Livemusik i Göteborg med omnejd 19-30 november 2018

Måndag 19 november

Aziza är en grupp, ett artistiskt muskelknippe, vars musik levererar inget annat än högsta klass. Men vad kan en annars förvänta sig av kombinationen Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke och Eric Harland?

I denna supergrupp samlas deras skicklighet att leverera originalmusik på ett alldeles sublimt vis med nyanser av post-bop, elektronisk fusion och afrikansk traditionell musik.

Dave Holland, som snart firar sina 70 år, har inga som helst planer på att varva ner. I hela sin karriär har han mött nya musiker i spännande konstellationer, alltid nytänkande och med örat mot marken.

Namnet Aziza har betydelsen omhuldad, älskad, och är även namnet på en mytologisk, afrikansk folkgrupp som bringar tur till jägare. Aziza själva lovar en enastående konsertupplevelse och nog kommer det att bli så. Men i detta fall är det nog inte tur som gör

AMANDA ANDRÉAS OCH NAOKO SAKATA (Stora Teatern)

Hyllade Amanda Andréas välkomnar oss in i sin låtskatt under en gnistrande kväll i Kristallbaren. Vid sin sida har hon sitt 8-mannaband, samt pianisten Naoko Sakata som inleder kvällen med ett unikt improvisationsstycke.

Amanda Andréas musik tar avstamp i den svenska jazz- och vistraditionen och med sin förmåga att förmedla text fångar hon publiken, oavsett generation, från första till sista ton. Hyllad av bl.a. Per Sinding-Larsen [SVT] som “Jazzhoppet” för Amanda Andréas, med sina musikaliska vardagsbetraktelser, vidare Barbro Hörbergs och Monica Zetterlunds arv in i nutiden. 

I vinter släpper Amanda Andréas sitt efterlängtade debutalbum – producerat av Simon Ljungman [Augustifamiljen/Håkan Hellström] och mixat av Åke Linton [Esbjörn Svensson Trio, Tonbruket ]. I samband med det väntar en turné runt om i landet och konsert med bl.a Bo Sundström, så ta chansen att se detta stjärnskott på hemmaplan!

Naoko Sakata är pianisten som har improvisation som huvudelement och känd för sin orädda improvisation och hjärtliga spel. Hennes musikaliska spektra sträcker sig från den lugna poetiska skönheten till det intensiva explosiva kaoset, där allt kommer samman som ett uttryck. Naoko flyttade från Japan till Sverige för ett decennium sedan och har sedan dess blivit en viktig del av den svenska jazzscenen och har fått många prestigefyllda utmärkelser och erkännanden.

 Den 19:e nov möts de två musikskaparna – Amanda Andréas och Naoko Sakata – och deras personliga musikaliska uttryck vävs samma under en oförglömlig måndagskväll med flygeln i centrum. Lovorden är många men platserna få så se till att boka biljetter redan idag!

Amanda Andréas, sång och piano
Naoko Sakata, piano
Lisen Rylander Löve, blås
Simon Ljungman, gitarr
Finn Björnulfson, percussions
Ida Kjellberg, kör
Erik Björksten, gitarr
Viktor Reuter, bas
Anton Alvin, piano
David Andréas, trummor

 —————————————————————————————————————
Tisdag 20 november

Sven-Ingvars – Länge Leve Sven-Ingvars!

(Lorensbergsteatern)

Arr. skriver; ”Den 22 mars i år gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band.

Nu skrivs ett nytt kapitel för bandet som gett Sverige ett soundtrack. Bandet kommer att bestå och leva vidare med Sven-Eriks son Oscar Magnusson vid mikrofonen. Det blir en känslosam konsert och musikalisk resa genom bandets låtskatt. Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson.

Groupa (Musikens Hus)

Arrangören skriver; ”Grammisnominerade Groupa återuppfinner den nordiska folkmusiken. I sin albumserie Kind of Folk fortsätter Groupa utforska och återuppfinna den  nordiska folkmusiken  – den här gången med fokus på Norge. Trion kombinerar traditionella melodier med innovativ instrumentering och finkänsliga improvisationer. Det nya albumet följer upp den grammisnominerade Kind of Folk  – Vol. 1 Sweden fr ån 2016.

Medlemmar:
Mats Edén  – viola d’amore, hardingfela
Fiolspelare, ensemblemusiker, improvisatör och kompositör : Mats Edéns inflytande inom svensk  folkmusik har varit enorm ända sedan 1970-talet. Hans spelstil, med influenser från både Värmland och Norge, är omisskännlig och har varit utmärkan de för Groupas sound ända sedan starten 1980. Bland hans många projekt kan nämnas inspelningar och internationella turnéer med Tina Quartey, Ale Möller, Lena Willemark, Ellika Frisell, Gunnel Mauritzson band.

Terje Isungset – slagverk, mungiga
Terje Isungset är en av Europas främsta nyskapare inom slag verksimprovisation. Han har kallats “ personifieringen av det utvidgade slagverksbegreppet ” och är känd för att skapa egna instrument av bland annat trä, sten och metall. 2001  gav han ut världens första album med  instrument av is.

Terje spelar också trummor, cymbaler, bockh orn och mungiga, och har  komponerat beställningsverk för film, dans och festivalsammanhang samt spelat in nio hyllade  soloalbum.

Jonas Simonson – flöjter
Med skärpa och intensitet i både klang och rytm är Jonas S imonson en av de mest etablerade  och innovativa flöjtisterna inom den nordiska folk- och  världsmusikscenen. Under de senaste 30  åren har han rest runt om i världen med sin musik och h ar som artist haft en stor inverkan på  den nyskapande svenska folkmusikscenen.

Han har många album bakom sig där man får  uppleva hans mångsidiga, rytmiska och personliga spelstil. Bland hans många samarbeten märks Crane Dance Trio, Den Fule, Bäsk och Kapell Frisell.  Jonas Simonson är samtidigt en erfaren och uppskattad pedagog och arbetar sedan 2001 på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet.

Support Glitterfittan med Agnes Åhlund och Hilda Ekstedt.: på scen: ca 1930

William Olsson & Matti Ollikainen (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”William Olsson är en välkänd musiker runtom i Västsverige med omnejd. Uppskattad för sitt vackra, ”oldschool”-akustiska sound, sitt melodiösa spel och sin humor på scen. Alla dessa attribut överlappar med pianisten Matti Ollikainen, mästare på att få åttondelar att svänga.

Matti är mest känd för sitt arbete med Franska Trion men har också nyligen släppt albumet ”It’s Nothing” med sin jazztrio. Kat Hermans (basist och jamvärd) bjöd in kollegan från unity Jazz, Nils Petter Lindmark, även kallad ”king of the brushes”, för att på trummor göra denna intressanta, musikaliska kvartett komplett.

Fricky (Pustervik Stora Klubben) även 21/11

Jaded Jane (Kulturum, Partille)  kl 17-20

Arr. skriver; ”Bröderna Axel och Adam i Jaded Jane kommer till Partille för ett intimt uppträdande och även workshop där dom pratar om sin resa samt delar med sig av tips och trix om hur man skapar sin egen musik och även hur man kan gå till väga för att leva med musik som huvudinkomst. ’Salvation’ the new album out November 17th!

Axel Jane Olsson – Sång, Piano, Keyboard
Adam Jane Olsson – Sång & Gitarr

————————————————————————————————

Onsdag 21 november

Uriah Heep/The Quill (Trädgårn)

Uriah Heep med Mick Box tvåa från vänster
Uriah Heep i Stockholm 27 nov-18

Arrangören Triffid skriver; ”Det legendariska engelska bandet Uriah Heep gör i höst två spelningar i Sverige. Uriah Heep har ända sedan bildandet 1969 varit ett av de mest betydelsefulla banden inom engelsk hårdrock.

Debuten ”Very ‘eavy… Very ‘umble” från 1970 räknas med rätta som en klassiker och likaså plattor som ”Demons And Wizards” och ”Wonderworld”. Mick Box är som alltid med som bandets gitarrist.

Förband är Göteborgsbandet The Quill

Ted Russell Kamp/Love On Drugs (Holy Moly)

Holy Moly skriver; ”Ted Russell Kamp är en sångare, låtskrivare och producent bosatt i Los Angeles, Kalifornien. Ted är välkänd för sin förmåga att gå in helhjärtat i de projekt han medverkar i. Tidigare samarbeten inkluderar bl.a. Waylon och Shooter Jennings, Jessi Colter, Whitey Morgan och Wilson Phillips. De senaste åren har Ted Russell Kamp fokuserat på den egna karriären och turnerat kontinuerligt både hemma i USA och och här i Europa

Love On Drugs:
Efter några års idogt turnerande med Göteborgsbaserade americana-bandet Little Green blev Thomas Pontén sugen på att testa vingarna på egen hand och gjorde så under namnet Love On Drugs. Uppriktigt och nära med egenkomponerat material som låg lite utanför den mer traditionella country- och americana som Little Green gjorde sig kända för. Indiepop med catchiga refränger och ett stänk jordig country samsas i den etablerade treminuters-ramen.

Tenori & Anna Bromee (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver; ”Den numera engelsk-svenska tenorgruppen Tenori har sedan 2003 gjort succé i Storbritannien och internationellt. Den 21 november intar de Kungsbacka Teater tillsammans med komikern och skådespelaren Anna Bromee. Där bjuder de på en helaftonskonsert med det bästa från opera, musikal och filmmusik. Från Fantomen och Nessun Dorma till The Prayer och The Godfather.

Det som framför allt varit utmärkande för Tenori är att de hela tiden kunnat presentera ”the real thing” – riktiga operasångare på internationell nivå med erfarenhet från opera- och konserthus, the West End, skivinspelningar och TV-produktioner.

Skådespelaren och komikern Anna Bromee är känd från bland annat Falkenbergsrevyn, Lisebergsteatern och för föreställningen ”Ett bloss för Lena Nyman”, samt från TV-program som ”Partaj” och ”Doobidoo”. Hon har tilldelats det prestigefyllda Bosse Parnevik-stipendiet och Sällskapet Stallfåglarnas Humorpris, samt varit med och vunnit Kristallen för TV-programmen ”Partaj” och ”Familjen Rysberg”. Anna har också gett ut skivan ”Jag ville dansa med lyckan – Edith Piaf på Svenska”.

Dan Lindén är en etablerad pianist och kapellmästare som är verksam i både Sverige och Norge. Han har bland annat varit kapellmästare för Göteborgsoperans uppsättning av musikalen Hair och fyra årgångar av visfestivalen Taubespelen. Dan har spelat med många av våra största och mest folkkära artister som Helen Sjöholm, Sven-Bertil Taube, Miriam Bryant, Ola Salo, Sanna Nielsen och Björn Skifs. Tenori är glada att ha Dan med oss igen.

——————————————————

.Torsdag 22 november

John Holm (Musikens Hus)

Musikens Hus skriver; ”Nu var det ett år sen John och gänget spelade i Göteborg. Nu längtar dom tillbaka och spelar denna gång på Musikens Hus, varmt välkomna!

JOHN HOLM – på scen 21.00
John Holm — Sveriges kanske störste musiklegend genom tiderna . Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad, 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra, då endast ett fåtal utsålda spelningar gjordes… och nu i höst 2018 så fortsätter spelningarna på utvalda konserthus och konsertlokaler runt om i Sverige.

Han har i år varit aktuell med en duett på Per Gessles andra soloalbum. Sättningen blir John på sång och gitarr, Jesper Whilborg på gitarr,  Alexander Gunnarsson på percussion och Alex Holm på munspel och kör.

Support tillkommer kl 20

Ben Howard (Lisebergshallen)

Arrangören skriver; ”I juni återvände Ben Howard till scenen med det helt nya tillika fantastiska albumet Noonday Dream samt en till brädden utsåld spelning på Cirkus i Stockholm. Nu har vi glädjen att meddela att Ben Howard återvänder till Sverige redan i höst – 22 november står han på Lisebergshallens scen i Göteborg, och den 23 november på Annexets scen i Stockholm.

Ben Howard växte upp i Devon i sydvästra England, och omgiven av sina föräldrars skivsamling med artister Van Morrison, John Martyn, Joni Mitchell och Nick Drake dröjde det inte länge innan han själv plockade upp gitarren. 2008 släppte han sin debut-EP ”Games in the Dark” och har sedan dess släppt ytterligare fem EP:s samt tre album.

Debutalbumet ”Every Kingdom” nominerades till Mercury Prize 2012, och 2013 vann Howard själv två mycket välförtjänta BRIT Awards. Det nysläppta albumet Noonday Dream är precis allt man kan förvänta sig av en artist som Ben Howard – lika magiskt som stämningsfullt och komplext som meditativt.

Alcazar (The Theatre,Gothia Towers)

Anni Elif – Edith (Nefertiti)

Nefertiti skriver; Sångerskan, cellisten och kompositören Anni Elif Egecioglu har gått genom många musikaliska solsystem med sin färgstarka stämma. Hennes album Anni Elif – Edith nominerades i kategorin “Bästa Jazz Album 2017” under finska grammisgalan i början av året.

Tydliga kompositioner med fokus på de starka texterna blandas upp med improvisationer och akustiska och elektroniska element möts om vartannat. Tillsammans skapar de fyra musikerna från Sverige, Finland och Island en intim och organisk värld som svävar i rymden mellan liv och död.

Anni Elif Egecioglu –s, synth, komposition.
Pauli Lyytinen –sx, EWI, trummaskin.
Sigurdur Rögnvaldsson –b.
Tuomas A. Turunen –p, synth.

August Burns Red + Wage War + Betraying the Martyrs (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Aktuella med höstens hyllade album ”Phantom Anthem” återvänder nu det amerikanska metalcorebandet till Göteborg för en spelning på Pustervik den 22 november!

​Förra året var de i Sverige och firade ett efterlängtat 10-årsjubileum av det klassiska albumet ”Messengers” – då inför ett fullpackat Fryshuset. Nu återvänder bandet för två datum – och vi kan se fram emot låtar från hela diskografin.

​Bandets senaste och åttonde studioalbum hyllades av press världen över och är ytterligare en fjäder i hatten för Sverigeälskande August Burns Red. Räkna med rejält röj när bandet släpper loss med nya låtar som ”Invisible Enemy”, ”The Frost” och ”King of Sorrow”.

Support är Wage War och Betraying the Martyrs.

Queenie – Forever (Konserthuset)

Arrangören skriver; ”En unik och imponerande levande upplevelse full av energi. Med hundratals konserter i hela Europa och delar av Asien sedan 2006 har Queenie fått entusiastiska fans över hela världen .

År 2008 spelade Queenie som huvudband på världens största queen-festival i Montreux, inbjuden av Freddie Mercurys personliga assistent Peter Freestone. Första stegen i karriären för detta fantastiska band var deltagandet i upplagan av tv-serien ”I Got Talent” inför miljontals passionerade TV-tittare då Queenie fick sitt fantastiska genombrott .

Queenie , genomför alla låtar på de ursprungliga instrumenten, ingen inspelad musik på trackmaskin, på exakt samma sätt som Queen gjorde. Kombinationen av original-instrumentering , och Michael Kluchs fantastiska röst gör varje show till en unik och imponerande levande upplevelse full av energi .

Autentiska kostymer och en massiv stage- och ljud/ljusproduktion gör showen till en unik upplevelse. En kväll fylld av megahits som Radio Gaga , I Want It All , Bohemian Rhapsody , We Will Rock You , We Are The Champions och många, många fler.

Pauls Pokratnieks Quartet (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Pauls är en lettisk trummis/kompositör som numera har Göteborg som sin bas. Hans musik är energisk, lekfull och spontan.Han värdesätter skapandet i stunden och söker den lyhördheten i sina medmusiker.

Bandets unika röster bildar en helhet som återskapar Pauls musik.
Pauls är utbildad musiker från Lettland med en lång karriär trots sin ålder. Han har turnerat mycket i Europa med olika konstellationer och är extraordinär trummis med en stark egen röst.

Pauls Pokratnieks – Trummor
Fabian Kallerdahl – Piano
Axel Mårdsjö – Sax
Olli Rantala – Bas

—————————————————————————————————————-

Fredag 23 november

Ulf & Eric Wakenius (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Unik akustisk gitarrduo! Just hemkomna från en Kina-turné är de nu tillbaka på Nefertiti!

Ulf, internationellt känd från sitt samarbete med Oscar Peterson, Pat Metheny, Herbie Hancock and Youn Sun Nah m.fl och Eric, ny gitarrstjärna på akustisk gitarr, som dessutom bidrar med en grym sångröst!

Treat (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”I höst släppte det svenska hårdrocksbandet Treat sin nya platta som fått namnet Tunguska. Treat debuterade 1985 med Scratch And Bite. Sedan dess har de släppt ett flertal album med stark melodiös hårdrock av bästa märke. Med hits som Get You On The Run, Too Wild och World Of Promises har de satt stort avtryck inom svensk hårdrock.

Klubb Instant Live: Hanna Järver + Det Brinner (Pustervik Stora Klubben)

HANNA JÄRVER
Klubb Instant skriver; ”Med kritikerrosade EP:n ”Närke” från 2015 fick hon sitt genombrott som bland annat ledde till dubbla P3 Guld-nomineringar. Nu är Hanna Järver verkligen tillbaka. I april släppte hon sitt debutalbum ”So Long”.

I sina texter är Hanna Järver både hudlös och rättfram, sårbar och uppkäftig. I vardagsnära scener beskriver hon känslor och situationer med en precision som många av oss kan känna igen sig i. Eller som SKAP- juryn uttryckte det i samband med att de gjorde Hanna till en av årets stipendiater 2017: ”En electropopmästarinna som alltid är utlämnande men aldrig lämnar någon utanför.”

De elektroniska ljudlandskap som bär Hanna Järvers omisskännliga prägel är en förunderlig omgivning att vistas i. Mjuka synthmattor byggs på med lager på lager-körer och gitarrslingor som tornar upp sig mot himlen.

DET BRINNER
Göteborgs älskling Matilda Sjöström har tidigare släppt två album tillsammans med Nils Dahl under namnet Steget, ett album med bandet Äkta Kärlek som hon hade tillsammans med vapendragaren och bästa vännen Stina Velocette och ihop driver Stina och Matilda Sonya studios på Stigbergstorget i Göteborg.
Som soloartist verkar Matilda under namnet Det Brinner och släppte sin första singel ”Sanna Sanningen” 2016. I höstas släpptes fullängdaren Så låt mig vara och hon tog Sverige med storm med nya singeln Jag Lovar Dig nu i augusti.
Det Brinner gör gråtdisco med extremt ärliga och starka texter, en dansdriven pop i en ilsken uppgörelse med det som skaver.

Tomterock med bl.a Andreas Johnsson (Trädgårn)  även 24 o 25 nov

Mohsen Namjoo & Faraulla (Stora Teatern)

Storan skriver;”Den mångsidige iranske musikrebellen Mohsen Namjoo i ett nytt samarbete med den italienska à capella-gruppen Faraualla med sina fabulösa röster.

Tillsammans framför de live Mohsen Namjoos nya album “On the string of a tear’s bow“, en musikalisk resa från Mongoliet till Östeuropa med fokus på ritualer och sorgeceremonier i de olika kulturerna. I konsertens andra del bjuder Namjoo på ett urval av sina favoritklassiker tillsammans med sitt band.

Mohsen Namjoo
Mohsen Namjoo är artist, låtskrivare och setarspelare, kallad “Irans Bob Dylan” avThe New York Times. Namjoo är en visionär artist som talar för de unga i Iran. Sömlöst blandar han den traditionella persiska lutan setar med elgitarr, rock och blues med persisk sång och smälter samman dåtid med nutid. Efter att han kom till USA 2011 har Namjoo turnerat runt världen med utsålda konserter på prestigefulla scener. I Sverige har han framträtt ett antal gånger med olika uppskattade konsertprogram. Hans tionde album “On the String of the Tear´s Bow” släpptes våren 2018.

Faraualla
Den italienska vokalkvartetten Faraualla bildades 1995. Efter grundliga sångstudier inom olika musikområden hade de fyra sångerskorna hittat ett gemensamt intresse i att undersöka rösten som instrument, att använda sig av polyfoni och att studera olika kulturers och historiska perioders vokala uttryck.

Arrival – Julshow (Gothenburg Film Studios)

Arr. skriver; ”För tredje året arrangerar Gothenburg Film Studios ett magnifikt julbord i våra filmstudios på Lindholmen i Göteborg. I år riktar vi strålkastarna mot det världsturnerande Göteborgsbaserade showbandet Arrival From Sweden som med sin hyllning till ABBA nått enorma framgångar sedan starten 1995.

Det tio personer starka showbandet har gjort 56 turnéer runt om i USA, spelat med över 70 symfoniorkestrar & gett konserter i över 70 länder. Garanterat en show som lyfter taket!”

Amani- Live 20 år (Musikens Hus)

Arrangören skriver; ”När Amani den 26/09 1998 klev på scenen på Musiken Hus i Göteborg var dom ett av Sveriges hårdast svängande afropop-band, välkänt från scener och festivaler över hela Sverige. Med sin blandning av soukouss, funk och jazz var de kända för att med sin kompromisslösa spelglädje alltid ge allt för att få publiken att dansa och ge sig hän.

Det speciella med just den kvällen var att den också spelades in och blev skivan ”amani live”. Efter det fortsatte bandet och dess ledare Edo Bumba att spela och utveckla musiken vidare, först som amani och sedan i nya konstellationer, alltid med musiken, dansen och publiken i centrum.

Nu, 20 år efter den där svettiga kvällen, ställer sig amani åter på samma scen för att fira jubileet av skivan, återuppleva spelglädjen och, inte minst, för att bjuda publiken på den musik som skapats på vägen, både före och efter skivan. Förutom Edos nuvarande bandmedlemmar kommer flera av de musiker som varit med under åren att gästspela. Det är helt enkelt dags för ännu en magisk musikfest på Musikens hus, ännu en hyllning till musiken, dansen och spelglädjen.t

Matilda Magnusson (Kom musik & bar)

”Matilda sjunger Björn Afzelius”. Vackert skivsläpp med ett urval av de Afzelius-låtar som ligger Matilda Magnusson varmast om hjärtat!!

Tribute to Eric Clapton (S/S Marieholm)

En kavalkad av låtar av och förknippade med Eric Clapton framförs av Elinor Sahlin, Cathrin Strandberg, Jan ”Nygus” Gustavsson, Roger Mörck, Bo Hansson, Molle Molin och Bertil Löfdahl.

Världen i Konserthuset: Tsuumi Sound System (Konserthuset)

Konserthuset skriver; ”Gillar du folk- och världsmusik med drag av rock och balkansväng? Häng då med Tsuumi Sound System i en beroendeframkallande konsert. DJ Said spelar i foajén före konserten.

Tsuumi Sound System har sina rötter i den nordiska folkliga traditionen och har skapat musik tillsammans sedan 1990-talet, i nära samarbete med dansen.

Bandet är en av Finlands mest omtalade moderna folkmusikband. Ensemblen på sju personer har turnerat i 20-talet olika länder runt om i världen, spelat in tre välrenommerade album, och samarbetat med grupper som Väsen och Tyska kammarfilharmonin.

Peter Jezewski – I rockens tjänst (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver; ”Följ med i Peters berättelse hur allting började och vilka motgångar han stött på i livet och uppgångar som att sälja över 2 miljoner skivor med The Boppers. Peter är solo den här kvällen.”

—————————————————————————————————————

Lördag 24 november

Bo Kaspers Orkester (Scandinavium)

Showen Allt Ljus På Oss

Jill Johnson- Anders Berglund & Sandviken Big Band

– Welcome To Christmas Island (Konserthuset)

Konserthuset skriver; ”I slutet av 2017 släppte Jill Johnson albumet ”Christmas Island” – en storbandsplatta tillägnad julen men kanske ännu viktigare; ett efterlängtat samarbete med gode vännen Anders Berglund. Skivan innehåller en rad klassiska och älskade låtar i fantastiska arrangemang av Anders och äntligen tar duon med sig denna underbara musik och åker ut på en omfattande turné genom Sverige.Med på resan är välrenommerade Sandviken Big Band, det kommer bli en oförglömlig konsertupplevelse i storformat med alla ingredienser för en perfekt julstämning!

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under de senaste åren verkligen satt countryn på den svenska musikkartan – men hon har också genom sin fantastiska show ”That’s Life” visat ytterligare en sida av sig själv då hon tolkade sina favoriter ur den amerikanska låtskatten ackompanjerad av storband. Vad kan då vara mer rätt än att åka ut på turné med Anders och med den musikaliska uppbackningen av just ett storband?

Anders Berglund är en av Sveriges mest kända musikprofiler – arrangör, kompositör, dirigent, musiker och producent med en karriär som spänner från popidol i Blue Swede via Melodifestivaler, ”Så ska det låta”, mängder av TV-program, krogshower, musikaler, film- och teatermusik. Med en enorm erfarenhet och stort musikaliskt sinne har han tagit sig an arrangemangen till ”Christmas Island” och skapat en storbandsakt i världsklass.

Tove Gustavsson – Blue Songs From A Diary (Restaurang Ester,Kungsbacka)   kl. 15

 

Arrangören skriver; ”Efter att under flera år gästsjungit och skolats i pappa Kjell Gustavssons Rhythm & Blues Orchestra, har det nu äntligen blivit dags att stå på egna ben. Dock inte utan lite hjälp av pappa Kjell som producerat, skrivit, hejat på och spelat.

”Blue – Songs from a Diary” är Tove Gustavssons debutalbum. Ett album djupt rotat i en klassisk rock/blues-tradition och det doftar mycket sjuttiotal. För trots att Tove inte ens var påtänkt när det begav sig är det den musiken hon lyssnar på och gillar idag. Vilket så klart avspeglar sig i hennes egen musik.

Georg ”Jojje” Wadenius– Cleo (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Georg ”Jojje” Wadenius legendariska band ”Cleo” med Per Lindvall, Lars Larry Danielsson och Jesper Nordenström spelar musik från plattorna ”Cleo 2” och ”Cleo with friends”!
De bjuder på sin unika blandning av funk och melodisk fusion, med några stänk av jazz och blues. Fyra av Skandinaviens bästa musiker i genren får här fritt utlopp för sina personliga uttryck – ett tillfälle som ingen musikälskare får missa!

Eskobar (Stora Teatern)

Storan skriver; ”Eskobar debuterade 1999 med singeln ”On a Train” och fortsatte in i 2000-talet med sin vackra och melankoliska pop som tog allt större plats i hjärtan och media. 2001 släpptes monsterhiten ”Someone New” tillsammans med Heather Nova och bandet turnerade flitigt hela världen runt i många år. 2015 gjorde bandet sin största turné någonsin då de var ”special guests” på Roxettes sista Europaturné under tre månader med utsålda arenor. Totalt har 6 fullängdsalbum släppts och en EP släpptes så sent som våren 2018.

Med fokus på album ett och två spelas bandets personliga favoritlåtar i kronologisk ordning, från debutsingeln och fram till den rykande färska ’Longest Journey’ som med sin titel väl sammanfattar karriären.

Det här är ett speciellt tillfälle och endast två konserter kommer att genomföras med detta unika koncept. Den 23 november spelar dem på Vasateatern i Stockholm och 24 november på Stora Teatern i Göteborg.

Britpop (KoM musik och bar)

KoM skriver; ”spelar engelsk pop från 1964 – 1968. De spelar inte Beatles och rolling Stones men väl… The Kinks t ex!!

Staffan Höjer sång, Tomas Wånge sång/ gitarr, Hasse Nylén sång/ gitarr, Melle Gunnebo keyboard, Gunnar Kungur bas, Kent Helgesen trummor.

Alabama Lovesnakes (S/S Marieholm)

 

Arr. skriver; ”The Alabama Lovesnakes was formed in 2006 in Karlstad, Sweden, during therecording of Claes Nilsson’s country project ”The Wheels”.  The band has been a regular headliner at Sweden’s largest blues festival, Åmåls Blues Fest, for twelve years in a row and they attract great attention wherever they play.

The members of the band are vocalist and guitarist Claes Nilsson, bassist Fredrik Nilsson, and drummer Henrik Gillgren. The repertoire consists mainly of trio-based music and the band’s sound mixes elements of blues from both Chicago and Texas, combined with a rough Nordic edge, which adds a significant element to the band’s attitude and groove.

The band has released three full-length albums: “Nasty Weather” (2013), “Everybody’s Gotta Go” (2016) and “III” (2018). With the exception of the blues standard “St. James Infirmary Blues” from their first album, they have concentrated on original material written by Claes Nilsson. The band “tests” the songs on the audience for a couple of concerts before deciding whether or not they will be recorded in the studio.

Their latest album, “III”, was recorded during the spring of 2018 and was released by On the Hill Recordings in August 2018. It is available worldwide at cdbaby.com. The album contains ten tracks of original music and is receiving rave reviews.

Baby Grandmothers /Thomas E. Frank (Truckstop Alaska)

Arr. skriver; ”Vi tar det från början: Gitarristen Kenny Håkansson ledde Baby Grandmothers under slutet av sextiotalet och det var under dessa år bandet spelade in sin till dags dato enda studiogiv, ”Somebody Keeps Calling My Name”. Efter Baby Grandmothers startade Håkansson folk/proggbandet Kebnekajse och nu, ett halvsekel senare, räknar vi ner till 23/11 2018 då Baby Grandmothers nya fullängdare släpps på Subliminal Sounds. Kom förbi på en releasefest för ett nytt stycke högkompetent, psykedelisk rock!

Sångaren, multiinstrumentalisten och producenten Thomas E. Frank från Den Stora Vilan släppte sin soloskiva ”Tre Månader” 2016. Ljuden har sina färgningar av sent femtiotal till sent sjuttiotal och är väl sammansatta till det som kommit att bli igenkänt som Göteborgs inlevelsefulla, innovativa och helt ärligt, rätt behagliga psykedeliska rock. Ta en lyssning på ”Även Stjärnor Faller” så kan du mycket väl komma att tänka som jag: Den folkliga rockmusiken är i bättre händer än någonsin!”

Alan Walker (Pustervik stora Klubben)

Pustervik skriver; ”Alan Walker är artisten, DJ:n och producenten som på bara några år blivit ett av de mest spännande namnen att räkna med inom elektronisk musik. Med flera miljarder streams har Alan Walker blivit ett självklart soundtrack för 10-talet.

20-åringen från Norge började sitt artisteri hemma i pojkrummet i Bergen och la 2012 ut sina första alster på Soundcloud och YouTube. Sakta men säkert började han bygga upp den trogna fanbase som idag titulerar sig som ”Walkers”.
2016 var året då Alan Walker fick sitt stora kommersiella genombrott.

Med debutsingeln “Faded” från 2015 slog Alan Walker igenom på den globala musikscenen. Singeln låg på #1 i mer än 10 länder och gick in på Billboards Hot 100-lista i USA. Dessutom tillhör låten skaran av få musikvideos som setts mer än en miljard gånger på YouTube.

Truibute To Tristano (Unity Jazz)

Davey Barnes (Port Arthur Pub & Brygghus)

—————————————————————————————————————-

Söndag 25 november

Kikagaku Moyo/MaidaVale (Pustervik Stora Klubben)

Pustervik skriver; ”Kikagaku Moyo (Japanese for ”geometric patterns”) are a Tokyo-based psychedelic rock band whose sound incorporates elements of Krautrock, Indian ragas, and acid folk. They balance heavy, crushing jams with softer, more contemplative moments, recalling Japanese psych groups like Acid Mothers Temple and Ghost, as well as their predecessors such as Far East Family Band and the Flower Travellin’ Band.

The group was founded during the summer of 2012 by drummer/vocalist Go Kurosawa and guitarist/vocalist Tomo Katsurada. Joined by bassist Kotsuguy, guitarist Daoud Popal, sitarist Ryu Kurosawa, and guest vocalist/theremin player Angie Gotopo, the group recorded its self-titled debut in 2013. Initially self-released digitally, the album was given a vinyl release by Greek label Cosmic Eye later in the year, followed by an American release by Captcha Records in 2014. The group released two more albums in 2014 (Mammatus Clouds and Forest of Lost Children), and became darlings of the international psychedelic scene, with appearances at Austin Psych Fest and L.A. Psych Fest, in addition to successful tours of America, the U.K., and Europe.

Support: MAIDAVALE

Med hypnotiserande rytmer och närvaro skapara MaidaVale en hänsynslös, psykedelisk rock som ständigt bryter ny mark och vågar sig utanför genrens ramar.

2016 släppte bandet debutalbumet Tales of the Wicked West som mottogs med öppna armar och ledde till intensivt turnerande runt om i Europa under det efterföljande året. På den andra fullängdaren Madness Is Too Pure, producerad av Jari Haapalainen, följer MaidaVale upp med en än mer experimentell och dynamisk ljudbild som slår fast bandets självklara plats i psykrockscenen. Madness Is Too Pure mottogs väl bland såväl kritiker som lyssnare för den innovativa och modiga tappningen av genren, samtidigt som bandet som liveakt ständigt lovordats för sin musikalitet och det starka samspelet mellan både musiker och publik.

MaidaVale har under de senaste åren spelat på namnkunniga festivaler som Freak Valley, Desertfest Berlin, Sweden Rock Festival och den historiska första upplagan av Statement Festival.

Blue Heaven Big Band: Magnus Lindgren Amanda Andréas (Dergårdsteatern, Lerum) kl 17-19

 Arr. skriver; ”Magnus Lindgren kommer och förgyller kvällen med Blue Heaven Big Band ! Magnus har plockat ihop en mix av standardlåtar, lite nytt och lite moderna låtar i storbandstappning arrangerade för vårt lokala storband. Det blir en explosiv och energirik kväll där ingen blir oberörd. Magnus ödmjukhet och enorma musikalitet smittar av sej i alla samarbetenArrAmanda Andréas är låtskrivaren och sångerskan med ena foten i jazzens klaver och den andra på Göteborgs teaterscener. Hennes musik tar avstamp i den svenska jazz- och vistraditionen och med sina musikaliska vardagsbetraktelser för Amanda Andréas vidare Monica Zetterlunds och Barbro Hörbergs arv in i framtiden.

Konserten är i två delar med paus och beräknad total tid är c:a 2-2½ tim. inkl. paus.

Johan Johanssons Trio med gäst Arvid Nero (Rest. Dansken, Andra Långgatan 8)

Johan Johansson keyboard, Stefan Bellnäs bas, Johan Håkansson trummor + Arvid Nero sång/ gitarr..

—————————————————————————————————————-

Måndag 26 november

Daniel Adams-Ray X Human (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Daniel Adams-Ray var med och banade väg för en ny våg av svensk hiphop som medlem i gruppen Snook. Därefter ritade han om kartan för hur svensk pop kan låta och många har följt honom i hälarna. Efter två hyllade album och EP:n ”För Er” kom Daniel tillbaka som HUMAN, där han släpper musik på engelska med visionen om att HUMAN inte är en person eller ett band utan en musikaliskt reflektion av mänskligheten och världen idag.
Under sommaren fick vi se Daniel ta sig an fler av Sveriges största scener med det unika konceptet HUMAN x ADAMS-RAY och nu följs den hyllade turnén upp med Europaturné och några utvalda svenska spelninga

—————————————————————————————————————-

Tisdag 27 november

Markus Krunegård (Pustervik Stora Klubben)   även 28 nov

Arrangören skriver; ”Under åren har Markus Krunegård hunnit med mycket, både som del av flera musikaliska projekt men främst som soloartist, låtskrivare och producent. Sedan han debuterade på egen hand 2008 har han nominerats till Rockbjörnen, Grammis och P3 Guld där han tog hem pris för Årets Låt med hitsingeln ”Jag är en vampyr”.

Hans senaste album ”I huvet på en idiot, i en bar, på en Ö, i ett hav, på en Ö, i en bar, i huvet på en idiot” som släpptes den 7 september.

————————————————————————————————————

Onsdag 28 november

500 Mil (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”500 mil är Sveriges konstigaste popgrupp. Christel Valsinger och Anna Charlotta Gunnarson hittade varandra via Twitter, bildade bandet på Way Out West och hade skrivit sina första låtar inom en vecka. Innan 500 mil ens hade släppt någon musik bokades gruppen till Storsjöyran och spelade samma sommar för fulla hus. Strax började musikbloggar och dagstidningar få upp intresset för den ovanliga duon och 2018 anlände äntligen bandets debutalbum.

500 mil längtar efter horder av medelålders tjejer i publiken – och på scen. Inte konstigt att Christel och Anna Charlotta blev snurriga av lycka när två nya popgrupper bildades inom loppet av ett halvår med 500 mil som föreb

Robert Lighthouse (Cafe´Hängmattan

 

————————————————————————–

Torsdag 29 november

Bob Hund (Brew House) (även 30/11)

Arrangören skriver; ”I år är det 25 år sedan Bob Hund släppte sin första skiva. Ett jubileum som självfallet ska firas. Under året ges deras skivor ut på nytt på vinyl och olika 25-årsspektakel äger rum på Gröna Lund i Stockholm, Sofiero i Helsingborg och Malmö Live. Nu är det klart att även Göteborg får ta del av festligheterna.

Under två kvällar intar Bob Hund Brew House. Det händer inte under vilka datum som helst utan lagom till det i Bob Hunds värld klassiska veckoslutet Helgen v. 48 (hör låten med samma namn).
29-30 november bjuder Bob Hund in till vad de själva kallar för ett ”retrospektivt spektakel”, då de under två set kommer att bjuda på sina bästa och sämsta låtar genom tiderna. Den första halvan av konserten kommer avhandla 90-talet och den andra 00-talet. Så kom i tid om du tycker att det var bättre förr!

Konserterna sammanfaller också med att Bob Hunds konsert på Göteborgs Konserthus 2015 tillsammans med Göteborgs Symfoniker ges ut på vinyl. Så kvällarna blir kombinerade 25-årskalas och releasefester då skivsläppet firas tillsammans med vänner från GSO.
– Med en knuten näve på läpparna och ett leende i byxfickan ska vi fira denna högtid, lovar Bob Hunds Thomas Öberg.

Daniel “The Moniker” Karlsson och hans tvåmannaband (Stora Teatern)

En varm och innerlig hyllningskonsert till ROBERT Zero Karl Oskar BROBERG

Arr. skriver; ”Daniel startade olika rockband, blev Idol-Daniel med hela svenska folket, tog sig artistnamnet The Moniker, gjorde succé i Melodifestivalen, avverkade Diggiloo, Allsång på Skansen, Så ska det låta osv, blev stolt ambassadör för välgörenhetsorganisationen Star For Life där han gjort över 60 konserter tillsammans med några andra gamla hjältar i ”Triple & Touch”, hela tiden med Robert Karl-Oskar Zero Broberg som den där store husguden som man kan gå tillbaka till för trygghet när så behövs.

Clutch (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Clutch är rock på riktigt. Alla som har sett kvartetten från Maryland live vet vad vi menar. Det är högoktanig rock när den är som bäst. Med låtar som ”Electric Worry”, ”The Regulator” och ”X-Ray Visions” står Clutch för en rock som blir svårare att få tag i.

Med elva studioalbum och fem livealbum, är Clutch rutinerade rockproffs. De hyllas av flera generationer rockfans – där den gemensamma kärleken för rock gör att Clutch passar lika bra för nostalgikern som den moderna rocklyssnaren.

Fröken Elvis Jul (Konserthuset)

Arrangören skriver; ”En kväll med humor, värme, lite allvar och en jädrans massa instrument! Elvis bästa låtar på svenska, varvat med bandets egna julpärlor i svängiga arrangemang. Det blir tolkningar av både traditionella julsånger och modernare jullåtar, allt med Elvis i centrum. En kväll med humor, värme, lite allvar och en jädrans massa instrument!

Fröken Elvis har sedan debutalbumet ”Elvis på svenska” (2015) översköljts av lovord och förfrågningar. Bandet har synts i bl.a. Nyhetsmorgon och Go’kväll, slagit flera publikrekord och turnerat mer eller mindre konstant. De har spelat på allt från festivaler och folkparker till teatrar och konserthus, både i Sverige och Finland, men även i USA, England, Färöarna och Marocko (!) Publiken har fastnat för deras varma och egna sätt att behandla Elvis material, och knockats av deras spel och stämsång. Nu tar de sig an julen på det sätt som blivit deras signum.

Electric Mist (KoM musik och bar)

Johnny Lennartsson med band
——————————————————————————————————-

 

Fredag 30 november

Sissels Jul (Lisebergshallen)

 

Sissel med gästsångerska Frida Linnell Lisebergshallen 30 nov-18

Arrangören skriver; ”Få artister i norden är så starkt förknippade med julen som Sissel Kyrkjebø. Hon tar vara på de gamla traditionerna samtidigt som hon varje år alltid lyckas förnya sig.

Tillsammans med rösten så har Sissel den unika utstrålningen på scen som gör att du känner att hon sjunger direkt till dig och bara dig. Kombinationen av den fantastiska rösten och scennärvaron har gjort Sissel till en mycket eftertraktad artist i stora delar av världen. Hon har under åren samarbetat med Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel och José Carreras för att nämna några.

Bara i Norden har Sissels julkonserter setts av över 1 miljon människor ett närmast oslagbart rekord i detta sammanhang. Sissels Jul 2018 kommer förutom Sverige bland annat att besöka Norge, Danmark och Tyskland så välkommen på en konsert med genuin julstämning.

Bobo Stenson Trio (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Bobo Stenson Trio är en av de riktigt stora jazzgrupperna i Europa, välkänd såväl nationellt som internationellt, och med flertalet skivor utgivna på det prestigefyllda skivbolaget ECM.

Trions medlemmar har alla ett tydligt och eget musikaliskt språk som vävs samman på ett utmärkt sätt; Stensons lyriska pianospel, Jormins detaljrika och folkmusikinspirerade basspel, och Fälts kreativa och intuitiva trumspel. Tillsammans skapar de jazz i absoluta världsklass.

Bobo Stenson gjorde sig ett namn redan på 60-talet, då han spelade med storheter som Dexter Gordon, George Russell, Don Cherry och Stan Getz, innan han inledde ett samarbete med ECM vilket gjorde honom till en viktig medlem i flera banbrytande jazzgrupper, bland annat med Jan Garbarek/Bobo Stenson Quartet, Charles Lloyd och Tomasz Stanko. Bobo Stenson trio har funnits sedan 1980-talet, redan då med Anders Jormin på bas. På trumpallen har bland annat John Christensen och Paul Motian suttit genom åren, men sedan mitten av 00-talet trakteras trummorna av Jon Fält.

Adolphson & Falk – Nostalgiturné – 50 år som band (Stora Teatern)

Storan skriver; ”Adolphson & Falk, som fick sina största framgångar med låtar som Mer jul och Blinkar Blå, fyller 50 år som grupp 2018! Det firas med både konserter och nytt album. Konserterna blir en tillbakablick på ett halvt sekel av hits, samarbeten, soundlandskap och inte minst historier!

Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm. Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen och av en skribent kallades för 80-talets nya helgsmålsringning!

Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung, spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits.Men innan dess fanns också ett 70-tal med medverkan i Melodifestival och som låtskrivare åt bl.a. Barbro Hörberg och Anita Lindblom.

Konserten på Stora Teatern är en storslagen konsert i två avdelningar. Alla gamla hits finns förstås med och kompletteras av både nya jubileumssånger och spännande nedslag i A&F-historien med ett sound som återspeglar varje tidsepok! Bandet firar hela året och denna konsert är den första som släpps i Nostalgiturnén.

Niclas Frisks Atomic Wings/Den Mänskliga Faktorn (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”Atomic Swing hade under 1990-talet flera hitlåtar på listorna, bland annat låtarna “Stone Me Into the Groove” och “Smile”. Frontpersonen Niclas Frisk har också en lång musikkarriär bakom sig, bland annat som producent och låtskrivare men även som medlem i band som Perssons Pack och Atomic Swing samt som soloartist.

Den Mänskliga Faktorn är P.O Björklund sång/ gitarr, Sebastian Sandberg gitarr, Filip Rådberg gitarr, Jonas Slättung sång/ bas, Henrik ’Pilen’ Pilquist trummor.

Valdemar (KoM Musikochbar)

KoM skriver; ”..återKoMmer till sin favoritscen i djupaste Majorna och spelar musik av Bob Dylan från dryga fem decennier!! Missa inte denna afton med bl a Valle Erling och Gunnar Frick!!

Valle Erling sång/ gitarr, Anders Sjöling bas/ sång, Claes Johansson piano/ sång, Pär Öjerot gitarr/ sång, Daniel Gibson trummor/ sång, Gunnar Frick pedal steel, gitarr, orgel, dragspel, banjo

Fredrik Kronkvist feat. Jeff Tain Watts & Orrin Evans (Unity Jazz)

Unity skriver ”Fredrik Kronkvist fortsätter sitt korståg för den hårdsvängande jazzen. Under sin karriär har han släppt skivor med en imponerande frekvens och alltid med några av planetens bästa musiker. På desenauste albumet är det inget undantag. Här kommer han med sin vapendragare Martin Sjöstedt och två amerikanska supermusiker. Inga mindre än Orrin evans och Jeff Tain Watts.
Orrin Evans är pianisten som hörts med Christian Mcbride, The bad plus och hundratals namnkunniga musiker. En stark egen röst på den globala jazzscenen.

Jeff ”Tain” Watts är demontrummisen som knappast behöver en närmre presentation. Det finns inte en världsstjärna som han inte spelat med. Många menar att Tain är en världens genom tidernas bästa trummis och nämns ofta bredvid hjältar som Elvin Jones och Tony Williams.

Division of Laura Lee + Snuffed by the Yakuza (Musikens Hus)

Arr. skriver; DIVISION OF LAURA LEE – på scen 00.00
En musikalisk tornado som utforskar brytpunkten där vårdslös Touch And Go-indie kolliderar med konventionellt rockslammer får summera våra första 20 år som band. Mycket har hänt sedan den där smått magiska första spelningen på vardagsrumsgolvet hemma hos vår vän Daniel. Med den unika dynamik som skapades den kvällen, visste vi att som Division of Laura Lee skulle vi kunna skriva historia om vi ville. Men den enkla vägen har aldrig varit vårt förstaval. Med kompromisslösheten som ledstjärna gör vi det heller inte lätt för oss och det är definitivt en av anledningarna till varför det dröjer så länge, för länge, mellan skivsläppen. När tiden är kommen förstår ni varför.

Snuffed By The Yakuza– på scen 23.00
Det är med nästan lika stor glädje och överraskning som när Roky Erickson kom tillbaka som jag kan meddela att Snuffed by the Yakuza är back on track! Precis som den japanska maffian så är de här herrarna sjukt organiserade men oerhört hemliga med sin verksamhet. Sist de släppte en fullängdare (2006? I should know…) kuskade de runt Europa och spred sitt högenergiska vansinne.(hur många sångmickar demolerades egentligen på den turnén?) Lite yngre, lite dumdristigare.

Den magiska plattan ”Everybody´s gonna die tonight” P3-guldnominerades för årets rock och helt plötsligt ville alla ha en bit av Snuffed-kakan. Vad gör man som band när man helt plöstligt slår igenom? Man lägger av såklart.

Nu är dock preskribitionstiden för en P3 Guld-nominerad platta förbi så och vips återsuppstår de från de döda för o komma med en ny fullängdare. Inspelningen av den nya plattan är igång så om inte någon sättar käppar i hjulet så finns det en stor chans att den hinner komma ut innan året är slut o bli årets julkapp!

Klass II – på scen 22.00
Bortsett från att vara klassiska indielabeln Luxurys nya fynd så är troligtvis Klass II också Göteborgsbolagets allra brötigaste band hittills. Motorsågsgitarrer möter flörtiga slingor och bittra textrader som ”Vi var så sämst vi två” och ”Jag går bara ner för att få va ifred” gör bandet till en självklarhet här i regnpissiga GBG.  .

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.