Konserter i Göteborg 18-22 mars 2020

Onsdag 18 mars

Mats Westling & Band (femmannabandet DSH5) + Support – Katarina Hemlin (Nefertiti)

Arr. skriver; ”Mats Westling släpper ny singel, detta firas med en rafflande Kick Off på Turné 2020. Mats besöker 6 städer med start på Nefertiti. Under konserterna bli publiken såväl bjuden på det nya materialet som en kavalkad av låtar från Mats tidigare album.

Mats Westling slog igenom med låten “Perfekt” 2008, låten och skivan blev snabbt en av radios mest önskade och spelade låtar. Genom ett flitigt turnerande och utgivande av skivor har han byggt upp en hängiven publik runt om Norden. Har genom åren även samarbetat med artister som Jill Johnson, Björn Olsson (Mando Diao, Hellström etc.), Idde Schultz m fl.
Själfull vispop när den är som bäst!

Katarina Hemlin vann nyligen tävlingen om  Göteborgs officiella jubileumslåt till 400 års jubileet med låten ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg”. Denna kväll värmer hon upp scenen för Mats med band och bjuder på musik både om Göteborg och annat.”

Steve´N`Seagulls (Pustervik Stora Klubben) Flyttat till 15 september

sir Was (Oceanen) Nytt datum 1 okt

——————————————————————————————————————

Torsdag 19 mars

Ludwig Jansson (Bar Solo, Andra Långgatan 29)

”Tillbaka med ytterligare folkklassiker samt egenskrivet. Gitarr och munspel.”

————————————————————————————————————-

Fredag 20 mars

Simon Ljungman (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Simon Ljungman (Håkan Hellströms, SeLest, Augustifamiljen mm) släppte sitt soloalbum SoLo 29/2 och på hemmaplan slår Pustervik upp dörrarna för en konsert där Simon tillsammans med musikervännerna Johan Håkansson & Sven Lindvall (trummor&bas) bjuder publiken på en kväll av gitarr, sång och rocklåtar på svenska. Lyssna på singlarna År utav decennier & Tårar av guld så förstår du att detta blir en konsert för alla musikälskare.”

Pacific Waves (Oceanen)

Arr. skriver; ”Efter nästan två år av slit och sena ”möten” på Andra Långgatan så var det äntligen dags för albumet Youngster att släppas den 7e februari.Youngster är göteborgsbandet Pacific Waves debutalbum och innehåller åtta låtar solblekt lo-fi indie.

Albumets tredje singel Ride My Bike hamnade på Spotifys Indie Highlights och norska motsvarigheten Indielista.Även Youngster har fått ett varmt mottagande. Nu är det dags att fira Youngster med en releasefest 20e mars! Kvällen till ära har även bandet en gästartist, Johan Holmqvist.

Fredrik Kronkvist Fonksters (Unity Jazz)

Fredrik Kronkvist Fonksters

Unity skriver; ”Med groovet i centrum skruvar dessa tunga lirare upp feststämningen och levererar en upplyftande upplevelse med röjig biljakts-funk, hjärtevärmande soul, och bluesmättad orgeljazz i oemotståndliga, tajta arrangemang.

Fredrik Kronkvist – tenorsax, altsax & flöjt
Elias Källvik – gitarr
Leo Lindberg – orgel
Adam Ross – trummor

Aura (KoM musik&bar)

KoM skriver; ”Aura bjuder på en fantastisk rockkonsert där vi får njuta av musik från bandets album ”Reactions”, ”Reflections” samt ”Relations & Observations”

Motherless Goat (O´Learys, Järntorget)

Mats Sjöstrand gitarr/ sång, Mikael Edvinsson bas/ sång, Nisse Boustedt gitarr, Thomas Ljung trummor. ”Motherless Goat är fyra amigos som lirar rock & blues. Vi spelar låtar av bl.a. Allman Brothers och Hendrix.”

Sture Elldins Bluesband (M/S Götapetter, Gullbergs Strandgata 15)

Sture Elldin munspel/ sång med Ari Hautala gitarr, Erik Billander bas och Henrik ’Pilen’ Pilquist trummor.

Alphabats + Nanga (Fyrens Ölkafé)

Arr. skriver; ”Ännu ett band i mängden släpper en EP i skuggan av algoritmer på Spotify. Alphabats är en nystartad duo från Göteborg vars första EP spelats in i ena hörnet av den neolegendariska Welfarestudion.

Spana in debutsingeln och musikvideon Leith, som handlar om laster och osedliga personlighetsdrag. Inspirerad av 80-talets heartland-pop och kanske även en touch av ”The Big Lebowski”. ”

I Nanga möts elektroniska och akustiska element som skapar dynamiska ljudlandskap med sång och text i fokus där det sårbara blir det starka. Influenserna är många och bildar ett trådverk av genres som vissa kallat artpop, andra singer/songwriter eller electropop, andra r&b/soul med elektroniska metalinslag. Alla har rätt.
Nanga är Moa Jonsson Lännes hjärteprojekt som legat och puttrat i inre och yttre kammare i många år för att nu äntligen vara redo att se ljuset.”

————————————————————————————————————

Lördag 21 mars

FAL Trio (Unity Jazz)

FAL Trio

Unity skriver; ”Lördagens otroliga band är våra kära vänner och toppmusiker Fabbe-Adam-Lade. Med otaliga plattor och samarbete med olika supergrupper är denna trion en magisk kombination av musikalitet, sväng och spelglädje.”

Fabian Kallerdahl – Piano
Adam Lindblom – Bas
Lade Källfelt – Trummor

Bonita & The Blues Shacks (Nefertiti) INSTÄLLT

Klara & Jag (Oceanen) Flyttat till 12 sep

Accordeon Hot Trio (KoM musik & bar)

Arr. skriver; ” Fredrik Johansson dragspel, Matti Juusola bas, Thorbjörn Hellman gitarr. ”Dragspelsmusik i flygande fläng”. En hyllning till Nisse Lind, Erik Frank och andra dragspelscelibriteter där rykande gammalt material utlovas.

Sångsolister: Camilla Johansson och Emil Andersson. Grammofonfantomen spelar 78-varvare under kvällen.”

———————————————————————————————————-


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *