Sissels julshow årlig tradition i Lisebergshallen

Det var premiärkväll i Lisebergshallen onsdag 22 november för årets Sverigeturné med Sissels Kyrkjebös jul. En tradition sedan åtminstone fyra år. Jag har sett hennes show på samma arena 2014 och 2015 tidigare.

Sissel är en sångerska som kan sjunga det mesta. Skandinaviens motsvarighet till världsstjärnor som Nana Mouskouri och Barbra Streisand.

Leif Wivatts foto.

Det var en snygg produktion vi dryga 1 500 på plats bjöds på. Ett bra band med bl.a amerikanen Tim Carmon på keyboards/trummor, en musiker som bl.a spelat med Eric Clapton. De tre engelska körsångarrna var samma jag hört de tidigare åren; de säkra Wayne Hernandez, Phebe Edwards och Sam White medan orkestern bestod norska msuiker,

Leif Wivatts foto.

Konserten började med Nu tändas tusen juleljus, följd av Stilla Natt. Varierat i stilar resten av kvällen där kanske hälften av de 90 minuterna var jul- eller gospellåtar. Mary´s Boy Child/Little Drummer Boy och Koppången var två av dem.

Bland annat kan nämnas Joni Mitchells River, en Dylan-låt, Lennons Imagine och Happy X-Mas (War Is Over), Håll mitt hjärta. Avslutning med O Helga Natt och en allsång med publiken i Härlig är jorden.

Leif Wivatts foto.
Leif Wivatts foto.
Leif Wivatts foto.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *