Konserter i Göteborg 25-29 februari 2020

Tisdag 25 februari

Göran Samuelsson & Bengt Bygren

Arr. skriver; ”Sommaren 1992 lastade musikern och låtskrivaren Göran Samuelsson gitarren på flaket till sin gamla packmoped och gav sig ensam ut på turné i Värmland. Packmopedsturnén var född. 27 år senare är Packmopedsturnén den äldsta och kanske allra mest mytomspunna av alla turnéer i musiksverige. Stora delar av den svenska musikeliten har deltagit i den kultstämplade turnén som bland annat blivit kallad Musikernas Vasalopp.

Packmopedsturnén har under 27 år gett konserter på vitt skilda platser: hembygdsgårdar, parkeringar, trappor, restauranger och på platser där knappt någon längre bor. I föreställningen Flaksommar berättar Göran, tillsammans med musikern Bengt Bygren, historien bakom denna saga. Det är en skönt sjungande roadmovie med både backar och krön, innehållandes musik och fantastiska berättelser kring turnéns uppkomst och livet runt denna. Hur det blev som det blev och att ren idioti och lite uthållighet ibland faktiskt kan löna sig. Föreställningen är regisserad av skådespelaren och regissören Leif Persson och delvis baserad på boken ”Packmopedsturnén – Ingen rak och enkel resa” som gavs ut 2019 av Votum förlag.

—————————————————————————————————————

Onsdag 26 februari

Torkel Rasmusson/Torgny Sjöstedt/Thomas E Frank (Fyrens Ölkafé)

Arr. skriver; ”Tillsammans med Torgny Sjöstedt och Thomas E Frank gör Torkel Rasmusson ett besök på Fyrens Ölkafé. Intim konsert.
Förra sommaren turnerade Torkel runt Sverige tillsammans med ett sexmannaband där Torgny och Thomas ingick. På Fyrens scen blir det en del avskalade versioner av turnéns repertoar, bl a låten Resan. Dessutom material från Farväl Kapten, Torkels senaste skiva som kom på vinyl i januari. Blir även en del alldeles nyskrivet (2020).

Torkel Rasmusson började skriva låtar och sjunga på sextiotalet i Gunder Hägg, som sedan blev Blå Tåget.
Ett centralt band inom proggrörelsen vars låt Staten och Kapitalet haft ett långt liv. Sången blev en hit med Thåström och senast i somras framförd på Ullevi av Metallica.

Torgny Sjöstedt har ett förflutet i göteborgska proggpionjärerna Love Explosion. Spelar i dag med Togges Gossar tillsammans med Henrik och Jonny Wartel samt Göran Berg.

Thomas E Frank i många år frontfigur i legendariska Den Stora Vilan. Thomas gav 2016 under eget namn ut vinylen Tre månader på etiketten Omlott. I det aktuella projektet Hollow Ship blandas erfarenheterna från Vilan in i en suggestiv mix med Träd, Gräs och Stenar och Zappa som andra ingredienser.

Sôr Ossbonn´s (KoM musik & bar)

KoM skriver;”Göteborgarna som spelar allt från svängig mainstreamjazz till en rivig dixie. Till detta lägger de lite latin och andra stilar vilket spelas med egna arrangemang och kompositioner! ”

Silke (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Under artistnamnet Silke spelar Lovisa Niklasson melankolisk folk vis- pop. Hon rör sig i enkla men stämningsfulla ljudbilder och musiken försöker klä ett inre tomrum av längtan i ord och toner. Temat är allt som oftast känslan av otillräcklighet, tonarten är moll och språket svenska eller engelska. Enkelt uttryckt är det låtar om det gamla vanliga: livet, döden och olycklig kärlek. ”

Johan Johanssons Jazz Trio (Bar Solo, Andra Långgatan 29)

—————————————————————————————————————-

Torsdag 27 februari

MoStack (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”MoStack heter egentligen Montell Daley och är hemmahörande i Norra London. Efter att ha skiftat fokus från att göra musik om gatorna han växte upp på, till djupare personliga frågor och bredare samhällsfrågor har karriären tagit raketfart. Utöver sina egna släpp – bland annat 2017 års hyllade mixtape High Street Kid – har han även landat betydande gästspots på låtar som Steel Banglez Fashion Week och Daves No Words.

Tidigare i år släpptes debutalbumet Stacko som gästas av bland andra Stormzy, Dave, J Hus och Fredo, och gick direkt in som nummer tre på albumlistan i UK.

Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”2018 släppte gruvarbetaren och musikern Johan Airijoki sitt tredje fullängdsalbum ”En blyg viol”. Tillsammans med sitt band Malmfältens Rockklubb har han de senaste åren turnerat från Gällivare i norr till Malmö i söder. Det har varit slutsålda klubbspelningar och festivalkonserter där den golvade publiken fått uppleva laddade ögonblick fulla av Johans vackra glesbygdspoesi och krängande, svängande popinfluerade bluesrock.”

22 Tunes = Bäckafall + Lucia & Maria (Porter Pelle)

Arr. skriver;”Bäckafall och Lucia & Maria har saarbetat vid flera tillfällen,. De medverkad epåvarandra debutskivor och har turnera tihop i Irland och sverige. Nu möts de i projektet 22 Tunes. Efter konserten bjuder vi in till irländskt jam”.

Skålte (KoM musik och bar)

Äkta paret Mark Collins Irland) och Ika Feeney Collins spelar låtar i folklig ton!

Slim & The Gats (Bar Solo, Andra Långg. 29)

Cairo Slim sång/ munspel, Walt Ergyl Lenram sång/ gitarr, Mick Henriksson trummor/ gitarr. Egen och andras blues.

——————————————————————————————————————–

Fredag 28 februari

Matti Ollikainen Trio (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Matti Ollikainen, en minst sagt mångsidig pianist, sångare och poet som vid sidan av Franska Trion även gjort skivor som spänner över områden som friform, nutida musik, olika former av jazz och blues samt gett ut diktsamlingar. Matti har tagit emot åtskilliga priser såsom, Jazzarkivet stipendietÅmåls blues award, Manifestgalans pris i kategorin bästa visa, och många flera, nu senast SKAPs visionärspris. Han är dessutom en flitigt anlitad studiomusiker och medverkar på otaliga skivor.

Med sig i sin trio har han basisten Kjell Jansson som sedan slutet 60-talet ingått i en mängd band: Mount Everest, Opposite Corner, Nordic Jazz Quintet, Eje Thelin Group  m.fl. Kjell driver även banden Kjell Jansson Quartet samt The Groove

Bakom trummorna hittar vi ingen mindre än Magnus Gran, en av landets mest välrenommerade trummisar som har spelat med de flesta Svenska jazzmusikerna samt ett stort antal internationella stora namn som t ex Toots Thielemanns, Clark Terry, Bob Berg, Kenny Garrett, Kenny Wheeler, John Taylor med flera.”

KSMB- support Prekariatet (Valand)

Arr. skriver; ”2020 är det 40-års jubileum och det är dags att hylla de klassiska skivorna Bakverk 80 & Aktion!.
På en unik konsert kommer alla låtar spelas en efter en

Skärholmens Punkensemble bildades 1978 av ett gäng gymnasieungdomar som en parodi på den punkvåg som svepte in från England.
Inte långt senare gick bandet från 13 medlemmar till 5 och kortade namnet till KSMB.
Inom ett par år blev KSMB Sveriges mest kända punkband näst efter Ebba Grön. Musiken var snabb och aggressiv med texter som sparkade mot etablissemanget utan att vara partipolitiska.

Konserterna blev många och välbesökta. Energin som dom båda sångarna Michael Alonzo och Steppan Guiance piskade upp manade till motstånd mot vuxenvärlden och blev många svenska tonåringars soundtrack i början av 80-talet.

I snabb följd 1980 släppte KSMB albumen ”Bakverk 80” (Samlingsalbum ihop med Travolta Kids & Incest Brothers) samt den numera klassiska debuten ”Aktion”.

Prekariatet släppte sin debut-EP “Status: Prekär” den 1 maj 2017 och har sedan dess haft spelningar i Göteborg och Stockholm och samtidigt arbetat med nytt material.

EPn är producerad av Pär Larsson från En Svensk Tiger, mixad av Anders Borgh från KUST Studio och mastrad av Linus Andersson från Elementstudion. ”

En kväll med Petter (Stora Teatern) även 29/2 kl 15. o 19

Storan skriver; ” I februari är det premiär för Petters sprillans nya turné – ”En kväll med Petter” – en konserthusturné med helt nytt låtmaterial där vi tas med på Petters resa genom musiken, livet och alla känslor och element som tagit honom dit han är idag, ackompanjerat av en orkester.

Musik varvas med varmt berättande och pendlar mellan det stillsamma och det högenergiska. Längs en musikalisk resa kommer publiken vaggas in i alla känslor och element i Petters värld där han visar helt nya sidor av sig själv.”

Förnuft och känsla (Unity Jazz)

Förnuft och känsla

Unity skriver; ”Förnuft och känsla” spelar standards och original. Löst, ledigt, avancerat och känslosamt. Ett spännande möte mellan tre musiker som annars rör sig i sina egna specifika musikaliska landskap. Tre viktiga och unika röster i sitt fält som här möts i det renaste som jazzen har, med improvisation och samspel som utgångspunkt.

Fabian Kallerdahl – Piano
Alred Lorinius – Bas

Local Heroes (O’Learys, Järntorget)

Abbe Abrahamsson, Simon Lindekrantz, Mathias Gian Kündig och Henrik Pilquist.

Richard Tehler – Hendrix Night (S/S Marieholm,)

Richard Tehler gitarr/ sång, BasBerra Holmgren bas, Erik Bodin tr Johan Birgenius – Trummor

Lofot (Fyrens ölkafé) kl 20

Arr. skriver; ”Lofot är svängig, en aning progressiv rockmusik med prunkande texter på svenska. Du kan höra att musiken inspirerats av historien: Pink Floyd, Bo Hansson och Gärdestad. Men blicken är fäst framåt, mot fantasin att det bästa inte hänt än!

Gamla vänner med brokig musikalisk bakgrund, i metal, glam och bossa-nova, möttes i ambitionen att skapa svinbra musik. Under åren har Lofot släppt en ep och två studioalbum och hyllats av publik och kritiker.”

22 Tunes = Bäckafall + Lucia & Maria (Porter Pelle)

Arr. skriver;”Bäckafall och Lucia & Maria har samarbetat vid flera tillfällen,. De medverkade på varandras debutskivor och har turnerat ihop i Irland och Sverige. Nu möts de i projektet 22 Tunes. Efter konserten bjuder vi in till irländskt jam”.

Nicke Borg – Homeland (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”I över 30 år har Nicke Borg från världsbandet Backyard Babies turnerat över hela världen och levt myten ända in i kaklet. Han har vunnit flertalet grammisar och utmärkelser. Han har turnerat med giganter som AC/DC, Mötley Crüe, Guns ’n’ Roses och Social Distortion.

Ett liv som satt sina spår av missbruk men idag är Nicke nykter och drogfri sedan 11 år tillbaka, programledare på Rockklassiker och ständigt aktuell med sin solokarriär och med Backyard Babies. Missa inte en kväll med en av Sveriges största rockstjärnor när han framför Backyard Babies-låtar i unika akustiska versioner, samt solomaterial från Nicke Borg Homeland och några riktigt bra covers.
Under konserten låter Nicke fansen ställa frågor under där dom har chansen att ta reda på allt dom velat veta om Nicke och det som rör hans karriär. Varför blir han tackad i konvolutet på Guns ’n’ Roses senaste skiva Chinese Democracy? Hur var det att turnera med AC/DC? Hur ser framtiden ut för Backyard Babies?”

Nimbus Blues Incorporated (M/S Götapetter)

Premiärgig för nytt band med rutinerade musiker. Playing the blues from the American and English song book.

Wolf Men Jaxx (KoM musik och bar)

Peter Olsson sång, Hans Stamgren gitarr, Göran Boklund piano/ orgel, Axel Nordström trumpet, Ari Uusimäki bas och Bob Gilbert trummor spelar eget och ’howlin’ music by Tom Waits and Nick Cave’.  

——————————————————————————————————————–

Lördag 29 februari

Sweet Little Angels & Johanna Hjort (Nefertiti)

Nef. skriver;”Johanna Hjort är en sångerska med rötterna från där jazz och soul möter blues. Kanske har du sett och hört Johanna sjunga Ella Fitzgerald på Nefertiti eller swing på någon annan av jazzscenerna i Göteborg. Som frilansmusiker har Johanna körat bakom artister som t ex La Gayla Frazier och Eric Gadd.

Göteborgsbandet Sweet Little Angels är ett band fullt av etablerade musiker som tillsammans med sångerskan Johanna Hjort spelar svängig blues och jazz. Med en fot i jazzen och en i bluesen blandar de instrumentalt från bland andra Mcduff, McGriff, Booker T & MGs, Horace Silver och Art Blakey med sångnummer av de jazziga bluesartisterna som till exempel Amos Millburn, Wynonie Harris, Jimmy Witherspoon och Ray Charles.

Johanna Hjort – s., Tobe Stensson – sx., Tobias Grim – g., Mats Boogh – b., Gunnar Petersson – tr. och Dan Helgesen – Hammond

Shirley Clamp (Lorensbergsteatern)

Arr. skriver; ”Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt” är en berättelse om en människa med en stor röst och ett svajigt självförtroende. Som efter att blivit bortvald av sin pappa ger sig in i en bransch som går ut på att bli vald.
Om 4 år och 7 månader så är det 20-årsjubileum och om man ska räkna exakt så har hon faktiskt jobbat med musik sedan -97!”

Medverkande: Shirley Clamp med 5-mannaband
Kapellmästare: Joakim Niehoff
Manus: Shirley Clamp
Regi: William Spetz

David Ritschard + Det Blev Handgemäng + Björn Synneby & Främlingarna (Pustervik Stora Klubben)


Pustervik skriver; ”David Ritschard debuterade som soloartist under sommaren 2019, snabbt ställde sig kritikerna på kö för att få ösa beröm över så väl albumet ”Brobrännaren” som Davids känsliga liveframträdanden tillsammans med vännerna i kompbandet som går under namnet Krokodiltårarna.

Med ett förflutet som frontman i Spinning Jennies och The Green Line Travelers är David Ritschard för inbitna countryfans inget nytt namn att bekanta sig med. Efter att ha turnerat Nashville runt med bandet The Green Line Travelers så började David istället gräva där han står – i söderort. Det är här dom vardagsnära berättelserna når fram hela vägen, det är här publiken fortfarande kan känna en pust av sunnanvind från folkparkernas fornstora dagar.

Det är här David med sina trettio fyllda kan föra en musikalisk berättartradition vidare och ge den nytt liv utan att fastna i nostalgi över ett förflutet han aldrig upplevt. Det är inte strikt självbiografiskt men alltid personligt från trakterna kring den södra tunnelbaneleden. Med berättelsen i fokus samt den kompromisslösa kärleken till den hårt arbetande människan som alltid eller oftast drar nitlotten. En countrymusik med helt egen ton, en countrymusik för 2000-talet.

Det Blev Handgemäng är ett gnisslande vagnshjuls färd genom ödemarken, ekot av en bugalú efter att den sista gudsförgätna gästen blivit utslängd från baren, den långa promenaden mot casinot efter att du fått sparken. Det Blev Handgemäng på din gata, utanför ditt hus, och du gillade det! Det Blev Handgemäng är inget bluesband, inget countryband och inget rootsband. De kan sin skit men är inget band som konserverar musik och låser in den på museum. Istället spelar de amerikansk folkmusik på ett sätt som gör att den känns angelägen.

Björn Synnerby & Främlingarna från bergen i Landala gör country på svenska. ”Jag skriver på svenska för att komma åt ärligheten som countryn erbjuder. Där uppifrån kan man se regnet och soldiset växelvis driva in över hamnen och staden och det naturnära inspirerar till låtar som försöker fånga vardagens känslor” säger Björn. ”

The Bowlines + Until North (Pustervik Matsalen) kl 19

Arr. skriver; ”The Bowlines är ett rockband från Göteborg. Deras unika orgelbaserade sound breder ut sig från sångaren Fredrik Östers smärtsamt melankoliska sånger, som har sina rötter i både det
skandinaviska vemodet och de amerikanska sångböckerna. Ett sound som är helt omöjligt att värja sig mot.

Bandmedlemmarna, som alla är välkända från den svenska musikscenen, har hittat den gemensamma nämnaren i sin kärlek till artister som The Allman Brothers Band, Lucinda Williams, Neil Young, Calexico, Bob Dylan, The Walkmen, Electric Magnolia Co och Andrew Combs. Några av dem utgjorde kärnan i ett av Sveriges första och mest kritikerhyllade amerikanaband Alimony, som unisont hissades för sitt debutalbum Bottomless 1999.

The Bowlines är: Fredrik Öster, sång; Peter Ehlebrink, gitarr; Bjarne Karlsson, Hammond B-3 och piano; Ingemar ”Swävarn” Johansson, bas och Red Top, trummor.

Until North är ett Country/Americanaband från Göteborg med sångerskan Ann-Marita Garsed i spetsen. Ann-Marita har delvis rötterna i USA och en musikkarriär på andra sidan Atlanten.

Bandet har låtit sig influeras av musik ifrån den amerikanska södern, blandat in lite nordiskt vemod och en gnutta countryrock och skapat sin egna variant av Country/Americana. Until North sågs senast som en av finalisterna i Country SM 2019 i kategorin Pure Country. Fri entré.

Oh What A Night! (Scandinavium)

Peter Johansson, Bruno Mitsogiannis, David Lindgren och Robert Rydberg tillsammans på scen i Oh What a Night.

Arr. skriver; ”2015 uppträdde David Lindgren, Peter Johansson, Robert Rydberg och Bruno Mitsogiannis som bandet Four Seasons i Broadwaymusikalen Jersey Boys. Nu står kvartetten snart tillsammans på scenen igen! 2020 åker dom ut på en arenaturné med sina bästa hits från musikalerna som dom har medverkat i. Kvällen leds av ingen mindre än Marika Willstedt från Så ska det låta.

Robert Rydberg är den stora veteranen i gänget. Han har medverkat i många stora uppsättningar. Däribland Saturday Night Fever, Fame och Mamma Mia!. 2008 fick han Guldmasken för bästa manliga biroll för sin medverkan i Footlose.

David Lindgren har, förutom lett och tävlat i Melodifestivalen, varit med i stora musikaluppsättningar som Hairspray, High School Musical och Singin’ in the Rain.

Peter Johansson har du kanske sett i någon av rockmusikalerna Champions of Rock, Rhapsody In Rock, Rock of 80’s eller We Will Rock You. Han är en grym rocksångare, gitarrist och musikalartist.

Bruno Mitsogiannis fick sitt stora genombrott med sin roll som Frankie Valli i musikalen Jersey Boys. Han har medverkat i både klassiska och moderna musikaler som Spelman på taket, Cabaret, West Side Story och American Idiot.”

Dolce (Folkteatern)

Arr. skriver; ”Dolce debuterade 2014 ur en gemensam nyfikenhet och skaparlust och man har sedan dess format det som är nu; en duo som låter popen färgas av jazz och visa och med klanger av drömmar och moln. Anna Levander och Leopold Nilsson låter influenser från band som Beach House möta svensk vistradition. Resultatet är vackert och eget. Möt ett band som har hittat sin form och sin ton! ”

Siena Root/Sleeping Haze/ Orsak:Oslo (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Den 29:e februari kommer Siena Root (Delux) till Göteborg för en exklusiv releasefest för det nya albumet ”The Secret Of Our Time”. De kommer att spela väl valda delar ur sin låtskatt och den nya skivan från början till slut tillsammans med gästartister och vänner som medverkat på skivan. Ingen bör missa detta unika tillfälle att ta del av skivan live innan den släpps till allmänheten senare i mars 2020.

Siena Root började spela på sent 90-tal i Stockholmsområdet och 2003 spelades debutalbumet in. Detta var en tid då många kastade sina gamla vinylsamlingar och ställde sina skivspelare på vinden. Ända från start strävade Siena Root efter att förfina det analoga musikskapandet. Med 7 album i bagaget anses bandet idag vara pionjärer inom samtida root rock.

Bandet har delat scen med alltifrån legender som Deep Purple och Ten Year After till samtida band inom scenen som Blues Pills, All Them Witches och Kadavar. Nu, mer än 600 konserter senare, år 2020 släpper de sitt 8:e album, ”The Secret of Our Time”

Sleeping Haze är ett alternativt rockband med fötterna rotade i de småländska skogarna och huvudet i yttre rymden. Göteborgsbandet har en bakgrund av psykedelisk och vintage-doftande rock, men valde att ta ett steg ut i okända marker. Låtarna behandlar ofta ett dystopiskt samhällsklimat och låter lyssnaren följa med in i deras egna surrealistiska värld. Från stadig groove till frenetiskt kaos.

Efter en tid av förändring och omprövning släpptes singeln HOAX, den 3:e maj i år. Det är ett mer explosivt sound än tidigare och visar tydligt vilken riktning bandet har tagit. Den 22:a november släpptes årets andra singel, The Killer.
Göteborgs/Oslo-baserade Orsak:Oslo ,grundat i en lägenhet på Torggata 25 i Oslo 2012, är ett långkok av dystopisk post-rock toppat med ett stänk av krautrock, stoner samt syradränkt spaceblues. Det är filmiskt, fyllt av atmosfär och varsamt inbäddat i ett nordiskt vemod. Bandet är just hemkomna från en Tysklands turne och befinner sig i slutstadiet av att färdigställa den tionde EP´n sedan starten 2014.”

Kjell Jansson Band tolkar Chet Baker (Unity Jazz)

Kjell Jansson band tolkar Chet Baker
Chet Baker

Nef. skriver; ”Basdemonen Kjell Jansson kommer med ett ypperligt gäng musiker med avsikt att göra Chet Bakers musik rättvisa. Som alltid med Jansson blir det svängigt och hjärtligt. Troligtvis lika svängigt som när Kjell spelade med Chet Baker när det begav sig.

Samuel Olsson – trumpet,
Per Johansson – piano,
Kjell Jansson – kontrabas,
Lars Källfeldt – trummor

En kväll med Petter (Stora Teatern) kl.15 och 19

Storan skriver; ” I februari är det premiär för Petters sprillans nya turné – ”En kväll med Petter” – en konserthusturné med helt nytt låtmaterial där vi tas med på Petters resa genom musiken, livet och alla känslor och element som tagit honom dit han är idag, ackompanjerat av en orkester.

Musik varvas med varmt berättande och pendlar mellan det stillsamma och det högenergiska. Längs en musikalisk resa kommer publiken vaggas in i alla känslor och element i Petters värld där han visar helt nya sidor av sig själv.”

Blue Mary Blues Band (S/S Marieholm)

Blue Mary Blues Band
Blue Mary Blues Band

Arr. skriver; ”Blue Mary Blues Band, ett bluesband från Borås med rutinerade musiker. 2018 års vinnare av Borgholm Blues Contest. Maria med eminent sång och känsla får publiken att släppa loss och hon bjuder gärna upp till dans. Med sig har hon ett lika eminent komp. Bandet blandar sin repertoar med egna låtar och andras. Robben Ford, B.B King, Rolf Wikström, Albert Cummings är några favoriter.

Bandmedlemmar

  • Maria Johansson – sång
  • Peter Pohlin – gitarr
  • Dan Larsson – bas
  • Lars Flyckt – trummor

Home Free – Dive Bar Saints world tour (Konserthuset)

Arr. skriver; ”Den amerikanska a cappella-gruppen Home Free har tagit världen med storm. Med över 400 000 sålda album, nästan 80 miljoner Spotify-streams och omkring 290 miljoner visningar på Youtube är det svårt att påstå något annat. Gruppen har dessutom dragit på sig en gedigen fanbase, så kallade ”Home Fries”. Sommaren 2019 släpper bandet sitt femte studioalbum ”Dive Bar Saints” och med den i bagaget ger de sig ut på en turné som tar dem till Sverige för konserter i Stockholm (28/2) och Göteborg (29/2).

Home Free består av grundaren och beatboxaren Adam Rupp, tenoren Rob Lundquist, basen Tim Foust, alt-sångaren Austin Brown och barytonen Adam Chance.

Support Cash Campbell kl 20-20.30

H.E.A.T /CrashDiet/Reach (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Sedan debuten 2008 har H.E.A.T varit en av de starkast lysande stjärnorna inom den svenska hårdrocken. Med världsturnéer, headlineslotar på festivaler och deltagande i Melodifestivalen i bagaget är de numera ett otroligt erfaret och etablerat band. Senaste releasen ”Live At Sweden Rock Festival” visar vilket grymt liveband de är.

Efter några års uppehåll återkom äntligen CrashDiet nyligen med femte fullängdaren ”Rust”. Sveriges bästa sleazeband har under åren byggt upp en stabil fanskara och ingen kommer att bli missnöjd med den nya skivan.

Som öppningsband ser vi stockholmska Reach, en rock-trio som bildades i Stockholm av Ludvig Turner & Marcus Johansson.
År 2018 släppte Reach sitt andra studioalbum ”The Great Divine”.
Detta album fick bra recensioner och efter ett års turné tecknade bandet ett managementavtal med Erik Grönwall (HEAT) på Hagenburg. Reach arbetar för närvarande med ett nytt album.”

Little Jinder (Trädgårn) kl 23

Arr. skriver; ”Little Jinder har som ingen annan svensk artist lyckats fånga varje ögonblick och gjort till sitt eget. I sommar turnerar hon på svenska festivaler och avslutar med en speciell spelning på anrika Mosebacketerrassen med några än så länge hemliga gäster. Räkna med en oförglömlig kväll och allsång som kommer höras ända till Vita bergen!

Nominerad till tre Grammis 2019, P3 Guld-pokal sedan tidigare, succé i Så Mycket Bättre, älskad programledare i Musikhjälpen och Sveriges absolut bästa Instagramstorys. Little Jinder har som ingen annan svensk artist lyckats fånga varje ögonblick och gjort till sitt eget. Allt sedan debutalbumet på svenska 2014 har Little Jinder tillhört den absoluta toppen bland svenska artister.”

Tornados + Valter Nilsson (Fyrens Ölkafé)

Arr. skriver; Tornados är ett rock- och soulband med norrländska rötter men är nu bofasta i Göteborg. Med starka influenser från gammalt 60/70-tal såsom Greatful Dead och The Band till mer moderna soulstjärnor som Nathaniel Rateliff och Leon Bridges, släppte de 2018 debutalbumet “Caravaning”. Plattan är som en 50/50-smoothie av de tidigare nämnda och allt annat fint i livet!

Headline: Valter Nilsson and The Hurt Feelings. Efter lång väntan är Valter Nilsson och hans Hurt Feelings tillbaka på en scen i Göteborg. De är just klara i studion med arbetet på uppföljaren till albumet ”No Major Change” som släpptes 2019.

Valter har hunnit släppa två fulllängds album och är snart aktuellt med en EP, helt liveinspelad i sin studio i jonsered. Och det är just live man skall se honom. Ofta kallas han Göteborgs Bruce, just för sitt dynamiska och explosiva uttryck han har när han levererar välskriven soul/folk/country.”

Arson & Root + Hills Boogie Kings (M/S Götapetter)

Arr. skriver; ”Arson & Root är blues när den görs njutbar med enkla medel. Några gitarrer och ett munspel – som det lät i Mississippi-deltat i början av förra seklet och senare i Chicagos blueskvarter. Vi spelar låtar från de stora legenderna och deras efterföljare.

Hills Boogie Kings:
När det behövs lite mer kraft och ös blir det Hills Boogie Kings. Sköna hits från 50- 60- och 70-talet serveras med stor passion och energi.”

Wermlandica (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”Robert Åslund och hans ”Army of Lagerlövers” kommer till Porter Pelle skottdagen 29/2. Han har satt musik till Ferlin, Lagerlöf och Fröding m fl. Det är poppigt, rockigt, lekfullt och känslosamt.”

Sture Elldin Blues Band (KoM musik och bar)

KoM skriver; ”Munspelskungen spelar blues från Chicago och Louisiana med ett stänk av rock’n’roll”.

Sture Elldin munspel/ sång med Ari Hautala gitarr, Erik Billander bas, Martin Bällgren trummor.

The Wiklunds (Bar Solo, Andra Långg. 29)

Arr. skriver; ”Release av EPn ”Brrr”. Olle sång/ munspel, Roland bas/ kör, Bosse trummor, Ola gitarr. Jodå, det blir säkert klassiker av Gunnar Wiklund! ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *