Konserter i Göteborgsområdet 18-24 mars 2019

Måndag 18 mars

Madrugada (Pustervik Stora Klubben)

Arr. Luger skriver; ”Madrugada spelar dramatisk, melankolisk rock i samma skola som australienska Nick Cave & The Bad Seeds. Och precis som Nick Cave så är Sivert Høyem en utomordentlig vokalist som croonar sina dystra betraktelser över de rika musikaliska arrangemangen.

Bandet, som kommer från lilla Stokmarknes i norra Norge, fick skivkontrakt 1998 och enligt legenden även ett sällsynt stort förtroende från sitt skivbolag. Denna tillit tillsammans med bandets starka artistiska vision kom att bli startskottet för en karriär med fem fantastiska skivor. Berättelsen om Madrugada fick dock ett tragiskt slut då bandets gitarrist Robert Burås avled 2007.

Nu, 20 år efter den ikoniska debutskivan Industrial Silence (1999), känner sig Madrugadas tre kvarvarande originalmedlemmar redo att återvända till scenerna. Och det är på denna debut som fokus kommer att ligga. Nyheten att bandet skulle göra en comeback har sänt vågor av glädje inte bara i Norge, utan i hela Europa.”

——————————————————————————————————————-

Tisdag 19 mars

Sandro Cavazza (Stora Teatern)

Arr. skriver; ”Under 2018 var han den röst som streamats absolut flest gånger på Spotify i Sverige. Han har också dominerat topplistor som soloartist och i flera olika konstellationer (Estrad, Kygo, Avicii).

Under 2018 var ”Without You”, Aviciis hit med Sandro Cavazza, den mest streamade låten på Spotify i Sverige. På Spotifys årstopplistor hittade vi också Sandro på Kygos ”Happy Now” och med sin egna hit ”High With Somebody” toppade han listorna i veckor under sommaren 2018. Den sistnämnda gjorde succé hos svenska folket och som ett kvitto på detta har singeln nominerats till Årets Låt i P3 Guld. Sandro själv kan ta hem priset som Framtidens Artist.

Playhouse Jamsession – Ulf & Orfeas (Nefertiti)

Nef. skriver; ”I detta Grekisk/Svenska samarbete får vi höra svängig originalmusik.Ulf och Orfeas har vi haft nöjet att ha som Playhousegäster innan men det blir premiär för Kostas som har spelat med mängder med stora  jazzmusiker (Lou Donaldson, Peter Bernstein, Ralph Peterson för att nämna några). Efter konserten blir det jam. ”

Orfeas Wärdig Tsoukalas – sx., Kostas Konstantinou – b., Ulf Bandgren – g. och Lars Källfelt – tr. & jamvärd

————————————————————————————————————-

Onsdag 20 mars

Billy Ocean (Trädgårn)

Arr. Triffid skriver; ”Den trinidanesiskengelska sångaren Billy Ocean har haft världshits såsom When The Going Gets Tough The Tough Gets Going, Caribbean Queen och Get Outta My Dreams Get Into My Car. Hans låtar har funnits med i flera storfilmer och han uppträdde på Live Aid-galan 1985. Under årens lopp har Billy Ocean sålt över 30 miljoner skivor.

Detta blir Billy Oceans enda konsert i Sverige på turnén. Han kommer kompas av stort band inkl. tre körsångerskor.

Sånger från Duvemåla Hage (Stenhammarsalen)

Arr. skriver; ”En hyllningskonsert till Benny Andersson & Björn UlvaeusMusikalartisterna Jacob Andréas och Josefine Isaksson spelade 2014 Kristina och Karl-Oskar mot varandra i Göteborgsoperans uppsättning av Kristina från Duvemåla. Sedan dess har de tillsammans med pianisten Mats Sköldberg framfört musik och berättelser ur Kristina från Duvemåla, Chess, ABBA, Hjälp sökes och Benny Anderssons Orkester.

Efter utsålda hus på Stadsteaterns lunchteater, sommarturnéer och besök på Göteborgsoperans Skövdescen kommer konserten äntligen till Konserthuset!

Medverkar gör även Heather Levenstein – viola, Karin Berggren – violin, Kerstin Anderson – cello och Thomas Markusson kontrabas.
Exklusivt för denna afton gästar även a capella-gruppen LAGO.Lolblänk (Kustens Hus)

Livet är som ett solblänk (Kustens Hus)

Hjärtskärande sånger av argentinaren Carlos Gardel, tangomusikens första superstjärna. Begåvade nyöversättningar av visartisten Claes Pihl. Framförda av sångerskan Maria Pihl och pianisten Per Johansson.

——————————————————————————————————————

Torsdag 21 mars

Steve Gunn + Papercuts (Pustervik Matsalen)

Arr. Woody West skriver; ”Den Brooklynbaserade gitarrvirituosen, låtskrivaren och sångaren Steve Gunn har under senare år etablerat sig som ett av de intressantaste namnen på den amerikanska alternativmusikscenen just nu.

Efter att under senaste decenniet skapat sig ett namn som en musikernas musiker och exceptionell gitarrbegåvning som genialisk gitarrist i Kurt Vile‘s The Violators och samarbeten med Mike Cooper, Meg Baird, och Michael Chapman så har herr Gunn tagit både publik och kritiker med storm med mästerverken ”Way Out Weather” och Matador-debuten ”Eyes On The Line”.

Nu är Steve Gunn aktuell med plattan ”The Unseen In Between” som visar upp en fullfjädrad låtskapare och brilljant bandledare med auktoritet och innovativitet. Den är inspelad ihop med samarbetspartnern James Elkington (Jeff Tweedy) och gästas bla av Meg Baird och är Gunns starkaste och personligaste verk hittills i karriären. Albumet är även en hyllning till Gunns far som tragiskt gick bort strax efter att ”Eyes On The Lines” släppts.

Steve Gunn skapar sånger och melodier ur en klassisk amerikansk FM-rocktradition som i hans lyhörda händer reser bortom horisonten, utanför atmosfären, djupt in i snåriga folk-blues-psych-skogar via storstads-avant-garde-rockklubbar och vidare in i framtiden. Tankarna går till det tidiga 70-talet men hoppar över FM-stationerna för att istället gå tillde spirituella dragen i David Crosby‘s ”If I Could Only Remember My Name”, Led Zeppelin‘s mystiska akustiska stunder och Grateful Dead någonstans mellan ”Easy Wind” och ”Cassidy”.

Tommy Körberg – Lola (Lorensbergsteatern)

Arr. skriver; ”Tommy Körberg har återvänt till teaterscenen som både skådespelare och artist i ”LOLA” – en musikalisk föreställning om att våga vara den man är. Den kritikerrosade föreställningen  hade premiär i september och har gått för utsålda hus på Skandiascenen/Cirkus i Stockholm under hösten.

Lola är en avskalad tvåmannaföreställning med enbart Körberg och pianisten Carl Flemsten på scen. Musiken i berättelsen är inspirerad och hämtad från världens alla hörn som skrivits om och framarbetats av Björn Ulvaeus, Tommy Körberg och Tomas Andersson Wij.

I rollen som LOLA ser vi världsartisten Tommy Körberg som, ensam med pianist, trollbinder publiken från första stund. Björn Ulvaeus och Tomas Andersson Wii har skrivit nytt material speciellt för föreställningen som blir en ljuv musikalisk resa som bjuder till skratt men även eftertanke.

Sture Elldin Bluesband/Second Line Jazz Band (Valand)

Det förstnämnda består av Sture Elldin munspel/ sång, Ari Hautala gitarr, Ingemar Wågerman piano, Erik Billander bas, och Martin Bällgren trummor

Sugar Candy Mountain (US) + Karl Hund + Sabina Högdahl (Fängeslet, Härlanda)

Arr. skriver; ”Äntligen kommer Sugar Candy Mountain till Göteborg,
gillar man band som drar åt samma håll som typ Tame Impala så ska man inte missa detta.

If Brian Wilson had dropped acid on the beach in Brazil and decided to record and album with Os Mutantes and THe Flaming Lips, it would sound like this.

Support denna kväll är två akter. Karl Hund och Sabina Högdahl

Blue Fire Blues (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Missa inte denna underbara kvintett som bjuder på levande, befriande och hårdsvängande blues’n’jazz utan skyddsnät! ”

Anders Granell sång/ gitarr, Gunnar Lindgren tenorsax, Håkan Strängbergtrombon, Nikke Ström bas och Henrik Wartel trummor .

Kostas Konstanstinou & Gbg´s Finest (Unity Jazz)

  • Unity skriver; ”Kostas Kontanstinou, en av Greklands största musiker, besöker Göteborg och Unity jazzklubb för första gången med några av stadens finaste musiker.

Kostas har spenderat många år i USA  där han studerade på Berklee Collage of Music och  spelade med storheter som: Lou Donaldson, George Garzone, Peter Bernstein, Andy Sheppard och Ralph Peterson
m.fl. 

Sen flytten tillbaks till Grekland har han hunnit spela på scener i hela världen och varit med på otaliga plattor. Förutom det är han konstnärlig ledare för Greklands mest ansedda konservatorium, Phillipos Nakas Conservatory

Kostas Konstantinou – Bas
Orfeus Wärdig – Sax
John Nilsson – Sax
Ulf Bandgren – Gitarr
Lars Källfelt – Trummor

Kabaka Pyramid & The Bebble Rockers (Oceanen)

Oceanen skriver; ”Välkommen till en intim och exklusiv spelning med en av Jamaicas just nu hetaste reggae-artister, Kabaka Pyramid. Kabaka Pyramid är uppbackad av liveband och kommer bjuda på en reggaekonsert av absolut världsklass!”

Support: Axxionpack Sound & King Genesis

Statens Åsna (Porter Pelle)

Henrik Ohlin sång/ bas, Henrik ’Pilen’ Pilquist gitarr, Dan Helgesen keys, Abbe Abrahamsson trummor + gäst Sebastian Sandberg sång/ gitarr. 

Bäck Brothers Jazz Tivoli (Holy Moly)

——————————————————————————————————————

Fredag 22 mars

Anders Bergcrantz Quintet (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Anders Bergcrantz räknas som en av de främsta jazztrumpetarna i världen och har framträtt med några av den internationella jazzens största stjärnor såsom Monica Zetterlund, John Scofield, Mike Stern, Dave Liebman – för att nämna några.

Under sin karriär har Bergcrantz har mottagit många fina utmärkelser bland annat Gyllene Skivan (Orkesterjournalen), Årets Jazzmusiker (SR P2) och fransk/svenska priset Django d’Or i kategorin Contemporary Star of Jazz. År 2015 röstades Anders fram till bästa jazztrumpetare i världen av jazzbloggen Jazz Station – Arnaldo DeSouteiro’s Blog. Anders har utvecklat en djup, själfull och unik spelstil som älskas av lyssnare och kolleger världen över.

Nu har Anders har samlat några av sina absoluta favoritmusiker från denna del av världen.
De spelar främst originalmusik komponerad av Bergcrantz själv, blandat med en eller annan standardlåt.

Anders Bergcrantz –tp. Robert Nordmark –sx., Carl Winther –p., Johnny Åman –b. och Anders Mogensen –tr.

Highasakite (Pustervik Stora Klubben)

Arr. KB West skriver; ”Highasakite har länge varit en av Norges främsta indieinstitutioner och gruppen står bakom en diger lista av fullsmockade släpp med högkvalitativ indierock. Med genombrottsalbumet ‘Silent Treatment’ (2014) – som slog rekord i längsta tid på albumtopplistan i Norge, med över makalösa två år (!) på Topp 40-listan – och uppföljaren ‘Camp Echo’ (2016) i ryggen, är Highasakite nu tillbaka med ny musik.

Ett nytt album ska snart se dagens ljus och av det vi hittills har fått höra att döma har de ytterligare stordåd att dela med sig av. Singlarna ’Out of Order’ och ’Elastic State of Mind’ skvallrar om att den norska exportsuccén kommer fortsätta göra avtryck långt utanför landets gränser.”

Support är Isle Of You

Brosan Midnight Special (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Detta är Dan Helgesens superorkester som spelar allt ifrån blues till Jimi Hendrix, Cornelis, Fogerty och U2 i en salig blandning!! ”

John Dohlsten & Victor Dohlsten – Farväl Majorna (Stora Teatern

Storan skriver; ”Farväl Majorna – en berättelse om Göteborgs historia. Efter tre utsålda föreställningar på Teater Aftonstjärnan gästar nu bröderna Dohlsten Stora Teatern med sin nyskrivna hyllningsföreställning till gamla Göteborg.

Farväl Majorna är en monolog med ett persongalleri av gamla original framförd med nyskriven musik om en svunnen tid. Föreställningen ger en varm och kärleksfull beskrivning om uppkomsten av ’det goa Göteborg’ och Majornas välkända rykte. Berättelsen beskriver Göteborg och Majorna från slutet av 1800-talet när staden stod för stora strukturella förändringar, inte helt olikt dagens Göteborg.

Victor Dohlsten gjorde 2017 TV-debut i både England och USA. Han har arbetat med skådespelare som Orlando Bloom, Cara Delevingne, Geoffrey Rush och även regissören Ron Howard. Senaste året har Victor synts på scen med Prague Shakespeare Company i produktioner som A Midsumer Night’s Dream, Titus Andonicus, Deaf Empire och musikalen Man of La Mancha. I vår är han tillbaka i Göteborg som både skådespelare och författare i Farväl Majorna.

John Dohlsten är till vardags doktorand inom idrottsvetenskap och föreläsare inom barn och ungdomsidrott. Han släppte sin solo EP Jävla John 2015 och står nu återigen på scen med nyskriven musik och skivan med samma namn som föreställningen

Manus och Monolog av: Victor Dohlsten
Musik och Text av: John Dohlsten
Regi: Ulf Dohlsten
Produktion och projektledning: Dohlsten Utbildning & Underhållning

Markus Hasselblom + Björn Synneby och Silversurfarna (Oceanen)

Oceanen skriver; ”I snart två decennier har Göteborgsbördige Markus Hasselblom funnits på den musikaliska kartan i Sverige och världen i band som JMYHAZE Beatbox, Lucknow Pact och FANTASTIC. Den 22 mars släpps nu hans första solo- album. Ett soul-album på svenska. SEOUL.
Med tio ljuva nedslag om livet och relationer får vi lyssna på en palett av mustiga ballader, släpiga rytmer med smak av Sydamerika och spattiga soulstänkare.

Det som når lyssnaren är toner om kärlek, frustration och ångest. Det handlar om viljan att skildra det vardagliga men utan för den skull glömma det speciella. Men även om vår plats i samhället samt vägen från Hisingen till Majorna och Kungälv via Sahlgrenska Universitetssjukhusets kulvert.

Nu med fullt band på finfina Oceanen utlovas svensk soul från och i Göteborgs hjärta. Med sig på scen har han Kristoffer Ragnstam, Nils Dahl, Krister Selander och Mischa Hayman.

Support: Björn Synneby och Silversurfarna

”Från bergen i Landala kommer Björn Synneby och Silversurfarna och dom ger er country på svenska. – Vi vallar inte kor och vi röker inte Marlboro utan vi gillar bara countryns ärlighet säger Björn medan han ställer ifrån sig Coop-påsen full med matvaror. Vi repar ibland för att få dricka lite bärs och svänga lite. Texterna handlar om våren, havet, längtan och lite kärlek. ”

The Groove (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Göteborgs mäktigaste saxtrio återvänder för att ställa till med jazz”

Derupto (Bellevue Jazz, Brahegatan 12)

Tobias Grim gitarr, Deodato Siquir (Moçambique) trummor/ sång,
Rubem Farias (Brasilien) bas, Peter Knudsen piano. 

——————————————————————————————————————–

Lördag 23 mars

Rigmor Gustafsson (Nefertiti) även 24 mars

Nef. skriver; ”Albumet ”Come Home” släpptes i slutet på februari 2019 och består av nykomponerat material av Rigmor Gustafsson med texter av Andreas Mattson, tolkningar av Kate Bush, Joni Mitchells och Tanita Tikarams låtskatt. Rigmor har även komponerat musik och skrivit texter tillsammans med Carolina Cederlöf, Sofia Pettersson, Lina Nyberg, Tomas Bäcklund och Anders Lundin.

Senast Rigmor Gustafsson släppte ny musik var 2014 och alltsedan dess har hon frekvent spelat med Jonas Östholm, piano, Martin Höper, bas och Chris Montgomery, trummor. Detta samarbete har fördjupats och trion medverkar på albumet såväl som på livekonserterna.”

Flamingokvintetten – The Boys Are Back In Town (Stora Teatern)

Storan skriver; ”Flamingokvintetten ger sig ut med ännu en konsertföreställning med start i mars 2019. Upplägget är självklart ett gäng Flamingolåtar, en massa hyss, galna historier och skrönor samt en massa skratt och nostalgiska minnen.

Bandet har tagit flera beslut på att det snart får det räcka men rest sig på nio och ställt sig upp igen.

– Ja, vi får ju inte sluta säger bandets basist Dennis Janebrink. Det är helt ofattbart att det som skulle vara en enda konsert 2009 nu är uppe i över 160 stycken fullsatta teatrar och konserthus.

-Nu är det lite blodad tand igen, säger sångaren och tillika grundaren av bandet, Hasse Carlsson. Det blir ytterligare ett varv runt om i landet.

The National Reserve (Tyckhallen, Falkenberg)

  • Arr. Roosty skriver; ”I fem års tid formade The National Reserve sin musik på barerna hemma i Brooklyn. Där lärde de sig hantverket och hur man handskas med publik som egentligen är mer intresserad av barhäng än musik. Dessutom fick de chans att (relativt) ostört utveckla sin egen tagning av klassisk amerikansk rotrock.
  • Och när deras debutplatta släpptes våren 2018 slog den ner som en bomb. Här var ett helt komplett band, samspelat, bra låtar och makalös sång! The National Reserve är något för vänner av Band Of Heathens, Cordovas och, vågar vi säga det, the Band. Vi är glada och stolta att för första gången presentera The National Reserve i Skandinavien. En längre turné är planerad i februari/mars 2019.
  • The National Reserve frontas av sångaren och gitarristen Sean Walsh och de har skapat en arketypisk amerikansk musik med beståndsdelar som R&B, västkust-countryrock, New Orleans funk, soul, och bluesig rock n roll. Ingredienser som gjort The National Reserve till det perfekta bar-bandet så klart, men det som gör dem långt större än så är Walsh förmåga att skriva exceptionellt stark och minnesvärda låtar.”

The National Reserve började spela maraton-gig på Brooklyn-baren Skinny Dennis; fyra timmars set varje kväll med R&B covers, klassisk rock och Walshs egna och allt starkare originallåtar. Walsh berättar. ”Last time I did the math, we had played close to a thousand hours, just at that one bar”. The National Reserve blev till slut en ostoppbar maskin som kunde vinna över den mest ofokuserade publik på sin sida. ”

Tomas Hallings Ordjäzjazz (KoM Musikochbar)

KoM skriver; ”Missa inte denna galna afton fullspäckad av stor och hejdlös, ljus ordjäzjazz-blandning!! Musikaliska fantasterier. Mycket fantasifyllda texter. Magiska improvisationer på skrynkligt piano. Crazykomik!! Skrattkrampsvarning ”

Västerbron/Beverly Kills (Oceanen)

Oceanen skriver; ”Västerbron –  en poporkester med sin själ i punken, sitt hjärta i 90-talsindien och sin hjärna i någon slags skånsk emo. Andra albumet ”Till vilket pris som helst” släpptes 2016 och följdes upp av spelningar runt om i Sverige och Norge. Bandet tog också emot priset Årets Rock i 2016 års GAFFA Awards. .

Sedan starten har Västerbron gjort hundratals och åter hundratals spelningar – på allt från små svartklubbar, via gig ihop med band som bob hund och Hurula, till stora festivaler som by:Larm, Monsters of Rock(?!) och Umeå Open. På scen är Västerbron vid det här laget ett av Sveriges bästa och mest energiska liveband.

Bandets tredje skiva ”Flyktbeteendervetenskap” släpptes 16 nov på anrika indielabeln Startracks och i support av denna ger sig Västerbron nu ut på vårturné.

Support: Beverly Kills

Efter att den internationellt hyllade debutsingeln ”Fourteen” släpptes i augusti, så har Beverly Kills omtalats som en av de mest energiska och emotionellt laddade livebanden i Göteborg. Medan de har rötterna i Göteborgspoppen, så kombineras det sömlöst med 00-talets post-punk i stil med Bloc Party och Placebo.

Bandet blev kallade för “Sweden’s next great band” av den kanadensiska tidningen The Revue efter den singeln ”Melodrama”, men även att låten i sig omnämndes som “proof of their potential” av musikbloggen Wickedd Childd från Australien. Efter det senaste singelsläppet ”Dreamless” och ett framträdande på Viva Sounds-festivalen i december så laddar nu Beverly Kills upp för ett aktivt 2019, med både fler singlar, fler spelningar och en debut-EP på kartan.”

Reina del Cid+Josh Turner+Toni Lindgren (Fängelset, Härlanda)

Reina del Cid
is an American singer-songwriter and lead of the eponymous folk/rock band based in Minneapolis, Minnesota, United States.

Josh Turner Guitar
is a multi instrumentalist and vocalist on YouTube and in The Real World. Based in Brooklyn, NY.

Toni Lindgren
is a guitar player based in Minneapolis,

Aloft Quartet (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Det är dags igen! Efter succén 2017 kommer Aloft Quartet tillbaka till Unity Jazz med nya tag. De har debutalbumet «First Year» i bagaget och skall till sommarn in i studion igen för att spela in dess uppföljare. Bandet kommer att framföra en blandning av helt nyskriven, relativt nyskriven musik och låtar från deras skiva.

Bandet:
Simon Balvig – saxofon
Rasmus Sørensen – piano
Jon Henriksson – kontrabas
Amund Kleppan – trummor

Jack McGuinness & The Hot Bullets (S/S Marieholm)

Carbe med gäster (Mimers Kulturhus,Kungälv)

Arr. skriver; ”Tionde upplagan av ”Carbe med gäster” i Kungälv! .Detta firas med en extra stor uppsättning av gästartister! Under ledning av David Carbe vid pianot och hans kvartett kommer det att bjudas på en helt ny show fylld med musik – från ballader och musikal till schlagers och rock’n’roll!
David Carbe gästas av Patrik Isaksson, Gert Lengstrand och Negar Zarassi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *