Konserter i Göteborg – Första halvan av april 2018

Söndag 1 april

Kai Martin & Stick!/William (Pustervik)

Arrangören skriver; ”1 april 1978. Nej, det var inget skämt då Kai Martin & Stick! bildades ur punkens urkraft och energi. Bandet skaffade sig snabbt en profil. Blev inledningsvis en av de tonstarka i nya vågen i Göteborg, för att krångla sig ur den trånga punkuniformen och lagom till första singeln 1979 var ett spretigt, energistint exemplar vinyl i den nya popen i Sverige.

Men Kai Martin & Stick! ville mer. Lagom till första albumet Biomusik 1980 hade tempot dragits ner, pretentionerna ökat med ambitionerna och utan att förlora energin ståtade bandet med profilstark, stolt postpunk.

2016 kom albumet [utan titel], bandets femte. Stark, okuvlig postpunk som löder samman nervtrådarna från 1985 med dem från bandets återuppståndelse.

Kai Martin & Stick! 2018 är: Georg Cremonese, Gomer Explensch, Markus Larsson, Alex Gabay, Ronny Rock och Kai Martin.

1 april 2018 firar Kai Martin & Stick! 40 år på scen. På Pustervik tillsammans med vänbandet William med Incka Ullén, Lotti Perned och Linda Lindmark i spetsen.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Tisdag 3 april

Lee ”Scratch” Perry & Mad Professor (Pustervik Stora Klubben)

Pustervik skriver; ”Få namn kan sägas vara lika inflytelserika inom dubgenren som Lee ”Scratch# Perry och Mad Professor. Vid det här laget har de samarbetat på omkring tio album, och fortsätter att vara en drivande kraft i genrens utveckling.

När två legendarer slår sina huvuden ihop kan det inte bli annat än starkt, vilket vi bland annat fick uppleva på duons senaste Stockholmsbesök på Kägelbanan som fick flyttas upp från Fasching på grund av det stora intresset.

Neil Fraser – som Mad Professor egentligen heter – fick smeknamnet Mad Professor som barn då han ständigt gillade att experimentera med elektronik. Det intresset har han minst sagt fortsatt med, och var instrumentell i att föra dubgenren in i den digitala tidsåldern. Hans unika syn på produktion kan höras både på egna giv och på album av inflytelserika grupper som Massive Attack och Sade.

82-årige Lee ”Scratch” Perry är dubens kanske mest inflytelserika artist, och utan de banbrytande experiment som utfördes i hans Black Ark Studio under 1970-talet hade genren aldrig sett ut som den gör idag. Med mängder av inspelningar på sitt samvete håller sig Perry ständigt aktuell, och släppte senast förra hösten nytt tillsammans med Subatomic Sound System.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Onsdag 4 april

Clas Yngströms Blue Devils (KoM musik och bar)

 Clas Yngström och Christer Ring på Nefertiti 16 dec-17Ett nytt band bestående av Clas Yngström – gitarr/sång, Patrik Steen – gittar/sång, Christer Ring – Blues Harp, Uffe Åhman – trummor, Robban Ivansson – bas

Whole Lotta Shakin’ & Elisa Lindström (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver: ”Du tas med tillbaka till musiken då det begav sig. Förbered dig på att möta bandet som på kort tid har etablerat sig som ett av Sveriges svängigaste band, denna kväll tillsammans med Elisa Lindström. En kväll när Elisa verkligen briljerar och blir en äkta rock’n roll-lady!

Du möter också Johan ”Jerry Lee Lewis” Silfverhielm, Peter Danielson, Martin Lindqvist, Stefan Jonsson, Robban Muhrer och Peter Mjörnestrand.

Arne i Bora-kväll del 2 (Kustens Hus)

Efter utsålt hus i höstas är de tillbaka för en fortsättning på succén. Öarnas egen skald Arne i Bora tolkas av visgruppen Ovér å Smegevurna (dåligt och vackert väder) som består av Bert Owe Lundqvist, Leif “Pedda” Pedersen och Martin Corneliusson. Tillsammans med den formidabla Lena Robért ser de till att myten om Arne och hans sånger lever vidare.

The Simon & Garfunkel Story (Lorensbergsteatern)

Arrangören skriver; ”Europas största och mest framgångsrika show med Simon and Garfunkel-musik på Sverigeturné – tillsammans med liveband.

Under kvällen får publiken, förutom historien kring Simon & Garfunkel, självklart höra alla stora hits som Mrs Robinson, Bridge over Troubled Water, Scarborough Fair, The Boxer, The Sound of Silence, samt många fler. Det blir en kväll fylld med mängder med klassiker i versioner som är så nära originalet som det går att komma.

Dean Elliot som Paul Simon och Jonny Smart som Art Garfunkel är helt fantastiska i sina prestationer och har fått kritiker och publik, över hela världen, att jubla. De är kända från Londons West End-musikaler och har spelat för fulla hus senaste åren runt Europa, USA och Kanada.

Emmeluth-Solberg/ Jonny Wartel 4tet (BrÖtz. Konstepidemin)

Emmeluth-Solberg
Signe Krunderup Emmeluth- saksofoner
Ståle Liavik Solberg-slagverk og lignende

Jonny Wartel 4tet
Jonny Wartel-sax
Karin Johansson-pi
Yasuhito Mori-bas
Henrik Wartel-tr
…………………………………….
Emmeluth & Solberg
Etter två topp konserter i Oslo i fjor skal Signe Emmeluth og Ståle Liavik Solberg igjen utfordre seg selv og hverandre i duoformatet.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Jonny Wartel 4tet
Befinner sig i frijazzens oändliga universum.
—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Torsdag 5 april

Sven-Ingvars – Länge leve Sven-Ingvars! (Lorensbergsteatern)

Arrangören skriver; ”Den 22 mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band. Nu skrivs ett nytt kapitel för bandet som gett Sverige ett soundtrack. Bandet kommer att bestå och leva vidare med Sven-Eriks son Oscar Magnusson vid mikrofonen.

Det blir en känslosam konsert och musikalisk resa genom bandets låtskatt. Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson.

Sign Of The Judgement (Kafé Dalheimer)

Arrangören skriver; ”Rå gospel och spirituals ur den amerikanska låtskatten. Idén till projektet Sign of the Judgement kom ur viljan att sprida kunskap om tidig gospel- musik och dess ursprung. Gospel är en viktig del musikhistoria som ligger medlemmarna i projektet varmt om hjärtat.Christoffer Johansson (sång och gitarr)
Bror Gunnar Jansson (sång och gitarr)
Elin Engberg (sång och kontrabas)
Emanuel Svensson (trummor)

The Storyteller (KoM Bar)

KoM skriver; ”Giganterna Håkan Lewin och Tommy Kotter framför musikaliska pärlorhämtade ur jazzhistorien, varvat med berättelser och upplevelser under sina
spännande världsturnéer!!

Karin Hammar Fab 4 (Unity Jazz,Kyrkogatan)

Unity skriver; ”Karin Hammar har varit en hörnsten i den svenska jazzens fundament de senaste decennierna. Om man äger en radio eller en TV så har man hört hennes trombon klinga vid mer än ett tillfälle.
Bortsett från att vara en briljant sidemusician till våra stora stjärnor är hon sin egen smed minst lika mycket. Hennes band Fab 4 är ett lysande exempel på hennes lysande förmåga komponera och vara bandledare. Med sig har hon delar av den svenska musikeliten och tillsammans kommer de spela extremt svängig musik för oss!”
Karin Hammar – Trombon , Andreas Hourdakis – Gitarr, Niklas Fernqvist – Bas och Fredrik Rundqvist – Trummor.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Fredag 6 april

Ellen Andersson Quartet feat Klas Lindquist (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Den hyllade, unga supergruppen Ellen Andersson Quartet släppte i september 2016 sitt debutalbum på Prophone/Naxos: I´ll Be Seeing You – vilket i april 2017 belönades med Gyllene Skivan, det mest prestigefyllda priset inom svensk jazz, som delas ut av tidningen OrkesterJournalen för årets bästa svenska jazzutgivning. Albumet hade innan dess även valts ut av The European Jazz Network som en av de tio bästa skivreleaserna under september 2016 i Europa. Johan Norberg kallade albumet -en sensation-i tidningen VI och höstens konserter genererade jubel från såväl publik som recensenter. Den ansedda amerikanska jazztidskriften DownBeat publicerade i december en intervju med Ellen Andersson och gitarristen Anton Forsberg, och satte därmed gruppen på kartan även utanför Europa.

Vokalisten Ellen Andersson har en av de mest särpräglade jazzrösterna i Sverige just nu, och är förutom melodibärare och textförmedlare också en skicklig improvisatör. Flera recensenter har tagit fasta på det fina samspelet mellan musikerna, där Ellens röst betraktas som ett av kvartettens instrument. Gruppen vill utmana det sätt på vilket många vokalister i jazzsammanhang brukar förhålla sig till och delta i det musikaliska förloppet, och lägger stor vikt vid att vara fyra musiker på lika villkor.

Med den amerikanska standardrepertoaren som språngbräda låter Ellen Andersson Quartet tradition möta nutid i personliga, nytänkande arrangemang, där lekfullhet får möta stort allvar. Ellen Andersson har bland annat beskrivits som -en ny världsstjärna-, och gruppen har under hösten uppmärksammats med högsta betyg och de allra finaste omdömen, såväl innanför som utanför Sveriges gränser.

Ikväll har hon med sig Klas Lindquist -” en av Sveriges bästa saxofonister, klarinettister och kompositörer samt arrangörer i en och samma person!

Ellen Andersson -” s. Anton Forsberg -” g. Hannes Jonsson -” b. Sebastian Brydniak -” tr. Klas Lindquist -” sx, kl.

Flamingokvintetten (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver; ”Bandet har tagit flera beslut på att det snart får det räcka men rest sig på …nio och ställt sig upp igen.
– Ja, vi får ju inte sluta säger bandets basist Dennis Janebrink. Det är helt ofattbart att det som skulle vara en enda konsert 2009 nu är uppe i över 160 stycken fullsatta teatrar och konserthus.
-Nu är det lite blodad tand igen, säger sångaren och tillika grundaren av bandet, Hasse Carlsson. Det blir ytterligare ett varv runt om i landet
med nya föreställningen ”The Boys Are Back In Town”.
Klart det blir Flamingolåtar, rock´n roll, härliga turnéminnen och historier och en och annan skröna somvanligt, säger Dennis Janebrink. Det är ju det som folk vill ha…gör sköj!

Flamingokvintetten är: Hasse Carlsson – sång, gitarr, Dennis Janebrink – bas, sång, Stefan Kardebratt – keyboard, gitarr och sång, Douglas Möller – gitarr, sång och Ulf Georgsson – trummor, sång

Richard Tehler – Hendrix night (S/S Marieholm)

Richard Tehler gitarr/ sång, Michael Krönlein bas, och Henrik ’Pilen’ Pilquist tr

A Tribute to Dire Straits – On the Swedish Night Tour (Konserthuset)

Arrangören skriver; ”Succén ”A Tribute to Dire Straits” fortsätter med ”On the Swedish Night Tour”. Den kritikerrosade rockkonserten skördar jubelrop och öronbedövande applåder som en av Sveriges bästa livekonserter. Rockbandet Dire Straits upplöstes 1995 men musikerna i ”A Tribute To Dire Straits” levererar nytolkningar som hyllas av såväl publik som recensenter.

Alexis Liukko Tio (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Den fantastiska pianisten Aleksis tog oss med storm när han en höstkväll satte sig vid pianot på ett jam. Hans musikalitet och tekniska briljans fick hakorna att falla till golvet. Därför är det extra kul att kunna ge honom en kväll till på Unity.

Denna gången kommer han med eget material, något vi ser väldigt mycket fram emot. Hans trio består av två ypperliga musiker från Göteborg som man nog inte missat vid det här laget. Albin Lindgård och Adam Ross. Supermusiker och jazzens framtid!
Aleksis Liukko – Piano, Albin Lindgård – Bas och Adam Ross – Trummor

Creedence Tribute (Lorensbergsteatern)

The Buckshots (KoM Bar)

KoM skriver; Det legendariska svenska rockabillybandet äntligen på KoMs scen!! Sanslöst röj och rockabillysväng utlovas!!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

Lördag 7 April

Blues Caravan Featuring Mike Zito, Vanja Sky och Bernard Allison (Nefertiti)

Mike ZitoBernard AllisonNefertiti skriver; ”Det tyska skivbolaget Ruf Records årliga turné-paket under namnet Blues Caravan, ger en kombination av tre högklassiga musiker varje år. Ända sedan starten 2005 är detta något som en bara inte får missa!

Blues Caravan 2017 (Blues Got Soul) gjorde nio mycket uppskattade konserter i Sverige. Det som skiljer årets Blues Caravan från tidigare versioner är att vi denna gång får höra två mycket tunga profiler, tillsammans med en spännande nykomling. Alla tre släpper nya plattor i början av 2018.

Ruf Records lyckas ofta leta fram nya talanger långt utanför de traditionella bluesländerna USA och England. Nu har man hittat den 23-åriga kroatiska gitarristen Vanja Sky. Hon har redan etablerat sig i Balkanstaterna, och med hjälp av sitt debutalbum som kommer på Ruf i februari 2018 och den omfattade turnén med Blues Caravan jobbar hon på ett internationellt genombrott.

Vissa efternamn ger omedelbar respekt på bluesscenen. Bernard Allison är son till självaste Luther Allison från Chicago, den första musikern som Ruf Records signade, och han kom över till Europa för många år sedan för att turnera med sin far, som bodde i Paris. Redan 1990 släpptes hans debutplatta och sedan dess har han släppt ytterligare ca 17 stycken.

Mike Zito är en mycket fin låtskrivare och gitarrist från Missouri, som har släppt 12 plattor och turnerade runt världen i flera år med all-star-bandet Royal Southern Brotherhood (med Cyril Neville och Duane Allman) innan han återgick till sitt eget band The Wheel.

Övriga musiker är basisten Roger Inniss, en veteran som har spelat med alla från Chaka Khan till Climax Blues Band. Han var också med i den mycket uppskattade Blues Caravan 2017, Trummisen Mario Dawson ingår vanligen i Bernard Allisons Band.

Pernilla Wahlgren- kort glad och tacksam (Draken) även 8 april

Musikens Hus Goes Progressive -” A Swedish prog rock smorgasbord! (Musikens hus)

GARF presenterar; På scen c a 18.30 Fyr a band. Längd c a 4 timmar

Rikard Sjöblom´s Gungfly ; Rikard Sjöblom är ett världsnamn inom den progressiva rocken. Över åtta album med gruppen Beardfish -” samt livespelningar i många länder -” överrumplade han lyssnarskaran med sina finurliga låtar, ofta i märkliga arrangemang, men lika ofta vackert melodiösa. År 2015 blev Gävlemusikern headhuntad av brittiska gruppen Big Big Train (med medlemmar från XTC och Spock’s Beard), och parallellt har Sjöblom drivit sin grupp GUNGFLY som nu kommer till Göteborg med sin unika variant av progressiv rock.

Göteborgska trion Lotus gjorde sig ett namn åren kring millennieskiftet tack vare sin egen grooviga, 70-talsdoftande tungrock, men även genom återkommande spelningar ihop med Brian Robertson (Thin Lizzy). Både klubbar, Slottsskogen Goes Progressive och Sweden Rock Festival presenterade bandet, och en av trions sällsynta återföreningar (dock utan Robertson!) äger rum på

Helsingborgsbaserade Twin Pyramid Complex är i sanning ett komplext band. Med influenser från såväl The Mars Volta som Radiohead och Steve Reich lämnar gruppen aldrig sin lyssnare ifred. Men lyssningen ger belöning, vilket Twin Pyramid Complex kommer att visa i Musikens Hus.

Moonmadness. Varje kännare av 70-talets symfoniska progrock vet att Moonmadness är titeln på ett album av brittiska Camel. Följaktligen blir det Camel för hela slanten, när Göteborgskvintetten med detta namn kliver ut på scenen. Konstellationen är tämligen ny, men samtliga musiker har årtionden av erfarenhet på nacken.

Mats Westling (Pustervik Matsalen)

Arrangören skriver; ”Mats Westling, rykande aktuell med nya albumet -Maneter och Poesi bjuder tillsammans med femmanna-band DSH5 och gäster på en fartfylld resa genom 6 album Han är en flitigt turnerande artist över hela Norden oc har genom åren samarbetat med artister som Jill Johnson, Björn Olsson, Idde Schultz etc.

Mats hittar i sina texter ett djup, i till synes vardagliga händelser och skriver om längtan efter ett mjukare och mindre egocentrerat samhälle. Han betonar vikten av att bejaka fantasin och barnasinne, för ett mer innovativt tänkande. Han jämförs med artister som bl a Winnerbäck och LeMarc vilket han ser som en stor komplimang.

Eva Karlefjärd & Henrik Nagy med The Blue Boys (KoM Bar)

Eva Karlefjärd sång, Henrik Nagy gitarr (vik. för Lollo), Bo Hansson Hammond, Conny Sävmo bas och Kent Helgesen trummor.

Molle Molin Band (S/S Marieholm)

Molle Molin Band har en bred och tidlös repertoar med mycket blues- och soulkänsla i botten. Molle är en ”nyansernas mästare” med massor av dynamik och dynamit i spelet och en röst kryddad av soul. Roger och Tove är ett radarpar med ett gott öra för genren. Janne kompletterar med ett skönt träskigt slidespel.”

Molle Molin, sång & gitarr, Jan Carlsson, gitarr, Tove Molin, bas och Roger Mörck, trummor

Kärleksrevolutionen – Årets musikfestival i Frihamnen vid Smedjegatan

Jenny Almsenius,Philip Fritz mfl,

The Skull Defekts (Pustervik Stora Klubben)

The Skull Defekts går i graven. Med på begravningen denna kväll är Vanligt Folk och Altar Of Flies. Bandets första spelning skedde på Pustervik och nu alltså även den sista.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Söndag 8 april

Blind Boys Of Alabama (Lorensbergsteatern)

Denna prisvinnande grupp har upplevt det mesta i musik- och medborgarrättshistorien; från debutsingeln ”I Can See Everybody’s Mother But Mine” 1948 och att ha överlevt Jim Crow-lagarna i den amerikanska södern, till att ha spelat för tre olika presidenter i Vita Huset, samt samarbeten med storheter som Stevie Wonder, Prince och Lou Reed.

About the Blind Boys of Alabama:

Hailed as ”gospel titans” by Rolling Stone, the Blind Boys first rose to fame in the segregated south with their thrilling vocal harmonies and roof-raising live show. They released their debut single, ”I Can See Everybody’s Mother But Mine,” on the iconic Veejay label in 1948, launching a 70-year recording career that would see them rack up five GRAMMY Awards (plus one for Lifetime Achievement), enter the Gospel Music Hall of Fame, collaborate with everyone from Mavis Staples and Stevie Wonder to Prince and Lou Reed, and perform on the world’s most prestigious stages. It would be difficult to overstate the Blind Boys’ influence on their contemporaries and the generations that came after.

The New York Times said that they ”came to epitomize what is known as jubilee singing, a livelier breed of gospel music,” adding that ”they made it zestier still by adding jazz and blues idioms and turning up the volume, creating a sound…like the rock ’n’ roll that grew out of it.” TIME Magazine raved that ”they’re always hunting for – and finding – the perfect note or harmony that lifts an old tune into the sublime,” while The Washington Post praised their ”soul-stirring harmonies” and ”range of cross-genre collaborations,” and The New Yorker simply called them ”legendary.”.

Rigmor Gustafsson med All Time Big band (Kungsbacka Teater)

 

Rigmor Gustafsson

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tisdag 10 april

West of Eden Trio (Stadsteaterns Foajé)   lunchshow , spelas 10-14 april

Stadsteatern skriver; ”Livsbejakande folkrock med nyskrivna emigrantsånger. Det svenska bandet som genom sitt unika sound och med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken utnämnts till The Best of Contemporary Folk. Med sitt nya album Look to the West tar de ett musikaliskt grepp – om den stora emigrationen från Sverige till Amerika under slutet av 1800-talet. Ett ämne som på många sätt är lika aktuellt idag.

Med Martin Schaub, gitarr/sång/piano, Jenny Schaub, sång och Lars Broman, fiol

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Onsdag 11 april

Brel möter Piaf – rebellen och sparven (Stora Teatern)

Storan skriver; ”Hyllad Brel och Piaf till Stora Teatern! Åsa Fång och Christopher Wollter är tillbaka med en exklusiv konsertföreställning med chanson-traditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel. En enad kritikerkår har hyllat denna vackra, vemodiga och roande konsertföreställning som gått för utsålda hus runtom i landet.

Vi får höra odödliga sånger om livet och kärleken som ges två perspektiv, mannens och kvinnans. Åsa och Christopher låter sången och musiken förena två självförbrännande och kärlekstörstande livsöden. Amsterdam, La vie en Rose, Ne me quittes pas och No je ne regrette rien är ett axplock av vad som kommer framföras ur den franska låtskatten.

De ackompanjeras av virtuosa musiker: Bernt Andersson (piano, dragspel), Per Melin (trummor) och Michael Krönlein (kontrabas). ”Det är musik som berör, där berättandet står i centrum. Brel och Piaf la ner sin själ i sin musik och text. Det gör vi allt för att förvalta men på vårt sätt.” säger Christopher och Åsa.

Maxim Blues Band (Café Hängmattan)

Arrangören skriver; ”Göteborgsbaserade Maxim Blues Band spelar traditionell blues som det faller dem in. I repertoaren blandas standards på standardvis med mindre välkända låtar och oortodoxa arrangemang. Bland influenserna och låtmaterialet märks bland andra Robert Johnson, Big Bill Broonzy, Sonny Boy Williamson II, Eric Bibb, BB King, Eric Clapton, Duke Robillard, Elmore James, SRV och Freddie King. Bandets medlemmar kommer från vitt skilda musikaliska bakgrunder som smälter samman inom bluesens ramar.

 Bandmedlemmar: Maxim Rinne, gitarr & sång, Janne ”Nygus” Gustafsson, bas och Max Glanzelius, trummor

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Torsdag 12 april

Shirley Valentine- Maria Lundqvist (Lorensbergsteatern)  (spelas 9 ggr fram till 27 april)

Arrangören skriver; En av vår tids mest älskade karaktärer kommer äntligen tillbaka till teaterscenen, i Willy Russells hjärtvärmande komedi ”Shirley Valentine”, som belönats med Tony Awards, Laurence Olivier Awards, Drama Desk Awards och Oscarsnomineringar.

Se tvåfaldiga Guldbaggevinnaren Maria Lundqvist i rollen som Shirley Valentine, som bevisar att det aldrig är för sent för att utforska sina drömmar.

Edward af Sillén, regissör:
”En av de roligaste, vackraste pjäser som skrivits. Alltid nära till både skratt och gråt, precis som livet självt. För mig är det ett passionsprojekt att äntligen få ge teaterpubliken Shirley Valentine igen. ”

Maria Lundqvist, skådespelare:

Äntligen får jag berätta om mig, om dom, om oss och vi som gått vilse i vem vi är och varför. Alla vi som tror att allt är försent och inte vågar starta om på nytt igen och igen.
Shirley Valentine är ett livets gastkramande komiskt drama om att våga utmana sin rädsla och slänga sig ut i livet på nytt. Shirley Valentine förkroppsligar modet att trotsa sig själv och sin innersta rädsla.
Hon är smart, slängd i käften, rolig och innerligt längtande men förlorad i en bild av sig själv som torkat igen sen länge. Om att våga ta plats med sig själv i sig själv. Äntligen får jag berätta….”

Ben Besiakov Quartet feat Jesse Davis (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Hård swing, groovy jazz och blues. Jesse Davis är en oöverträffad Cannonball-inspirerad saxofonist från USA. Han har spelat med storheter såsom Cedar Walton, Mulgrew Miller, Brad Meldau, Peter Bernstein och Ron Carter. 1989 blev han utnämnd till ”Most Outstanding Musician award” av Down Beat Magazine. Ikväll är han en del av den danska jazzpianisten Ben Besiakov´s storslagna kvartett. Med sitt själfulla och närvarande pianospel hänför Besiakov alltid sin publik.

På trummor hör vi Alvin Queen, en av de största, nulevande jazzlegenderna. På sin imponerande lista av musiker som han har spelat med kan en hitta Horace Silver, Kenny Drew och Nina Simone. Han var dessutom medlem i den sista av Oscar Peterson´s trio-konstellationer. Basisten Ida Hvid bländar oss med sin lysande musikalitet, ett nytt stjärnskott på jazzhimlen.

Kvartetten bjuder på hård swing, groovy jazz och blues, baserat på standards från den amerikanska sångboken samt ett par originalkompositioner.

Godspeed You! Black Emperor (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Alla som hävdar att Godspeed You! Black Emperor är världens bästa band tänker vi inte protestera högljutt mot. Ljudarkitekterna från Kanada har sedan mitten av 90-talet sammanfattat livet och allt däremellan i sina hypnotiska och manglande epos utan att säga ett ord. Samtidigt har de inte gjort annat än att berätta, förmedla och kommunicera. Nyligen släppte bandet album nummer sex i ordningen, övermäktiga Luciferian Towers, och i april återvänder Godspeed You! Black Emperor till Sverige för tre spelningar -” 11 april på Vasateatern i Stockholm, 12 april på Pustervik i Göteborg och 14 april på Slagthusets Teater i Malmö. Biljettsläpp onsdag 11 oktober klockan 10.00.

Montrealgruppen Godspeed You! Black Emperor har sedan start plöjt fram som en pråm genom musiklandskapet utan att tagit hänsyn till vad som stått i vägen. Många är vi som genom åren har körts över och kastats ombord och sedan dess vägrat att kliva av. Deras massiva och instrumentala postrock bygger upp ljudbilder så fyllda av komplexitet att du inte kan göra annat än kapitulera. Med det sagt så är det få band som på samma gång kan vara så inbjudande. Av Godspeed You! Black Emperor vill du bara ha mer.

Under 2000-talet tog bandet ett långt avbrott, men har sedan återkomsten dunkat ut tre alster, varav det tredje Luciferian Towers landade under hösten. Hittills har albumet hyllats unisont och beskrivits som en spännande utveckling för ett band i ständig förändring. Det kan vara som meditation att lyssna på Godspeed You! Black Emperors skivor, men att uppleva det hela live är som att bli pånyttfödd. Stora ord till stort band. Som sig bör.

GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR | Pustervik, 12 april 2018

1. Hope Drone
2. Bosses Hang, Pt. I
3. Bosses Hang, Pt. 2
4. Bosses Hang, Pt. 3
5. Anthem for No State, Pt. 1
6. Anthem for No State, Pt. 2
7. Anthem for No State, Pt. 3
8. Fam/Famine
9. Undoing a Luciferian Towers
10. Moya
11. Blaise Bailey Finnegan III
12. String Loop Manufactured During Downpour

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 Fredag 13 april

Plura – En man av hjärtat (Kajskjul 8)                                   även 14,20,21 april

Arrangören skriver; ”Plura Jonsson, frontmannen i Eldkvarn, matlagaren och framförallt de personliga texternas man har allt som gör en föreställning. ”En man av hjärtat” är en självbiografisk resa genom Plura-land, från Café Broadway till Pluras kök. Det handlar om drömmar och förhoppningar och vad som blev av och kvar. Tillsammans med ett intimt band varvas nya tolkningar av klassiska Eldkvarnlåtar med nyskrivet material.

Plura har själv skrivit manus tillsammans med Hugo Hansén, hans son Axel Stridbeck är kapellmästare och Mauro Scoccos röst guidar oss genom föreställningen med anekdoter och frågor still Plura. Välkommen till en hyllad föreställning, inte minst för Pluras närvaro som inte lämnar någon oberörd, oavsett om man har följt med under karriären eller inte.

Manus: Plura Jonsson
Regi: Hugo Hansén
Bandet: Axel Jonsson Stridbeck – kapellmästare, elgitarr, Freja Drakenberg – klaviatur, gitarr, slagverk, fiol, Marcus Arborelius – klaviatur, Zackarias Ekelund – trummor och Jonatan Lundin – elbas.

Janne Schaffer möter Ted Gärdestad i Sol Vind & Vatten (Konserthuset)

Arrangören skriver; ”Medverkande är Janne Schaffer, Pernilla Andersson, Johan Boding, Moa Lignell och kapellmästaren Peter Ljung med några av Sveriges bästa musiker.

Efter succén Sol Vind & Vatten kommer vi nu med en helt ny föreställning. En hyllning till Ted och Kenneth Gärdestad, deras musik, livet och kärleken. En konsert som går rakt in i hjärtat!

Janne Schaffer – Gitarrgigant i världsklass som har spelat med flera stora världsartister. Janne berättar personligt om sin nära vänskap med Ted, om minnesvärda stunder och om hur låtarna kom till. Han var med och skapade Teds musik från allra första början, 1971, och var sedan med på nästan alla Teds skivor fram tills Janne producerade sista skivan Äntligen på väg. Tack vare detta blev han en av få som kom Ted riktigt nära.

Pernilla Andersson – Efter åtta studioalbum, turnéframgångar och grammisnomineringar som ”Årets Kompositör” och ”Årets Artist” samt ett av George Martin personligen utdelat producentpris, släppte Pernilla 2016 albumet ”Tiggrinnan” Albumet blev kritikerrosat, turné följde under året ochPernilla blev nominerad till en grammis i kategorin ” Singer- Songwriter”. ”Teds låtar har varit en del av min musikaliska ryggrad, sättet han sjunger på, rakt och enkelt men ändå så berörande att nackhåren reser sig är unikt. När det kopplas ihop med så välskrivna låtar som hans, då går det inte att värja sig.”

Johan Boding – En av Sveriges bästa sångare bjuder återigen på ett urval ur Ted Gärdestads fantastiska låtskatt.
Många känner igen Johan Boding som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen och Freddie Mercury. Han har även turnerat med bla Rhapsody In Rock .
Ted Gärdestad och hans musik ligger mig varmt om hjärtat. Det känns ärofyllt och är med kärlek jag deltar i denna turné, säger Johan Boding

Moa Lignell – En av våra nya stjärnor med fantastisk röst! Moa har släppt 2 album . Hon skriver och producerar sin musik själv. 2012 van hon Rockbjörnen för årets genombrott!. Under 2016 åkte Moa som förband till Melissa Horn på drygt 50 spelningar. I november 2017 släppte Moa sin nya singel på svenska.

Omar Hakim & Rachel Z – Oz Experience feat Linley Marthe & Louis Winsberg  (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Legendariska trummisen Omar Hakim är en oerhört inflytelserik musiker som har satt sin prägel på otaliga jazz- och rockalbum de senaste 40 åren. Hans distinkta stil och tekniska briljans har skapat stor efterfrågan hos musiker, både på scen och i studion, och han har spelat tillsammans med Weather Report, Sting, Miles Davis och David Bowie.

2010 träffade han den utomordentligt skickliga pianisten Rachel Z. Hon har genom åren spelat tillsammans med musiker såsom Wayne Shorter, Steps Ahead och Peter Gabriel. Tillsammans startade de gruppen -?The trio of Oz-? där gamla jazzstandards och rockklassiker fick nya, grooviga arrangemang.

Nu tar Omar Hakim och Rachel Z projektet vidare till nästa nivå! I Oz Experience har de med sig de fantastiska musikerna Linley Marthe på bas och Louis Winsberg på gitarr. Linley Marthe såg vi senast på Nefertitis scen i Zenya Strigalevs Never Group. Louis Winsberg har spelat med storheter såsom Joe Zawinul, Dee Dee Bridgewater och Randy Brecker.

Ebbot Lundberg & The Indigo Children (Stora Teatern)

Arrangören skriver; ”Under hösten gjorde Ebbot Lundberg succé i SVT med sitt eget TV-program Ebbots Ark. Under våren ger han sig ut på vägarna. Med sig har han The Indigo Children som också agerade husband i TV-serien.

Ebbot Lundberg har gjort sig internationellt känd som frontmannen i två av Nordens viktigaste och mest inflytelserika rockband, Union Carbide Productions och The Soundtrack Of Our Lives. De senare vann flertalet Grammisar i Sverige och för deras tredje album Behind The Music blev de även nominerade som “Best Rock/Indie Album” på amerikanska Grammy Awards. Detta ledde till många stora tv-framträdanden världen över, såsom David Letterman, Jools HollandJay Leno och Conan O’Brien.

I Sverige blev han Ebbot med hela svenska folket i samband med en mycket uppskattad medverkan i 2013 års upplaga av Så Mycket Bättre. 2017 har han åter dykt upp i svenska tv-apparater på bästa sändningstid, fast denna gång med ett helt eget program.

Lexingtone (Unity Jazz)

Arrangören skriver; ”Lexingtone är en ny och het kvartett med musiker från Stockholm och Göteborg. De spelar jazz med rötterna i 60-talets New York-scen och har hittat mycket inspiration från legendariska skivbolaget Blue Note’s diskografi. Namnet Lexingtone är en blinkning till just Blue Note, vars adress var 767 Lexington Street. På repertoaren finns musik av Lee Morgan, Freddie Hubbard och Hank Mobley tillsammans med egna kompositioner i samma anda, alltid med fokus på samspel och sväng. Latin, swing och groove blandas med vackra ballader, spännande rytmer och explosivt solospel.

Jonne Bentlöv – trumpet
Joona Toivanen – piano
Martin Sundström – kontrabas
Carl Ottosson – trummor

Koloni 14 år! A Hawk and a Hacksaw etc (Koloni)

A HAWK AND A HACKSAW (Albuquerque New Mexico)
– BAD (Göteborg)
– DYNASTY HANDBAG (Los Angeles)

The Guilt + Klass II + Cherokee Death Cats (Musikens Hus)

The Guilt från Malmö  -på scen 23,30 – släppte sitt glittrande debutalbum under förra året och satte electropunken på dagordningen. Synth eller heavy, vem bryr sig? Tobias (instrument) och Emma (sång) utmanar gränserna för genren och levererar svettfest. Inspirerade av allt från Kiss, The Kills, PJ Harvey och Disfear har duon hittat en plats för att sparka högt och dansa lågt. Med siktet inställt någonstans mellan Roxette och The Germs har The Guilt landat i en danstokig punkrock. Elektronik med skrik. Just nu jobbar malmöduon på nytt material, nya maskiner, nya moves, för att flytta rövar och hissa ögonbryn. Lyssna här   https //play.spotify.com/artist/5UlgkihcxCXPOqnkcSpdPH?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

KLASS II -” på scen 22.30 Bortsett från att vara klassiska indielabeln Luxurys nya fynd så är troligtvis KLASS II också Göteborgsbolagets allra brötigaste band hittills. Motorsågsgitarrer möter flörtiga slingor och bittra textrader som ”Vi var så sämst vi två” och ”Jag går bara ner för att få va ifred” gör bandet till en självklarhet här i regnpissiga GBG. Missar du detta är det nästan något fel på dig.

Det purfärska debutalbumet firades med en hejdundrande releasefest på Oceanen den 9:e mars! Var du en av dom som inte kom in eller en av dom som fick blodad tand av vad du såg så finns nu chansen att se dom ännu en liten, tight o svettig klubbspelning! Lyssna här   https //open.spotify.com/artist/2oMoRZdaRvCngvgAt9xtwb?si=jxjmhVVXSEeRGJlBcLhs9w

CHEROKEE DEATH CATS -” på scen 21.30 Göteborgs duon Cherokee Death Cats blandar trummaskiner, skitiga basgångar, ettriga gitarrer och kaxig sång i en förförisk mix av electro garage. Resultatet blir en galen, skitig och intensiv ljudbild som för tankarna till band som The Kills och Le Tigre.

CDC består av Bea Persson och Rat Westlake, båda från tidigare Ladida. 2017 släpptes debut EP n No No No! som spelades in i studio Nacksving i samarbete med producenten Anders Lagerfors (Pale Honey, Bellaroush etc.). Bandet är aktuella med sin debutskiva till hösten 2018.

SHOWDOWN Den klassiska rockklubben Showdown huserar numera i Hängmattans mysiga lokaler (Musikens Hus). Vi tar enbart in 150 personer, men då det är tre rum så blir både mingelfaktorn & trivselfaktorn hög! Vi kör i princip alltid tre liveakter och blandar mellan internationella akter samt up and coming svenska artister. Vad är bättre än att uppleva ett svettigt o intimt gig på en riktigt liten klubbscen innan bandet slår? Några år senare är det just det giget som alla pratar att man skulle vart på (eller ljuger om att man var på…)

Robert ’Robi’ Svärd – Flamenco  (Stenhammarsalen)

Arrangören skriver; ”Efter den kritikerrosade debutskivan “Pa´ki Pa´ka” (2016) är det nu dags för flamencogitarristen Robert “Robi” Svärd att släppa uppföljaren “Alquimia” i april 2018.

Uppståndelsen som debutskivan skapade gjorde att den yttersta flamencoeliten i Spanien fick upp ögonen för Robi. Resultatet går nu att höra på Alquimia där levande legender som Potito, Niño Josele och Luis Moneo medverkar som gäster. Även den prisbelönte sångaren Alfredo Tejada finns med på skivan, plus ett tjugotal andra ledande artister inom flamencon – som alla är specialister på sina sätt

Robert Robi Svärd – gitarr
Ann Selsteth – dans och palmas
Alfredo Tejada – sång och palmas
Afra Rubino – gitarr
Miguel ”Cheyenne” Fernandez – slagverk
Joan Masana – bas

Ahlberg, Ek & Roswall (Allégårdens folkmusikkafé)

Allégården skriver; ”Ahlberg, Ek & Roswall har etablerats som en av de främsta folkmusikgrupperna i Sverige, blev 2016 utsedda till Årets Grupp vid Folk- och Världsmusikgalan, och har rönt stora framgångar världen över.

Förutom kritikerrosade konserter och album har Ahlberg, Ek & Roswall hyllats för sitt oemotståndliga sväng till dans och flitigt anlitats som dansmusiker i samband med konserter, festivalframträdanden och workshops.
Emma Ahlberg Ek, femsträngad fiol; Daniel Ek, harpgitarr; Niklas Roswall, nyckelharpa och moraharpa

I pausen spelar Albin Broberg och Jerker Hans-Ers.

Swedens Clearwater Revival – A tribute to Creedence (Apple Hotel)

Swedens Clearwater Revival är ett gäng rutinerade rockrävar med åtskilliga år på vägarna var för sig.

Feiff Band (KoM Bar)

KoM skriver; ”Rock, blues, bluesrock och rockblues…och lite annat också!! En bror,en syster och en trummis!!

———————————————————————————————————————————————————————————————————

Lördag 14 april

The Waterboys (Konserthuset)

 

Arrangören skriver; ”Mike Scott och hans The Waterboys sålde 2015 ut två kvällar på Nalen i Stockholm, en kväll på Lorensbergsteatern i Göteborg och en kväll på Slagthusets Teater i Malmö. I augusti 2016 gjorde de en exklusiv spelning på Botaniska Trädgården (backstage) i Uppsala. Och i november 2017 spelade de på ett fullsatt Münchenbryggeriet i Stockholm.

Få band, om något, har utvecklats, förändrats och varierat sitt uttryck så mycket under sin livstid som The Waterboys. Med bandets enda fasta medlem, Mike Scott, har bandet sedan starten 1983 ändå alltid låtit The Waterboys, oavsett om inspirationen kommit från post-punk, rock n roll, country, keltisk folkmusik eller bluesen.”

Jag såg dem senast i Göteborg i oktober 2015 på Lorenbergsteatern där de spelade i ganska exakt 2 timmar. en lysande konsert där Mike hade med sig tre amerikanska musiker som imponerade. Gamle sköne basisten David Hood , som var 70 år då, och gitarristen Zach Ernst från Austin. Samt keyboardisten Brother Paul. Av dessa är bara den senare med den här gången  liksom än en gång Steve Wickham och Ralph Salmins.

Sättningen Mike Scott har med sig i the Wayerboys den här gången är : Steve Wickham (Elektrisk fiol, mandolin), Ralph Salmins (Trummor), Brother Paul (Keyboards), Aongus Ralston (Bas), Jess Kavanagh (Sång) och Zeenie Summers (Sång):

13 april spelar de på Flygeln i Norrköping, 14 april på Konserthuset i Göteborg, 15 april på Slagthuset i Malmö och den 16 april på Cirkus i Stockholm.

Progglådan/ Nationalteaterns Poporkester med Pale Olofsson och Anders Melander (Stora Teatern)

Arrangören skriver; ”Coste Apetrea samlade några av de tyngsta namnen från proggens 70-tal för en releasekonsert av den stora ”Progglådan” med SR:s liveinspelningar av 70-talets alternativa musik. 40 CD-skivor, 83 band och artister, 38 timmar musik, tidigare ej utgivet material finns i Progglådan.

Både konserten och Progglådan blev en succé. Lådan sålde slut hela upplagan på ett år och det blev fler konserter med dessa Proggens All Stars, bl.a. på Cirkus 2014 och Rock at Sea samma år samt Trädgården under Skanstullsbron, Bandet med gäster drog fullt hus och nu kommer de till Stora Teatern med nya gäster.

Nike Markelius, trummis i legendariska bandet Tant Strul. Med två fullängdsplattor inspelade i Benny Anderssons studio i bagaget, där hon samarbetat med några av vår tids mest prominenta författare och poeter är hon en enastående artist, ständigt aktuell med sin rykande scenpersonlighet.

Nationalteatern bestod av ett antal skådespelare och några musikkunniga. En av dem är Anders Melander som komponerade några av de mest kända låtarna för bandet, bl a Kolla kollaJack The Ripper och Bängen trålar. Anders och Ulf Dageby skrev alla de stora hits som gjort Nationalteatern till ett odödligt namn, som hela tiden hittar nya unga lyssnare. Vi har under ett antal konserter med Proggens Allstars haft nöjet att ha med Anders Melander och Pale Olofsson som tillsammans kör Anders hits från Livet är en fest och ett par andra av hans kända och okända pärlor.

Proggens Allstars är bandet som håller ihop hela konserten, de kompar alla de andra artisterna. Bandet består denna afton av: Kenny Håkansson från Kebnekajse, legendarisk gitarrist, Göran Lagerberg från Tages, Kebnekajse, Fläsket, spelar bas Coste Apetrea från Samla Mammas Manna, gitarr, Stefan Blomqvist från Imperiet, Janne Schaffer, Björn J’son Lind, spelar keyboards! Åke Sundqvist spelade trummor med Kornet och ABBA under 70-talet!

Bandet kommer att framföra musik av Bo Hansson, Samla Mammas Manna, Kebnekajse. Kvällen blir en resa från instrumental melodisk hippie-flum till ösiga rocklåtar,”

Aqualung Spring Festival (Valands Festvåningar)

Kvällens första akt är Midnight Special som lirar Creedence. Publiksuccé 2 år i rad med en fantastisk allsång och stämning bland publiken.

MIDNIGHT SPECIAL
Björn Sandberg – Sång och Gitarr
Bo Magnusson – Bas
Ola Lindqvist – Trummor
Henrik Andersson – Gitarr

Kvällens andra akt är Göteborgsbandet Pepperland som spelar Beatles precis som det skall låta. Kanske dom bästa Beatlestolkarna enligt Sir George Martin.

PEPPERLAND
Micke Isaksson – Sång, gitarr, munspel
Olle Bengtsson – Sång, keyboard
Benny Karlsson – Trummor
Per Wockatz – Bas, sång
Per Umaerus – Gitarr, sång

Kvällen avslutas med Rocks Off – The Ultimate Rolling Stones Experience. Håll i hatten gott folk nu lyfter vi kvällen.

ROCKS OFF
Tony Johnson – Lead vocals and harmonica
Les Granqvist – Guitars and vocals
Lars Elf – Guitars and vocals
Peter Scherman – Drums
Jesper Klarqvist – Bass

Jesper Binzer+ Support: Gus G (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”Efter elva album och flera tusen konserter gör nu D-A-Ds sångare Jesper Binzer solodebut. Den tredje november 2017 släpptes Jesper Binzer soloskiva ”Dying Is Easy”. Efter 33 år med D-A-D kände Jesper att det var dags att göra något på egen hand.

Så här säger han om tillkomsten av plattan: ”Att de skulle ta 33 år för att jag ska komma med en soloskiva kanske verkar märkligt men det är något jag inte tänkt på förrän nu. Och den nya plattan, den är mig, var jag är precis här och nu. Den har uppstått ur känslor, det är som bensin för mig i låtskrivarprocessen. Om ansvar och förlåtelse. Om livsglädje och dödsångest”.

Gus G är mest känd för att varit Ozzy Osbournes gitarrist 2009-2017 men han har också spelat med band som Firewind och Dream Evil. Han släpper sitt nya soloalbum ”Fearless” 20 april. Så här säger Gus: ”Jag är jättepeppad för att spela lite ny musik för er från mitt kommande album. Första singeln heter ’Letting Go’. Jag ser verkligen fram emot att turnera med Jesper Binzer eftersom han också släppt ett fantastiskt soloalbum.”

Sallyswag (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Sallyswag är ett färgsprakande, sceniskt liveband och musikkollektiv. Blixtrande solistiska inslag, tunga grooves och feministiska budskap formar bandet och de utgör en unik akt som saknar motsvarighet i musiksverige. Medlemmarna har rötter i dancehall, R&B/hiphop, pop/jazz, balkan/oriental, afro beats och svensk folkmusik. Nu kommer det tillbaka till Nefertiti!

Allt började vintern 2013 då violinisten och riksspelmannen Erika Risinger bestämde sig för att starta sitt drömband. Hon letade upp de coolaste och bästa musikerna hon kunde hitta. Resultatet blev nio personer starka Sallyswag. De möttes upp i Göteborg och började skriva musik. Efter flera veckors jammande och skrivande så fanns en färsk och unik repertoar som var redo att beröra premiärpubliken på Folk- och Världsmusikgalan/Umeå Folk i februari 2014.

Sedan startskottet på Umefolk har Sallyswag spelat ett 60-tal bejublade konserter över hela landet. Allt ifrån små intima scener, till stor amfiteater på Parkteatern i Stockholm dit 2500 personer kommit för att höra det omtalade världsmusikbandet. I konsertbagaget har Sallyswag även Urkult där de förtrollade hela publiken i Näsåkers upptrampade skogar sommaren 2014.

Sanna Eriksson – s. Aurelia Dey – s. Erika Risinger – vl. Ebba Wigren – tr. Tove Brandt – b. Nadia Hamouchi – tp. Anna Malmström -kl, bkl. Paulina Moberg -tb. Sanna Sikborn Erixon -g.

Asta Kask – 40 år! (Pustervik)

Arrangören skriver; ”Asta Kask har lyckats med det som väldigt få band från den första svenska punkvågen lyckats med: Att bevara sin publik och samtidigt fortsätta nästla sig in i nya unga punkhjärtan, trots att bäst-före-datum borde ha passerat…

1978 ställde sig fyra gossar, som skulle komma att bli Asta Kask, i en källarlokal i Töreboda. Det var där, i replokalen Kloaken, soundet skapades som skulle komma att lämna avtryck på den svenska och internationella punkscenen i generationer. Snabb, förbannad och smittsamt melodiös hardcorepunk.

Under sin första aktiva period (1978-1986) spottade de ut EP-skivor på löpande band och spelade land och rike runt. Under det som var tänkt som en kort -?hämnd-? 2003, hittade de tillbaka till varandra. Sedan dess har de kört på och gjort ett gäng singlar, två fullängdare och massor av gigs. Asta Kask har verkligen cementerat sig som ett aldrig tröttnande, energifyllt liveband på hemmaplan och på scener i bland annat Japan, Colombia, USA, Spanien och Tyskland.

2018 är bandet åter igen aktuella med en turné för att ventilera sin ilska och sin passion för 2-taktspunk -” redo att leverera 40 års erfarenhet av -?Rock mot svinen-?. Med sig i bagaget har man dessutom efterlängtat nytt material och, så klart, klassiker från hela sin karriär.

Asta Kask är: Micke Blomqvist- Sång, Gitarr. Bonni Pontén- Sång, Gitarr. Ernie Hörnell- Bas, Sång. Dadde Stark- Trummor, Sång.

Paul & the Blue Delivery (S/S Marieholm)

Arrangören skriver; ”När andra svenska bluesband tagit ut svängarna, gått in i soulbagen och radat upp kostymklädda blåsare eller börjat lira tung Texasblues à la Stevie Ray Vaughan, då har Blue Delivery envist hållit kvar vid sitt rena Chicagobluessound. ”Just In Time” var konsekvent mörkblå blues Chicago style med Palles munspel i förgrunden.

Nu börjar ramarna luckras upp en smula: De senaste spelningarna har flaggat för en breddning av repertoaren, och visst tar album nummer två, ”Everybody’s In A Hurry”, flera steg utanför Maxwell Street nötta trottoarer. För övrigt ska bandet ha en stor eloge för att allt på ”Everybody’s In A Hurry” är originalmaterial med basisten Magnus Lanshammar som klart flitigast låtskrivare.

Paul Alfredsson, sång, munspel, Ari Hautala, gitarr, Magnus Lanshammar, bas och Daniel Winerö, trummor

Fanny Gunnarsson Quartet (Unity Jazz)

Unity skriver; Fanny Gunnarsson Quartet står de egna kompositionerna i fokus tillsammans med alla medlemmars personliga uttryck. Teman som drömmar och dissonanser, melodik och dynamik, explosivitet och lekfullhet speglas i varandra och skapar musik som berör samtidigt som det är svårt att sitta still. Ibland är låtarna textsatta, ibland talar musiken för sig själv. Sopransaxofon och piano flätas ihop i starka melodier som driver framåt eller vilar lugnt ovanpå bas och trummor.

Stora inspiratörer är Brad Mehldau, Joni Mitchell, Kate Bush, Rickie Lee Jones och Thelounius Monk. Resultatet blir något helt nytt och eget, levererat med stor spelglädje och känsla för musiken.

Fanny Gunnarsson Quartet släppte sin andra skiva ”Mirrors” 2017. Den blev nyligen utnämn till 2017 års bästa vokaljazz-album av musiktidningen Lira och gruppen blev utnämnda till årets livekonsert av Bengt Eriksson på Rootsy.

Fanny Gunnarsson – sång, piano, komposition
Karolina Almgren – sopransaxofon
Kristian Rimshult – kontrabas
Hannes Olbers – trummor

Al Tehler Band (KoM Bar)

Christer Grandin sång, Al Tehler gitarr, Örjan Hill keyboard, Lars Mellqvist bas, Leif Mårtensson trummor

——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

Söndag 15 april

Anna Ternheim (Stora Teatern)

Arrangören skriver; ”Anna Ternheim är tillbaka på Stora Teatern i en avskalad sättning endast tillsammans med pianisten Martin Hederos. Efter att under 2016 gjort över 50 datum runt om i Europa är den här turnén mer sparsmakad såväl till omfång som musikaliskt uttryck.

– Min inspiration brukar pendla mellan ytterligheter. Jag turnerade med ett helt fantastiskt band förra året och efter att mina låtar fått stora svulstiga arrangemang är det roligt att skala av igen. Jag har också länge velat spela med Martin Hederos. (The Soundtrack of Our Lives, Tonbruket). Han har sådan fantastisk närvaro och sitt helt egna uttryck. Det känns jätteroligt att våra liv sammanfaller i höst, jag ser fram emot att hans värld kommer möta min. Vi får se vart repen tar oss, jag är helt säker på att det kommer bli fantastiskt, berättar Anna Ternheim.

Nada Surf (Pustervik)

Arrangören skriver; ”Nada Surf gör specialspelning i Göteborg! Framför klassiska ”Let Go” i dess helhet på Pustervik 15 april. Nyligen fyllde Nada Surfs tredje album ”Let Go” 15 år. Förutom att vara en helgjuten indierockskiva, som fortfarande når ut till nya lyssnare, var det även bandets stora ”comebackalbum”. För att fira jubileet ger Nada Surf en rad utvalda specialspelningar Dettta blir bandets enda jubileumsspelning i Sverige.

Efter det stora genombrottet med 1996-års debutsingel ”Popular” hamnade det amerikanska indierockbandet Nada Surf i ett slags limbo. Nördrockens korta guldera var över då bandet 1998 släppte deras andra album. Framgångarna uteblev och Nada Surf droppades av skivbolaget. Där och då tycktes de vara dömda till att bli ett one-hit wonder.

Då Nada Surf, efter fyra års tystnad, i september 2002 släppte sitt tredje album ”Let Go” möttes de av en snudd inpå enhällig hyllningskör. De enda som inte omedelbart greppade skivans storhet var Pitchfork, som gav den det milt sagt ljumma betyget 3,8 av 10 möjliga. Men det spelade mindre roll. Med låtar som ”Inside of Love”, ”The Way You Wear Your Head” och vackra ”Blonde on Blonde” återuppfann Nada Surf sig själva och tog flera betydande kliv mot den kultstatus de har idag.

För att fira 15-årsjubileumet av ”Let Go” gör Nada Surf en rad specialspelningar. An Evening with Nada Surf Celebrating the 15th Anniversary of -?Let Go-? är en kväll i två akter. Först framförs ”Let Go” i dess helhet och efter paus återvänder bandet för att spela övriga hits och favoriter från deras långa karriär.

.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *