Konserter i Göteborg – Januari 2018

Fredag 19 januari

Karl-Henrik Ousbäck (Nefertiti)

Nefertiti skriver ”Karl-Henrik Ousbäck är ständigt sökande efter nya vägar att uttrycka sig själv via sitt instrument. Det var redan vid tre års ålder som han började sin musikaliska resa genom mötet med en virveltrumma. Trots sin unga ålder, född 1993, har han studerat för många erkända jazzgiganter, spelat på festivaler och jazzklubbar runt om i världen och erhållit flertalet stipendier och utmärkelser.

Somewhere and Somewhen är Karl-Henrik Ousbäcks debutalbum. I ett möte mellan musiker från olika generationer och blandad bakgrund skapas en musik som är gränsöverskridande och explosiv i sitt uttryck. Fem starka personligheter strålar samman i en kraftfull frihetshymn till jazzens historia och framtid.”

Karl-Henrik Ousbäck -”tr. Jonas Kullhammar -”sx. Håkan Broström -sx Ludvig Berghe -”p. Mauritz Agnas -”b.

Tomas Ledin – Skarpt Läge (Rondo)

Rondo skriver; ”En av Sveriges mest älskade artister intar återigen scenen med en nyskapad musikalisk käftsmäll till show. En lika klassisk som modern upplevelse, där Tomas alla odödliga hits står i centrum. Räkna med en spektakulär show i högt tempo och med glimten i ögat. Med en artist vassare och mer laddad än någonsin. Fly vardagen och låt Tomas tillsammans med sina makalösa musiker få er att dansande lätta från stolarna.”

Showen spelas på Rondo i Göteborg våren 2018.

The Foster Jenkyns (KoM Bar)

KoM skriver; ”  …består av fem fagra män i sina bästa år som sett till sin livsuppgift att förädla världen med träskdoftande och sydstatsosande rock n roll av bästa märke!! John Larsson sång, Fredrik Stenberg gitarr, Göran Larsson gitarr, Rolf Norling bas, Tony Nilsson trummor. ”Gubbrock för hela slanten – The Black Crowes, Free, Allman Bros., Blackberry Smoke osv.”

ShitKid (Pustervik Stora Klubben )

Arrangören skriver ;”Vi älskar ShitKid! Därför är det en stor ära att hon spelar hos oss samma dag som hon släpper This Is It. Hon spelade hos oss i augusti 2016 och vi har velat ha tillbaka henne sen dess. Då beskrevs ShitKid som en av vår tids mest intressanta artister och det är fortfarande lika sant. Hennes underbara, pulserande lo-fi med reverb och loopar är lika härlig då som nu.

Personen bakom ShitKid heter Åsa Söderqvist och hon igång Shitkid hemma i sitt vardagsrum. Med hjälp av en halvtrasig dator där hon skapade gitarrsolon med vokala effekter blev sättningen röst och trummor. Hon släppte upp en låt på Soundcloud och blev signad av PNKSLM Recordings. Resten är är historia.”

——————————————————————————————————————————————–

Lördag 20 januari

Iron & Wine (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Med sin hyschade om än expressiva stämma skapar Iron & Wine tidlösa låtstycken. Genom att låta den ackompanjeras av en akustisk gitarr får han tid och rum att försvinna, och det som började som ett sovrumsprojekt har nu utvecklats till en blomstrande karriär fullproppad av skönljudande höjdpunkter. Nyligen släppte Iron & Wine sitt sjätte studioalbum tematiska Beast Epic. Med det i ryggen står det även klart att han kommer att besöka Sverige för två fullspäckade helkvällar i den finstämda musikens tecken -” 18 januari på Nalen i Stockholm, och 20 januari på Pustervik i Göteborg.

Efter att ha upptäckts av skivbolaget Sub Pop och gett ut ett hyllat debutalbum, så var det med album nummer två som saker började ta fart för Sam Beam och hans Iron & Wine-projekt. Albumet Our Endless Numbered Days är ett giv som på många sätt definierade indiefolken på 00-talet, och fick Beam att börja jämföras med artister som Nick Drake och Simon & Garfunkel. I samma veva började hans musik att användas i flertalet filmer och TV-serier -” just på grund av dess förmåga att sätta ord på känslor och förklara det som annars känns omöjligt att förklara. Alla som i helgen har lyssnat in sig på Beast Epic vet att det är ett album som skapat för liveformatet.”

Claes Janson & Internationalorkestern – en hyllning till Totta (Apple Hotel)

Arrangören skriver; ”Claes är en svensk sångare som framför jazz, blues och vismusik. Under sin tid i Sundsvall när han gick i skolan turnerade han med Canyon Group som var med på svensktoppen ett flertal gånger under åren 1963-1965. Han startade sedan Good morning blues år 1967 som i år nu i november firar 50 år tillsammans.
Han gick från Good morning blues vidare med att vara med och starta nya Hamburger börs samt var ansvarig för jazzklubben Fasching i Stockholm.

Claes har spelat med artister och band som Tomas Ledin, Gugge Hedrenius och Sandviken big band för att nämna några. Han spelade även in en hel del soloskivor med material skrivet av Anders Widmark. ”

Patrik Kolar & His Funky Friends (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Patrik Kolar & His Funky Friends bjuder in till fest tillsammans med Whales Ofili (Club Killers) och fler gästartister i denna soul revue!

Whales Ofili, Malmös Ray Charles, har spelat med Funky Friends inför kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, och lämnar aldrig en publik oberörd.

Patrik Kolar & His Funky Friends bildades av ett tight kompisgäng, och har gjort ett hundratal spelningar på bland annat Peace & Love-festivalen, Berns Salonger och i Italien med huvudingredienserna hammondorgel, blåssektion och funkiga slagverk. Senste året har de bland annat varit kompband till Howling Pelle (The Hives), Jackie Wilsons son, och delat scen med Justin Timberlake, Mark Ronson och Axwell Ingrosso på Spotifys 10-årsjubileum. Patrik Kolar och hans hammondorgel har även kunnat höras med Moneybrother och Weeping Willows julskivor.

– Som ett autentiskt blaxploitationsoundtrack!- tyckte Nefertitipubliken senast, och sedan dess har bandet även börjat inkorporera både Northern och Southern Soul. Förutom 12-mannabandet medverkar vokaltrion Dynamite Sisters.

Patrik Kolar -Hammond B3. Carl Lindecrantz -”tr. Andreas Isvoosig -”b. Oscar Mander -”g. Tobias Wadin -”perc. Johan Carlsson -”perc. Lars Ydgren -”sx. Mattias Ribbing -” tb. Karl Brehwens -”tb. Mattias Green -”tp. Niklas Barnö -”tp.

The Dynamite Sisters: Angelina Pavanelli, Ellen Jonsson, Tove Wikström -s. . + Guest

P3 Guld  (Partille Arena)

Under galan delas nio prestigefulla P3 Guld-priser ut. Vilka artister som har nominerats till priserna avslöjas 30 november. Uppträdande artister avslöjas inom kort.

Uppträdande artister;

Tove Styrke, Silvana Imam, Janice, Sarah Klang, Kapten Röd, Lamix, Molly Sandén, Human, Jireel och Little Jinder.

Best Before Blues Band (S/S Marieholm)

Glada gubbar som lirat ihop ett tag, bandet består av följande kumpaner:

Krister “Snoutorgan Sam” Näsström – Trynorgel och sång
Lars “Crybaby” Jildén – Strata/LP/etc…
Pelle Andesson – Oftast blå gitarr.
Mats “Malla” Elmroth – Elektrisk basgitarr
Kristian “Torkel” Torkelsson – Klaviatur
Thomas “Onkel Fester” Samuelsson – Batteri

Olli Soikkeli Trio (KoM Bar)

Gitarrfenomenet Olli Soikkeli från Nurmes i Nord-Karelen har kallats finska Django Reinhardt och gör för tillfället storkarriär i USA. Olli, endast 26 år gammal, har snabbt etablerat sig som en av dom hetaste jazzgitarristerna i vår tid. Bara i USA har han spelat i hela 36 olika delstater! Med sig denna gång har han musikanterna Marian Petrescu på piano och Jörgen Smeby på bas

The Cinema Symphony Orchestra (Konserthuset ) kl 15.00

The Cinema Symphony Orchestra är en ensemble speciellt skapad för att utföra de största biografträffarna. Denna fantastiska konsert med ett mycket attraktivt program innehåller de bästa kompositörerna och de väsentliga ljudspåren i den 7: e arten, som Out of Africa, Star Wars, Harry Potter, Ringenes Herre, Titanic, Raiders of the Lost Ark, Pirates of the Caribbean, Fama, ET och tillbaka till framtiden, bland andra.


Söndag 21 januari

Paralell Activity (Holy Moly)

Holy Moly skriver” ”Skivaktuella Parallel Activity!  Fyra mycket starka musikaliska röster med tunga och varierande bakgrunder.
Tillsammans skapar de en kreativ, genreöverskridande musik som rör sig från tunga riffbaserade låtar till lyriska, finstämda ballader. Starka kompositioner och expressiva improvisationer lever i skön symbios.
Lekfullhet och avspändhet genomsyrar gruppens musicerande, även i de stunder då musiken är som mest kraftfull och intensiv.
Göteborgsbaserade Parallel Activity består av gitarristerna Carl Svensson och Erik Ivarsson som med sina olika spelstilar och uttryck skapar en bred och varierad palett av ljud/rytmer/stämningar.
Alfred Lorinius bas och Johan Björklunds trummor bildar en mycket stabil, lyhörd och kreativ rytmsektion som kompletterar gruppen på ett enastående unikt sätt.”

November 2017 släppte bandet debutplattan ”Rubicon” på Imogena Recards.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Torsdag 25 januari

Colter Wall (Pustervik)

Arrangören Woody West skriver; ” Colter Wall är outlawsinger/songwriterunderbarnet vars sånger följer samma slitna bootsspår längs de dammiga Heartworn Highways där artister som Townes Van Zandt, Balze Foley och Waylon Jennings tidigare vandrat. Sedan Ep- Imaginary Appalachia har branchkollegor, kritiker och den unga neo-outlaw-countryscenen snackat sig varma om den sensationella singer/songwriterbegåvningen från den kanadensiska Saskatchewanprärien.

Så den självbetitlade debuten spelades in med neo-outlaw-scenens grammyvinnande superproducent Dave Cobb (Sturgill Simpson, Chris Stapleton, Jason Isbell, Lindi Ortega, Houndmouth, listan av succéer från senare år är galet lång), tillsammans med Chris Powell (Brent Cobb, Jamey Johnson) på trummor, Robbie Turner (Waylon Jennings, Chris Stapleton) på pedal steel, Mike Webb (Southern Family) på piano samt Wall och Dave Cobb själv på gitarr.

Med sin karakteristiska country-baritone berättar han sina välskrivna historier till tidlösa melodier som känns som välsittande och väl ingångna folkcountryklassiker från första stund.

Colter Walls debut är redan en toksuccé och ett av årets mest hyllade album (No Depression, Saving Country Music och GP) i de vintagecountrykretsar där namn som Kris Kristofferson, Lucinda Williams, John Prine och Johnny Cash är husgudar.”

Förband är amerikanska The Local Honeys.

Jay-Jay Johansson (Nefertiti)

Arrangören skriver; ”Med den alldeles färska plattan i bagaget, den jazz-rökiga ”Bury The Hatchet”, gör Jay-Jay Johanson den 25 januari en sällsynt konsert på Nefertiti i Göteborg! Ta tillfället i akt att uppleva Sveriges mest kända doldis, Jay-Jay Johanson live. Du kommer inte att ångra dig.

Trollhätte-sonen Jay-Jay Johanson debuterade 1996, fascinerad och inspirerad av Bristol-soundet, med Portishead som givna förgrundsgestalter. Första alstret -?Whisky-? fick mycket uppmärksamhet och den eleganta varianten av trip-hop, med stänk av melankolisk film-noir, hade fått sitt ledmotiv. Drygt 20 år senare har mycket hänt. Jay-Jay är numer ett högt respekterat namn nere på kontinenten, inte minst i Frankrike där framgångarna avlöst varann. Jay-Jay har gjort en musikalisk resa som tagit honom från den avskalade trip-hopen, sporadiska utflykter i elektro-landskap till den mer jazzinfluerade stil som präglar hans nuvarande sound. Med den alldeles färska plattan i bagaget, den jazz-rökiga -Bury The Hatchet-, gör Jay-Jay i början av 2018 tre sällsynta stopp i Sverige.

Pelle Holmberg Group (Restaurang Ester, Kungsbacka)

PHG med gitarristen Pelle Holmberg i spetsen besöker nu Kungsbacka Jazz och Blues förening. Pelle som är en av de just nu hetaste gitarristerna i Sverige kommer tillsammans med sitt band bjuda på instrumentala originallåtar och även några tolkningar på låtar skrivna av bland annat Tribal Tech, Oz Noy och Mike Stern.

Bäckbrothers Jazz Tivoli feat. Mats Eriksson (Holy Moly)

Mats Eriksson git, Anders Bäck sax, David Bäck piano/sång, Stefan Wingefors bas och Göran Kroon trummor.

Peter Stridh (S/S Marieholm)

Arrangören skriver; ”En och annan musikintresserad kanske minns honom från 80-talet. Sångare i Viva, gestaltade Eddie/Dr Everett Scott i Rocky Horror Show och låtskrivare till Anne-Lie Rydé för att nämna något. Med andra ord – en artist som kunde lite av varje.

Från sin debut-LP ”La Luna” släpptes singeln “Garbo” – En hyllning till den stora Greta Garbo. Låten gavs ut i tre länder samt på video på svenska, engelska och italienska.
Efter flera års musikalisk träda har Peter dock inte på något sätt tappat intresse för musiken. Sakta men säkert har inspirationen från hans arbete som psykolog och hans intresse för den maritima världen, med ett antal resor på de stora haven, skapat en lust till nya musikaliska äventyr .

Detta har resulterat i ytterligare en singel betitlad: ”EN FALLEN ÄNGEL” som i dagarna ligger ute på Spotify & YouTube. Detta är, enligt Peter, ett noirverk – en spännande blandning av svensk popballad och kontinental schlager.

Torsdagen den 25 Januari bjuder Peter med band, PS, in dig och dina nära och kära till en release happening med konsert, utställning och premiärvisning av noirvideon ”En Fallen Ängel” ackompanjerat av mat och förfriskningar.

Peter själv kommenterar: – Jag vill med min musik och röst uttrycka smekande toner från det förflutna som förstärker nuet. Inslag av musikminnen som legat på is allt för länge men smälter in i vår heta samtid.

——————————————————————-…………………………………………………………………………………………..————————————————————————

Fredag 26 januari

Göteborg Film Festival

Pågår 26/1-4/2

Thorbjørn Risager & The Black Tornado (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Bluesrocksoul i världsklass! Thorbjørns karaktäristiska röst har beskrivits såhär av den engelska musiktidningen Blues & Soul: ”This guy is a singer´s singer, but maybe born too late, because if he had been doing this job in the ’50s and ’60s and lived in the USA, surely he would be a legend by now.”.

Thorbjørn sätter sin prägel på musiken och Tornadon kompletterar honom perfekt. Alla som har sett och hört dem live, till exempel de två gånger de har spelat på ett utsålt Nefertiti, vet hur tajta och proffsiga de är, och hur de kombinerar svänget med en stor dos spelglädje och humor. Detta är ett tätt sammansvetsat band som har levt tillsammans på landsvägarna och på Autobahn de senaste tolv åren. De brukar landa hemma i Köpenhamn precis tillräckligt länge för att skriva ihop material till nästa platta – de har hittills släppt 11 album med nästan enbart originalmusik. Nu är de nominerade till en European Blues Award som bästa bluesband, och de har tidigare vunnit två danska Grammisar och även det prestigefyllda Preis der deutschen Schallplattenkritik.

Såhär beskrevs musiken på senaste plattan Change My Game: Mer än någonsin känns det som om de är på väg att etablera sig på allvar även utanför de genregränser som branschen och media har envisats med att sätta upp, till exempel genom att försöka stämpla dem som ett bluesband. De närmar sig soulmusiken mer innerligt och naket än tidigare. Och de går tillbaka till den klassiska bluesens rötter på ett mer jordnära sätt. Och som så ofta i sin musik skruvar de upp intensiteten tills hela bandet med sin tighta blåssektion deltar i finalen. Men liksom tidigare lyckas de med konststycket att hålla ihop musiken till en helhet trots den genremässiga variationen. Receptet för detta hittar man både i arrangemanget och i ljudbilden. Som kritikerna brukar kalla det: The Risager Sound!-

Thorbjørn Risager – leadvoc, git. Emil Balsgaard – keys Peter Skjerning – git, voc Kasper Wagner eller Hans Nybo – tenorsax Peter Kehl – trumpet, perc, voc, Søren Bøjgaard – b. Martin Seidelin – tr, perc, voc.

Maxida Märak (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Maxida Märak har äntrat det offentliga rummet med dunder och brak. Det är få som kan ha undgått hennes frekventa närvaro på spellistor och livescener, så väl som i våra TV-apparater och dagstidningar. Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sapmí alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut.

Det är inte mer än några år sedan Maxida Märak bestämde sig för att börja producera sina egna låtar. Hon var då en etablerad artist inom jojkvärlden. Men en kväll när hon framförde en av sina låtar som ligger henne varmt om hjärtat, en protestlåt mot gruvindustin, tog hon ett beslut. Hon skulle satsa helhjärtat på den egenskrivna hiphopen och bestämde sig för att spara ihop pengar och köpa egen inspelningsutrustning. Som fullkomlig nybörjare satt hon många timmar framför tutorials på youtube. Hon lärde sig snabbt och lyckades snart producera sina egna låtar, precis så som hon ville att de skulle låta.

Maxida är en mycket mångfacetterad artist och de senaste åren har varit imponerande produktiva. Vi har sett henne i filmen Glada hälsningar från Missångerträsk vars ledmotiv, Feel That Gold, hon både skrivit och framför. I SVTs stora succésatsning Midnattssol, av skaparna till Bron, såg vi henne i en av huvudrollerna och det är Maxida som jojkar i vinjetten till serien. Inte minst så har hon rest både Sverige, Norge och Grönlands runt för att leverera den egenproducerade hiphopen live. Musiken finns givetvis också utgiven, hittills i form av en rad singlar och två EP och hon är alltid igång och jobbar med nytt material.

Även om budskapet i hennes låtar är tydligt så är det inte politiken som driver henne som artist. Det är strävan efter att skapa fet musik. På scenen är Maxida kaxig och tar för sig. Hon är hellre för mycket än för lite. Genom att vara ärlig och transparent med vem hon är hoppas hon kunna inspirera andra att man kan bli vad man vill, oavsett bakgrund.

Maxida har också hunnit med ett helt gäng ärofyllda uppdrag. Hon sommarpratade i Sveriges Radios flaggskepp Sommar i P1 2015 och har uppträtt i Globen två gånger, under Idrottsgalan och Hela Sverige Skramlar. Hösten 2015 sändes en dokumentärserie, Sapmi Sisters, i fyra delar om henne och hennes syster Mimie Märak, på bästa sändningstid i SVT och i höst var Maxida gäst i premiäravsnittet för tredje säsongen av SVTs omåttligt hyllade Jills Veranda.

Hon är uppvuxen i Jokkmokk och bosatt i Stockholm. Under långa perioder av sitt liv har de båda varit hennes hemort. Hon har tagit med sig det bästa av dessa två vitt skilda världar och gör musik som berör och ibland även upprör. Texterna är raka och ärliga, ofta politiska. Hon skriver om sin egen historia, utifrån sin sida av samhället och hoppas att genom det kunna väcka tankar och förståelse för sig och sitt folk. Maxida skapar musik som ingen tidigare varit i närheten av.”

Vasas flora och fauna (Stenhammarsalen)

Arrangören KB West skriver; ”I september släppte Vasas flora och fauna ”Veneziansk afton”, och nu kan vi meddela att trion kommer till Göteborg och Stenhammarsalen den 26 januari!

På debutalbumet “Släkt med Lotta Svärd” avhandlade Vasas flora och fauna det österbottniska livets små och stora eskapader – berättat genom vackra, melankoliska sånger på finlandssvenska. Albumet blev en Amors pil rakt in i mångas hjärtan och trion blev en av 2015 års mest älskade debutanter.

Vasas flora och fauna är Mattias Björkas, Tina Kärkinen och Daniel Ventus. ”Veneziansk afton”, som är bandets andra album, producerades, spelades in och mixades av Niklas Berglöf i Stockholm. Gruppen beskriver den nya plattan som mer festlig, men samtidigt mer desperat. Kombinationen av det sentimentala, de mångbottnade texterna och de finurliga melodierna finns såklart kvar.”

Ken Ring  (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver; ”Ken Ring kommer tillbaka till Kungsbacka med en ny akustisk turné! På min senaste turné hände nått inuti mig. Jag gick igenom något jag aldrig hade gjort förut, det var mitt livs absolut starkaste musikaliska resa. Det var verkligen med en speciell känsla jag klev upp på scenen när jag åkte runt i vintras på min akustiska turné. Den mäktiga känslan av en helt slutsåld konserthall kröp in på mig och jag blev helt tagen. Helt plötsligt spelade mina texter en roll.

Jag insåg kanske det jag undrat mest över genom hela min karriär. Och det var om ni verkligen lyssnade och förstod det jag försökte säga. Ni bemötte mig med den största kärleken en artist kan få. Och historierna ni delade med mig rörde verkligen mitt hjärta. Och ni fick mig att inse att min musik faktiskt är viktig för många av er. Den är en del av samhället och många livsöden där ute. Och i dagens samhälle kanske den är viktigare än någonsin. Budskapet.

Därför har jag nu bestämt mig för att själv arrangera den största turnén i mitt liv. Jag vill sätta ihop en uppsättning som ger utrymme för mig att verkligen tömma mig och ge er exakt det som behövs just nu. Kärlek, respekt och en stund att få rannsaka sig själv. Både ni och jag.

Så i samband med att jag nu börjar inspelandet av mitt andra Akustiska album som kommer heta Musiken så har jag nu nöjet att presentera en sverigeturné från norr till söder.

Still Young & Beautiful/ Dom Stenade Rullarna  (S/S Marieholm
———————————————————————————————————————————-

Lördag 27 januari

Oddjob (Nefertiti)

Nefertitti skriver; ”För er som eventuellt ännu inte gjort er bekanta med Oddjob, väntar en musikalisk tripp! Under snart två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen har de tagit inspiration från och blåst nytt liv i allt från barnmusik till dalkullekulningar och Clint Eastwood. Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och deras åtta album, redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten.

Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk. Spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.

Goran Kajfes -tp, congas. Per Ruskträsk Johansson – sx, bkl, perc. Peter Forss -”b. Daniel Karlsson –p, keys. och Lars Skoglund -tr, perc. 

Soothing Souls (Unity Jazz , Kyrkogatan 13)

Trumslagaren Michael Edlund spelar till vardags med grupper som MUSICMUSICMUSIC, Le Système, Olof Skoog Kvartett m.m. För denna kväll samlar han ihop några av landets finaste musiker och under namnet Soothing Souls kokar de ihop dansant och funkig Blue Note jazz av finaste märke.

Michael Edlund – trummor
Dan Helgessen – orgel
Mats Eriksson – gitarr
Mattias Grönroos – kontrabas
Björn Cedergren – saxofon

Playin´ Prayers (Lindome Kyrka)

En mässa kring Nobelpristagarens Bob Dylans sånger. 27/1 KL 17 Lindome Kyrka. Fritt inträde
16.00 är alla som vill välkomna på en öppen sångövning inför mässan.  Många av sångerna är på svenska
Musiker: Michael Ardenheim, Olof Andersson, Gugge Hultman,
Präster: Andreas Thalenius och Ylva Leitzinger

Nazarenes (Simmer Down, Järntorgsgatan)

Arrangören skriver; !Nazarenes behöver kanske ingen närmare presentation, men de spelar den sortens djupa roots reggae som du längtar efter. Har du hört dem så passa på att se dem live, och har du inte hört dem så är det dags nu!
Bröderna Medhane och Noah kommer ursprungligen från Etiopien men bor i Sverige och har sedan 90-talet turnerat runt om i Europa. Missa inte den här sällsynta chansen till äkta roots & culture i Göteborg!

————————————————————————————————————————————————————————————————

Onsdag 31 januari

Mojump (Café Hängmattan,Musikens Hus)

Arrangören skriNyskrivna låtar med influenser från blues, jazz, latin och New Orleansfunk. Engelska texter med tänkvärt innehåll. Svängig dansant musik där även allsång kan förekomma.

Dan Hellström: piano, orgel, sång
Per Svenner: trummor, sång
Henrik Nagy; gitarr, munspel och sång
Johan Nagy: elbas och sång

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *