Konserter i Göteborg 21/4 2019

Söndag 21 april

Scott Henderson Trio (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Scott Henderson växte upp i en tid där bluesrocken hade sin absoluta topp, han spelade flitigt på klubbar och ingick i ett flertal olika band som spelade allt från Led Zeppelin till James Brown. Även om Henderson hävdar att han är mer av en bluesrock-gitarrist, var det jazzens inflytande som ledde honom till den spel- och komposition-stil som han nu är känd för. Scott är en musiker med stor genrebredd, han behärskar allt från metal till bebop via blues.

Han har spelat med musiker som Chick Corea, Joe Zawinul och Thelma Houston men är kanske mest känd för att ha startat bandet “Tribal Tech” tillsammans med basisten Gary Willis. Bandet släppte nio stycken kritikerrosade album. Henderson är även lärare vid Musician’s Institute in Hollywood, och har skrivit för bland annat Guitar Player, Guitar World och Guitar School Magazines, släppt två stycken instruktionsvideor, två böcker innehållande hans kompositioner samt boken ”Jazz Guitar Chord System”.

Scott Henderson är utan tvekan en av vår tids största gitarrister och har kvällen till ära med sig ett fantastisk komp.”

Scott Henderson – g., Archibald Ligonniere – tr. och Romain Labaye – b.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *