Konserter i Göteborg med omnejd 24-30 september 2019

Tisdag 24 september

The Animals (Kungsbacka Teater)

Onsdag 25 september

Georg Meggs (Café Hängmattan)

Arr. skriver;”Georg Meggs har fått mest uppmärksamhet för de starka texterna och bandets intensiva liveframträdanden och har kallats ”Bästa bidraget i kategorin ’blues på skånska’ på mycket, mycket länge”.

Georg Meggs (sång och munspel), Filiph Englund (gitarr), Bruno Oberdoerfer (bas)

Joni Mitchell-hyllning (Bengans Fik)

Kitok (Nefertiti)

Nef. skriver: ”Kitok har med en omisskännelig röst och en sällsynt energi plöjt upp en egen fåra inom svensk hiphop. Eller rättare sagt i svensk musik på det hela taget. Oavsett genre. En röst för landsbygden i allmänhet och sina samiska rötter i synnerhet. Men också en modig, kreativ kraft som alltid gått sin egen väg.Inland Empire är Magnus Ekelunds tredje album som Kitok, det alias han tagit från sitt samiska släktnamn.

Debuten, platinastreamade Paradise Jokkmokk präglades av revanschlusta och uppföljaren #Darkwebdetox av identitetskris. Inland Empires berättelse är en om längtad och saknad. Två närbesläktade känslor som här riktar sig åt helt olika håll. Längtan efter att slå sig fri från sin bakgrund. Saknad efter en plats som inte längre finns. ”

——————————————————————————————————————-

Torsdag 26 september

Magnus Uggla (Rondo) (spelas till 14 december)

Efter 90 slutsålda föreställningar på Göta Lejon i Stockholm är det klart att Magnus Uggla tar den hyllade showen till Rondo på Liseberg!

Magnus Uggla har levererat hits under 40 år, sålt 23xPlatina och haft sjukt många listettor. Trots detta har hans tidigare shower alltid baserats på ny musik, ”ingen gammal skåpmat”, för att citera Uggla själv. Nu blir det ändring på det! På publikens begäran gör nu Uggla något han aldrig gjort förut – en hitshow, en hitkavalkad av sällan skådat mått.  Alltså inget nyskrivet skit.

”VARNING PÅ STAN NU MÅR KUNG I BAREN ILLA IGEN” har premiär på Rondo i Göteborg den 26 september och spelas fram till 14 december.

Full fart framåt har alltid varit mitt rättesnöre. Tre krogshower har jag avverkat, den första 98, den andra 2005 och den senaste 2012. Mitt enda krav när jag skrivit på en föreställning har varit att den enbart skall innehålla nytt material, ingen gammal skåpmat. Publikens krav har varit det motsatta men benhård i min uppfattning har jag aldrig fallit till föga. Aldrig. Förrän nu.

Till min show på Rondo lägger jag mig platt. Publiken skall få vad publiken vill ha, och det med råge. Bara gamla låtar. I den showen är det sålunda dags att blicka bakåt och få svar på spörsmålen. Hur gick det egentligen för Disco-Kaj, för Jerry eller för de hotta brudarna från Djursholm? Eller för Trubaduren Mats och Jonny Balle? Magnus Uggla

Jonas Gardell- Queen of Fucking Everything (Lorensbergsteatern)(spelas till 14 december)

Arr. skriver; ”I en tid då hatet breder ut sig, demokratin hotas, USA:s president är en livsfarlig pajas, och Rysslands president är en maktfullkomlig despot, klimatförändringarna får skogarna att brinna och ett parti med rötter i nazismen vuxit till ett av Sveriges största återvänder Jonas Gardell till scenen med en föreställning som vill ingjuta livsglädje, mod och motstånd. 

Queen of f*cking everything blir ett hejdundrande spektakel med stor orkester och ensemble.

Anna Kruse tolkar Edith Södergran (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Anna Kruse  är en svensk jazzsångerska som för tjugo år sedan bosatte sig i Danmark där hon har etablerat sig som ett namn att räkna med. Hon har i hög grad intresserat sig för att tonsätta den Finlands-svenska poeten Edith Södergrans dikter och har vid det här laget sjösatt tre releaser med dessa dikter som allihop inhöstade ett stort antal stjärnor och rosor från recensenterna i Norden.  

På senaste albumet Himlens rand 2017 och på EP-utgivningen Till Fots, som kom till stånd då Edith Band firade 10-årsjubileum, medverkar skådespelerskan och Edith Södergrantolkaren Stina Ekblad med diktuppläsning.. 

Lyrikern Edith Södergran (1892-1923) blev bara 31 år gammal. Hon dog av TBC efter att ha levt sina sista sex år i livet i stor fattigdom. Men Södergran var mycket mer än sjuk och fattig. Hon var också en ung kvinna som visste vad hon ville med humor och ben i näsan. Hon var före sin tid genom att våga uttala sig som kvinna. Södergran fick aldrig möjlighet att själv uppleva den status hon senare fick som nordisk poet, vars litteratur är en del av de svenska skolelevernas kursplan och som har översatts till ca 50 olika språk.

Till konserten berättar Anna på ett varmt och sprudlande vis om Ediths bara 31-åriga liv och hennes poesi, mellan sångerna. Missa inte denna fantastiska upplevese där både bildning och underhållning erbjuds på ett genuint och professionellt vis.

Anna Kruse – sång, Nicholas Kingo – piano, harmonika, såg
Jeppe Holst – stränginstrument och Thomas Markusson – bas

Alexander Lövmark Sthlm Connection (Unity Jazz, Kyrkogatan)

Unity skriver; ”Alexander Lövmark är en av få svenska manliga jazzvokalister. Han komponerar och framför egenskriven, egensinnig och modern jazz samt är en vokal-improvisatör i absolut världsklass. Därtill är Alexander en mycket fin tolkare av den amerikanska standardrepertoaren. Allt detta understryks väl av 1:a platsen i Montreux Jazz Voice Competition 2017 i tät konkurrens med vokalister från hela vår jord. En kväll i standardjazzens namn med Alexander Lövmark på scen rymmer ofta såväl en hisnande konstnärlig höjd som en stor portion ogenererat publikfrieri! 

Denna kväll möter vi på vår scen, som många gånger förr, musiker av skandinavisk premium-klass. Tripple A rating helt enkelt. Från Stockholm lånar vi hit Calle Bagge på piano (Isabella Lundgren, Robyn) och Viktor Skokic på bas (Sarah Riedel, mfl). Bakom trummorna finner vi Lars ”Lade” Källfält, en Göteborgsk trumklenod vi alla ska vara mycket stolta över. Vi kommer att få höra musik som ligger bandet nära hjärtat. Orginalmusik, jazzstandards samt ”alternativa covers” kommer om vart annat att omfamna oss genom kvällen.”

Krister Classons Beatles (Aftonstjärnan) 26/9-29/9 + 3-6 okt

Rise and Shine + Predawn (The Abyss, Andra Långgatan 35)

Rise And Shine (Stockholm)

Arr. skriver; ”This Hard Rock Stoner Doomers have been playing over two decades, released 5 full length and various EPs, maintaining the old tradition of Heavy music, merging Hard Rock sound with 70s influences, southern rock, early Stoner and the vital elements of classic Doom Metal.

Predawn (Göteborg)

Doom Metal band formed in early 2017. Influences from Sabbath, Cathedral, The Obsessed, Dream Death, Paul Chain, Cirith Ungol etc. This young band from Göteborg have just release an EP Tape that sounds big, powerful, epic and refreshing in certain way, with the tones and colors of legends like The Obsessed, St Vitus and with a distinctive early 90s Doom sound.”

Bull´s Eye (KoM musik&bar)

.KoM skriver;.”Detta är bandet som har en bred blues- och rockrepertoar och ett tungt sound a la Chicago!!

Sam Outlaw /Lydia Luce (Hwitan, Tryckhallen, Falkenberg)

Lydia Luce

SWEDEN shows w/ support from Lydia Luce.
23 Sept – Halmstad Kulturhuset Najaden
24 Sept – Stockholm Nalen
25 Sept – Hultsfred Hotell Hulingen
26 Sept – Falkenberg Värdshuset Hwitan & Tryckhallen
27 Sept – Gothenburg Pustervik
28 Sept – Malmö Kulturbolaget

80-talsbarn – en show om decenniet som drev oss till vansinne (Konstepidemin) även 27 sep

Arr. skriver; ”My Quiet Companion erbjuder just nu 80-talsbarn, en rykande färsk musikshow om decenniet som drev oss till vansinne och som vi både älskade och hatade.n.

Programmet, som är ca 1 tim o 20 min långt, är fyllt med filosofiska funderingar kring historien, nuet och framtiden. Kända och okända 80-talsklassiker i helt ny skrud (bla Bowie, Madonna, Prince och Cyndi Lauper) blandas med egna låtar, personliga betraktelser och en stor dos humor. Allt inbakat i My Quiet Companions särpräglade sound: med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång skapar de närvaro och sväng där du kan luta dig tillbaka och lyssna till sångernas berättelser. ”

Sirius (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”Fyra musiker från Frankrike, Belgien och Norden. Spelar folkmusik på bla. nyckelharpa, fiol, säckpipa och durspel.

‘Sirius’ är ett samarbete mellan två duos med starka rötter och vildvuxen fantasi. Jonas och Josefinas musik bygger på svensk traditionell musik med fria associationer. Sophie och Baltazar spelar en musik där kommunikation och improvisation möter franskt och ungerskt tonspråk. Som kvartett spelar ‘Sirius’ egna kompositioner i en väv med inslag i sprakande färger och nya mönster.”

——————————————————————————————————————-

Fredag 27 september

Sam Outlaw + Special Guest: Lydia Luce (Pustervik Stora Klubben

Arr. Woody West skriver; ”Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw har gjort stor succé senaste åren med storslagna debutalbumet ”Angeleno” och starka uppföljaren ”Tenderheart”. Albumen är dränkta i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country.

Efter att ha jobbat i reklambranchen i 20-årsåldern och lirat på små barscener runt om Los Angeles så släppte den då 33-årige Sam Outlaw “Angeleno” 2015, producerad av legenden Ry Cooder och hans son Joachim Cooder. “Angeleno” och ”Tenderheart” introducerade Sam som en lika självklar som självsäker begåvning vars tidlösa countrypopmelodier är gjorda för att bli framtida klassiker på den amerikanska FM-radion bredvid likväl Gram Parsons och George Jones som Tom Petty och Dwight Yoakam.

Nyligen lämnade Sam och hans fru L.A. för Nashville, för att finna en bättre miljö att fostra deras två unga barn. Han gjorde sin debut på legendariska Grand Ole Opry 3 maj, samma dag som han överraskande släppte lekfulla koncept-Ep’n ”Hat Acts”, ett surrealistiskt honky-tonk drama.”
Med sig på turnén tar han sitt band, multiinstrumentalisten Kelly Winrich, bas och sång, gitarristen Stephen Musselman och unga Nashvillesinger/songwritern och multiinstrumentalisten Lydia Luce som är kvällens Special Guest och gör en eget det först.

West Of Eden med gäster; Timo Räisänen & Amanda Andréas/Julia Wiel Fredén (Stora Teatern)

Storan skriver; ”Efter över tjugo år tillsammans, elva album och mängder av utlandsturnéer kommer West of Eden hem. För första gången någonsin står Göteborgsbandet på Stora Teaterns scen där de bjuder in till en helkväll med hemliga (och inte så hemliga) gäster. Bland andra Timo Räisänen och Amanda Andréas!

West of Eden är ett svenskt folkmusikband med rötterna i den Engelska och Irländska folkmusiken. Under 20 år har bandet sakta men säkert byggt upp sitt rykte, och är numera ett väletablerat internationellt erkänt band som regelbundet turnerar i bl.a. Kina, Tyskland, Storbritannien och Benelux. Med ett högklassigt låtmaterial, starka texter, och dessutom med Jenny Schaubs kristallklara röst i centrum har West of Eden vant sig vid att bli kallade “The Best of contemporary folk” av Irish Music Magazine eller ”one of today’s most innovative folk bands” av Folkworld.

Man har spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker och i över tio år varit värdar för de populära Celtic Christmas-turnéerna. En konsert med West of Eden blir till en resa mellan akustisk historieberättande intimitet och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken.

AMANDA ANDRÉAS
En hållbar, klok , varm, sprudlande sångerska vars debutalbum ”Som Havet” (producerad av Håkan Hellströms gitarrist Simon Ljungman) kom i våras och möttes av strålande recensioner.

TIMO RÄISÄNEN
Från indierock till Ted Gärdestad-tolkningar. Från radiopratare till vinnare av Alla Tiders Hits med sin tolkning av Lyckliga Gatan. Timo räds inga utmaningar. Och han räds definitivt inte att stå på scenen med West of Eden

Julia Wiel Fredén är en singer-songwriter från Göteborg. Hennes texter och musik har en stark kärna av poesi men även av hennes brinnande engagemang för rättvisa. Musiken leker med det amerikanska countryfolk-soundet tillsammans med melodier som är inspirerade av svensk folkmusik. Julia har sedan 2017 spelat med sitt band Josephi som har släppt två singlar och ett album 2018. Hon kommer nu till Stora teatern som soloakt tillsammans med violinisten Lovisa Berggren. Längd: 15 minuter.

Dani M + Hot This Year Band (Trädgårn)

Arr. skriver;” Under våren släppte Dani M albumet ”Pusher 2”. Uppföljaren av förra årets album innehöll bland annat en av sommarens mest spelade låtar, ”FAME” (LeyLey). Tillsammans med Hot This Year Band kommer Dani M till Göteborg den 27 september. Under livekonserter kommer det bjudas på de största låtarna Dani M har släppt genom åren.

Majornas 3dje Rote (Musikens Hus) även 28 sep

Arr. skriver; ”Majornas 3dje Rote har varit en del av Göteborgs musikliv i flera decennier. Bandets nuvarande utformning har cirka 25 år på nacken. I cirka 25 år har man roat människor med sin alldeles egenhändigt formade ’folkmusik’.
Nu firar vi det på Musikens Hus i två dagar! Kom och möt bandet, gästartister och gästmusiker man samarbetat med genom åren. Det blir två sprängfyllda kvällar. Gästartister: Tomas von Brömssen och David Urwitz m.fl

Berras Bluesorkester XL (KoM musik & bar)

KoM skriver; ”Bertil Löfdahl förstärker sitt redan supercoola band med fina sångerskorna Elinor Sahlin och Annika Lidhammar. ”

Line Up (Unity Jazz) även 28 sep

Unity skriver; ”Ett tvättäkta all-star-band har skapats för att hylla musiken av Lenny Tristano. Denna supergrupp av otroliga Göteborgsmusiker har arrangerat den fantastiska musiken av Tristano med bravur. De har bjudit en av landets finaste gitarrister med en extra skarp blick på den traditionella stilen. En helkväll av sväng och fantastiska melodier utlovas.

Stockholmsgitarristen Pål Nyberg blev nyligen omnämnd i LondonJazz News som ”one of the continents strongest standard bearers of the straight ahead jazz guitar sound”.

Pål Nyberg – Gitarr
Eric Liftig – Tenorsaxofon
Axel Mårdsjö – Altsaxofon
Fabian Kallerdahl – Piano
Olli Rantala – Kontrabas
Lars Källfeldt – Trummor

Le Bandit + Peace on Earth (Oceanen)

Helena Lundström i Le Bandit

Arr. skriver; ”Le Bandit har i teorin existerat i 7 år men har inte förrän under det senaste året vågat sig ut i dagsljuset med sina starka texter som sjungs, viskas och ropas ut i ett ljudlandskap där den mörkaste basgången och de mest frigörande popmelodierna får samsas med larmiga syntar i både mättade och totalt avskalade arrangemang. Melankolin som ligger som ett skimmer över Le Bandits musik kan häröras till Helena Lundströms Norrbottniska bakgrund.

Peace on Earth startades 2017 när Axel Larsson tröttnade på att bara spela trummor. Han köpte en gitarr och började skriva låtar. Tillsammans med William Soovik (William Soovik Grandfinale, Paperwing) och Samuel von Bahr (Holy now) spelades den första skivan “Silent Killer” in under namnet Peace on Earth. Musiken som uppstod i denna konstellation blev en slags shoegazerock med inspiration från Nirvana, the Who och Radiohead. I höst släpps en ny skiva och under denna kväll på Oceanen kommer bandet premiärspela en massa ny musik!”

Nicolai Dunger + Lina Horner & Divers Mk (Masthuggskyrkan)


Arr, skriver; ”Våren 2019 gav Nicolai Dunger ut skivan Tonsättningar och andra sånger. Dunger tonsätter redan existerande psalmer ur den Svenska psalmboken, där han använder psalmens originaltext men skrivit ny melodi.

Mats Götherskjöld Trio (Porter Pelle, Klippan)

Arr. skriver; Majornasönerna Mats Götherskjöld och Gian Kundig med inlånade storstadsgitarristen Erik Ivarsson  Svenska visor blandas med egna låtar och covers från storheterna abroad.”

——————————————————————————————————————–

Lördag 28 september

Alice Cooper/Black Stone Cherry (Partille Arena)

Arr. skriver; ”Det har gått över femtio år sedan Alice Cooper chockerade en hel värld med sin skräckinjagande sminkning och sina storslagna shower innehållandes rekvisita som levande ormar, bödlar och giljotiner.

Som pionjär för den teatraliska hårdrocken och med inspiration hämtad från skräckfilmer, vaudeville och garagerock tog bandet världen med storm i början av 1970-talet. Efter fyra respektingivande decennier i strålkastarljuset och odödliga hits som ”Posion”, ”School´s Out” och ”Welcome To My Nightmare” valdes Alice Cooper in i Rock and Roll Hall of Fame 2011..

Special Guest är inga mindre än Black Stone Cherry.

Sister Soul (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Sångerskorna i Sister Soul delar samma starka passion för soulmusiken, de bjuder på tolkningar av soulens-hjältar som får dig att tappa hakan!

Sister Soul-medlemmarna har jobbat med musik i många år. Allt från samarbeten med stora artister till huvudroller i musikaler och egna skivsläpp. Bandet sattes ihop av Dan Linden, en välkänd pianist från Göteborg. Dan har spelat med några av Scandinaviens största artister och även varit musikaliskt ansvarig för stora musikaler som Hair och Little shop of Horrors.

Sister Soul; Kajsa Borg , Anniela Andersson, Kirsti Lucena och Lollo Gardtman

Bandet; Dan Linden – p., Richard Hauer – g., Martin Olsson – b. och Jakob Linde – tr.

Bruce Springsteen 70 år – Tribute (Åby Arena, Mölndal)

Arr. skriver; ” Klockan 18.00öppnar vår Springsteen-utställning med bilder, prylar och anekdoter. Mölndalsfotografen Jan M Lundahl har sedan 1999 fotat bandets alla turnéer i Europa, 2016 gav han ut fotoboken ”Bruce Springsteen and the E Street Band – From my point of view”. Det blir även en specialgjord tributefilm som visas i vår biografsalong vid flera tillfällen under kvällen.

Kvällen toppas med konsert av två av Sveriges bästa Springsteen-band; Little Street Band och Spring Street Band.

Viktor Olsson + Vilma Flood (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”2015 debuterade då 22-åriga Viktor Olsson med albumet ”Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med sina texter om att växa upp i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. Albumet spelades in under en sommar på Gotland tillsammans med Peter Morén och Tobias Fröberg. Tv-framträdanden avlöste varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015.

Hösten 2018 släpptes det självbetitlade albumet ”Viktor Olsson”. Barometern kallade albumet för ”Årets Bästa Platta på Svenska” och Göteborgs-Posten gav plattan 4 av 5 fyrar och skrev att Viktor Olsson sjunger bättre än någonsin. Det gav även Viktor Olsson nomineringar till GAFFA-priset samt att han mottog Live at Hearts låtskrivarstipendium.

I vår och sommar har Viktor även släppt hyllade singlarna ”Du Lever Livet” och ”Alla Pratar Om Forever”, och öppnat för Mauro Scocco och Tomas Andersson-Wij på Trädgår’n.

VILMA FLOOD

På nya albumet ”Moodswinger” har Vilma tillsammans med producenten Tobias Fröberg (Jill Johnson, Tomas Andersson Wij, Ane Brun, Frida Hyvönen mfl) utforskat musikaliska landskap långt bortom debutens mer blues- och countryinfluerade värld. Albumet spelades in i Tobias studio på Gotland mitt i mörkaste december och Vilma och bandet bodde i ett hus utan värme och eldade konstant.
Inspirationen kom från dessa artisters starka röster, mörka texter och sköra, exakta, ljudbilder: Melanie Safka, Ane Brun, Leonard Cohen, Karen Dalton och Alela Diane. Grundpelarna var pedal steel och slidegitarr, stora trummor, stämsång och Vilmas vibrerande, direkt igenkännliga, kraftfulla röst.”

Voxhall Blues (S/S Marieholm)

Arr. skriver; ”Voxhall Blues spelar en blandning av blues, soul och rock med en egen touch och en lätt doft av bensin och bränt gummi. Kända och okända bluesklassiker trimmas och körs ihop med eget material.

  • Ulf Andreasson – Gitarr/sång
  • Willy Brink – Keyboard/sång
  • Erik Billander – Bas/kör
  • Tommy ”Trumma” Johansson – Trummor/kör

Stilla Havet/Amanda X/Silverkulten (Musikens Hus)

STILLA HAVET– på scen 00.00
Arr. skriver; ”’Brinnande horisont’ är ett kondensat av känslan när livet rinner mellan fingrar som spärrats upp för att försöka fånga drömmar och lycka. Det är tyvärr en feeling som är rå och kall.” Säger Elias Eriksson

Hyllade debutalbumet ’Början på ett slut’ följdes upp i höstas med Pyongyangtriologin, en EP framdriven under atombombshot, några intensiva dygn i Nordkorea. Sen landade Stilla Havet tillbaka i vardagsmelankolin på Ringvägen och tvingades ta tag i spruckna läppar och relationer, tomma drömmar och de sociala mediernas självbedrägeri. Jakten på nya känslor, och omvärldens tvång att slipa ner alla starkare förnimmelser än lättnaden över att allt ännu inte krossats, krockade och resulterade i stoffet ’Brinnande horisont’ bygger på.

’Brinnande horisont’ blir Stilla Havets andra LP och fortsättning på bandets utveckling mot ett uttryck som fångar samtidens elektroniska mörker, 80-talets dramatik och popmusikens tröstande melodier. Suicide’s kemiska New York-rytmer och Indochine’s frankofona kolonialpanik landar på ett kaosigt Madchesterdansgolv när Stilla Havet gör bokslut över sakernas tillstånd. Albumet är producerat av Stilla Havet och Daniel Fagerström, det släpps hösten 2019 på Novoton

AMANDA X (US) – på scen 23.00
Trion Amanda X från Philipadelphia har turnérat intensivt i USA med akter såsom Parquet Courts, Mudhoney, Protomartyr, The Vaselines m.m men först nu är det dags för deras första Europaturné! Vi passade på att boka in detta Sverigedatumet. Alla vet ju att Göteborg är den musikstad som man ska uppleva om man ska till Sverige. Är du ett fan av Vivien Girls m.m bör detta vara right up your alley!

SILVERKULTEN – på scen 22.00
Silverkulten bildades i gbg 2015 med viljan att spela ärlig musik på svenska. Med en fot i punkträsket, och den andra i popskogen spelas allskrålsvänligt skrammel att skrika hjärtat ur sig och att läska på till.

I bagaget finns ett album från förra året, och en EP från i år. Nu väntar en ny skiva med singlar på att släppas från och med i höst, och innan dess ska materialet krocktestas och slipstenen dras.”

Elektriska Bluesbandet (KoM musik & bar)

KoM skriver; Preniär. Bandet spelar en god mix av den tyngre brittiska och amerikanska bluesen från ca 1967-70!!

——————————————————————————————————————

Söndag 29 september

Kiefer Sutherland (Pustervik Stora Klubben )

Arr. Triffid & Danger skriver; ”Kiefer Sutherland är förstås mest känd som skådespelare i filmer och TV-serier som 24, The Lost Boys och Stand By Me. Men han har också en framgångsrik musikkarriär inom countrygenren. Han skivdebuterade 2016 med Down In A Hole och i april kom senaste plattan Reckless & Me. Så här säger han om att vara en skådespelare som också spelar musik:

“I’m aware of the stigma attached to actor-musicians, I promise you, every time I hear someone talk about an actor doing this, my eyes roll in the back of my head, too. For me, though, this is something that is absolutely imperative to what I want to do with the rest of my life.”

Stand Up & Jazz- Emma Knyckare (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Tillsammans med Göteborgskomiker bygger vi en klubb med stämning och känsla som liknar Comedy Cellar i New York!

Nefertiti har de perfekta förutsättningarna för en bra stand up kväll, en lokal i en källare, lagom tajt, bra mat & dryck, härliga människor och kul material. Men framförallt en intim scen nära till publiken – perfekt för humor! Och en underbar stämning tack vare klubbens egna husband Stand up & Jazz Trio!

Du kommer och njuta av livejazz innan och under show. Jazzen blandas med några av Sveriges roligaste människor, både kända och ännu inte kända namn.

Denna säsong startar med ingen mindre än Emma Knyckare, en mycket uppskattad och flitigt anlitad radiopratare, programledare, konferencier, teaterapa, galavärd, skribent och festivalarrangör. Emma kan även titulera sig författare då hon nyligen gjort sin bokdebut med “Hit med flaskan! : handbok för panikslagna mammor” en bok om att bli förälder.”

——————————————————————————————————————-

Måndag 30 september

Bill Bailey – Larks In Transit (Konserthuset)

Arr. skriver;”Bill Bailey kan vara Storbritanniens mest älskade komiker. Den underbare musikaliske komikern – han har kallats både ’komedins Mozart’ och ’komedins Mike Oldfield’ – har turnerat med sin rosade föreställning ”Larks in Transit” i Storbritannien sedan i vintras. I september kommer han äntligen tillbaka till Sverige – det är tre år sedan hans senaste besök. Den nya showen är en blandning av reseberättelser och en komikers bus och rackartyg under mer än tjugo års turnerande.’.

I ”Larks of Transit” tacklar han politik, filosofi, strävan efter lycka, death metal, ringsignaler… och ett oroväckande möte med Paul McCartney. Allt på det skarpsinniga och rappa sätt som blivit hans signum i kombination med hans musikaliska virtuositet.

– Det är en på många sätt personlig föreställning eftersom den innehåller så många anekdoter och minnen från de senaste tjugo åren – men också om saker som komedin har lett mig in på som dokumentärer, film och TV. Det är ett helt nytt territorium för mig, ett personligt berättande som jag aldrig gett mig in på tidigare, säger Bill Bailey.”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *