Konserter i Göteborg – slutet av augusti 2018 (21-31/8)

Tisdag 21 augusti

Calexico (Pustervik Stora Klubben)

Woody West skriver; ”Det senaste album ”The Thread That Keeps Us”  är som ett tidsdokument av var Calexico befinner sig idag.  Ett familjeporträtt som fångar alla delar av det Arizonabaserade bandets alla olika stilar, oförutsägbara infall, influenser och obegränsade kreativite

Denna gången fann gruppens frontfigurer Joey Burns och John Convertino inspiration och motivation i norra Californien, i grandiosa hemmastudion the Panoramic House vars speciella miljöer och vyer snart fann sin väg in i musiken. Effekten av Californien hade också stor inverkan, en dualition av både drömtillvaro och mardröm. Resultatet blir mindre polerat och mer stökigt än tidigare, samtidigt som ”The Thread That Keeps Us” både upprätthåller bandets säregna traditioner, samt deras vilja att utmana och experimentera med sitt utryck och visar upp ett orubbligt självförtroende i sina sånger.

Slutresultatet är att ”The Thread That Keeps Us” ett av Calexicos mest ambitiösa och mäktiga verk, en platta fylld av kaos, motsägelser och osäkerhet men också hopp, trygghet och förtröstan. I den eklektiska värld Calexico bygger ryms episk indierock, jangliga gitarrer, latinska rytmer, dansant pop, psychedeliskt kaos och vackra folksånger med samma självklarhet.

Calexico är ett av de mest uppskattade och hyllade livebanden i världen under de senaste decenniet, deras makalösa musikalitet och säregna sätt att väva ihop indierock, morriconewestern, jazz, mariachi-trumpeter, country, ökenheta, psychedelia och hela tiden med ett sanslöst tex-mexgung i botten har golvat både publik och kritiker

Support; Songs Of Boda

—————————————————————————————————————————

Torsdag  23 augusti

Bror Gunnar Jansson & Roffe Wikström (Liseberg,Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Den ena har kallats för Sveriges okrönte blueskung, den andra har legat etta som bästsäljande Jazz/blues-album i Frankrike. Nu spelar Roffe Wikström och Bror Gunnar Jansson samma kväll på Taubescenen på Liseberg.

Bror Gunnar Jansson kl 19.00

Bror Gunnar Jansson är den göteborgska enmansorkestern som nått stor framgång utomlands med sin bluesmusik. Under 2017 släppte han albumet And the Great Unknown som låg etta som bästsäljande jazz/blues-skiva i Frankrike. Hans musik är mörk, suggestiv, rå och vacker. Jansson lyckas på ett unikt sätt linda in blues och southern gothic med en nordisk avskalad och enkel anda.

Roffe Wikström kl 20.30

Med sin hantering av elgitarren, sin kraftfulla röst, sina texter och låtar kan han jämföras med de riktigt stora namnen inom blues. Rolf Wikström har kallats för Sveriges okrönte blueskung och med sin 40 årig karriär omfattandes 26 album och över 3 500 spelningar har han verkligen gjort sig förtjänt av namnet. 2017 tilldelades han det prestigefyllda Cornelis Vreeswijk stipendiet för sin musik i blå toner och sina svenska låttexter.

———————————————————————————–

Fredag 24 augusti

Union Carbide Productions/ShitKid (Liseberg Stora scenen)

Liseberg skriver; ”Ett av Sveriges mest mytomspunna rockband är tillbaka för ett tillfälligt besök i samtiden. Ebbot Lundberg återförenas i sommar med sitt första band Union Carbide Productions och gör en exklusiv Göteborgsspelning på Liseberg 24 augusti.

Union Carbide Productions kl 21

Union Carbide Productions debuterade 1987 med skivan ”In The Air Tonight”. Bandet gjorde sig snabbt världskända för sin märkligt provokativa mage, kaosartade framträdanden och energiskt drivna rock’n’roll. Ledda av sin karismatiske frontman Ebbot Lundberg.

Med en bakgrund i Göteborgs nyrika förorter byggde bandets medlemmar upp en image av vilsna och alienerat destruktiva yuppiekids på jakt efter kickar. Med inspiration från Captain Beefheart, The Stooges, Wham, Black Flag och Love stack Union Carbide Productions ut i 80-talets sterilt överproducerade musikvärld och vitaliserade rockmusiken. Bland deras fans kan Kurt Cobain, Sonic Youth och Pussy Galore nämnas.

Union Carbides korta, kaotiska karriär och fyra klassiska album har varit en avgörande inspiration för skandinaviska artister som The Hellacopters, Turbonegro och Broder Daniel.

När Union Carbide Productions splittrades 1993 gick dåvarande bandmedlemmarna Ebbot Lundberg, Ian Person och Björn Olsson vidare för att bilda The Soundtrack of Our Lives. 2003 återförenades de för en hyllad spelning på Hultsfredsfestivalen som idag har klassikerstatus i egen rätt.

Nu är bandet tillbaka för ett tillfälligt återbesök i samtiden lagom till 25 årsdagen av deras splittring samt deras första USA besök 1988. Vid två tillfällen i sommar kommer publiken bjudas på en temporär urladdning från Union Carbide Productions.

Det kommer att handla om det vi gjorde på 80-talet, dvs de två första plattorna, plus att vi kommer, som ett litet 30:års jubileum, att offentligt släppa livespelningen vi gjorde på CBGS i New York 1988 på vinyl och kanske även en ny singel, säger Ebbot Lundberg.

Support: ShitKid kl 19.00

Innan Union Carbide Productions går upp får vi även finbesök av ShitKid, också kallad Åsa Söderqvist. Våren 2016 debuterade hon med singeln Oh Please Be A Cocky Cool Kid och på bara två år har hon hunnit bli en av Sveriges mest omtalade nya artister, turnerat världen runt och hyllats av såväl internationell och nationell press. Åsa kommer med ett unikt sound som beskrivits som anti-pop – heminspelad lo-fi-pop skriven, inspelad och producerad av Åsa själv. Vi välkomnar för första gången till Liseberg, ShitKid!

Trio Pekkanini (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Pekka Linde på keybords och magiska instrumentet theremin mm, framför oemotståndligt fin musik tillsammans med Magnus Hartelius på gitarr och Vanja Holm på percussion!!

STATENS ÅSNA (S/s marieholm)
Henrik Ohlin sång/ bas, Henrik ’Pilen’ Pilquist gitarr, Dan Helgesen keys, Abbe Abrahamsson trummor. Som spelar Gov’t Mule (därav namnet!), Allman Bros, Beck Bogert & Appice, Cream, Hendrix, ZZ Top etc.

———————————————————————————————–

Lördag 25 augusti

Lars Demian & David Tallroth (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”För nästan exakt ett år sedan gav Lars Demian konsert på Nefertiti tillsammans med sin trogne följeslagare, tillika hyper-begåvade multimusikanten, David Tallroth.

Lars Anders Mikael Demian Bengtsson är en svensk artist med drag av både klezmer, folkrock, blues och experimentell rock. Lars Demian sjunger spelar piano, gitarr, banjo och skivdebuterade med albumet Pank 1990. Genom en fortsatt solokarriär har han gett ut ett 10-tal album. Demians musik karaktäriseras av dråpliga, absurdistiska visor om livet och samhället. Han har flera gånger jämförts med den amerikanske singer-songwritern Tom Waits. 

Lars Demian och David Tallroth har turnerat ett bra tag ihop och nu är det äntligen Nefertitis tur att få besök av dessa fantastiska musiker.

Stillborn (Liseberg,Taubescenen)

Stillborn är tillbaka i sin originaluppsättning! Trots att nästan 30 år passerat sedan de sist stod på scen tillsammans, är soundet detsamma – ondskefullt, spöklikt och med en morbid tvist.

Stillborn är doombandet från Göteborg som med sin debutplatta Necrospirituals 1989 gjorde avtryck i goth och heavy metal-världen. Deras musik har inspirerat stora namn som Paradise Lost, Entombed och Cathedral. Förra året gjorde de en oväntad och efterlängtad comeback när de släppte albumet Nocturnals. Med sitt mörka och melankoliska uttryck känns albumet som taget direkt ur de gamla klassiska skräckfilmerna.

Höj Rösten-turnén m Nynningen + Sven Wollter + Matilda Magnusson + Orkan (Pustervik stora klubben)

Under två veckor i augusti går Höj Rösten-turnén av stapeln. Turnén, som stannar på tio olika orter runt om i landet, kommer vara en fantastisk kulturupplevelse med några av Sveriges mest etablerade artister.  

På scen:

Nynningen

Ett av de mest tongivande svenska banden inom det som i efterhand kommit att kallas för proggmusiken och ett självskrivet namn i den svenska musikrörelsen. Bandet bildades 1970 och släppte under samma årtionde flera bejublade album, bland annat ”För full hals” 1973.

Efter flera år under radarn återförenades bandet till allas förtjusning under vintern 2016 och har sedan dess gjort flera spelningar. Och en sak är säker – takterna sitter i! Förbered er på ett framträdande ni sent kommer att glömma.

Sven Wollter

Hur presenterar man Sveriges mest folkkära skådespelare? På sitt långa CV har han några av landets mest hyllade skådespelarinsatser, han har spelat in skivor där han tolkar kända kampsånger och på senare år debuterat som författare. Och han har inte minst gjort sig känd som en man med ett enormt rättvisepatos. Genom hela sitt liv har han tagit ställning för förtrycka människor samtidigt som han har pekat på nödvändigheten av ett annat samhällssystem.

Under turnén kommer Sven läsa dikter som betyder mycket för honom och vem vet – kanske bjuder han på ytterligare något från sin breda repertoar.

Matilda Magnusson

Förmodligen den klarast lysande stjärnan på den svenska vishimlen just nu. Med sin medryckande energi och varma röst har hon gett nytt liv åt bland annat Afzelius och Vreeswijks gamla sånger – gärna med ett ljudmässig inslag av blues och country.

Matilda har också gjort sig känd som en artist som tar ställning. Under de senaste åren har hon bland annat spelat på stödspelningar för Svenska Hamnarbetarförbundet och Ship to Gaza.

Orkan
Den göteborgsbaserade proggkvintetten Orkan är i mångt och mycket svensk musikrörelses arvtagare. Med dagsaktuella låtar om ett hårt och orättvist klassamhälle (och med allt vad det medför) känns bandet på alla sätt självklara. Känsloregistret sträcker sig brett med inslag av ilska, glädje, och mycket däremellan.
Under hösten 2017 släppte Orkan sin självbetitlade första fullängdare och sedan dess har bandet hunnit med turnéspelningar i Sverige såväl som utomlands – spelningar präglade av en jädra energi. Så, förvänta er fullt ös när Orkan står på scenen.

Alexander Brott Trio (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Alexander Brott är en ung jazzgitarrist som pendlar mellan Stockholm och New York där han spelar med några av världens främsta musiker inom den traditionella jazzscenen. Då han är i Stockholm spelar han flitigt med framstående musiker som Amanda Sedgwick, Dwayne Clemons och Ulf Johansson Werre, för att nämna ett fåtal.

I denna samspelta trio (bestående av Moussa Fadera på trummor och Kenji Rabson på bas) spelas musik med influenser som Kenny Burrell, Charlie Parker, Bud Powell, Elmo Hope och Thelonious Monk. Jazz som är vacker, svängig och virtuos med en sällsynt autencitet.

Alexander Brott – Gitarr
Moussa Fadera – Trummor
Kenji Rabson – Bas

Lerneby / Saaristo (KoM musikochbar)

Behövs ingen närmare beskrivning…
rockpop på högsta nivå!

———————————————————————————————

Söndag 26 augusti

Dylan LeBlanc/Nicole Atkins (Pustervik)

Dylan LeBlanc
Nicole Atkins

Dylan LeBlanc slog igenom som ett endast 20-årigt singer/songwriter-underbarn med debuten ‘Paupers Field’ på anrika Rough Trade. En debut som kröntes med det ultimata beviset för en exceptionell americanabegåvning; countrylegenden Emmylou Harris gäst-inhopp på ‘If The Creek Don’t Rise’. Det var den tveklöst intressantaste debuten från en ung, ensam amerikansk man med gitarr sedan Ryan Adams numera klassiska ”Heartbreaker”. Talangen är den ultimata kombinationen av arv och miljö, då Dylan är uppväxt med en far som arbetade som session-musiker i legendariska Muscle Shoals studion.

Hyllade uppföljaren ‘Cast The Same Old Shadow’ befäste att First Aid Kit-generationen fått sin egen Townes Van Zandt. Men efter endast två album klev tvingades Leblanc på bara ett par månader ifrån en major label-deal, ner i självtivel och självmedicinering. Utmattad och skadeskjuten, vid 23 års ålder, så retirerade Dylan till hemtrakterna kring Muscle Shoals ett par år för att komma på fötter.

Mellan ett par välbekanta fallgropar och ett par stunders klarhet så skrev han också ett nytt album. ‘Cautionary Tale’ gavs ut i början på 2016 och är en samling skimrande och gripande sånger med samma efterhängsna röst som redan fångat Lucinda Williams och Bruce Springsteens uppmärksamhet, fast vässad av en påskyndad mognad.

Medan Dylan är en av de första att erkänna att han inte var redo för den tidiga framgången, så råder det inga tvivel på att han är det nu. Men en kalibrerad livskompass och en ny chans att dela med sig av sin talang så gjorde han ett efterlängtat återbesök i Skandinavien sommaren 2017 tillsammans med nya kombandet The Pollies. Bland annat han de med en bejublad spelning på nya Americana-festivalen Sthlm Americana och i sommar är han här på nytt, för en mycket längre turné – och återigen med The Pollies som backning.

NICOLE ATKINS

Förra året återvände Nicole Atkins med strålande comebackplattan ”Goodnight Rhonda Lee”, en rykande vintage-soul-pop-historia inspirerat av artister som Bobbie Gentry, Dusty Springfield, Candi Staton och Janis Joplin. Rhonda Lee, huvudkaraktären från albumet är ett slags alkoholist-alter-ego som Atkins lämnar bakom sig genom albumets nästan smärtsamt personliga berättelser. Albumet är producerat av producentteamet Niles City Sound som låg bakom retro-soulsuccén Leon Bridges och som tidigare lirade i White Denim. Plattan innehåller flera av Texas skickligaste musiker och som du tidigare hittat bakom Robert Ellis, Khruangbin och The Texas Gentlemen.

Hennes nu klassiska debutalbum ‘Neptune City’ kom ut redan 2007. Sedan dess har Atkins varit en flitig gäst på TV-program som ‘The Late Show with David Letterman’, ‘Conan’ och ‘Later… with Jools Holland’, men också turnerat världen över, både under eget namn och som öppnare för bland annat The Black Keys, Mavis Staples, JD McPhersen, Nick Cave, Old 97s, Primal Scream, Chris Isaak och många fler.

——————————————————————————————-

Måndag 27 augusti 

Tyler Childers + David Ramirez (Pustervik)

TYLER CHILDERS

Precis som många andra historieberättare har singer-songwritern Tyler Childers blivit kär i en plats. Människorna, lanmärkena och upplevelserna från hans barndomshem Lawrence County i Kentucky har alla legat till grund för låtarna på hans fantastiska nya album Purgatory. Albumet är delvis producerat av Sturgill Simpson, och innehåller tio spår som känns lika klassiska som moderna.

DAVID RAMIREZ

David Ramirez

Livet som resande låtskrivare är ganska lätt att romantisera, men när David Ramirez rullade in över 40.000 mil i sin Kia Rio från 2006 så började nymodigheten att falna. ‘Man lär sig mycket när man är ensam och isolerad’ som Ramirez uttryckt det, då han tills nyligen turnerat helt själv – utan band, manager eller något som helst sällskap. Det har gått tre år sedan insikten att den konstanta ensamheten på vägarna och gjorde det svart att knyta an till människor utanför turnerandet.

Med tredje skivan ‘Fables’ (Sweetworld Records/Thirty Tigers), tog Ramirez ett par steg mot både personlig och musikalisk mognad. Han hade först svårt att få ihop inspelningarna och övergav projektet efter två år, tog ledigt och försökte hitta fokus igen. Med en nyfunnen mogenhet och klarsynthet så reste Ramirez till Seattle för att jobba med vännen Noah Gundersen som producent, och resultatet är det personligaste album han gjort. ’Fables’ var en samling förtrollande berättelser i en musikalisk ådra vi på senare år mest känner igen från Jason Isbell, Ryan Adams och Jesse Malin.

Efter flera års turnerande som förband till bland annat nämnde Gundersen, Shakey Graves och Joe Pug så gav sig Ramirez ut på vägarna på egna ben, och vi fick även ett åtta datum långt besök i Norden.

I september 2017 kom uppföljaren ’We’re Not Going Anywhere’ som tar sitt avstamp i ’Fables’ folk-igare tongångar, men drar mer åt Americana-country-soul. Ett album som med sina, återigen, naket personliga berättelser passar utmärkt för timmarna kring midnatt.

—————————————————————————————————-

Tisdag 28 augusti

Zephaniah OHora (Pustervik)

Arrangören skriver; ”Allt som Zephaniah OHora gör osar klass in i minsta detalj. Frågan är – ifall den nu ens behöver ställas – om den nytraditionalistiska countryn överhuvudtaget sett ett sådant uppfriskande tillskott sedan Dwight Yoakam dök upp på scenen för drygt 30 år sedan. Inflytelserika countrybloggen Saving Country Musicuttryckte saken så här: ”A reawakening of everything brilliant and beautiful about the Countrypolitan era of country music.

Country är en känsla snarare än en geografisk tillhörighet. Det faktum att Zephaniah OHora härrör från New York och inte, säg, någonstans i Tennessee befäster onekligen påståendet ifråga.

Att sedan artister med viss geografisk tillhörighet möjligen haft det lättare genom att musiken omgivit dem från första stund styrker bara vilken förståelse för genren ”Zeph” (som han kort och gott kallas) måste ha och vilket arbete han lagt ner för att hitta fram till det oförstörda, klassiska countrysound debutalbumet ”This Highway” fullkomligen dryper av.

OHora fostrades i New Hampshire i en strikt religiös familj – något hans ståtliga, bibliska förnamn skvallrar om – och fick en väg in i countryn via The Byrds ”Sweetheart of the Rodeo”. Han lärde sig sedan sjunga genom att envetet studera de främsta inspelningarna med den bäste: Merle Haggard. Hade rentav en tid ett renodlat Hag-coverband. Allt detta ledde i sin tur vidare till Ray PriceHank SnowErnest Tubb och Marty Robbins, för att nämna några andra tungviktare som satt sin prägel på OHoras sång, musik, låtar och hela uppenbarelse. Inte minst har han fått sin scenvana tack vare många, långa nätter bakom mikrofonen på New Yorks enda honky tonk-bar, Skinny Dennis i Brooklyn, där Zeph även knegar som artistbokare.

Allt det här hade förstås lätt kunnat mynna ut i en kitschig vintage-pose, men det finns inget som är på låtsas med Zephaniah OHora. Han förvaltar countryns vemod och teman med en villkorslös kärlek värdig mästarna. ”Classic country mastery”, för att återigen citera Saving Country Music.

————————————————————————————————

Onsdag 29 Augusti

Los Lobos (Pustervik stora Klubben)

Den legendariska chicano-rockgruppen Los Lobos kommer i sommar på ett efterlängtat besök till Sverige, där de spelar på Pustervik i Göteborg den 29 augusti!

Mer än fyra årtionden har passerat sedan Los Lobos släppte sitt debutalbum “Just Another Band from East L.A.”. Sedan dess har de gång på gång bevisat att Los Lobos inte är ’just another band’, de har utvecklats till att bli ett av världens mest kända kvartersband, utan att förlora ödmjukheten inför sitt ursprung. Ständigt nyfikna och aktuella har de skannat av och speglat sin samtid och är självklara företrädare för ”Nuevo Latino” där de blandar det mesta av den mixade kulturen som Los Angeles är byggd kring.

Los Lobos är hos den breda massan antagligen mest kända för filmmusiken till ”La Bamba”, historien om rock’n’roll-stjärnans Ritchie Valens korta liv. Men de är så mycket mer än så. De har sina rötter i mexikansk musik men blandar upp den med rockabilly, latin, jazz, soul och blues.

Genom åren har de släppt ett tjugotal studioalbum och valdes 2015 in i Rock and Roll Hall of Fame. Senaste plattan Gates of Gold celebrerar immigranternas Amerika och låtarna handlar om ögonblick ur bandmedlemmarnas liv och vilka erfarenheter och val livet bjuder.

Los Lobos, som betyder ”Vargarna”, består än idag av samma medlemmar som varit med sedan starten:

Louie Perez – trummor, gitarr, slagverk, sång
Steve Berlin – saxofon, slagverk, flöjt, midsax, munspel, melodika
Cesar Rosas – sång, gitarr, mandolin
Conrad Lozano – bas, guitarrón, sång
David Hidalgo – sång, gitarr, dragspel, slagverk, bas, keyboard, melodika, trummor, violin, banjo
Enrique ”Bugs” Gonzalez – trummor/slagverk

SWEET SUBSTITUTE: ons 29/8  Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg
En blandning av blues och jazz med Stefan Sandberg sax, gitarr & sång, Matti Ollikainen piano, Mikael Fahleryd bas, Sverker Stenbäcken trummo

————————————————————————————————–

Torsdag 30 augusti

Kajsa Grytt (Nefertiti)

Kajsa Grytt växte upp på Södermalm i Stockholm, i ett politiskt och konstnärligt hem. Hon började spela spansk gitarr redan som barn och som sextonåring i en tid då punken florerade, startade hon sitt första band: ”Kasern 9”. Kajsa hoppade av gymnasiet efter enbart några månader för att fokusera på musiken. Men det var först när Kajsa träffade nio år äldre Kirsti Stiege som hon fick spela gitarr i det punkband som hon senare skulle fronta som sångerska och bli främst känd från; ”Tant Strul”. Efter en hel del turnerande och musiksläpp, skildes medlemmarna i bandet åt, men inte Kajsa och bandets keyboardist Malena Jönsson, som startade duon ”Kajsa & Malena”. Efter åren med Kajsa & Malena inledde hon sin solokarriär med ett självbetitlat album och har sedan dess skrivit egen musik i olika genres och med olika musiker.

Förutom artist är Kajsa Grytt även författare och har skrivit manus till fem pjäser, en poesibok, en barnbok självbiografin ”Boken om mig själv” (2011), en mycket kritikerrosad självupplevd berättelse om musikindustrin. Denna följdes upp av romanen ”Nio dagar, nio nätter” (2014). Kajsas nästa roman ”Du lever i mig” släpps den 26 april 2018.

Kajsa är idag en framgångsrik soloartist med många musikaliska såväl som marknadsrelaterade framgångar så som samarbeten med Åhlens, Diana Orving mfl. Hon har ofta setts i publika sammanhang i TV, porträtterats i de största modemagasinen och fått texter publicerade i stora dagstidningar. År 2014 medverkade Kajsa Grytt i TV-programmet ”Så Mycket Bättre” i TV4.

Under 2016 och 2017 har Kajsa fokuserat på att skriva klart och spela in kommande album ”Kniven i hjärtat” som släpps 13 april 2018. Till sin hjälp har hon haft producenten Martin Ehrencrona i Studio Cobra. Albumet släpps under eget skivbolag tillsammans med managementbolaget Parents´ House.

David Kaye And The Weaponry (KoM musikochbar)

Nysläppt musik som är en skön fusion
mellan rock, country och soul!!

———————————————————————————————————————-

 Fredag 31 augusti

Augustifamiljen/Edda Magnason (Liseberg,Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Traditionsenligt bjuder Augustifamiljen på en helkväll på Taubescenen. Det blir energiskt och glädjefyllt med favoriter från På Spåret såväl som egna låtar från gästartister och från Augustifamiljen själva.

De har spelat för fullsatta arenor med Håkan Hellström och trollbundit miljonpubliken i På Spåret. Vare sig de spelar med andra eller själva bjuder Augustifamiljen alltid på en musikalisk show. Sedan Taubescenen byggdes 2008 har Augustifamiljen varit ett ständigt återkommande inslag. Under åren har gästartister som Petra Marklund, Daniel Lemma, Amanda Jenssen och Magnus Karlsson jammat loss med Augustifamiljen på Liseberg.

Specialgäster i år Edda Magnason, Amanda Andréas och Det Stora Monstret

Augustifamiljen består av Stefan Sporsén, keyboard och trumpet, Daniel Gilbert, gitarr och
sång, Simon Ljungman, gitarr och sång, Björn Almgren, saxofon och keyboard, Jonas
Gustafsson, bas och Sylvester Schlegel, trummor och sång.

Susanna Risberg – ”Vilddjur” Septett (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Susanna Risberg, den flerfaldigt prisbelönta jazzgitarristen och kompositören är nu aktuell med nya skivan “Vilddjur”. Hon har turnérat världen runt som som solist och bandledare, spelat med musiker och grupper som Nils Landgren, Svante Thuresson, Mick Goodrick, Magnus Lindgren, Bohuslän Big Band, Göteborgs Symfoniker, Blue House Jazz Orchestra, studerat vid Berklee College of Music och där vunnit det prestigefyllda “Jimi Hendrix Award ’11”. År 2015 tilldelades hon Sveriges Radio P2s pris “Jazzkatten” som “Årets Nykomling”.

En beskrivning som stämmer in på många av Risbergs låtar är starka, tydliga teman som får den mest komplexa harmoniken och invecklade taktarterna att låta naturliga och enkla. Skivan i sin helhet kan beskrivas som lekfull, spontan men samtidigt sofistikerad och komplex modern jazz som tar lyssnaren på en spännande resa.

Susanna Risberg – g., Karl-Henrik Ousbäck – tr., Oskar Lindström – p., Arvid Jullander – b., Agnes Darelid – tb., Malin Wättring – sx. och Erik Tengholm – tp.

Statement Festival (Bananpiren)

Ted Gärdestad – Signerat Peter Nordahl (Konserthuset)  (även 1 september)

Arr. skriver; ”Symfonikerna spelar Ted Gärdestads odödliga låtar till sången från originalinspelningarna.

Nu ges Ted Gärdestad – signerat Peter Nordahl live med Göteborgs Symfoniker. Vi får höra sånger från Ted och Kenneth Gärdestads hela karriär, från Ett stilla regn från debutalbumet 1972 till den allra sista inspelningen I den stora sorgens famn (1994). Självklart ingår folkkära favoriter som Himlen är oskyldigt blå och Sol, vind och vatten.

Peter Nordahl har genom åren producerat uppmärksammade album med bland andra Agnetha Fältskog, Björn Skifs och Carola. Han fick häromåret både en Guldbagge- och en Grammisnominering för musiken till filmen Monica Z. Han har även gjort två uppmärksammade och Grammisbelönade album med Sven-Bertil Taube under titeln Hommage.”

Black Cat Bone (S/S Marieholm)

Christoffer Johansson – sång & gitarr
Per Ödberg – gitarr
Linus Fredin – bas
Erik Ivarsson – gitarr & lap steel
Erik Fastén – trummor

Out Of Control (KoM musikochbar)

Göteborgsbandet med fokus på alla Rolling Stones låtar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *