Konserter i Göteborg och Kungsbacka 18-24 november 2019

Måndag 18 november

Maceo Parker (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver;”Funklegendaren kommer till Pustervik! Maceo Parker är ett av de absolut största namnen inom funken och jazzen. Som medlem av James Browns legendariska The JB Horns till Parliament och P-funk vidare till Prince & The New Power Generation har han spelat med ALLA. 

Maceo har både influerat och spelat in plattor med artister som Rolling Stones, George Clinton, Bootsy Collins, Red Hot Chili Peppers, Bryan Ferry, Living Color, Ray Charles, Dave Matthews Band och De La Soul, för att nämna några.  Ute på vägarna turnerar han med den tightaste funkorkestern på planeten. Sin ålder till trots, Maceo Parker är 76 år gammal, finns det inga tecken på att han tänker varva ner, då han fortfarande levererar en lika intensiv och unik konsertupplevelse på allra högsta nivå som han alltid gjort.”

Line-up: Greg Boyer – trombon, Will Boulware – keyboards, Bruno Speight – gitarr, Rodney «Skeet» Curtis – bas, Nikki Glaspie – trummor & Darliene Parker – vocals

Arrington de Dionyso (US) + Filmen: A story of Sahel Sound (Oceanen)

Arrington de Dionyso (US)
Arr. skriver; ”An uncompromising voice in contemporary music, Arrington de Dionyso (b. 1975 Chicago USA) integrates ancient soundmaking techniques with trans-modernist inquiries into the nature of consciousness. His propulsive improvisations utilize kargyraa voice combined with reed instruments (primarily bass clarinet, saxophone, and his invention the Bromiophone) as multiphonic tools in the navigation of liminal spaces between shamanic seance and rock and roll ecstasy. ”

Film A story of Sahel Sounds (82 min av Neopan Kollektiv)
Shot on three continents, this film provides an inside look at Christopher Kirkley’s project “Sahel Sounds” – a blog, record label and platform to explore arts and music of the Sahel region through non-traditional ethnographic fieldwork. ”

OBS Tallawit Timboctou som också skulle ha spelat denna kväll har ställt in hela sin Europa turné då bandet efter många turer inte fick visum

——————————————————————————————————————-

Tisdag 19 november

Andrew Combs + Erin Rae (Pustervik Matsalen)

Arr. Woody West skriver; ”Dallas-fostrade singer/songwritern Andrew Combs flyttade till Nashville med sin känsla för att blanda indie Americana med vintage-country-pop i Harry Nilsson och Townes Van Zandt-anda. Debuten ’Worried Man’ kom ut 2012 och utlämnande fjärde albumet ’Ideal Man’ (New West/PIAS) kom september 2019. Albumet har spelats in med hjälp av producenten Sam Cohen (Kevin Morby, Benjamin Booker).

Erin Rae fick tidigt en introduktion till amerikansk roots-musik då föräldrarna var deltidsmusiker som turnerade kyrkor, mässor och kaffebarer runt omkring västra Tennessee. Redan från fem års ålder började hon sjunga med dem för ett par sånger när de spelade live. Drygt tjugo år senare står hon fortfarande på scen. Hon har hyllats brett av både press och musiker som Margo Price och John Paul White för sin fängslande scen-närvaro och övertygande röst.

Hennes andra fullängdare ’Putting on Airs’ (Single Lock, John Paul White’slabel) som producerades av Dan Knobler (Rodney Crowell, Tift Merritt) och multi-instrumentalisten Jerry Bernhardt är en samling cinematiskt luftiga Americana-berättelser som är otvingat intima.”

De har bägge fullt band bakom sig med bl.a Charlie Whitten på gitarr.

Playhouse NWO – William Soovik (Nefertiti)

Nef. skriver; ”William Soovik är en trumslagare och kompositör från Mölndal som har synts och hörts i många olika musikaliska sammanhang under de senaste åren. Han har hörts spela allt ifrån frijazz på sportbarer i Slovenien till grunge-rock i Marockanska ruiner. Vanligtvis komponerar han i första hand musik för sin egen grupp William Soovik Grand Finale, som släpper sin andra skiva under våren 2020. 

Denna kväll får vi dock höra hans musik framföras av förstaårseleverna på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Det kommer att bjudas på några purfärska kompositioner och några gamla bitar.”

Live jazz (Fornello,Odinsplatsen 3)

Arr. skriver; ”Prisbelönte saxofonisten Johan Borgström bjuder in delar av göteborgs musiker elit till Fornello. Skön jazz, svängig bossa nova och sweet soul music.

Johan Borgström, sax, sång, Rolf Jardemark, gitarr och Olli Rantala, bas

————————————————————————————————————–

Onsdag 20 november

Blicher/Hemmer/Gadd (Nefertiti)

Nef. skriver;”Den prisbelönta saxofonisten Michael Blicher, Hammond-proffset Dan Hemmer och den legendariske trummisen Steve Gadd lärde känna varandra redan under 2014. De träffades för att fira sin gemensamma kärlek till Hammond-orgel soul/jazz.

Bandet har nu spelat över femtio konserter runtom hela världen och har hunnit släppa två stycken album, debuten Blicher Hemmer Gadd (2014) och Omara (2018) som släpptes under en releaseturné där bandet besökte bland annat Australien, Thailand, Hong Kong och Japan. Nu har de ett tredje albumet redo som kommer att släppas i november.

Blicher Hemmer Gadd´s musik är full av energi, passion och kreativitet. Trion spelar med ett bländande samspel som lämnar utrymme för improvisationer och varje musikers unika spelsätt. Deras musik har nått och berört både hjärtan och öron på fans runtom hela världen.”

The Simon & Garfunkel Story (Lorensbergsteatern)

Arr. skriver;”Europas största och mest framgångsrika show med Simon and Garfunkel-musik på Sverigeturné – tillsammans med liveband.

Under kvällen får publiken, förutom historien kring Simon & Garfunkel, självklart höra alla stora hits som Mrs Robinson, Bridge over Troubled Water, Scarborough Fair, The Boxer, The Sound of Silence, samt många fler. Det blir en kväll fylld med mängder med klassiker i versioner som är så nära originalet som det går att komma.

Dean Elliot som Paul Simon och Jonny Smart som Art Garfunkel är helt fantastiska i sina prestationer och har fått kritiker och publik, över hela världen, att jubla. De är kända från Londons West End-musikaler och har spelat för fulla hus senaste åren runt Europa, USA och Kanada.”

Pussy Riot – Riot Days Show (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Det feministiska punk- och konstnärskollektivet blev världsberömt efter sin protestaktion mot Vladimir Putin i Moskva 2012. En regimkritisk ”punkbön” som resulterade i fängelse för tre av medlemmarna, ovan nämnda Maria ”Masja” Aljochina, Nadja Tolokonnikova och Jekaterina Samutsevitj. En dom som under de två år de satt fängslade kritiserades hårt av omvärlden. Artister som Paul McCartney, Björk och Madonna hörde till de som slöt upp till Pussy Riots försvar.

Om tiden i fängelse har Maria ”Masja” Aljochina skrivit boken Riot Days som gavs ut på svenska i höstas. Baserat på boken turnerar Pussy Riot i år med en föreställning där punk, electronica, teater, dokumentärfoto och protest förenas. En show lika intensivt kompromisslös som Pussy Riots politiska övertygelse.

Showen har turnerat i USA och Europa till översvallande recensioner. I höst är det dags för en skandinavisk turné på 10 datum. I Sverige blir det nedslag i Stockholm, Göteborg, Lund, Uppsala, Norrköping och Umeå.
Pussy Riot – Riot Days Scandinavian Tour 2019.”

Thank You For The Music (Konserthuset) UTSÅLT

Arr. skriver; ”Med Gunilla Backman, Kalle Moraeus och Johan Boding besöks 20 städer runt om i landet med ”Thank You For the Music”. Det är hyllning till Björn & Benny och deras unika låtskatt från stjärnor som står dem nära. Publiken bjuds på det bästa från BAO, Chess, Kristina från Duvemåla, Mamma Mia och ännu fler hits.

Med sig har Backman, Moraeus och Boding ett sjumannaband under ledning av Johan Granström. Även artisterna Jenny Redenkvist och Linda Holberg sluter upp för att hylla våra svenska musikikoner.

Green Barrels (Café Hängmattan)

Arr. skriver;”The Green Barrels är ett band med hemvist i Västsverige. Vi levererar irländsk folk- och pubmusik med så mycket energi att publiken inte kan sitta still! Repertoaren består av både kända klassiker och traditionella jigs och reels.”

Kleppan Project (Unity Jazz)

Arr. skriver; ”Kleppan Project är ett nytt band med internationella “Up & coming” jazzmusiker. Norska trummisen Amund Kleppan spelade in sitt debutalbum “Venture” tidigare i år med release den 15/11. Denna moderna, hårdsvängande originalmusik kommer att stå i fokus under releaseturnén.

Amund studerar jazz i Berlin och har tidigare vunnit Danish music awards för sitt arbete med den skandinaviska gruppen Aloft Quartet. Han har hörts med artister som Arild Andersen, Marius Neset, Randy Ingram och Marcin Wasilewski.”

Vulcano + Beastiality (The Abyss)

Arr. skriver;”Highly regarded as one of the pioneers of Black Metal along side with their compatriots of Sarcofago, Sepultura and Holocausto, Vulcano has certainly cast the classic and obscure South American true Metal sound. They have produced a legacy of 15 albums, 3 live albums and hundreds of shows around the world.

Coming into existence some time before that country’s most famous metal export Sepultura, Vulcano’s albums were far too inaccessible to surface above the heavy metal underground with any regularity; their primal, astoundingly violent blend of black and thrash metal has attained a worldwide cult legend among some of the genre’s most extreme
practitioner

Warming up is Beastiality, hailing from the sewers of Stockholm. A marriage pretty much made in Hell, as anyone who heard the band’s 2017 debut album ”Worshippers of Unearthly Perversions” will know. Immediate thrashing black metal fury not seldom evoking a classic Swedish sense of melody, while drawing plenty also from certain other scenes of olde.”

Mille Andersson & Henrik Ohlin Duo (Rest. Hakelverket)

Mille från YaYa Men, Henrik från Statens Åsna. Bland annat. ”Allt ifrån tårdrypande ballader med stämsång till Led Zep o Alice Cooper utlovas… på två!”

Tobias Grim- Johan Birgenius – Gabriel Aguilera (Bar Solo, Andra Långgatan 29)

Tobias Grim gitarr, Johan Birgenius trummor, Gabriel Aguilera bas med ”live latin jazz funk”

——————————————————————————————————————-

Torsdag 21 november

Sudan Archives + Raghd (Oceanen)

Oceanen skriver; ”Den talangfulla amerikanska singer/songwritern Sudan Archives som nu är aktuell med sin nya singel ’Confessions’ kommer till Sverige i höst. Hennes musik är onekligen något unikt, då hon blandar R&B med västafrikanska rytmer och melodier.”

Raghd is a 20-year-old singer, rapper and producer from Gothenburg,

Cure-A-Phobia – Regeneration Tour (Nefertiti)

Nef skriver; ”Cure-a-Phobia består av fyra kvinnliga Malmömusiker som ofta ses och hörs i andra konstellationer. De är fyra starka musikaliska röster som tillsammans utforskar och utmanar sig själva med sin musik. De har skilda musikaliska bakgrunder inom allt från improvisationsmusik, jazz och musikal till folkmusik och klassiskt.

Den udda instrumentsättning består av Jenny Nilsson på sång och klockspel, Fanny Gunnarsson på piano/wurlitzer och sång, Elina Nygren på viola och Anne Marte Eggen på elbas. De använder sig också av biinstrument som dragspel, såg, effekter och loopar för att skapa en unik, slagkraftig och genrelös musik.

Aktuella med sitt tredje album Regeneration (2019), inspelad i anrika Tambourine Studios i Malmö. Musiken kan beskrivas som progressiv organisk pop med inslag av improvisation med både akustiska och elektroniska element. Lekfullt men vemodigt. Kraftfullt men fjäderlätt. Musik med lika mycket ljus som mörker.”

The Betsy (KoM musik och bar)

KoM skriver; ”Var med på en härlig kväll där man med rötter i blues och country blandar egenskriven musik med husgudar såsom J.J. Cale, B.B. King, Aretha Franklin och Elvis Presley

Erik Ekström gitarr, Roberto Söderhäll gitarr/ sång, Martin Hultén klaviatur, Olof Gadd bas, Axel Krantz Vesterberg trummor/ sång

Hante/Solveig Matthildur (Musikens hus)

Arr. skriver; ”Hante är Hélène de Thoury, även känd från Phosphor och duon Minuit Machine bjuder på dunkla, filmiska och vemodiga synthmattor. Vissa säger synthwave när det är som allra bäst, de som inte är lika insatta men som var på Subkultfestivalen för 2-3 år sedan säger att scennärvaron är magisk och att det är nästintill förtrollande när hon äntrar scenen. Musiken är avskalad och ren och Hélènes dystra, stillsamma sångröst passar detta format som handen i handsken. Senaste albumet ”Fierce”, vilket är det fjärde i ordningen, släpptes i januari 2019 via Metropolis Records.
Känd som keyboardist i Kælan Mikla är Sólveig Matthildur något av ett nav vad gäller nutida alternativ musik från Island. Via samarbeten med bland andra Drab Majesty och Hante. samt flitigt turnerande både med Kælan Mikla och solo har hon snabbt gjort sig ett namn på den internationella scenen. ”Constantly in Love” lyder titeln till Sólveigs andra album, del dark wave, del poetisk spoken word och del elektronisk downtempo.”

Max Lagers (Classic Jazz, Valand)

Dewsongs (Café Hängmattan)

Arr. skriver;”Bandet består av Timi och Ida som sjunger och spelar gitarr, Ingmarie på tvärflöjt och Urban på kontrabas.
För många år sedan lämnade Timi sitt hem i England för att lifta genom världen. Packningen bestod endast av en ryggsäck, en sovsäck och en gammal gitarr. Under resans gång blev stränderna och skogarna hans enda hem. Han fann arbete längs vägen, träffade nya vänner och skrev låtar.

Nu bor Timi större delen av tiden i Göteborg, men vägen kallar fortfarande på honom. Varje år packar han sin cykel och drar iväg för att sova under stjärnorna och skriva nya sånger.”

Thank you for the music – En hyllning till Björn & Benny (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver; ”Gunilla Backman, Kalle Moraeus och Johan Boding gästar Kungsbacka Teater med ”Thank You For the Music”. Det är en hyllning till Björn & Benny och deras unika låtskatt där publiken bjuds på det bästa från BAO, Chess, Kristina från Duvemåla, Mamma Mia och mycket mer.”

—————————————————————————————————————–

Fredag 22 november

Rival Sons/Graveyard/The Last Internationale (Kajskjul 105, Frihamnen)

Arr. skriver; ”I början av året släppte Rival Sons sitt efterlängtade sjätte studioalbum, ”Feral Roots”, som bland annat innehåller ”Do Your Worst” som snabbt blivit en av Kalifornia-kvartettens allra största låtar.

Det Göteborgska rockundret Graveyard har sedan den självbetitlade debuten 2007 lockat storpublik och fans från hela världen med sin tunggungande retrorock. Förutom att bandet har öppnat för storheter som Iron Maiden och Guns N’ Roses har de turnerat flitigt världen över och gång på gång visat sig vara ett liveband att räkna med! Detta hörs även på det senaste släppet som är just en liveskiva från bandets två fullsatta konserter på Pustervik i december 2018.”

Inleder gör en rockduo från New York .The Last Internationale vilka är med på hela Rival Sons Europaturné.

Rival Sons bildades 2009 och kom till Göteborg första gången i april 2012 då de spelade på Sticky Fingers. Detta var en höjdare för min del, en konsert att minnas. Redan samma höst kom de tillbaka och spelade på ett fullsatt Trädgårn. Sedan dess har de spelat på Pustervik (2014), Trädgårn (2015) och nu senast på Pustervik i oktober 2017. Skillanden medan spelningar 2012 och 2017 var stora. Mycket tyngre bl.a genom att de har en femte medlem på turné.

Medlemmar från start Jay Buchanan (sång/munspel/rytmgitarr), Scott Holiday (gitarr).Mike Miley (trummor) och Robin Everhart (bas), Den senare ersattes 2013 av Dave Beste. Som turnerande medlem finns också sedan 2014 Todd Ögren-Brooks på keyboards och percussion.

Lars Winnerbäck (Scandinavium)

Arr. skriver; ”Det har gått tre år sedan Lars Winnerbäck släppte hyllade albumet ”Granit och morän”. En avskalad konserthusturné, en storslagen sommarturné 2018 och en film har han hunnit med sedan dess. Som en av Sveriges mest älskade artister är han aldrig långt borta.

2019 blir ett riktigt Winnerbäck-år. Den 27 september släpptes ett nytt album och i höst blir det stor arenaturné i både Sverige och Norge. Turnépremiär i gamla hemstaden Linköping och som en stor final kommer Winnerbäck för första gången till Globen i Stockholm.

Det har gått mer än 20 år sedan Winnerbäck presenterade sig med debutskivan ”Dans med svåra steg”. Med lika delar vemod som popsånger har han på 11 album satt fingret på en hel generations känslor. I september kommer efterlängtad ny musik.

Bakom Winnerbäck på höstens turné står ett eminent band bestående av: Jerker Odelholm – bas, Staffan Johansson – gitarr, Carl Ekerstam – gitarr, Therese Johansson – gitarr/sång, Jonna Löfgren – trummor och Tomas Hallonsten – keyboard.”

Lera Lynn (Pustervik Matsalen)

Arr. Woody West skriver; ”Nashville-baserade singer/songwritern Lera Lynn har genom en närmare tio år lång karriär hunnit med fyra album och hundratals spelningar på båda sidor av Atlanten. Med ett sound som spänner från traditionell Country, Americana och indie rock har hon balanserat sitt eget uttryck blandat med en rad samarbeten.

Hon fick sitt stora genombrott 2014 när hon blev tilldelad rollen som resident-trubadur för HBOs True Detective. Där kunde man se Lera ensam, på scen i den mörka ödsliga syltan med sin gitarr sätta tonen för crime-dramat med sitt eteriska roots-sound på ett självklart sätt.

Senaste albumet, ‘Plays Well With Others’, är en duett-skiva som innehåller gästspel från Peter Bradley Adams, John Paul White, Dylan LeBlanc, Andrew Combs, Rodney Crowell, Shovels & Rope, JD McPherson och Nicole Atkins. Albumet skiljer sig från vanliga duetter, då Lera inte bara bjöd in dem till att sjunga på skivan, de skulle även skriva eller arrangera duetten tillsammans. Inspelad med hjälp av live-tagningar i John Paul Whites studio i Florence, Alabama där Lynn, White och Alabama Shakes’ Ben Tanner tillsammans agerade producenter.”

Kajsa Grytt (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Välkommen på en intim kväll när Kajsa Grytt firar 40-år som artist. Vi öppnar dörrarna 20.00 och det blir två set på scen.
Det första kl 21.00.”

Jung (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Detta blir brödraduons första turné. Det var i våras som de gjorde sin första, egna konsert på hemmaplan. Sedan dess har bröderna Tom och Henrik Ljungqvist vuxit ännu mer i rollerna som låtskrivare och artister och deras musik har nått ännu längre ut i vårt avlånga land.

Debutsingeln ”Vera” och hiten ”Wasteland” har redan över ett år på nacken. ”Falling Free” som är det senaste släppet från brödraduon Jung har redan nått miljonen och mer musik är på ingång.”

Maple & Rye + Crying Day Care Choir (Oceanen) även 23 nov

Arr. skriver; Maple & Rye, de fyra göteborgarnas mission att skapa och sprida finstämmig folk-pop började för ett par år sedan. Den senaste tiden har bandet spenderat i den anrika Svenska grammofonstudion för att spela in sin efterlängtade fullängdare och det är nu dags att ta med dessa nya låtar upp på scen

Crying Day Care Choir är en riktig familjeaffär från den skånska myllan, gruppen består av bröderna Jack Elz och Bill Nystedt samt Sara Elz som är gift med Jack. CDCC bildades 2010 och har med sina harmonifyllda melodier och poetiska texter med en ton av amerikansk folkrock träffat rakt i publikens hjärtan.

CDCCs låtar har spelats flitigt på Sveriges Radio, mottagit fina recensioner och de har tidigare jämförts med storheter som Fleet Foxes, The Lumineers och Edward Sharpe & The Magnetic Zeros.

Med två tidigare fullängdsalbum (med singlar såsom ”Branches” och ”Sad Season”) samt flera turnéer i ryggen, har de skapat sig ett namn såväl i Sverige som utomlands.”

Fatboy Slim (Trädgårn ) SLUTSÅLT

Arr. skriver; ”För första gången kommer Fatboy Slim till Göteborg för intim klubbspelning på Trädgårn där han kommer framföra sitt explosiva, roliga, galna och intima dj set!

Fatboy Slim kan inte tituleras annat än legend. Personen som 1997 gick från att vara Norman Quentin Cook till att bli hit-maskinen Fatboy Slim, som LP efter LP tog housemusiken till en helt ny nivå och gjorde den tillgänglig för alla. Tack vare MTV hamnade ”rave”-musiken i våra vardagsrum, och plötsligt lyssnade alla på house. Sedan dess har gudfadern av house inte gjort annat än att headlina världens absolut största festivaler!”

Pepperland spelar Abbey Road (Nefertiti) även 23;e och 24;e. UTSÅLT alla tre kvällarna

Nef. skriver; ”Abbey Road innehåller klassiska spår som Come Together, Something, Here Comes the Sun och många andra mästerverk. Att göra detta album live har efterfrågats av många och Pepperland har just gjort en föreställning i augusti i Liverpools Philharmonic Hall. . 

Konserten är i två set med blandad Beatlesrepertoar i andra set.

Olle Bengtsson – keys. & s Per Umaerus – g. & s Mathias Gian Kündig – b. & s.Gunnar Frick – keys, g. & s.Micke Isacson – g. & s.Benny Karlsson – tr.

Portrait of Sinatra – The Capitol Years – John Martin Bengtsson (Kronhuset) kl 19 (även 23 nov kl 14 och kl 19.)

Arr. skriver; ”I konsertproduktionen Portrait of Sinatra – The Capitol Years lyfter vi fram den period i Frank Sinatras karriär som av många anses som hans bästa. När samarbetet med Capitol Records inleddes startades en era som skulle visa sig bli historisk. Ett nytt sound tog vid när arrangören och dirigenten Nelson Riddle och Frank Sinatra hittade varandra. Kemin dom sinsemellan infann sig direkt och deras partnerskap skulle visa sig vara banbrytande och Sinatras karriär nådde oanade höjder.

Sångaren och musikalartisten John Martin Bengtsson debuterade som 19-åring i rollen som Joseph i Sveriges första uppsättning av Andrew Lloyd Webbers Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Sedan dess har han haft stora roller i otaliga musikaler så som West Side Story, Les Misérables och the Phantom of the Opera. I sistnämnda har han medverkat i uppsättningar i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn där han gestaltat både Fantomen och Raoul. Just nu är han aktuell som Gaston i Malmö Operas uppsättning av Disney’s Skönheten & Odjuret.

Vår chefdirigent Niklas Willén leder orkestern och John Martin i rätt riktning i denna svängiga konsertproduktion som får minnen att vakna från en svunnen tid då Frank Sinatra, Nelson Riddle och stora orkestrar hela tiden kunde höras i både radio och tv.

John Martin Bengtsson, sång
Niklas Willén, dirigent
Göteborg Wind Orchestra
Fredag 22 november kl 19.00
Lördag 23 november kl 14.00 och 19.00

Upptakt (introduktion till konserten) i Foajé Karl XI 45 min innan konsert

Erics Blues Band (KoM musik och bar)

KoM skriver; ”Stockholmsbaserade bluesstjärnan Eric Hansson som samarbetat med artister som Alan Haynes, Jimmy Zavala, Mats Ronander, Clas Yngström och Rockin Johnny m fl, besöker äntligen KoM!! ”

Simon Berggren Trio (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Arvid, Jonas och Simon stortrivs i varandras musikaliska sällskap, och upplever att något unikt och tilltalande skapas vid deras möten. Dom förenas av en längtan efter frihet i musiken, en frihet som aldrig får bli kravfylld eller kväva det vackra och enkla.

Simon Berggren – piano Arvid Jullander – bas och Jonas Bäckman -trummor

Alexander Ringbäck med band Bengans Fik)

Arr. skriver; Alexander Ringbäck med band släpper skivan Personlig assistans den 22 november och firar detta med en spelning på Bengans. Skivan spelades in under fem dagar i juli 2017. Den gick fort att spela in, vi hann även spela in en EP under dom där dagarna. Men sen tog det ändå sin tid att få klart skivan. Och så blev man förälder igen och tiden rann iväg. Men nu ska skivan i vart fall släppas.”

Fredagsrock (O´Learys, Järntorget)

Lennart Lindeberg sång, Olle Schelander gitarr, Anders Olausson bas och Eric Olausson trummor. Förvänta er ’Classic Rock’: Led Zep, Deep Purple, ZZ Top

——————————————————————————————————————–

Lördag 23 november

Deportees + Support: Esther (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Det var med genombrottsalbumet ”Islands & Shores”(2011) som Umeå-bandet Deportees orsakade svallvågor över hela landet och belönades med en Grammis för ”Årets Rock” och en P3 Guld-vinst för ”Årets Grupp”. Sedan dess har bandet fortsatt cementera sin position som en av landets absolut främsta akter – inte minst genom sina spelningar på fullsatta klubbar och stora festivalscener.

Senaste albumet ”The Big Sleep” släpptes 2015 och belönades med en Grammis även den. I oktober i år kom Deportees sjätte fullängdsalbum ”All Future”. I samband med detta åker bandet på en stor Skandinavienturné..

Support: Esther. På den kommande höstturnén tar Deportees med sig unga intressanta debutartisten Esther. Med sin elektriska vibrafon, sång och singlarna ”Follow Me Home” och ”Wolves” har Esther Lennstrand, som är hennes fulla namn, på senare tid fått mångas ögon och öron på sig. Hon samarbetar mycket med producenten och låtskrivaren Pontus Winnberg (Amason, Miike Snow) som även producerat flera låtar på Deportees kommande album.”

Boy Harsher + Chasms (Musikens Hus)

Boy Harsher består av Augustus Muller och Jae Matthews från Georgia, USA albumdebuterade med Yr Body Is Nothing 2016

Chasms

Den mörka San Francisco-drömpopduon Chasms bildades 2011 av Jess Labrador och Shannon Madde. Deras tredje album ”The Mirage” kom i februari i år .

Divlje Jagode (Stora Teatern)

Arr. skriver;”40-årsjubileum. Ett nostalgiskt möte med ett band vars historia sträcker sig över 40 år tillbaka. Det är få band, oavsett genre eller regional härkomst, som har lyckats få så många framgångsrika låtar som Divlje Jagode.
Divlje Jagodes har sålt album inom hard and heavy-genren för miljonbelopp och skrivit låtar som både den yngre och äldre generationen kan identifiera sig med. Med tolv album, hundratals låtar och ett tiotal hits så har Divlje Jagode idag lika hängiven publik som när de började.”

Leif Strandh (Cafe Hängmattan)

Arr. skriver; ”Tillsammans med några av Göteborg bästa musiker framför Leif Strandh flera av sina låtar från albumet Time to stand up, men även nya låtar inför ett kommande album. Det blir ösig rock, eftertänksamt akustiskt och med ett djupt patos för miljöfrågor och demokrati i tider av fake news och klimatförnekare.

Ikväll: Leif Strandh, Erik Ivarsson, Henrik Pilqvist, Jenny Lundin, Sven Jansson, onas Frankeblom, Jonas Liljeström

Slowgold /Laura Cahen (Kungsbacka Trater)

Arr. skriver; ”Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. Du har sett och hört henne i alla möjliga sammanhang. Amanda har sjungit i På spåret, samarbetat med Freddie Wadling, gästat First Aid Kit inför 20 000 personer på Liseberg och prytt tidningsomslag till DN, GP och Sonic.

Våren 2018 släppte hon sitt femte album Mörkare och 2019 vann hon en grammis för årets Singer/Songwriter.

Laura Cahen är en fransk singersongwriter med ett unikt och fängslande uttryck. Hemma i Frankrike är hon redan ett etablerat namn inom sin genre, men på senare tid har fler och fler börjat få upp öronen för den egensinniga artisten även utanför hemlandets gränser. Nu kommer hon för första gången till Sverige och Kungsbacka.”

Sven B. Good & the Blues Stompers (S/S Marieholm)

Sven Lorentzon sång/ gitarr, Anders Elisson gitarr, Conny Sävmo bas och P-O Hesselbom trummor. 

Michelle & the Diamonds (Porter Pelle)

Maria W Bohlin sång, Kjell Dennersten klaviatur/ sång, Leif Erichson bas/ sång, Tim Malmros gitarr, Urmas Plunt trummor, Johan Bohlin träblås/ percussion/ sång, Alex Tasevski saxofon/ sång. Hette tidigare The Generations

Monkey Union + Pitch Black Project (M/S Götapetter)

Arr. skriver; ”Monkey Union har varit på flykt undan orättsväsendet ett tag men nu gör de ett strandhugg vid Gullbergsvass och bordar M/S Götapetter för att äntligen kunna genomföra ett efterlängtat gig!

Det kommer nämligen bjudas på extraordinär kontorsskjorteskrynklig, svettig powerpoppunk med inslag av actionrock som kommer få hela Göta Älv att gunga. Allt skickligt förpackat och regisserat av den enigmatiske Apa Dawgson och doftandes av TV nyheter, frukt, The Who, Airbourne, Turbonegro och Klaus Wunderlich.”

Andreas Hall Sharp 6 (Unity Jazz)

Andreas Hall Sharp 6

Unity skriver ”Svensk jazz med starkt uttryck. Vackra, starka melodier med stadigt komp utgör grunden. Med skivreleasen ”the voice within”, footprint records , visar gruppen stort samspel och fantastisk energi. Med Masterstudier i komposition och improvisation, både i Köpenhamn, Göteborg och Oslo har Andreas funnit sitt tonspråk. Med Sharp6 har han hittat inspiration och drivkraften till den här skivan. Bandet består av musiker som Andreas respekterar och beundrar.

Andreas Hall Tenorsax/Komposition Klas Nilsson Trumpet Andreas Thurfjell Alt/Barytonsaxofon Per Johansson Piano Thomas Markusson Bas Adam Ross Trummor

Lerneby, Krånne, Saaristo (KoM musik och bar)

KoM skriver; ”Det är dags igen för en rejäl musikuppvisning i country, funk och rock med killarna som vet hur man tar scenen ibesittning

——————————————————-

Queensrÿche/Firewind (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Få skivor har betytt så mycket för hårdrocken som Queensrÿches epos ”Operation: Mindcrime” från 1988. Detta mästerverk har nu sålt över tre miljoner ex. Men Queensrÿche har gjort så otroligt mycket mer. Från de tidiga plattorna ”The Warning” och ”Rage For Order” via plattorna ”Q2K” och ”Tribe” kring sekelskiftet fram till de nyare ”Dedicated To Chaos” och ”Condition Human” har kvalitet och nyskapande gått som en röd tråd. Trots medlemsbyten har Queensrÿche behållit sin status som ett av de viktigaste banden. Nyligen släppte de albumet ”The Verdict”.

Dagens Queensrÿche består av Todd La Torre (sång), Michael Wilton (gitarr), Parker Lundgren (gitarr), Eddie Jackson (bas) och Scott Rockenfield (trummor).

Förband blir Firewind. Som gitarrist i bandet ser vi Gus G som tidigare bland annat varit Ozzy Osbournes gitarrist.

Dweezil Zappa and special guests Norwegian Wind Ensemble (Konserthuset) UTSÅLT

Arr. skriver; ”När vi i höst får besök av Dweezil och hans ”rocking teenage combo” kommer de framföra låtar från hans fars kritikerrosade album ”Hot Rats”. Albumet spelade en stor och betydelsefull roll för Frank Zappas karriär och dedikerades till Dweezil när det släpptes 1969.”)

Pepperland spelar Abbey Road (Nefertiti) UTSÅLT

Nef. skriver; ”Abbey Road innehåller klassiska spår som Come Together, Something, Here Comes the Sun och många andra mästerverk. Att göra detta album live har efterfrågats av många och Pepperland har just gjort en föreställning i augusti i Liverpools Philharmonic Hall. . 

Konserten är i två set med blandad Beatlesrepertoar i andra set.

Olle Bengtsson – keys. & s Per Umaerus – g. & s Mathias Gian Kündig – b. & s.Gunnar Frick – keys, g. & s.Micke Isacson – g. & s.Benny Karlsson – tr.

Jazzfest (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver;”Kungsbacka Teater förvandlas till New Orleans-gatan Bourbon Street för en kväll med Max Lagers New Orleans Stompers & Second Line Jazzband. 

Max Lagers bildades 1979 för en spelning på ärorika Jazzhuset i Göteborg. Bandet spelar New Orleansjazz med inslag av blues och karibiska rytmer och har spelat på mängder av festivaler och jazzklubbar i England, Sverige, Danmark, Holland och Tyskland.
Någon ”Max Lager” har aldrig funnits i orkestern. Han är en fiktiv figur hämtad ur en roman.

Second Line Jazzband är ett av Sveriges mest turnerande och framgångsrika jazzband. 14 cd och ca 4000 konserter i tolv olika länder är imponerande siffror. Bandet bildades i Göteborg 1989 och fyra medlemmar finns kvar än idag. Musiken Second Line spelar grundas alltid i den New Orleanska jazztraditionen, men repertoaren kan komma från Willie Nelson, Bob Dylan eller Pete Seeger likväl som Louis Armstrong eller George Lewis. Bandet konserter brukar kännetecknas av hög energi med originella improvisationer och arrangemang.

Max Lagers och Second Line är en variant på Flamingokvintetten och Arvingarna. Två ”Max Lagers söner” spelar sedan mer än trettio år tillsammans i Second Line.”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *