Livekonserter i Göteborgsområdet – första halvan i maj 2017

Måndag 1 maj

Whitney Rose (Pustervik matsalen)

I april och maj kommer den 30-åriga countrysångerskan på en nästan månadslång turné med fullt band i Skandinavien.Gitarristen heter William Meadows.  Inte mindre än 25 spelningar blir det i Sverige och Norge.

Arrangören Rootsy skriver ”Kanadensiskan Whitney Rose är en vintage-country-traditionalist och stilikon ut i fingerspetsarna. Hon bär sitt bultande honkytonkhjärta på kragen till sina utsökta thrift-store-countrykostymer när hon sjunger sina sånger av klassiskt countrysnitt. Denna autentiska countrysångerska har stulit hjärtat på Austin, Texas som numera är hennes hem där hennes återkommande torsdagskvällar på legendariska rock’n’roll-country-garage-rockabilly klubben Continental Club blivit succé.

Genombrottet med albumet ”Heartbreaker of the Year” visade upp en fullfjädrad sångerska som står med ena benet i Loretta Lynn och Patsy Clines honkytonk-boots och det andra benet i Nancy Sinatras stilrena 60-talscountrypop, snyggt och lyhört producerat av Raul Malo från The Mavericks som även gör bidrar med sin mäktiga stämma i duetten och tolkningen av The Ronettes 60-klassiker ”Be My Baby”.Whitney är nu aktuell med nya EP:n ”South Texas Suite” inspelad i honkytonkhjälten Dale Watsons studio.  Med namn som pianisten Earl Poole Ball (Gram Parsons, Buck Owens, Johnny Cash), telecaster-slingern Redd  Volkaert (Merle Haggard) och basisten Kevin Smith (Willie Nelson) i kompet är det en storartad hyllning till sitt nya hem i Texas och hennes kärlek till countryns tradition”

Whitney Rose med sin gitarrist William Meadows Pusterviksbaren 1 maj-2017

————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Torsdag 4 maj

Solala (Stora Teatern)

Arrangören skriver; Våren 2017 släpps gruppens andra studioalbum ”Feber” och följs av turné i Sverige såväl som Finland och England.

För fyra år sedan träffades tre vänner hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.

Publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under åren och har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige och gästade i somras Allsång på Skansen.

Under våren 2016 startade de serien “Solala Sessions” där de gör vokala köksversioner tillsammans med svenska artister. Samarbetet med Helen Sjöholm har hyllats av både kritiker och publik och deras video med Ted Gärdestads “Come give me love” visades närmare två miljoner gånger på bara några dygn.”

Ges även fredag 5 maj


Fredag 5 maj

Lina Nyberg Band (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Sångerskan och kompositören Lina Nyberg har sedan 20 år profilerat sig som en av de mest framstående och beständiga jazzmusikerna i Norden. Karriären inleddes med samarbetet med Esbjörn Svensson och duoskivan Close (Prophone records) 1993 och hon har sedan dess gjort 17 album, framträtt i ett stort antal länder och jobbat med några av de främsta musikerna i världen. 2016 tilldelades också Lina Kungliga Musikaliska Akademins stora jazzpris.

I mars 2016 kom hennes senaste skiva  ”Aerials” (Hoob records) där hon återknyter till jazzens standardrepertoar som ”Bye bye blackbird” och ”Fly me to the moon” men också presenterade nykomponerad musik för stråkkvartett. ”Aerials” är del 2 i en trilogi som på börjades 2014 med det hyllade albumet ”Sirenades”  tillsammans med Norrbotten Big Band. Del tre förväntas se solens ljus vintern 2017. Lina Nyberg – s, Cecilia Persson – p, David Stackenäs – g, Josef Kallerdahl – b och Peter Danemo – tr.”

Lina Nyberg Band Nefertiti 2015

Wolverine/Until Rain/Oddland (Frölunda Kulturhus) Arrangören skriver; Wolverine nyligen aktuella med sitt femte album, är idag ett atmosfäriskt och melodiöst band, dock med stadgan kvar från sina death metal-rötter.

Until Rain härstammar från såväl Storbritannien som Grekland. Bandet har utvecklat ett sound snarlikt Opeth, Katatonia och Radiohead och släpper sitt femte album vårvintern 2017.
Oddland från Finland har turnerat flitigt runt Europa de senaste åren. Med sin mix av progressiva metal och djent blandat med mjukare inslag har deras senaste album Origin 2016 fått höga betyg bland recensenterna runt om i världen.

Tomi Leino Trio (KoM Bar)

Den självlärde musikern Tomi från Finland spelar munspel och gitarr och sjunger blues och roots. Jaska Prepula, bas och Mikko Peltola, trummor!!

-____________________________________________________________________________________________________________________

Lördag 6 maj

Henrik Berggren (Pustervik)

Första livstecknet från Broder Daniels sångare på 10 år, Ny soloskiva släpps samma vecka.

Magnus Öström Band (Nefertiti)

Nefertiti Skriver; ”Före detta e.s.t.-trumslagaren Magnus Öström är numera i sig en storhet på den europeiska jazzscenen. Hans band är ett av scenens mest utmärkande – en berusande blandning av jazz, post-rock, elektronika och svepande filmiska ljudlandskap. Efter tre hyllade album med egna kvartetten är det lätt att inse hur central Öström var för e.s.t.-soundet. Debutalbumet Thread Of Life blev Grammisnominerad och gav Öström den prestigefulla tyska ECHO Jazz Award i kategorin Best International Drummer. Med albumet Searching For Jupiter vann han Manifest-priset 2013.

Efter ett år på vägarna med senaste albumet Parachute och strålande mottagande både i press och av publik runt om i Europa återvänder Magnus Öström Band till Nefertiti mer samspelta än någonsin! Det blir musik från alla tre skivorna som bandet gett ut och i bästa fall något nyskrivet. ! Magnus Öström – tr, Andreas Hourdakis – g.,Thobias Gabrielsson – b, Adam Forkelid -keys ”

Dark Tranquillity (Trädgårn)

Dark Tranquillity är en av grundarna till vad som numera kallas The Gothenburg Sound. Tillsammans med band som At The Gates och Ceremonial Oath skapade de i början av 1990-talet en egen variant av death metal med starka melodier som har fått efterföljare över hela världen. Inte minst i USA nämner mängder av band den göteborgska stilen som sin inspirationskälla.

De skivdebuterade 1993 med ”Skydancer” och har sedan släppt klassiska plattor som ”The Gallery” och ”Haven”. 4 november  2016 släpptes den nya plattan ”Atoma” och den följdes av en lång USA-turné.

Förband är danska Nailed To Obscurity.

Nordic Guitar Festival 2017 (Apple Hotel)

Medverkande band; The Sounds & Rock Jerry, The Hotlanders, The Besnaz Bäsna, The Festival Boys, Still Young & Beautiful och The Hindows.

Sarah Klang/Ill Wills (Kulturhuset Oceanen)

Arrangören skriver; ” Sarah Klang är artisten som med två släppta singlar fått hela Sverige att avundas hennes melankoli. Debutsingeln ”Sleep” släpptes i maj 2016 och i mars 2017 kom uppföljaren ”Strangers” som hyllats av hela musikerkåren – både i Sverige och i utlandet. Hennes ljudbild är inte lik någon annan och med sin säregna röst kapslar hon in lyssnaren i ett eget universum som för tankarna till äldre rullbandsinspelningar. Inspiration hämtas från gamla brudklänningar, Barbara Streisand, ambient electronica, 80-talspappor och plastblommor.
Ill Wills bjuder denna kväll på guldkorn ur sin breda repertoar av slapp garagerock med lagom fuzz, sväng och sura bends.”

 ________________________________________________________________________________________________________

Söndag 7 maj

Rage (Sticky Fingers)

Tyska heavy metal-trion Rage är på gång med sitt 23:e studioalbum. Skivan som fått titeln ”Seasons Of The Black” släpps den 28 juli via Nuclear Blast Records.

Rage är; Peter ”Peavy” Wagner | lead vocals, bass ,Marcos Rodriguez | guitars, vocals, och Vassilios ”Lucky” Maniatopoulos | drums, vocals

Sonja Aldén (Masthuggskyrkan)

Arrangören skriver; ”Sonja Aldén åker i vår ut på en egen turné, ”Meningen med livet”! Med på resan har hon två musiker och helt nyskriven musik.
Albumet med samma namn släpps i samband med turnépremiären. Det är över fyra år sedan Sonja släppte en skiva med nyskrivet material, och redan nu kan man höra smakprov på musiken genom låtarna ”Andas utan luft”, ”Bastuholmen” och ”Sommarens sista dag”.
Sonja kommer att bjuda på en nära och intim konsert, fylld med betraktelser, funderingar och insikter, allt omfamnat av en stor värme och kärlek till musiken och sin publik.Sonja Aldén åker i vår ut på en egen turné, ”Meningen med livet”! Med på resan har hon två musiker och helt nyskriven musik.

_____________________________________________________________________________________________________________–

Måndag 8 maj

Nina Persson/Martin Hederos (Stora Teatern)

Arrangören skriver; ”Efter bejublade konserter i Ystad och Malmö och tre utsålda kvällar på Konserthuset och Södra Teatern i Stockholm under förra året tar Nina Persson och Martin Hederos sig till Stora Teatern för en föreställning. En intim föreställning i två akter bestående av exklusiva arrangemang av dels låtar ur Nina Perssons repertoar från The Cardigans, A Camp och soloskivan Animal Heart, så väl som två händer fulla av personliga tolkningar av väl utvalda låtar från musikhistoriens senaste fem decennier, allt från Connie Converse via Sparks och Monica Zetterlund till PJ Harvey.

Nina Persson har sedan 1992 haft en internationellt framgångsrik karriär som sångerska och textförfattare i The Cardigans. Bandet har sålt över 10 miljoner skivor världen runt och hade 1996 det årets mest spelade låt i amerikansk radio. Utöver sex skivor och otaliga världsturnéer med The Cardigans har hon släppt två kritikerrosade skivor under namnet A Camp, varav den självbetitlade första skivan blev mångdubbelt grammisbelönad. 2014 släppte hon sin första skiva i eget namn, Animal Heart, och turnerade runt om i Europa och USA.

Martin Hederos känner vi främst från The Soundtrack of our Lives, men Martin är en man med många tangenter på sin flygel. Han är numer medlem i Tonbruket och Ane Bruns band och har släppt skivor tillsammans med Nino Ramsby, Hederos & Hellberg och Sofia. I dagarna släpper Martin sitt första soloalbum, Piano Solos.”

___________________________________________________________________________________________________________________

Onsdag 10 maj

Kiss (Scandinavium)

Första Sverige-turnén var 1976 och det var 18 år sedan de spelade i Göteborg senast sist men nu kommer Kiss tillbaka till Scandinavium, Det spelade den gången 1999 två dagar efter varann 4;e och 5 mars, Före det har de spelat på samma arena 1976,1980,1983,1984 och 1996. Sammantaget sju konserter på sex besök.
Medlemmar idag  : Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer och Tommy Thayer.

Till minne av Lars ”Dille” Diedricson. 1961-2017 (Sticky Fingers)

Arrangören skriver; Diedricson är uppväxt i Hisings Backa Göteborg. Sedan dess har han arbetat sig upp inom musikindustrin, både som sångare, gitarrist och kompositör. Diedricson började skriva musik 1976. Tre år senare tog karriären fart med bandet Snowstorm som fick en stor hit med låten Sommarnatt. Dille och Peter bildade sedermera bandet Snöstorm tillsammans med Imre Daun och Henkan Thomsen.

Snöstorm utvecklades och blev hårdrocksgruppen Don Patrol med den ursprungliga och nuvarande keyboardisten Frederik Adlers (som även medverkade i låtarskrivandet). Förutom Frederik A medverkade Håkan Glänte på 1:a plattan ”Don Patrol ”1990, Dan Helgesen på ”a Wire a deal and the Devil”- plattan 1992, Mats Olausson på ”California” – plattan 2015 – 16 (dock inte släppt ännu) ….som medlemmar och keyboardister i DP

Under kvällen kommer ni att få höra låtar från dessa band. Även låtar han skrivit till Melodifestivalen.  För att hedra vår vän skänks alla pengarna till Hjärt- & Lungcancerfonden.

Bandet består av musikerna:

Imre Daun – Trummor
Peter Nordholm – Gitarr
Henkan Thomsen – Bas
Glen Sandgren – Gitarr
Fredrik Adlers – Key
Håkan Glänte – Key
Dan Helgesen – Key
Bernt Andersson – Munspel

Vännerna: Stefan Andersson, Jim Jidhed, Anders Möller, Mikael Erlandsson, Ralph Peeker, Mats Bernhardsson, Rebecca Martinsson, Kristian Fyhr…..och förhoppningsvis några till….kommer att framföra Dilles låtar

Konferencier: Anders Kiel

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

Torsdag 11 maj

Andrew Combs/Castlewoods (Pustervik matsalen)

Woody West skriver; ”Denna talangfulla, Texas-fostrade singer/songwritern är numera bosatt sig i Nashville har en känsla för att kombinera smäktande, vintage country-pop med mer nutida Americana och har blivit en del av den nya, alternativa neo-outlaw-countryscenen ihop med namn som Nikki Lane, J.P. Harris och Margo Price.

Förra skivan ‘All These Dreams’ gav honom internationell uppmärksamhet där jämförelserna gjordes med bland andra Mickey Newbury, Glen Campbell, Townes Van Zandt och Harry Nilsson. På kommande albumet Canyons of my Mind’ har Combs tagit sig an att göra en personligare skiva. Den känsliga vagabonden som Combs get uttryck för tidigare har nu fått sällskap av en mer jordad personlighet som mer och mer blir bekväm i sitt eget skinn.

Andrew Combs med band Pusterviksbaren 11 maj-17
Jerry Bernhardt o Andrew Combs Pusterviksbaren 11 maj-2017

En ytterst begåvad singer/songwriter som kan ses som East Nashvilles svar på Jackson Browne, han var med som special guest till Justin Townes Earle senast och syns i sköna dokumentären ”Heartworn Highways Revisited” bredvid Nashvillebaserade låtskrivare som John McCauley (Deer Tick), Jonny Fritz, Robert Ellis och Shelly Colvin.”

Personligen såg jag Andrew göra 30 minuter som föract till Justin Townes Earle på Pusterviks stora scen 25 januari 2015 men kan inte minnas att han gjord något större intryck. Men med band blir det säkert annorlunda.

Förband Castlewoods 

Les Poules à Colin (Fyren, Kungsbacka)

Arrangören skriver; Gruppen Les Poules à Colin har ett namn taget från en populär traditionell sång och består av fem barndomsvänner, som delar en historia av musicerande och familjeband, och som fortfarande bor på samma gata. Missa inte detta unga kanadensiska band när de turnérar i Halland 10 – 13 maj!

Les Poules à Colin är en dynamisk och kreativ grupp som får människor att vända på sina huvuden vart de än går. Musiken har formats utifrån en grund i Québecks folkmusik, präglad av intryck från den internationella scenen och lokala pubar med slamriga kök.

Les Poules à Colin

Gruppens sound är en sömlös blandning av deras starka folk-uppfostran och nordamerikanska influenser som sträcker sig från gamla tiders till jazz till dagens musik. Fiol, gitarr, bouzouki, banjo, mandolin, piano, bas och foot stomp bildar en rik och varierad grund för uppfinningsrika arrangemang.

Les Poules à Colin består av:

  • Sarah Marchand
  • Béatrix Méthé
  • Éléonore Pitre
  • Marie Savoie-Levac
  • Colin Savoie-Levac

Carina Mare & Co  (KoM Bar)

Singer/songwritern Carina Mare framför denna kväll sina nyskrivna låtar med jazzbluesiga förtecken men också finstämda visor och kraftfulla folksånger!


Fredag 12 maj

Midge Ure (Stenhammarsalen)

Arrangören skriver; ”Midge Ure har en karriär som spänner över 40 år – från att ha haft en massa olika ”popband”, att ”nästan” gå med i Sex Pistols, det banbrytande arbetet med Visage (”Fade to Grey” har flera gånger blivit framröstad till den bästa elektroniska låten i sin genre i Europa), till den kommersiella framgången med Ultravox samt hans solo-plattor.

2015 gjorde Midge Ure tilsammans med den semi-akustiska duon Indien Electric Company en turné där dom spelade plattan ”Breathe Again” i sin helhet tillsammans med ett pärlband av gamla hits. Detta visade sig bli en massiv framgång hemma i England men också i Tyskland, Italien och Danmark. Det är denna show som nu utvecklats till det som tar Midge till Sverige i maj måndan 2017. Turnén kallas ”Something from Everything”. Det blir en show som fångar in i alla fall en låt från varje album han släppt sen 1977! Från Visage, till Ultravox, till hans egna solo-plattor. Kort sagt – Something from everything!

På denna turné får Indien Electric Company sällskap av Joseph O´Keefe som kommer att spela keyboards och se till att vissa av låtarna får en ordentlig dos av elektronisk prägel. Det blir naturligtvis alla de klassiska låtarna – men även sådant som är sällan spelat live.

Där har ni det – ”Something from Everything” utförs i ett format som kommer att ge alla odödliga låtar dess rättmätiga sound utan att sluta fokusera på det viktigaste – musiken! ”

The Real Thing  (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Efter saxofonisten Sigurd Køhns bortgång i tsunamin 2004 kastade The Real Thing in handduken och la bandet på is, men återuppstod 2010 med Dave Edge på saxofon. Sedan starten 1992 har gruppen genomfört ca 1500 konserter och sålt 55.000 skivor med svängig, orgelbaserad souljazz, inspirerad av storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson och Wes Montgomery. Bandet som ”aldrig går av scenen i torr smoking” har skaffat sig en solid following också utanför jazzkretsar.

Organisten Palle Wagnberg, gitarristen Staffan William-Olsson, saxofonisten Dave Edge och trumslagaren Hermund Nygård glädjer sig åt att dra igång turnébussen, lyfta 200 kg Hammondorgel, kontrollera att flugan sitter rakt och räkna in den första låten! ”

Pekkanini & The Thereminland Band (Bengans Fik)

Instrumental rockmusik på Bengans Fik.
Medverkande:  Pekkanini: theremin, keyboard, Tommy Natta: gitarr, Magnus Hartelius: gitarr, Dennis Forsberg: bas och Leif Mårtenssom: trummor.

The Kingbees + Richard Tehler (KoM Bar)

Arrangören skriver; Kvällen börjar med stämningsfylld pianobar där Richard ger allt!! Sen tar The Kingbees över och kör sin gränslöst svängiga Rhythm’n blues & Rock’n’roll så det ryker!!

Rome Is Not A Town (Oceanen)

Arrangören skriver; ”Rome Is Not A Town föddes för ungefär två år sedan. Bandmedlemmarna som har sin historia från många olika delar av Göteborgs musikliv kände alla suget efter mer musikaliskt stök, skrän och kaos.

Bandet verkar uppskatta förklaringarna dom fått runt sitt bandnamn och det är väl ungefär den känslan en får utav bandet när en ser dom live, det är något mer och något annat, inget vanligt rockband. Musikaliskt och uttrycksmässigt har Rome Is Not A Town influenser av artister och band som t ex PJ Harvey, Sonic Youth, Savages, Sleater Kinney, Division of Laura Lee, Nirvana, DIIV, Placebo, allt i en härligt kaosig röra.”

————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Lördag 13 maj

Dave Edmunds & Band/Billy Bremner Trio (Pustervik)

Arrangören skriver ; ”Efter att ha spelat i en mängd lokala band i Cardiff samt bildat den kortlivade gruppen Love Sculpture, började han jobba som tekniker i en inspelningsstudio, men också på ett eget projekt. En samling låtar där ljudbilden från rockmusikens tidiga 50-tal låg i framkant. Ett av resultatet blev hans version av Smiley Lewis I Hear You Knocking. En låt där Dave själv spelar de flesta instrumenten. Plattan blev favorit hos radiodiscjockeys i hela Europa och försäljningsmässigt seglade den uppför listorna över hela västvärlden.

I mitten av 70-talet drog Dave till London där han började samarbeta med Nick Lowe. Genom att addera gitarristen/sångaren Billy Bremner samt trummisen Terry Williams i sättningen blev slutligen gruppen Rockpile född. Några hårda år av livets goda gjorde att gruppen några år senare föll samman och Dave fortsatte på egen hand. Vi har sedermera fått album som Twangin´, DE 7th, Information, Riff Raff och Closer To The Flame. ”

Line up; Dave Edmunds: sång/gitarr, Micke Finell: sång/sax/gitarr, Ingemar Dunker: trummor, Tommy Cassemar: bas och Calle Brickman: piano. Samma band som under namnet the Rockarounds kompade honom senast på Trädgårn i november 2013, Minns att jag tyckte det var för kort konsert på bara 65 minuter. Kanske kan vi få lite längre den här gången och måhända kan vi hoppas att Billy Bremner hoppar in i Daves band på någon låt.

Billy Bremner har med sig  Pelle Alsing trummor och Micke Finell bas.

Johan Lindströms Lost Inferno (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Lost Inferno rinner igenom sekelskiftets Europa och 50-talets ”weird-americana” till svenskt vemod. Johan Lindström som skriver mycket av Tonbrukets musik tar här en liten annan riktning med blues i botten, eller på ytan om man så vill. Det kan låta som en blandning av gatublues från Hawaii och cinematisk jazz i film noir-tradition med inslag av rumänska dansmusik. Sju musikanter med olika bakgrund drabbar samman och skapar oförvanskad skönhet tillsammans.

Johan Lindström har bl. a. spelat med Freddie Wadling, Elvis Costello, Titiyo, Rebecka Törnqvist, Kristofer Åström, Goran Kajfes, Dag Vag, Totta, Per Texas Johansson, Ane Brun och som medlem i Tonbruket har han turnerat runt om i världen. Johan Lindström – div strängar. ,Bengan Blomgren – g.,Johan Håkansson – tr., Nikke Ström – b., Lisen Rylander – sx.,Thomas Jäderlund – sx, baskl. och Niclas Rydh – tb.”   Som synes en verklig elit av Göteborgsmusiker i Lindströms band

Linnéa Olsson (Stadsteaternsr Foajé)

Linnea Olsson är en svensk singer-songwriter och multiinstrumentalist. Främst är hon känd och erkänd som cellist och har spelat med akter som Ane Brun och Frida Hyvönen. År 2012 släpptes hennes första soloalbum Ah!. Efter att ha satt sig i exil utanför hemorten Halmstad kom hennes andra skiva Breaking and Shaking år 2014, som bjöd in till ett större musikaliskt spektra än den avskalade Ah!. Releasefest för ny skiva.

Syndens Kapell & Anders Larsson (KoM Bar)

Arrangören skriver ; ”Alla tiders dragspelsfest när Anders Larsson Hot Trio och Syndens Kapell för första gången någonsin att dela scen. Gammalt möter modernt, landsbygd möter storstadspuls, vals möter swing – kort sagt bäddat för succé! I pausen blir det underhållning på grammofon framfört i en hastighet av 78 varv per minut.”

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

Söndag 14 maj

The Handsome Family (Pustervik Stora Scenen)

Arrangören skriver: ”För inte så länge sedan tillhörde The Handsome Family altcountryns gömda skatter, där de udda, äkta paret Sparks underhöll sin trogna skara lyssnare genom att att roa och oroa med sina morbida och burleska historier om livets avigsidor likt ett countrymusikens svar på Familjen Addams. Allt detta förändrades dock drastiskt härom året när tv-serien och världsuccén True Detective valde duons sång ”Far From Any Road” som sitt ledmotiv och The Handsome Family fick miljontals lyssnare via tv-serien, Youtube och Spotify.

Trots att parets märkliga mördarballader och södernlika goth-country känns som hämtad från Texas inledde de sin karriär i Chicago och de har genom åren arbetat med andra Chicago-baserade storheter som Andrew Bird och Jeff Tweedy (Wilco). Musiken är en mörkare, närmast gothisk form av traditionell country, amerikansk folkmusik och ekologiska mördarballader där Brett Sparks mörka röst berättar makan Rennies texter på ett sätt som liknar Johnny Cash historieberättande om ond bråd död.

Deras liveframträdanden innehåller en högt tilltagen dos galghumor, skratt fastnar i halsen och ersätts av en klump, men när tårarna fylls i ögonen är det lika ofta av skratt som gråt. De har länge varit ett av alt country och americana-genrens mest ansedda band och är älskade i pressen, de har genom åren fått toppbetyg och årets americanaplatta i bla Uncut,Sonic, Mojo och Paste och de är löjligt populära i annars så trendkänsliga UK.

The Handsome Family är nu tillbaka med nya hyllade albumet ”Unseen”, en duo som numera har en låtskatt som blivit välkänd världen över.”

De kommer med två kompmusiker precis som senast de spelade på Pusterviks Stora scen 2014.

West Of Eden (Kronhuset)

West of Eden 20 år!: ”No Time Like the Past” ett samlingsalbum – Releasekonsert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *