Konserter i Göteborg och Norra Halland 29 juli-4 augusti 2019

Måndag 29 juli

Linda Gail Lewis/Augie Meyers (Hasses Loge,Frillesås)

Tisdag 30 juli

Franska Trion (Liseberg Lilla Scen)

Liseberg skriver:”Franska trion bildades 2002. Ett kultförklarat band som sakta men säkert fått en allt större publik. Musiken är ett kapitel för sig och det är svårt att jämföra den något annat.

Liveframträdandena har en intensitet och närvaro som inte liknar något annat. Deras personliga prägel lyfter fram något alldeles allmängiltigt och blir därför också väldigt drabbande. Det är Sturm und drang och det är Duende. Texterna har ett oerhört driv och forsar fram sorgligt, extatiskt, lysande och ibland ganska komiskt, med hjälp av rytmernas och rimmens magi.”

Göran Fristorp (Högsbo Kyrka)

Arrangör är Högsbo församling i Göteborg.
En sommarkonsert med vispoeten Göran Fristorp.

——————————————————————————————————————-

Onsdag 31 juli

Det Brinner (Nefertiti)

Nef. skriver: ”Göteborgs älskling Matilda Sjöström verkar som soloartist under namnet Det Brinner!

Det Brinner gör “gråtdisco” med extremt ärliga och starka texter, en dansdriven pop i en ilsken uppgörelse med det som skaver. 2016 släppte hon sin första singel, Sanna Sanningen. Hösten 2017 kom fullängdaren Så låt mig vara och redan sommaren därpå släpptes singeln Jag lovar dig. Kort efter det tog Matilda Sverige med storm på Statement Festival med ett magiskt framträdande som fick både publik och medverkande på scen att gråta!

I november släpptes singeln Tänker inte bry mig som även den vill höja en näve för att allas rätt att få vara sig själva och än en gång gör Det Brinner en låt som känns perfekt på nattklubbens mörka glittrande dansgolv. Nu njuter vi av nya singeln Ljuger mig rätt i ögonen (26 april) och väntar med spänning på albumet som kommer till hösten.

Till Nefertiti kommer Det Brinner med hela stora bandet, tillsammans spelar de purfärska låtar som garanterat kommer få dig att dansa och i bästa fall även gråta.

Danko Jones/Hank von Hell (Liseberg Stora Scenen)

Hank von Hell (NO)kl 19.00

Arr. skriver; ”Först ut är norska Hank von Hell. För åtta år sedan förlorade rockvärlden en av sina största. Den ikoniske frontmannen i Turbonegro, Hank von Helvete, klev av scenen, lade hatten på hyllan och deklarerade att han aldrig någonsin skulle ta på sig den  igen. Men, likt Fågel Fenix reste sig Hans-Erik Dyvik Husby ur askan, och i elden återföddes Hank von Hell! 

I slutet av sommaren släpptes första singeln Bum To Bum och nu aktuell med som albumet Egomania ger sig Hank ut på turné runtom i Skandinavien i sommar.” 

Danko Jones (CA) kl 21.00

Det kanadensiska rockbandet Danko Jones startade 1996 i Toronto och har sedan dess släppt 10 hyllade album och listtoppande singlar. Men framförallt är Danko Jones ett band som bör upplevas live. Bandet är kända för sina energiska och intensiva liveshower, för att ge allt och lite till på scen.

De fångade tidigt den svenska publikens hjärta och släppte dessutom sina första album på det svenska skivbolaget Bad Taste Records. Nu är de aktuella med singlarna Burn in hell och We’re crazy, från det kommande albumet som väntas släppas under 2019.”

Sky High (KoM musik&bar) även 1 augusti

KoM skriver; ”Med Clas Yngström i täten lär taket lyfta på KoM denna afton!! Bandet får förstärkning av fina sångerskan Petra Kvännå!!

————————————————————————————————————-

Torsdag 1 augusti

Lisa Miskovsky (Villa Belparc)

Arr. skriver; ”Lisa är en av musiksveriges absolut mest etablerade och största artister och låtskrivare. Sedan tidigare har hon sålt drygt 200 000 album, vunnit två Grammis, erhållit fem Rockbjörnar, medverkat i Melodifestivalen med mer med mer med mer.

Lisa Miskovsky är aktuell med nytt material och en ny efterlängtad turné! Med sig i bagaget har hon en helt ny repertoar med nyskrivna låtar, som kommer att släppas under 2019. Detta blir den första utgivningen av Lisa sedan 2013! Våren sommaren hösten 2019 åker Lisa på turné med fullt band.”

Avantgardet (Liseberg Lilla Scen)

Liseberg skriver; ”Med 2018 års mest kritikerrosade album Alla känner apan och dubbla Grammisnomineringar i bagaget, ger sig Avantgardet ut på ny Sverigeturné i vår.

Det ständigt aktuella indiebandet avslutade innan jul sin hyllade höstturné om vilken Hymn bland annat skrev ”100 rockskribenter före mig har inte fel. Avantgardet är Sveriges bästa liveband.”

Förutom att bandet släppt tre fullängdare på drygt två år, samtliga unisont hyllade av både kritiker och publik, är Avantgardet även ett av Sveriges mest flitigt turnerande band och som ett resultat har de en av landets mest hängivna fanskaror. Något som tydligt sätter sin prägel på de vida omtalade spelningarna.”

——————————————————————————————-

Fredag 2 augusti

Alice Francis (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Den unga, begåvade vokalisten Alice Francis tar 20-talsjazzen till vår tid med elektroniska tolkningar av swing. Förbered er på toppklassig scennärvaro och eleganta uppträdanden.

Efter hitlåtar som Shoot him down och St. James Ballroom, turnéer tillsammans med DJ:n och artisten Parov Stelar samt bandets egna tre år långa världsturné är de nu aktuella med sitt nya sound.

Efter albumet Electric Shock (2017) valde Alice Francis, Goldielock och Chul-Min Yoo att bredda sitt sound från den rena elektro-swing de tidigare jobbat med och öppnade upp för neo swing, bländande pop samt groovy hip hop. Francis kombinerar swingdans från det “Glada 20-talet” med hip hop-dans på ett sömlöst sätt. Ett otroligt postmodernt trendband som självsäkert säger att de är: Today´s jazz!”

Alice Francis – sång Goldielocks – sampler, och Chul-Min Yoo – harmonizer

Linnea Henriksson/Markus Krunegård (Liseberg Stora Scen)

Liseberg skriver; ”Två av popsveriges största på en och samma kväll. Den här gången är temat svensk pop och uppträder gör inga mindre än Linnea Henriksson och Markus Krunegård.

Markus Krunegård kl 19.00

Markus Krunegård inleder kvällen på Stora Scenen den 2 augusti. Förra året släppte han det första nya materialet på flera år. Sedan albumet I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav, på en ö, i en bar, i huvet på en idiot har Markus återigen bekräftat sin ställning som en av de största inom svensk musik just nu. Höstturnén präglades av utsålda spelningar och, som kronan på verket, en Grammisnominering som Årets textförfattare.

Linnea Henriksson kl 21.00

Kvällen fortsätter sedan med Linnea Henriksson, en av Sveriges mest uppskattade artister som vid sidan av sin musikkarriär gjort sig populär som programledare för bland annat Musikhjälpen och Spotifys första egenproducerade svenska podcast ”Equalizer”.

Priser/utmärkelser

2013 Årets artist, P3 Guld
2015 Alice Babs jazzstipendium
2016 Ulla Billquist-stipendiat
2019 Årets pop, P3 Guld

Atomic Swing (Villa Belparc)

Arr. skriver; ”Atomic Swing kommer under sommaren 2019 göra ett fåtal spelningar i Norden, och den 2 augusti kommer de till Villa Belparc! Ett tillfälle som inte kommer åter, så kom och upplev denna återförening hos oss och fyll på med härliga musikminnen!

Sättningen för 2019 består av Niclas Frisk, Michael Lohse, Henrik Berglund, Helen Prim och Daniel Bengtson. Dags att avnjuta brygden igen, Stone me into the Groove”

LOK (Pustervik Stora Klubben) även 3 aug

Arr. skriver; ”Efter 17 års total tystnad… Göteborgsbandet LOK är tillbaka. Återförenade för en exklusiv sommarturné 2019 tänker bandet hylla sina fans och spela albumet Naken, Blästrad och Skitsur som fyller 20 år.

Mer enade än någonsin är bandmedlemmarnas mål att leverera svettiga konserter för både gamla och nya fans som inte hann se bandet under dess korta existens. Detta kommer ske sommaren-19 på några utvalda festivaler i Sverige och Norden.”

Christoffer Johansson (KoM musik&bar)

KoM skriver; ”Bluesmannen som med osviklig känsla för dramatik och spänning återskapar blues, bergsballader och annan amerikansk folkmusik från 1900-talets början!!

Emrik med vänner (Kronhusgården) kl 18

Arr. skriver; Sångaren Emrik M-Rock Larsson, välkänd från bandet Stonefunkers, tar med sig spelkamraterna Johan Johansson – piano och Anders Augustsson-gitarr och bjuder på en show där Emrik sjunger, dansar och spelar både Stonefunk, svenska låtar som Lögnhalsen och lite utvalda sköna sommarcovers som Cornelis och Sinatra.”

Ulf Lundell (Societetsparken, Varberg)

Bandet består av Karin Hellqvist på fiol, Markus Olsson på sax och diverse klaviatur, Janne Bark på gitarr, Jens Frithiof på gitarr, Surjo Benigh på bas och Andreas Dahlbäck på trummor. Bandet

—————————————————————————————————————–

Lördag 3 augusti

Gyllene Tider/Chris Kläfford/Christof Jeppsson (Ullevi)

Arr. skriver; ”Efter 40 år tackar Gyllene Tider för sig med avskedsturné.

”Vi är helt förstummade och överväldigade av intresset till våra konserter i sommar. Så det är med stolthet vi, än en gång, inser att vi behöver flytta upp vår spelning i rikets näst största stad till majestätiska Ullevi. Det är tredje gången detta händer för oss och vi hoppas förstås på ännu ett jättekalas mitt i Göteborg och mitt i den svenska sommaren. Vi syns!”, hälsar Gyllene Tider

Gyllene Tider har oftast bara kunnat jämföras med sig själva – ”Återtåget”-turnén 1996 slog till exempel alla dåvarande rekord med 300 000 besökare, bara för att petas ner till andraplatsen när gruppen åtta år senare firade sitt 25-årsjubileum inför en publik på nära en halv miljon rusiga fans. Även ”Dags att tänka på refrängen”-turnén 2013 tog sig in på rekordlistan. Av de fyra största turnéerna i Sverige genom tiderna innehar Gyllene Tider plats ett, två och fyra. Ska sommarens avskedsturné bli ett nytt rekord?”

Chris Kläfford från Ramsberg i Lindesbergs kommun blev vinnaren i 2017 års upplaga av Idol. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkningar av låtar som ”Imagine” och ”Utan dina andetag”. Chris framträdande av ”Imagine” från Idols slutaudition är det klipp som fått mest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal.

Debutsingeln ”Treading Water” gjorde allt annat än att trampa vatten och tog sig direkt in på Spotify-listans förstaplats. Han fick även en platinaskiva för låten.

Under sommaren 2018 reste Chris land och rike runt med en turné på över 50 stopp. Han stannar inte där, under hösten gav han sig ut på en större turné, ”The imagine tour ” med fullt band och stor produktion och släppte även senaste singeln ”Sick”. Nu söker han lyckan på andra sidan Atlanten med framträdande i det amerikanska tv-programmet America’s got talent.

Christof Jeppson från Haland även förband

Säve Festivalen 2019

Säve Festivalen är den andra upplagan av Säves egna festival. På kvällen spelar band som Snowstorm, M-Rock, Just Lizzy (Thin Lizzy Tribute), Vision – a tribute to ABBA, Motvind, Lollo Gardtman, Pirata och Vandor, fler artister tillkommer. Under dagen blir det uppträdande för de yngre med bland andra Allgott & Villgott. ”

Rein (Liseberg Lilla Scenen)

Liseberg skriver; ”REIN har mer attityd än någon annan svensk debutant i år” skrev Fredrik Strage när hon debuterade 2016 i januari med sin självbetitlade EP ”REIN”. Sedan dess har hon uppträtt på P3 guld galan 2017, där hon även nominerades till ”Årets Nykomling” och ”Årets Dans”. 2017 släppte hon sin andra EP ”Freedoom” som blev hyllad av bland annat Jan Gradvall – ”Extremt talangfull” och Per Sinding Larsen -” Det här är rå, hård, feministisk och futuristisk underklasspop som både skriver lite historia och håller högsta klass.”

Mats Westling (Café Kronhuset)kl 17

—————————————————————————–

Söndag 4 augusti

Stiff Little Fingers + The Headlines (Pustervik Stora Klubben)

Arr. Triffid skriver; ” augusti kommer det legendariska nordirländska punkbandet Stiff Little Fingers till Sverige för tre spelningar.

1 augusti: Stockholm, Fryshuset Klubben
2 augusti: Malmö, KB
4 augusti: Göteborg, Pustervik

Redan 1977 bildades Stiff Little Fingers i Belfast. Debutalbumet Inflammable Material kom 1979 och firar alltså 40 år. Förutom några års uppehåll på 80-talet har de hållit på oavbrutet i alla år och blivit ett av de allra mest uppskattade punkbanden. Sångaren och gitarristen Jake Burns har hela tiden fört bandet framåt så det är med god rätt Stiff Little Fingers kan kallas för punklegender.”

The Headlines är ett punk- och rockband från Malmö. De har släppt fem album och en EP sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *