Konserter i Göteborg o Norra Halland 11-16 juni 2019

Tisdag 11 juni

Kurt Vile & The Violators + Support: Jorge Elbrecht

Philadelphiasonen Kurt Vile har under de senaste åren vuxit fram till att bli en av sin rockgenerations just nu främsta artister, musiker och låtskrivare. Influerad av både lo-fi-figurer som J Mascis och Beck samt mer klassiska namn som Tom Petty, Neil Young och Bruce Springsteen har Kurt Vile plockat det allra bästa från några av vår tids största låtskrivare – och signerat det med sitt egna, tillbakalutade och helt unika uttryck.

Efter att ha plockats upp av lo-fi-kretsarna kring Brooklyn-etiketten Woodsist för sin debutskiva ”Constant Hitmaker” 2009 har han sedan dess gått vidare till legendariska Matador Records. Förra året bjöds vi på en underbar återkomstplatta i form av fullträffen ”Bottle It In”, som följer upp succétriliogin ”Smoke Ring For My Halo”, ”Walkin on a Pretty Daze” och ”B’lieve I’m Going Down…”. Hans musik är alltid fylld av tät magi och detaljrikedom – format kring vackert gitarrplockande och med drömmande stora ljudbilder som vecklar ut sig som en fladdrande flagga över dem melodiska himmelen.

I vanlig ordning innehåller senaste plattan en rad stjärngäster av likasinnade begåvningar från dagens generation, Cass McCombs, Mary Lattimore, Eric D. Johnson (Fruit Bats) och Sonic Youthlegenden Kim Gordon (som tidigt erkände sin guilty pleasure :- ”Listening to Kurt Vile’s latest cd ”Childish Prodigy”. Guilty cause I listen to it too much…”).

Efter att ha spelat inför slutsålda klubbar i samband med släppet av ”Bottle It In” under hösten återvänder nu Kurt Vile & The Violators för att ännu en gång ta oss med på en tripp genom sin magiska låtskatt.

Geoff Berner/Nightbird (Holy Moly)

Holy Moly skriver; ; ”Geoff Berner är Kanadas svar på en superhjälte: en fantastisk musiker, författare och underhållare som de senaste 15 åren rest jorden runt med sitt dragspel och utifrån sin bas i Vancouver Canada, spridit sina betraktelser av samhället och människan via böcker, skivor och, inte minst, sina personliga och energiska framträdanden.

Geoff Berners låtar får dig att skratta, gråta och grina. Hans låtskrivande kan vara påtagligt politisk och lutad mot anarkin, men är fri från klichéer. Berner fullbordar genren ”klezmerpunk” genom att kombinera traditionell folkmusik från östeuropeiska judar med den aggressiva punkenergin. Hans följeslagare betraktar honom som en ”låtskrivarens låtskrivare” och många artister har tagit sig tid att lära och spela hans låtar, bland annat Corb Lund, Be Good Tanyas, RotFront och Rae Spoon.

I februari 2018 gjorde Geoff bejublade framträdanden i Sverige och kommer nu tillbaka, denna gång till Göteborgs Holy Moly – det kommer bli trångt och mysigt! Publiken kan förvänta sig en oförglömlig musikalisk upplevelse.

Som support har Berner med sig den förhäxande folk & blues singer-songwritern Nightbird från Finland. Nightbird ärAnna-Stina Jungerstam, en finlandssvensk singer-songwriter från Vasa, som efter några år i Sverige slutligen bosatt sig i Helsingfors.

Nightbird skapar musik från mörk roots blues med månskensgitarrer och nattliga fågelsånger som blir ljudspår till sömnlösa nätter. Med influenser från gamla bluespionjärer och en blandning av amerikansk folk och
finskt skogsfolk sjunger hon om tidens gång, hjärtesorg, drömmar och längtan, och förhäxar med sin rogivande och ärliga röst.

Efter släppet av sin debutskiva hösten 2015 har Nightbird blivit mycket uppmärksammad med bl.a. fem stjärnor i Gaffa och lämnat en enad kritikerkår hänförd och i väntan på mer.
Skivan släpptes på bolaget Margit Music och producerades av Katharina Nuttall (Ane Brun) och Linus Andersson.
Med sitt debutalbum har hon även nått ut i Europa bl.a. Tyskland, Österrike och Frankrike, samt även gjort flertal turnéer runt Skandinavien och Europa. Just nu arbetar hon med nästa skiva i en magisk studio i Stockholm, med planer för skivsläpp senare i år.”

——————————————————————————————————————–

Onsdag 12 juni

Mark Knopfler (Scandinavium)

Arr. skriver; ”Mark Knopfler slog igenom som frontman i kultförklarade Dire Straits och har släppt åtta soloalbum under sitt eget namn sedan brytningen med bandet 1995. Totalt har Knopfler sålt över 120 miljoner album under sin karriär och många av hans låtar har blivit kända klassisker, bland annat ”Money For Nothing”, ”Sultans Of Swing”, ”Romeo & Juliet” och ”Walk of Life”.

Knopflers solokarriär har blomstrat färgfullt och grandiost med flera album som sålt i miljontals exemplar. Utmärkelser och priser har regnat ner över honom och han har röstats fram som en av våra tiders mest inflytelserika gitarrister.

Den 16 november 2018 släppte Mark sitt nionde studioalbum med samma namn som den pågående världsturnén – ”Down The Road Wherever”. Med sig på turnén har Knopfler en tiomannaband, där många av musikerna varit hans medmusikanter de senaste två decennierna.”

Jag såg Mark vid senaste Götebrogsbesäket 14 juni-2013 på Trädgårdsföreningen där vi var ca 5000 personer. Gången innan var på Scandinavium i maj 2005. Innan dess förstås också spelningar med Dire Straits på Sandinavium där jag såg dem såväl 1979 som 1981.

Tove Styrke & Imenella (Liseberg Stora Scenen)

Imenella (kl 19.00)

Liseberg skriver; ”Inleder kvällen gör Imenella som verkar vara på allas läppar just nu. Efter en lång karriär som en av Sveriges bästa dansare och som grundare till danskollektivet Unruly har nu Imenella brutit ny mark med debutsingeln Moves (feat Yasin).

Imenella har redan hunnit vara förband till artister som Mr Eazi och Fricky, och i höstas åkte hon ut i Sverige på en efterlängtad turné med Linda Pira och Unruly Gang. Imenellas singel Chagga (2018) har fått ett enormt genomslag i hela landet och i början av februari belönades hon med en grammis för Årets nykomling.

Tove Styrke (kl 21.00)

Tove Styrke fortsätter kvällen på Stora Scenen. Med senaste albumet Sway (2018) la Tove världen för sina fötter och albumet hyllades unisont av inhemsk såväl som internationell press. Djupt förankrad i samtiden utan att vara cynisk, fylld till bredden med moderna produktioner, personliga texter och elastiska melodier; konstnärlighet och populärmusik i symbios. Och artisten själv skiner ikapp med den bubblande musiken – kaxig, lekfull och feministisk. 

Hela 2018 har Tove besökt scener världen över. Hon har agerat support åt inga mindre än Lorde och Kate Perry, gjort soloturnéer i England, USA, Norden och hemma i Sverige – till strålande recensioner. I sommar kommer hon till Stora Scenen och Liseberg för första gången.”

Jan Gerfast & Magic Mama (Café Hängmattan)

Jan Gerfast – Gitarr & Sång, Magic Mama – Piano & Sång
Groovy Blues !

Mdou Moctar (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Mdou Moctar kommer från en liten by i centrala Niger genomsyrad av en religiös tradition. Att växa upp i ett område där sekulär musik var förbjudet stoppade inte Mdou Moctar. Han lärde sig att spela på en hemmagjord gitarr tills han ett år senare hittade en “riktigt” gitarr. Han blev omedelbart populär bland byns ungdomar och lyckades till och med vinna över några av de religiösa ledarna med sina texter om respekt, ära och tradition.

Mdou Moctar utmärker sig som en av de mest innovativa artisterna i modern Sahara-musik, hans debutalbum blev en viral hit och spreds snabbt som mp3:or för att sedan bli en del av samlingen ”Music from Saharan Cellphones”. Efter detta släppte han albumet “Afelan” (2013), spelade huvudrollen i  Tuareg-versionen av Princes Purple Rain samt släppte ytterligare en skiva 2017 – soloalbumet “Sousoume Tamachek”.

Nu är Mdou äntligen aktuell med ”Ilana”, hans första riktiga studioalbum inspelat tillsammans med ett liveband. Här visar han upp hur både moderna och traditionella källor kan samsas på ett och samma album och på så sätt skapa något nytt. Hypnotiska loopar, call and response sång tillsammans med Mdous typiska gitarrspel. ”

Simons inre organ (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Stadens unga Hammondtalang Simon Jonsson återvänder till Unity med sina nya trio bestående av Belgaren Robin Elsmortel och trummslagaren Pauls Prokratnieks. Svängig originalmusik i klassisk settning! ”

—————————————————————————————————————

Torsdag 13 juni

Power Pop Extravaganza (Liseberg Lilla Scenen)

Psychotic Youth (Kl 19.00)

Arr. skriver; ”Psychotic Youth uppstod i de skälvande dödsryckningarna av svensk garagerock 1985 och killarna insåg efter ett par album att de Norrländska skogarna inte släppte igenom det ljus de behövde. Så näsan riktades mot Göteborg och de vilda svartklubbarna, men framför allt Radium Records som 1989 släppte albumet Some Fun som skulle bli stilbildande i sin genre av hård snabb gitarr-pop med stämmor som skulle göra Beach Boys avundsjuka.

Surf, punk och power-pop har nämnts i bandets kölvatten. Och med ytterligare album under 90-talet som Be In The Sun, Juice!, Pop och Stereoids har dessa herrar satt sin prägel på många andra band över hela världen innan de lade ner gitarrerna 1999.

2015 gjorde bandet comeback med ett samlingsalbum som tog dem till Japan, där de fastnade på etiketten Waterslide. 2017 släpptes albumet The Voice of Summer och nu 2019 är de aktuella igen med det hyllade albumet 21. Bandet är peppade att möta sin hemmapublik i Göteborg för att fira bandets återkomst.”
Psychotic Youth består av:
Jörgen Red Westman – sång/gitarr
Ulf Abrahamsson – gitarr/kör
Anders Nordstrand – bas/kör
Kent Sjöholm – trummor/kör
Gunnar Frick – orgel/kör

ANC4 (kl 20.00)

ANC4 (Arvidson & Nilsson Combo Four) är ett nybildat svenskt band som kommer att släppa sitt första album i år och först ut var den nya singeln You’re the one som släpptes 10 maj. Bandet andas nytt liv i sextiotalet guld-era med starka melodier och söta harmonier.

Bandet består av 4 välkända namn från den svenska musikscenen, Roger Arvidson (sång/gitarr) från Arvidson & Butterflies, Remains och Sonic Walthers. Tomas Nilsson (sång/gitarr) från Mop Tops och Flying Cow, de två låtskrivarna kompas av en stark rythymsektion som också har en erfaren musikalisk bakgrund, Janne Borgh (bas/kör) känd från både Strindbergs och Moderns. Och sist men inte minst för den fulländade uppställningen är Niclas ”Tidaholms Ringo” Österberg (trummor) med bakgrund i Front Line Band, Moa Blucher Blues Band bland många andra.”

The Surfin’ Lungs (UK) (kl 21.00)

I början var det .… Bracknell – ett idylliskt, solkysst paradis med gyllene sanddyner och rullande surfvågor och hem till Storbritanniens främsta surfande musiklegender – The Surfin’ Lungs. 

Året var 1981. Då var de en grupp unga strandråttor som kände varandra från att surfa på samma vikar längs Bracknells berömda norra strand och kappköra sina hot-rods på den lokala remsan. Det var där de först kom tillsammans för att bilda högoktaniga gitarriff och superladdade Farfisa-melodier som än idag är The Surfin’ Lungs. 
Nu har de surfat hela vägen till Göteborg och Liseberg. Med sig i bagaget har de sitt 11:e och senaste album Surf Factor 8 (2016/Redondo Records).”

Holon Trio (Nefertiti)

Nef. skriver; ”En Holon är ett objekt som är helt i sig självt men samtidigt en del av någonting större. Detta sammanfattar trions koncept väldigt bra, de tre musikerna hittar glädje i att uttrycka sin individuella röst och samtidigt skapa ett karaktäristiskt sound som vilar i samspel. Det märks också på kompositionerna.

Alla tre i bandet skriver musik, var och en sätter sin egen prägel på sina låtar, ibland i vitt skilda riktningar. Popiga melodier mixas upp med klassiska harmonier, med inslag av alternativ rock och en stor del jazzimprovisation. Materialet från den nya skivan bjuder även på elektroniska inslag!

Holon Trio släppte sin nya skiva “Shields Down” på Berthold Records den 7 juni, kvällen på Nefertiti blir trions enda releasekonsert i Sverige!

Bandet har sedan 2014 sitt hem i Berlin men har också skandinaviska rötter.
Povel Widestrand, uppväxt på Öckerö,  började sin musikaliskaresa med klassiskt piano, men gick snart över till att improvisera och komponera egen musik. Sedan 2012 är han bosatt i Berlin och är nu en aktiv musiker på den tyska scenen. Förra året blev han tilldelad Sveriges Radio P2’s Jazzkatten i kategorin årets nykomling. 

Mathias från Köpenhamn är kung i det låga registret. Efter en omväg till Skåne för att gå på folkhögskola flyttade han till Berlin för att gå sin kandidatutbildning. Just nu studerar har sin master på Manhattan School of Music, New York.

Trions trummis Lukas Akintaya har ett färgstarkt uttryck. Efter att ha avslutat sin  kandidatutbilding i Berlin studerar han nu sin master vid NYU i New York.”

Thorbjörn Risager & Emil Balsgaard (Rest. Ester, Kungsbacka)

Arr. Kungsbacka Bluesförening skriver; ”Thorbjørn Risager – Emil Balsgaard Duo har gett ut två plattor men de finns inte på Spotify utan kan bara köpas när duon spelar live, vilket de mycket sällan gör i Sverige. Repertoaren är annorlunda än med The Black Tornado – man blandar egna låtar med material av Tom Waits, Leadbelly och många andra klassiker. Thorbjørns röst framträder extra rå och naken när den bara kompas av hans gitarr och av Emil, som spelar boogie som få andra skandinaviska pianister. Duon har spelat ihop i över 20 år, långt innan bandet bildades.
Läs mer på https://risager.info/duo/

Jonas Bröderna (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Jonas Liljeberg är en finfin saxofonist som kommer göra sig stor på den svenska jazzscenen i framtiden. Denna kväll lyfter vi fram honom och hans fenomenala kollegor, bl.a Adam Ross och prisvinnande Oscar Lindström. Kom och hör hur framtiden låter.”

Bäck Brothers Jazz Tivoli (Rest. Holy Moly. Andra Långg. 31)

Anders Bäck sax, David Bäck piano m.fl

————————————————————————————————————

Fredag 14 juni

Dungen – Ta Det Lugnt 2004-2019 (Pustervik Stora Klubben) kl 22.00

Arr. skriver; ”I rent vredesmod efter debutalbumets ljumna recensioner spelade Gustav Ejstes och hans bandmedlemmar in i en sommarstuga i Småland, och 21a Juni 2004 släpptes “Ta Det Lugnt”, ett album som skulle ge “före och efter” en helt ny betydelse i psych-rock världen.

När den gavs ut var det inte längre någon som tvekade på bandets kapacitet; den här skivan var oemotståndlig för en hel värld, även om de inte förstod ett ord Gustav sjöng.

15 år har gått sedan “Ta Det Lugnt” släpptes och den omnämns fortfarande som ett av de mest inflytelserika albumen i modern musik – Tame Impala, Deerhunter och Unknown Mortal Orchestra är bara några av musikerna som anger den som en absolut milstolpe.Denna sommaren kommer Dungen, för första gången, framföra “Ta Det Lugnt” i sin helhet.”

Lineup: Gustav Ejstes (sång) Reine Fiske (gitarr) Johan Holmegard (trummor) och Mattias Gustavsson (bas) .

Tami Neilson (Tryckhallen, Falkenberg)

Arr. Rootsy Granstigen skriver; ”Född i Kanada, numera bosatt på Nya Zeeland.
Tami Neilson är en fantastisk entertainer och en naturkraft som inte kommer att lämna någon oberörd. Nämn en ton och hon sätter den utan besvär.
Med en röst full av soul, som hämtad rakt ur country och rockabillyns guldålder, har hon beskrivits som: ”A red-hot honky-tonker, någonstans mellan Patsy Cline och Wanda Jackson nästan lika sofistikerad som Peggy Lee. Tamihar sagt att hon ”sjunger musik från en era snarare än från en genre”

Jag såg henne med band när hon spelade på Lisebergs Taubescen 9 september 2017. Imponerande röststark med bra material.

The Cadillac Band (Hasses Loge, Frillesås)

Kajsa Anna Isaksson (KoM musik & bar)

KoM skriver; ”bjuder på känslofylld, vacker vispop och jazz tillsammans med sitt eminenta band!!

Hjorth/Jullander /Ross (Unity Jazz) även 15/6

Unity skriver; ”En av Sveriges mest intressanta pianister just nu, besöker Unity! Magnus Hjorth kommer ursprungligen från Laholm, men har sedan många år tillbaka bott i Köpenhamn, där han har blivit en av stadens mest eftertraktade pianister. Han har samarbetat med såväl Malene Mortensen, Snorre Kirk som Danska Radions storband, och drivit sin egen trio, Magnus Hjorth Trio, med stor framgång.

På bas och trummor har vi Göteborgs-duon Adam Ross och Arvid Jullander. Det bjuds på egna kompositioner samt väl utvalda guldkorn ur den klassiska jazzrepertoaren i nya, spännande arrangemang.”

———————————————————————————————————–

Lördag 15 juni

Lucy Woodward & Charlie Hunter (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Charlie Hunter är en flitigt anlitad gitarrist med aningen fler strängar på sin lyra än normalt, han anses nämligen vara en auktoritet på både sju och åttasträngad gitarr. Han har arbetat med artister som Norah Jones, Mos Def, John Mayer ochD’Angelo och trollbinder sina åhörare med sitt unika melodiska och rytmiska spel.

Lucy Woodward slog igenom med topp40hiten ”Dumb Girls” och har sedan dess släppt ett album på den legendariska ”jazz Verve”-etiketten och på Snarky Puppy-etiketten – ”GroundUP Music”. Hon har även körat bakom ikoner som Rod Stewart, Celine Dion och Barbra Streisand.

Charlie Hunter och Lucy Woodward är kända för att utmärka sig i olika genrer, de två veteranmusikerna har rört sig i liknande kretsar innan de slutligen teamat upp för turné i 2018. Efter turnén spelade de även in en skiva med sina favoritlåtar, covers av artister som Blind Willie Johnson, Terence Trent D’Arby och Nina Simone.

Charlie Hunter – g., Lucy Woodward – s., och Niek de Bruijn – tr..

Star Night Festival (Liseberg Lilla Scenen)

Liseberg skriver; ”Kvällen bjuder på en musikalisk och visuell tidsresa där 1950-talets bästa country och rockabilly-låtar spelas av T.B And His Rhythm SwingTones, Ed Cavin And The Blue Kings,  och Troutmen. Konferencier: Anna-Mia Bonde.

Starnight festival är en musikalisk och visuell tidsresa där artisterna framför ett urval av 1940 och 50-talets absolut bästa swing, rockabilly och rock’n’roll låtar på tidstrogna instrument och med tidstypisk teknisk utrustning. Under en kväll på Liseberg återskapas en musikföreställning som den kunde låta (och se ut) någon gång under 1950-talet.

Årets presentatör:
Anna-Mia Bonde, Näktergalen från Göteborg med en fot i den Värmländska myllan och den andra i Västkustens salta vatten.Uppvuxen i en operafamilj och utbildad både på Balettakademien i Göteborg och musikhögskolan i Stockholm! Under sina drygt 20 år som professionell sångerska har hon delat scen med alla från Thore Skogman till de dubbelt grammisnominerade hårdrocksbandet The Nightflight Orchestra.

T.B And His Rhythm SwingTones (18.20-19.25)

En eminent orkester som levererar swingmusik på ett fullständigt överrumplande tidstroget sätt. ”T.B And His Rhythm SwingTones” är starkt influerade av artister som: Nisse Lind Hot Trio och Svenska Hot Kvintetten.

Ed Cavin And The Blue Kings (19.30-20.30)

Är en rockabilly/rock’n’roll trio som bildades i september 2015. Trion härstammar från Enviken i Dalarna och har ända från början spelat primitiv & genuin 50-tals rock’n’roll.

Bandets första inspelning ”Love Me” släpptes som en demo på YouTube tidigt under 2016. Detta resulterade i att en första spelning utomlands blev bokad, och detta innan bandet hade gjort sin första spelning överhudtaget!

Troutmen (20.45-21.45)

Ett väletablerat rock’n’ roll och rockabillyband från Östmark i Värmland. Troutmen har valt sina låtar med omsorg och bjuder på en blandad kompott av 50-tals rock’n’ roll, nyare rockabilly och en hel del stämsång. Bandet får sin inspiration från artister som Stray Cats, The Boppers och Dave Edmunds.

Sven B Good And The Blues Stompers (KoM musik & bar)

Sven Lorentzon sång/ gitarr, Anders Elisson gitarr, Conny Sävmo bas, P-O Hesselbom trummor.

Magna Mater /Dennis Kalla(Folk)

Folk skriver; ”Magna Mater har varit en ledande gestalt i den nya psykedeliska våg som strömmat in över landet. Gång på gång har de lyckats övervinna de mest kritiska av lyssnare. Det bekräftar att det är ärligheten och närheten i deras musik som gör dem unika. Likt The Band, Fleetwood Mac, Greatful Dead och Allman Brothers Band ligger fokus på oslagbar tajthet, improviserade instrumentala jam och stämsång. 
Trots sin unga ålder har de sedan starten hunnit dela scen med en rad internationella band så som Kadavar, Danava, The Warlocks, Vetiver och GospelBeacH. Till svenska akter som Trummor & Orgel, Den Stora Vilan, Mylla, Kebnekajse och Sienna Root.”

Dennis Kalla är uppvuxen i Sveriges nordligaste stad, Kiruna. Singer/songwritern beskrivs bäst som en blandning av innerlig indie-americana och naken Sam Smith-pop.
Eller som musiktidningen Pure Magazine i Irland beskrev honom: ”Sad, haunting, and brutally honest”

Efter snart fem år av livespelningar i Sverige, USA, Ryssland, och Europa släpps nu EPn ”4 AM”, producerad av bland annat Niklas Berglöf (Linn Koch Emmery, Erik Lundin, GRANT, Vasas Flora & Fauna, Love Antell mfl). ”4 AM” följs av en sommarturné i Sverige. ”

Lindekrantz Rhythm & Soul (S/S Marieholm)

Pilen och Simon

Simon Lindekrantz sång, Henrik ’Pilen’ Pilquist gitarr, Gian Kündig bas,
Abbe Abrahamsson trummor med soulig blues & bluesig soul.

Alleycat Allnighter; The Dwarves/Massgrav/Hotet/The Dahmers/Pribs (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Minns ni den utomordenligt mingelvänliga garagepunkminifestivalen på Musikens Hus i augusti förra året? Två våningar, 2 scener, asmycket bra band o bara gött folk? Det är dags igen gott folk!

THE DWARVES (US)
The Dwarves liveframträdanden beskrivs ofta som kreativt mayhem, eller enbart mayhem om du frågar vissa. De här wrestlingtokiga provokatörerna började på 80-talet som ett garagerockband, för att sedan formas till mer melodiös punkhardcore för att sedan hamna i pop-punksvängen osv.

MASSGRAV
Hata snuten. Hata högern. Hata din chef och ditt jobb. Stirra dig själv i spegeln och läs upp jantelagen högt för dig själv. Vrid upp volymen högt och spela rock n roll så snabbt du kan. Grattis, nu är du som Massgrav.

HOTET
Hotet spelar snabb, melodiös, aggressiv och peppig jeansjackepunk på svenska. Det är växelsång, ståtrummor och låtar om livets jävlighet. Hotet numera är husband på Alleycat Allnighter (jaja, det är bara andra gången vi kör men vi räknnar kallt med o hoppas på att de kommer att köra varje år!)

THE DAHMERS
Kristiandstads köööngar kommer äntligen tillbaka till Göteborg. Med sitt Jay Reatard-doftande garagepunk/powerpop/whatever-sound lyckas de med konststycket att få både genuina raaawkers o tvättäkta punx att gå loss på deras sound.

PRIBS
PRIBS är ett kuddrum fyllt av svett, blod och adrenalin. Störiga idioter ifrån Hjällbo som har ett gemensamt mål att nå ”Burn Rock” som är den största och mest äkta kraften man kan nå. Ljudet kan liknas känslan av en varningsskylt som det står ”Danger” på. PRIBS har en EP bagaget och en kommande singel och en jävla massa mer planer därtill! Ett måste att se live då deras scenidioti ej går att fånga i en studio”

——————————————————————————————————————–

Söndag 16 juni

Lucy Dacus/Majken (Oceanen)

Arr. skriver; ”Lucy Dacus är en hyllad singer-songwriter från Richmond i Virigina. Hittills har hon släppt två album – båda med ärligheten i första rummet – som har tagits emot med öppna armar av såväl fans som kritiker. Under fjolåret släppte Dacus albumet Historian och hann även med att släppa musik med supertrion boygenius, som hon utgör tillsammans med Phoebe Bridgers och Julien Baker. En hyllad röst och talangfull låtskrivare som bara börjat sin resa.”

The Goddamn Gallows/Hola Ghost/OLd Kerry McKee (Musikens Hus)

GODDAMN GALLOWS (US)
Arr. skriver; ”Tänk dig en whitetrashcocktail med bluegrass, punk, ghb, en husvagn, några utslagna tänder o en truckerkepa och ja där börjar du närma dig The Goddamn Gallows. Jag har själv velat se dom i 10 år men tvekade först till om jag vågade boka dom en söndag i början på sommaren,

HOLA GHOST (DK)
Personligt favoritband PUNKT. Vi snackar Pete (Mad Sin/Nekromantix/Dead Kings) o Kristian (Nekromantix) o Jeppe. Kalla det mexican death surf, kalla det det mariachipunk, kalla det vad du vill. Variation förnöjer o Danmarks bästa rackare gör en aldrig missnöjd.

Det som var en dynamisk duo är nu en fem man stark orkester då en trummis samt två trumpetare tillkommit! Jag skulle kunna skriva så mycket om hur hyllade de är o om hur Rancid älskar dom osv, men jag skiter i det då deras musik är nog för att folk ska fatta. (Om du minns det sent påbokade grymma supportbandet till Flogging Molly tidigare i vår så var det just Hola Ghost du blev överkörd av!)

OLD KERRY MCKEE

För dig som inte känner till Old Kerry McKee se tidigare så är det en artist och one-man-band baserat på svenska landsbygden i utkanten av byn Larv mittemellan Falköping och Trollhättan. Han började som en dödsmetallmusiker men ersatte så småningom bandmedlemmar med akustisk gitarr, hembyggda trummor och en gammal skivspelare.”

Fritjof Norrmo – Release Fest (Holy Moly)

Arr. skriver; ”Den 16e Juni så vill jag, tillsammans med er, fira att jag har släppt en sprillans ny singel (!!!) för första gången på 4 år. Denna gången har jag teamat upp med den grymmaste Erik Petterson Sjöqvist för en serie av riktigt härliga låtar och videos som ligger mig väldigt nära till hjärtat.”

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *