Konserter i Göteborg 4-9 juni 2019

Tisdag 4 juni

Alice B (Liseberg Lilla Scenen)

Liseberg skriver; ”Alice B debuterade 2011 och fick genast mycket uppmärksamhet i svensk media. Hon spelade live på alla popklubbar värda namnet i Sverige, men sedan blev de tyst ett litet tag från soloprojektet. 2013–2015 släppte hon mycket musik med hennes engelskspråkiga band School ’94, som snabbt blev hyllade utomlands. Dom blev bland annat Band of the week i The Guardian, och släppte EP i USA. 2016 kom solouppföljaren Så Unga, och 2017 släppte hon en box med drygt 80 spår, med hemmainspelningar och demos. 
 
I mars, ett par dagar innan Alice fyllde 30, kom äntligen hennes tredje album, Kanske. Man hör att Alice utvecklats en hel del både som artist och låtskrivare, men man hör samtidigt väldigt tydligt att det är samma person och samma hjärta som på debutskivan 2011, då när allting plötsligt exploderade och alla ville ha en bit av Alice. För så  så ärliga poplåtar som Alice gör, går inte att fejka, det är alltid samma person där bakom, samma hjärta som slår, samma tankar.”

Intervals + support (Sticky Fingers)

Intervals // Sticky Fingers

Arr. skriver; ”Toronto-bandet Intervals kretsar kring gitarristen Aaron Marshall. Med hans vision av progressiv musik i ordets rätta bemärkelse har Intervals blivit ett av de mest spännande banden inom genren. Efter albumdebuten med ” A Voice Within” 2014 började de turnera intensivt och de har spelat med grupper som Tesseract, Animals As Leaders och Between The Buried And Me. I slutet av 2017 kom den senaste plattan ”The Way Forward” .

Onsdag 5 juni

Marcos Valle (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Marcos Valle är en av de största och viktigaste kompositörerna, arrangörerna, textförfattarna och artisterna i Brasiliens historia, han har samarbetat med bland andra Leon Ware, Sarah Vaughan och Chicago.

Nu återvänder han med ett nytt mycket efterlängtat album. Den nya skivan är Valles första solo-album på nästan ett årtionde, efter hans kritikerrosade “Estatica” 2010. Trots att musiken är helt ny tar Marcos Valle ändå med sig den breda ljudbild han har utvecklat under en fantastisk sex decennier lång karriär. En lekfull blandning av bossa nova, samba, psychedelia, jazz och funk.

Valle har haft en lång och produktiv karriär och släppt flera album, efter höjdpunkten “Estrelar” ett mästerverk från 80-talet har Valles musik släppts av London-baserade etiketten Far Out Recordings. Han återvänder nu lika populär som vanligt för att turnéra runtom Europa med musiken från sitt senaste album.

Marcos Valle – p. / g. & s.Kevin James Glasgow – b., , Patricia Valle – s., Jose Renato – tr. och Jesse Sadoc – trp.

Gården Festival (Trädgårn) även 6/6

Arr. skriver; ”Gården är två sommardagar i parken där ikoniska artister möter morgondagens stjärnor. Under trädkronorna mitt i centrala Göteborg skapar vi en musikalisk oas och generationer av musikälskare förenas i det gungande publikhavet. Njut av första smaken av sommaren där gräset är som grönast och sommaren är ny, ihop med dina vänner och några av världens just nu bästa liveartister.

STORA SCENEN  5 JUNI
Tame Impala
The Streets
Kali Uchis
Princess Nokia

LILLA SCENEN 5 JUNI
Observera att Lilla scenen är inomhus och har en begränsad kapacitet.
Julia Holter
Yaeji
Pond
MorMor

STORA SCENEN 6 JUNI
Bad Cash Quartet
Sarah Klang
Deerhunter

LILLA SCENEN 6 JUNI
Observera att Lilla scenen är inomhus och har en begränsad kapacitet.
Esther
Black Midi
Empress Of
Yves Tumor (Full Band)
Shame

Eva & The Blue Boys (KoM musik & Bar)

Eva Karlefjärd sång, Lars-Olof ’Lollo’ Johansson gitarr, Bo Hansson Hammond, Conny Sävmo bas och Kent Helgesen trummor.

Tamaryn/Cold Showers/Skin Care (Musikens Hus)

TAMARYN (NZ) – på scen 23.00
Arr. skriver; ”Tamaryns gotiska drömpop har förändrats en hel sen hennes två första album släpptes 2010 och 2012. Det som då lät som om Beach House skulle göra ett shoegazeprojekt har nu utvecklats åt ett annat håll sedan producenten Jorge Elbrecht kom med i bilden. (Ariel Pink, Wild Nothing, Gang Gang Dance). Soundet på den purfärska plattan Dancing her Dark är enligt mig det hårdaste och mörkaste man hört från henne men ändå det mest lätttillgängliga soundet på något konstigt sätt.

COLD SHOWERS (US) – på scen 21.00
Tänk dig att New Order blev inhyrda för att göra musiken till Twin Peaks och att sångaren från Sister of Mercy käkat benzo o står i ett hörn med en mick i handen o mummelmuckar till det så har du Cold Showers. Det är svårt att tänka sig att den här mörka musiken skapades i det soliga Kalifornien men det finns väl replokaler där solen inte skiner in även där!

SKIN CARE – på scen 20.00
Ryktet om Skin Care spred sig och under hösten 2018 hann de spela både på Oceanen, Studio HPKSM och Sekten för att nämna några. Musiken är drivig men ändå rätt chill och har beskrivits som en blandning mellan My Bloody Valentines “Ecstacy and Wine” och Ride efter 5 flak öl. Texterna handlar om tinderbesvikelser, sena nätter och ensamhet.  Bandet består av Greta,Carro, Olle & Siri så vi snackar helt enkelt om medlemmar som sett på scen när de spelat i följande konstellationer: Rome Is Not A Town, Shitkid, Alice B.”

Sam Florian + Pole Siblings (Oceanen)

Oceanen skriver; ”Sam Florians tillbakalutade indiepop med elektroniska beats kan bäst beskrivas som ”bedroom pop”. Sedan debutsingeln ”Days” tidigt förra året har hans musik spridit sig som en löpeld och nått miljontals lyssnare.

Singlarna ”Color Noir”, ”Wastin’ My Time”, ”In My Body” och ”Morning Lights” plockades alla upp av spellistor och musikjournalister världen över. Musiken har också spelats frekvent på svensk radio. Med debutalbumet ”Youth” fortsätter Sam Florian att manifestera sin plats på den internationella popscenen. Sovrumspopen är här för att stanna. ”

Finska syskonduon Pole Siblings, bestående av Johan och Sofia Stolpe från Österbotten, gör sin första spelning någonsin i Göteborg. Göteborg är dock inte helt främmande för Pole Siblings då deras senaste EP ”Sköljer bort dig” spelades in tillsammans med Anders Lagerfors (Pale Honey mfl) i Nacksving Studios. ”Sköljer bort dig” släpptes 2018 och följde upp debuten ”It Might Grow” som producerades av Petter Winnberg (Amason). Två släpp drömsk indie med inslag av amerikansk folk och finskt vemod, som bland annat jämförts med Beach House.

Efter att ha levt på varsitt håll i nästan tio år återknöt Johan och Sofia Stolpe till varandra när de båda fann kärleken på andra sidan Östersjön och flyttade till Sverige nästan samtidigt. Pole Siblings senaste släpp, singeln ”Weekend Visit” skrevs och spelades in i Falun där de numera bor och verkar. Musiken släpps på skivbolaget Strangers Candy, som också är hem för Many Voices Speak och Francis som även de spelat på Oceanen tidigare.”

———————————————————-

Torsdag 6 juni

Kat/Lade/Björn (Unity Jazz, Kyrkogatan)

Unity skriver; ”Denna kväll blir det trio med fenomenale Björn Cedergren, aftonen till ära på både Tenor och Barytonsaxofon. Den enastående rhythm-sektionen består av stans härligaste Belgare, bassisten Kat Hermans, och svängmästaren Lars ”Lade” Källfelt på trummor. Det blir omsorgsfullt utvalda standards i egna arrangemang med lekfullhet och dynamik som ledord.

LBSB + Samir & Viktor (Liseberg Stora Scenen)

På nationaldagen 6 juni blir det en heldag för Lisebergs dansglada gäster. Under samma kväll uppträder de anonyma klubbfavoriterna LBSB och de populära hitmakarna Samir & Viktor på Stora Scenen.
Samir & Viktor kl 17.00, LBSB kl 18.30

Clandestino Festival: The Como Mamas (Oceanen)

Arr. skriver; ”Medlemmarna i denna glödheta gospeltrio hade sjungit tillsammans i evigheter utan att tänka särskilt mycket på att någonsin ta showen utanför sin lilla hemstad Como i Mississippideltat. Men så en dag kom en man från ett New York-baserat skivbolag på besök och fullkomligt blåstes omkull av hur deras röster smälte ihop till en soulig treenighet: Den djupa Angela Taylor, hennes energiska syster Della Daniels, och så i förgrunden, Ester Mae Smiths raspiga stämma.

Mötet ledde till att bolaget Daptone gav ut deras debutalbum Get an Understanding. I kyrkan hemma i Como hade de länge saknat kompmusiker, varför det var helt naturligt att spela in a capella. Lyriska recensioner ledde till turnéer i både USA och Europa, och snart spelade trion in uppföljaren Move Upstairs. Den här gången med det funkiga kompbandet The Glorifiers, som bland annat backat Amy Winehouse och Sharon Jones.”

Clandestino Festival: BCUC (Oceanen)

BCUC (Bantu Continua Uhuru Consciousness) är en sjuhövdad partymaskin från Sydafrika. Bandet bildades i Soweto, närmare bestämt i en container som byggts om till restaurang som byggts om till replokal. Med funkig bas, visselpipor, en uppsjö av trummor samt sång och rap på zulu, sotho och engelska skapar de en hedonistisk dansfest som samtidigt är ett vapen i en politisk kamp för jämlikhet.

Själva kallar de det emo-indigenous Afro psychedelic fire from the hood. Leadsångaren Jovi är det vildaste som hörs från en scen 2019. Han delar micken med flera andra medlemmar som alla stärker känslan av att BCUC är ett kollektiv där alla spelar huvudrollen.”

Clandestino Festival: Ariel Ariel (Oceanen)

Den går inte att ta miste på: Ariel Tintars falsettröst med det där lite nervösa vibratot. Han sjunger på franska och kreol, och kombinerar drömmig pop och soulig stämning à la Moses Sumney med musikaliskt arvegods från Martinique. Som barn lämnade han sitt hem i Antillerna och flyttade till Bordeaux, där han redan som 8-åring började studera klassiskt piano vid konservatoriet. Några år gick och vips så hade han ett finger med i typ varje lokalt band värt namnet.

Efter en tid av turnerande startade han Ariel Ariel, det första projekt där han själv står för låtmaterialet. Poeter som Aimé Césaire och Edouard Glissant fick honom samtidigt att söka bortom vardagens horisonter, och knyta nya band till barndomens Martinique. Debut-EP:n Mwen Menti är en produkt av det sökandet. Ett personligt universum att färdas.

Chistoffer Johansson + Alexander Ringbäck (Bengans Fik)

Dörrar: 19.00. Första akt på scen: 20.00. Andra akt på scen: 21.

——————————————————————————————————————–

Fredag 7 juni

Jon Cleary (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Jon Cleary är tillbaka med det smittsamt sprudlande albumet ”Dyna-Mite” (FHQ Records) en värdig efterföljare till hans kritikerrosade, Grammy-vinnande “GoGo Juice”. Cleary är en virtuos keyboardist,  uttrycksfull sångare, och utmärkande låtskrivare i toppform. Det nya albumet presenterar musik som är finurlig, smidig och själfull, låtarna flyter sömlöst mellan tydliga New Orleans-grooves och partier av 70-tals soul.

Jon Clearys kärlek för New Orleans-musiken började redan i den brittiska byn Cranbrook, Kent, där han växte upp i en musikalisk familj. Clearys morföräldrar uppträdde i London under 1940-talet, med scennamnen Sweet Dolly Daydreamoch Frank Neville, “The Little Fellow With The Educated Feet” – hon som sångare och han som crooner och steppdansare.

Jon, ständigt hyllad, spelade in sitt första album av nio, 1989. Detta ledde till globala turnéer i band ledda av bland andra Taj Mahal, John Scofield, Dr. Johnoch Bonnie Raitt. Cleary har lett sin egen grupp, Absolute Monster Gentlemen, i över två decennier nu, men han samarbetar fortfarande ofta med sina gamla vänner. På 2018 New Orleans Jazz & Heritage Festival utförde Cleary tillsammans med Raitt en hjärtlig hyllning till Fats Domino.

Jon Cleary – p. & s., Cornell Williams – b., AJ Hall – tr. och Nigel Hall – keys.

CLANDESTINO FESTIVAL

El Sistema – El Perro Del Mar, José Gonzalez, Mariam The Believer & Bonga (Stora Teatern)

Arr. skriver; ” Musikskolan El Sistema grundades i Venezuela för att lära barn och unga i fattiga områden att spela klassisk musik. Sveriges första El Sistema-verksamhet startades 2010 i Hammarkullen genom ett samarbete mellan Angereds kulturskola och Göteborgs symfoniker på initiativ av stjärndirigenten Gustavo Dudamel.

Idag finns El Sistema i stora delar av Sverige och världen, men det är just Angereds kulturskolas El Sistema-elever som utgör de båda orkestrarna i denna one-off konsert: Symfoniorkestern Los Angered och den hårt svängande Burnstein Orchestra.

Sammanlagt ett femtiotal elever i åldrarna 9–19 kommer att dela scenen med El Perro del Mar, José González och Mariam The Believer, som väljer en serie guldkorn ur sina repertoarer.

Bonga är känd som kungen av semba, den febriga dansrytmen från Angola. Men som ung var Bonga den snabbaste löparen i hela det portugisiska väldet. Hemma i huvudstaden Luanda var den koloniala tryckkokaren på väg att explodera, och när Bonga skickades på tävlingar runtom i Europa passade han på att bidra till befrielsekampen genom att bygga ett hemligt internationellt nätverk. Polisen var hack i häl och han tvingades snart gå under jorden i Rotterdam, där han fokuserade på sin verkliga passion, musiken.

Trots bannlysning blev debutalbumet Angola 72 en braksuccé och milstolpe inom sembamusiken. Han fick en global hit med sin hesa tolkning av Sodade, en gammal ballad från Kap Verde om migrantens hemlängtan som populariserades i Cesária Évoras megahit.

När det självständiga Angola förföll i korruption och inbördeskrig fortsatte Bonga att kritisera makthavarna genom sin musik. Idag är den 76-årige legendaren fortfarande på språng med flitigt turnerande och nyligen aktuell i ett samarbete med Lissabons electrokuduroproducent número uno, Batida.”

Albin Lee Meldau (Liseberg Stora Scenen)

Liseberg skriver; ”Göteborgssonen Albin Lee Meldau tog svenska folket med storm i höstens upplaga av tv-programmet Så mycket bättre. Debutsingeln Lou Lou och den från början egenutgivna EP:n Lovers slog ner som en blixt från klarblå himmel. 2018 släpptes även första albumet About You, en helgjuten debut där Albin samarbetat med producenter och låtskrivare i världsklass. ”

Richard Tehler – Jimi Hendrix Night (S/S Marieholm)

Richard Tehler gitarr/ sång, Stefan Bellnäs bas, Erik Bodin trummor. 
”Välkommen till en helkväll då vi tolkar Jimi Hendrix ifrån början till slut.”

Pilgrim + Per Hellman (KoM musik & bar)

KoM skriver; ”…spelar och sjunger in sommaren denna afton. De KoMmer att bjuda på bortglömda och ihågkomna alster ur den gamla country/bluegrassmyllan varvat med egenodlade låtar!! Åså blir det avskalat och enkelt med Per Hellman”

Pilgrim är systrarna Karin & Maria Forsman, Marcus Svensson, Peter Gran och Mikael Fahleryd. 

Lisa Björänge sings standards (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Enastående sångerskan Lisa Björänge kommer till Unity för att gotta ner sig i traditionen som förenar alla jazzälskare. Med ett noggrant utvalt band äntrar hon scenen för att ge klassiska evegreens en nytändning.”

Summerburst (Ullevi) även 8 juni

Clandestino Festival: Kampire/Jay Mitta/Bamba Pana & Makaveli (Oceanen)

Arr. skriver; ”Ett av de hetaste nya namnen inom Ugandas dansmusikscen är DJ:n, aktivisten och skribenten Kampire Bahana. Hon är en av kärnmedlemmarna i kollektivet Nyege Nyege, som arrangerar festivaler och fester med rum för såväl nyfikna öron som alternativa livsstilar. Kollektivet ger också ut östafrikansk outsidermusik på labeln Nyege Tapes.

Född till ugandiska föräldrar växte Kampire upp i Zambias kopparbälte, en plats som samlade gruvarbetare från när och fjärran. Där upptäckte hon snart musik och kultur från hela den afrikanska kontinenten, som skulle komma att inspirera hennes DJ-set. Hos Kampire blandas moderna och traditionella stilar i en oemotståndlig panafrikansk dansfest. Tropical bass, kuduro, sydafrikansk house, soukous och afrobeat… kraftfull, bastung musik som inte nöjer sig förrän alla skakar på rumpan.

Jay Mitta är en av producenterna på det numera legendomsusade Sisso Studios i Dar es Salaam. Hans debutalbum Tatizo Pesa är släppt av Nyege Nyege Tapes från Uganda, en av världens hetaste labels för dansmusik just nu. Tack vare deras samlingsskiva Sounds of Sisso har även europeiska dansgolv börjat vibrera till singelirytmer. Hårt, trashigt och framför allt snabbt: Med tempon mellan 180–300 BPM är det svårt att komma på ett mer maxat sound.

Musiken snickras ofta med hjälp av rudimentär programvara, vilket möjliggjort en boom av nyblivna producenter i Dar es- Salaams kåkstäder. Och på senare tid har singeli också tagit sig i den tanzaniska mainstreamkulturen, med både poppigare versioner som hörs på radio och råare varianter med rap istället för melodisk sång. Jay Mitta tillhör den senare kategorin.

Tanzania står för en av Afrikas mest nyskapande scener inom elektronisk musik just nu. Jämte Jay Mitta (även han aktuell på årets upplaga av Clandestino Festival) är Bamba Pana en drivande kraft inom stadens hetaste kollektiv, Sisso Studios – och en av pionjärerna inom musikstilen Singeli, den elektroniska dansmusiken som dominerar östafrikanska dansgolv. Hans album Poaa (Nyege Nyege Tapes 2018) fick recensenter på bägge sidor Atlanten att gå i taket, musik för en ny sorts mänsklighet, menade en skribent. Tillsammans med MC:n Makaveli levererar Bamba Pana en av de mest högoktaniga varianter av Singali.”

—————————————————————————————————————

Lördag 8 juni

Daniel Romano + Virginia & The Flood + Ian Daniel Kehoe (Pustervik Stora Klubben)

Arr. Woody West skriver; ”Det ständigt kreativa geniet Daniel Romano släppte förra året folkrockalbumet ”Finally Free”, ett album där han återigen hittar nya vägar att utmana sig själv. Över åtta album på 8 år har Romano visat att han är en enastående låtskrivare, en sann renässansman och modern rebell. Fullkomligt orädd och kompromisslös oavsett om han inspirerats av klassisk country, blixtrande CBGB’s punk, mullrande Dylansk rock’n’roll eller det han själv valt att kalla Mosey music.

Under 2019 turnerar Daniel Romano & The Outfit med The Finally Free Tour som nästa del i av det ständiga äventyret. Daniel Romanos liveshower är en förlängning av hans unika begåvning och talang, sprängfyllda av närvaro, egensinnig karaktär och hänsynslös rock’n’roll.

Virginia And The Flood är Cornelia Adamssons musikunge. Ungen landar i Ghost folk/Southern goth. Medan Cornelias röst för tankarna till både Dolly Parton och PJ Harvey så far musikinfluenserna iväg över ett ljudlandskap som drar mellan vackert, hårt och hjärtskärande.

Det senaste halvåret har Virginia And The Flood släppt 3 singlar, en video till duetten ”Deliver me to the ocean” tillsammans med Nicolai Dunger och en musikvideo till singeln ”You will never know a river”. I höst kommer debutalbumet ”Aqua Duck Down”.

Ian Daniel Kehoe, en klassisk songwriter som verkar kunna plocka fram en ändlös rad av pophooks. Den helt självinspelade ”Secret Republic” är en självsäker debut från en bättre värld. Stilren pop dränkt i analoga syntar på jakt efter kärlek, skönhet och rytm. Albumet må vara en debut men Kehoe har tidigare synts i en rad olika skepnader, han har turnerat som trummis åt bla Andy Shauf, The Weather Station och Julia Jacklin, samt har varit bassist och låtskrivare i Attack in Black och släppt plattor som Marine Dreams via Romano’s egna skivbolag You’ve Changed Records. Ian Daniel Kehoe är en sann popälskare vars musik inspirerats av allt från Nick Lowe och Harry Nilsson till Cindy Lauper och Michael Jackson.

Richard Bona (Nefertiti) två spelningar, kl. 18 och 21.15

Nef. skriver; ”Richard Bona, ursprungligen från Kamerun, kom till New York i mitten av nittiotalet. Han utmärkte sig snabbt med sitt unika sound och det tog inte lång tid förrän han jämfördes med legenden Jaco Pastorius. Bonas skivdebut Scenes From My Life (1999) visade tydligt att han både hade ett eget uttryck och en egen stil. Sedan dess har han wow:a publik runt om i världen, både med egna projekt och i samarbeten med storheter som Pat Metheny, Chaka Khan och Bobby McFerrin, han har tagit emot prestigefyllda priser som Victoires du Jazz Award för ”Best International Artist”.

Richard Bonas senaste projekt är  “Mandekan Cubano”, ett afro-kubanskt band som utforskar musikarvet från Afrika, Sydamerika och Kuba. Tillsammans spelade de in det kritikerrosade albumet “Heritage” som släpptes 2016. Richard Bonas svängiga basspel tillsammans med två stycken slagverkare kan inte bli annat än bra! Bona är ständigt hyllad över det faktum att hans musik lyckas tilltala en så bred publik. Han sträcker sig över genrer som jazz, pop, bossa nova, afro-beat och funk, detta gör han med den äran.

Richard Bona – b.Ludwig Afonso – tr., , Michael Lecoq – keys., Daniel Hernandez – trp. och Ciro Manna – g.

Gary T´to Band (S/S Marieholm)

Gary T'to

Arr. skriver; ”One Night Only – Ett unikt tillfälle att se och höra originaltrion igen, tillsammans efter 30 år. Mer än 500 gig på Dojan på 80-talet. Ikväll flyttar vi Dojan till SS Marieholm.

Det kommer att bli en kväll att minnas. Let´s take a walk down the Memory lane. Springsteen, Billy Idol, Lou Reed, Stevie Ray Voughn, Prince, ZZ-Top, Jimi, Stones, Bryan Adams, All the good stuff from the 80’s. Enda spelningen i Göteborg.

  • Gary T´to – git, sång
  • Tomas “Tolsson” Olsson – trummor, sång
  • Henkan Thomsen – bas, sång

BbyMutha/Ozzy/Blymutha (Musikens Hus)

Arr. Clandestino skriver; ”BbyMutha scenpersona är en kombination av svart Marge Simpson och ensamstående ”baby mama”. Med låtar som Fuck Me eller BBC (nope, inte det brittiska mediabolaget) ändrar BbyMutha reglerna för vad en svart, kvinnlig rappare kan göra – och vad moderskap innebär.

Hon heter egentligen Brittnee Moore och växte upp i Chattanooga i Tennessee. Som rappare var hon en total doldis tills hennes låt Rules exploderade på sociala medier förra året. Funkiga beats, skruvade gitarrljud… och slappa rhymes om livet som singel och fyrabarnsmor: det här var något nytt.”

Ozzy

Det har bubblat kring Osman ”Ozzy” Maxamed ända sedan hans gästspel med Kartellen. Då var han bara 19. Sju år senare så kom det till slut, det efterlängtade debutalbumet Ett öga rött, döpt efter Jonas Hassen Khemiris roman. Ozzy nominerades till P3 Guld och inte mindre än tre grammisar 2019, och utsågs allmänt till kungen av det nya, smutsiga Malmösoundet. Producenten Durimkid levererar hårda beats utan onödig utsmyckning. Det märks på Ozzys okonstlade stil att han i princip har skrivit ända sedan han var en knatte. Han blickar tillbaka till barndomen. Fem månader gammal kom han med fem bröder och mamma från Somalia.

När hörde vi senast om en katalansk superstjärna inom bastung dansmusik? 22-åriga Bad Gyals osannolika väg till världsdominans är minst sagt otippad: Alba Farelo, som hon heter egentligen, växte upp i Vilassar de Mar nära Barcelona. Hon hade just börjat på universitetet och jobbade extra på ett callcenter när livet förändrades på grund av en hastigt ihopslängd video, där hon tolkade Rihannas megahit Work på sin karakteristiska mix av engelska, spanska och katalanska.

Miljontals visningar på YouTube ledde till att spansk radio plockade upp både den låten och flera av Bad Gyals egna. Med texter om sex och festande blev hennes melankoliska blandning av reggaeton, dancehall och trap ett soundtrack för en ny generation dans- och hångelsugna på den iberiska halvön, och snart världen. .

Clandestino Festival; Gidge (Oceanen)

Arr. skriver; ”Gidge gör en blandning av elektronisk musik och organiska element. Duon består av Jonatan Nilsson och Ludvig Stolterman. De båda umeborna träffades i skolan och bondade snart kring sitt gemensamma intresse för elektronisk musik och började att producera låtar tillsammans. Tolv år senare har de släppt sitt debutalbum Autumn Bells, EP:n För Seoul, kortfilmen Lulin och minialbumet LNLNN på labeln Atomnation. Gruppen tog hem prisets som ”Best New Artist” i XLR8R och har spelat inför utsålda lokaler i Amsterdam, Berlin och London.”

Jävlaranamma (Liseberg Lilla Scen)

Arr. skriver; ”Jävlaranamma – Göteborgs svar på Annika Sörenstam! Kom till Liseberg och skratta, gråt, hjula och hälsa sommaren välkommen med bandet som vägrar dö. Det gamla goa gänget som fortfarande tror att 90-talet var peaken på mänsklighetens utveckling.”

MusicMusicMusic (Unity Jazz)

Fabian Kallerdahl, Josef Kallerdahl och Micke Edlund.

Bas Edit (KoM musik & bar)

KoM skriver; ”Här spelas allt ifrån fina engelska publåtar till klassisk rock samt en och annan Hönösång!! Tony Rudberg bas/ sång, Torbjörn Sörenson banjo/ mandolin/ sång och Bengt Sandblom sång/ gitarr.”

SGB (M/S Götapetter)

Elizabeth Bergenstråhle sång, Sten Gustavsson gitarr, Mats Glamhed bas och Calle Stridh trummor lirar 60- & 70-tals rock, andras och eget. 
Nytt album, ”Blue Hearted Woman”

————————————————————————————————————–

Söndag 9 juni

Sons Of The East + Support: Amistat (Pustervik Stora Klubben)

Arr. KB West skriver; ”Indiefolktrion Sons Of The East från Australien spelar äntligen i Sverige! Efter succéturnén i Europa under det gångna året, återvänder Sons Of The East nästa år med en vår- och sommarturné för att fira släppet av deras kommande EP Burn Right Through!

2018 har varit ett framgångsrikt år för bandet, vars popularitet och fanbase har eskalerat, och med mer än 75 miljoner streams och YouTube-visningar, vågar vi säga att Sons Of The East också kommer att erövra Sverige. Bandets kombo av karismatiskt scenframträdande och deras tidlösa, hymndoftande låtar, resulterar i en liveshow som måste ses. Det är energiskt, smittsamt och stämningsfullt!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *