Livemusik i Göteborg med omnejd – andra halvan av oktober 2017 (16-31/10)

Måndag 16 oktober

Maria Schneider & Bohuslän Big Band (Stenhammarsalen)

Arrangören skriver; ”Bohuslän Big Band presenterar stolt en ny produktion tillsammans med Grammyvinnaren Maria Schneider – en av världens främsta kompositörer och arrangörer. Det blir en efterlängtad återförening, då det är flera år sedan de senast samarbetade. Tillsammans kommer de att framföra helt nya kompositioner och arrangemang av Maria Schneider, vars musik brukar beskrivas som majestätisk, suggestiv, magisk och inte minst helt unik.

Maria Schneider har ett välfyllt CV, med många priser och utmärkelser i bagaget. Hon har vunnit flertalet Grammisar, bland annat så sent som 2016 för en inspelning med David Bowie och Maria Schneider Orchestra, som vann kategorin ”Best Arrangement, Instruments and Vocal.” Och som om inte det var nog vann Maria och hennes ensemble dessutom en Grammy i den prestigfyllda kategorin ”Best Large Jazz Ensemble Album” för albumet The Thompson Feilds.”

2012 blev Maria Schneider hedersdoktor vid University of Minnesota och 2014 fick hon det prestigefyllda ”Concert Music Award” av ASCAP. Bland hennes förebilder hittar vi legender som Gil Evans, George Russell och Bob Brookmeyer.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Onsdag 18 oktober

Melvins/Redd Kross (Pustervik Stora klubben)

Arrangören skriver; ”Melvins startade sin tidslinje 1983 och sen dess har de klämt ur sig nästan 40 album om man räknar ihop studio-, live- och samlingsalbum. King Buzzo och Dale Crover har varit med sen starten i Montesano, Washington. Oändligt produktiva, ständigt i utveckling och ofta på turné runt om i världen.

Melvins har influerat mängder av andra band och har utan tvekan några av de skyldiga till uppkomsten av grungen. Buzzo hävdar att han själv är mer influerad av Black Flag än något annat vilket uppenbarligen också hörs men experimentlustan gör dom svåra att kategorisera. Om man har ett behov av det…

Redd Kross bildades 1980 i Hawthorne, Kalifornien. Bröderna Jeff och Steve McDonalds fascination för pop-kultur präglade bandets repertoar och uttrycket tuggummi-punk kan användas utan att kallas missbruk. Första spelningen var som support till Black Flag och sen tappade man medlemmar till just Black Flag och Circle Jerks.”

Otis Gibbs (Tryckhallen, Falkenberg)

Arrangören skriver; ”Otis Gibbs från Wanamaker, Indiana är Rootsys egen ”Hardcore Troubadore”. Otis är också en strålande fotograf och med dennes känsla för detaljer och stämningar skriver Otis sånger som få andra klarar att skriva längre. Melodier och berättelser som likt de finaste pärlor inte låter sig putsas, utan är allra vackrast genom Otis Gibbs råa genomärliga uttryck. Pärlor framtagna av medmänsklighet och äkta patos och som smyckar vilken skivhylla eller konsertlokal som helst. Otis Gibbs är en stor Rootsy favorit och verkligen ”The Real Deal”! ”

Otis Gibbs beskrivs ofta som en folksångare, men det ger inte hela bilden. Vi pratar om en man som planterat över 7000 träd, vandrat med herdar i Rumänien, varit jojo-mästare och en gång brottats (och förlorat) mot en björn.

Det blir Otis tredje besök i Skandinavien. Han har gjort stor succé på sina tidigare turnéer, senast tillsammans med Ola Magnell. Innan hans första turné här har Otis spelat en lång rad teatrar, festivaler, barer och hemmahos-konserter och har skapat en karriär, envist och medvetet helt på egna villkor. Många av hans sånger handlar om en värld som sällan figurerar i popkulturen. Miljöer och människor som inte riktigt passar in i vår tid. Bortglömda, isolerade, marginaliserade. Otis

Söndag 22 oktober

Dweezil Zappa (Konserthuset)

Arrangören KB West skriver; ”Dweezil Zappa har under många år turnerat och spelat sin pappa Franks musik under namnet ”Zappa Plays Zappa”. Efter en familjefejd förra året tvingades han först byta namn till ”Dweezil Zappa plays Frank Zappa” för att efter ytterligare en tvist i sann Frank Zappa-anda byta till ”Dweezil Zappa plays whatever the F@%k he wants!”.
När Dweezil Zappa växte upp förundrades han över sin far Franks virtuosa färdigheter som gitarrist och kompositör. Efter Franks död, blev Dweezil inspirerad att göra något för att hedra sin far. Som den virtuosa gitarrist och musiker Dweezil är bestämde han sig för att låta Franks musik tala för sig själv och skapade Zappa Plays Zappa.

Med Zappa Plays Zappa ville han skapa något som gamla fans kunde känna igen samt bjuda in en ny generation att upptäcka Frank Zappas kompositioner och ge ett balanserat perspektiv på hans arbete, samtidigt som han ville säkerställa att väldigt lite gick förlorat i hans tolkningar. ”

Själv har jag sett honom med sitt tighta band på Svenska Mässans Kongresshall 2012 och 2013. 2010 var han på Konserthuset och gjorde då bl.a hela Franks album Apostrophe (1974). Senast han var i staden var 2015 också då på Konserthuset och då var det albumet One Size Fits all (1975) som stod i fokus.

 

Bandet som spelade 2015 var Dweezil Zappa – gitarr, Sheila Gonzalez – saxofon, flöjt, keyboards, sång, Ben Thomas – sång, trumpet, trombon, kompgitarr ,Chris Norton – keyboards, Kurt Morgan – bas och Ryan Brown – trummor

 

Till i år har tillkommit multi-instrumentalisten och sångaren Adam Minkoff. Huruvida han ersatt någon av de andra har jag inte information om.

 

Årets turné kallar han 50 years of Frank Zappa och de spelar även på Slagthuset i Malmö lördag 21 /10 ,på Cirkus i Stockholm måndagen 23 oktober och på Centrum i Oslo tisdag 24 oktober,

Hang Massive (Stora Teatern)

Hang Massive är en duo av musiker som spelar hängan . Gruppens två medlemmar är Danny Cudd och Markus ’Offbeat’ Johansson. De har spelat ihop sedan 2010 och har spelat i mer än tjugo länder sedan skapandet av deras ensemble.

Instrumentet beskrivs så här ”Hang (tyska uttalet: [ha] , flertalet Hanghang  eller handpan är ett akustiskt musikinstrument av idioponfamiljen uppfunnad av Felix Rohner och Sabina Schärer i Bern år 2000 5 . Hängan är en ihålig lentikulär volym bestående av två stämplade metallkoppar. Instrumentets övre del kallas ”ding”, som består av en grundläggande anteckning och sju eller åtta anteckningar som omger den. Den undre delen ”gu” är en slät yta med ett hål i mitten. ”

Arrangören skriver; ”Efter deras virala framgång på nätet, turnerar Hang Massive nu globalt. Efter en slutsåld konsert i Stockholm förra året är Hang Massive mycket glada att vara tillbaka igen och hedrade att få spela på Stora Teatern i Göteborg. I december 2011 släppte Hang Massive sin första online video och musik release ”Once Again”. Den videon sprids som löpeld och sedan dess har den setts mer än 40 miljoner gånger på nätet och i mer än 160 länder världen över. Den spridningen har introducerat miljontals människor till ett fantastiskt nytt instrument och var grunden för en global och dedikerad fanbase som är lyriska över att få höra fler erbjudanden från detta unika musikaliska projekt.

Hang Massive är för närvarande på en global turné som ger en kraftig blandning av nya låtar samt ett urval av tidigare verk från deras livealbum allt med målet att framhäva den unika ljudbilden detta otroliga instrument har. Med många framgångsrika live-evenemang de senaste åren och med en turné i sikte som planeras i Europa, Ryssland, Indien, Australien, Nya Zeeland och USA, bygger Hang Massive på sitt redan väl etablerade rykte som producenter och är nu erkända världen över som ett otrolig live-band !

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Måndag 23 oktober

Airbourne (Trädgårn)

Arrangören skriver; ”Senast rockhjältarna i Airbourne var i Sverige var det som bejublad support till Volbeat som en del av deras Europaturné. Aktuella med senaste albumet ”Breakin’ Outta Hell” återvänder nu aussie-bandet till oss direkt från lilla staden Warrnambool i södra Australien.

Med låtar som ”Runnin’ Wild”, ”Live It Up”, ”Rivalry” och ”Breakin’ Outta Hell” (från senaste skivan med samma namn) har Airbourne på kort tid blivit ett av världens mest populära hårdrocksband. Och alla som har sett kvartetten live kan intyga om att Airbourne är en upplevelse utöver det vanliga. Bandets sound och attityd är unikt men visar också tydliga influenser från band som AC/DC, Def Leppard, Thin Lizzy och Motörhead.

Ledda av sångaren/gitarristen Joel O’Keeffe (med brorsan Ryan O’Keeffe på trummor) har bandet stormat fram som en orkan i rockvärlden. Airbournes musik har figurerat i allt från TV-spel (Guitar Hero, Rock Band, NHL m.m.) till filmer och som signaturmelodi till WWE wrestling i USA. I Sverige har bandet redan blivit näst intill kultförklarade – och är en av de mest önskade liveakterna i landet.

The Whitney Houston Show – Belinda Davids (Konserthuset)

Arrangerande Julius skriver; ”Sedan Whitney Houstons tragiska död 2012, har hennes fans önskat sig en show för att hylla sångerskan. Nu är den äntligen här! Att finna kvinnan som skulle spela Whitney Houston visade sig vara ovanligt svårt.

Det behövdes mer än 15 000 auditions i över 11 länder och fyra månaders intensivt arbete för att hitta kvinnan som skulle spela Whitney Houston. När den sydafrikanska Belinda Davids intog scenen rådde inte längre något tvivel. Inte nog med att Belinda Davids får publiken att tappa hakan med sin vackra röst, hon har också en energi och charm som går direkt in i publikens hjärtan. På scenen framträder hon tillsammans med ett internationellt handplockat team av sångare och dansare från hela världen.
Showen har turnerat i Sydafrika, Nya Zeeland, Singapore, Kanada, USA, Danmark och nu är det Sveriges tur. En hyllning med Whitney Houstons största hits, ”I Will Always Love You”, ”I Wanna Dance With Somebody,” ”Didn´t We Almost Have It All”, ”I´m Every Woman”,” Exhale (Shoop Shoop) ”och många, många fler.”

A Tribute to Nina Simone (Stenhammarsalen)

Arrangerande Nefertiti skriver; ”Sex fantastiska musiker, alla på sitt eget sätt influerade och inspirerade av den ikoniska, legendariska, egensinniga och ständigt aktuella Nina Simone.

Här samlas man kring en hyllning med personliga tolkningar av Nina Simones älskade och odödliga låtskatt. Sångerskan Viktoria Tolstoy har sällskap av sjungande instrumentalisterna Karin Hammar (trombon) och Ida Sand (piano), samt gitarristen Max Schultz, basisten Niklas Fernqvist och trummisen Fredrik Rundqvist.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Tisdag 24 oktober

Saint Etienne (Stora Teatern)

 Den brittiska poptrion Saint Etienne bidrog till att forma indie-kulturen i början av 1990-talet genom att kombinera 60-talsswingen med modern danspop och smarta texter. Bandet kan sägas hittat sitt eget ikoniska sound i samband med skivorna Foxbase Alpha och So tough med inbäddade dialoger som hämtade från klassiska brittiska 1960-talsfilmer, ett sound som gjort dem till en av de stora spelarna i utformandet av den moderna indie-kulturen.

Med sin rykande färska platta ”Home Counties” som släpptes 2 juni beger sig trion ut på turné som inkluderar ett stopp i Göteborg den 24 oktober.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Onsdag 25 oktober

Timo Räisänen (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Stans egna scenpersonlighet Timo Räisänen spelar på hemmaplan! Bakom sig har han 7 soloalbum med hitsinglar som -?Fear No Darkness Promised Child-?, -?Outcast-?, -?Sweet Marie-? samt framgångsrika covers som -?Creep-?, -?About you now-? och -?Lyckliga Gatan-?.

För tio år sedan tog Timo Räisänen hem P3 Guld´s Guldmicken och hans stjärna som liveartist bara fortsätter att lysa. En sann entertainer, en komiker som lockar till skratt, och hinderslöst för publiken rakt in i det sällsamma allvaret. Efter 60 spelningar med Timo sjunger Ted under 2016 skallar nu ropen: När ska Timo sjunga Timo igen?

Under våren/sommaren 2017 har han släppt två singlar; -?Hemliga polisen-? och -?Kampen och Härligheten-?, och den 8 september kommer nya albumet som följs upp av höstturné där Pustervik blir ett välkommet stopp!

Jonathan Johansson (Stora Teatern)

Jonathan Johansson är den svenska popens ledsagare mellan det ljusa och det mörka. Mellan nattsvart sorg och solig eufori har han skapat ett eget universum och cementerat sin position som en av landets främsta leverantörer av briljant pop. Sedan 2015 och släppet av fantastiska ?Lebensraum!? har Johansson varit som pånyttfödd ? färgglad, funkig och lika delar smart som rolig. Samtidigt har han behållit den viktigaste kvaliteten hos sitt gamla jag: han gör popmusik med ett varmt bultande.
hjärta.

Höstens turné kommer att göra nedslag på ett antal platser i Sverige, och karaktäriseras av en mer intim inramning. Istället för att bjuda upp till euforisk dans som han vanligtvis gör, kommer Johansson denna gång spela framför en sittande publik ,ett perfekt tillfälle att på djupet ta in och uppleva en artist. Räkna med att få lösa biljett till samma känslomässiga bergochdalbana som vanligt, men i en mer koncentrerad och Arrangören skriver; ”Jonathan Johansson har sedan debuten 2008 byggt musikaliska monument av livets obekväma spektakel ? och med dessa blivit en given, älskad och nödvändig del av landets musikscen. Efter ett succéartat 2016 åker han under hösten ut på en intim turné i trioformat, redo att framföra sina låtstycken i deras naknaste och mest ärliga form.

genomärlig form.

”Planen är en scen fylld med instrument. Att vi ska förflytta oss för att hitta varje låts bästa instrumentering. Sångerna ska kläs ner för att lättare lyfta – hybris i vanlig ordning alltså, men med Emmanuel Hailemariam och Mats Sandhal med mig känner jag mig lugn. Jag tänker babbla också, dra nåra skämt.

H.E.A.T (Trädgårn)

H.E.A.T debuterade 2008 med sitt självbetitlade album och de var med i Melodifestivalen året därpå med ”1000 Miles”. Med sångaren Erik Grönwall i spetsen har H.E.A.T. etablerat sig både inom och utom landets gränser som ett av de bästa nyare banden inom den melodiska hårdrocken. Inte minst i Sydeuropa har de rönt stora framgångar. I början av hösten är det dags för bandets femte studioalbum att släppas på Gain / Sony Music.

Tony Furtado (KoM Bar)

KoM Bar skriver; Det blir äkta amerikansk rootsmusik med den otrolige multiinstrumentalisten Tony som trakterar banjo, cello-banjo, slidegitarr och baritone-ukulele!!

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Torsdag 26 oktober

Shout Out Louds (Pustervik Stora Scenen)

Arrangören skriver; ”Shout Out Louds gör en stor världsturné som sträcker sig över sommaren och hösten och gör tre nedslag i Sverige i oktober. Det dröjde inte länge innan Stockholmsbandet Shout Out Louds började gå under epitetet Sveriges främsta indieband. Med ett antal omåttligt hyllade släpp under 00-talet blev gruppen en succé både på hemmaplan och utomlands -” något som man såhär 17 år efter debuten fortfarande är.

Få band har nämligen varit lika saknade på scenerna som världens bästa Shout Out Louds. Fyra år efter det senaste albumet Optica har det äntligen blivit dags för Shout Out Louds att åter bege sig in i albumsvängen. Sedan Optica har mycket hänt för medlemmarna i Shout Out Louds.

Adam Olenius har släppt en solo-EP, Bebban Stenborg har släppt musik med bandet Astropol och Ted Malmros har varit aktiv med sitt projekt A Nighthawk. Trots medlemmarnas andra åtaganden har Shout Out Louds alltid legat och grott i bakhuvudet, och nu är tiden äntligen inne att åter släppa ny musik. Under inspelningarna har energi och känsla satts i fokus, vilket i sin tur har lett till att man på många sätt har hittat tillbaka till sitt ursprung.

Merparten av albumet spelades in i en källare i Solna, och förutom ljuv indie resulterade inspelningssejouren även i att bandet påmindes om att de är ett band som älskar varandra, att spela tillsammans och att resten är rätt oviktigt. Det nya materialet är varmt, melankoliskt och låter precis så som Shout Out Louds ska.

Doggerland (Kafe Dalheimer)

Arrangören skriver; ”Med Nordsjön som kuliss spelar trion Doggerland folkmusik präglad av en ovanlig besättning, starka musikaliska tolkningar och smittande spelglädje. Från grovhuggna shanties till finslipade polskor tar de med publiken på en svallande färd genom både skogar och hav.Richard Burgess: sång, concertina. Anders Ådin: vevlira, gitarr och Jenny Elisabeth Gustafsson: fiol

———————————————————————————————————————————————————————————–

Fredag 27 oktober

Marino Valle Band (Nefertiti)

Nytt band med Marino Valles fantastiska röst längst fram, blues, southern soul, rhythm & blues. Senast vi kunde höra honom på Nefertiti var tillsammans med Sven Zetterberg i Big Band Splash. I bandet i övrigt finns rutin i massor från Franska Trion, Peps Blodsband, Svenne Z och många, många fler.

Marino Valle -s, munspel. Henrik Pilquist -” g. Matti Ollikainen -p, org. Mikael Fahleryd -” b. Jim Ingvarsson -” tr.

Beatles Day (Valand)    2 dagar

Arrangören skriver om banden här

Hitmen Beatlemania
Gruppen består av 12 personer, som förutom den klassiska Beatlessättningen innehåller fyra körtjejer (Beatlettes) och en stråkkvartett (Yesterday String Quartet).
”Det började tidigt med Beatles för min del. 1963 var jag tio år och såg programmet Drop-in med Klas Burling och Kerstin Adams-Ray, där Beatles var gäster. Det var då jag fastnade och blev såld på den musiken”, säger bandets gitarrist och ledare Göran Lagergren. ”Vi försöker hålla vår egen stil. Med ensemblen skapar vi ett eget sound men försöker ändå vara trogna själva stommen i Beatles musik och göra något eget utifrån det”.

The End
Vi har haft besök av dessa ungdomar från Liverpool under flera år. Under 2013 var dom med på Beatle Days förfest med en imponerande spelning som gruppen Biker Groove.
Året efter 2014 var dom med som huvudband under namnet The End med en av de bästa akterna vi haft under Beatle Day. Vi ser med spänning fram mot årets framträdande av The End.
Bandet: Oliver Taylor/trummor o sång, Barnaby Taylor/keyboard o sång, Callum Taylor/Gitarr o sång, Liam Capleton/Bas o sång,
Philip Doran/sologitarr och sång

The Beatles Revival
Första gången i Sverige ”Look a Like” bandet som turnerar runt i Europa med ca 80-100 spelningar varje år. När ledningsgruppen hittade denna grupp och gick igenom deras promo material tappade några hakan!! Bandet som kommer från Prag har turnerat runt i Tyskland, Holland, Belgien, Polen, Slovenien, Danmark, Österrike, Italien, Spanien och England.
Bandet: John Lennon/Ludek, Paul McCartney/Zbynek,
George Harrison/Petr, Ringo Starr/Jirka

Acoustic Beatles
Acoustic Beatles har varit med under Beatle Days resa från första året. Bandet var från början en trio men har nu utökat till 4 personer och levererar härlig akustisk Beatlesmusik.

Jim & Doug
Våra killar Jimmie och Douglas har även dom varit med under Beatle Day i olika konstellationer, men i år kör dom med sin egna duo Jim & Doug. Riktiga publikfavoriter med en stor musikalisk ådra som alltid levererar.

54321
Vi satsar ännu hårdare på årets förfest (fredag kväll) med en riktig scen så vi kan leverera fulla bandkonstellationer. Vi kommer att fylla på scenen med fler akter efter hand men kvällens huvudakt blir våra härliga Liverpoolkillar som gruppen 54321. Denna bandkonstellation kommer att spela blandad musik från 60 & 70-talet som Beatles, Rolling Stones, Queen m.fl.

Anna & Martin och Kören
Tidigare Lenny Pane medlemmen Martin Hamrén startade tillsammans med Anna Tuvesson kören 2014 och har idag ca 90 medlemmar. Martin förklarade för oss att han vill göra körmusiken lite skitigare och smutsigare än vanligt så deras repertoar består av pop- och rocklåtar omgjorda i eget arrangemang. Bandet till Kören består av gitarr, bas, keyboard, slagverk och dobro.

The Quarter Men
Tre killar som brinner för Beatles och deras musik, dom kommer att lira klassiska Beatleslåtar och några andra inslag i akustisk tappning.

Peter Ekberg
Peter Ekberg är författare och musiker. Han har gett ut fjorton böcker och älskat Beatles sedan 1978! Peter har spelat med flera band, bland annat som gäst med Lenny Pane mellan 2001 och 2004. De spelade på Cavern i Liverpool och Peter åkte hiss med George Harrisons syster! Nu bjuder han på massor av bra låtar! från både Beatles och McCartneys soloalbum.

Henrik Berggren (Lisebergshallen)

Arrangören skriver; ”Henrik Berggrens återkomst med sommarens turné kan bara beskrivas som en triumf. I höst följer artisten få trodde någonsin skulle komma tillbaka upp succén med en rad konserter. Det hade gått 9 år sedan Broder Daniel tog farväl på Way Out West och 14 år sedan det senaste albumet, Cruel Town, släpptes. Den 2 mars släpptes utan förvarning Henrik Berggrens första singel som soloartist, ”To My Brother, Johnny”.

Efter år av spekulationer och saknad var Henrik Berggren tillbaka. 5 maj kom fullängdaren Wolf’s Heart. Albumet möttes med idel lovord i pressen och gick direkt in på en tredjeplats på albumlistan. Berggren kommer åter vid nio tillfällen att möta publiken runt om i landet. Premiär blir på hemmaplan i Göteborg på Lisebergshallen och avslutningen sker på Annexet i Stockholm. Med sig har han samma band som under sommaren, bestående av Theodor Jensen, Mattias Bärjed, Henning Fürst, Nino Keller och Joel Alme.

Looptroop Rockers (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Det har gått 25 år sedan vi tog våra första steg som Looptroop Rockers i Embees pojkrum i hyreshuslängan i Västerås. Över 1000 spelningar och otaliga albumsläpp senare känner vi oss faktiskt hungrigare än någonsin. Att vi blev invalda i Swedish Music Hall of Fame nyligen känns extra peppigt.

För att fira detta ordentligt bestämde vi oss i höstas för att satsa allt på att färdigställa 25 nya låtar/EPs som ska ges ut på alla digitala plattformar varje fredag under 25 veckor med start den 28/4. Detta var årsdagen för vårt första studioalbum Modern Day City Symphony och dessutom Promoes födelsedag, så all anledning att fira!

Bland dessa 25 släpp återfinns rykande färska Looptroop Rockers-låtar blandat med soloutflykter av en punchline-rappande och terränglöpande Promoe, instrumentala och vokala beatvärldar designade av Embee samt ett gäng samarbeten med vokalister och andra musiker som vi lärt känna längs vägen.

Det hela började med att vi kände oss för otåliga för att sätta oss ned och börja skriva på ännu ett album som släpps om kanske ett och ett halvt år. Vi ville istället göra det på ett, för oss, nytt sätt. När en låt är klar så ska den helt enkelt ut direkt. Detta är på gott och ont. Det eviga pillandet får sig en välförtjänt törn.

I höst kommer vi spela runt om i Sverige, i Tjeckien och Slovakien. Till våren 2018 gör vi Tyskland och förhoppningsvis mer Europa!

Temperance Movement (Tryckhallen,Falkenberg)

Arrangerande Rootsy skriver; ”Bandets resa sedan starten är spektakulär. I hemlandet England är TTM idag ett av de största rockbanden med de mest hängivna fansen. Förutom att bandet blivit utsett till bästa nykomling på Classic Rock Awards har de sålt ut legendariska Shepards Bush i London och en rad andra stora konserthus runt om i England.

Det är mycket amerikanskt och 70-tals doftande rock över The Temperance Movement. Referenser görs lätt till Rival Sons, Black Crowes och Blackberry Smoke. Men här finns också något som sticker ut från bandets Americana/Classic Rock. Likt andra brittiska band klart inspirerade av den amerikanska musikskatten, finns det ett låtskriveri som du sällan finner i USA. En känsla för pop, riff och refränger som på ett oförskämt sätt fångar lyssnaren och får den att stanna upp, lyssna och bli fans.

Alla som gillar och vet var stora brittiska band som The Rolling Stones, Beatles, The Faces, Kinks, Mumford & Sons, The Clash och Primal Scream hittat sin inspiration, vet vad vi menar. TTM följer ett väl beprövat brittiskt framgångsrecept. Man tolkar och hyllar musiken man älskar och beundrar från USA, på ett sätt som både låter fantastiskt och på köpet lockar en jättepublik.”

Trollhättan Jazz- och bluesfestival

I samband med Trollhättans 100-års jubileum 2016 fick staden sin första jazz- och bluesfestival. Nu återkommer fjolårets succé! Välbekanta namn, nya stjärnskott och lokala favoriter skapar ett spännande program som passar både kännare och nyfikna.

Roffe Wikström (APOLLON Kl. 20.00)
Med en 30 årig karriär, 27 album och ca 3 500 konserter är Rolf Wikström Sveriges okrönte blueskung. Som ende svensk och ende icke engelsk sjungande artist överhuvudtaget är han med i Virgins Blues Encyclopedia. Han vilar dock inte på några lagrar utan går ständigt vidare.

Rolf Wikström har länge varit ledande inom svensk blues, och med sin hantering av elgitarren, sin kraftfulla röst, sina egna texter och låtar kan han snart jämföras med de riktigt stora inom genren. Han blandar även med andra typer av musik – utan att nå ett sämre resultat.

Rolf Wikström är din bästa vän när du vunnit en miljon eller blivit övergiven av din älskade, när du är förbannad på systemet och ensam i världen. Han vet vad vi tänker och känner likadant själv. Han är högljudd och viskande. Rolf Wikströms Blues är lika nödvändig som luften vi andas.

Roffe Wikström – gitarr, sång
Tommy Cassemar – bas
Ingmar Dunker – trummor
Bernt Andersson – Keyboard

Henrik Mossberg oktett & Trollhättans kammarkör – Fem bitar Gullin (HEBETEATERN Kl. 21.00)

Från mitten av 50-talet och fram till sin bortgång 1976 var Lars Gullin utan tvekan en av Europas främsta jazzmusiker. Han var en lysande instrumentalist men också en originell kompositör med ett gediget kunnande av hantverket. Gullin införde en svensk ton i musiken och förenade folkmusik, jazz och nationalromantiska influenser till något eget. En del kritiker gav musiken det lite föraktfulla epitetet fäbodsjazz. I dag är begreppet inte lika negativt laddat utan ses nog av de flesta som en ganska bra beskrivning av Gullins musik.

Lars Gullin samarbetade vid flera tillfällen med Göteborgs kammarkör och dess ledare Gunnar Eriksson. Samarbetet resulterade bland annat i en Tv-produktion 1972 kallad Fem Bitar Gullin.Henrik Mossberg har nu satt samman en Oktett som tillsammans med Trollhättans Kammarkör skall ta sig an att återskapa musiken i en konsert under invigningsdagen av Trollhättan Jazz & Blues 2017.

Morango (KULTURBAREN Kl. 22.00)
Vacker svängig och skön musik med underbart samspel. Morango spelar brasiliansk musik och egna kompositioner inspirerade av Brasilianska rytmer och harmonier. Musik av kompositörer som Jobim och Edu Lobo.

Missa inte denna grupp om du älskar bossa nova! Finn Björnulfson är känd från Håkan Hellströms band och Karolina Vucidolac har turnérat i Sverige och Brasilien med Brasilianska toppmusiker sedan 90 talet.

Tobias är gruppens gitarrist med en djup kärlek till Brasiliansk musik och dess vackra gitarrspel. Tobias Grim och Karolina har släppt kritikerrosade skivan Brazil lines tillsammans på Imogena records.

Tobias Grim – gitarr/sång
Finn Björnulfsson – slagverk/sång
Karolina Vucidolac – sång

Nils Landgren Funk Unit (APOLLON Kl. 23.00)
Ett av musikvärldens mest explosiva liveband kommer till Trollhättan Jazz & Blues. Nils Landgren Funk Units motto lyder: ”We promise to do the Funk, the whole Funk and nothing but the Funk” (lånat av George Clinton).

Den mångsidige och fantastiske Nils Landgren behöver knappast någon vidare presentation. Han har gjort det mesta med de flesta och bidragit till att berika svenskt musikliv som få andra.

Funk Unit är en levande och pulserande organism, har firat sitt 20-årsjubileum och har hela tiden slipat och utvecklat sitt unika och oemotståndliga sound. De har spelat över hela världen men alltid utgått ifrån Sverige på sina turnéer till USA, Kina, Japan, Kenya, Sydafrika samt över hela Europa. Nu är gruppen albumaktuella med kritikerhyllade skivan Unbreakable (ACT/Naxos)!

Nils Landgren – trombon/sång
Jonas Wall – saxofoner
Andy Pfeiler – gitarr/sång
Petter Bergander – klaviaturer
Magnum Coltrane Price – elbas/sång
Robert Ikiz – trummor

Jävlaranamma (Musikens Hus)

Jävlaranamma försöker sig på en Ladies Night.

Erika Baier & The Business (KoM Bar)

KoM skriver; Detta är ett band att räkna med på de svenska bluesscenerna!!!…och frontar gör karismatiska sångerskan Erika Baier!

Jonathan Johansson (Kungsbacka Teater)

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Lördag 28 oktober

American Roots Festival (Frölunda Kulturhus)

Maryann & The Tri-Tones (Estland) Maryann & The Tri-Tones spelar autentisk rockabilly. Bandet startade 2011 och har hunnit släppa två skivor Supersonic Girl( 2015) och Kitten Walk (2016). De flesta låtarna skriver de själva där soundet och känslan är genuint 50-tal. De har turnerat i de flesta länderna i Europa samt Ryssland och Georgien och överallt är publiken eld och lågor över bandets True-to-the-50s-style music.

The Countryside of Harmonica Sam representerar en sällsynt och unik gren av samtida countrymusik. Detta är countrymusik som det kunde låta i slutet av 50-talet och tidiga 60-talet, mer modernt klingande än den 40-tals Hillbillystil som man ofta hör på rockabillyscenerna runt om i Europa. Samtidigt är det långt ifrån det samtida Nashville-soundet av countrymusik. Med en stadig 4/4 shuffle, steelguitar och tic-tac bas, framför bandet sina egna låtar som stilmässigt ligger nära klassiker från Faron Young, Skeets McDonald, Billy Walker och Ray Price – för att nämna några.

Honeyboy Slim & the Bad Habits. Hårdsvängande fyrmannaband från Vetlanda som är inspirerade av såväl blues som punk, men som spelar en Rock´n Roll som har sina rötter i slutet av 50-talet och början av 60-talet. Honeyboy Slim & the Bad Habits bildades 2010 av medlemmar från punk-blues duon Five Finger Discount och New Orleans-influerade Jacob & the Jackals och har sedan dess turnerat både i Sverige, Europa och USA. Bandet har spelat på klubbar och festivaler som High Rockabilly i Spanien, Berlin Blues Trash och Viva Las Vegas i USA. Linus Honeyboy Slim Sollin – Trummor, Jacob Steinwall – Gitarr/Sång, Josef Steinwall – Gitarr/Sång och Sven Andersson -” Bas.

The Capulets. Med många års erfarenhet från både dansfestivaler och livekonserter är det ingen tvekan om att medlemmarna i The Capulets kommer att få fart på publikens fötter, kroppar och själar. Bandet spelar Swing /R &B och har inga problem att underhålla ett stort danshak, likväl som en sittande publik i salong. Den något sällsynta sättningen i bandet som innehåller vibrafon, saxofon, gitarr, sång, trummor och bas är en väldigt säljande sättning i dessa dagar; Folk bara älskar vibbarna! Carl Turesson Bernehed – sång/gitarr, Mattias Uneback – vibrafon, Mattias Carlson – saxofon, Anders Ljungberg – ståbas och Johan Hjalmarsson – trummor.

Kvällens värdar är Arizona Colt och Carl Casino.

Sator – 30 years of being Sator  (Pustervik Stora klubben)

Chips Kiesbye  i Sator skriver; ”När det kom på tal att det i år skulle vara 30 år sedan vi lämnade Codex i Sator Codex bakom oss och blev Sator -” var vår spontana reaktion att låtsas som att det aldrig hade hänt och bara köra vidare. Var 30 år verkligen något värt att fira? Kanske mer något att beklaga? Men efter att den värsta 30-års-krisen lagt sig började vi sakta men säkert se det fina i att vi lyckats hålla ihop under alla dessa år. I medgång, motgång, uppgång & fall så har bandet nu funnits med oss i mer än helt obeskrivliga 30 år. Är inte det värt att fira så finns det nog inte så mycket som är värt att fira eller hur?

Hur firar man då detta faktum? Jo, själv firandet i sig är faktiskt riktigt enkelt. Vi ger SATORs fans det där dom ropat efter år efter år och verkligen vill ha. ”30 years of being SATOR” kommer att bli en fullspäckad greatest-hits-kavalkad -” med tungt fokus på den stora massans platta Headquake, kryddat med det bästa från Stock Rocker nuts!, Slammer! och alla de senare plattorna och som om inte det vore nog en handfull klassiska-hit-covers vi inte spelar så ofta nuförtiden.”

Mando Diao (Trädgårn)

Arrangören skriver; ”Mando Diao är den svenska världssuccén som genomgått sin mest utmanande tid hittills – och som kommit ut på andra sidan med ett av deras bästa album: Good Times. Med förnyad energi och med full fokus på bandets magiska liveshower förbereder sig kvintetten nu för en efterlängtad höstturné i Norden! Utöver Oslo i Norge och Helsingfors i Finland gör bandet nedslag i Karlstad, Falun, Umeå, Stockholm, Malmö och Göteborg!

Statistiken, priserna och hyllningarna talar sitt tydliga språk: Mando Diao är ett av de största rockband vi haft i Sverige. Med åtta studioalbum (+ samlingsskiva och liveskiva bland annat) och över 1,5 miljoner skivor har Mando Diao varit en kraft att räkna med, från debuten 2002.

Det har blivit över 1500 konserter i över 30 länder – där man har flera gånger varit headlineakt framför tiotusentals människor på stora festivaler. Det är också en liveshow som inte sällan hyllas – och har bland annat genererat Rockbjörnens pris som ”Årets Livegrupp”.

Efter en omtumlande tid så har bandet landat på fötter igen – och som de har gjort det. Senaste albumet Good Times har snabbt blivit en modern Mando-klassiker. Ledda av sångaren Björn Dixgård och hans karaktäristiska röst sprider Mando Diao en energi och spelglädje som är svår att hitta någon annanstans i musikvärlden.

Support för kvällen är Diskopunk!

Trollhättan Jazz & Blues 2017

Leszek Kulakowski Chopin Impressions (KULTURBAREN Kl. 15.00)

Leszek Kulakowski Chopin Impressions är ett nytt och spännande samarbete där den polske jazzgiganten Leszek Kulakowski har bjudit in musikerna Mikael Godée och Ebba Westerberg för att tillsammans med sin trio skapa ny tolkningar av Chopins kosmopolitiska musik.

Leszek Kulakowski är ett verkligt kraftcentrum inom polsk jazz; kompositör, jazzpianist, professor och grundare av jazzfakulteten på musikakademin i Gdansk samt Komeda jazzfestival.
Kulakowski beskrivs som en jazzvisionär då han ständigt prövar nya vägar att kombinera jazz och modern musik. Han har komponerat över 150 stycken för både symfoniorkestrar kammarensembler, storband och jazzgrupper.

Han turnerar flitigt över hela världen och nu har det äntligen blivit dags för den svenska publiken att få ta del av hans inspirerande musik. Kulakowski har tilldelats en hedersam utmärkelse av det polska kulturministeriet för ”an outstanding contribution to the development of the Polish culture”.

Leszek Kulakowski – piano, arrangemang
Mikael Godée – sopransax, flöjt, arrangemang
Ebba Westerberg – slagverk
Tomasz Sowínsky – trummor
Piotr Kulakowski – kontraba

Sinne Eeg (HEBETEATERN KL. 16.00)
Danska Sinne Eeg är idag en av Skandinaviens ledande jazzsångerskor.Hennes internationella karriär tog fart på allvar när hon bodde i Los Angeles i ett halvår. Innan dess hade hon visserligen gjort många spelningar i t ex Kina och Japan, men nu är dörren vidöppen till det amerikanska jazzlivet.

Sinnes nya platta ”Visions”, som släpps 1 september är inspelad i USA, med Larry Koonse (gitarr), Scott Colley (bas) och Joey Baron (trummor) plus naturligtvis hennes faste pianist sedan många år, den briljante Jacob Christoffersen. Sinne Eeg sjunger inte popjazz eller indiejazz utan är en klassisk jazzsångerska som hämtar inspiration från Sarah Vaughan, Nancy Wilson, Betty Carter och Ella Fitzgerald, även om hon har en stor andel egna låtar på repertoaren.

Sinne Eeg turnerar idag regelbundet över hela världen och har underhand emottagit ett stort antal jazzutmärkelser. Repertoaren består till hälften av väl valda standards ur den amerikanska sångboken och resten av egna kompositioner.

Jacob Christoffersen piano,
Lennart Gineman bas och
Zoltan Csörsz trummo

Lisa Lystam Family Band (KULTURBAREN Kl. 17.00)
Lisa Lystam Family Band är ett tajt, genuint och eftertraktat band. Lisa och grabbarna har redan hunnit spela på en hel del kända tillställningar både i och utanför Sverige och har uppträtt på flera stora festivaler. Bandet har hyllats för sin unika liveshow där varje kväll aldrig blir den andra lik.

Lisa och familjen bjuder in publiken och tillsammans skapas oförglömliga konserter fyllda utav spontanitet, allvar, skratt och musik av hög klass.

Lisa Lystam Family Band släppte sin andra skiva ”Give you Everything” år 2016. Lyssna på den på Spotify.

Lisa Lystam, sång,
Fredrik Karlsson, gitarr,
Matte Gustafsson, gitarr,
Johan Sund, bas,
Patrik Thelin, trummor

Blind Boy Paxton (KULTURBAREN Kl. 19.00)
Den amerikanske bluesmusikern Jerron ”Blind Boy” Paxton har ett rykte om sig att kunna förflytta sin publik tillbaka till 20-talet och få dem att önska att de kunde stanna i den tidsepoken för alltid. Trots att Paxton bara är i tjugoårsåldern kan han vara en av de bästa multi-instrumentalisterna som du inte ännu hört talas om än.

Paxton uppträdde 2016 i ett fullsatt Carnegie Hall med ”Lead Belly Tribute” tillsammans med Buddy Guy, Eric Burdon, Dom Flemons, Tom Paley och andra stjärnor. Det är ingen överdrift att säga att Paxton imponerade där.

Blind Boy Paxton sjunger och spelar banjo, gitarr, piano, munspel, fiol, Cajun-dragspel och snatterpinnar. Paxton har en fantastisk förmåga att omvandla traditionell jazz, blues, folk och country till samtida musik och få det att kännas verkligt. Dessutom fascinerar han publiken med sin humor och sitt engagerande berättande.

Han är en talang av världsklass och en unik och färgstark karaktär som synts på tidningsomslag till Living Blues Magazine och Village Voice och har även intervjuats på Fox News. Hans musik är influerad av musiker som Fats Waller och ”Blind” Lemon Jefferson. Enligt Will Freidwald i Wall Street Journal är Paxton ”nästan den enda musikmakaren av sin generation som spelar gitarr, banjo, piano och fiol tillsammans med en rad andra instrument för att fullt ut assimilera blues från 1920 och 30-talet.

2016 blev Blind Boy Paxton nominerad i kategorin Årets artist i ”International Folk Music Awards”

Terje Rypdal & Palle Mikkelborg (HEBETEATERN Kl. 18.00)
Norske gitarristen Terje Rypdal och den danske trumpetaren Palle Mikkelborg tillhör de mest originella och innovativa musikerna i den nordiska jazzhistorien.

Terje Rypdal betraktas som en av de ledande europeiska jazzkompositörerna och har haft ett stort inflytande på improviserad gitarrmusik. Trumpetvirtuosen Mikkelborg är också en etablerad producent och kompositör som bland annat Grammy-belönats för Miles Davis-albumet Aura.
Rypdals största passion är improvisation, som han studerade under ingen mindre än George Russell. Vid den tiden var hans största influenser Miles Davis, Art Farmer och Don Cherry.

Idag rör sig Rypdals musik fritt mellan jazz, fusion, new age, rock och klassisk musik. Han har inspirerat otaliga musiker som bl.a. Bill Frisell, Jeff Beck och Andy Summers

Palle Mikkelborg är en av de mest innovativa och originella danska jazzmusikerna någonsin. Det känns som att termen ”jazzmusiker” inte riktigt räcker till eftersom Mikkelborg lika mycket för vidare arvet från Miles Davis, George Russell och Gil Evans som arvet efter kompositörer som Ravel, Messiaen och Charles Ives eller för den delen, mystiker som Buddha, Krishnamurti och William Blake. Mikkelborg har sedan slutet av 1960-talet utmanat musikaliska konventioner.

Som instrumentalist var han ursprungligen inspirerad av Miles Davis, Art Farmer och Don Cherry, men han har skapat sin egen eterisk flytande spelstil som är både lyrisk och dramatisk, och kännetecknas av en melodisk och luftig ton med omfattande användning av reverb.

Terje Rypdal – gitarr
Palle Mikkelborg – trumpet
Rune Tylden – klaviaturer
Pål Thowsen – trummor

Caroline af Ugglas (APOLLON Kl. 20.00)
Öppna spjäll, fullt ös. Otyglad energi. Rakryggad. Ärlig. Spontan. Caroline af Ugglas kan beskrivas på många sätt och tack vare att hon är ett eftertraktat intervjuobjekt, syns och hörs hon titt som tätt i TV, radio och tidningar. Där träder bilden av Caroline som en rak, ärlig och synnerligen mediaotränad artist fram. En bild som kanske inte alltid är helt lätt för gemene man att ta till sig. En bild som inte stämmer överens med hur man ”ska” vara som artist och som gör att hon antingen älskas eller avskys. Men även en bild som fortsätter ge henne beundrare och fans landet runt och gör henne alltmer folkkär och uppskattad. Känd för den stora massan blev hon kanske först i samband med framträdandena i Melodifestivalen och Körslaget.

Lekfullt och svängigt! Mycket attityd och ett härligt gung! Redan när Caroline af Ugglas släppte albumet ‘Joplin på svenska’ kom hon i kontakt med bluesen och den rootsiga sidan av sitt artisteri.
Det har hon nu tagit fasta på och cementerat på senaste albumet (Nåväl, april 2016). På “Nåväl” har Caroline bytt kreatörsroll med vapendragaren och producenten Heinz Liljedahl. Caroline står nu för produktionen och har för första gången lämnat över även textskrivandet till Heinz som tidigare enbart komponerat musik.

“Jag är skitnöjd”, säger Caroline. “Texterna sticker ut på ett helt annat sätt i och med att Heinz äntligen fått komma till tals. Sen tycker jag att det är väldigt kul att texterna är politiska. När dom kom från min penna var dom mest kärlekspolitiska. Nu har jag inget mer att säga om kärlek. Nu kommer vardagsflosklerna i liljedahlsk tappning. Det här är vardagspolitik!”.

Caroline af Ugglas – sång
Heinz Liljedahl – kör, percussion
Mattias Torell – gitarr
Sven Lindvall – bas
Jens Fritjof – gitarr
Andreas Dahlbäck – trummor
Micke Fall – munspel

Oddjob (HEBETEATERN Kl. 21.00)
För er som eventuellt ännu inte gjort er bekanta med Oddjob, väntar en musikalisk tripp! Under snart två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen har de tagit inspiration från och blåst nytt liv i allt från barnmusik till dalkullekulningar och Clint Eastwood. Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och deras åtta album, redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten.

På Grammisgalan 2014 var det dags igen då Oddjob tog emot priset för Årets Barnalbum. Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk -spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.

Goran Kajfes – trumpet, effekter, congas
Per Ruskträsk Johansson – saxofoner, basklarinett, slagverk
Peter Forss – elbas, kontrabas, synthbas
Daniel Karlsson – piano, orgel och synth
Lars Skoglund – trummor, slagve

Blues from Within – A Tribute to Sven Zetterberg (APOLLON Kl. 22.00)
Bluesen och livet går hand i hand. Blues handlar om livet. Sven Zetterbergs blues var så viktig i många människors liv. Under festivalens andra dag möter vi musiker från Svens band som tillsammans med inbjudna gäster bjuder på musik i Sven Zetterbergs anda i en hyllning till en av de största bluesartister som Sverige någonsin haft.

Sven var under många år en kär och älskad gäst i Kulturbaren. Många minns säkert hans spelning vid förra årets Trollhättan Jazz & Blues. En konsert som kom att bli ett av hans sista offentliga framträdanden.

Marino Valle, sång, munspel
Bo “ Mr.Bo “ Karlsson, sång, gitarr
Matti Ollikainen, piano, orgel
Henrik Pilquist, gitarr
Mikael Fahleryd, bas
Jim Ingvarsson, trummor

Sture Elldin Blues Band (KoM Bar)

Spelar blues från Chicago och Louisiana med ett stänk av rock’n’roll på sitt munspel.
Bandet nu förstärkt med gitarristen Ari Hautala!!

No Fear Tattoo Rhythm n’ Blues Revue (S/S Marieholm)

Hasse Kosonen Vornanen: Trummor , Anders Iwers: Bas, Roger Öjersson: Gitarr Leadsång, och John Larsson: Munspel sång.

Creedence Tribute (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver; ”En unik show där du får höra både historien bakom Creedence Clearwater Revivals enorma succéer samt lyssna till låtarna i originaltappning.Creedence Tribute ligger så nära originalet som det bara är möjligt vilket uppskattas bland alla fans.

Bandet har snabbt blivit betraktat som ett av Europas bästa hyllningsband till Creedence, De åker land och rike runt och drar fulla hus med sin show. De bjuder på musiken och historien om ett av de största banden någonsin. Creedence Tribute har även gjort ett antal bejublade festivalspelningar såväl i Sverige som utomlands.”

Sångare i rollen som John fogerty detta band från Västergötland är Tony Malmberg-

West Coast Big Band med Mads Mathias (Nefertiti)

Arrangören skriver;  ”West Coast Big Band bjuder  in  till Crooner-afton med Mads Mathias- den danska kompositören, sångaren och saxofonisten. En musiker som verkligen utvecklar och vidareför crooner-traditionen med egna kompositioner.

Mads är i dag en av Danmarks mest omtalade kompositörer, sångare och musiker. Han är inspirerad av de stora jazzsångarna som exempelvis Nat King Cole, Frank Sinatra, och  Harry Connic  Jr . Med Mads första platta ,”Free Falling” (2012), vann han “New Danish Jazz artist of the Year”.  I tonåren räknades Mads som en av de mest lovande unga saxofonisterna i Danmark.

Vid en olycka när han var 17 år skadade han tre fingrar. Han blev rädd att han måste sluta med musiken, och började därför sjunga, men efter rehabilitering av sin hand och med en specialbyggd saxofon fullföljde  Mads Musikkonservatoriet i 2007.  Han turnerar i dag som sångare och musiker och med egna band över hela Europa, och är en eftertraktad studiomusiker.

West Coast Big Band består av musiker från Göteborg, som under senare år framfört nutida skandinavisk storbandsmusik, bland annat med kompositioner av bandets medlemmar. Numer en stadig aktör på Göteborgs och Sveriges jazzscen.”

Jaques Labouchere/This Frontier Needs Heroes (Studio HPKSM)

Arrangören skriver; ”En obestridlig pionjär för sann Americana i Skandinavien, Jacques Labouchere är en amerikasvensk från Göteborg vars egna DIY-arbetsmoral kombinerat med en imponerande samling av hundratals internationella liveframträdanden genom åren tillsammans med två album i eget namn skiljer honom från mängden av sina samtida indiekollegor.

 

acques Labouchere har öppnat för namn som Arla Guthrie, Quilt, The Pain of Being Pure at Heart, Daniel Norgren, Withred Hand och delat scen med namn som Ken Stringfellow (Big Star, The Posies) and Jose Gonzalez (Junip).

Han har även varit återkommande akt (resident) på ställen Pianos och The Knitting Factory i Brooklyn med över ett 20-tal spelningar runt om Broolyn och NYC under en månad. Sedan 2016 har Labouchere turnerat i Tyskland 4 gånger. Under tiden har han fortsatt sitt omfattande turnerande samtidigt som skrivit och och spelat in inför sin kommande tredje platta som planeras släppas i oktober.

This Frontier Needs Heroes har spenderat de senaste 5 åren genom att framträda live över hela världen. Endast med gitarr och sin röst, ofta ihop med någon medmusiker har han lagt tusentals mil i bil längs vägarna, turnerande genom det största städerna i norra Amerika och Europa, och sakta men säkert vunnit över fler och fler fans. En beslutsamhet och DIY-övertygelse som tagit honom på en episk resa genom världen och vår samtid, uppträdandes på allt ifrån på klubbar till vardagsrum och festivaler.

This Frontier Needs Heroes har öppnat för namn som Kath Bloom, Tallest Man on Earth, Handsome Family, Gruff Rhys, Sarah Lee Guthrie, Daniel Romano och Cate Le Bon och bla framträtt på hyllade End of The Road-festivalen.

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

Söndag 29 oktober

Sam Outlaw & Band (Pustervik Stora klubben)

Woody West skriver; ”Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw gjorde härom året storslagen debut med hyllade plattan Angeleno,ett av de starkaste countryalbumen på senare år. Ett album dränkt i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet -?60s Bakersfield honky-tonk till lummig 70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country.

På aktuella uppföljaren Tenderheart blottar Outlaw sitt hjärta öppet och visar upp en låtskrivarbegåvning långt bortom det vanliga. Sommarens efterföljande Skandinavienturné där Sam Outlaw äntligen backades av ett makalöst liveband var en enda lång succé för fulla hus. Som en direkt följd av succén återvänder Sam Outlaw och hans band.”

Föract precis som sist Michaela Anne vilken också senare spelar i hans band, Sam spelar även på Majas i Varberg lördag 28 oktober

Dragspelsgala (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver; ”Höstens stora dragspelsgala i Kungsbacka Teater bjuder som vanligt på stor variation och i år med lite Norge-tema. Förutom Lars Karlsson Band kommer legendariska dragspelaren Sigmund Sæther i en ny gammaldanskonstellation tillsammans med Øivind Farmen samt en av Norges främsta dragspelsorkestrar ”Malm Trekkspillklubb”.
Artister: Lars Karlsson Band, Sigmunds, Øivind Farmen & Malm Trekkspillklubb.

Sinne Eeg & Mads Mathias + Six City Stompers (Dergårsteatern, Lerum)

 

Arrangören skriver; ”Sinne Eeg räknas som en av Danmarks mest framstående sångerskor och framgångarna i Europa ,USA och Asien gör att hon numera är ständigt på turne’ med sin kvartett och som solist till storband. Sinnes mogna röst har hämta influenser från Sarah Vaughan och Nancy Wilson.

Mads Mathias känner Lerumspubliken till sedan han med Six City Stompers deltog i Musikfesten i Lerum 2014 och den bejublade konserten 2016 då även Sveriges Radio spelade in. Mads är Danmarks svar på Jamie Cullum med inspiration och timing från framförallt Nat King Cole. Mads kommer närmast från en turné i Japan och tidigare i höst medverkande han på Proms i Albert Hall.

Six City Stompers: Jesper Riis – trumpet, Peter Rosendal – Flugabone, piano, Regin Fuhlendorf – banjo,Kasper Tagel – bas och Morten Ærø – trummor .

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

Måndag 30 oktober

Tower Of Power (Pustervik stora klubben)

Arrangören skriver; ”Under snart femtio år har Tower of Power levererat det bästa inom R&B. Bandet är populärare än någonsin och turnerar som alltid lika intensivt. Nu kommer de till Göteborg och Pustervik!

Från deras debut klättrade de under sjuttiotalet högt på listorna med hits som -You-?re Still A Young Man, So Very Hard To Go och What Is Hip för att nämna några. De har fortsatt turnera och skriva musik genom åren sedan dess och det senaste projektet, turnén Hipper Than Hip har ett sound som ger en flashback till deras turné 1974.

Tower of Power består idag av:
Emilio Castillo -” Kapellmästare/frontperson, 2:a tenorsax, sång Stephen ”Doc”Kupka -” Barrytonsax Rocco Prestia -” Bas David Garibaldi -” Trummor/slagverk Roger Smith -” Keyboards Tom Politzer -” 1:a Tenorsax Adolfo Acosta -” Trumpet Jerry Cortez -” Gitarr Sal Cracchiolo -” Trumpet och trombon Marcus Scott -sång.

Fans som kommer för att se Tower of Power 2017 får se bandets nya sångare, Marcus Scott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.