Livemusik i Göteborgsområdet – andra halvan av april 2017

Måndag 17 april

John Prine/Amanda Shires (Konserthuset)

Äntligen kommer denne singer/songwriter-legend till Sverige för två konserter. Göteborg denna kväll och Stockholm och Skandiascenen på Cirkus dagen efter. Han är 70 år fyllda och har haft vissa hälsoproblem men sedan många år turnerar han flitigt. När han nu kommer har han eget band bestående av idel Nashville-baserade musiker; Pat McLaughlin på mandolin och gitarr, Jason Wilber ,gitarrist, basisten Dave ”Double Duty Daddy” Jacques och en trummis . Dave Jacques känner vi från gruppen Daddy ihop med Will Kimbrough. McLaughlin och Wilber har gjort egna skivor sedan 1990-talet och Wilber har skivkontrakt på Prines Oh Boy Records. Amanda Shires kommer spela fiol och sjunga duetter ihop med John.

Arrangören skriver; ” John Prine släppte sitt självbetitlade debutalbum 1971 efter att ha upptäckts av Kris Kristofferson, och har genom karriären hyllats som en av sin generations största låtskrivare – och kan räkna låtskrivargenier som Bob Dylan och Bruce Springsteen till sina fans. Efter succén med debutalbumet släppte Prine ytterligare fem studioalbum under sjuttiotalet och sedan dess har Prine fortsatt att släppa musik och turnera. 1984 startade han det egna skivbolaget Oh Boy Records, han har jobbat med artister som Lucinda Williams, Bonnie Raitt och Emmylou Harris  Samtidigt har han inspirerat flera generationer av artister – bland annat det senaste decenniets indiefolkvåg där bland annat Bon Iver, The Avett Brothers, Conor Oberst och My Morning Jacket har bekänt sig som fans.”

John Prine live 17/4-17 Konserthuset ,Göteborg

Den 30 september 2016 släppte John Prine sitt senaste studioalbum ”For Better, Or Worse”, ett andra duettalbum med kvinnliga countryartister som ex. Miranda Lambert. Lee Ann Womack, Amanda Shires, Kacey Musgraves och Iris DeMent. Redan 1999 gjorde han ett liknande album med duetter ”In Spite Of Ourselves”.

Som förband får vi Amanda Shires, känd sångerska, fiolspelare och gitarrist och medlem i sin make Jason Isbells band på vissa turnéer.

Amanda Shires och Jason Isbell

Tisdag 18 april

Nurse (Pustervik matsalen)

Arrangören skriver; ”Äntligen släpps plattan med Nurse, och inspelningarna som varit försvunna sedan 1995. Pär Edwardson,sångare och producent, hade efter avslutet med bandet Biscaya under flera år slipat ihop en ny grupp och när Nurse slutligen var bildat så maxades kreativiteten, och nya låtar skrevs ihop.”

Bandet bestod nu av ett antal legendariska musiker från Gbg:
Martin Hedström – gitarr, Stefan Sporsén – klaviaturer, trumpet.  Johan Strömberg – bas och Jonas Lundberg – trummor.


Onsdag 19 April

Hyllning till Bob Dylan (Kustens Hus)

Visans vänner hyllar och tolkar Bob Dylan. Aftonens värdar Bengt Witte och Claes Pihl kommer att leda oss genom hyllningen och presentera kvällens alla artister som plockar godbitar från denna legendariska artists låtskatt.

Uppträder gör: Elin-Louise Ahlberg, Gustav Bäcklin, Petra Haraldson, Maria Skanselid, The Birds & The Bees, Örjan Hjort,  Christer Ågren och Torbjörn Johansson.
——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Torsdag 20 april

Ossler (Stora Teatern)

Sångaren och gitarristen Pelle Ossler kom i slutet av mars ut med albumet ”Evig himmelsk fullkomning” , fyra år efter senaste fullängdaren Stas och tjugo år efter solodebuten Hotell Neanderthal. Dess för innan spelade han med Wilmer X och sedan länge är han med i Thåströms band. Han turnerar nu med sitt band och spelar efter Göteborg i Växjö 21 april,  KB i Malmö 22 april och Debaser i Stockholm 27 april.

Förband: Cecilia Nordlunds nya experimentella soloprojekt på svenska med kompbandet Fullmånen Från Helvetet vilka består av  Åsa Gjerstad (cello), Julia Giertz (oljud) och Lotta Wenglén (percussion). Bandet släpper en EP till våren.

Jakob Bro Trio (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ” Jakob Bro- dansk gitarrist, kompositör och bandledare till denna triokonstellation med de amerikanska musikerna, trumslagaren Joey Baron och basisten Thomas Morgan. 2016 släppte de sin första platta ”Streams”. Jakob Bro blev ett viktig namn i den europeiska jazzvärlden i samband med skivtrilogin ‘Balladeering-Time-December Song’ (2009-2013), som bland annat gästades av Lee Konitz, Bill Frisell och Paul Motian. Sedan dess har Bro spelat med Paul Motian och Tomasz Stanko, turnerat med egna konstellationer och befäst sin position som en av våra mest spännande moderna jazzmusiker.”

Charlie Cunningham (Pustervik Matsalen)

En 33-årig London-baserad sångaregitarrist och pianist. Arrangören skriver; Ibland måste det få ta lite tid. Som då Charlie Cunningham började skapa musik. I en tid där det allt oftare går väldigt snabbt från infall till produktion och uppladdning av låtar tog han flera år på sig. Han skrev, gigade, testade och utvecklades. Då han väl hade hittat sitt uttryck kom debut-EP:n ”Outside Things” där han sammanfogade bland annat flamenco med det traditionellt hudnära anslaget inom singer/songwriter. Efter tre EP:s där Charlie Cunningham undan för undan har flyttat fram sina positioner, har han släppt debutalbumet ”Lines”. Med den i ryggen ger Cunningham sig nu ut på sin största turné hittills.”

Om Albert af Ekenstam: Förra året gavs Albert af Ekenstams första fullängdare ”Ashes” ut. Skivan möttes av fina recensioner och spåret ”The Devil Bird” hyllades som en av årets finaste låtar av Pierre Hellqvist på Sonic Magazine.

———————————————————————————————————————————-

Fredag 21 april

The Cadillac Band med James Burton (Öijareds resort,Floda)

The Cadillac Band  med trummis Ilf nillson och basist Börje Hallberg som stadig rytmsektion ihop med Janne Lucas. Den här kvällen också med legenden James Burton, alltså Ricky Nelsons och Elvis Presleys gitarrist, Ebbot Lundberg, Alicia Helgesson, Ove Pilebo, Terry Wayne, Malin Gabrilson mfl.

Finbesök på mitt rum på SR Göteborg i december-2013 James Burton
James Burton och Janne Lucas på mitt rum på SR Göteborg dec 2013

Gmlstn Jazz (Bellevue Jazz, Brahegatan 10)

20.00 Opening party, 21.00 Bellevue Jazz House Band, 22.00 Hanna Paulsberg Trio (Norge)

Anders Hagberg Melodic Melange (Nefertiti)

Arrangören skriver;” Andlöst möte mellan nordisk jazz och arabisk maqam Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för Anders Hagberg, och hans projekt inkluderar ofta musiker från olika genrer och kulturer. I denna nya kvartett förenar han några av sina favoritmusiker från olika samarbeten. Med telepatisk kommunikation skapar musikerna en detaljrik väv av teman, rytmer och klanger och en mångfald av musikaliska färger och uttryck.”

Medlemmar; Anders Hagberg – fl, sx.,Ahmad al Khatib – oud,Johannes Lundberg – b, röst. och Lisbeth Diers – percussion

Castlewoods/The Naima Train (Oceanen)

Arrangören skriver: ”Castlewoods efterlängtade debutalbum ’Penguin’ (släpps digitalt 12/4 på PACAYA records). Releasefesten kommer att råda bot på vardagstristessen, minska skärmångesten och hjälpa till med att finna lugnet och det vackra i tillvaron. Castlewoods debutalbum är som meditation. Addera feststämning och möjligheten att skåla för en av årets finaste skivor – en chans som aldrig kommer tillbaka.
The Naima Train – en ljudkostnär som alltid fascinerar – agerar förband.”

Kaah (Pustervik)

Arrangören skriver; ”Släpper nya singeln Jungl. Kaah var inte först med att göra svensk soul. Men han var först med att göra det med ett genuint avstamp i hiphopens gyllene era och dess skivbacksgrävande funk-och soul-arkeologi. Med ett unikt sound stakade han ut vägen för den svenska soulens framtid och gav den en identitet på egna ben. Och snart tjugo år efter debuten har han nu blivit något av en gudfader för dagens samtida soulgeneration. Ett album som den klassiska ”Soulrebell” var en ”To pimp a butterfly” femton år före sin tid, med Kaah som en blågul Kendrick Lamar, sprungen ur Östgötaslättens lätt osannolika funk- och hip hop-mylla. Och nu är han tillbaka.”

——————————————————————————————————————————————————————-

Lördag 22 april

Status Quo (Partille Arena)

Mer än 50 år efter de bildades har Status Quo nu bestämt sig för att göra en sista elektrisk turné. Efter den här turnén kommer de bara att göra enstaka akustiska spelningar. Starke profilen Rick Parfitt gick bort i december förra året och är för den här turnén ersatt av den blott 31-årige Dublin-födde gitarristen Richie Malone. Ledaren Francis Rossi har kvar övriga medlemmar vi känner sedan länge; basisten John ”Rhino” Edwards. keyboardisten Andy Bown och trummisen Leon Cave. De spelar även i Fryshuset, Stockholm den 23 april.

Förband är svenska Imperial State Electric, Stockholmsbandet som bildades 2010 av Nicke Andersson, tidigare i the Hellacopters.

Clas Yngström – Creme de la Cream (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ” Idén till denna grupp kom när Max Schultz kollade in Clas Yngströms Hendrix-tolkningar i gruppen Sky High. I en paus sa han till Clas: ” Fan, man kanske skulle dra ihop en Creamgrupp…”. Den engelska ”supergruppen” Cream med Eric Clapton på gitarr/sång  Jack Bruce på bas sång och Ginger Baker på trummor är en milstolpe i bluesens spridning-

Crème De La Cream vill hylla denna fantastiska grupp, som bara existerade i drygt 2 år – från sommaren -66 till hösten -68, men som på denna korta tid så radikalt lyckades påverka musikens utveckling. Clas Yngström – g. Max Schultz – g. James Bradley Jr – tr. Kjell Jansson – b.”

Gavin De Graw (Lisebergshallen)

Kallas An acoustic evening, Populäre amerikanen Gavin på piano och sång ihop med en trummis och kompgitarrist.

Emil Jensen/Iiris Viljanen (Konserthuset)

Som avslutning på Emil Jensens turné med föreställningen ”Flyktpotatis” görs tre större konserter I Stockholm, Göteborg och Malmö som ett bokslut. Iiris Viljanen, känd även från gruppen Vasas Flora och Fauna, har varit förband under vintern men kommer nu att inleda kvällarna med fullt band för att framföra låtarna från hennes hyllade skiva ”Mercedes”.

Felisia Westberg 5 /Rohey (Gmlstn Jazz, Härlanda Fängelse)

Arrangören skriver; ”Felisia Westberg Quintet is an upcoming star on the young Swedish jazz scene, performing melodious music written by composer and bass player Felisia Westberg, originally from Gävle, north of Stockholm where the band is based. The compositions are mostly instrumental, hinting about heartache and hope. The music have a various of influences that comes from all in between ”fjälljazz” and Beatles pop.

Felisia Westberg – double bass, Andreas Pettersson – drums, Johan Ekeberg – guitar, Terese Lien Evenstad – violin, Oskar Sundbaum – tenor saxophone

Rohey have played at just about every major Jazz festivalin Scandinavia, and with the release of debut album ”A Million Things” on Jazzland Recordings this spring, Rohey Taalah – vocals, Ivan Blomqvist – keys, Kristian B. Jacobsen – bass och Henrik Lødøen – drums”

​Dinosaur (Gmlstn Jazz, Oceanen)

Arrangören skriver; ”GMLSTN JAZZ is very proud to present Dinosaur, one of the most vital and creative new ensembles in the UK today. Led by trumpeter & composer Laura Jurd, Dinosaur, featuring star keyboardist Elliot Galvin, & the exciting young rhythm section of Conor Chaplin & Corrie Dick, has performed throughout the UK and Europe including the Berlin Jazz Festival, Jazz Sur Son 31 in Toulouse, 12 Points in Dublin and Jazzahead in Bremen.

Laura Jurd’s rise has already been nothing short of meteoric since she first burst onto the highly creative London scene in 2010. Very quickly she made a bold statement, releasing two highly acclaimed albums, and was selected as a BBC New Generation Artist. With her undeniably unique, creative and joyous spirit and approach to music making, she has developed a formidable reputation as one of the most creative young improvising musicians to emerge from the UK.

In september 2016, Dinosaur released their debut album ‘Together, As One’. Blending elements of folk, jazz and rock, the music is formidable and compelling, and by including electronic instruments (electric bass, fender rhodes and synths) the music adopts a fiery and edgy sound reminiscent of later Miles Davis albums.”

 Joakim Fritzner (Pustervik Matsalen)

Arrangören skriver; Det har gått sex år sedan debut EPn och snart 2 år sedan singeln ”Dressed in Blue” släpptes. Joakim Fritzner har aldrig förhållit sig till tiden hans låtar behöver innan de känns klara. Allt för att kunna utveckla musiken åt det hållet han vill ha den. För den som lyssnat mycket på förra EPn är det en del nya influenser; mycket mer elektroniska inslag, mer flört med maffiga körer och i ärlighetens namn, så bor det allt en liten Peter Gabriel i Joakim Fritzners musik.

Du känner igen hans text och sång, men ljudbilden är större, musiken är vackrare och framförallt så är den här. Så vi alla kan njuta av den. På skivan bjuder Joakim in sina favoritmusiker/artister och självklart kommer (nästan) allihopa att vara med denna magiska afton på Pustervik.”

I bandet hittar du: Joakim Fritzner, Molly Browne, Daniel Wejdin, Ulf ”Vinyl” Stenberg, Håkan Svensson, Matilda Sjöström, A.M.E, Katja Ahlsell och Harriet Ohlsson.

————————————————————————————————————————————————————————————————

Måndag 24 april

Kofia- George Totari med vänner (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”George Totari har sedan 1970-talet skrivit och framfört sånger på svenska och arabiska, till stöd för det palestinska folket och andra kämpande folk i världen. Han har med gruppen Kofia, vilket betyder palestinasjal på arabiska, gett otaliga konserter bl.a. i de nordiska länderna, Tyskland, Iran och Tunisien. Sångerna finns samlade på fyra skivor och flera av dem har spridits över världen.

Denna kväll bjuder George på nyskrivna, mycket starka sånger om sorg och förtvivlan över hemlandet som sargats, men också om det hopp och den styrka som vi kan få genom musiken och dansen, men inte minst genom kärlek och solidaritet mellan människor”.

Medlemmar; George Totari – s., Carina Olsson – s., Maria Stellas – s., Marianne Holmboe – s., Bosse Stenholm – oud., Mats Lundälv – g., Stefan Abelsson – sx., kl., Stefan Engberg – perc,, Mikael Andersson – tr, perc, Michael Krönlein – b och David Bäck – p.

Vurro/Trummor och Orgel/The Bland (Frölunda Kulturhus)

Arrangören skriver; ” Med magiska fingrar och rytmen pulserande genom ådrorna slår detta musikaliska ”djur” an cymbalerna med hornen, och de mäktiga trummorna spelas med fötterna. Med bjällror i armarna och en röst från bortom gravkammarnas rike bjuds åhörarna in till en transformation i denna shamantiska och rytmiska rock-n-roll-ceremoni! Vurro, den Vilda Virtuosen, kommer öppna portarna till rockens råa underjord, där du får dansa!

Trummor & Orgel består av Anders Ljunggren på orgel och Staffan Ljunggren på trummor. Deras speciella blandning av pop, psykedelia, elektronika och jazz har sannerligen satt bandet på Sveriges musikkarta, deras sound är unikt i dagens musiksverige. Få akter har lyckats med konststycket att låta så överraskande mycket, dynamiskt, energiskt och svängigt med endast två personer. Duon har samarbetat med Ebbot Lundberg, Magnus Carlson samt gjort musik till filmer, tv-program, blivit Grammisnominerade, gjort flera hundra spelningar i Norden, Tyskland, England och Italien. De jobbar nu i studion med uppföljaren till 2015 års kritikerrosade album Hopes and Dreams, men tar en paus från inspelningarna och ger sig ut på en efterlängtad vårturné.

The Bland: Efter hyllade, äventyrsfyllda och tumultartade turnéer genom södra Europa och Australien hämtades inspiration till den sammanfattande EP-serien -Strangers on the Side of The Street- år 2014. Uppföljaren -The Winners- skapade snart intresse från Sveriges största skivbolag samt runt om i hela världen.

Med hyllningsord från Mumford & Sons manager och intresse från skivbolag i USA och Australien gav sig The Bland ut på skandinavienturné. Kontrakt skrevs med BMG Scandinavia och småscenerna byttes ut mot landets största. The Bland har skapat ett eget folkligt 60-talssound där vårt nutida 2010-tal har satt sin tydliga prägel. Med inspiration från Mumford & Sons, Fleet Foxes och the Rolling Stones är The Bland ett av de mest spännande banden i Sverige idag.”


Tisdag 25 april

Gmlstn Jazz (Folk, Olof Palmes Plats)

20.00  Glitterfittan

21.00 Anna Lund-Hurrakel

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Onsdag 26 april

Träd,Gräs Och Stenar (Folkteaterns foajé)

Progrocklegenderna Träd, Gräs & Stenar överlever det mesta. Beskrivs som ”djupgående, transcendental rock som inte räds att dra ut på låtarna”. Bildades 1969 men dagens sättning har spelat med gruyppen enligt följande;

  • Jakob Sjöholm – gitarr,sång  (1970-1972, 1980-1981, 1995-idag)
  • Reine Fiske – gitarr, sång (2008-idag)
  • Nisse Törnqvist – trummor, sång (2012-idag)
  • Sigge Krantz – bas, sång (2010-idag)

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Torsdag 27 april

Miriam Bryant (Trädgårn)

Arrangören skriver: 2016 var ett år att minnas för Miriam Bryant. Hon turnerade Sverige runt, vann Årets Låt för sommarens stora singel Black Car på P3 Guld och var nominerad till Bästa Liveakt på samma gala. 2017 kommer bli minst lika bra och händelserikt. I januari släppte hon singeln Everything följd av Rocket i april.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

Fredag 28 april

Dan Hylander (Musikens hus)

Arrangören skriver; Dan Hylander bildade under 1970-talet rockgruppen Raj Montana Band. Han har bla gett ut album som Döende oskuld, September, Bella notte,  Calypso  och ….om änglar och sjakaler innehållandes klassiska låtar såsom Höst,  Farväl till Katalonien, Svart kaffe, Skuggor i skymningen och 21/3. Han har fått Rockbjörnen 2 gånger.

Under senare delen av 1990-talet övergick Hylander med stor framgång till att skriva musik åt och producera andra artister. På Tomas Ledins skiva Med vidöppna fönster från 2004 är låtarna skrivna och producerade av Dan Hylander och Tomas Ledin tillsammans. Som låtskrivare har hans sånger framförts och spelats in av artister som Totta Näslund och Sven-Ingvars.

Hösten 2009 satte Dan Hylander samman sitt första band på drygt 20 år och turnerar flitigt och framgångsrikt. 2011 släpptes skivan ”Den försenade mannen” som var hans första i eget namn på 17 år. 2016 gav Dan ut ännu en platta ”Kan själv”, nu med musik han gjort åt andra artister.

Those Poor Bastards/Siri Karlsson/Allvaret/Mary Ocher (Truckstop Alaska)

Arrangören skriver om dessa fyra akter: ”Amerikanska Those Poor Bastards sjunde release “Necrosphere” från i vintras får mig att tänka på en blandning av Sixteen Horsepower, sena Tom Waits, Butthole Surfers och tidiga Ulver. Någonstans mellan de övergivna nöjesparkerna och landsbygden där alla numera är sitt eget syskon finns en musik som sällan hörs på denna sida upplysningstiden. Punkarna och deras föregångare dadaisterna hade den på tungan i några sekel. Det var därför de betedde sig som de gjorde. TPB sitter i detta nu vid sin skräpiga hamntomt och och fiskar efter dess essens.

Siri Karlsson är en duo som formexperimenterar medfolkmusik och psykedelia. Duon består av Maria Arnqvist på altsax och Cecilia Österholm på nycjkelharpa. Den är experimentell, poppig, stämningsfull, svepande och anstruken av folkmusik. Det hörs ambient, shoegazegitarr, mässingblås, lasersynthar, stråkinstrument och mestadels ordlös sång. Inte exakt lugnt och fint, men inte heller så kaotiskt som det låter i skrivelse. Den stora sammansättningen blir snarare en vacker, mångfacetterad landskapsbild, ett skymningsljus och en välbehövlig fix för ljudknarkare.

Allvaret, kvällens punkladdade starter tar lika mycket kraft som mörker från 77-punken och den första svenska punkvågen. Texterna är gallan i halsen och hjärtat på golvet. Naturligtvis. Det här är berusat,högt och lågt, poppigt och förbannat. Som… punk. Jävligt BRA punk! Uppföljaren till debuten “Tänk På Döden” är inspelad och ligger i loppet!

Amerikanskan Mary Ocher sätter stämningen för kvällen med sitt ny-nya album “The West Against The People”. Ni som hört henne vet att det blir fint och jävligt roligt! Där Those Poor Bastards’ infantilism bäst illustreras av barn som leker med roadkill och gör ännu värre grejer på kyrkogårdar, illustreras Ocher’s snarare av känslosvallen och den förutsättningslösa nyfikenheten hos de som är för smarta för att någonsin växa upp helt. Där Siri Karlssons ljud är ett enormt men väl sammanhållet kollage är Ocher’s närmare minimalismen, om än lika stämningsfullt. Fantastiska melodier och vacker, enkel sång bär hennes ganska korta, poppiga låtar över mållinjen.”

Daniel Karlsson Trio (Nefertiti)

Arrangören skriver; ”Grammisbelönade Daniel Karlsson Trio fortsätter släppa ny musik i rasande tempo! 27 januari släpptes gruppens tredje album ”Ding Dong”. Efter framgångarna med ”Das Taxibåt” (2013, ”Fusion for Fish” (2014) och ”Daniel Karlsson Trio At The Feel Free Falafel” (2016) har vi lärt oss att detta är en trio som experimenterar, leker och jammar i realtid. Musiken stannar aldrig upp utan rör sig smidigt genom dissonanser och taktartsbyten.

Daniel säger själv att han tycker om att retas med lyssnaren och bland det nya materialet bjuds vi på såväl minimalism med samplingsteknik och intrikat fusion med taktartsbyten en masse. Precis när du tror att du vet vad som ska hända härnäst, vänder bandet upp och ner och ut och in på allt du trodde att du visste om musik. Kapellmäster Karlsson bär kaptenshatten och styr skutan med stadig hand där han ömsom utmanar i hög sjö, ömsom låter oss glida medströms.” Daniel Karlsson – p, keyb. Christian Spering – b och Fredrik Rundqvist – tr.

Beatrice Eli (Pustervik stora scenen)

Arrangören skriver; Efter att ha släppt sin EP ”It’s Over” under 2012 släppte Beatrice 2014 sitt debutalbum ”Die Another Day”, albumet blev kritikerrosat i både svensk och internationell press, erövrade förstaplatsen på Itunes svenska albumlista, hitsinglarna ”Girls”, ”Moment of Clarity ” och ”Trust Issues” släpptes och hamnade på A-rotation på P3. Albumet är en könsöverskridande mix av genrer, känslor, melodier och texter; det hårda möter det svaga, det tuffa möter det sköra, det polerade möter det råa. Eli säger att det hon ville uppnå med ”Die Another Day” är att ”du inte ska kunna sätta en etikett på vad du just hört”.

Eli blev omnämnd som ”debutanten som redan kallas en ikon” när hon tilldelas 2014 års stipendium från Svenska Musikförläggarföreningen, hon vann ”Bästa Pop” på P3 Guld, liksom ”Bästa Nykomling” i Dagens Nyheters Kulturpris under kategorin ”Musik”. Hon var också Grammis-nominerad för ”Bästa Pop”, ”Bästa Nykomling” och ”Bästa Video” (”Girls”), tillsammans med flera andra nomineringar som ”bästa album”, ”bästa pop”, ”bästa nykomling” och ”bästa låt” för olika publikationer och galor. Med dessa utmärkelser, utsålda konserter och framgångsrika festivalspelningar bakom sig är Eli nu tillbaka i studion och producerar sitt kommande material.”

Kristian Anttila (Jazzhuset)

Arrangören skriver; ”Som ett led i Jazzhusets 40 års-firande så kommer vi att bjuda in till en fantastisk kväll med Kristian Anttila på livescenen! Historien kan göras lång. Den kan också göras kort. Kristian Anttila vet hur man gör pophits. Han vet hur man skriver låttexter. Med över 600 spelningar fördelade över världens alla kontinenter vet han också hur man hanterar en publik och han har hela vägen lyckats göra det efter sina egna spelregler. Vare sig han vill eller inte vill, vare sig han försöker eller inte försöker så är han en besynnerlig karaktär i dagens musiksverige.

De senaste åren har vi sett Kristian Anttila utforska geografins ytterligheter. Troligen är han den svenska popartist som spelar flitigast utanför de större svenska städerna. Med en stark vilja att komma närmare sin publik besöker han Pajala och Dorotea, Karlstad och Växjö lika ofta som Stockholm och Göteborg. Konceptet är enkelt – en gitarr, en röst och en samling nutida svenska popklassiker.
De avskalade konserterna ger en ny sida av Anttila – friare och mer berättande. Där hans kollegor skalar upp med större ljudbilder och större produktioner, letar han, sin vana trogen, sig åt andra hållet och tittar på låtarna och artistskapets kärnor. En motsträvig artist som alltid gått sin egen väg. Vintern 2016 släpptes “Rum 4 Avd. 81”, ett album som snabbt blev hyllat av en enig kritikerkår som Kristians bästa hittills i karriären.”

 

Göteborg rockfest (Sticky Fingers)      även 29 april

Göteborgs i dagsläget enda rockfestival, går av stapeln för sjunde gången den 28-29 april på Sticky Fingers i Göteborg. 4 våningar, fyra barer, två scener, 22 band och två dagar av klassisk rock/hårdrock. Bland banden Lotus och Robert Pehrson´s Humbucker

——————————————————————————————————————————————-

Lördag 29 April

Goran Kajfes Subtropia Arkestra (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Det här är gruppen vars flitiga spelande skapat sig ett alldeles unikt sound som ständigt fortsätter att överraska och blända oss. Den senaste plattan ”The Reason Why vol. 2″ från 2014 hamnade på UNCUT UK’s lista över bästa plattor 2015 (halvår). Liksom den föregående skivan har vol. 2 rytmiska och tonala influenser från Turkiet och Balkan, som en subtil påminnelse om Gorans rötter från fd Jugoslavien.

Goran Kajfes Subtropic Arkestra kommer under senare delen av våren, eller tidig höst, att släppa ”The Reason Why Vol. 3”, den sista i trilogin! Men dom har lovat att smygpremiärspela några spår från kommande skiva redan på Nefertiti! ”. Medlemmar; Goran Kajfes – tp., Jonas Kullhammar – sx, fl., Per ”Ruskträsk” Johansson – sx, fl., Jesper Nordenström – orgel., Robert Östlund – g, Peter Forss, b – och Johan Holmegard – tr.

The Overtures/Valdemar/Midnight Special (Valand)

Kvällens första akt är Midnight Special som lirar Creedence. Medlemmar; Björn Sandberg – Sång o Gitarr Bo Magnusson – Bas, Ola Lindqvist – Trummor och Henrik Andersson – Gitarr.

Kvällens andra akt är Göteborgsbandet Valdemar som spelar Dylan. Sju rutinerade musiker tolkar Bob Dylan som få andra i landet. Valle Erling: sång, gitarr, munspel, Anders Sjöling: bas, sång, Claes Johansson: piano, sång, Dan Helgesen: orgel, Pär Öjerot: gitarr, Peter Sandberg: trummor och Gunnar Frick – pedal steel .

Kvällen avslutas med The Overtures ett brittiskt 60 tals coverband som turnerar över hela världen. Medlemmar; Dennis Pugsley, Steve Phypers, Jamie Cook, Phil Evans och Chris Skornia.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *