Konserter i Göteborg med omnejd- Första halvan av mars 2018

Torsdag 1 mars

Fröken Elvis (Stenhammarsalen)

——————————————————————————————————————————————————–

Lördag 3 mars

Bill Öhrström & Top Dogs (Nefertiti)

Ted Gärdestads Rock´n roll Machine (Kungsbacka Teater)

————————————————————————————————————————————————————————

Onsdag 7 mars

Michael Landau Liquid Quartet (Nefertiti)

———————————————————————————————————————————————————

Torsdag 8 mars

J.D.McPherson (Pustervik Stora Klubben)

—————————————————————————————————————————————————————————————–

Fredag 9 mars

Carina M. Johansson m Kristina Issa Trio  – De emsligas allé (Stadsteatern)

————————————————————————————————————————————————————————————–

Lördag 10 mars

Joan Baez (Konserthuset)

Chris Robinson Brotherhood (Pustervik Stora Klubben)

The Animals (Apple Hotel)

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Söndag 11 mars

Nationalteaterns rockorkester (Konserthuset)

—————————————————————————————————————————————————————————————–

Måndag 12 mars

Moneybrother (Konserthuset)

———————————————————————————————————————————————————————————————-

Tisdag 12 mars

Tommy Emmanuel (Lorensbergsteatern)

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Onsdag 14 mars

Kikki Danielsson (Stenhammarsalen)

————————————————————————————————————————————————————————————————-

Viktoria Tolstoy & Claes Crona Trio (Valands festvåningen)

Jan Lundgren & GWO

——————————————————————————————————————————————————————————————————-

Torsdag 15 mars

First Aid Kit (Lisebergshallen)

First Aid Kit på Lisebergs Stora scen 21 juni-2017

Arrangören skriver; ”Med sin säregna stämsång och ljudbild av folk, country och americana har First Aid Kit blivit ett av vår tids mest älskade band – och en av landets största internationella framgångar. De gör tre stopp på hemmaplan i vår – 12 mars på Malmö Live Konserthus, 15 mars på Lisebergshallen i Göteborg och 16 mars på Waterfront i Stockholm.

Med 2014 års album ”Stay Gold” sålde First Aid Kit guld i England, platina i Sverige och nådde förstaplatsen på Sverigetopplistan. Idag presenterar den svenska duon titel och släppdatum för sin efterlängtade uppföljare – nya albumet ”Ruins” – som kom den 19 januari. Skivan är producerad av Tucker Martine (My Morning Jacket, Laura Veirs) och spelades in i Portland, Oregon där duon samarbetade med flertalet fantastiska artister – Peter Buck från REM, Glenn Kotche från Wlico och McKenzie Smith från Midlake.

FIRST AID KIT | Lisebergshallen, 15 mars 2018

1. Rebel Heart
2. It’s a Shame
3. King of the World
4. Postcard
5. Stay Gold
6. The Lion’s Roar
7. You Are the Problem Here
8. To Live a Life
9. Ruins
10. Wolf
11. Master Pretender
12. Fireworks
13. Emmylou
14. Nothing Has to Be True
15. Hem of Her Dress
16. Revolution (Van William cover)
17. My Silver Lining

Cyhra (Pustervik)

Arrangören skriver; ”Cyhra bildades 2016 av före detta In Flames-gitarristen och -grundaren Jesper Strömblad tillsammans med dåvarande Amaranthe-sångaren Jake E. Efter en tid tillkom In Flames-basisten Peter Iwers och trummisen Alex Landenburg (tidigare Annihilator). Med Shining-gitarristen Euge Valovirta kompletterades lineupen. Tidigare i år släpptes debutalbumet ”Letters To Myself” där man bland annat kan höra singeln ”Karma”. Nu är det äntligen dags att se Sveriges nästa hårdrocksexport spela på hemmaplan.

Support är Engel

Liima (Dk/Fin) (Oceanen)

Oceanen skriver; ”Liima är ett nytt band som bildats av den finska perkussionisten Tatu Rönkkö tillsammans Mads Brauer, Casper Clausen och Rasmus Stolberg från det fantastiska danska bandet Efterklang.

Deras debutalbum ”ii” släpptes på 4AD i 2016 och har låtar som skrevs under fyra långa veckor i Finland, Berlin, Istanbul och Madeira. Varje vistelse på dessa olika platser slutade med en live konsert där utförde de just nyskrivna låtarna framför en publik.

Liima hittade spontaniteten i att skriva och utföra inom en begränsad tidsram enormt befriande. Från en enkel live-uppställning – syntar, trumsamplingar, sång, effektpedaler och en basgitarr – kan de fyra bandmedlemmarna dra nytta av sin kreativa dynamik, spela på intuition som ett kollektivt samvete, för att forma improviserade skisser och idéer till sånger. Bandet har turnerat mycket i 2016 i Europa, Sydamerika och Nordamerika och har också hittat tid att skriva låtar till ett nytt album. I januari 2017 börjar Liima spela in sitt andra album. Albumet samproduceras av Chris Taylor från Grizzly Bear och förväntas släppas hösten 2017.

LF Trio (Holy Moly, Andra Långgatan)

Holy Moly skriver; ”En sångbar, melodiös, atmosfärisk men också rytmiskt nyfiken trio. Musiken är öppen för infall från olika håll som jazz och svensk folkmusik, men även ett sus av indisk musik får plats.

Gruppen består av:
Linus Fredin – kontrabas
Henrik Magnusson – piano
Anton Davidsson Norén – trummor

Henrik Magnusson spelar också med bland annat: Isabel Sörling FARVEL som turnerat varje år i Europa sedan 2012. Anton Davidsson kan även ses tillsammans med Ida Redig och många fler grupper, både inom jazz och pop. Linus Fredin spelar också med det Göteborgsbaserade bluesbandet Black Cat Bone samt turnerar med Oskar Stenmarks Piatruba.

Andreas Hourdakis Trio (Unity Jazz,Kyrkogatan)

Unity skriver; ”Andreas Hourdakis senaste album ger sig på Bob Dylans låtskatt. Med orädda tolkningar och respektlöshet får musiken nytt liv och en ny mustasch. Andreas har varit en vapendragare för många stockholmsband de senaste åren. Han är en dynamisk och lyhörd musiker med många äss i rockärmen. På scen med honom har han de namnkunniga musikerna Martin Höper och Ola Hultgren.
Skivan Senôr har fått strålande recensioner, bl.a av DN som gav den en fyra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *