik bjuder på ovanliga rytmer och influenser från olika källor. Tommy Kotter, Yasuhito Mori och David Sundby har spelat ihop i över 30 år i olika konstellationer. Nu senast i vår gjorde de en turné i Japan som fick stor uppskattning för musiken och det unika samspelet. I Japan hade trion även release för två nya album- ”Improvisation” och ”Tender Land” där även Gine Gaustad Anderssen medverkar på några spår. Ikväll får vi mestadels höra Tommy Kotters kompositioner men även andra låtar kan dyka upp.

Tommy Kotter – p. Yasuhito Mori – b, David Sundby – tr. och Gine Gaustad Anderssen – s.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Lördag 22 juli

Mary J. Blige (Liseberg, Stora scenen)

Mary J Blige

The Queen of Hip-Hop, Soul and R&B, Mary J. Blige, kommer för första gången till Göteborg och det är superstjärnans enda Sverigespelning.

Per Gessle (Trädgårdsföreningen)

Den 19 shower långa sommarturnén startade i Sofiero slott 6 juli  och avslutas 19 augusti  på Sundbyholms slott. Han spelar för västsveriges del även  i Grebbestad 21 juli och i Halmstad 11 augusti.

Så här skriver Per själv om turnén: Jag har skrivit låtar och varit artist i 37 år. Helt klart lyckligt lottad. Tre karriärer har det blivit. En med Roxette, en med Gyllene Tider och en alldeles solo. Alla tre är olika men ligger lika nära mitt hjärta och bär mitt personliga DNA och nu, till sommaren 2017, tänkte jag blanda om i min gryta och spela låtar jag skrivit som betytt extra mycket för mej. Både från Roxette, Gyllene Tider och från min soloresa. Det känns rätt. Och på tiden. Det är tio år sedan jag gjorde ett svenskt album och en turné i Sverige på egen hand. Hoppas vi syns någonstans i den vackra sommaren.

Simone Moreno (Nefertiti)

Nefertiti skriver ”Funky samba och afrosväng! Hon är kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, men har även varit med i Melodifestivalen med låten ”Aiayeh”, sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och TV-hyllat Drottning Silvia, som fyllde 70 år. Sedan hon flyttade till Sverige för 15 år sedan, efter fyra skivor och en framgångsrik karriär i Brasilien, har hon släppt två hyllade skivor: ”Samba Makossa” och den senaste, ”Planetas”, som fick 5/5 i DN, och det prestigefyllda Manifestpriset.

Simone turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen med sitt band Os Lourinhos, som hon spelat med sedan hon kom till Sverige, och vars medlemmar visar en imponerande meritlista och en fantastisk stilsäkerhet och lekfullhet. I Sverige har de, de senaste åren spelat på bl.a. Urkult-festivalen i Näsåker, Bangen Jazz i Sandviken, Hesselby Folk Festival och Göteborgskalaset, och nu har turen alltså kommit till Nefertiti!

”Solig samba, snurrig reggae, elektroniskt sväng och toppig pop. Allt blandas samman i Simone Morenos svenskbrasilianska värld och skapar en lika självklar som egen stil” (TT-Spektra)

Simone Moreno –s, perc, .Anders von Hofsten –keys, s.Olle Linder –b.Ola Bothzén –tr.. Valter Kinbom –p, Jerker Eklund –g. och Ola Åkerman –tb.

Downliners Sect (Apple Hotel)

Arrangören skriver; ” Enda gången i Västsverige! Downliners Sect är ett brittiskt R&B-band som kom ut med sin första skiva samma år som gruppen bildades, 1963 med Cadillac, och Roll Over Beethoven, men det var först 1964 de fick sin första stora hit med låten Little Egypt. Gruppen bestod av Don Craine, Keith Grant (bas), Johnny Sutton (trummor), Ray Sone och Terry Gibson (gitarr).

Två ursprungsmedlemmar finns kvar i bandet – Keith Grant och Don Crane.

Ya Ya Men (Porter Pelle)

YaYa Men är ett pop & rockband med grundmurad rutin och ett helt eget sound som i början av år 1999 hade 1000 gigs jubileum och sedan länge slutat räkna.

Bandet har kommit nära gränsen för vad man kan göra på tre man ”opluggat”.

Med en blandning av gamla & nya kända låtar som få andra spelar, framförda med musikalitet och glimten i ögat överraskas ständigt publiken.
Välkomna

.—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Söndag 23 juli

Anne-Lie Rydé med Ladies of Music (Slottsskogen, Villa Belparc)

Anne-Lie är född i Stockholm 1956, växte upp på Lidingö och flyttade till Göteborg 1976. Sångerska i Extra 78-83. Släppte två LP-skivor, gjorde många turnéer, TV och radio. Flyttade tillbaka till Stockholm 1983 och spelade in första solo-skivan där ”Segla på moln” fanns med och allt började rulla väldigt fort.

Ladies of Music: Maria Kvist: piano, Tove Brandt: bas. Martina Almgren: trummor.

Pugh Rogefeldt (Hotell Trubaduren, Hönö)

En akustisk spelning i två set.

The Great Adventure (Holy Moly)

The Great Adventure är en trio som till större delen spelar instrumental musik som tar dig med på ett äventyr där alla är välkomna.
Kom med på en resa genom vackra ljudlandskap med melodier som är inspirerade från både jazzen och visa/folkmusikens värld och där även en och annan improvisation inträffar.
Följ med så får vi se vart vi hamnar!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Tisdag 25 juli

Nynningen/Orkan  (Liseberg, Taubescenen)

Nynningen bildades 1971 och blev välkända över hela landet med sin politiska rockmusik och turnerade fram till våren 1980. Gruppen återuppstod förra året med bl, a en spelning på ett utsålt Pustervik och i år fortsätter turnén. Deras första sommarturné på 37 år.  Nuvarande bandmedlemmar är Tomas Forssell, elgitarr och sång, Bernt Andersson, keyboard och sång, Nikke Ström, elbas, Bengan Blomgren, elgitarr och Per Melin på trummor och sång.

Förband är Orkan från Borås. Medlemmar: Moa-Linn Rosenlöf (trummor & sång), Josefine Green (gitarr & sång), Theresia Dufva (bas), Kim Bertilsson (saxofon) och Fredrik Pettersson (gitarr).

Bakgrund: Grundades 2010 på Bäckängsgymnasiet i Borås, då under namnet Viggo. Bytte till Orkan 2015.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Onsdag 26 juli

Alice Cooper (Liseberg, Stora scenen)

Alice Cooper tillbaka till Liseberg med bl.a tre gitarrister i Nita Strauss, Ryan Roxie och Tommy Henriksen. Alice var senast på samma scen i augusti 2013 och dessförinnan såg jag hans show i Lisebergshallen 2009.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Torsdag 27 juli

The Hellacopters (Liseberg, Stora scenen)

Liseberg skriver; ”Originalmedlemmarna i The Hellacopters återförenades 2016 för ett par exklusiva spelningar. Nu är det klart att bandet gör några uppträdanden även 2017. The Hellacopters bildades 1994 och bestod då av Nicke Andersson, Dregen, Kenny Håkansson och Robert Eriksson. Debutalbumet Supershitty to the Max! kom 1996 för vilken de fick en Grammy för Bästa Hårdrock. Sedan rullade det på.
De var förband till Kiss, släppte en rad album och fick ett flertal svenska och internationella utmärkelser. 2008 valde bandmedlemmarna att upplösa The Hellacopters för att gå vidare med individuella projekt.
Inför tjugoårsjubileet av Supershitty to the Max! valde originaluppsättningen av bandet att återförenas för några exklusiva spelningar, bland annat på Sweden Rock Festival. I sommar är det Lisebergspublikens tur att få sig ett kärt återseende. Sommaren 2002 fyllde The Hellacopters plattan framför Stora Scenen.”

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Fredag 28 juli

Håkan Hellström (Ullevi)

Även 29 juli
Special guest: Erik Lundin och Silvana Imam.

Pekkanini  & The Thereminland Band (KoM Bar)

Pekkanini  (theremin, keyboard, melodica)musiker/kompositör med theremin,världens första elektroniska instrument, som specialitet. Sedan 1975 musiker/kompositör med ett förflutet bl.a. i Göteborgsgrupperna Ensamma Hjärtan och Danielsson & Pekkanini (”Som Sommaren, Guldslipsen mm.”).

Även, från tidigt 80-tal, teaterkompositör i Göteborg, Stockholm och Malmö. Kompositör till ett hundratal svenska teateruppsättningar. 2010 vann han sin genre i den engelska webbtävlingen Peoples Music Awards med den egna låten ”Theremin goes pop!” (Youtube).

Billy Momo (Liseberg, Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Billy Momo är ett svenskt sjumannaband som har sina rötter i nutida rock/pop med influenser från blues, folk och americana. Billy Momos senaste album, Seven Rivers Wild, levererar rootsig rock och tidlös pop blandad, unik stil”

——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Lördag 29 juli

Big Joe Louis (KoM Bar)

Fridhammar skriver; ”Solospelning av en stor festivalfavorit från Storbritannien: Big Joe Louis. En personlig och kraftfull blues, ofta humoristisk trots dess svärta. Han kallar själv stilen downhome, Chicagoblues eller varför inte countryblues, fast framförd med elgitarr.

”Om Howlin´ Wolf varit vit och engelsman hade han varit Big Joe Louis” skrev Matteo Kopach då Big Joe spelade på hans smått legendariska Ruby Tuesday!”

Jaded Jane (Beat, Nefertiti)

Göteborgarna Axel ”Jaded Jane” Olsson och hans bror Adam har i perioder varit i New York, där de arbetat med sin musik. Nu aktuella med ny singel och video Life. Spelar under klubbkvällen Beat.

——————————————————————————————————-

Söndag 30 juli

Arja Saijonmaa med Ladies of Music (Slottsskogen,Villa Belparc)

Musik med Arja Saijonmaa och gruppen Ladies of Music!

Maria Kvist: Piano
Felicia Westberg: Bas
Cornelis Nilsson: Trummor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *