Konserter i Göteborgsområdet – första halvan av december 2017

Lördag 2 december

John Holm (Stora Teatern)

.Arrangören skriver; ”Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad, 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra, då endast ett fåtal utsålda spelningar gjordes… Sommaren 2017 följer John upp detta med en mindre sommarturné på väl valda spelplatser.
John Holms musik är som en blandning mellan singer-songwriter, rock och progg. Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor.
Inom snar framtid kommer en samlingsskiva med John Holm och en dokumentär om honom spelas för tillfället in. Han är även aktuell med en duett på Per Gessles andra soloalbum som släpps inom kort. Konceptet för konserten är detsamma som tidigare konserter under Johns återtåg: avskalat och sparsmakat.
Sättningen blir John på sång och gitarr, Jesper Whilborg på gitarr, Yaimi Karell Llay (Kuba) på percussion samt Johns son Alex på munspel. Klart för denna konsert är också gästspel av inga mindre än Kenny Håkansson och Göran Lagerberg.

Staffan Hellstrand (KoM Bar)

Arrangören skriver; ”Äntligen tillbaks på KoM!! Det där som genomsyrar Staffans musicerande från grunden: viljan att konstant utmana sigsjälv!! Hans kompromisslösa texter och
amhällsengagemang är lika tydliga somförr!!”

Helloween/Pumpkins United (Partille Arena)

Arrangören skriver; ”Helloween – Pumpkins United gör en exklusiv spelning på Partille Arena

Nyheten som alla Helloween-fans väntat på är äntligen här. Michael Kiske och Kai Hansen kommer att stå på scen tillsammans med dagens Helloween! Under namnet Pumpkins United kommer Michael Weikath, Michael Kiske, Kai Hansen, Markus Grosskopf, Andi Deris, Sascha Gerstner och Dani Löbe göra ett litet antal spelningar och den enda spelningen i Sverige blir på Partille Arena 2 december.

Helloween är en av tysk metals mest respekterade metallexporter och sedan debuten 1985 har de gjort legendariska album som ”Keeper Of The Seven Keys” och ”Walls Of Jericho”. Ända sedan gitarristen Kai Hansen länmade bandet 1988 och sångaren Michael Kiske lämnade bandet 1993 har fans över hela världen frågat sig om det någon gång kan vara tänkbart med en återförening. År efter år har fansen fått vänta men nu är äntligen väntan över! Detta kommer att bli årets stora hårdrockshändelse. Det blir endast en spelning i Sverige.

Kaah (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”För snart 20 år sedan stakade Kaah ut vägen för den svenska soulens framtid och gav den en identitet på egna ben, något som har gjort honom till något av en gudfader för dagens soulgeneration. I våras återvände han med den hyllade ep:n Jungl, och en uppdaterad ljudbild där referenser går att dra till samtida namn som Kendrick Lamar och Anderson Paak.

Inför det kommande albumet ger sig soulkung Kaah nu ut på en höstturné, tillsammans med sin hovleverantör av funkiga gitarriff; Andy Pfeiler. Duon har tidigare gjort bejublade spelningar på bland annat Mosebacke i Stockholm, och fick där mersmak för det mer avskalade konsertkonceptet, i DN beskrivet så här:

”När Pfeiler då och då smyger in lite beats bakom Kaahs klinkande piano, (…) närmar duon sig också en ännu mer minimalistisk version av landets kanske största soulsångares patenterade blandning av Detroittechno, Minneapolisfunk, Jan Johansson-jazz och Stockholmssoul. Allt det där man kan och vill förvänta sig av Kaah.”

Kalle Moraeus, Loa Falkman & Wiktoria – Vår jul (Kungsbacka Teater )

Arrangören skriver; ”Tre personligheter på en och samma scen och så det fina bandet -?Hej Kalle-?under ledning av Johan Granström, ja hur bra kan inte det bli i Juletid.

Vår Jul är en konsert som sträcker sig från Operans scen till Las Vegas, in i bygdegårdarna på landet med besök i popens värld.

Från klassiska julsånger till oupptäckta alster tar man sig in i popmusiken värld där man experimenterar med nya idéer.

Hook Herrera Band (S/S Marieholm)

Göran Svenningsson och Hook Herrera,
Åmåls Blues Fest 2017

Arrangören skriver; ”Gitarristen och munspelaren Holk Herrera föddes och växte upp i San José utanför San Fransisco i Kalifornien. Han började spela dragspel men bytte snart till gitarr och under årens lopp hunnit med att träffa och spela med en uppsjö av prominenta bland andra Gregg Allman, Bon Jovi-gitarristen Richie Sambora och Willy DeVille.

Hook Herrera, sång, munspel och gitarr, Göran Svenningsson, gitarr, Lars Mellqvist, bas och Henrik Pilquist, trummor.

Helloween/Pumpkins United (Partille Arena)

Arrangören skriver; ”Helloween – Pumpkins United gör en exklusiv spelning på Partille Arena

Nyheten som alla Helloween-fans väntat på är äntligen här. Michael Kiske och Kai Hansen kommer att stå på scen tillsammans med dagens Helloween! Under namnet Pumpkins United kommer Michael Weikath, Michael Kiske, Kai Hansen, Markus Grosskopf, Andi Deris, Sascha Gerstner och Dani Löbe göra ett litet antal spelningar och den enda spelningen i Sverige blir på Partille Arena 2 december.

Helloween är en av tysk metals mest respekterade metallexporter och sedan debuten 1985 har de gjort legendariska album som ”Keeper Of The Seven Keys” och ”Walls Of Jericho”. Ända sedan gitarristen Kai Hansen länmade bandet 1988 och sångaren Michael Kiske lämnade bandet 1993 har fans över hela världen frågat sig om det någon gång kan vara tänkbart med en återförening. År efter år har fansen fått vänta men nu är äntligen väntan över! Detta kommer att bli årets stora hårdrockshändelse. Det blir endast en spelning i Sverige.

Kaah (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”För snart 20 år sedan stakade Kaah ut vägen för den svenska soulens framtid och gav den en identitet på egna ben, något som har gjort honom till något av en gudfader för dagens soulgeneration. I våras återvände han med den hyllade ep:n Jungl, och en uppdaterad ljudbild där referenser går att dra till samtida namn som Kendrick Lamar och Anderson Paak.

Inför det kommande albumet ger sig soulkung Kaah nu ut på en höstturné, tillsammans med sin hovleverantör av funkiga gitarriff; Andy Pfeiler. Duon har tidigare gjort bejublade spelningar på bland annat Mosebacke i Stockholm, och fick där mersmak för det mer avskalade konsertkonceptet, i DN beskrivet så här:

”När Pfeiler då och då smyger in lite beats bakom Kaahs klinkande piano, (…) närmar duon sig också en ännu mer minimalistisk version av landets kanske största soulsångares patenterade blandning av Detroittechno, Minneapolisfunk, Jan Johansson-jazz och Stockholmssoul. Allt det där man kan och vill förvänta sig av Kaah.”

Kalle Moraeus, Loa Falkman & Wiktoria – Vår jul (Kungsbacka Teater )

Arrangören skriver; ”Tre personligheter på en och samma scen och så det fina bandet -?Hej Kalle-?under ledning av Johan Granström, ja hur bra kan inte det bli i Juletid.

Vår Jul är en konsert som sträcker sig från Operans scen till Las Vegas, in i bygdegårdarna på landet med besök i popens värld.

Från klassiska julsånger till oupptäckta alster tar man sig in i popmusiken värld där man experimenterar med nya idéer.

Hook Herrera Band (S/S Marieholm)

Arrangören skriver; ”Gitarristen och munspelaren Holk Herrera föddes och växte upp i San José utanför San Fransisco i Kalifornien. Han började spela dragspel men bytte snart till gitarr och under årens lopp hunnit med att träffa och spela med en uppsjö av prominenta bland andra Gregg Allman, Bon Jovi-gitarristen Richie Sambora och Willy DeVille.

Hook Herrera, sång, munspel och gitarr, Göran Svenningsson, gitarr, Lars Mellqvist, bas och Henrik Pilquist, trummor.

Moving Mountains (Bengans fik)

Bandet skriver; ”Vi i The Black Marbles släpper nu vår andra fullängdare men den första i den aktuella konstellationen som vi är nu!
Plattan heter ’Moving Mountains’ och släpps både digitalt och fysiskt 1 december. Detta ska firas! Dagen efter release ställer vi till med kalas! Det blir releasefest på Bengans 2a december!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Shahram Nazeri och Dastan-ensemblen (Konserthuset)

Arrangören skriver; ”Shahram Nazeri är en av Irans absolut största klassiska sångare, född i en kurdisk familj och den förste sångaren som satte mystikern Rumis poesi till persisk musik. Hans sufi-musik har fängslat musikälskare i hela världen.

New York Times har kallat Shahram Nazeri ”Den persiska näktergalen” och Christian Science Monitor utnämnde honom till ”Irans Pavarotti”. Till Göteborg kommer han med den berömda Dastan-ensemblen, den största gruppen inom persisk klassisk musik utanför Iran, fullproppad med högaktade musiker och virtuoser.”

En förtrollande kväll i juletid med Mats Westling (Porter Pelle)

Arrangören skriver; ”Mats Westling slog igenom med låten “Perfekt” 2008, hämtad från skivan ”Café Jacob”. Låten blev snabbt en av bl. a Riksradions mest önskade och spelade, dessutom högt på Försäljnings topplistor. Han är en flitigt turnerande artist över hela Norden och i november 2017 släpps hans sjätte album. Mats genom åren samarbetat med artister som Jill Johnson, Björn Olsson, Idde Schultz, Niklas Strömstedt etc.

Mats hittar i sina texter ett djup, i till synes vardagliga händelser och skriver om längtan efter ett mjukare och mindre egocentrerat samhälle. Han betonar vikten av att bejaka fantasin och barnasinne, för ett mer innovativt tänkande.. Under konserten håller Mats Westling och hans gitarr en nära kontakt med publiken med berättelser och vissa aktiviteter, vilka brukar bli medryckande och inspirerande.

—————————————————————————————————————–måndag 5 december———————————————————————————————

Shahram Nazeri och Dastan-ensemblen (Konserthuset)

Arrangören skriver; ”Shahram Nazeri är en av Irans absolut största klassiska sångare, född i en kurdisk familj och den förste sångaren som satte mystikern Rumis poesi till persisk musik. Hans sufi-musik har fängslat musikälskare i hela världen.

New York Times har kallat Shahram Nazeri ”Den persiska näktergalen” och Christian Science Monitor utnämnde honom till ”Irans Pavarotti”. Till Göteborg kommer han med den berömda Dastan-ensemblen, den största gruppen inom persisk klassisk musik utanför Iran, fullproppad med högaktade musiker och virtuoser.”

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Tisdag 5 december

Kalle Moraeus, Loa Falkman och Wiktoria (Konserthuset)

Konserthuset skriver; ”Tre personligheter på en och samma scen och så det fina bandet ”Hej Kalle” under ledning av Johan Granström,  Vår Jul är en konsert som sträcker sig från Operans scen till Las Vegas, in i bygdegårdarna på landet med besök i popens värld. Från klassiska julsånger till oupptäckta alster tar man sig in i popmusiken värld där man experimenterar med nya idéer.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Onsdag 6 december

Chris Potter – Craig Taborn – Eric Harland (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Grammynominerad, med 15 album i eget namn och medverkande på över 100 album som medmusiker, har Chris Potter blivit en ledstjärna för sin generations musiker. Down Beat benämnde honom också som en av de mest studerade (och kopierade) saxofonisterna i världen. Med samarbeten med musiker såsom Steely Dan, Steve Swallow, Herbie Hancock och Dave Holland listar sig Potter som en av samtidens absolut största och respekterade jazzmusiker.

Ikväll kommer Chris Potter samman med Craig Taborn, piano, vars unika och kreativa musikalitet är högt värderat av både hans stora lyssnarskara likväl hans medmusiker. Tillsammans med Eric Harland, trummor, bjuder bandet på den allra högsta rang av musikalisk upplevelse. Harland är flerfaldigt Grammynominerad och har delat scen med Mycoy Tyner, Betty Carter, Joe Henderson, Wayne Shorter- listan är oändlig.

The Sounds (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ””Hit Me”, ”Living In America”, ”Painted By Numbers”, ”No One Sleeps When I’m Awake” och ”Shake Shake Shake” för att nämna några – listan över The Sounds toppsinglar kan knäcka de flesta Greatest Hits-samlingar. Förra året fick hitfamiljen tillökning av singeln ”Thrill”, som även finns med på The Sounds aktuella EP ”The Tales That We Tell”.

Genom att kombinera driven indierock med oemotståndliga synthslingor samt fronta allting med en högenergisk sångerska hittade The Sounds sitt magiska recept i Helsingborg under 90-talets slutspurt. Då de tre år senare albumdebuterade var succén ett faktum: Först Sverige, sen USA och resten av världen – alla ville ha en del av bandet. Sedan dess har soundet utvecklats och The Sounds har fått en djupare botten. Men två omistliga faktum har aldrig förändrats:”

The Refreshments – Rock n´ Roll X-Mas (Kungsbacka Teater)

För femtonde året bjuder The Refreshments på landets rockigaste julkonsert. Detta året har de med sig gruppen Cookies n Beans. Tillsammans bjuder de på en afton helt utan ”stilla nätter” i Rock n rollens tecken. Förstärkt med blåsarna i the X-Mas Horns.

På scenen:
Joakim Arnell, Sång / Bas, Jonas Göransson, Gitarr, Mats Forsberg, Trummor och Johan J.B Blohm Piano / Sång. Cookies n Beans:
Charlotte Centervall, Sång/Gitarr Frida Öhrn Sång/ Gitarr/ Munspel Lida Ström: Sång/Gitarr

—————————————————————————————————————-

Torsdag 7 december

Europe – Tour The Earth (+ Blues Pills) (Lisebergshallen)

Arrangören skriver; ”Europe är bandet som slog igenom på 80-talet – men som genom åren har utvecklats och är lika aktuella idag som vid den självbetitlade debuten från 1983. Bandet har precis spelat in sitt elfte(!) studioalbum – i Abbey Road Studios i London. ”Walk the Earth” släpps 20 oktober och efter det följer ”Tour the Earth” där våra svenska hjältar spelar i Umeå (5 december), Stockholm (6 december) och Göteborg (7 december)!

Det är bandets elfte album och följer det kritikerrosade albumet ”War of Kings” från 2015. Europe är hungrigare än någonsin förut och ”Walk the Earth” kan bli höstens höjdpunkt – med de tre konsertdatumen i Sverige som en fantastisk bonus!

Förband är Blues Pills.

Ted Russell Kamp/Love On Drugs/Christian and the 2120s (KoM Bar)

Amerikanske sångaren och basisten Ted Russell Kamp är en flitigt återkommande till Göteborg, alltsedan han kom första gången 2007 som medlem i Shooter Jennings band.

About Love On Drugs:
After some years of intense touring with Gothenburg-based americana-act Little Green, Bandleader, guitarist/mandolinist and songwriter Thomas Pontén embarked on a solo-career under the name Love On Drugs. Heartfelt, intimate and with original songs that sounded a bit different than the more traditional country- and americana that made Little Green so respected. A bold yet tasteful mix of Texas-country and catchy indiepop.”

Thomas Stenström – (Stora Teatern)  akustisk spelning

Arrangören skriver; ”Med start i Örebro den 24 november gör Thomas Stenström fyra exklusiva akustiska spelningar i vinter. Thomas har turnerat konstant sedan släppet av hans tredje album ”Rör inte min kompis” tidigt i år men det blir första gången han gör en turné utan sitt band och med en mindre avskalad sättning.

”Det är något jag velat göra länge, ända sedan jag började tänka på att spela live i stort sett. Men vi har liksom alltid turnerat med bandet. Så det skall verkligen bli kul att göra låtarna live lite mer som de låter när jag först skriver dom. Känns som det ärligaste och farligaste man kan göra så därför lockar det mig. Tar med mig Johannes Runemark som musikaliskt och psykiskt stöd, hoppas vi ses i vinter!”

Flora Lee (Musikens Hus)

Releasekonsert och premiärvisning av musikvideon Let me know I’m here. Releasekvällens musiker är inga mindre än Andreas Andersson och Pelle Vickhoff. Fotograf och filmare Peter Ljunggren. Flora Lees debutalbum Soundless Warrior är snart här!

Stefan & Kim (Kajskjul 8)

Arrangören skriver; ”Stefan och Kim tar med dig på musikalisk resa där de bjuder på världshits personligt tolkade med klassiska toner, romantiska tongångar, rock och andra musikaliska genrer. Den här gången kombinerat med jultoner. Det är en lekfull och smått galen show med två musikaliska ekvilibrister som hanterar sina instrument med tonsäker fulländning och humor.

Anders Ekborg – En stilla jul (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver; ”Anders Ekborgs julkonsert har blivit en tradition för många i Sverige. Denna känslosamma och finstämda konsert har fyllt kyrkor, teatrar och konserthus under flera år och förnyas för varje säsong.

Allt började 2009, då En stilla Jul gick på turné för första gången. Det hela gav sig naturligt att Anders 2010 spelade in och släppte det kritikerrosade julalbumet med samma namn, ett album som redan blivit en klassiker. Konserten spelades även in live för CD på turnén 2011.

Sedan dess har En stilla Jul varit en av de stora julkonserterna på turné i Sverige. Det har alltid varit viktigt för Anders att föra den äkta jultraditionen vidare, att bygga upp en varm och fin julstämning under konserten med levande ljus, juldikter och våra mest traditionella älskade julsånger som ”O Helga Natt” m.fl.

En stilla jul förmedlar det som många förknippar med en äkta och traditionell jul. Konserten vilar på en grund av eftertanke, kärlek och omtanke om andra. Anders delar scen med den klassiske gitarristen Bengt Magnusson, kompositören och pianisten Stefan Nilsson samt en stråkensemble.

Anders Ekborg, känd sångare och skådespelare, har redan hunnit med mer än de flesta vågat drömma om. Från Dramatenuppsättningar med bl.a. Ingmar Bergman, huvudroller på film och i TV, till stora musikalroller. Många förknippar Anders med hans uppskattade rollgestaltningar i bland annat Kristina från Duvemåla och Chess. Under våren 2016 har han gjort en kritikerhyllad Tevje i -?Spelman på taket-? i Jönköping.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Fredag 8 december

Blue Christmas Show (Apple Hotel)

Blue X-Mas, för 5:e året spelas det blåa toner med gästartister! Årets gästartister är Clas Yngström från Sky High och ”Knock Out Greg”.
Bandet består av Janne Oldaeus som varit Jerkas side-kick i många år!, Ingemar Dunker trummor.,Tommy Cassemar bas och Micke Finell saxofon.
Rock´n´Roll och blues utlovas!

Den Svenska Björnstammen + Support   (Pustervik Stora Klubben)

Pustervik skriver; ”Den Svenska Björnstammen är äntligen tillbaka med ny musik. Efter att ha tagit en paus i turnérandet för att spela in ny musik ger de sig nu ut på en höstturné. I maj kom ett efterlängtat släpp av singeln ”Lämnar” från deras kommande album och under hösten kommer ytterligare två nya singlar från albumet, som släpps 2018.

Musikkollektivet Den Svenska Björnstammen har skapat en kreativ plats på en gård strax utanför Norrköping, och är även på gång att bygga en studio i Göteborg. Med kooperativa ambitioner fortsätter gruppen sin strävan efter ett tillåtande och inkluderande sammanhang. 2011 kom det stora genombrottet för gruppen med albumet ”Ett fel närmare rätt” som innehöll megahiten ”Vart jag mig i världen vänder”. Totalt har de släppt tre skivor som bevisat att Den Svenska Björnstammen är några att räkna med på den svenska musikscenen.

På höstens turné har de med sig mer musik i form av de två högaktuella akterna Ambivalensen och Simon Kuylenstierna.

Räfven (Stora Teatern)

Storan skriver; ”Sedan Räfven bildades i Göteborg 2003 har de gjort hundratals spelningar både i Sverige och utomlands. Deras energifyllda mix av punk och folkmusik från världens alla hörn gör sig allra bäst framför en svettig publik. Det är eufori, energi och ett sanslöst sväng! Nu är det julfest på gång – på Räfvens vis!

Räfven har alltid trott på mirakel i vardag och i fest, på överraskningar, magi och det fullständigt oväntade. Det har fört dem ut på turnéer till såväl Japan som till Västerbotten, till de mest märkliga spelningar, fester, händelser och tilldragelser. Nu skapar de sin alldeles egna speciella magi på Stora Teatern mitt i decembermörkret: Räfvarnas Afton.

OBS, Konserten sker i klubbmiljö för stående publik.

Corpo (Nefertiti)

Svenska Corpo representerar ny jazz i dess fullvärdiga mening. Fem starka personligheter som skapar sin egen unika och spännande musik i ständig utveckling. Det är nordisk improvisationsmusik kombinerad med inslag från de södra latituderna, med starka uttryck och utpräglad puls i centrum. Gruppen har funnits sen 1992, har turnerat runt om i hela Norden och bla. Polen, Frankrike, Italien, Holland, Luxemburg, Tyskland, Belgien, Lettland, Litauen och Vitryssland. 1999 gjorde Corpo en framgångsrik turné i Sydafrika. Den sydafrikanska publiken visade stor uppskattning för Corpos mix av nordiska melodier och afrikanska slagverk.

Ikväll firar Corpo 25 år, släpper platta och spelas in av Sveriges Radio!

 

Mikael Godée – sx, fl, komposition.

Ebba Westerberg – perc.

Thomas Markusson – b.

Lars-Erik Norrström – keyb, p.

Cornelia Nilsson – tr.

Pretty Maids (Sticky Fingers)

Arrangören skriver; ”I år är det 30 år sedan danska Pretty Maids släppte sin mest framgångsrika platta ”Future World”. Detta ska firas och de gör två specialspelningar i Sverige där de spelar hela albumet.

Pretty Maids bildades i danska staden Horsens 1981 och de debuterade med ”Red, Hot And Heavy” 1984. Tre år senare kom deras mästerverk ”Future World” med låtar som ”Love Games”, ”We Came To Rock” och inte minst titellåten. Så här 30 år senare är detta fortfarande bandets mest framgångsrika och omtyckta album. Bandet har bestämt sig för att göra ett mycket litet antal jubileumsspelningar och vi är mycket glada över att de valt att göra två av de spelningarna i Sverige.

ShitKid + Sea Lion (Klubb 8)

Arrangören skriver; ”Linn Österberg från Göteborg spelar under namnet Sea Lion. Hon släppte egenproducerade debutskivan ”Desolate Stars” 2015 på brittiska skivbolaget Turnstile (hem till bland annat Perfume Genius, Cate Le Bon och Christopher Owens) och mötts av mycket fin kritik. En ny skiva är inspelad och kommer släppas under 2018. Så Sea Lion: tänk tidiga Cat Power möter Mazzystar, det är drömsk musik och elgitarr. Det är dimmigt och gåshuds-vackert.

ShitKid is now back with new music – her fourth collection of tracks in under two years. This Is It is ShitKid’s strongest collection of tracks to date, while showcasing both a broader sound and a growth in songwriting, it retains the direct lo-fi qualities of her early recordings. This Is It is performed and produced by Åsa herself and recorded on her own in her bedroom, her car and her rehearsal space, and later mixed and mastered by Luke Reilly

D.R Big Band feat Victoria Canal, Johanna Hjort & Hanna Boquist (Kvartersscenen, 2;a Långgatan)

Arrangören skriver; ”Äntligen är det dags för Daniel Radich Big Band att inta scenen igen.Sen sist har har bandet varit i studion och spelat in. Ett band med 18 musiker som håller hög klass med energi och glädje.
Nu intar dom 2långs kvarter scen med jultema och kommer spela välkända låtar men arrangerade i olika stilar, allt från svängig soul, ballad, pop och mycket mer. Daniel Radich har även bjudit in sån gäster som gör att kvällen blir oförglömlig.

Ni kommer se den fantastiska Johanna Hjort och Hanna Boquist som är lokala förmågor från Göteborgs trakten.
Daniel har även bjudit in den engelska sångerskan Victoria Canal 19 år som har slagit igenom på både YouTube och Facebook med sina egna tolkningar av kända låtar men även sina egna låtar.
Victoria är en bred sångerska som har sitt hjärta i soul och pop.”

Wolf Men Jaxx (KoM Bar)

KoM Bar skriver; ”Wolf Men Jaxx har stulit låtlistor av Tom Waits och Nick Cave. Utan skam, men med mycket hjärta, spelar vi våra versioner. Det är blått, dystert och hoppfullt. Allt garnerat med röda slingor och giftiga taggar. Melankoli varvat med en jäkla massa energi. Himmel och helvete, änglar och demoner. Ni fattar…

Mia Marin & Niklas Roswall (Allégården)

Arrangören skriver; ”Lyssna till två av den svenska folkmusikens främsta utövare på sina respektive instrument. Värmländska Mia Marin möter skånske Niklas Roswall, ett sprudlande och intensivt möte mellan fiol och nyckelharpa.
Duon utforskar sina instruments möjligheter och möts i ett unikt samspel som är både väl rotat i traditionen och framåtblickande. Låtarna de spelar gör sig lika väl på konsertscenen som på danslogen och de är båda även erfarna pedagoger.
Mia Marin − fiol
Niklas Roswall − moraharpa och nyckelharpa

Monterey Pop  (Bio Roy)

Bio Roy visar den nyrestaurerade Monterey Pop, D.A. Pennebakers ojämförliga klassiker om världens första stora rockfestival.

Monterey Pop Festival var en musikfestival som ägde rum under tre dagar i juni 1967. Evenemanget ägde rum två år innan Woodstock och anses ofta ha varit den första stora rockfestivalen i världen, och inte minst en katalysator och inspiration till kommande projekt. På festivalen gav både Jimi Hendrix och Janis Joplin (då som medlem i Big Brother and the Holding Company) sina första stora framträdanden och band som The Animals, The Byrds, Jefferson Airplane och Simon and Garfunkel spelade också. Musikhistoriskt finns det knappt någon motsvarighet till den artistuppställning Monterey Pop ståtade med.

Allt det här filmades av den legendariska konsertregissören D.A. Pennebaker (Don’t Look Back, Ziggy Stardust) och blev en dokumentär som kom att få festivalen som koncept att framstå som mytiskt. Bilden av Jimi Hendrix som tänder eld på sin gitarr på scen fick människor världen över att längta och tråna efter nästa festival.

Monterey Pop har beskrivits som en av 60-talets mest ikoniska och bästa konsertdokumentärer med framträdanden från några av de största rockartisterna någonsin.

Regi: D. A. Pennebaker | Medverkande: Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Mamas & the Papas, The Who, Ravi Shankar m.fl | Språk: Engelska (ingen text) | Längd: 1 tim 19 min

————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Lördag 9 december

Knock Out Greg & the West Coast Grinders (Nefertiti)

Nefertiti skriver: ”Kvällens band består av några av Sveriges mest rutinerade bluesmusiker! Knock-Out Greg himself har med mer än trettio års turnerande som sångare och munspelare i världsklass, framför allt med Knock Out Greg and Blue Weather blivit en av Sveriges internationellt mest kända bluesartister.

Marcus Andersson på trummor och tillika bror till ”Knockis”, har i alla år skött trummorna bakom denne och har således samma rutin och tyngd som sin bror. Bröderna Andersson har lierat sig med två välkända göteborgsmusiker.

Göran Svenningsson på gitarr och sång som figurerat på den svenska roots-scenen sedan slutet av åttiotalet med olika band, främst då med The Instigators som turnerade aktivt runt Skandinavien under ett drygt decennium. Lars Mellqvist på bas, en av de mest namnkunniga basister i bluesgenren i landet med bl.a. drygt trettio år som basist ihop med Mr Bo och ett otal andra bluesartister genom åren.

Bernt Andersson som knappast kräver en presentation gästar under kvällen på piano och dragspel.

Vita Bergen (Stora Teatern)

Arrangören skriver; ”Vita Bergen kallas för en svensk underground-succé. Och det är precis vad detta indiepopband från Göteborg är – fast i hög fart på väg vidare från underground. Efter utsålda Europaturnéer, en P3 Guld-nominering och ett flitigt roterande av musiken i samma radiokanal under sommaren, är Vita Bergen här för att stanna!
Debutalbumet ”Disconnection” spelades in i frontmannen William Hellströms etta 2015 och belönades med en P3 Guld-nominering (Årets Pop), internationella skivkontrakt och utsålda Europaturnéer. Helt nya uppföljaren ”Retriever”, som blev till i Los Angeles, släpptes 2017 har lovordats internationellt som ett av de bästa indiepopalbumen 2017. Singlarna ligger högt på radiolistorna i Europa.
Sedan debuten har Vita Bergen hunnit med över hundra spelningar och bandet har lyckats göra sig ett namn på den europeiska indiescenen med sina melodiska låtar och sina utmärkande livespelningar. Sångaren William studerar till läkare och byter verklighet titt som tätt, när han lämnar läkarböckerna för att hamna i trans på scenen – något som har resulterat i scenrelaterade hjärnskakningar, spikar i fötterna och självsydda sår …
Vita Bergen kommer från Göteborg och musiken är skriven av William Hellström samt Robert Jallinder, som bestämde sig för att bilda ett band ihop när de hoppade av Handelshögskolan i Stockholm. Med i bandet är också Hampus Bergh, Gustaf Gunér,Jakob Kullberg och Andreas Jallinder.

Celtic Christmas (Masthuggskyrkan)                 Två konserter kl 16.00 & 19.00)

West of Eden with special guest Heidi Talbot (IR), Haga Motettkör & The Celtic Brass Quartet

Malena Ernman & Lasse Berghagen (Konserthuset)

Arrangören skriver; ”För åttonde året i rad beger sig Malena Ernman ut på sin publik- och kritikerrosade klassiska julturné.

Årets gästartist är Lasse Berghagen och tillsammans med Mats Bergström, Janne Bengtson och Svenska Stråkensemblen bjuder de på en personlig och stämningsfull helkvällskonsert där klassiska julfavoriter blandas med folkmusik, jazz och opera.

Ohiin / Tehler/Pilquist (KoM Bar) 

Henrik Ohlin bas/ sång, Richard Tehler gitarr/ sång, Henrik Pilquist trummor

”Denna kväll kör vi 60 och 70- tals rock. Ny och spännande konstellation.

Rocks Off (S/S Marieholm)

Rolling Stones-upplevelse. Rocks Off ger dig det
Tony Johnson – sång, Lars Elf – gitarr, Matias Sämberg – keyboard,Les Granqvist – gitarr, Jesper Klarqvist – bas och Peter Scherman – trummor.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

Söndag 10 december

Weeping Willows (Lisebergshallen)

-Förra året pausade vi från våra omåttligt populära julturnéer. Sist vi var ute på julturné var det slutsålt. I år känner vi att vi har spelat ovanligt lite så det är på tiden att vi reser land och rike runt igen. Det blir en blandning av låtar från alla våra skivor men givetvis tonvikt vid ”Christmas Time Has Come”, och kanske lite nya jullåtar…, hälsar Weeping Willows

Love on Drugs & Pi Jacobs (Holy Moly)

About Love On Drugs:
After some years of intense touring with Gothenburg-based americana-act Little Green, Bandleader, guitarist/mandolinist and songwriter Thomas Pontén embarked on a solo-career under the name Love On Drugs. Heartfelt, intimate and with original songs that sounded a bit different than the more traditional country- and americana that made Little Green so respected. A bold yet tasteful mix of Texas-country and catchy indiepop.”

About Pi Jacobs:
LA based singer-songwriter Pi Jacobs plays what she calls an “Americana bluesy folk thing”. In addition to her smoldering vocals (ParcBench.com), and intricate guitar playing, Jacobs plays a home-made percussion stomp box, driving her “one-woman band” show to the next level of high-energy, dynamic fun.

Anna-Lottas Jul (Tyska kyrkan)

Julkonsert med Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren samt körerna Saltstänk och Postkören i Tyska kyrkan.

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

Måndag 11 december

Lollo Gardtman Chapter One (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Nordens mest soulfulla, passionerade och explosiva röst? Ja det är den känslan man lämnas med efter att ha lyssnat på Lollo Gardtman. Om du har missat Lollo så vill vi berätta att hennes musikaliska stil grundar sig i soulen, bluesen och Funken men alltid med ett personligt uttryck och tolkningar som får publiken och recensenterna att stanna upp, fundera och tycka om!

Denna kväll har hon releasefest för sin första Ep Chapter One! Chapter One är något av det viktigaste hon gjort och alla låtar är skrivna utifrån hennes eget liv. Detta är hennes Story!

Lollo Gardtman –s. Martin Carlberg –g.,Markus Zovic –keyb., Per Wockatz –b.Pontus Engborg –tr.,Janne Bjerger –tp.,Peter Noos Johansson –tb.,Johanna Hjort –s. och Annica Svensson –s.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Tisdag 12 december

Nynningen (Pustervik)

Arrangören skriver; ”Nynningen återvänder till Pustervik efter sin succécomeback, De bildades 1971 och existerade i flera olika konstellationer fram till sista turnén våren 1980. Gruppen tillhörde musikrörelsen och blev välkända över hela landet. Ett av bandets album blev en klassiker som ofta nämns som en av de bästa skivorna från sjuttiotalet: ”FÖR FULL HALS”.

Det var bandets medlemmar Tomas Forssell och Bertil Goldberg som bestämde sig för att tonsätta och översätta den ryske poeten Vladimir Majakovskijs dikter till rockmusik. Gruppen turnerade i flera år med Majakovskijprogrammet och sångaren Totta Näslund profilerade med sin starka och personliga röst. NYNNINGEN samarbetade under åren mycket med Nationalteatern, där både Totta Näslund och Nikke Ström sedan ingick.

LAGUPPSTÄLLNING 12 dec:
Tomas Forssell – elgitarr och sång
Bengan Blomgren – elgitarr
Nikke Ström – elbas
Per Melin – trummor
Thomas Jäderlund – saxofon
Stefan Sandberg – saxofon
+ ett antal gäster!

Lars Vegas Trio (Trädgårn)

Arrangören skriver; ”I år är det 25 år sedan trion blev en del av den svenska jultraditionen i och med den klassiska julskivan ”Lars Christmas”, som innehöll tidlösa hits som ”Kalle och hans vänner”, ”Hej tomtegubbar” och ”När får vi klapparna?”.
Detta vill Lars Vegas, Friggelito, Bianco, Lars Angeles och Evlis givetvis fira.
———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Onsdag 13 december

Danko Jones /Skraeckoedlan (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Nu kan vi glädja alla Danko-fans med att trion återvänder till Pustervik i höst – med nya albumet ”Wild Cat” i bagaget. Support blir inga mindre än svenska Skraeckodlan!

Kanadas stoltheter står bakom hits som Had Enough”, ”Gonna be a fight tonight”, ”I think bad thoughts” och ”My Little RnR från senaste albumet Wild Cat. Vi längtar efter att få se alla Dankos ösiga låtar framförda med den rockiga och punkiga attityden som enbart Danko Jones kan förmedla.

Stefan Dafgård & Tommy Trumma (Café Hängmattan)

Råsvängig duo som spelar groovig blues & skön soul. Stefan Dafgård ( Instigators, Jim´s Combo) : Sång, gitarr & munspel

Tommy Johansson ( Voxhall blues ) : Cajòn

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

Torsdag 14 december

Royal Republic + support: Aaaron Buchanan & The Cult Classics

 Malmöbandet Royal Republic slog igenom 2010 med debutalbumet “ We Are The Royal” som innehöll hitsinglarna “Full Steam Spacemachine” och ”Tommy-Gun” som nått nästan 9 miljoner streams på Spotify. Bandet fick bl.a. tre #1 singlar på Bandit Rocks ”Most Wanted” lista och singeln ”Tommy Gun”#1 på MTV Rock Charts. Andra albumet ” Save The Nation” kom två år senare.

Sedan 2014 har bandet arbetat med sitt tredje album ”Weekend Man” som släpptes i februari 2016. De är ett explosivt liveband som spelar i samma liga som The Hives och lämnar ingen festivalbesökare besviken. Med Royal Republic vet man att det blir fullt ös på scen!

En ännu något lite grönare jul med Majornas 3dje Rote (Dalheimers Hus)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag 14 devem,ber

Daniel Lemma – Stjärnornas tröst (Stadsteatern-lilla scen)

Stadsteatern skriver; ”I vintras spelade Stjärnornas tröst, rosad av såväl kritiker som publik, för fyllda salonger. Nu kommer föreställningen som hyllar Karin Boyes verk tillbaka.

Följ med in i ett stämningsfyllt skymningsland och låt dig omslutas av Karin Boyes texter och Daniel Lemmas sång. Låt dig färdas längre och längre in i den mjuka natten där allting är i förvandling.

Spelas fram till 20 januari

Daniel Lemma Liseberg sep-2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *