Konserter i Göteborg 15-20 oktober 2019

Tisdag 15 oktober

Björn Petersson Kvartett (Nefertiti)

Nef. skriver: ”Björn Petersson Kvartett spelar musik som ska väcka sorg, avsky, lugn, skratt och hopplöshet. Musiken påminner om psalmer fast orgeln är utbytt mot en jazzkvartett  och texterna är mörka, skoningslösa och självutlämnande.”

Agnes Åhlund – s., Lea-Marie Sittler – sx., Christian Berg – p., Björn Petersson – b

————————————————————————————————————-

Onsdag 16 oktober

Gumbo hyllar Dr. John tillsammans med Ida Sand & Matti Ollikainen (Nefertiti)

Nef. skriver; ” New Orleans musikern och ikonen Dr. John gick bort i somras men Gumbo, Göteborgs eget The Meters, låter det goda rulla vidare. Tillsammans med Ida Sand, Matti Ollikainen och Bernt Andersson på piano/dragspel kommer de att bjuda på klassiker som Such A Night, Iko Iko, Let´s Make A Better World, Right Place Wrong Time…..listan kan bli lång. En sak är säker, det kommer att bli en riktigt svängig New Orleansgryta, kryddad med kreol, rock’n roll och cajun. Tipitina kanske får byta namn till Nefertiti eller tvärtom.    

Gumbo är ett hårt svängande band som bildades efter en resa till New Orleans för nästan 20 år sedan. Det är också namnet på en klassisk maträtt från Louisiana och på en av Dr. Johns bästa skivor. Sedan starten har de släppt fyra plattor och de har turnerat flitigt i norden. Gumbo blandar eget material med klassiska New Orleanslåtar och Rhythm & Blues i en musikalisk gumbo.

Mikael Westman sång/ gitarr, Per-Johan Altin keys/ dragspel, Henrik Bengtsson bas, Michael Edlund trummor, Stefan Sandberg sax, Jan Bjerger trumpet, Niclas Rydh tbn. & tuba, Joakim Rolandsson altsx, Johan Håkansson perc.
Gäster: Ida Sand sång/ piano, Matti Ollikainen sång/ piano, Bernt Andersson sång/ piano & dragspel

Ida Sand är en av Sveriges främsta soulsångerskor och en grym pianist. Hon medverkade på Gumbos första platta. 

Matti Ollikainen, från Franska Trion, är en fantastisk pianist och sångare, som får det mesta han rör vid att förvandlas till guld. 

Augustifamiljen ”På spåret” (Stora Teatern)

Storan skriver; ”Releasekonsert för den efterlängtade skivan ”Augustifamiljen – På Spåret”! En enastående och helt unik konsert med husbandet, låtarna och artisterna från Sveriges genom tiderna populäraste TV-program På spåret.

José González, Amanda Jenssen, Moneybrother, Jennie Abrahamsson, Theodor Jensen och Jonas Svennem (plus flera överraskningar) framför de mest älskade och efterfrågade låtarna från de 10 år som Augustifamiljen förgyllt fredagsvintrarna med oförglömliga levande musiknummer och Sveriges mest personliga artister.”

Andreas Weise -Personlig och nära kväll (Kajskjul 8)

Arr. skriver; ”Vinnaren av Stjärnornas Stjärna 2019 heter Andreas Weise, en modern artist med rötterna i den traditionella swing- och soulmusiken. Efter vinsten i Stjärnornas Stjärna så har Andreas Weise inte direkt legat på latsidan. Han har arbetat i studion med att färdigställa sin nya singel och skrivit fler låtar. Nu kommer han till oss som enda stopp i Göteborg under sin turné.

Vi bjuds på nyskrivna låtar och en nära personlig afton. ”My Love Runs Deep”. Det är första singelsläppet på länge och är en modern poplåt som är skriven av Weise själv tillsammans med låtskrivarna David Fremberg och Alexander Holmgren. För produktionen står Fredrik Sonefors (Norlie KKV, Hanna & Liamoo med flera).”

Hundstjärnan / Jonathan Hilli (Kustens Hus)

HUNDSTJÄRNAN – Bowie på svenska

Arr. skriver; ”I rymden färdas en stjärna, en vacker själ, en gammal idol, David Bowie. Clara och Petter tar emot signaler från den lysande stjärnan, förvaltar och omarbetar, visifierar och förädlar. Medverkar gör: Clara Hållén och Petter Lantz på sång, gitarr och bas och Leo Rehnber på trummor.

JONATHAN HILLI
Hilli lyfter in visan i spännande nya sammanhang med sina genomarbetade, närmast klassiska arrangemang kombinerat med expressiv sång och starka nyskrivna angelägna texter. Hans album Jordsånger vann tidigare i år pris på Manifestgalan inom kategorin visor.”

Ljushuvud (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Ljushuvud startades av ett gäng förlorare i november 2018. Sakta men säkert har de börjat äta sig in på Göteborgs musikscen med sin emo-influerade pop, och gör nu sina första släpp.”

——————————————————————————————————————–

Torsdag 17 oktober

Sabina Högdahl med band (Café Hängmattan)

Arr. skriver;”Sabina Högdahl är namnet på låtskrivaren och artisten från Göteborg som skriver text och musik med utgångspunkt ur sitt liv och sina erfarenheter. Slagkraftiga melodier och målande texter omfamnas av en mix av pop/rock och inslag av groove, och bildar ett sound som är nytänkande och eget men ändå retro.
Denna kväll på Hängmattan ser ni Sabina på scen tillsammans med sitt band.

Sabina har tidigare spelat på många av Göteborgs musikscener både solo och med band men spelar nu på Musikens Hus för första gången. I maj detta året släpptes Sabinas debutsingel ”Strange Illusion” och i augusti släpptes den andra singeln ”The Wanderer”.

Beloveds & Westlin Tontin (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Beloveds är en kabaret, en begravningsplats, en cirkus, en godnattvisa. Hösten 2016 började det knaka och mullra mellan klaffar och strängar, trummor och mikrofoner: Sjumannaorkestern Beloveds stämde sina stökiga instrumentlådor och ut kom underbara och fula toner. 

Med Channa Riedels varsamma tonsättningar och de kollektiva arrangemangen av svensk, rysk, palestinsk och amerikansk poesi presenteras musikaliska berättelser med spår av Liberation Music OrchestraVictor JaraCornelis Vreeswijk och Kurt Weill. Resultatet blir musik som är innerlig, rakryggad och ostämt vacker. Orkestern har spelat på en rad scener runtom i Sverige och Norge. 2017 blev de utvalda att medverka i “Nordic Showcase” under Oslo jazzfestival.

Nu släpper Beloveds debutskivan “Så tar natten dig åter” på göteborgsbolaget Abrovinsch Records. Skivans nav är enkla, starka melodier samt texterna – noga utvalda och lyhört framförda. “Så tar natten dig åter” är en bitterljuv knutpunkt för jazz, progg, judisk och svensk visa och tar avstamp i erfarenheter som många delar: flykten, kampen, exilen, kärleken.

Westlin Tontin är en frijazzkvartett som har roat publiken sedan 2017, då gruppen bildades i Göteborg av Pelle Westlin. Sedan starten har gruppen spelat på scener som Brötz och Glenn Miller Café, och debutalbumet släpptes på etiketten Grodor & Fåglar hösten 2018 och blev nominerad till Orkesterjournalens Gyllene Skivan samma år.

Musiken har sin ryggrad i amerikansk frijazz från 60-talet men hjärtat håller sig i olika genrer som den svenska schlagern och europeisk barockmusik och landar i ett kaotiskt, kärleksfullt, upplivande och högst personligt uttryck. Med starka melodier, tätt samspel och en outsinlig glädje tar Westlin Tontin med sig lyssnaren till både dåtid och framtid!”

Agent Side Grinder + Ljung (Oceanen)

Arr. skriver; ”Svenska Agent Side Grinder har sedan 2005 etablerat sig som en av Skandinaviens mest respekterade elektroniska liveband. Genom att kombinera experimentella tekniker skapar Stockholmskvintetten ett modernt ljud som bygger på inspiration från Kraftwerk, New Order och Cabaret Voltaire.

2018 presenterade originalmedmedlemmarna Peter Fristedt och Johan Lange bandets nya sångare – Emanuel Åström! Agent Side Grinder jobbar för närvarande med ett nytt album som kommer i vår. Bandet är aktuellla med nya singeln Stripdown.

Ljung producerar en säregen mörk elektronisk beat-pop. De förhäxande syntarna och den hypnotiserande basen lägger grunden för hennes låtar om hjärtesorg, begär och andevärld.

Efter premiärspelningen på Oceanen har ryktet om henne spridit sig som ett sus genom träden. Ett sus som gjort att Fredrik Strage tipsat om henne på Nyhetsmorgon, att GAFFA kallat hennes musik “Bäst just nu” två gånger och att hon fått öppna för Kite på ett utsålt Pustervik. ”

Drab Majesty, Body Of Light, Drown (Musikens Hus)

DRAB MAJESTY – på scen 22.00
Arr. skriver; ”Drab Majesty skulle kunna räknas till den våg av trummaskinsbaserad retro-wave som praktiskt taget sköljt över oss de senaste åren. Jag trodde länge att Drab Majesty var en duo men det visade sig senare att Drab Majesty i grund och botten är Andrew Clinco, medan musiken han gör är i egenskap av sitt könsneutrala alter ego Deb Demure. Med sin kombination av reverbdränkta gitarrer, synth-basgångar, befallande sång och rytmiska beats, är Deb Demure faktiskt i paritet med de svartklädda 80-talsikoner som hen ofta jämförs med.

BODY OF LIGHT – på scen 21.00
Body of Light består av bröderna Alexander och Andrew Jarson som gör smattrande synthwave överöst av känslor. Bandets nya album släpps i juli 2019 på kvalitetsetiketten Dais Records som bl.a. släpper artister såsom Iceage, Cold Showers, Drekka, Drab Majesty m.m!)

DROWN – på scen 20.00
Smakfullt mörker för att väga upp kaoset. Drown är sprungna ur skuggorna av åttiotalets post-punk/wave och ur shoegazens oriktade urladdning av ljud.
Drown kravlar runt i de underjordiska bandlägrens mörka våg och förhoppningsvis kan de riva upp ett litet ärr i det kalhuggna kulturella ansikte som bärs av vår samtid. ”

Trumans Water (US) + SOB Pariassound (Bengans Fik)

Arr. skriver; ”Två smått legendariska band delar scen denna kväll, från olika världsdelar, båda startade tidigt 90 tal, Trumans Water i San Diego, Karlifonien år 1991. SOB Pariassound startade två år senare, dvs 1993 i Torslanda, Hisingen!
Båda banden har liksom verkat lite i det fördolda, och envist gjort sin grej, oavsett musikalsika trender. PS Båda bandet har spelat ett par gånger på Koloni innan, Trumans Water spelade t.ex på Kolonis 4 års fest 2008 i Berg 211, och SOB i hop med Circle på Skjulet!
kl 19.30 (på scen ca 20.00)
Frivillig entré, men vi rekomenderar at ni lägger minst 100kr, gärna mer.

The Sympathy (KoM musik&bar)

KoM skriver; ”.är helt klart stans bästa band och de lirar rock, punk och R&B! ”

Monolord + Firebreather (Sticky Fingers)

Arr. skriver;”Efter 90-talets svenska death metal-explosion är det numera den svenska doomscenen som sätter djupa spår i världens metalcommunity. Och i det första ledet går Göteborgstrion Monolord. Tillsammans med Firebreather ställer de till med en tung helkväll.

Sedan 2014 års ambitiösa debut ”Empress Rising” har allting gått fort. Med låtar som träffar lika hårt som ett förödande blixtnedslag har Monolord snabbt byggt upp en internationell fanbase. Längs vägen har bandet kommit att hyllas som ”the Nirvana of doom”.

I centrum för allt Monolord gör står riffet – det tunga, malande riffet som omsluter allt som kommer i sin väg. På deras tredje album ”Rust” från 2017 tog de just sina urstarka riff och pumpade upp dem ännu mer. Kryddade med den fuzziga yta som blivit en del av deras signum överträffade de sex låtarna alla högt ställda förväntningar. Från introt till ”Where Death Meets the Sea” till det avslutade, 15 minuter långa eposet ”At Niceae” levererade Monolord på topp och stärkte samtidigt sin ställning på doomscenen ytterligare.”

Bäckbrothers Jazz Tivoli (Holy Moly, Andra Långg. 31)

Arr. skriver; ”Bäckbrothers Jazz Tivoli goes Indian Jazz feat.
Sudarshan Srinath voc ( One of the singers in the movie
Slumdog Millionaire ( en brittisk dramafilm från 2008 i regi av Danny Boyle, med manus av Simon Beaufoy).

Anders Bäck sax
David Bäck piano/voc
Adam Lindblom Bass
Göran Kroon Drums/Tabl

——————————————————————————————————————–

Fredag 18 oktober

Among Lynx (Nefertiti)

Nef. skriver;”Among Lynx är ett band i tiden 2019, med kraftfulla feministiska texter och en musikalisk käftsmällsattityd!

2018 showcasades bandet på branschmässan Sweden Live och tog landets arrangörer med storm. Under sommaren turnerade de på ett 15-tal festivaler och spelställen, däribland Dalecarlia Music Festival, Nipyran, Urkult och Göteborgs kulturkalas.

Bandets vision är att utmana rådande fördomar om blues- och rockgenren och verka för en mer jämställd musikscen. Musiken andas gammal blues, 70-talshårdrock och poppig nutidsrock med riffig gitarr och ylande munspel, samt texter som uppmanar till feministisk revolution, självkärlek och empati. Bandet föddes ur passionen för bluesen. Och, inte minst, frustrationen över genrens till synes stiltje.”

Med en rå kaxighet spelar Among Lynx efter devisen ”tungt, svängigt och smutsigt”. Genom att experimentera med gammalt och nytt, rock och pop, så skapar de briljanta musikerna en ny bluesdoftande pop-genre. 2016 släppte bandet singeln Soil med tillhörande musikvideo där bandet visar att de aktivt tar avstånd från all form av sexism, rasism och ojämlikhet i samhället. Bandets hjärtefråga är jämställdhet. 2019 släpps bandets andra album Movement.

Elin “Luffar Lo” Öberg – munspel & kör, Moa Brandt – gitarr & kör,Evami Ringqvist – sång & perc, .Amanda Savbrant – trummor och Tove Brandt – kontrabas & kör

Môra Per med Gunnar Frick (Porter Pelle, Klippan)

Porter Pelle skriver;”Äntligen, här kommer dom…skrek PP Arvikabandet Môra-Per blandar granskog och asfalt i en mix av visor, folkrock och värmländsk amerikana. Nu ger de sig ut på vägarna med ett färskt album i bagaget som hyllats av bla Lasse Anrell ”Tidigare var det bra. Nu är det sensationellt.” Hos PorterPelle ger de en helaftonsföreställning i två akter. En musikalisk resa genom allvar och lek, finstämt och röj, glädje och sorg. Dom går på 19.00

Hasse Eriksson: bas, sång, låtskrivare
Lena Olsson: fiolMaria Larsson fiol & sång
Magnus Wikström: el- och akustisk gitarr, dobro, mandolin, dragspel
Pär, ”Pärra”, Eriksson: sång, gitarr, munspel, låtskrivare
Per-Anders, ”Pärra”, Zetterberg: slagverkare

Dessutom kommer Gunnar Frick på keys mm

Cult Of Luna + Brutus + This Gift Is A Curse (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver;”Det är drygt 2 veckor sedan det svenska post-metalbandet Cult of Luna släppte ny musik för första gången i helt eget namn sedan 2013. Singeln, ”The Silent Man”, är en försmak på vad som komma skall från ett nytt album som släpps till hösten. Cult of Luna har i flera år hyllats som ett av de absolut bästa livebanden i sin genre, och har vunnit & nominerats till en rad priser och utmärkelser med åren. Nu står det klart att bandet, med nytt material i bagaget, ger sig ut på en albumturné längs Europas vägar till hösten. Biljetterna släpps nu!

Den 6 maj släppte Cult of Luna singeln ”The Silent Man”, som också utgjorde startskottet för upptakten till en sprillans ny platta som enligt bandet själva släpps ”at the dawn of fall” i år. Det blir Cult of Lunas första album i helt eget namn sedan album- och EP-kombinationen ”Vertikal” (2013), som i Aftonbladet kallades för ”så nära genreperfektion man kan komma”.

Cult of Luna har i flera år hyllats inte minst för sina gedigna och apokalyptiskt betingande liveframträndanden – och någonting annat än storslaget bör vi inte vänta oss till hösten.
”Till och med när de stämmer gitarrerna låter det snyggt”, skrev en gång Gefle Dagblad – och det erkända musikmagasinet Terrorizer har kallat Cult of Luna för ”one of the finest live bands on the planet”.

Cult of Luna har rötter i Umeå och Luleå, och har sedan starten 2001 växt till en betydande och inflytelserik del av metalscenen. Med skivan ”Somewhere Along The Highway” (2006) kammade de hem pris i P3 Guld för Årets rock/metal, hyllades i media och intog topplistor över årets bästa album.

År 2016, tio år senare, åkte bandet i samband med jubiléet ut på en unik Europaturné då de spelade hela plattan från start till slut. Samma år släpptes skivan Mariner, framarbetad tillsammans med den amerikanska sångaren Julie Christmas, som bland annat utnämndes till ett av 2016 års bästa metalalbum av tidningen Rolling Stone

Mi von Ahn & Väärt (Oceanen)

Arr. skriver;”Mi von Ahn är en singer-songrwriter med sina rötter i Norrland. Mi skapar suggestiv pop med en karg och vacker melankoli som berör på djupet. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar. Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism.

Hösten 2018 släpps debutalbumet Signals, via Bolero Recordings och Warner/Chappell. Under arbetet har flertalet singlar släppts, vilka i skrivande stund genererat drygt 800 000 streams på Spotify och uppmärksammats av bl a Musikguiden i P3 och musikjournalisten Jan Gradvall samt cirkulerat på flertalet Spotify playlists (Best new music, Indie highlights, Women of Indie mm). Mi tilldelades även under 2017 STIM-stipendiet för sitt låtskrivande.

Väärt startades av Pär Poromaa Isling och Johan Airijoki i början av 00-talet i Malmberget. Bandet har släppt tre album som hyllats av fans och kritiker. Våren 2014 släppte Väärt albumet ”Det kommer ett skalv”. Den gavs en fyra i betyg av DN och följdes av spelningar runt om i landet inför fullsatta lokaler. I mars 2019 kommer ”Drömälv”, gruppens efterlängtade fjärde album via skivbolaget Lemmel Records. Albumet är inspelad och producerad av Jens Andersson.”

Law (Unity Jazz)

Unity skriver; ”The LAW trio formades 2014 I kungliga hufvudstaden. Tre taggade själar från olika platser i vårt avlånga land brakade samman i 200 km/h och i kraschen uppstod ljuv musik. Efter en EP, ett album och spelningar på jazzklubbar och scener runt om i landet gick trion 2016 skilda vägar. Hösten 2019 återuppstår the LAW och landar på Unity denna fredag i Oktober. Musiken kan beskrivas som en personlig och modern variant av trioformatet, med vilt blandade influenser från olika genrer som jazz, pop, klassiskt, latin, rock och funk. Oavsett om det handlar om sparsmakad ballad eller drömmiga ljudlandskap är det alltid kul och drabbande när the LAW trio spelar.

Andreas Arvidsson – piano/keys
William Lindvall – bas
Ossian Ward – trummor

Tomas Halling (KoM musik&bar)

KoM skriver; ”Thomas Halling in Gazbrain Variety Tomas öppnar sin kosmiska hjärna och släpper ut sanslösa musikaliska och komiska karaktärer i en gapflabbfontän! Trum-tromboneuforier och skrynkligt piano! Skrattkrampsvarning! ”

———————————————————————————————————–

Lördag 19 oktober

UB40 (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Det legendariska reggaebandet UB40 är skaparna av superhits såsom ”Red Red Wine”, ”Can´t Help Falling in Love” och ”Kingston Town”. Nu är de ute på en omfattande världsturné och i oktober gör de ett stopp på Trädgår’n i Göteborg.

UB40 grundades i Birmingham 1978 och sedan dess har de släppt över 50 singlar och sålt över hisnande 100 miljoner album. Nu firar de 40 år i branschen och i samband med det släpper de ett nytt album. ”

Groznyj (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Västkustbaserade Groznyj har turnerat land och rike runt i nästan tjugo år. Med sina tänkvärda texter och sin mångfacetterade musik har de fångat publik från alla delar av världen. Liveframträdanden med stor närvaro och brett musikaliskt kunnande är några av stöttepelarna som Groznyj är erkända för. 

Inspirationen är sprungen ur klassisk pop, rock och blues. Bland förebilderna nämns artister som The Beatles, Neil Young, Rolling Stones och David Bowie, och genremässigt bjuds det på allt mellan pop, soul, rock, blues och vismusik. 

2017 släppte bandet sitt fjärde album ”You”, med releasespelning på Konserthuset i Göteborg. Det vi kommer att få uppleva på Nefertiti är en färgpalett från bandets nyare och äldre låtsamling. Vi ser fram emot en oförglömlig afton 19 oktober.

Agent Blå + Routine Death (Pustervik Stora Klubben) kl 22

Arr. skriver; ”Agent Blå spelar döds-pop i sann Gbg-anda. Bandet är inte bara en publikfavorit utan även recensenternas favorit. Två album och en rad singlar/EPs har släppts via det numera nerlagda skivbolaget/moderskeppet Luxury. Detta blir Agent Blås sjätte spelning på Pustervik sedan 2015.

Routine Death spelar Trans-Atlantisk musik skapad av två personer som jobbat tillsammans fast tusen mil isär. Debutskivan Parallel Universes gavs ut på Black Hair Records 2018 och nu är det en ny skiva som ska firas denna kväll! Vi har sett Routine Death tidigare tillsammans med Wooden Shjips och Marissa Nadler på Pustervik.

SYML (US) (Oceanen)

Arr. skriver; ”Focusing on the things that matter are how Brian Fennell writes and records under his alias SYML. Simplicity is what moves SYML – pronounced “simmel”, it means “simple” in Welsh. Adopted and not knowing his history or connection to his Welsh roots until the age of 18, Fennell creates music from his basement home studio in Issaquah, 20 miles to the east of Seattle.

The sounds he can conjure alone, just him, his piano, keyboards, guitars and laptop. The primal feelings he conveys with pin-point-and-personal lyrics, effortless melodies and a pure, emotive vocal. Even the clarity of having little money and, therefore, fewer options. SYML has released 2 EPs, which include the singles “Clean Eyes” and Where’s My Love”. His debut album is due to release in 2019.”

Satan Takes A Holiday (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”I april släpptes bandets femte album “A New Sensation”. Ett album med en återuppfunnen enkelhet och en större palett av sound och teman. Satan Takes A Holiday har alltid kretsat kring kaxighet och energi, men inom detta ramverk har det alltid funnits plats för dansande fötter, nickande huvuden och höfter i rörelse. På nya albumet gäller detta mer än någonsin. Efter en bejublad turné med Backyard Babies under våren kommer de nu i höst till Top Floor!

Satan Takes A Holiday var bandet på allas läppar när de släppte den självbetitlade debutplattan år 2009. Bara en vecka senare blev de nominerade till Årets Rock på P3 Guld-galan. Med deras blandning av rock’n’roll, sextiotalets garagerock och sjuttiotalets sväng så ses Satan Takes A Holiday som ett av de bästa livebanden i Sverige. De är stamgäster på landets festivaler, har åkt ut på turnésvängar med Mustasch och Juliette Lewis, åkt på flera långa europaturnéer med Imperial State Electric och öppnade 2013 för legenderna i KISS på Friends Arena inför 30 000 personer. En livsupplevelse du inte vill miss

Bad Brothers Band (Masthuggets Hus)

Arr. skriver; ”Några gamla bröder är kvar Sam [Vesterberg], Hans, Jerre, Bengt och Kurt, och också några nya ”bröder” har tillkommit

Sabina har tidigare spelat på många av Göteborgs musikscener både solo och med band men spelar nu på Musikens Hus för första gången. I maj detta året släpptes Sabinas debutsingel ”Strange Illusion” och i augusti släpptes den andra singeln ”The Wanderer”.

Beloveds & Westlin Tontin (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Beloveds är en kabaret, en begravningsplats, en cirkus, en godnattvisa. Hösten 2016 började det knaka och mullra mellan klaffar och strängar, trummor och mikrofoner: Sjumannaorkestern Beloveds stämde sina stökiga instrumentlådor och ut kom underbara och fula toner. 

Med Channa Riedels varsamma tonsättningar och de kollektiva arrangemangen av svensk, rysk, palestinsk och amerikansk poesi presenteras musikaliska berättelser med spår av Liberation Music OrchestraVictor JaraCornelis Vreeswijk och Kurt Weill. Resultatet blir musik som är innerlig, rakryggad och ostämt vacker. Orkestern har spelat på en rad scener runtom i Sverige och Norge. 2017 blev de utvalda att medverka i “Nordic Showcase” under Oslo jazzfestival.

Nu släpper Beloveds debutskivan “Så tar natten dig åter” på göteborgsbolaget Abrovinsch Records. Skivans nav är enkla, starka melodier samt texterna – noga utvalda och lyhört framförda. “Så tar natten dig åter” är en bitterljuv knutpunkt för jazz, progg, judisk och svensk visa och tar avstamp i erfarenheter som många delar: flykten, kampen, exilen, kärleken.

Westlin Tontin är en frijazzkvartett som har roat publiken sedan 2017, då gruppen bildades i Göteborg av Pelle Westlin. Sedan starten har gruppen spelat på scener som Brötz och Glenn Miller Café, och debutalbumet släpptes på etiketten Grodor & Fåglar hösten 2018 och blev nominerad till Orkesterjournalens Gyllene Skivan samma år.

Musiken har sin ryggrad i amerikansk frijazz från 60-talet men hjärtat håller sig i olika genrer som den svenska schlagern och europeisk barockmusik och landar i ett kaotiskt, kärleksfullt, upplivande och högst personligt uttryck. Med starka melodier, tätt samspel och en outsinlig glädje tar Westlin Tontin med sig lyssnaren till både dåtid och framtid!”

Agent Side Grinder + Ljung (Oceanen)

Arr. skriver; ”Svenska Agent Side Grinder har sedan 2005 etablerat sig som en av Skandinaviens mest respekterade elektroniska liveband. Genom att kombinera experimentella tekniker skapar Stockholmskvintetten ett modernt ljud som bygger på inspiration från Kraftwerk, New Order och Cabaret Voltaire.

2018 presenterade originalmedmedlemmarna Peter Fristedt och Johan Lange bandets nya sångare – Emanuel Åström! Agent Side Grinder jobbar för närvarande med ett nytt album som kommer i vår. Bandet är aktuellla med nya singeln Stripdown.

Ljung producerar en säregen mörk elektronisk beat-pop. De förhäxande syntarna och den hypnotiserande basen lägger grunden för hennes låtar om hjärtesorg, begär och andevärld.

Efter premiärspelningen på Oceanen har ryktet om henne spridit sig som ett sus genom träden. Ett sus som gjort att Fredrik Strage tipsat om henne på Nyhetsmorgon, att GAFFA kallat hennes musik “Bäst just nu” två gånger och att hon fått öppna för Kite på ett utsålt Pustervik. ”

Drab Majesty, Body Of Light, Drown (Musikens Hus)

DRAB MAJESTY – på scen 22.00
Arr. skriver; ”Drab Majesty skulle kunna räknas till den våg av trummaskinsbaserad retro-wave som praktiskt taget sköljt över oss de senaste åren. Jag trodde länge att Drab Majesty var en duo men det visade sig senare att Drab Majesty i grund och botten är Andrew Clinco, medan musiken han gör är i egenskap av sitt könsneutrala alter ego Deb Demure. Med sin kombination av reverbdränkta gitarrer, synth-basgångar, befallande sång och rytmiska beats, är Deb Demure faktiskt i paritet med de svartklädda 80-talsikoner som hen ofta jämförs med.

BODY OF LIGHT – på scen 21.00
Body of Light består av bröderna Alexander och Andrew Jarson som gör smattrande synthwave överöst av känslor. Bandets nya album släpps i juli 2019 på kvalitetsetiketten Dais Records som bl.a. släpper artister såsom Iceage, Cold Showers, Drekka, Drab Majesty m.m!)

DROWN – på scen 20.00
Smakfullt mörker för att väga upp kaoset. Drown är sprungna ur skuggorna av åttiotalets post-punk/wave och ur shoegazens oriktade urladdning av ljud.
Drown kravlar runt i de underjordiska bandlägrens mörka våg och förhoppningsvis kan de riva upp ett litet ärr i det kalhuggna kulturella ansikte som bärs av vår samtid. ”

Trumans Water (US) + SOB Pariassound (Bengans Fik)

Arr. skriver; ”Två smått legendariska band delar scen denna kväll, från olika världsdelar, båda startade tidigt 90 tal, Trumans Water i San Diego, Karlifonien år 1991. SOB Pariassound startade två år senare, dvs 1993 i Torslanda, Hisingen!
Båda banden har liksom verkat lite i det fördolda, och envist gjort sin grej, oavsett musikalsika trender. PS Båda bandet har spelat ett par gånger på Koloni innan, Trumans Water spelade t.ex på Kolonis 4 års fest 2008 i Berg 211, och SOB i hop med Circle på Skjulet!
kl 19.30 (på scen ca 20.00)
Frivillig entré, men vi rekomenderar at ni lägger minst 100kr, gärna mer.

The Sympathy (KoM musik&bar)

KoM skriver; ”.är helt klart stans bästa band och de lirar rock, punk och R&B! ”

Monolord + Firebreather (Sticky Fingers)

Arr. skriver;”Efter 90-talets svenska death metal-explosion är det numera den svenska doomscenen som sätter djupa spår i världens metalcommunity. Och i det första ledet går Göteborgstrion Monolord. Tillsammans med Firebreather ställer de till med en tung helkväll.

Sedan 2014 års ambitiösa debut ”Empress Rising” har allting gått fort. Med låtar som träffar lika hårt som ett förödande blixtnedslag har Monolord snabbt byggt upp en internationell fanbase. Längs vägen har bandet kommit att hyllas som ”the Nirvana of doom”.

I centrum för allt Monolord gör står riffet – det tunga, malande riffet som omsluter allt som kommer i sin väg. På deras tredje album ”Rust” från 2017 tog de just sina urstarka riff och pumpade upp dem ännu mer. Kryddade med den fuzziga yta som blivit en del av deras signum överträffade de sex låtarna alla högt ställda förväntningar. Från introt till ”Where Death Meets the Sea” till det avslutade, 15 minuter långa eposet ”At Niceae” levererade Monolord på topp och stärkte samtidigt sin ställning på doomscenen ytterligare.”

Bäckbrothers Jazz Tivoli (Holy Moly, Andra Långg. 31)

Arr. skriver; ”Bäckbrothers Jazz Tivoli goes Indian Jazz feat.
Sudarshan Srinath voc ( One of the singers in the movie
Slumdog Millionaire ( en brittisk dramafilm från 2008 i regi av Danny Boyle, med manus av Simon Beaufoy).

Anders Bäck sax
David Bäck piano/voc
Adam Lindblom Bass
Göran Kroon Drums/Tabl

Routine Death spelar Trans-Atlantisk musik skapad av två personer som jobbat tillsammans fast tusen mil isär. Debutskivan Parallel Universes gavs ut på Black Hair Records 2018 och nu är det en ny skiva som ska firas denna kväll! Vi har sett Routine Death tidigare tillsammans med Wooden Shjips och Marissa Nadler på Pustervik.

Björn Lycklig (Porter Pelle)

Arr. skriver; ” Tidigare frontman och sångare i det energiska popbandet Generalerna. Med tusentals spelningar, mer än en miljon streams och hits som Jockes kalas står han nu på egna ben. Ett nytt album är inspelat och det blir personliga texter på svenska med musikaliska refränger.

Lavette/Bo-Peep/Lava Bangs (Musikens Hus)

BO-PEEP (JPN) – på scen 23.00
Arr. skriver; ”Trion bildades i Fukuoka, Japan och är nu baserade i Tokyo. De blandar kaotiska gitarriff, brutala rytmer och manisk sång med en melodisk. Vi snackar pang på rödbetan – gitarr, bas, trummor och sång – utan nonsens straight forward-rocknroll med garagevibbar. Bo-Peep har stormat scener i Japan, Storbritannien och USA. Dessa inkluderar Japans Fuji Rock Festival, Storbritanniens The Great Escape och In The City, samt creddiga South by Southwest i Austin. Nu gör de äntligen sitt första Sverigegig!

LAVA BANGS – på scen 22.00
Energiskt, explosivt, melodiöst! Lava Bangs kombinerar lek och allvar i tajta urladdningar som får folk att använda ord som “knockad” och “överkörd” efter att ha sett dem live. Kalla det punk, pop, hårdrock, riot grrrl – Lava Bangs raserar barriärer mellan subkulturer på det mest lekfulla sätt. Debutalbumet “Quit Continue” vann Manifestgalans pris för årets hårdrock 2016 och Lava Bangs har fortsatt bygga broar mellan musikaliska uttryckssätt sedan dess. Räkna med att denna Göteborgstrio ger dig en melodisk gatsten rätt in i pannbenet och ett bestående leende på läpparna!”

LAVETTE – på scen 00.00

Petra Odenman & Soul Exposure (S/S Marieholm) kl 21

Petra Odenman sång, Mats ’Marshall’ Karlsson gitarr, Markus Larsson piano/ hammond, Marcus Sigvardsson bas och Ulf Svedberg trummor

Marie Mørck Quartet (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Marie Mørck Quartet är en framstående och lovande nordisk grupp som spelar kompositioner skrivna av den danska sångerskan Marie Mørck. Gruppen skapar ett drömmande och livligt jazzuniversum där Maries poetiska texter framförs på ett intensivt och ärligt sätt. Den 26e November släpper de sitt debutalbum ”Fooling Around” på AMP Music & Records.
Marie Mørck – vokal, Britta Virves – piano, Jon Henriksson – bas och Jonas Bäckman – trummor

——————————————————————————————————————–

Söndag 20 oktober

Johnny Cash Roadshow-50th Anniversary Tour of San Quentin (Lorensbergsteatern)

Arr. skriver; ”Äntligen är världens mest autentiska hyllning till Johnny Cash tillbaka i Sverige! Årets konserturné uppmärksammar att det i år är 50 år sedan inspelningen och TV-sändningen av den legendariska konserten på San Quentin Prison.

Johnny Cash som gestaltas av frontmannen Clive John, får naturligtvis sällskap av June Carter, Emily Heighway, samt musiker i världsklass – The Spirit Band.

Johnny Cash Roadshow turnérar över hela världen och är den i särklass största och bästa Johnny Cash-hyllningen. Konserten kommer att innehålla låtar från ”San Quentin Live Album” blandat med andra kända låtar ur Johnny Cash legendariska låtskatt ”

Alex Cameron (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver;”Australienska Alex Cameron också ett stort antal turnédatum. Det är med stor glädje vi kan presentera två spelningar med denna stjärna på svensk mark i höst – den 18 oktober på Vasateatern i Stockholm och den 20 oktober på Pustervik i Göteborg.

Oavsett om det är som fotograf, låtskrivare eller artist, har Alex Cameron skrivit om reglerna för populärkulturell intimitet. Sydney-sonens ofiltrerade konstnärskap rör sig som en kameleont mellan olika uttrycksformer – alltid med en osminkad äkthet som utgångspunkt i berättandet. Debutalbumet ”Jumping the Shark” (2016) blev en omedelbar succé, på vilken Cameron gjorde upp med barndom, frånvarande föräldrar och både livets och show biz’ ljusa och mörka sidor.

Med uppföljaren, 2017 års ”Forced Witness”, tog Cameron avstamp i machokulturens mörkaste vrår – och adresserade giftiga mansnormer genom elegant, glittrande 80-talspop – framburen med stor passion, synthar och saxofoner.

Med sina beryktade danskunskaper, ett begåvat band och vapendragaren/saxofonisten Roy Molly vid sin sida har Alex Cameron gjort sig ett namn som en av vår tids mest spännande liveartister. Senast han besökte Sverige var det på förra årets Way Out West. Efter att ha spenderat de senaste åren turnerandes på vägarna – både med egna headlinespelningar och som support till The Killers – har Cameron med vänner etablerat sig som ett gäng äkta vägfarare och skaffat sig fans världen över.”

Förband; Jack Ladder

Sven Ingvars – Ingenting är som förut, allt är som vanligt (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver:” Livet är i ständig rörelse och inget är bestående, så har det alltid varit. För dagens Sven Ingvars är det utgångspunkten för den kommande turnén och plattan ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt”.

Titeln är en tydlig blinkning till sin egen historia samt en deklaration om att bandet lever – trots att gruppens ledstjärna Sven Erik Magnussons gick bort 2017. Genom den oändliga låtskatt bandet producerade under 60 år kan musiken aldrig tystna.

Sångaren Oscar Magnusson säger;

”Vi ska och kommer alltid stå stadigt med en fot i det som varit, men med den andra foten måste vi alltid ta ett kliv framåt annars stagnerar vi. Nu tar vi ett nytt steg mot att hitta vår framtida väg, där människor får mötas, glädjas, sjunga, minnas och skapa nya minnen tillsammans”.

Under konserten utforskar Sven Ingvars både musikaliskt och visuellt sitt arv och roll i vår samtid. I framtidsvisioner och tillbakablickar möts publiken och Sven Ingvars”

Trepaneringsritualen + Street Sects (Musikens hus)

Trepaneringsritualen – på scen 21.00, Street Sects (US) – på scen 20.00
Arr. skriver: ”Att förklara Street Sects musikstil är någonting jag inte bemästrar trots att jag bokat dom. Koka ihop en stuvning med post-punk, noise, electronica så finner du det här Austin-gänget. Austin är dock USA:s musikstad numero ono, enough said, du har inget bättre att göra en söndag ändå!

Goat Semen + Sudden Death (The Abyss

GOAT SEMEN (Lima, Peru)

One of the leading South American Black Metal acts are coming to desecrate Europe!!
For nearly 20 year this Black Metal machinery from Lima has been shaking the roots of the underground scene, their 2002 demo got a cult status that got consolidated with the 2015 full length “Ego Svm Satana”….

SUDDEN DEATH (Rome, Italy)

On this leg of their EU Tour the Italians SUDDEN DEATH will be the support act with a intense doze of toxic devourment of brutal death metal!!

Johan Johanssons Trio + Maestro Siaka Diarra (Jerntorgets Brygghus)

Johan Johansson keyboard med Olli Rantala bas, Erik Bodin trummor + gäst Siaka Diarra kamale ngoni/ sång och Assane Sane djembe.
”Siaka Diarra kommer från en stor Griot familj i Bobo-Dioulasso, Burkina Faso. Han är multiinstrumentalist och hanterar allt ifrån stränginstrument, rytmer och sånger från Västafrika.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *