Konserter i Göteborg 10-16 februari 2020

Måndag 10 februari

Dan Viktor Måndagsklubben ”Mina Bästa Misstag” (Treme)

Arr, skriver; ”På nästa Måndagsklubben är den fenomenale Dan Viktor huvudperson. Han har samlat sin hittills mycket produktiva, underfundiga och väldigt musikaliska gärning i föreställningen ”Mina Bästa Misstag”.

Dan, som ju förr om åren hade sin bas i Göteborg, har med sina många skivor blivit en självklar del av den svenska vistraditionen. Med sina stringenta texter, sin humor och sitt öga för det mänskliga har han i flera decennier fått sin publik att reflektera över tillvaron.

———————————————————–
Tisdag 11 februari

Michaela Anne med band + Special Guests: Darling West (Pustervik Matsalen)

Arr. Woody West skriver; ”Michaela Anne bytte Brooklyn mot Nashville efter hyllade debuten ’Ease My Mind’ (2014) och följde upp med kritiker-rosade ’Bright Lights and the Fame’ (2016). Rolling Stone drog jämförelserna till Linda Ronstadt och Emmylou Harris. Låtar från albumet har nått Spotifys Americana-spellistor, och även till HBO-serien ’Divorce’.

Nya albumet ’Desert Dove’ gavs ut i september och är första skivan för Yep Roc. Albumet innebär ett djärvt kliv framåt ljudmässigt, även om hennes låtskrivande fortfarande är djupt rotat i de klassiska country och honkey tonks hon förknippas med. Producerat av Sam Outlaw och Delta Spirit’s Kelly Winrich.

Michaela Anne har spelat tre gånger tidigare på Pustervik. På stora scenen som förakt (och i bandet) till Sam Outlaw, i såväl juli som oktober 2017 och senast i maj 2019 innan Mandolin Orange.

Förband är norska duon Darling West som var här senast på samma spelning som Sam Outlaw/Michaela Anne i juli 2017.

Black Marble/Panther Modern (Musikens Hus)

BLACK MARBLE (US) – på scen 21.00
Arr. skriver; ”Från det soliga Kalifornien serveras dunkla basgångar som för tankarna till ett mulet 80-tal. Men Chris Stewart och hans Black Marble fastnar aldrig där utan har med ett helt unikt uttryck frälst en hel indievärld. Undersköna melodier ackompanjerade av snärtiga synthar som skapar ett magisk sound du inte vill vara utan. Den här spelningen är en utav kv r en utav kommande årets absoluta höjdpunkter. Black Marbles nya platta ”Private Show”, som precis släppts på succébolaget Sacred Bones, är en kioskvältare av rang!
Panther Modern är synthpunkikonen Brady Keeths (Sextile) nya audiovisuella projekt, och herregud vad bra det är! Den Neuromancer-inspirerade debut-EP:n ”Los Angeles” 2020” är lite utav ett EBM//synth/techno/dance/elektro-mästerverk som fått många att haja till

Playhouse Jazz/Pop – Emma Jansson (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Sångerskan Emma Jansson banar en alldeles unik väg med sina egenskrivna kompositioner. Hennes musik svävar mellan indiepop och jazz, ger plats åt det sköra men väjer inte för att vara rå och ohämmad. Låtarna väver ihop storslagna melodier med gripande sånginsatser, med texter som handlar om vardagen och de stora frågorna som dyker upp däremellan. Kvällen bjuder på en självklar musikupplevelse för alla som lyssnar!

Efter konserten blir det i vanlig ordning jam!

Emma Jansson – s., Alexander Falkebring – p., , Johan Tengholm – b. och Johan Förnell – tr.

Musikdirektör Bengtssons Stenkakslounge med gäst Pär Sörman (S/S Marieholm)

————————————————————————————————————

Onsdag 12 februari

We Float & Samuel Hällkvist (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Hösten 2018 blev Malmögruppen We Float tilldelad Sveriges Radios pris Jazzkatten i kategorin ”årets grupp” och gav även ut sitt andra album What’s Really Real. Gruppen bildades i 2013 av kompositören och basisten Anne Marte Eggen och har sedan dess turnérat i Europa och i Skandinavien där de har spelat på flera större festivaler. Musiken kan beskrivas som drömsk och melodiös pop blandat med jazz, improvisation och konstmusik.

Så passa på att höra dem live! Denna kväll gästas de av ingen mindre än gitarristen Samuel Hällkvist!”

Club Clandestino: Nahawa Doumbia (Oceanen)

Arr. skriver; ”Nahawa Doumbia kommer från Wassoulou, en del av Mali som är känd för sina många framstående kvinnliga artister och för sin melodiska dansmusik. Hennes kraftfulla sångröst upptäcktes av tjänstemän från Malis kulturministerium som bjöd in Nahawa Doumbia att sjunga i en stor tävling för unga talanger – som hon vann.

Det blev början på en internationell karriär som nu är på väg att sträcka sig in i sitt femte årtionde. Hennes man, gitarristen Ngou Bagayoko, har ständigt funnits vid hennes sida. De har delat scenen med storheter som Manu Dibango, Toure Kunda och Miriam Makeba

Nahawa Doumbias texter kritiserar polygami och värnar om kvinnors rättigheter. På 90-talet var hennes sound starkt präglat av mötet med västerländsk pop, och kring millennieskiftet blev det alltmer elektroniskt. På senare år har hon uppmärksammats för sitt samarbete med St. Germaine och för att hennes tidiga inspelningar återutgivits av Awesome Tapes From Africa. Samtidigt har hon sökt sig  tillbaka till den traditionella Wassoulou-tonen där hennes opolerade stämma liksom seglar fram, stiger och sjunker i ett komp av instrument som bala, kamele ngoni, djembe och akustisk gitarr.”

Johan Johanssons Jazz Trio (Bar Solo, Andra Långg. 29)

Bar Solo goes Bistro! Johan Johansson klaviatur + basist och trumslagare. Fri ente

—————————————————————————————————————

Torsdag 13 februari

Mikael Ramel Band – Till Dej (Nefertiti)

Nef.skriver; ”Mikael Ramel har ett tiotal produktioner bakom sig med fantastiska bandkonstellationer innehållandes de bästa musikerna! Idéen handlar om att konsertera  och återge de tidigaste låtarna från 70-talet i uppdaterade versioner. ”Vi rider vidare på den lyckade reunion vi haft förra året. Det blev ju dundersuccé på de festivaler vi medverkade i då” säger Mikael.

Hans beryktade debutalbum ”Till Dej” (1972) går fortfarande hem och Mikael fortsätter sin bejublade reunion-turné med ännu mer material från 70-talet. Exklusivt nytt vinyelsläpp, en dubbel-LP och en Dubbel-CD med Live-material från 2019.

Kenny Håkansson

Mikael Ramel – g. & s., Kenny Håkansson – g., Mats Öberg – keys. & s.,Göran Lagerberg – b. och Benna Sörman – tr.

Locals: Pomona Dream + Standard (Pustervik Matsalen)

Arr. skriver; ”Vi är väldigt glada att vi har fått stöd av Kick och Nudie för att kunna presentera vårt nya projekt Locals – en lokal scen för lokala band. En gång i månaden uppe i Matsalen, två akter, fri entré.

Pomona Dream – en duo som spelar kosmisk sammansättning av jazz och pop. Duon träffades av en slump, ett error på soundcloud gjorde att Götebordsbaserade producenten Ribbs råkade kontaktade kompositören Sandra Bang. Det blev dock en”perfect match”, båda musikaliskt och estetiskt. 

Sandra Bang, dotter till svenska Jazzmusikern Håkan Broström, är en klassiskt tränad kompositör med inspirationskällor så som Wayne Shorter och Frank Zappa. Låttexterna är inspirerade av abstrakta ordlekar som i kombination med hennes eleganta toner ger lyssnaren en perfekt balans. De distinktiva boombap-iga beatsen av Ribbs ger musiken sin ryggrad, och visar tydlig uppskattning till Hip Hip kulturens hjältar tex A Tribe Called Quest och Gang Starr.

Standard är Clara Flygare och Kasra Alikhani som spelar feberdrömmiga melodier på synt och trummor. Det började som ett grunge experiment som har muterats och skiftat i instrument, språk och genre. Någon sa senast att de lät som ett argt bröllopsband en annan som en blandning av DAF och Velvet Underground.”

Streaplers in Concert (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver; ”2019 fyllde Streaplers 60 år och blev dessutom valda till Sveriges bästa dansband. Fem stolta herrar för dansbandstraditionen och det karaktäristiska Streaplerssoundet vidare, och ger sig ut på konsertturnén Efterfesten – 60 årsjubiléet.

Publiken får höra hits med listframgångar på flera av de kända topplistorna: Till min kära, Bara femton år, Vad har du under blusen Rut, Lady Banana, Alltid på väg, Rockin ́ Robin och många fler – både gamla och nya låtar.

Molle Molin Band (Wijkanders)

Molle Molin gitarr/ sång, Jan Carlsson gitarr, Andreas Lange munspel, Tove Molin bas, Roger Mörck trummor

———————————————————-

Fredag 14 februari

Sabaton/Apocalyptica/Amaranthe (Scandinavium)

Arr. skriver; ”Med sitt senaste album ”The Great War” har heavy metal-bandet Sabaton gett sig ut på den världsomfattande turnén ”The Great Tour”. Turnén är en stor och påkostad turnéproduktion som dessutom gästas av Amaranthe och de finska cello-hårdrockarna Apocalyptica.

– I mitten av Februari rullar vi in i Sverige med den största turnéproduktionen vi någonsin haft och i vanlig ordning har vi ett par grymma band med oss, Amaranthe är ett svenskt band som med inte mindre än tre frontpersoner verkligen ger allt och kommer öppna varje kväll med fullt ställ. Sedan kommer en överraskning för många i den världsunika cello-rockgruppen Apocalyptica från Finland. Med ett verkligen unikt sound har dom varit ständigt aktuella sedan 1996, inte minst med deras tolkningar av Metallicas största låtar, och nu senast med en tolkning av vår singel Fields of Verdun från vår kommande skiva, hälsar Pär från SABATON och fortsätter:

– Förutom tre grymma band å en sjuhelvetes show så har vi en liten detalj till som vi kommer att avslöja senare

Hällas + Hollow Ship (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Glöm vardagen och kliv i stället in i en äventyrlig fantasyivärld. Det är vad Hällas vill att den som lyssnar på deras skivor eller ser dem live ska uppleva. Alldeles uppenbart är det allt fler som dras till Jönköping/Linköping/Göteborg-kvintettens såväl sjuttiotalspräglade som dynamiska symbios av progrock, metal och folk. Kommande albumet ”Conundrum”, tredje och sista delen i en trilogi, är deras kanske mest varierade och avancerade hittills, om än fortfarande Hällas med allt vad det innebär in i minsta lilla ton och textrad.

Hällas, som bildades 2011, fick något av ett undergroundgenombrott med förra albumet ”Excerpts From A Future Past” från 2017 och det mycket tack vare den lite otippade hitsingeln ”Star Rider”

Hollow Ship gör drivande, fokuserad och samtidigt fri rock. Med energin från sjuttiotalets mer nyfikna alternativa musikscen utan att låta retro. Svensk rock möter jazz möter kraut möter tysk psykedelia. Det ska sägas att Hollow Ship dock gör något helt eget med sina intryck och intar en egen position i det svenska musiklivet. Bandets medlemmar har figurerat i bl.a. Den Stora Vilan, Big Kizz och Dog Life.

Johannes Cronquist – bas, sång
Thomas E. Frank – gitarr, sång
Mårten Magnefors – trummor
Axel Jonsson – gitarr, sång

Henning (Nefertiti) Utsålt

Nef. skriver; ”I slutet på 2017 debuterade Göteborgsbaserade Henning med singeln ”Som en tjuv”. Ljudlandskapet var något som uppenbarligen saknats i svensk musik – lågmäld, smygande, svängig pop som för tankarna till Dire Straits, Olle Ljungström, J. J. Cale eller Bo Kaspers orkester. Kritiker och publik tog emot det följande debutalbumet ”Galileo” med öppna armar. DN, Aftonbladet, Sonic och Hymn är bara några av de mest prominenta i hyllningskören.

I mars 2019 släpptes uppföljaren ”Nätter Utan Dagar”, ett album där Henning fortsatt att utforska en genre han är i princip ensam om i svenskt musikklimat. Gitarrbaserat och låtbaserat på samma gång. Första singeln från albumet, ”Belladonna”, hamnade i rotation i 17 veckor på Sveriges Radio P4.

Stenade Rullarna (S/S Marieholm) även 15 feb

Kent Börjesson – sång, gitarr

Magnus Hartelius – gitarr

Johan Johansson – klaviatur

Stefan Bellnäs – bas, sång

Tomas Olsson – trummor

Hilde Louise Band (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Hilde Louise är en Norsk sångerska med 11 album bakom sig och ett dream team av musiker. De spelar enligt sig själva groovy, sensuell tidlös jazz med storytelling som ledord. Hilde Louise – Sång
Anders Aarum – Piano
Jens Fossum – Bas
Svein Erik Martinsen – Gitarr
Hermund Nygård – Trummor

Abbath/Vlitmas/1349 (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Abbath, eller Olve Eikemo som han egentligen heter, är mest känd för sin tid det banbrytande bandet Immortal. När han lämnade Immortal startade han sin solokarriär och släppte det självbetitlade debutlabumet år 2016. På turnén som följde på den skivan uppträdde han bland annat på den första upplagan av Gefle Metal Festival. I juli släpper Abbath sin andra soloplatta.

Förband är amerikanska Vltimas med före detta Morbid Angel-sångaren David Vincent i spetsen samt norska 1349.”

The Shuffles /M/S Götapetter)

Arr. skriver; ”The Shuffles väcker liv i tiden då musik handlade om känsla, ös, nerv med heta gitarrsolon och sväng. Det stinker musikalitet och rutin med bra rocklåtar från 50- till 90-tale

Strange Brew Of Sweden (KoM musikochbar)

Johnny Rydberg sång/ gitarr, Bengt Fjällborg gitarr, Rolf Svensson bas, Jerker Dahlén trummor lirar ”Rock, Blues och soul med fötterna i The seventies.

———————————————————————————————————–

Lördag 15 februari

The Best of Ennio Morricone (Konserthuset)

Arr. skriver; ”Den världsberömdafilmkompositören Ennio Morricone har skapat några av de mest legendariska soundtracksen genom tiderna. Han vann en Oscar för Tarantinos film ”The Hateful Eight” i februari 2016 och har även vunnit polarpriset. Han uppnådde redan odödlighet med sitt soundtrack till ”Once Upon a Time in the West” för 50 år sedan.

Ennio Morricone har skrivit över 500 soundtracks för film och tv. Filmer som; Once Upon A Time In West, The Hateful Eight, Django Unchained, Kill Bill Vol. 2, Name Is Nobody, The Good, the Bad and the Ugly, Once Upon a Time in America, The Fistful Dollars, The Untouchables och The Mission rankas bland hans viktigaste bitar. Morricones musik för ”The Good, the Bad and the Ugly” har rankats på andraplats på listan över de 200 bästa soundtrack som någonsin spelats in.
Hans fans kommer nu få möjlighet att uppleva hans oförglömliga musik live i två städer under 2020 i Sverige. Mer än 100 solister, sångare och musiker från The Milano Festival Opera ledda av den prestigefyllda dirigenten Marco Seco kommer att andas liv i Morricones musik live på scenen. Och detta tillsammans med filmscener och animationer.

Dirigent: Marco Seco

Shitkid (Nefertiti)

Arr. skriver;”ShitKid är en duo bestående av Åsa Söderqvist och Lina Molarin Ericson. De har på kort tid hunnit bli en av Sveriges mest omtalade band och har hyllats av såväl internationell som nationell press.
Soundet kan beskrivas som en slags skev anti-pop. Heminspelad lo-fi skriven och producerad av Åsa och Lina och präglad av influenser från bland annat grunge och garagerock.
De har turnerat runtom i Skandinavien, Europa och USA med spelningar på festivaler som Roskilde, Way Out West, by:Larm, The Great Escape och SXSW-festivalen. ShitKids album ”Detention” var Grammisnominerad I kategorin ”Årets rock” och i januari släppte de sitt tredje album. ”

Raised Fist/Imminence (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Det är ingen tvekan om att Raised Fist är en svensk stolthet när det kommer till hardcore. Högaktuella med deras sjunde studioalbum Anthems som släpptes i november åker denna explosiva grupp från Norrbotten ut till Sveriges största städer för tre exklusiva spelningar. Den 13 februari gör de första spelningen på Nalen i Stockholm, den 14 februari på KB i Malmö och slutligen den 15 februari avslutas miniturnén på Pustervik i Göteborg!

Det är i Norrland hyllade Raised Fist skriver sin unika musik som har starka rötter i hardcore, punk, metal och rock. Från starten har de gått sin helt egna väg och är idag en av våra största musikexporter inom hård musik.

Luleåbandet har sedan debuten 1998 släppt sex album och nu har nya albumet ”Anthems” släppts under Epitaph Records som även representerar svenska Refused och Millencolin i USA. De har turnerat världen över med sina explosiva och prisvinnande liveframträdanden och i februari är det svenskarnas tur att ännu en gång få de detta live!

Support är Imminence från Malmö. Rutinerat band från många av Europas festivaler och klubbar.”

Folktown (KoM musikochbar)

KoM skriver;”Musikern, låtskrivaren och musikproducenten Steve Eriksson spelar riktigt snygg americana med sin superkvartett .”

Steve Eriksson gitarr, Bertil Pohl fiol, Niek Dekker mandolin, Bengt Nestor kontrabas. Bluegrass!

Simon Alexander med band (Porter Pelle)

Arr. skriver;”Välkommen säger vi till  Simon Alexander  och ett härligt Band. Tobias Ekqvist: gitarr, Andreas Sköld: bas, Filip Bensefelt: trummor

Simon är född och uppväxt på västkusten, och är en intressant musiker, med internationell touch.

Since his debut in 2017, Simon Alexander quickly has made a name for himself in the indie / folk scene, being resembled with great voices like Jeff Buckley and Matt Corby. Following the success on Spotify last year with the single Slide, praised performances followed at Göteborgs Kulturkalas, Live At Heart and the Nobel after party among other places. This year he’s releasing new music with the aim of making an even greater impact on the scene with his personal lyrics and heart-warming

Blomqvist/Pankinaho kvintett (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Trummisen Oscar Blomqvist är en av grundpelarna i Unitys älskade husband. Petter Pankinaho är Göteborgsbaserad trumpetare som nyss återvänt från studier i Paris. Nu kommer de till Unity med sitt nya band där de spelar egna kompositioner och väl utvalda standards. Med sina kollegor bildar de en kvintett bestående av unga talanger som är väl värt att hålla ögonen på!

Trumpet – Petter Pankinaho
Trummor – Oscar Blomqvist
Bas – Gustav Hördegård
Saxfon – Friden Tolke
Piano – Axel Liliedahl Nordström

Ola Aurell (Ridå, Första Långg. 14)

Arr. skriver; ”Den sjungande komikern Ola Aurell framför nya mästerverk från albumet Arv & miljö, samt gamla sånger, samt säger roliga saker. ”

Damen + MANX (Oceanen)

Arr. skriver; ”Det finns alltid anledningar att fira men just den här dagen känns det extra relevant. Damen släpper sitt debutalbum dagen innan, MANX firar att våren kommer med ny musik och VÅRØ firar fyra år som skivbolag.

Damen har i år fem år på nacken men det är först nu som debutalbumet ”Sagrada Familia” kommer och det kan enkelt beskrivas som gitarrindie med bredd, djup och intimitet. Den här kvällen är delvis till för att fira skivan men också för att staka ut framtiden där ny musik redan håller på att skapas! Kanske får vi höra framtiden redan nu.

MANX har ett magiskt 2019 i ryggen med höstens vackraste EP och singeln ”I’m giving u art” som fortfarande spelas flitigt i alla värdiga hem. Maria Nyström har hittat hem i MANX och åren som The Naima Train har förvisso gett Maria en grund men det är med MANX som framåtrörelsen är som störst. Under våren kommer det ny musik och även här kan vi hoppas på smakprov av framtiden.”

Charta 77 + Mimikry (Valand)

——————————————————————————————————————-

Söndag 16 februari

Jill Johnson och Liz Rose – Jag & Miss Rose – (Stora Teatern) kl 19.

Storan skriver; ”I februari åker Jill Johnson och hennes nära vän, den framgångsrika låtskrivaren Liz Rose, ut på en av dem efterlängtad Sverigeturné. Tillsammans har de under åren skrivit stora delar av Jills låtskatt och den tar de med sig ut på resan tillsammans med många härliga historier!

Publiken kommer möta Jill och Liz i en intim sättning tillsammans med tre musiker i konsertlokaler runtom i hela landet. Jill Johnson behöver ingen närmare presentation, Sveriges främsta countrydrottning har berikat oss med sina fantastiska låtar och omisskännliga röst i snart tre decennier.

Liz Rose är en amerikansk låtskrivare inom främst countrygenren. Hon har bland annat samarbetat med Taylor Swift där hon skrivit hits som White Horse, Teardrops On My Guitar och You Belong To Me, varvid den sistnämnda belönades med en Grammy 2010. Jill Johnson och Liz Rose har skrivit stora delar av Jills rika låtskatt. ”

Queen Machine (Konserthuset) Två föreställningar kl. 15/kl. 18

Arr. skriver; ”Queen Machine är Europas främsta hyllningsband till Queen. Med otaliga turnéer världen över är det nu vår tur att få uppleva dem live. Sedan 2008 har Queen Machine framfört tolkningar av Queens låtar på det mest underhållande och autentiska sätt, närmare originalet kommer du inte!

Med en växande publik världen över har det skandinaviska bandet spelat med bland annat The National Symphony Orchestra of London tillsammans med operasångerskan Louise Fribo. Hyllningsbandet har vid flera tillfällen även medverkat i TV och är hett eftertraktade av inbitna rockfans.”

Johan Johansson med Dom Stenade Rullarna (Schnitzelplatz, Lagerhuset) kl 19.30- 22

Johan Johansson klaviatur plus Kent Börjesson sång/ gitarr, Magnus Hartelius gitarr, Stefan Bellnäs bas, Tomas Olsson trummor. ”Helt och hållet en Stones kväll!” 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *