Konserter i Göteborg och Norra Halland 9-15 december 2019

Brolle feat. Mimi Werner Winter Classic Tour (Masthuggskyrkan) kl. 19

Arr. skriver; ”Brolle och Mimi Werner åkte 2018 ut på en gemensam akustisk kyrkoturné och vilken succé det blev! Turnén var slutsåld, både publik och media var lyriska. Nu har de båda bestämt sig för att det blir en ny kyrkoturné 2019. Precis .

Det har nu gått över 18 år sedan Brolle slog igenom med dunder och brak. Svenska folket tog snabbt den originella och skönsjungande norrlänningen till sina hjärtan. Hans tolkningar av bla Elvis tillhör de bästa som gjorts inte bara i Sverige utan i hela världen enligt många. Han har skaffat sig en bred publik och med sin säregna stil samt fantastiska röst har han trollbundit svenska folket under en lång tid.

De senaste året har vi sett Brolle i huvudrollen på succéshowen Elvis, Cash, The Killer & me som gått för slutsålda hus på Göta Lejon i Stockholm.

Mimi Werner kommer från Borås och vi har sett henne i melodifestivalen 2016 och 2018 med låtarna Ain´t no good och Songburning. Mimi är en svensk country/pop artist och 2015 fick hon sitt första skivkontrakt, i samband med det så reste hon till Nashville för att jobba med Ep:n och hennes debutsingel Forever again släpptes 2015.

2017 blev Mimi Werner och Brolle utsedda till att bli ambassadörer för hjälporganisationen Hoppets Stjärna/Star of Hope. Mimi och Brolle åkte till Rumänien och tog del av de fattiga barnens vardag och spelade och sjöng tillsammans på hjälpcentret i Valea Seaca.

Isen sjunger – En vokal julkonsert med Kraja plus gäst Jennie Abrahamsson (Stenhammarsalen)

Arr. skriver; ”Med unik samstämmighet och precision smälter fyra individuella röster samman till en unison enhet. Kraja har skapat ett eget musikaliskt universum, meditativt, gripande och poetiskt, vilket trollbundit publik såväl som kritiker.

Efter flitigt turnerande i Sverige, Japan, Tyskland såväl som i många andra europeiska länder, fem album, samarbeten med symfoniorkester och en grammisnominering i bagaget har Kraja blivit stilbildande och ett av de mest framgångsrika svenska folkmusikbanden på den internationella musikscenen.

Julen 2019 innebär 19-årsjubileum för Kraja och detta firas med julturné. 2016 släpptes vinterskivan ”Isen sjunger”, varpå Krajas uppskattade julkonserter kommit som en naturlig följd. Skivans tema jul och vinter rymmer egenskrivet material såväl som traditionella folkliga vintervisor samt några av våra mest välkända julsånger, här iklädda Krajas säregna harmonier och klanger som fängslat lyssnare både när och fjärran.

Lisa Lestander, Frida Johansson, Eva Lestander, Linnea Nilsson – sång

Gästartist: Jennie Abrahamsson

The Real Group – Julkonsert (Lorenbergsteatern ) UTSÅLT

Arr. skriver; ”Med rösterna som enda instrument har de skapat ett alldeles eget musikaliskt uttryck i området mellan jazz, pop och svensk körmusik. Vokalgruppen har sedan 30 år tillbaka etablerat sig världen över och har utmärkt sig genom sin kombination av perfektion och personliga tilltal.

Northlane/ Polaris / Silent Pla. / Void of Vision (Trädgårn)

———————————————————————————————–

Tisdag 10 december

Linda Gail Lewis (TCB Café, Floda) kl. 19

Mattias Alkberg – om känslor och sånt skit (Nefertiti) även 11 feb

Arr. skriver; ”Artisten och poeten Mattias Alkberg presenterar tillsammans med United Stage och Teg Publishing en sprakande krogshow med spännande överraskningar. Det är två personer,Mattias Alkberg och Jonatan Lundberg, och röst och piano.

——————————————————————————————————————–

Onsdag 11 december

Ted Russell Kamp(US) med band + Support: Love On Drugs

Arr. skriver;” Ted Russell Kamp är en singer/songwriter from Los Angeles verksam i genrerna countryrock, americana och soul . Han är just nu ute på turné med Shooter Jennings och Duff McKagan från Guns n Roses. Han har släppt 8 album i eget namn varav två på det respekterade Nashvillebolaget Dualtone. Hans senaste skivor har nått högt på Euroamericanalistan och ”Get back to the land” gick direkt in på förstaplatsen.

Ted har gjort åtskilliga Europaturnéer, bl a med bandet Little Green från Göteborg och dess bandledare Thomas Pontén. Han är även fast basist med Shooter Jennings sen 13 år tillbaka och är en eftertraktad sessionmusiker och producent.

Detta är första gången han spelar med band i Sverige sen 2012 vilket är mycket efterlängtat av hans fans. Bandet består förutom Ted och Thomas av Martin Salomonsson, trummor och Karl Wassholm, gitarr.

Jaakko Eino Kalevi (Oceanen)

Arr. skriver; ” Genom att kombinera syntpop, folk, funk och psykrock till något alldeles helt eget har Finlands främsta multi-instrumentalist blivit en kulthjälte.Efter att ha jobbat som spårvagnschafför i Helsingfors bestämde han sig för att flytta till Berlin för att göra musikkarriär.

Jaakko Eino Kalevis lekfulla musikaliska skapelse är som om Air och Phoenix skulle slå sig ihop för att skriva ett upplyftande och dansant soundtrack till en nattbussresa, eller som om Syd Barrett hade fått för sig att skapa Yacht Rock. 

Förra året släpptes den rosade plattan ”Out of Totch” som har följts av turner i både Europa och Usa. I höst kom det efterlängtade minialbumet”Dissolution”

Weeping Willows – Christmas time has come Tour 2019 (Rondo)

Arr. skriver; ”År 2014 släpptes det guldskivebelönade julalbumet ”Christmas Time Has Come” som följdes upp av en utsåld julturné runt om i Sverige. Succén återvände året efter, även då med ”lapp på biljettluckan”. Därefter tog bandet en paus från julen för att planera firandet av sitt 20-års jubileum. År 2017 återupptog Weeping Willows traditionen då de både släppte nytt material i form av minialbumet ”Snowflakes” och åkte på turné. Även den gången samt förra året spelade bandet inför utsålda hus.

I år är det femte gången ”årets vackraste julkonsert” är på turné där Weeping Willows bjuder på en blandning av låtar ur sin tjugotvå år långa karriär dock med tonvikt på ”Christmas Time Has Come” och ”Snowflakes”.

Med på turnén följer även Anders Kappelin (bas).

Tonus (Café Hängmattan)

Arr. skriver; Tonus förenar rock och blues i livlig musik fylld med energi och vibbar från amerikanska södern.

  • Carl Larsson – Elgitarr
  • Adrian Magnusson – Bas
  • Jonatan Hansson – Trummor
  • Simon Jonsson – Orgel/key

Statens Snälla Åsna ( Rest. Hakelverket, Karl Johansgatan 11)

Henrik Ohlin sång/ bas, Henrik ’Pilen’ Pilquist gitarr, Dan Helgesen klaviatur, Abbe Abrahamsson trummor.

————————————————————————————————————-

Torsdag 12 december

Nynningen + Motvind + Orkan (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Nynningen är ett av de mest tongivande svenska banden inom det som i efterhand kommit att kallas för proggmusiken och ett självskrivet namn i den svenska musikrörelsen.

Bandet bildades 1970 och släppte under samma årtionde flera bejublade album, bland annat ”För full hals” 1973. Bandet slutade turnera 1980 och efter 36 år återförenades bandet till allas förtjusning i dec 2016 på Pustervik och har sedan dess turnerat flitigt och gjort ett åttiotal konserter över hela landet. Nynningen släppte tidigare i år den unika liveinspelade dubbelvinylen ”Vi kommer”.

Medlemmar är:
TOMAS FORSSELL/sång, elgitarr NIKKE STRÖM/elbas, BENGAN BLOMGREN/elgitarr, THOMAS JÄDERLUND/saxofon, sång PONTUS TORSTENSSON/trummor HILDA EKSTEDT/saxofon, sång NICLAS RYDH/trombon.

Motvind blev under 70- och 80-talet ett av de tyngsta namnen på den svenska rockscenen. Bandet som formades i det man idag kallar utanförskap levererade tung rockmusik med influenser av brittisk/amerikansk rock med realistiska texter som speglade sin omvärld. Med kompromisslösa och intensiva scenshower blev Motvind ett namn att räkna med i Skandinavien.

Motvind debuterade 1976 med skivan ”Känn dej blåst” och skrev snabbt därpå ledmotivet till TV-serien ”Lära för livet”. Motvind har via hundratusentals sålda skivor en låtskatt värd att lära känna och har under de senaste 10 åren gjort sparsmakade framträdanden vid större event och festivaler.

Motvind spelade 2017 på Fadimegalan på konserthuset i Göteborg och Sweden Rock Festival där en månghövdad publik bestående av en variationsrik publik som kunde njuta av när ett av Sveriges tyngsta rockband brände gitarrsträngar och pumpade upp hjärtslagen hos publiken. 2018 medverkade Motvind på Sävefestivalen där de återkommer 2019. För övrigt är biografin ”Pissa i Motvind” redo för förlag och pilotdokumentären ”Asfalt. Glas. Betong och Stål” under produktion.

Orkan – ett utav Göteborgsscenens mest spännande och starkast lysande namn just nu är proggkvintetten Orkan. Orkan berättar om systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet och naturens motstånd och hämnd allt medan förstärkarna skriker och publiken jublar. Man behandlar svåra teman som ligger i tiden, där det finns plats för både ilska, sorg och glädje.

Orkans musik är dansant och trallvänlig men på största allvar. Soundet går näst intill i punkens tecken, kännetecknat av Moa- Linn Rosenlöfs och Theresia Dufvas energiska rytmsektion, där ett extra tryck läggs till i form av Kim Bertilsson på saxofon. Josefin Greens raka, ösiga riff blandas snyggt upp med Fredrik Pettersons mer melodiska stratasolon. Orkans koncept är tveklöst inspirerat av 1970-talets svenska musikrörelse, men bandet är knappast något nostalgiprojekt.
Medan den ena foten vilar i arvet från proggen står den andra stadigt placerad i samtiden med berörande och insiktsfulla låttexter, vilka uppmuntrar till solidaritet och eftertänksamhet. 2017 var sannerligen ett flitigt år för bandet Orkan. Efter en succéartad turné som öppningsakt för genreveteranerna Nynningen har Orkan spelat för fulla hus vart de än beger sig och ingen lämnas oberörd utav dess framfart.
I september 2017 släppte Orkan sin självbetitlade första fullängdare.”

Lindha & Fabian Kallerdahl Big Band (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Lindha och Fabian släppte för ett tag sedan sin bejublade duoplatta The Thrill is Gone där de klär av sin favoritsånger ur jazzrepertoaren och gör något eget av dem. Det är vackert, strävt, drömskt och intuitivt. När det blev dags för konserter kunde de inte hejda sig och har för varje gig bjudit in allt fler av sina favoritmusiker och på Nefertiti har den lilla duon vuxit till ett drömband fyllt till bredden av egensinniga och unika röster på den nordiska improvisationshimlen.

Lindha Kallerdahl – s., Mariam Wallentin – s., Fabian Kallerdahl – p., Emil Strandberg – trp, Michala Östergaard – tr. och Josef Kallerdahl – b.

Flower Kings/I Am The Morning/Rikard Sjöblom (Brewhouse)

Arr. skriver; ”The Flower Kings är ett ikoniskt band inom den nutida progressiva rocken, och sattes ihop när ex-Kaipa-gitarristen Roine Stolt skulle promota sitt soloalbum The Flower King (1994). Sedan starten har bandet bestått av en samling ruskigt kompetenta musiker som producerat mästerliga album i en rasande fart (10 album varav 4 dubbelalbum 1995-2007) och etablerat sig som givna livefavoriter. Efter två starka comebackalbum 2012 och 2013 med följande turnéer sade säkra källor att The Flower Kings lagts ner för gott.

Men 2018 gav sig en ny konstellation ut på en hyllad turné ihop med Spock’s Beard. Progressive Circus arrangerade två spelningar och fick feedback från många konsertbesökare att de ville ha MER av The Flower Kings. Trevlig nog kan vi erbjuda just detta i december, då du får se dessa musiker briljera på scen:

Roine Stolt (gitarr, sång, 1994-nu)

Hasse Fröberg (sång, gitarr, 1994-nu)

Jonas Reingold (bas, 1999-nu)

Zach Kamins (keyboards, 2018-nu)

Mirkko de Maio (trummor, 2018-nu)

Det ryska ”kammarrockbandet” Iamthemorning gjorde sin första Sverigekonsert på Progressive Circus 2018 och gjorde ett massivt intryck på publiken med sin atmosfäriska och nästan magiska föreställning, baserad på de klassiskt skolade musikerna Marjana Semkina (sång) och Gleb Kolyadin (piano). Albumet ”Lighthouse” utsågs av Prog Magazine till 2016 års album, och det nyligen släppta ”The Bell” får galet bra recensioner. Musikmässigt presenterar bandet en mix av klassiskt, folkmusik och jazz med ekon från Porcupine Tree, Kate Bush, Steve Hackett och Riverside, men på scen ger Marjanas spöklika framträdande och morbida humor ytterligare en dimension till musiken.

Kayak (NL) som tidigare skulle följt med på turnén istället för Iamthemorning och Rikard Sjöblom har ställt in sitt deltagande pga hälsoskäl.

Ted Russell Kamp/Epidot/Henke Wermelin & His New Love (Studio Chanslös/Gårdaskolan, Fabriksgatan 32)

Arr. skriver; ”Ted Russell Kamp är en singer/songwriter from Los Angeles verksam i genrerna countryrock, americana och soul. Han har gjort åtskilliga Europaturnéer, bl a med bandet Little Green från Göteborg och dess bandledare Thomas Pontén. Detta är första gången han spelar med band i Sverige sen 2012 vilket är mycket efterlängtat av hans fans. Bandet består förutom Ted och Thomas av Martin Salomonsson, trummor och Karl Wassholm, gitarr.

Epidot framför musik komponerad av gitarristen Erik Ivarsson.
Erik kan vi höra i allehanda musikaliska sammanhang, exempelvis på Arvid Neros debutskiva Mother Earth och såväl live som på Elina Ryds samtliga fullängdsalbum. Johan Horner sätter stark prägel på trions musik med sitt energiska och lekfulla trumspel. På kontrabas hör vi Adam Lindblom, som med sitt stabila och starkt melodiska spel är en av de mest anlitade basisterna på den göteborgska musikscenen. Tillsammans skapar dessa tre musiker en särpräglad musik, rik på nyanser och kontraster såväl när det gäller energi som sound. Musiken rör sig från ösig, rock n roll, till lågmälda stämningsskapande partier och ljudlandskap.

HENKE WERMELIN & HIS NEW LOVE (VEDDIGE/GBG)
Med eller utan skägg levererar Henke Wermelin en americana som stretar och drar åt southern rock såväl som neo-outlaw-country och allt däremellan och bredvid. Ny skiva spelas in i slutet av november vilket borgar för en spelning med ny luft under vingarna!

Bäckbrothers Jazz Tivoli (Rest. Holy Moly, Andra Långgat 31)

David Bäck klaviatur och Anders Bäck saxofon plus andra eminenta musiker

Vinthunden (Café Hängmattan)

Arr. skriver;”Kulturell återvinning presenterar Vinthunden – egna låtar på svenska.
”Som om Carl Michael Dylan möter Bob Bellman och nån sorts musik uppstår.”

Medlemmar: Janne Leigard: Sång & gitarr, Svante Brunnander: Gitarr & sång, Per Wik: Klavaitur, Göran Nordanskog: Trummor och
Roland Ericsson: Bas

Sean Rowe/Steph Grace (Tryckhallen, Falkenberg)

Arr. Rootsy skriver; ”Urkraften Sean Rowe från Troy, New York kommer för 4 spelningar i Sverige och Norge 9-12 dec!

Sean har med fem starka album och ett ändlöst turnerade jobbat sig till en stor och mycket lojal fanskara. Med låten ”To Leave Something Behind” i Ben Afflecks film The Accountant 2016 fick han ett större genombrott och spelade helt plötsligt på större venues både hemma i Amerika och i Europa. Det ska bli väldigt en stor ära att välkomna Sean tillbaka till Skandinavien med ett färskt sjätte album i bagaget.

Support Steph Grace

———————————————————————————-

Fredag 13 december

Viktoria Tolstoy Band (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Viktoria Tolstoy firar med denna releasekonsert att hennes nya CD utkommer (ATC/Naxos). Plattan handlar om att resa. Både i sinnet och fysiskt. Temat är ”on the road”, med texter som kan förknippas med det liv vi lever som turnerande människor.  Musik av bland andra Bonnie Raitt, Nancy Wilson, Billy Joel, och Shirley Horn. Samt nyskrivet material av Ida Sand och Joel Lyssarides. Markerad bluesfeeling med jazzdrama och kryddad med funk. Gripande vackra ballader.

1994 gjorde hon vid 20 års ålder sin första skiva. Två år senare, med albumet För Älskad, blev hon över en natt Sveriges stora popsensation. Hon gick vidare med att inleda ett samarbete med Esbjörn Svensson, som producerade och skrev musiken till White Russian, det första skandinaviska album som gavs ut på legendariska Blue Note. Vid den tiden samarbetade Viktoria också med Nils Landgren och 2003 följde Viktoria Nils och Esbjörn som exklusiva artist för ACT Records. Sedan dess har hon etablerat sig internationellt som en av de främsta rösterna i dagens jazz.

Viktoria Tolstoy – s.Krister Jonsson – g., Joel Lyssarides – p., Mattias Svensson – b. och Sebastian Ågren – tr.

True Moon + Tusen Ögon (Oceanen)

Arr. skriver; ”Många känner till Karolina Engdahl och Tommy Tift från deras punkband Vånna Inget men när dom gör musik som True Moon lämnar dom punken för att istället skapa en musikallisk häxbrygd baserad på lika delar postpunk, new wave och darkwave.

2016 kom deras hyllade självtitulerade debut, med influenser som Joy Division, Siouxsie and the Banshees, Sisters of Mercy. Följt av turner i Sverige, Storbritannien och USA, tillsammans med band som Killing Joke, King Dude, MCC, Dead Soul, Nicole Saboune.

Tusen Ögon är en punkinfluerad trio från södra Sverige som består av bla folk från The Dahmers. Deras musik kan beskrivas som avskalad, enkel och melankolisk intensiv punk med hjärtat på rätt ställe. Om du gillar band så som Västerbron, Masshysteri och Bäddat För Trubbel är detta band helt klart din kopp av te.

De gjorde sin första spelning i Göteborg på Banned in GBG då de med kort varsel ställde upp och joinade lineupen. Vi tycker därför det inte är mer än rimligt att ge ett av Sveriges absolut mest intressanta punkband just nu en plats på Oceanens scen.”

Atomic Annie + Hourdite (M/S Götapetter)

Arr. skriver; ”Det Landskronabaserade hårdrocksbandet Hourdite, nyss hemkomna från framgångsrika spelningar i Finland kommer nu till MS Götapetter för en fartfylld kväll med tunga riff och mäktiga melodier. Med sitt första singelsläpp ”When the day has come” under bältet och en kommande EP, är de redo att visa Göteborgs rockscen vad de går för.

Atomic Annie grundades 2017 i Åbo och har sen dess rockat klubbspelningar i Finland och Sverige och även spelat på ett antal festivaler (bl.a. Ruisrock).
Bandet hämtar inspiration från bluesen och 70-talsrocken, vilket hörs i munspelsmelodierna och i texterna som är präglade med personligt trauma.

Glanzig (Sticky Fingers)

Arr. skriver; ”Det nu legendariska Danzig/Misfits tribute bandet Glanzig äntrade våren 1999 välrenommerade Oral Majority Recordings med välkände producenten Roberto Laghi bakom spakarna för att spela in skivan Danzifuge. En fullspäckad platta med det bästa av Danzig & Misfits. 

Danzifuge hade en världsomfattande release hösten 1999 via Mascot Records ( Volbeat, Transport League, Sadus, B-Thong, Eleven Pictures mfl)

Att det nu är 20 år sedan plattan släpptes skall nu firas på Belsepub ( Sticky Fingers-Top Floor) på Fredag den 13 Dec då Glanzig framför hela plattan ”Danzifuge” i sin helhet.

Support: TBA. Glanzig på scen ca 23.30

Bromans 4 (Unity Jazz)

Unity skriver ”En premiär! Dessa fyra musikerna har genom åren uppträtt med varandra i mängder av olika konstellationer och former av jazz. Dock aldrig alla fyra samtidigt. Efter år av långa distanser bor alla fyra äntligen i samma land och de firar de med att samla varandras låtarsenal och koka ihop ett program med kluriga låtar skrivna av bandets medlemmar. Ni kan ha hört dem men aldrig såhär. Så kom ut och lyssna!

Orfeus Wärdig Tsoukalas – s, Susanna Risberg – g, Gustav Broman – b och Rasmus Blixt – tr

Local Heroes (O’Learys)

Local Heroes återuppstår för en luciaspecial på O’Learys.
Denna gång i skepnad av: Conny Sävmo – Bas, Simon Lindekrantz – Vokal
Henrik ”Pilen” Pilquist – Gitarr och Lars ”Lade” Källfelt – Trummor

The Foster Jenkyns (KoM musik&bar)

KoM skriver; ””Det blir nog en hel del Black Crowes, Blackberry Smoke och Allman i vanlig ordning men kanske även lite Chris Stapleton/ Jompson Brothers och kanske nån käck bit av The Bros. Landreth

John Larsson sång, Fredrik Stenberg gitarr, Göran Larsson gitarr, Magnus Stålhandske klaviatur, Rolf Norling bas, Tony Nilsson trummor

Bottom Floor Sessions (Sticky Fingers)

Jättedam + Äventyret (Studio HPKSM, Storgatan 22)

Arr. skriver; ”Jättdam pelar musik utifrån många influenser och beskrivs ibland som nyprogg och ibland som progressiv rock med popmelodier och psykedeliska inslag.

Det är ett levande band i ständig förändring och ett liveframträdande är sällan det andra likt. För det mesta kommer musiken till dem genom många timmars jamsessioner. .

Äventyret är en kvartett från Dalarna.Vi har hållit oss främst lokalt i några år och fått en asfin publik på hemmaplan men nu är vi äntligen i goa Gbg för att spela. Inspirerade av musik som Bob hund och Mattias Alkberg. ”Ille” i bandet beskrev oss såhär en gång: Det ska inte låta snyggt, det ska låta bra!”

The Groove plus Bellevue Houseband (Bellevue Jazz, Brahegatan 12)

The Groove feat. Björn Cedergren, Kjell Jansson och Anders Kjellberg. Först Bellevue Houseband medDavid Stål (gitarr), Adam Lindblom ( bas), Oscar Blomqvist( trummor) och Eric Liftig ( sax).

Ken Ring – Tack för mig tour (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver; ”Ken Rings sista turné i karriären. En kväll för att samlas, enas och visa kärlek för varandra. Det blir en känsloladdad kväll då Ken går upp på scen för sista gången i Kungsbacka. Tillsammans med några av Sveriges bästa musiker kommer detta bli en kväll vi alltid kommer minnas.”

Valentino (Musikens Hus)

Pop.–rock från Sarajevo. Mycket omtyckt och populärt band på besök i Sverige under ledning av Zijo Rizvanbegović – Valentino

——————————————————————————————————————-

Lördag 14 december

Roffe Wikström Band + KnockOut Greg + Thilini Kvartett (Musikens Hus)

Arr. Göteborgs Bluesförening skriver; ” Sveriges okrönte blueskung heter Rolf ”Roffe” Wikström och är den ende icke-engelskt sjungande artist i Virgins Blues Encyclopedia. Med sin hantering av elgitarren, sin kraftfulla röst, sina egna texter och låtar kan han snart jämföras med de riktigt stora inom genren. Han blandar även med andra typer av musik och har han fått pris för både tolkningar av Bellman och Ferlin.

Första akt 20:30 på caféscenen: Thilini kvartett

Fyra musiker som alla verkat flitigt i diverse musikaliska sammanhang. Deras musik förknippas med såväl Bessie Smith som Lightnin’ Hopkins. Renodlad blues varvas med musik som har influenser ifrån amerikansk folkmusik, soul och gospel. Allt framfört på ett rättframt och känsligt vis. Några av grundstenarna i bra bluesmusik.

  • Thilini Guldbrand – sång
  • Christoffer Johansson – sång och gitarr
  • Erik Ivarsson – gitarr
  • Joel Fabiansson – trummor

Mellanakt: Knock Out Greg

eger ”Knock-Out Greg” Andersson sång/ munspel, Gunnar Muvemba gitarr, Björn Viitanen gitarr, Marcus Andersson trummor.

Julmys med Mr Bo & The Voodooers (KoM musik och bar)

Arr. skriver; ”som traditionsenligt bjuder på julmys med blues och soul av högsta klass. Det blir jullåtar som Back Door Santa, Santa Claus Needs Some Lovin, Please Come Home For Christmas m fl!! ”

Erik Gullbransson, Johanna Hjort & Bohuslän Big Band: A Swingin’ Christmas (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Traditionen är tillbaka! Här bjuder Bohuslän Big Band på klassiska jullåtar i diverse olika skepnader som t ex swing och funk men även lugn och stämningsfull julmusik på svenska. I en av huvudrollerna återser vi sångaren, skådespelaren och underhållaren Erik Gullbransson som med sin svängiga sångstil och avslappnade personlighet skapar en skön stämning tillsammans med Bohuslän Big Band!

Nytt för i år är att även sångerskan Johanna Hjort är med och förgyller denna kväll. Med rötter där jazz och soul möter blues är Johanna en välanlitad sångerksa som körat bakom artister som La Gayla Frazier och Eric Gadd bland andra.

Bohuslän Big Band:
Lennart Grahn – tp. // Samuel Olsson – tp.
Albin Grahn – tp. // Jan Eliasson – tp.
Niclas Rydh – tb.// Christer Olofsson – tb.
Hanne Småvik – tb. // Ingrid Utne – tb.
Joakim Rolandson – sx. // Martin Svanström – sx.
Mikael Karlsson – sx. // Alberto Pinton – sx.
Stefan Wingefors – pi. // Yasuhito Mori – b. // Göran Kroon – tr

Bad Cash Quartet (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Efter 14 år av tystnad var Bad Cash Quartet plötsligt tillbaka, när de i juni spelade på festivalen Gården i Göteborg. Nu presenterar BCQ nya spelningar i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Kort om bandet:
Bad Cash Quartet (Martin Elisson, Adam Bolméus, Jonas Lundqvist, Kalle von Hall, Carl Stephanson) från Göteborg hann med att släppa tre fullängdare innan de tackade för sig, däribland hitpackade ”Outcast” från 2001. Deras skräniga och skitiga indierock har dock aldrig tystnat. Vartenda indiegolv värt sitt namn spelar fortfarande låtar som ”Big Day Coming” och ”Heart Attack”.

Efter uppbrottet 2005 gick medlemmarna vidare in i andra musikprojekt – Martin Elisson och Adam Bolmeus påbörjade en annan framgångssaga med sitt Hästpojken och Jonas Lundqvist under eget namn.

På scen 22.00

Club Clandestino: Kampire + Bongo Riot GBG (Oceanen)

Kampire

Arr. skriver; ”Ett av de hetaste nya namnen inom Ugandas dansmusikscen är DJ:n, aktivisten och skribenten Kampire Bahana. Hon är en av kärnmedlemmarna i kollektivet Nyege Nyege, som arrangerar festivaler och fester med rum för såväl nyfikna öron som alternativa livsstilar. Kollektivet ger också ut experimentell rytmisk musik från Östafrika på labeln Nyege Tapes.

Hos Kampire blandas moderna och traditionella stilar i en oemotståndlig panafrikansk dansfest. Tropical bass, kuduro, sydafrikansk house, soukous och afrobeat… kraftfull, bastung musik som inte nöjer sig förrän alla skakar på rumpan

BONGO RIOT GBG

Labbe Grimelund och Finn Björnulfson är kända som trummisen respektive percussionisten i Håkan Hellströms band. När konserterna med den västsvenske popikonen var slut, på efterfesterna, brukade de jamma långt in på natten, ibland tillsammans med vem som nu råkade dj:a just den kvällen.

Ur kaos och extas uppstod ett nytt koncept, en ohelig allians av trummor, percussion och elektroniska rytmer. Factory Records och samba på smattrande göteborgska. Steget från de där efterfesterna till klubbscenerna verkade plötsligt helt logiskt, och vips var Bongo Riot GBG ett faktum.”

Andreas Hourdakis Trio (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Få svenska gitarrister är så mångsidiga som Andreas Hourdakis. Hans konsertkalender innehåller detta år allt ifrån konserter på anrika jazzscener och svettiga rockklubbar till Sveriges största arena. I jazzsammanhang har hans medverkan med Magnus Öströms band, Lars Danielsson, Karin Hammar, Jeanette Lindström, Sebastian Studnitzky och Joakim Milder m.fl. har fört honom till några av Europas mest respekterade jazzscener – men i alla sammanhang han medverkar i är hans personliga sound omisskännligt. “one of the most distinctive guitar voices in European jazz” – Rob Mallows om Andreas spel i brittiska London Jazz News.

Gruppens senaste album ”Señor” med tolkningar av Bob Dylan-låtar släpptes 2017 och fick hyllningar från såväl svensk som internationell press (Se citat nedan). I trion ingår basisten Martin Höper och trummisen Ola Winkler som även de har långa och brokiga meritlistor såsom Rigmor Gustafsson, Ane Brun, Merit Hemmingson, Lisa Ekdahl, Koop, m.fl. Tillsammans har de tre skapat ett säreget triosound där var och ens karaktäristiska spelstil möts i ett dynamiskt samspel. Nu planerar trion för 2020 att släppa ett nytt album.”

Chuck´s Beat (S/S Marieholm)

Arr. skriver; ”One of the most authentic Chuck Berry Tribute bands in the world. With members that have played over 70 gigs in Chuck Berry´s European tour band .”

Thomas Einarsson sång/ gitarr, Kent Börjesson gitarr, Daniel Trustrup piano, Jim Marsala bas, Peter Hjärpe trummor

Java Junkies & Slimfit (M/S Götapetter, Gullbergs strandgata 15)

Arr. skriver; ”Soul and Blues inspired Rock Live in Gothenburg. Catch Java Junkies playing songs by artists like: The Allman Brothers Band, Dire Straits, The Doobie Brothers, The Black Crowes, Deep Purple, Electric Light Orchestra, Elton John, Hall & Oats, Jimi Hendrix, John Mayer, Led Zeppelin, Level 42, Robbie Williams, Tom Petty & the Heartbreakers and U2. ”

Slimfit är Anders Carlsson gitarr, Peter Rabe sång/ munspel, Björn ”Börre” Samuelsson keyboard, Björn Lindbom bas/ sång, Christer Dybeck trummor som lirar
”Otyglad blues med rock-, soul- och funkstänk, inklusive egna låtar”.

Lofot (Studio HPKSM)

Arr. skriver;”Lofot är svängig, en aning progressiv rockmusik med prunkande texter på svenska. Pekoral säger någon, magnifikt påstår en annan. Ett öra sträcker sig bakåt, mot delikata toner från förr, men blicken är fäst framåt, mot fantasin att det bästa inte hänt än!

Gamla vänner med brokig musikalisk bakgrund, i metal, glam och bossa-nova, möttes i ambitionen att skapa svinbra musik. I december 2019 firar vi tillkomsten av senaste singeln, ett löfte om kommande album.”

Marduk + Attic + Unlight (Sticky Fingers)

Arr. skriver; ”Norrköpingsättade Marduk förblir ohotade i sin position som Sveriges ledande svartmetallband. I kölvattnet av fjortonde fullängdsalbumet, Viktoria, har Marduk trampat såväl segerrikt som kompromisslöst fram över både huvudstad och hemmaplan – nu tar de sikte på västkusten för ett exklusivt Sverigedatum på denna turné.”

20:00 Unlight 20:55 Attic 21:50 Marduk

Anna-Lotta Larsson (Tyska Kyrkan, N. Hamngatan 16) kl 16

Det är 26 året Anna-Lotta Larsson turnerat runt med sin julturné. De första åren tillsammans med Göran Fristorp, de fjorton senaste med pianisten och arrangören Andreas Landegren (Bild). Här också i samarbete med CeLin-kören och Röstrum under ledning av Magnus Ekman .

Timo Räisänen tolkar julen (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver; ”Han bjuder på både nya och klassiska låtar, men även helt nyskrivna framtida julklassiker i ett manér du aldrig tidigare sett Timo.

Söndag 15 december

The Manhattan Transfer (Konserthuset)

Arr. skriver; ”Upplev Janis Siegel, Cheryl Bentyne, Alan Paul och Trist Curless live i Göteborg Konserthus med hitlåtarna Birdland, Chanson D’Amour, Tuxedo Junction, Operator och många julsånger som White Christmas Let It Snow, Happy Holidays.

Den amerikanska vokalistgruppen har sålt miljontals album och har en uppsjö av hits med sig i bagaget. Genom fyra årtionden har deres melodiska och jazzinspirerande musik lockat publik år efter år och nya generationer tilkommer hela tiden. Den legendariska kvartetten har vunnit 10 Grammy Awards och varit nominerade ytterligare 20 gånger. ”

Själv såg jag The Manhattan Transfer på just Konserthuset i den klassiska sättningen 1977 och 1978. Cheryl Bentyne ersatte Laurel Massé 1979. Sedan dess även sett dem i Scandinavium 1988 och än en gång i Konserthuset 2008. Övriga konserter i Göteborg är Scandinavium 1979 och 1981 samt Lisebergshallen 1997. Gruppens grundare Tim Hauser avled 2014.

Albin Lee Meldau- Julkonsert (Stora Teatern) UTSÅLT

Storan skriver; ”Albin Lee Meldau bjuder in till en intim och avskalad julkonsert, där han framför en noga utvald blandning av egna låtar och personliga julfavoriter. Hans själfulla och vemodiga röst ackompanjerad av vackra tappningar av julens klassiker tar dig långt bort från julstress, klapphets och plastgranar.

Tillsammans med ett band bestående av Kalle Stenbäcken (piano), Simon Söfelde (gitarr) och Samuel Runsteen (stråkar och bas) kommer Albin Lee Meldau att lysa upp decembermörkret och bjuda på årets varmaste och mest stämningsfulla julmys.”

The Cadillac Band- julshow (TCB Café, Floda) kl 18

Med Janne Lucas, Ove Pilebo (Streaplers) och Tommy Karlsson (Wizex) plus hemlig gästartist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *