Konserter i Göteborg 9-14 mars 2020

Måndag 9 mars

Lisa Nilsson – Kvinnan som är jag (Lorensbergsteatern) även 10 och 11 mars

Arr. skriver; ”Nyligen inledde Lisa Nilsson säsong två på Rival för ”Kvinnan som är jag”, där sista föreställningen går av stapeln den 10 november, och nu är det alltså klart att succén även åker på turné våren 2020. Premiären sker i Gävle Konserthus den 31 januari. Biljetterna till turnén släpps den 10 oktober.

I ”Kvinnan som är jag” berättar Lisa Nilsson om sin resa från då till nu. Bland mycket annat gör hon upp med sin gamla 90-talsimage. Musik, sång och dans varvas med personliga berättelser och en stor portion humor.

Medverkande
Idé och manus Lisa Nilsson
Regissör och koreograf Anna Ståhl
Rådig rådgivare Sissela Kyle
Scenograf Erik Gullberg
Kostymdesign Camilla Thulin
Ljusdesign Johan Sundén
Ljuddesign Brollan Söderlund

Dansare Nikola Stankovic

Musiker; Mattias Torell (gitarr), Peter Forss (bas), Per Lindvall (trummor), Björn Arkö (saxofon), under ledning av Pål Svenre (piano)

Molly Sandén (Konserthuset) Utsålt

Arr. skriver;” Sveriges mest streamade kvinnliga artist. Hennes album har hyllats av både kritiker och fans. Efter två blixtsnabbt utsålda gig på Cirkus i Stockholm tar nu landets popdrottning sin personliga och intima föreställning ”Stark & Svag & Allting Däremellan ” till konserthus runtom i landet.

Det är en unik specialföreställning där sångerskan med avstamp i de senaste två skivorna till viss del omdefinierar sig själv. Publiken kan förvänta sig avskalade versioner av hits som Sand, Rosa himmel och Det bästa kanske inte hänt än, allt med uppbackning från en ensemble bestående av David Larsson (vocoder, flygel, gitarr), Povel Olsson (slagverk) och Linnea Olsson (cello och bas).”

——————————————————————————————————————

Tisdag 10 mars

Playhouse Jazz – Henrik Büller (Nefertiti)

Nef .skriver; ”Saxofonisten Henrik Büller spelar musik från debutskivan Hibernum. Kvartetten består av fyra starka improvisatörer med breda musikaliska rötter. Musiken, som är skriven med just dessa musiker i åtanke,  är minimalistisk, lyrisk, och rytmisk. Med färgstarka improvisationer och gripande melodier blir det en kväll ni inte vill missa!

Efter konserten blir det jam!

Henrik Büller – barytonsax,Karl Magnús Andersson – p.,Viktor Reuter – b. och Malin Almgren – tr.

Christoffer Johansson-Johan Johansson Duo (Schnitzelplatz, Lagerhuset)

Blues i alla dess former med Johan Johansson och Christoffer Johansson Duo på Schnitzelplatz kl.20-22:00.
—————————————————————————————————————

Onsdag 11 mars

Elvira Olea – XLNC releasefest (Studio HPKSM, Storgatan)

Arr. skriver;”I början av Mars släpper Elvira Olea sin debut EP ”Daydreaming. Detta firas med en storslagen releasefest i samarbete med XLNC på studio HPKSM i Göteborg. Det är en samling låtar med olika karaktär som samlas under titeln ”daydreams”.

Vilket enligt Elvira också är inspirationen till låtarna. Att de är reflektioner och dagdrömmar kring händelser i hennes liv. Med sin sammetslena röst och spännande melodier finns ingen som kan bli besviken!! Ni kommer att få chansen att höra Elvira Olea med band köra låtar från EP:n live för första gången, inklusive debutsingeln Burning Up. Fri entré.”

Johan Johanssons Trio (Bar Solo, Andra Långgatan 29)

Bar Solo goes Bistro!Johan Johansson klaviatur + basist och trumslagare. Fri entré

——————————————————————————————————————–

Torsdag 12 mars

Amason (Stora Teatern)kl. 18 och kl. 21.30 (även 13 mars)

Arr. skriver; ” Amason är högaktuella med ny musik. På Stora Teatern gör de ett unikt upplägg med två konserter under samma kväll – en med sittande publik och en med stående.

Bandet Amason har varit en given del av den svenska musikvärlden sedan 2012. Nu är alltså Amason återigen aktuella med ny musik. De har under sin karriär åkt på flera omfattande turnéer, både i Sverige och USA, men har under de senaste åren varit lite mer sparsmakade med liveframträdanden.

Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor. Bandmedlemmarna har varit aktuella i flera olika solo- och bandprojekt parallellt med att de också arbetat på ny musik med Amason”

Taubekonsert med Martin Bagge & David Anthin (Kustens Hus)

Arr. skriver; ”De är två inbitna namn när det kommer till att framföra och förmedla Evert Taubes berättande visor och skrifter. Martin Bagge och David Anthin med gäster, leder oss igenom Everts 130:e födelsedag.

Gethenian Suite (Frölunda Kulturhus) kl. 19

Arr. skriver; ”Musiken är en fristående tolkning av Ursula K Le Guins feministiska science fictionklassiker The Left Hand of Darkness. Kompositören Erik Dahl har fångat de isiga stämningarna med sitt känslosamt personliga tonspråk. Sviten rör sig i gränslandet mellan jazz, kammarmusik och rymdpop. Den uttrycksfulla ensemblen laddar konserten med driv och stark närvaro.”

Erik Dahl Ensemble:
Anna Cochrane, fiol/viola
Andreas Thurfjell, altsax/baritonsax
Anna Malmström, klarinett/basklarinett
Erik Dahl, piano/elektronik
Tove Brandt, kontrabas
William Soovik, trummor/percussion

—————————————————————————————————————–

Pale Honey (Pustervik Stora Klubben ) kl 22

Arr. skriver; ”Pale Honey består av Tuva Lodmark (sång och gitarr) och Nelly Daltrey (trummor) från Göteborg. Bandets producent Anders Lagerfors spelar med dem live, som förstärkning på gitarr, bas och synth.

Pale Honey är just nu högaktuella med nya singeln ”Set me Free”, en låt som handlar om ett uppbrott där man aldrig släppt taget och där friheten fortfarande är långt ur sikte. I vår kommer bandets tredje album.”

Chet Baker Story – Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Om han inte fallit ut ur ett hotellrum i Amsterdam 1988 kunde Chet Baker varit 90 år idag. Jan Sigurd & Anna-Lena Brundin hedrar hans minne genom att framföra sånger ur Chet Baker Sings-katalogen.

Anna-Lena Brundin har vid sidan av humorn en lång sångkarriär där hon släppt fem stycken album med bl a Edith Piafs sånger, en tangoplatta under namnet ”Gäckande och fåfäng” samt ”Jazz för skeppsbrutna” och ”Höst i Lund”.

Jan Sigurd stod för både text och musik till Monica Zetterlunds sista skivor, (”Det finns dagar” samt ”Sista gången du var med”). Representerade SVT i Montreux med programmet ”Två och en halv flygel”. Jan har givit ut hela tjugofem böcker samt sju stycken album, bl a ”Love is a dog that bites” med sin jazztrio.

Med sig på scen har de ett välmeriterat band med musiker som spelat med allt från Michael Brecker och Dizzy Gillespie till Van Morrison och faktiskt kompat kvällens huvudperson Chet Baker på Fasching 1985.

Anna-Lena Brundin – s., Jan Sigurd – p., Chico Lindvall – g, Lasse Lundström – b. och Erik Tengholm – trp.

Pernilla Wahlgren har hybris (Lorensbergsteatern) även 14 mars

Arr. skriver; ”Efter att oavbrutet har firat sina 40 år på scen och 50 år på jorden i ett födelsedagskalas som pågått i ett och ett halvt år med 140 000 av hennes närmsta vänner kan inte Pernilla Wahlgren få nog. Trots att ensemblen har försökt att stoppa henne är nu beslutet taget att det kommer att bli en helt ny show, med urpremiär på Lilla Cirkus, Stockholm den 23 januari 2020.”

King Dude/Old Kerry McKee (Musikens Hus)

KING DUDE (US) – på scen 22.00
Arr. skriver;”I en tid när den amerikanska folkmusiken har förlorat sin kontakt med sina blodiga rötter så kommer TJ Cowgill aka King Dude och tar fram den där härliga smutsen vi alla älskar att gotta oss i. Lyrik som innefattar död, sex, våld, kärlek och galenskap. En okristlig blandning av blues, neo-folk och country i en så pass mörk och dyster inramning att Johnny Cash nästan får degraderas ner från ”The man in black” till ”The man in pale grey”.

Med både influenser från den svartare metalmusiken samt diverse obskyra & ockulta texter så kan King Dude beskrivas som en väldigt mångfacetterad artist. Han har gjort flertalet duetter med Chelsea Wolfe och har ett antal fullängdare på nacken.

Old Kerry McKee (på scen 21.00) är länken som inte borde finnas mellan gammal amerikansk folkmusik, blues och black metal. Smidd i punk och metal, men för evigt genomsyrad av den skitiga, krokiga och idiosynkratiska skräck-blues som är så framträdande i hans musik. Samtidigt är det så vackert att det vänder sig i magen, dynamiskt och maximalt innerligt utan minsta tveksamhet.”

Lilla Bäcken (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”Lilla Bäcken har sedan starten 2012 spelat flitigt i Sverige och släppte sin självbetitlade debutplatta 2013. Våren 2016 kom uppföljaren “Bara drömmare kommer till himlen” som bland annat innehöll singeln “Sköna förlorare”. Albumet fick fina recensioner och singeln har spelats i både P2 och P4. 2018 släpptes 5 spårs EP:n ”Lilla Bäckens orkester”. Svarta vatten -skivans andra spår – plockades upp och spelades av P4.

Musiken brukar populärt kallas för indievisa, själva föredrar bandet att beskriva musiken som “vingliga visor i bitterljuv ton”. Lilla Bäcken förenar starka melodier, och konstfullt författad lyrik med ett unikt och mångfasetterat sound.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *