Konserter i Göteborgsområdet sista veckan i mars 25-31/3-2019

Måndag 25 mars

Jazzklubb Vauxhall – Vårkänsla med Göteborg Jazz Orchestra (Contrast Public House, Tredje Långgatan 16)

Mellan ca 1930-1970 låg Jazzklubben Vauxhall på 1:a Långgatan. Där spelade genom åren storheter som Toots Thielemans, Clifford Brown, Dizzy Gillespie, Woody Herman med flera. Contrast Public House knyter an till den historien ett stenkast därifrån.

——————————————————————————————————————–

Tisdag 26 mars

Cordovas/Joe Nolan (Oceanen)

Arr. Woody West skriver; ”Varje gång Cordovas och deras musik skall beskrivas så nämns saker från den gyllene country-rockeran mellan ’67-’76, kullarna i Laurel Canyon – LA, den rosa stugan The Band och Bob Dylan höll till i runt Woodstock och de musikaliska utflykter Grateful Dead gjorde runt San Francisco mellan åren ’69-’71. En helig period som inspirerat otaliga musiker sedan dess.

Det som iallafall är tydligast med Nashvillegänget Cordovas är deras sanslösa musikalitet. Man fullständigt förbluffas man av den rastlösa energin, samspelet och viljan att skapa musik som förenar medvetenhet om tradition med ständig oförutsägbarhet, precision med improvisation och ett starkt kollektiv med stora, starka enskilda personligheter.

Cordovas släppte sin debutskiva helt själva 2012. Den slutsålda debutplattan trycktes upp på nytt och gavs ut i Europa 2017. Pressen och publiken jublade och sedan dess har Cordovas kört på med full styrka. I Cordovas finns en samling starka personligheter som på något sätt lyckas förenas i ett urstarkt kollektiv. Briljanta solon, improvisationer, infall och lekfulla upptåg är gruppens styrka.

I år skrev Cordovas skivkontrakt med ansedda bolaget ATO (My Morning Jacket, Hurray For The Riff Raff, Rayland Baxter) och med årets platta ”That Santa Fe Channel” är Cordovas på väg mot ett genombrott i americanakretsar hemma i USA.”

Joe Nolan

Först kommer kanadensaren Joe Nolan som blev ett namn för den skandinaviska publiken genom två längre turnéer och två hyllade album 2012 och 2013, ”Goodbye Cinderella” och ”Tornado”. Trots sin ringa ålder imponerade han stort med sitt låtskriveri, sin stora röst och enorma scennärvaro. Och sedan försvann han. Flera år präglade av skivbolagstrassel, depressioner, tvivel och överdriven alkoholkonsumtion följde innan Joe under 2018 fick ordning på livet och karriären igen.

Nya plattan ”Cry Baby” har hyllats stort på hemmaplan och nu återvänder Joe Nolan äntligen till Europa och Skandinavien för en lång turné som support för Cordovas. Efterlängtat av många!

Joe Nolansom vi en gång kunde höra uppe i Pusterviks matsal 2012 solo innnan Chet O´Keefe

Cordovas har spelat i Göteborg en gång tidigare, uppe i Pusterviks matsal 5 mars 2017

Postmodern Jukebox (Pustervik Stora Klubben)

Arr. KB West skriver; ”Föreställ dig en Beyoncé-, Justin Bieber- eller Taylor Swift-låt omarbetad som om de vore skrivna för Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Judy Garland, eller Nina Simone och till det ett medryckande mini-storband som låter som en elegant Benny Goodman-orkester på energidryck. Ta-da!

Postmodern Jukebox bildades av Scott Bradlee 2009 och har sedan starten turnerat över hela världen och sålt slut spelställe efter spelställe. På Facebook följs de av mer än 1,7 miljoner fans och på Youtube har de över 3,5 miljoner följare. De har även spelat på ”Good Morning America” och toppat både iTunes och Billboard-listor. Turnén ”Welcome to the Twenties 2.0 World Tour” besöker under nästa år omkring 250 städer världen över.

Kat Hermans Group (Nefertiti)

Nef. skriver ”Belgiska basisten Kat Hermans flyttade till Göteborg hösten 2015 för att studera vid Högskolan för scen och musik. Efter examen i maj 2017 valde hon att stanna kvar i stan och frilansa som musiker. Kat syns i diverse sammanhang och på scener runt om i stan, till exempel Unity Jazz och som jamvärd för Nefertitis Playhouse Jamsession.

Idag presenterar hon sitt eget band där hon visar upp en annan sida av den annars swingbaserade traditionella musikern Kat brukar vara. De textbaserade låtarna låter dig försvinna bort i en värld av sväng och suggestiv harmonik. Bandet har turnérat i Belgien och är redo att göra “come back”.

Efter konserten blir det jam!

——————————————————————————————————————–

Onsdag 27 mars

Ethan Johns & The Black Eyed Dogs (Pustervik Stora Klubben)

Arr. Woody West skriver; ”om producent och musiker har Ethan Johns ett CV som slår det mesta. Har man producerat album som Ryan Adams ”Heartbreaker”, Kings of Leon ”Youth & Young Manhood”, Ray LaMontagne ”Trouble”, Tift Merritt ”Bramble Rose” och The Jayhawks ”Rainy Day Music” är man en av de främsta av sin generation. Lägg till att herr Johns även producerat och spelat med namn som Emmylou Harris, Paul McCartney, I’m With Her, Tom Jones, Kaiser Chiefs, Rufus Wainwright, White Denim, The Vaccines, Emmylou Harris, Crowded House och Crosby, Stills and Nash så förstår man ännu mer djupet på Ethan Johns dignitet som samtida musikrojalitet.

Mindre känt är kanske att han vid sidan av även haft en hyllad solokarriär. Hans första platta i eget namn kom redan 1991, men snabbt därefter tog producentkarriären fart. På senare år har Ethan Johns plockat upp solokarriären igen och hunnit släppa utmärkta albumen ”If not now, then when?”, ”The Reckoning” och de två senaste albumen ”Silver Liner” samt ”Anamnesis” med ihop med bandet The Black Eyed Dogs.

Ethan Johns föddes i England men flyttade till Kalifornien redan som 17-åring. Där stannade han i nästan 20 år och hade stora framgångar både som producent och musiker. Att han levt halva sitt liv i USA och halva i England kanska kan förklara att han emellanåt låter som om Richard Thompson frontat The Band. Eller som en hybrid av Fairport Convention och Grateful Dead. Ethan Johns skapar en sorts folkrock, rotad på båda sidorna av Atlanten och han gör det med finess, stort kunnande och odiskutabel kärlek.

Senaste plattan ”Anamnesis” har hyllats hemma i England, ett album där Ethan Johns gjort en klar markering mot den nya, digitala musikvärlden och endast släppt musiken på fysiska format. Albumet finns alltså inte på Spotify eller Apple Music.”

Anders F. Rönnblom Band
(Nefertiti)

Andes F. och Peter R.

Nef skriver; ”Mer än 50 år av Rockpoesi. ”Det finns fortfarande mycket kvar att göra,” säger rockveteranen Anders F Rönnblom.

Mer än 50 år
av Rockpoesi. Vid 73 års ålder och efter drygt 30-talet skivor vill han nu realisera alla vilande idéer och projekt.
Öppna upp det stora ”Retrospectives”- lagret av outgivna kompositioner som samlats under en 50-årig musikkarriär. Ett färskt exempel är det nyss utgivna ”Garagesekvenser”, 15 låtar från 70-talets mitt som av många kritiker anses vara bland det bästa han gjort.

Under tiden fortsätter han att liveframträda med sitt formidabla AFR Band och presentera ett rikt och varierat urval av låtar från hela skivkarriären – kända låtar som Det Är Inte Snön Som Faller, Europa Brinner, Jag Kysste Henne Våldsamt, Din Barndom Skall Aldrig Dö m.fl.

Ett band med idel rocklegender från 70-talet, gruppen som varit Anders F:s kompgrupp de senaste 16 åren består av:

Peter R. Ericson gitarrist och tidigare medlem i Gävlegruppen Mobben,

Björn Rothstein tidigare trummis i fusiongruppen gotländska Miklagård.

Björn Aggemyr basist i ett av Sveriges första hårdrocksband Råg i Ryggen.

Dessutom medverkar sångerskan Jenny Roos

Wandering Peggy (Café Hängmattan)

ARr. skriver; ” Hannah Tolf sång/ rytminstrument, Christoffer Johansson sång/ gitarr och Donovan von Martenskontrabas. Spelar akustisk blues och spirituals med mycket känsla, lekfullhet och stor respekt. På repertoaren finns låtar av Skip James, Leadbelly, Mississippi John Hurt m.fl. Spelar akustisk blues och spirituals med mycket känsla, lekfullhet och stor respekt.”

——————————————————————————————————————–

Torsdag 28 mars

Owe Thörnqvist – Fest & Final (Lorensbergsteatern)

Arr. Lifeline skriver; ”För den nya generationen är han den galet populäre Boogieman som var med i Mello och fick tusentals barn att rösta på hans rockiga tävlingsbidrag. För de något äldre är han en av landets mest älskade och uppburna artister som introducerat en ofattbart stor musikskatt under sina 70 år på scenen med egna texter, egen musik, framfört med ett osvikligt artistiskt mästerskap på scenen.

Allt har han hunnit med:

Egna revyer i hemstaden Uppsala
Skrev och framförde egenproducerad rock före Elvis (-54) skrev musik och låttexter i Knäppupp (62-63) 
Gjort krogshower med de stora primadonnorna Eva Rydberg och Lill Lindfors och Anna Sundqvist
Givit tusentals shower i Folkparkerna 
Gjort reklamfilmer för Mazetti och Bronzol 
Sparrat Ingemar Johansson 
Skrivit låtar till ett antal revyer 
Medverkat i The Flintstones i USA -63 med Vilma
Toppat låtlistorna med succéer som Varm korv boogie, Svartbäckens ros, Ett litet rött paket, Hjalmar Bergström, Dagny, Loppan, På festplatsen etc.

Och musiken fortsätter att flöda ur honom, allt från rock, boogie, vals, hymner, blues…

Caecilie Norbys European Sisters In Jazz (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Cæcilie Norby är utan tvekan Danmarks största jazzvokalist och en av de mest framstående och kända sångerskorna på den europeiska jazzscenen med en rad utgåvor på det tyska skivbolaget ACT. Cæcilie Norbys nya projekt ”European Sisters in Jazz” – ett drömband utav musiker inom den europeiska jazzeliten som har utmärkt sig som ledande innovatörer på sina respektive instrument. Tillsammans fokuserar de på jazzens kvinnliga-urkraft och dess stora röster.

Repertoaren består av spännande kompositioner av de senaste decenniernas mest framstående kompositörer som; Nina Simone, Joni Mitchell, Kate Bush, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln och Carol King, samt helt nya originalkompositioner som utstrålar värme, sensualitet, humor, visdom, melankoli och musikalisk berättande.

Med sig på scenen har Cæcilie den italienska pianovirtuosen och kompositören Rita Marcotulli, som sedan 1980-talet har samarbetat och spelat in med jazzlegender som Pat Metheny, Chet Baker och Billy Cobham. På trummor får vi höra polska Dorota Piotrowska, som är känd för sitt målande trumspel över hela världen. På bas den tyska Lisa-Rebecca Wulff, som har turnerat med Nils Landgren och Bob Mintzer. Schweiziska Nicole Johänntgen är en sann mästare med sitt innerliga och energiska saxofonspel. Sist men inte minst, den underbara Hildegunn Øiseth på trumpet, som spelar rått, vacker och magnifik, likt naturen i hennes hemland Norge.

Backyard Babies + Support: Satan Takes A Holiday (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Rock-ikonerna från Nässjö är tillbaka med rykande färsk musik. I 30 år har Backyard Babies levererat förstklassig rock’n’roll, både live och inspelat. Att de fyra originalmedlemmarna fortfarande spelar ihop efter dessa år är näst intill unikt. För tre decennier sedan flyttade Nicke, Peder, Dregen och Johan från lilla Nässjö till Stockholm för att bli just rockstjärnor. Med facit i handen var det helt rätt beslut.

Idag har Backyard Babies världen för sina fötter och har turnerat med giganter som Guns N Roses. Snart släpper de sitt åttonde album ”Sliver & Gold” och beger sig ut på vårturné med stopp i både Sverige och Finland.

Mats Ronander & Benneth Fagerlund (Contrast Public House, Tredje Långgatan 16)

1 timmes show med Gitarr Munspel & Piano inför en sittande publik. En bluesig soft show av riktigt hög klass. På Scenen kl 21.00″

Håkan Broström Kvartett (Unity Jazz ) även 29 mars

Unity skriver; ”En av landets mest respekterade saxofonister orsakar toksväng på Unity!

Gothenburg City 6 (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Jan Jurland kornett, Bo Nyberg alt- tenorsax, Hasse Karlsson sång, LO Persson piano, Bernt Agelius elbas och Lasse Stolz trummor med ”en blandning av jazz och blues i en musikalisk resa som sträcker sig från 1910 – 1960-tal

Ethan Jones & the Black Eyed Dogs (Tryckhallen, Falkenberg)

Ethan Johns is one of the fathers of Americana given his production of so many classic albums in the genre over the years, including Ryan Adams’s ‘Gold’ and albums by Ray Lamontagne and The Jayhawks to name just a few. Of course, having a Dad who produced the first Eagles albums starts you off in one of the best possible directions in the business. – Americana UK, 8/10

——————————————————————————————————————–

Fredag 29 mars

Ida Bang & The Blue Tears (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Stockholmsbandet Ida Bang & The Blue Tears håller releasekonsert för det nya albumet ”Good To Me”!,en låtblandning av soul, rock och rhythm & blues. Albumet spelades in under fyra dagar i legendariska Baggpipe Studios och är producerat av Andreas Roos. Denna kväll på Nefertiti tar de med sig en blåssektion, och presenterar stolt sitt nya ma

Kritikerrosade Ida Bang & The Blue Tears hämtar sin inspiration från genreöverskridande artister som Bonnie Raitt, Hozier och Alabama Shakes, och strävar precis som de mot ett modernt bluessound av idag. Bandet bildades 2013, och efter att ha blivit uttagna att representera Sverige i den europeiska bluestävlingen European Blues Challenge i Italien, lades grunden till ett gediget turnerande runtom på bluesscenerna i Frankrike, Portugal, Estland, Lettland, Tyskland, Danmark, Finland och Norge, där de delat scen med storheter som Buddy Guy, Joss Stone och Beth Hart. Av recensenterna beskrivs bandet återkommande som ett välbehövligt nytt och nytänkande band med skickliga musiker och ett eget sound.

Ida Bang – s.Leo Henriksson – g., ,John Bernström – g., Patrik Engström – b.Leo Sund – tr.Daniel Angebrand – tp. och Kristian Brink – sx.

Docenterna/500 Mil (Brewhouse)

Arr. Frihamnen skriver; ”Docenterna debuterade som Docent Död 1980. Bandet skänkte den svenska punkscenen en välbehövlig dos smarta texter och trixiga låtbyggen. Varje steg av bandets karriär har sedan dess medfört en handfull nya hits. Låtar som ”Solglasögon”, ”Bensin i Blodet”, ”Chick-E-Chack”, ”Honung”, ”Champagne”, ”Utan dig”, ”Varma Öl och Kalla Element” och ”Söderns Ros”.

2010 gjorde bandet comeback med en trilogi EPs med ambitionen att skildra det samtida Sverige. Låten ”Vanligt Folk” från EPn med samma namn blev en överraskande stor hit och spelades friskt på radio. Under två år turnerade Docenterna mer än de föregående tio åren tillsammans.

Docenterna är ett band som gått igenom många skepnader genom åren, men den stadiga kärnan har alltid varit frontfiguren Joppe Pihlgren, den strategiska motorn och trummisen Kricke Pihlgren samt låtskrivarfantomen och basisten Larry Lövgren. Tillsammans med författaren och gitarristen Jon Jefferson Klingberg utgör de Docenterna anno 2018.

500 mil gör indiepop på svenska med elektroniska inslag. Christel Valsinger producerar, skriver musiken och spelar gitarr. Anna Charlotta Gunnarson skriver de ofta samhällskritiska texterna och sjunger. De två hittade varandra via Twitter, bildade bandet på Way Out West och hade skrivit sina första låtar inom en vecka. Innan 500 mil ens hade släppt någon musik bokades gruppen till Storsjöyran och spelade samma sommar för fulla hus. Strax började musikbloggar och dagstidningar få upp intresset för den ovanliga duon.

Titiyo (Stora Teatern)

Arr. skriver; ”Titiyo är äntligen klar för turné igen! År 2016 tog hon sitt Grammisnominerade och brett hyllade album ”13 Gården” ut på vägarna och gjorde sin första Sverigeturné på sju år. För en dryg månad sedan släpptes den nya singeln ”Som ingenting” – och nu står det klart att Titiyo ger sig ut på vägarna under våren 2019.

Titiyo genomförde endast ett exklusivt och slutsålt gig under sommaren 2018. På Stockholms vackraste utomhusscen—Mosebacketerrassen—bjöd hon på både gammalt, nytt och osläppt material. .

Som en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige är det i år nästan 30 år sedan Titiyo solodebuterade på superhippa labeln Telegram. Hon har samarbetat med artister som Jocke Berg, Peter Svensson, Kleerup och Goran Kajfeš, och har hunnit släppa hela sex fullängdare under eget namn.

Titiyos första svenskspråkiga album, 13 Gården, släpptes 2016 och tog henne ut på vägarna igen efter 7 års uppehåll. Både plattan och turnén hyllades som briljant hos så väl press som publik, och nu är det alltså dags igen

Abramis Brama Långfinger/Stratosphere (Musikens Hus)


ABRAMIS BRAMA
– på scen 00.00
Abramis Brama har alltid haft ett speciellt förhållande med Göteborgspubliken och har, från starten för drygt 20 år sedan, återkommit i princip varje år för en extatisk spelning, eller två.
Våren 2018 släpptes sjunde studioskivan ”Tusen år”, både på vinyl och CD, vilket mottagits mycket väl. Sedan dess har bandet turnerat själva samt gjort några förbandsspelningar med Electric Boys, turnerat med Tiamat, spelat på festivaler som Krökbacken men inte hunnit tillbaka till Göteborg för en riktig, svettig, tung spelning – förrän nu! Att den plattan är en hit var ju väntat men som bevis på detta så är de även nu nominerade till Manifestgalan!
Abramis Brama verkar i en tradition av tung rock sjungen på svenska, sprunget ur det sena 60-talets band och artister som November och Pugh Rogefeldt, och självklart också de stora klassiska riffmästarna Black Sabbath, Led Zeppelin, Mountain och Cream, men också psykedelia och folk.
”På scenen är Abramis Brama en urkraft av organisk rockmusik. Det är där de gör sig bäst, men på bandets första skiva på fyra år har man plöjt ner urkraften, drivet och svetten i plattans samtliga åtta spår.” – Close-Up Magazine

LÅNGFINGER – på scen 23.00
I ett helt hundliv har Långfinger vanärat rocken på Europas livescener men ingen plats har blivit så hemmavid som på Musikens Hus i Göteborg. Sist bandet spelade här var dagen efter Jesu födelsedag 2017. En konsert som har blivit så mytomspunnen för bandmedlemmarna själva att de börjat lyssna tillbaka på inspelningen som gjordes den kvällen för att återigen berusas av denna magiska symbios mellan frekvenser, samklang och brus.
Om det senaste giget var ett bokslut för förra skivan “Crossyears”, så blir denna starten på det nya tidevarvet. Bandet är i full gång med att producera skiva 4, och det hela i ett rasande raskt promenadtempo för att släppa LP kring bandets 10-årsjubileum 2020. Bli dock inte förvånade om det ligger åtminstone ett nytt släpp på merch-bordet denna kväll.

STRATOSPHERE – på scen 22.00
Stratosphere spelar en tidlös och opretentiös rockmusik med inslag av pop och melodisk postpunk. Deras sound- opolerat och vemodigt- formas av de fyra medlemmarnas individuella musikaliska arv och livsöden.Den 8:e december hade de releasefest för sin efterlängtade LP och efter att ha sett deras liveframträdande blev jag helt ställd. Om vissa band utvecklas sakta men säkert men om jag jämför Stratopshere idag med det band jag bokade första gången (som jag ändå gillade skarpt) så är det band som är från olika dimensioner. Kom för guds skull i tid, för de här herrarna är för jävla bra helt enkelt!

Cherrie + Special Guest: Musti (Pustervik tora Klubben)

Arr. skriver; ”Efter 1,5 års turnerande över stora delar av världen – inklusive spelningar på SXSW och Red Bull Festival i Chicago – och det hyllade skivsläppet ”Araweelo” är R&B-stjärnan Cherrie hetare än någonsin. Med sitt dubbelt Grammisnominerade album – och en hjärtemoji från självaste Rihanna för videon till ”163 För evigt” – gör sig Cherrie redo för att bjuda på mer. I mars tar hon med sig brorsan K27 på Skandinavienturné och ger 11 konserter fram till slutet av april.

Cherrie som under åren erhållit flertalet nomineringar och priser från både Grammis och P3 Guld har onekligen nått stjärnstatus i både Sverige och runt om i världen. Framgångarna till trots har Cherrie aldrig förlorat kontakten med uppväxtorten Rinkeby och den inre gemenskap som inspirerat starkt till hennes texter och sound. En gemenskap som fyller Cherrie med kärlek, engagemang och energier hon gärna delar med sig av på scenen.

Cherrie backas av ett liveband under ledning av Mats Sandahl.

Bonafide/Greybeards (Sticky Fingers)

Arr. skriver; ”Bonafide återvänder ännu en gång till Sticky Fingers och denna gången med en rykande färsk platta .Den 15 mars 2019 släppte Bonafide plattan ”Live at KB”, vilken är bandets allra första livealbum. Resultatet är en ärlig livedokumentation utan fusk, redigering och pålägg. Efter ett år av konserter på turnén för sjätte studioskivan Flames (släppt våren 2017) var Bonafide ett extremt samspelt band, redo att leverera detta extra solida framträdande. Det är ingen tvekan om att det är live som Bonafide är som allra bäst.

Greybeards har turnerat flitigt både i Europa och Kina sedan starten 2012, och med den eminente Chips Kiesbye (Hellacopters, Thåstöm m.fl.) som producent & Regina Wallmark som co-producent släppte bandet sin andra fullängdare ”For the wilder minds” den 4e maj via Attitude Recordings och strålande recensioner rullar in på löpande band.
 
Med ny skiva
i bagaget tog bandet sin rockshow till UK där de i maj rev klubbscener hela vägen från London till Aberdeen tillsammans med Bonafide.

I Can Tell (KoM musikochbar)

Catarina Sjögren sång, Mikael Westerlind gitarr/ sång, Göran Johansson bas, Pekka Rantamäki trummor/ sång med rockin’ soul and soulful rock!

Riverside (Stenhammarsalen)

Arr. skriver; ”Melankolisk progressiv rock med metalinslag. Efter 18 år som band har Riverside både varit med om stora framgångar med en ständigt expanderande skara fans internationellt och i Polen, men även en tragedi då grundande medlemmen och gitarristen Piotr Grudziñski hastigt avled av en hjärtattack 2016. Idag består bandet av Mariusz Duda på sång, gitarr och bas, Michal Lapaj på keyboards och Piotr Kozieradzki på trummor, som alla varit med sedan de tidiga åren. På scen kompletteras de av Maciej Meller på gitarr.
Riversides melankoliska progressiva rock med metalinslag har fått många musikintresserade att falla pladask, och idag är de en av de största namnen inom genren. Deras diskografi är kantad av flera kanonalbum, till exempel debuten Out of Myself (2003), Anno Domini High Definition (2009) och nysläppta Wasteland (2018). Bandet har sålt guld tre gånger i Polen och har etablerat sig som en mycket stark liveakt genom bland annat framträdanden på de största festivalerna inom progressive rock och metal, till exempel ProgPower, Cruise to the Edge, Be Prog my Friend och Night of the Prog.
Förband: Lesoir

——————————————————————————————————————–

Lördag 30 mars

Jojje Wadenius Trio (Nefertiti)

Nef skriver; ”Jojje Wadenius kommer med en rykande färsk gitarrtrio! Jojje Wadenius nya trio bildades i Danmark och består utav tre fantastiska, erfarna och mångsidiga musiker. Med sig på bas har Jojje sin vapenbroder från Cleo-bandet, Lars Larry Danielsson, på trummor får vi höra Danmarks kanske främste trumslagare, Morten Lund. Det blir musik från gamla Made in Swedenfram till nutid – en blandning av soft och tufft, där Jojjes karaktäristiska spel står i centrum.

Maia Hirasawa (Stora Teatern)

Arr. skriver; ”Förra året firade Maia Hirasawa 10 år som artist. Hon har sedan debuten varit en självklar del av det svenska men även det japanska musiklivet och pendlat mellan de två länderna. Hennes lekfulla, självklara melodier och egna röst har tilltalat många och hon sjunger numera på tre språk; engelska, svenska och japanska.

Tillsammans med den nybildade producenttrion TÅFAB (Åke Olofsson från Den Svenska Björnstammen, samt Sebastian Rutgersson och Peter Engström från 047) från Göteborg, har hon producerat ”Jag vill göra det nu” som är ett smakprov på vart Maia Hirasawa befinner sig musikaliskt nuläget. Våren 2019 kommer den nya efterlängtade skivsläppet.

The Spotnicks (Musikens Hus) UTSÅLT

I samband med Bo Winbergs 80-årsdag ger The Spotnicks sin avskedskonsert. Spotnicks kommer att spela med den sättning som de haft under de sista 10 åren.

Mats Westling & Band (Pustervik Matsalen)

Pustervik skriver; ”Konsert med Mats Förutom en fartfylld resa genom hans 6 tidigare album får publiken även höra lite helt nytt material inför kommande inspelning. På scen kommer även en hemlig gäst att dyka upp. Vi startar kvällen med att killarna i bandet kör några låtar innan från deras nya CD! Varmt välkommen bästa publiken..

Mats som slog igenom med låten ”Perfekt” 2008 är en mycket flitigt turnerande artist med en hängiven publik runt om i Norden. Han har genom åren även samarbetat med artister och producenter som: Jill Johnson, Björn Olsson (Mando Diao, Hellström etc.) Petter Eriksson/Hans Asteberg, Idde Schultz m fl. Fotograf: Peter Fröjd

Kokomo Kings (S/S Marieholm)

Kokomo Kings. Ronni Boysen, Magnus Lanshammar Daniel Winerö, och Martin Abrahamsson.

Winners of the UK based blues lounge radio show ”band of the year 2018” award!

Kat & Her own band feat Fabian Kallerdahl (Unity Jazz)

  • Unity skriver; ”Belgiska basisten Kat Hermans flyttade till Göteborg hösten 2015 för att studera vid Högskolan för scen och musik. Efter examen i maj 2017 valde hon att stanna kvar i stan och frilansa som musiker. Kat syns i diverse sammanhang och på scener runt om i stan, till exempel Unity Jazz och som jamvärd för Nefertitis Playhouse Jamsession.

Nubiyan Twist (Oceanen)

Arr. skriver; ”Nubiyan Twist är ett musikkollektiv med rötter i Leeds elektroniska musikscen, som med influenser från ska, soul, funk, reggae, hiphop, dub och jazz skapar en helt unik ljudbild.

De tio musikerna i bandet möttes när de studerade vid Leeds College of Music för några år sedan. Dom gick alla olika linjer men mötes på fester under studietiden och bestämde sig för att testa att spela ihop. Bandet började som en DJ, vocalist och saxofon trio, men växte snabbt till det stora grupp dom är idag. Bandet orkestreras och leds idag av bandets gitarrist Tom Excell.

Debutalbumet Nubiyan Twist kom 2015 och fick mycket uppmärksamhet. Nu i vår släpper bandet uppföljaren ”Jungel Run” och ger sig ut på en omfattande turné. Den 30 mars kommer dom till Oceanen.

The Al Tehler Blues Band (KoM musikochbar)

KoM skriver: ”Vi välKoMnar åter Al med bästa bandet som spelar blues och boogie woogie, allt från BB King till eget!!
Lasse Häggström sång, Al Tehler gitarr, Örjan Hill klaviatur, Conny Sävmo bas, Gunnar Petersson trummor

Södra Sverige + Support: Skiftande Enheter (Pustervik Stora Klubben) kl 22

Arr. skriver; ”Supergruppen Södra Sverige släppte 15 februari albumet ”Död musik” och i mars åker de på en viktig turné. Redan i januari kom det perfekta smakprovet i form av dubbelsingeln ”Säg nja till livet” och ”Jag ska aldrig bli kär igen”.

Södra Sverige är en supergrupp. Mattias Alkberg, Henrik Palm och Anton Alamaa har välprofilerade solokarriärer, de andra är låtskrivare, musikaliska motorer, i Les Big Byrd (Frans Johansson), El Parador (Johan Törnqvist) och Viagra Boys (Henrik Höckert).

Skiftande Enheter
Rastlös och popflörtande DIY-punk som spelat på alla stans mindre scener mer eller mindre. Med influenser från punkens vagga och en energisk live-bomb!

Beast In Black (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”Det finska heavy metal-bandet Beast In Black kommer i vår till Sverige för två konserter. 29 mars: Stockholm, Fryshuset Klubben
30 mars: Göteborg, Sticky Fingers

När gitarristen Anton Kabanen lämnade Battle Beast 2015 bildade han Beast In Black. De debuterade 2017 med albumet ”Berserker” och de etablerade sig väldigt snabbt bland europeiska metalfans.

De har spelat på en lång rad festivaler och nu är det dags för dem att besöka Sverige och göra två klubbgig

My Sweetest Punch (Gårda Musikshus)

——————————————————————————————————————-

Söndag 31 mars

The Neal Morse Band (Stora Teatern)

Arr. skriver; ”The Neal Morse Band släppte januari 2019 ”The Great Adventure” – uppföljaren till 2016 års mästerverk, dubbelkonceptalbumet ”The Similitude of a Dream”, och följer upp det med en världsturné med tre musikspäckade konserter på exklusiva spelställen i Norden.

Med på både album och turné finns några av världens vassaste musiker i form av megatrummisen Mike Portnoy (från Dream Theater, Twisted Sister, Avenged Sevenfold, Transatlantic, Flying Colors, Sons of Apollo m.fl), Eric Gillette på flyhänt gitarr och sång (även Mike Portnoy’s Shattered Fortress mm), Bill Hubauer på keyboard och sång samt Randy George på bas. Och såklart är Neal Morse själv med på gitarr, keyboard och sång.

The Great Adventure är i sann Neal-anda ett nytt dubbelkonceptalbum sprängfyllt med minst lika dynamisk, komplex och gåshudsframkallande musik som vanligt. Storyn är återigen baserad på John Bunyan’s The Pilgrim’s Progressfrån 1678, eller Kristens resa, som den heter i svensk översättning. Denna gång är det Kristens övergivna son berättar sin historia genom musiken. Bandet själva är mycket entusiastiska över vad de skapat med det nya albumet, och jämför det med Sola Scriptura och Snow utöver The Similitude of a Dream.

Utöver The Great Adventure kommer bandet att bjuda på en lång kavalkad av några av Neal Morses starkaste verk. Det blir en progressiv rockfest av toppkaliber som ingen musikintresserad får missa!

Sven-Ingvars- Länge leve Sven-Ingvars (Konserthuset)

Oscat Magnusson

Arr. Lifeline skriver; ”Länge leve Sven-Ingvars!Sven-Ingvars ger sig ut på Sverigeturné! Den 22 mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden.

Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band.  Sverige-turnén kommer att gå under namnet ”Länge leve Sven-Ingvars!” och det blir därmed ett nytt kapitel för bandet som gett Sverige ett soundtrack.Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen med väldigt stor respekt och kärlek:

Sven-Ingvars består av: Oscar Magnusson, Klas Anderhell, Stefan Deland, Staffan Ernestam och Olle Nyberg .

Smith & Thell (Nefertiti)

Arr. skriver; ”Smith & Thell är historien om två unga, kreativa själar som för 10 år sedan bestämde sig för att förvandla drömmar till verklighet och satsa helhjärtat på musiken. Våren 2017 släpptes deras debutalbum Soulprints och ett år senare åkte Smith & Thell som special guests på Darins Sverigeturné.

Mary Jane Smith och Victor Thell träffades på ett musikevenemang i sin hemstad Helsingborg och föll pladask för varandras musikaliska lust, ambition, vision och passion för konsten. Därefter tog det några år, ett par singlar, och ett stort antal timmar i studion för Smith & Thell att hitta fram till sitt eget uttryck. Inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat hem i sitt unika country-influerade popsound.

I processen har de slipat på sina låtskrivar- och produktionsfärdigheter, arbetat på sin egen musikaliska image och skrivit hits till andra stjärnor, bland andra Molly Sandén, Darin, Danny och Alan Walker. Smith & Thell är förutom artister i eget namn också några av Sveriges mest eftertraktade låtskrivare.

JojjeWadenius : Goda´ Goda´ – Familjekonsert (Nefertiti) tidig eftermiddagskonsert

Arr. skriver; ”Jojje Wadenius framför tillsammans med ”Jojje Wadenius Trio” sina barnvisor med texter av Barbro Lindgren (Goda’ Goda’) och Kenneth Gärdestad (Zzoppa). Föreställningen, som är både stämningsfylld och medryckande, bygger kring klassiker som ”Mitt lilla barn”, ”Min mask”, ”Jag är det fulaste som finns” och ”Kalles klätterträd” samt flera av Jojjes nyare låtar (med Kenneths texter), t.ex. ”Jag är en jubelidiot” och ”Åka bil”. Musiken står i centrum med en blandning av finstämdhet, som manar till eftertanke, samt litet galenskap, som inbjuder barn i alla åldrar till att vara med och sjunga och komma med allsköns infall.

Programmet är c:a 40 minuter långt.

SSöndag 31 mars

The Neal Morse Band (Stora Teatern)

Arr. skriver; ”The Neal Morse Band släppte januari 2019 ”The Great Adventure” – uppföljaren till 2016 års mästerverk, dubbelkonceptalbumet ”The Similitude of a Dream”, och följer upp det med en världsturné med tre musikspäckade konserter på exklusiva spelställen i Norden.

Med på både album och turné finns några av världens vassaste musiker i form av megatrummisen Mike Portnoy (från Dream Theater, Twisted Sister, Avenged Sevenfold, Transatlantic, Flying Colors, Sons of Apollo m.fl), Eric Gillette på flyhänt gitarr och sång (även Mike Portnoy’s Shattered Fortress mm), Bill Hubauer på keyboard och sång samt Randy George på bas. Och såklart är Neal Morse själv med på gitarr, keyboard och sång.

The Great Adventure är i sann Neal-anda ett nytt dubbelkonceptalbum sprängfyllt med minst lika dynamisk, komplex och gåshudsframkallande musik som vanligt. Storyn är återigen baserad på John Bunyan’s The Pilgrim’s Progressfrån 1678, eller Kristens resa, som den heter i svensk översättning. Denna gång är det Kristens övergivna son berättar sin historia genom musiken. Bandet själva är mycket entusiastiska över vad de skapat med det nya albumet, och jämför det med Sola Scriptura och Snow utöver The Similitude of a Dream.

Utöver The Great Adventure kommer bandet att bjuda på en lång kavalkad av några av Neal Morses starkaste verk. Det blir en progressiv rockfest av toppkaliber som ingen musikintresserad får missa!”

Jag själv såg bandet när de spelade i Göteborg senast, på Pusteviks Stora scen 21 juli-2015 och var imponerad.

Sven-Ingvars- Länge leve Sven-Ingvars (Konserthuset)

Oscat Magnusson

Arr. Lifeline skriver; ”Länge leve Sven-Ingvars!Sven-Ingvars ger sig ut på Sverigeturné! Den 22 mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden.

Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band.  Sverige-turnén kommer att gå under namnet ”Länge leve Sven-Ingvars!” och det blir därmed ett nytt kapitel för bandet som gett Sverige ett soundtrack.Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen med väldigt stor respekt och kärlek:

Sven-Ingvars består av: Oscar Magnusson, Klas Anderhell, Stefan Deland, Staffan Ernestam och Olle Nyberg .

Smith & Thell (Nefertiti)

Arr. skriver; ”Smith & Thell är historien om två unga, kreativa själar som för 10 år sedan bestämde sig för att förvandla drömmar till verklighet och satsa helhjärtat på musiken. Våren 2017 släpptes deras debutalbum Soulprints och ett år senare åkte Smith & Thell som special guests på Darins Sverigeturné.

Mary Jane Smith och Victor Thell träffades på ett musikevenemang i sin hemstad Helsingborg och föll pladask för varandras musikaliska lust, ambition, vision och passion för konsten. Därefter tog det några år, ett par singlar, och ett stort antal timmar i studion för Smith & Thell att hitta fram till sitt eget uttryck. Inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat hem i sitt unika country-influerade popsound.

I processen har de slipat på sina låtskrivar- och produktionsfärdigheter, arbetat på sin egen musikaliska image och skrivit hits till andra stjärnor, bland andra Molly Sandén, Darin, Danny och Alan Walker. Smith & Thell är förutom artister i eget namn också några av Sveriges mest eftertraktade låtskrivare.

JojjeWadenius : Goda´ Goda´ – Familjekonsert (Nefertiti) tidig eftermiddagskonsert

Arr. skriver; ”Jojje Wadenius framför tillsammans med ”Jojje Wadenius Trio” sina barnvisor med texter av Barbro Lindgren (Goda’ Goda’) och Kenneth Gärdestad (Zzoppa). Föreställningen, som är både stämningsfylld och medryckande, bygger kring klassiker som ”Mitt lilla barn”, ”Min mask”, ”Jag är det fulaste som finns” och ”Kalles klätterträd” samt flera av Jojjes nyare låtar (med Kenneths texter), t.ex. ”Jag är en jubelidiot” och ”Åka bil”. Musiken står i centrum med en blandning av finstämdhet, som manar till eftertanke, samt litet galenskap, som inbjuder barn i alla åldrar till att vara med och sjunga och komma med allsköns infall.

Programmet är c:a 40 minuter långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *