Konserter i Göteborg 4-10 november 2019

Måndag 4 november

Hemma hos Thorsten och Kenny (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver;” En konsertafton med teatrala inslag i två akter. Thorsten Flinck flyger fritt till Kenny Håkanssons eminenta ackompanjemang. Ingen föreställning är den andra lik. ”

Göteborg Jazz Orchestra med Mårten Lundgren (Contrast Public House, Tredje Långgatan 16)

Arr. skriver; ” GJO firar förebilden Dizzy Gillespie – stilbildaren med den böjda trumpeten och de stora kinderna. Trumpetvirtuos och grundare till den moderna jazzen vars största bidrag nog ändå var att han populariserade modern jazz för den breda publiken.

Dizzy hade stor publikkontakt med mycket humor och höll musiken svängig, äkta och renodlad men utan göra avkall på det konstnärliga. Ett av hans ”trademarks” var en hårdsvängande mix av afro-kubanska jazzrytmer.” På scen kl. 19.30 

—————————————————————————————————————-

Onsdag 6 november

Judith Hill (Nefertiti)

Nef. skriver; ”En riktig soul- och funkstjärna på ingång! Judith Hill har redan spelat med de största, musiken har hon haft med sig hela sitt liv, nu står hon på egna ben!

Grammy-vinnaren och multiinstrumentalisten Judith Hill har snabbt klivit in i rampljuset efter sin medverkan i den Oscar-vinnande dokumentärfilmen om bakgrundssångerskor 20 Feet From Stardom (2013) och The Voice (2014). Hennes röst har hyllats i den prestigefyllda tidskriften Rolling Stone Magazine. Hill hade ett nära samarbete med Prince som hon producerade sitt debutalbum Back in Time (2015) tillsammans med. Hon har även körat bakom artister som Stevie Wonder, Josh Groban och blev utvald av Michael Jackson till hans duettpartner på den stora comebackturnén This is it.

Musik har alltid varit en del av Judiths liv, hennes föräldrar basisten Robert ”Peewee” Hill och keyboardisten och pianisten Michiko Hill är en del av Judiths band.

Judith Hill – p, g. & s., Peewee Hill – b., Michiko Hill – keys., Michael White – tr. och Gregory Moore – g.

Ekkvartetten (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Ekkvartetten är fyra instrumentalister och spelar modern jazz med inslag av hiphop och electronica.

Grenar som spretar åt olika håll men delar samma stam. Musiken ekar lika mycket elektriskt som akustiskt, men virket är alltid deras eget och allt låtmaterial snickras ihop gemensamt. Ekkvartetten har en slags rastlös rotlöshet över sig, men stämningarna och harmoniken är ändå alltid jordnära. Musiken är både skriven och improviserad, och blir därför både stabil i studio och levande live.

Ekkvartetten är: Benjamin Bergman – tr., Love Bylund – b., Simon Liljenbäck – sx., Pontus Paulin Hugo – keys.

Källarbandet (Crippas café, Kusttorget 1)

Gunnar Gislason sång, gitarr, percussion. Bengt Algulin sång och gitarr. och Christina Gustafsson sång, bas och mandolin”

De skriver; ” Vi spelar egna sånger med influenser från countryrock och blues.”

——————————————————————————————————————

Torsdag 7 november

Mezzoforte (Nefertiti) även 8 nov

Nef. skriver; ”Mezzoforte, ett av fusionmusikens största band och en av Islands största musikexporter genom tiderna!

Efter förra årets succégig kommer Mezzoforte återigen till Nefertiti Jazz Club, detta året gör bandet två kvällar. Det isländska fusionbandet startade 1977 och sex år senare (1983) slog de igenom med hitlåten ”Garden Party”. Sedan dess har de varit ett av de absolut viktigaste banden inom genren i över 40 år. De har ett distinkt och genast igenkänningsbart sound. Deras senaste album ”Islands”, låter tidlöst vackert, avslappnat och elegant med en mer akustisk stämning. Mezzofortes musik brinner och den framförs av musiker med glöd.”

Baskery (Restaurang Ester, Kungsbacka)

Arr. skirver; ” Oavsett var de befinner sig i världen får de svenska systrarna höra av publiken att de varken sett eller hört något liknande, att de har en helt unik uppsättning och uppträder med vad som verkar vara en outtömlig energi. Baskery handlar om att ställa musiken på huvudet, att blanda punkens rättframhet och orädsla med de subtila och finstämda i singer/songwritingtraditionen.

Denna högoktantrio som har tillbringat flertalet år i USA för turnérande, låtskrivande och skivinspelningar har jämförts med allt från Fleetwood Mac, First Aid Kit, Black Keys till Led Zeppelin. Bandet har öppnat för bl a Robbie Williams, Gary Clark Jr och Brandi Carlile. Förvänta er ”banjopunk”, ”newfolk”, ”nordicana”, en energisk live show och hårresande vassa syskonstämmor.

Baskery är: Greta Bondesson: 6-strängad banjo, sång och trummor Stella Bondesson: kontrabas och sång Sunniva Bondesson: Akustisk och elektrisk gitarr och sång.

Orville Peck + Support: Manuela Iwansson (Sticky Fingers)

Arr. skriver;”Orville Peck trivs med mystiken, delar ogärna med sig av information om sig själv eller sin bakgrund. Tidigare i år släpptes debutalbumet ’Pony’ via klassiska indierockbolaget Sub Pop. Drama och romantik där gothisk indie och drömsk pop möter klassik country kännetecknar låtarna, som sjungs med ett vackert vibrato av denne oerhört karismatiske neo-outlaw-crooner. Du kan där skönja spår av Roy Orbison och Patsy Cline, du kan höra den orörda gamla western-vildmarken i en ny värld full av förlorade själar.

På Way Out West nyligen gjorde han en succéspelning som av Gaffa fick högsta betyg och kallades ”klassiker”. Den sedan tidigare släppta Stockholmsspelningen sålde slut på nolltid. Nu får Göteborg en ny chans att uppleva den här mannen på scen.

MANUELA IWANSSON
Förra året släppte Manuela Iwansson sin debut-EP Dream Lover, ett fyra låtar snyggt paket av hårda drömmar och grusig romantik. Tänk ett dansgolv på 80-talet, där sorg och förförelse dansar hand i hand. Musik om död och begär och längtan – ett soundtrack till tid som bleknar bort.

Sen dess har hon jobbat på ny musik och gjort sina första soloframträdanden runtom i Stockholm och i höst släpps de nya singlarna ”Strangers on a Train” och ”Blank Surface”. Musikaliskt tar de vid där Dream Lover slutade, men med mer oljud och åttiotalets Berlin noir. Ljudbilden fortsätter vara romantisk och grusig; poplåtar som försöker förmedla känslan av ensamhet och tillvarons flyktighet.

Manuela Iwansson har tidigare synts som sångerska i punkbandet Terrible Feelings som turnerade runtom i Europa och USA innan de slutligen la ner 2016, och de senaste fem åren har hon även hållit sig sysselsatt som livebassist i Hurula.”

Mr Bo & The Voodooers, featuring Lollo Gardtman (Liveschack, Lerum)

Arr. skriver; ”Mr Bo & The Voodooers är den prisade göteborgsgruppen som under drygt 20 års tid har mött sin publik runt om i Skandinavien. Bandet har genom åren mejslat fram ett musikaliskt universum där deras version av  blues, R&B, gospel och soul kokats samman till ett ytterst personligt uttryck. De har just släppt sitt nya album ”Going Up North”, och kommer att presentera en hel del originalmaterial från skivan.

Lollo Gardtman är en magnifik artist med en helt egen ton oavsett vad hon framför. Hon sjunger kraftfullt och souligt. Lollo har jobbat med många av landets största artister, gjort sig känd i norsk TV och firar ständigt triumfer som liveartist. De senaste åren har hon alltmer profilerat sig med egenskrivet material och skivutgivningar.

Lollo Gardtmans och Mr Bo & Voodooers samarbete startade för bara ett par år sedan genom en spelning på Nefertiti och har sedan dess gästat ett stort antal klubbar och festivaler med stor framgång.De knockade publiken på Åmåls Bluesfestival och väntas göra detsamma på Liveshack i november. ”

Detroit Cobras + The Peawess (Musikens Hus)

DETROIT COBRAS (US) – på scen 21.00
Arr. skriver; ” Detroit Cobras gjorde ett bejublat framträdande i Göteborg på övervåningen på Pustervik 2004. Nu 15 år senare är de tillbaka med nya singelsläpp och är aktuella för en Europasväng samt ett stopp i Göteborg igen.

THE PEAWEES (ITA) – på scen 20.00
De italienska pop-punkarna The Peawees har vevat på sedan 1995 utan att ha lyckats komma till Skandinavien. Med sin energiska pop-punk ackompanjerat med riviga Hellacopters-gittarer så blir de en perfekt uppvärmningsakt för Detroit Cobras,”

Beyond The Black + Forever Still (Pustervik Stora Klubben)

Det symfoniska metal-bandet Beyond the Black bildades i Mannheim, Tyskland 2014 av sångerskan Jennifer Haben. Debutskivan ”Songs of Love and Death” släpptes året efter. Bandet har totalt släppt tre skivor varav den senaste ”Heart of the Hurricane” släpptes i höstas.
Senast vi såg bandet i Sverige var som förband till Within Temptation i Stockholm. I Europa har bandet turnerat flitigt med band som Saxon och Powerwolf för att nämna några.”

Arash /Sasy (Trädgårn)

Arr. skriver; ” Arash intar scenen med sitt fullmannaband och bjuder på en konsert som du inte vill missa! Med låtar som Boro Boro, Temptation, Donya, Melody, Dasta Bala, Tekon Bede och mycket mer!
Den persiska rap- och popstjärnan Sasy har tagit den persiska musikvärlden med storm med sin hitlåt Gentleman. Se honom framföra sina gamla och senaste hits live på Trågår’n!”

Tommy Körberg – Lola (Lorensbergsteatern)

Arr, skriver; Tommy Körberg axlar rollen som Lola – en åldrad & bedagad varietéartist som under 90 minuter skildrar en rörande berättelse om längtan, utanförskap, och en människas livshistoria. Tvåmannaföreställningen har arbetats fram av Sunil Munshi och Tommy Körberg, och bygger på skickligt skådespeleri & uttrycksfull monolog elegant ackompanjerat av sång och piano.

Musiken är hämtad och inspirerad från världens alla hörn, däribland Evergreens, portugisisk fado, Schubert, jazz och 1950-talets ”Golden Age”. Tommy Körberg växlar mellan varmt, innerligt berättande och finstämd sång i ett tiotal låtar signerade bland annat Charlie Chaplin, Billy Joel, Leonard Cohen, Jules Sylvain och Hasse & Tage.”

Ryan Edmond Band (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”Ryan Edmond is an Australian-born Sweden-based indie-roots artist. He recently released his debut single ”From the Start” which was recorded in Australia. The song was premiered on UK tastemakers Clash Magazine and Australia’s biggest youth station Triple J. He has since returned to Sweden and began playing with some of Gothenburg’s finest musicians. This will be there first gig as a full band, and not one to be missed!!”

——————————————————————————————————————–

Fredag 8 november

Caroline Spence/Charlie Whitten (Oceanen)

Arr. Woody West skriver; ”Med en speciell förmåga att formulera berättelser om den mänskliga naturen debuterade Caroline Spence 2013 med EPn ‘You Know the Feeling’, en behaglig, världs-trött samling väl-snickrade Americana-låtar.

Samma år vann hon American Songwriters text-författar tävling och började etablera sig på den nationella festival och folk-scenen, vilket banade väg för hyllade debutalbumet ‘Somehow’. Hon flyttade till Nashville och fick snabbt ett gott rykte som en utmärkt låtskrivare. Hennes ärliga, introspektiva sånger som blandar folk, country och roots har gett henne många jämförelser med bland andra Patty Griffin och Emmylou Harris.

Uppföljaren ‘Spades & Roses’ (2017) mottogs även den med hyllningar från bland annat NPR, som skrev att skivan “occupies that Nashville sound equally at home in honky-tonks and bedrooms”. Årets album ‘Mint Condition’ har producerats av Dan Knobler (Lake Street Dive, Erin Rae) och innehåller gäst-inhopp från ingen mindre än Emmylou Harris, men även en rad musiker hon samarbetat med tidigare.”

Föract ; Charlie Whitten som spelade före Andrew Combs på Pustervik uppe i matsalen så sent som i januati i år. Och som förra hösten var före Sarah Klang på Konserthuset.

Stefan Sundström – Domedagspredikan (Stora Teatern) även 9 nov

Arr. skriver; ”Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik av Stefan Sundström. Både albumet och turnén har fått namnet ”Domedagspredikan” och kommer till Stora Teatern två kvällar i november.

Stefan Sundström har en välgrundad plats i den svenska vistraditionen. Det har gått över 30 år sedan han gav ut sin första musik. På kassettband. Med vardagsrealistiska, underfundiga texter har Sundström kommenterat både samhället och den lilla människan.”

Ellas Kapell (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Ellas Kapell är ett projekt som började i en gemensam kärlek för Ella Fitzgerald men har sedan dess fått växa och formas av de fyra musikerna. Repertoaren består av modern jazz i kvartettformat, där vår tids mest älskade jazzkompositioner ikläs helt ny kostym.

Vissa av låtarna får vara enkla, bäras av skörheten i text och harmonik, medan andra tar ut svängarna och ger rum för lekfullhet och ekvilibrism. Hur förändras innebörden av Body and Soul när den präglas av djup besatthet? Hur låter egentligen All of Me när den kommer ur ett brustet hjärta?

Debutskivan Longinginnehåller åtta kompositioner som alla på ett eller annat sätt kretsar kring temat Längtan. Det kan ta sig i uttryck genom oönskad närhet, uppgivenhet eller längtan efter en annan tid. Fyra av spåren gästas av den fantastiske Klas Lindquist på saxofon/klarinett.

Lovisa Jennervall – sång, Manne Skafvenstedt – piano, Anders Langörgen – bas och Edvin Fridolfsson – trummor

På Dejt med Jessica Andersson (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver; ”På dejt med Jessica Andersson är Jessicas första turné i eget namn och har under vårens spelningar omfamnats av publik och recensenter runtom i Sverige. Nu förlänger Jessica turnén och i november är det dags för en dejt i Kungsbacka.

Under föreställningen får du följa med på en resa genom Jessica Anderssons karriär. Musiken står hela tiden i fokus och har omsorgsfullt arrangerats om i olika kostymer. En del är nyskrivet, men vi får också njuta av många älskade favoriter. Allting blandas med ömsom humoristiska, ömsom djupdykande och avskalade reflektioner över karriären och livet i stort.”

David Ritschard + Johan Örjansson (Tryckhallen, Falkenberg)

Arr. Rootsy skriver”David Ritschard & Krokodiltårarna gör något så svårt som country på svenska utan att föra tankarna till dansband. På nya plattan ”Brobrännaren” står berättelsen i fokus samt den kompromisslösa kärleken till den hårt arbetande människan som alltid eller oftast drar nitlotten. Inte strikt självbiografiskt men alltid personligt från trakterna kring den södra tunnelbaneleden.

Johan Örjansson band
J-dagen avslutas med vår egen favoritartist Johan Örjansson med band. Under sommarens konserter på Bratt, bevisade Johan än en gång att han sitter på en av landets bästa röster och är ett melodigeni utöver det vanliga. Ni som varit med från början vet att han var den första artisten vi hade på scen och vi är lika glada var gång vi kan få honom tillbaka. Johan lovar lite nytt blandat med gamla klassiker, tänk er Bratt x2.”

Zeal & Ardor + support NYOS (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Schweiz-Amerikanska avantgarde-metalbandet Zeal & Ardor kommer till Sverige i höst för två konserter! Bandet, som nyligen släppte liveskivan ”Live In London”. Grundaren och sångaren Manuel Gagneux växte upp med olika musikstilar och har länge haft en fascination av att blanda olika musikstilar.

Zeal & Ardor kom till efter att han på internetforumet 4Chan frågade om en utmaning – där han skulle skapa musik utifrån två musikstilar som möts. Resultatet blev projektet Zeal & Ardor – som blandar allt från black metal till soulmusik, i något som är alldeles unikt,”

Kadavar + Hällas (Brewhouse)

Arr. skriver; ”De tyska retrorockarna Kadavar bildades 2010 i Berlin och hymlar knappast med att de hämtat inspiration från 70-talets rockscen. Med sina råa och moderna inslag har de blivit ett av de populäraste banden inom genren, inte minst livemässigt där mixen av explosiv hårdrock, psykadelia och stonerrock visat sig vara ett vinnande koncept.

Aktuella med det nya albumet ”For the Dead Travel Fast” ger de sig ut på en höstturné med stopp i Göteborg den 8 november.

Support: Hällas
Den svenska rock-kvintetten började sin resa i Jönköping år 2011 och har sedan dess växt till att bli ett omtalat namn på den internationella rockscenen. Med löften om ny musik slår de följe med Kadavar på deras resa ut i Europa i höst, vilket inkluderar ett framträdande på Brewhouse.”

Kauttmann Band (KoM musik & bar)

KoM skriver; ”Skriver egna låtar, har byggt upp en soft, passionerad, uttrycksfull repertoar med influenser influenser från Norah Jones!! Smäktande ballader, afrobrasiliansk rytm, fängslande solon! ”

Josefin Kauttman sång/ Text och musik, Lasse Johansson gitarr, Peter Årnes bas, Peter Lesch trummor

Fredagsrock (O´Learys, Järntorget)

Lennart Lindeberg sång, Olle Schelander gitarr, AndersOlausson bas och Eric Olausson trummor.

Förvänta er ’Classic Rock’: Led Zep, Deep Purple, ZZ Top, kanske Rainbow, Whitesnake etc. Varannan fredag på O’Learys!

————————————————————————————————————–

Lördag 9 november

Steve James (No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14) kl 14-15

Arr. skriver; Steve James spelar amerikansk blues. Efter konserten håller Steve en workshop som du kan anmlla dig till. ”

The Legends 60s & 70s Comeback Special (Konserthuset)

Arr. skriver; ”De tillhör sannolikt Europas mest dedikerade och träffsäkraste versioner av sina ikoner. Sedan 2001 har The Legends levererat sina makalösa nostalgishower på Sveriges mest etablerade konserthus. Men inte bara i Sverige – utan även utomlands där man rankas
som en av världens mest träffsäkraste och påkostade shower i sin genre.

I årets nya föreställning ”60s and 70s Special” bjuds vi på en oförglömlig kväll i en musikalisk biografi. Detta med bl.a. Paul Larcombe
ifrån England – en av världens högst rankade Elvis-tolkare. Han är vidare en av få ”Elvis-artister” som uppträtt privat för Englands drottning och kungafamiljen.

Tillsammans med Mr. Larcombe hittar vi Sveriges elit för tolkandet av Roy Orbison och Jerry Lee Lewis; Johnny Duvert och Jerry Carlson. Båda slog igenom som finalister i TV4s ”Sikta Mot Stjärnorna” och har sedan medverkat i flera TV-program.

Höstens nya show – med fokus på 60 och 70-talet – är en nyskriven föreställning där variationen är stor och överraskningarna många.

Alphaville (Trädgårn) UTSÅLT

Arr. skriver; ”För 35 år sedan, 1984, släppte Alphaville deras första, och mest ikoniska album, Forever Young. Hitlåtarna ”Big in Japan”, ”Sounds Like a Melody” och ”Forever Young” har blivit en tidlös koppling till våra egna uppväxter.

Mot slutet av 1981 träffades Marian Gold, Bernhard Lloyd och Frank Mertens för första gången och några månader senare skapade de Alphaville. Musikaliskt inspirerades de av New Wave-akter som Ultravox! och OMD. Den första musiken som de producerade var hänsynslös synthpop som passade perfekt med stämningen i början av 80-talet.”

Sophie Zelmani (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver;”Få artister kan förena det avskalat vackra med en brännande intensitet som sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani. Med enkla medel har hon hänfört sina beundrare med musik som når långt in under huden – där vartenda andetag kan kännas som ett smärre jordskalv.

I början av 2019 kom senaste albumet Sunrise – hennes 12:e sedan debuten i mitten av 90-talet. Som vanligt har albumet tagit form tillsammans med gitarristen, producenten och arrangören Lars Halapi.

På scen; Sophie Zelmani – Sång & Gitarr, Lars Halapi – Gitarr & KlaviaturPeter Korhonen – TrummorThomas Axelsson – Bas och Albin Grahn – Klaviatur och blås

The Fortunate Few (S/S Marieholm)

P-O Sjöström gitarr, Ola Insulander gitarr, Patrik Norrman bas och Tommy Medne

Dafgård & Tommy Trumma (Porter Pelle)

Stefan Dafgård munspel/ sång/ gitarr & Tommy Johansson cajón ger oss minimalistisk blues, soul & country. Färsk CD: ”Travel Kit Groove

Barnet + Clara Klingenström (Oceanen)

Barnet

Arr. skriver; ”Barnet har sedan 2011 skapat mystisk, drömsk indie-pop på svenska. Efter två EP’s som duo blev det Umeåbaserade bandet en trio och efter ännu en EP kom debutskivan ‘Tänk på Döden’ i början av 2019. Kritiker har beskrivit skivan som “en melankolisk flodfåra uppbyggd av blå folkmusikton och indieelectronica.” med texter på svenska som ofta är korta och finurliga men varvade med gravallvarlig poesi.

Barnet kombinerar sin musik med visuella uttryck i olika former, ofta i samarbete med konstnärerna LisaLove Bäckman och Anthony Tian. Tänk på Döden spelades in och producerades av Frida Johansson och Christian Gabel. På skivan gästar Iiris Viljanen, Annika Norlin, Frida Hyvönen, Anna Levander, Kraja, Jennie Abrahamson, Karl Jonas Winqvist och Rut Fransson.

Clara Klingenström är en 24-årig artist och låtskrivare som är uppvuxen på Gotland. Hon har blivit uppmärksammad för att skriva ärliga och nakna texter med en stark igenkänningsfaktor.

I maj 2019 släppte Clara in sin debutsingel ”Ensam i en stad” som hon spelat in på Gotland med Tobias Fröberg och gitarristen Mattias Bärjed från bandet ”The Soundtrack of Our Lives” . Låten fick ett fint mottagande och Clara gjorde tv-debut i årets sista program av ”Lotta På Liseberg”.”

Klabbes Bank (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Klabbes Bank är något unikt från den svenska jazzscenen. Det är musik som vågar dröja sig kvar i stämningar och som med sin improvisatoriska nerv lyckats skapa ett eget sound. 2019 började med ett besök i studio och i november släpper bandet sitt sjätte album.

Det är en sextett där tre blåsares högst personliga klang badar i en trio som producerar ett elektroniskt hav. Ibland surfar blåsarna ovanpå, ibland går det inte att skilja dem åt och musiken blir ett kollage, ett hav av ljud. Musiken är en blandning av elektronica, improvisation, noise och magiska melodier. Bandet startades 2003 av kompositören Klabbe Hörngren, även känd som musiker på turné med bland annat Loney Dear och Jenny Wilson.”

Linus Lindblom Quartet (Unity Jazz)

Unity skriver; Linus Lindblom Quartet Flerfaldigt prisbelönte saxofonisten och kompositören Linus Lindblom rör sig förbluffande hemtamt i dåtid, nutid och framtid. Med ett personligt och sensibelt uttryck förenas nordisk lyrik med jazzens traditioner. Tre skivor i eget namn som alla omnämnts och hyllats i pressen. Till oss kommer Linus med en slipad, ung och hungrig kvartett. Några av den yngre generationens främsta jazzmusiker!

Linus Lindblom – saxofon , Mattias Lindberg – piano , Arvid Jullander – kontrabas och Emil Norman – trummor

Mats Westling (Café Kronhuset)

I & The Jays (KoM Musik& bar)

KoM skriver; ”bjuder på skön, bluesig soul där den extraordinära vokalisten Ingrid Eng frontar

Deal With It (Schnitzelplatz, Lagerhuset)

Jörgen Blomqvist sång/ gitarr, Pereric Dahlberg gitarr, Tove Molin bas och Stefan Carlsson trummor. Releasekväll för EPn ”Cataclysm”

Stinas visor (M/S Götapetter, Gullbergs strandgata 15)

Arr. skriver; ”Stinas visor bjuder på en kväll med egen musik i gränslandet mellan visa, folkmusik, irländskt och bluegrass. Det blir sånger om husdrömmar, tågresor, kärlek och sorg – och om vårt Göteborg.”

Funk Blastout 2019 (Sockerbruket Arena) SLUTSÅLT

Funkmachines ft. Lollo Gardtman, Johanna Hjort, M-Rock med Emrik.

——————————————————————————————————————-

Söndag 10 november

Olden Yolk (Holy Moly) kl 18

Arr. skriver;”Olden Yolk är ett psychedeliskt folkindieprojekt från New York som kretsar kring låtskrivarpoeterna Shane Butler och Caity Shaffer. Projekt tog fart när Butler behövde få utlopp för sina kreativa idéer vid sidan av folkpsychpopgänget Quilt (Mexican Summer) release av split-singeln Olden Yolk/Weyes Blood ”Beige Flowers/Away”.

Olden Yolk blev snart en intensivt projekt för Butler och Shaffer som spelade in självbetitlade debutalbumet ihop med Woodsproducenten Jarvis Taveniere (Woods, Purple Mountains, Widowspeak) som tidigare även producerat Quilt.

Ett års turnerande följde för att sedan ge sig direkt in i studion igen för att spela in uppföljaren ”Living Theatre”, återigen med Taveniere bakom spakarna. Resultatet lät inte vänta på sig, plattans folkpsychedeliska popmelodier lägger sig perfekt mellan både abstrakt och konkret, tillräckligt utmanande för att vara spännande och tillräckligt bekant för att ge förtroende.”

A Tribute To Dire Straits- Brothers In Arms Tour (Konserthuset) kl 18

Arr. skriver; ”Nu är det återigen dags för publiksuccén A Tribute to Dire Straits att åka ut på de svenska vägarna. Den här gången för att hylla det legendariska albumet Brothers in arms. Kvällarna kommer självklart att kryddas med låtar från Dire Straits övriga låtskatt, men det är Brothers in arms som får stå i fokus.

Under de tio år som bandet har turnerat tillsammans har intresset för dom vuxit för varje konsert. Nu mera säljer dom ut kväll efter kväll och har blivit en internationell angelägenhet. Höstens turné kommer bli deras största hittills. ”

Ronny Eriksson & Leo Holmberg – Blues från Bakvattnet (Tryckhallen, Falkenberg)

Arr. skriver; ”Norrbottnisk blues med äkta vemod framförd av två av Norrbottens och Piteås mest namnkunniga musiker; Ronny Eriksson, sångare, kompositör, texförfattare, roare, medlem i världsberömda folkpunkbandet Euskefeurat och råbluesiga Ramblin’ Minds, tillsammans med Leo Holmberg, superb bluesgitarrist, också med i Ramblin’ Minds.

Johan Johanssons Trio + gäst (Jerntorgets Brygghus)

Johan Johansson keyboard med förmodl. Stefan Bellnäs bas, Johan Håkansson/ Erik Bodin trummor + gäst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *