Konserter i Göteborg med omnejd 23-28 juli 2019

Tisdag 23 Juli

Christian Kjellvander (Liseberg Lilla scenen)

————————————————————–

Torsdag 24 juli

Benny Andersson Orkester med Helen Sjöholm och Tommy Körberg (Trädgårdsföreningen)

——————————————————————————————————–

Fredag 25 juli

Hurula (Liseberg Stora Scenen)

Lars Demian & David Tallroth (Nefertiti)

Eagle-Eye Cherry (VillaBelparc)

Rootsy Summer Fest (Hwitans Trädgård)

Israel Nash/Cordovas/

————————————————————————————————————

Lördag 27 juli

Israel Nash & Cordovas (Liseberg Lilla Scenen)

Israel Nash (US) Kl 21

Jag med Israel Nash efter konserten

Arr. skriver; ”Israel Nash är en artist som överträffar sig själv hela tiden. Israel Nash är ständigt i rörelse, på väg mot perfektion. Låtar och melodier är urstarka och Israel och bandet närmar sig alltmer den perfekta formen, som kombinerar finess med tyngd och spontanitet med exakthet. Och med åren har Israel jobbat sig till en alldeles oerhörd pondus och scennärvaro. Utan större åthävor håller han publiken i ett järngrepp från ögonblicket han kliver upp på scen.

Cordovas (US) kl 19.30

Varje gång man upplever Cordovas förbluffas man av den rastlösa energin, samspelet och viljan att skapa musik som förenar medvetenhet om tradition med ständig oförutsägbarhet, precision med improvisation och ett starkt kollektiv med stora, enskilda personligheter. Med nya, starka plattan That Santa Fe Channel i bagaget återvänder Cordovas till Skandinavien i under 2019, efterlängtade av många!

Louise Hoffsten (Villa Belparc)

Arr. skriver; ”Att leva upp till beskrivningar som folkkär och Sveriges bluesdrottning är det få artister som kan bära. Louise Hoffsten förtjänar och lever upp till dem båda. Med sin respektingivande 30åriga solokarriär som förutom bluesen även omfamnat genrer som rock, visa, folkmusik och jazz har hon successivt spelat sig in i publikens hjärta.

Trots att Louise Hoffsten mer eller mindre ständigt turnerat så var det flera år sedan hon spelade med en klassisk bandsättning- och äntligen är det dags! Låtar från hela hennes karriär levereras här på det sätt som många vant sig att höra dem: rösten, munspel, trummor, bas och glimrande gitarrer.”

Rootsy Summer Fest (Hwitans Trädgård,Falkenberg)

Arr. Rootsy skriver; ”När Judah & the Lion var här på turné 2015 höll de på att slå igenom totalt hemma i USA och vi pratade om att det kanske var sista chansen att se dem här, åtminstone på mindre scener. Och visst fick vi rätt. Det blev precis så, nu är det normalt stora arenor som gäller. Men till vår stora glädje hade vi ändå fel. Judah & the Lion älskade att turnera i Rootsyland och i strid med alla marknadsstrateger och räknenissar insisterade de på att komma tillbaka till Sverige och Rootsy för några spelningar i juli! Och de gör det med den alldeles färska plattan ”Pep Talks” i bagaget.

Judah har förmågan att skriva låtar som gör det omöjligt att sitta still, eller för den mer blygsamme åtminstone att stampa takten till. Bandet kan liknas med det brittiska fenomenet Mumford & Sons, utan att för den delen på något sätt tappa det autentiska och ärliga som finns i den djupt rotade amerikanska folkrocken.
Jesper Lindell debuterade med EP:n ”Little less blue” för två år sedan och skapade ett eko i musiksverige. Efter framgångarnamed EP:n fortsatte Jesper med föreställningen ”Who By Fire”, den First Aid Kit-organiserade hyllningskonserten till Leonard Cohen som förevigades utav SVT och spelades för utsålda hus.

Den 24 maj släppte Jesper sitt första fullängdsalbum ”Everyday Dreams”. Det är resultatet av ett långt och hårt arbete. Ett enträget slit för att skapa något eget och unikt– och en kamp för att vinna kreativ frihet.

David Ritschard gör något så svårt som country på svenska utan att föra tankarna till dansband. På nya plattan ”Brobrännaren” står berättelsen i fokus samt den kompromisslösa kärleken till den hårt arbetande människan som alltid eller oftast drar nitlotten. Inte strikt självbiografiskt men alltid personligt från trakterna kring den södra tunnelbaneleden. ”

Palindromen (KoM musik&bar)

KoM skriver; ”Coolt ungt rockband från Götet, som hämtar inspiration från indiepop och garagerock med inslag av postpunk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *