Konserterna i Göteborgsområdet- andra halvan av november 2017

Torsdag 16 november

The Cavern Beatles (Stenhammarsalen)

Arrangören skriver; ”Den 9 februari 1961 gjorde The Beatles den första av sina 292 framträdanden på den numera legendariska Cavern Club i Mathew Street, Liverpool.
I år kommer The Cavern Beatles presentera sin show till minne av The Beatles mest minnesvärda år 1967.
Det var året The Beatles släppte sitt bästsäljande album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band och efterföljande Magical Mystery Tour, som innehöll många av de mest kreativa och experimentella låtar av bandet.
Samma år ägde den revolutionära rörelsen (bestående av konstnärer, musiker, och poeter) Summer of Love rum i San Francisco (USA). Något som skulle förändra världen genom musik och konst. Den psykedeliska musiken från Sgt. Pepper var inspirationen till denna rörelse.
Kvällens föreställning är en History Tour med verk av de största popmusikfenomenen – Sgt. Pepper, Magical Mystery Tour, The White Album, Abbey Road.
The Cavern Beatles utför hela sin show helt live med fyra musiker. Förutom att vara skickliga musiker är de också enormt engagerade Beatles-fans som avser att skapa de individuella karaktärerna på scen, och deras likhet i sången beror också på deras uppväxt på samma plats … Liverpool.

Willy Tea Taylor (Pustervik Matsalen)

Mark Lanegan Band (Pustervik stora klubben)

Louise Hoffsten (Stora Teatern)

Som en av landets mest folkära artister behöver Louise Hoffsten knappast någon vidare presentation. Hon har en låtkatalog och historik på landets livescener som får de flesta att framstå som nykomlingar.

Louise har nyligen släppt albumet ”Röster ur mörkret”. Under sommaren är hon en av de medverkande på den otroligt populära Packmopedsturnén och under hösten gästar hon teatrar och konserthus med sina musiker. Den 9 november besöker hon Palladium i Malmö för en nära och genuin musikalisk upplevelse som inte får missas!

Bandet:
Louise Hoffsten: Sång/Munspel
Johan Glössner: Gitarr/Kör
Little Chris: Gitarr
Anders Jonson: Bas

Stiff Little Fingers (Sticky Fingers)

Stiff Little Fingers kan lätt räknas med som ett av de mest legendariska punkbanden och de har alltid haft en stor skara följare i Sverige.

Nu återvänder de hit för hela fyra spelningar som en del i bandets 40-årsjubileumsturné och ett av stoppen blir Sticky Fingers.

Gruppen startade i konfliktdrabbade Belfast på Nordirland 1977 och var tillsammans med bland annat The Clash, The Damned, Buzzcocks, Sham 69, The Jam och Sex Pistols ett av de absolut mest inflytelserika punkbanden. Bandet släppte sin senaste studioplatta No Going Back 2014 och i mars 2016 visade man upp sig på Barrowlands i Glasgow för 25:e året i rad. Jubileumsspelningen spelades in och gavs ut på vinyl, CD och DVD med namnet Best Served Lou

Woody West skriver; ”Såhär säger Pierre Hellqvist – Chefredaktör på Sonic Magazine ”One of the most important American singer/songwriters of our time- skrev altcountrybibeln No Depression.  Du råkar inte ofta på någon som Willy Tea Taylor. I hans försiktigt framplockade och fyrsträngade folkvisor är det förflutna, för att låna av Faulkner, aldrig förgånget, det är inte ens förflutet. Då och nu och något vi ännu inte vet vad det utmynnar i länkas samman av poesin, värmen, den aldrig falnande glöden av humanism.

Där många stilmedvetna folksångare, för det är nog som sådan vi främst känner den lantlige kaliforniske skäggmurveln, inte sällan gödslar med ord kännetecknas Willy Tea Taylors lyrik av motsatsen till överflöd. Likt Guy Clark går han rakt på kärnan, håller fast vid den, delar lugnt och metodiskt med sig av den.

Taylor sjunger om tillvarons små ting så att vi verkligen fattar att i det lilla gömmer sig inte sällan livets verkligt stora. Han gör det med ett betydande mått av förundran men också en vetskap om alltings skörhet och vår egen roll i detta. Han gör det kanske framför allt utan ett uns av cynism.”

In Flames/ Five Finger Death Punch/Of Mice & Men (Scandinavium)

Arrangören skriver;  . Svenska In Flames och metalgiganterna från Las Vegas, Five Finger Death Punch spelar på Scandinavium i Göteborg den 16 november och på Ericsson Globe i Stockholm den 17 november. Inga mindre än Of Mice & Men agerar support till In Flames och Five Finger Death Punch dessa kvällar.

In Flames är det svenska bandet som tagit hela världen med storm. Man har gått från en lokal angelägenhet till en världssensation, sedan första albumet ”Lunar Strain” släpptes 1994 till senaste (och trettonde) albumet Battles som släpptes förra hösten. Senast de gjorde en egen spelning i Sverige var 2015 då de spelade inför ett fullsatt Hovet i Stockholm, året därpå gjorde de succé på Bråvalla –

Five Finger Death Punch har kommit att bli ett av de absolut största akterna på metalscenen de senaste åren. Med lite mer än ett decennium som band på nacken och 6 storsäljande album är det med stor stolthet vi hälsar dem, tillsammans med In Flames, välkomna till Sverige igen!”

Blueskalas med Peter Bryngelsson (KoM Bar)

Med ett litet tajt band från Kalmar samt ett antal hemliga gäster kommer det att bjudas på ett urval av Peters bästa låtar, musik-stå- upp-anekdoter och musikberättelser från banden Kung Tung, Ragnarök med anledning av nya boken ”Dagarnas Skum” (byggd på låten med samma namn)

Parallel Activity (Café Hängmattan, Musikens Hus)

Arrangören skriver; ”Parallel Activity releasekonsert för skivan Rubicon.
Tillsammans skapar de en kreativ, genreöverskridande musik som rör sig från tunga riffbaserade låtar till lyriska, finstämda ballader. Starka kompositioner och expressiva improvisationer lever i en skön symbios. Lekfullhet och avspändhet genomsyrar gruppens musicerande, även i de stunder då musiken är som mest kraftfull och intensiv.

Erik Ivarsson gitarr, Carl Svensson gitarr,Alfred Lorinius bas och Johan Björklund trummor.

 ——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Fredag 17 november

Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Kompositören, arrangören och trumpetaren Ann-Sofi Söderqvist har kommit att bli en av Sveriges absolut mest ansedda musiker. Uppsvinget kom 2010 då hon bildade storbandet ASJO -” Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra, ett 19-mannaband som framför musik skriven av Ann-Sofi.

Hon tilldelades Sveriges Radios pris Jazzkatten i kategorin Årets kompositör år 2011, erhöll Kungliga Musikaliska Akademins -?Medaljen för Tonkonstens Främjande-? för högt betydande insatser i svenskt musikliv år 2012 och blev invald i Musikaliska Akademin 2014.

Hon har komponerat flera större beställningsverk, och skrivit arrangemang till många kända artister och orkestrar. Bland skrev fick hon uppdraget att komponera ett beställningsverk för Konserthuset 2017. Ja, Ann-Sofi Söderqvist sviker ingen med sin högkvalitativa musik och med ASJO har hon redan hunnit släppa tre skivor. Den senaste i augusti 2017; MOVE- inspelad live på jazzklubb Fasching i januari 2017 och Bangen Jazz &Blues Festival 2016.”

 Ann-Sofi Söderqvist – kompositör, ledare Lena Swanberg – sång Anders Åstrand – vibrafon/slagverk Amedeo Nicoletti – gitarr Oskar Lindström – piano Pär-Ola Landin – bas Rasmus Svensson-Blixt – trummor.

Saxar Magnus Blom – altsax, flöjt Johan Christoffersson – altsax, flöjt Malin Wättring – tenorsax, klarinett Robert Nordmark – tenorsax, klarinett Alberto Pinton – barytonsax, basklarinett Trumpeter Jacek Onusckiewicz Elin Andersson Tomas Florhed Henning Ullén Tromboner Dicken Hedrenius Mimmi Hammar Ebba Åsman Magnus Werner – bastrombon, tuba

Made In Sweden (Trädgårn)

Arrangören skriver; –En blågul julshow med extra allt  Premiär fredag 17 november. Spelas fram till jul

Lotta Engberg – en av våra mest folkkära artister för fösta gången på Trädgår’ns scen.  Presentation är väl egentligen onödig, ingen har undgått Lotta! I år är det 30 år sedan hon vann melodifestivalen med Fyra bugg och en coca cola.

Peter Magnusson – Komiker och skådespelare. Medverkat i en lång rad TV-program och filmer som Hey Baberiba, Idol, Fångarna på Fortet, Sommaren med släkten, sommaren med Göran, Micke och Veronica, mfl. Peter har även medverkat på scen i bla Rock of Ages och Ladies Night.

Bruno Mitsogiannis – sångare och musikalartist som gjort huvudrollen som Tony i West Side Story på Göteborgsoperan. Men även i Jersey Boys, We Will Rock You, Rock of Ages mfl. Släppt albumet Back to you med Peter Johansson. Medverkat i mängder av Tv-program och i sommar kan du se Bruno runt om i Sverige i Diggiloo.

Lisa Stadell – sångerska, dansare och koreograf. Göteborgstjejen Lisa var med och vann Eurovision 2011 med Azerbadjan. Har medverkat i otaliga shower och musikaler bla Jersey Boys, Sweet Charity, Ugglas Revy, Christer Sjögren 40-årsshow, mfl mfl. Du kan även se Lisa i Diggiloo i sommar.

Erik Segerstedt – sångare. Slog igenom i Idol 2006 där han kom 2:a. Medlem i gruppen E.M.D. Medverkat i bl.a Körslaget, Mitt liv som Hellner och Let’s Dance. Var med och vann Melodifestivalen i år med Robin Bengtsson.

Eric Bibb – Tales From A Blues Brother (Stora Teatern)

Arrangören skriver; ”American Grammy Award nominee Eric Bibb är ett av den internationella bluesvärldens största namn idag. Hans turnéer runt om i världen tar aldrig riktigt slut och hyllningarna som en av världens främsta bluesgitarrister är ständigt återkommande. Trots att Eric albumdebuterade för över 40 år sedan släpper han årligen nya skivor som alla kandiderar till Årets Blues-album. Det har blivit fler än 35 skivor över femtio år som bluesman och Eric tänker inte sakta ner.

Eric Bibb har en unik historia som handlar lika mycket om musik som om att hitta en plats, mental eller fysisk, där hans ursprung och färg inte spelar någon roll. Och nu är han redo att berätta den historien.

Eric Bibb – Tales From A Blues Brother tar sin början med ett foto på Erics far, Leon Bibb, inför marschen till Selma. Där står han sida vid sida med Harry Belafonte, Joan Baez och Dr Martin Luther King:Eric Bibb – Tales From A Blues Brother är en sorglig, spännande och väldigt rolig föreställning med ett pärlband av ikoniska blueslåtar som bas.

Berättelsen tar oss vidare genom de amerikanska rasmotsättningarna och Erics längtan bort. Inlåst i en skrubb i Paris finner han bluesen och i 70-talets Stockholm finner han en tolerant och färgblind värld. Men nu, 40 år senare, blåser vindar som han allt för väl känner igen.

Ensam, omgiven av sina älskade gitarrer, kommer Eric inte lämna någon oberörd.

– Att lära känna Eric är att lära känna en oerhört viktig del av vår historia. Hans liv är oavbrutet fascinerande och att hjälpa honom berätta sin historia är bland det roligaste och viktigaste jag gjort, berättar föreställningens manusförfattare och regissör Ola Lindholm.

Pale Honey (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Två år har passerat sedan Göteborgsbaserade Pale Honey släppte sitt kritikerrosade, självbetitlade och P3 Guld-nominerade debutalbum. Nu är bandet redo att släppa ifrån sig en efterlängtad uppföljare; ett 10 spårs-album som kommer att släppas den 29 september, därefter åker de ut på en höstturné med premiär i Danmark den 27 oktober.

I mars 2017 gjorde bandet en exklusiv klubbturné, med bland annat en spelning på Debaser Strand i Stockholm som DN recenserade med en 4:a och orden -?Efter internationella hyllningar och därpå följande Europaturnerande har Pale Honey också en scensäkerhet som står över enstaka smådetaljer.. Live uppträder Pale Honey som trio, med bandets producent Anders Lagerfors som förstärkning.

Support är amerikanska Midnight Sister

The Americans/Gill Landry (Tryckhallen, Falkenberg)

Arrangören Rootsy Granstigen skriver; ”Kvartetten från Los Angeles är ännu så länge doldisar på stora delar av världens livescener men tippas bli stora!. Att de spelat på Reese Witherspoons bröllop och är speciellt utvalda av T-Bone Burnett till hans teveserie om den bästa amerikanska musiken säger i alla fall en hel del.

Hemma i USA är The Americans redan en stekhet snackis inom sitt musikaliska skrå med en blandning av klassisk akustisk och elektrisk rootsmusik som man spetsar med en ung hungrig profil samtidigt som man är varsamma och vårdar originalets själ.”

Bandet består av Patrick Ferris, gitarr, sång, Zac Sokolow, gitarr, banjo, fiol, mandolin, Jake Faulkner, bas, gitarr, mandolin och multiinstrumentalisten Tim Carr, trummor, piano, pump orgel, gitarr, banjo

Champions of Rock (Scandinavium)

Peter Johansson

Scandinavium skriver; ”Super-trion Peter Johansson, Ola Salo och Jenna Lee-James hyllar Queen.

Artisten och Queen-älskaren Peter Johansson åker på ny arenaturné, Precis som senast har Peter med sig sin stjärnkollega från West End. Peter Johansson och Ola Salo uppträdde tillsammans som Judas resp. Jesus i Jesus Christ Superstar som sågs av över 100 000 under turnén 2014.

Arenaturnén Champions of Rock är en uppföljning av tidigare turnéer under samma namn 2010, 2012 och 2015. Senaste turnén sålde 50 000 biljetter och slog publikrekord i flera av arenorna som turnén besökte.

Peter Johansson kan beskrivas med många olika epitet: rocksångare, gitarrist, musikalartist och Queentolkare. Känd från Rock of Ages, Jersey Boys, Rhapsody In Rock, Jesus Christ Superstar och Rock of 80´s. I West End gjorde Peter 800 föreställningar som Galileo i musikalen We Will Rock You.

Ola Salo fick sitt stora genombrott som sångare och frontfigur i The Ark, ett av Sveriges största band genom tiderna. Sedan bandet valde att avsluta sin 20 år långa karriär 2011 har Ola både kickat igång en framgångsrik solokarriär, hyllats i Så Mycket Bättre och gjort succé som Jesus i hans egna översättning och tolkning av den klassiska musikalen Jesus Christ Superstar och med Hedwig And The Angry Inch på Göta Lejon.

Jenna Lee James meritlista som musikalartist och sångerska är minst sagt imponerande. Hon har spelat alla kvinnliga huvudroller i We Will Rock You sedan Queenmusikalen sattes upp första gången i London. Några av hennes övriga roller på musikalscenen är The Narrator i Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, June Child i 20th Century Boy och Becky McDonald i Street of Dreams – The Coronation Street years..”

Bygren & Co (KoM Bar)

KoM skriver; ”Bengt Bygren, Bengt Blomgren, Stefan Bellnäs och Dan Magnusson ger oss den ultimata blandningen av bra blues- och rocklåtar.”

The Cavern Beatles (Kungsbacka Teater)

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Lördag 18 november

Jesca Hoop (Pustervik Matsalen)

Amerikanskan Jesca Hoop i Pusterviks matsal

Arrangören skriver” Bohemiska folkindiesångerskan Jesca Hoop från Kalifornien är en exceptionell begåvning vars talang gjort henne högt ansedd bland sina kollegor, kritiker och publik genom en rad uppmärksammade album på senare år.

I år kom plattan Memories Are Now via kvalitets-labeln Sub Pop, ett album hon skapat ihop med unga producentgeniet och gitarrfenomenet Blake Mills (Alabama Shakes, Jenny Lewis, Jim James) där de strävat efter fånga så mycket livekänsla för att göra inspelningarna avskalat sparsmakade fyllda av närvaro, råhet, mänsklighet och intensitet. På Memories Are Now förenar Hoop sina excentriska och gåtfulla sånger med sina starkaste, mest självklara melodier hittills i karriären.

Genom åren har Jesca Hoop förknippats med New Weird America-scenen och artister som Johanna Newsom, Devandra Banhart och Alela Diane och hennes verk brukar jämföras med Joni Mitchell, Paul Simon och Vashti Bunyan. Härom året släppte hon tillsammans Iron & Wines Sam Beam duettalbumet Love Letter for Fire, ett alldeles strålande folkalbum och sidoprojekt.

Jesca Hoops majestätiska utstrålning och röst tar en självklar plats i hennes egensinniga musik och de som ger sig in i hennes magiska folkmelodier kommer bli rikligt belönade av hela hennes musikaliska rike.”

Föract är Briana Marela, indieartist från Seattle.

Jag såg Jesca i juni 2011 när hon gjorde 25 minuter som föract till Eels på Trädgårn. Däremot missade jag henne senast när hon spelade före Iron & Wine på Pusterviks stora scen för ganska precis tre år sedan,

Jesca är uppväxt i en mormonfamilj som hon bröt med  och har nu i nio år bott i Manchester,England men är visst på gågn flytta hem till USA igen

Simon Phillips with Protocol IV (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Med den långa och otroligt imponerande karriären- av att ha varit fast trummis i Toto samt varit studiomusiker och turnerat med storheter såsom Mick Jagger, The Who, Jeff Beck, Peter Gabriel, Joe Satriani, Judas Priest, Pete Townshend, Stanley Clarke, The Pretenders och Whitesnake- valdes Simon Phillips in i Modern Drummer Hall of Fame 2003.

Hans första soloalbum släpptes 1988 och hette Protocol och det skulle dröja 25 år och otaliga samarbeten och musikaliska äventyr innan hans Protocol II släpptes. 2014, samma år som han sa adjö till Toto och deras 21 år långa resa tillsammans, släppte han Protocol III.

Nu kommer Simon Phillips till Nefertiti med det nya bandet Protocol IV där han skapar perfektionistisk fusion med inslag av rock och jazz. Simon Phillips -” tr. Greg Howe -” g. Ernest Tibbs -” b. Otmaro Ruiz -” keys.

New York ! – Evelyn Jons/Göteborg Wind Orchestra (Kronhuset) kl 14 och 19

Ur programmet: Cole Porter I’ve got you under my skin. Alicia Keys Empire state of mind. George Gershwin I got rhythm. John Kander All that jazz. Cy Coleman Big Spender. John Kander New York.

New York är staden som genom alla tider inspirerat artister till att komponera och skriva texter. Vad är det som är så speciellt med musik som är skriven i och inspirerad av New York? Har musiken ett alldeles eget sound och kanske kan man känna den pulserande storstadsrytmen och visualisera Brooklyn Bridge som möter New Yorks skyline?

Vi får följa med på en musikens resa där vi får möta verk av bland annat George Gershwin, Leonard Bernstein och Cole Porter. Även musik från 2000-talet tar oss till New York när vi tolkar Alicia Key’s Empire State of Mind.

Evelyn Jons är en mångfacetterad artist med hela Skandinavien som arbetsfält. Hon är utbildad musikalartist och arbetar i en mängd olika sammanhang där den röda tråden alltid är sången och kärleken till musiken. Hon rör sig från klassiska, virtuosa klanger till jazziga, popmusikaliska och folkmelodiska tongångar. Evelyn har gett ut tre egna skivor med en blandning av sin egen musik och tolkningar ur hennes personliga repertoar.

Evelyn har spelat en lång rad av musikalroller i bland annat Chess, Cats, Guys and Dolls, West Side Story, Les Misérables och Chicago. Hon återvänder ofta som solist till de stora orkestrarna som t ex Göteborgs Symfoniker, Norska Radioorkestern, Bergen Filharmoniker, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorkester och även till Göteborg Wind Orchestra, senast förra året i konserten West End Highlights.

Jerker Johansson dirigerar orkestrar i hela Norden och är en mycket produktiv arrangör och kompositör som tidigare var chefdirigent och konstnärlig ledare för Göteborg Wind Orchestra. Jerker är slagverkare i Göteborg Wind Orchestra men dirigerar också ett flertal konserter med orkestern varje år.

Mostar Sevdah Reunion (Stora Teatern)

En berättelse från den glömda staden

Storan skriver; ”Mostar Sevdah Reunion är inte vilken grupp som helst. Det är en härlig mix av förstklassiga musiker med en enorm musikalisk mångfald, som tillsammans bildar en enhet som under varje framträdande bjuder på en upplevelse man sent glömmer. Eller glömmer gör man inte, alls. För att kunna förstå bandet idag måste man kunna lite om deras historia, vilka de är, vilka de var och vart de kommer ifrån. Vi tar det från början, kort.

Mostar Sevdah Reunion bildades i staden Mostar (Bosnien och Hercegovina) mitt under ett brinnande krig, som en sorts protest eller snarare ett överlevnadsstrategi. Hoppet om att kriget en dag kommer att ta slut och att hela världen kommer att få veta vilka MSR är besannades några år senare och resten är historia. Nu är de här!

Idag består bandet inte av samma musiker som när det bildades men det är samma idé som håller bandet ihop. Storheter som Šaban Bajramović, Ljiljana Buttler och Esma Redžepova som alla vid olika tillfällen  medverkade i Mostar Sevdah Reunion, finns inte längre i livet men arvet efter dem finns kvar i allra högsta grad och vårdas med respekt av de återstående musiker.

Mostar Sevdah Reunions ådra är sevdah, en musikalisk vägvisare. Vad är då sevdah? Förutom att det är traditionell bosnisk sång, är det också ett sätt att leva och vara på. Ett sätt att förhålla sig till livet, känna. Den melankoliska, smärtsamma, kraftfulla sevdah sången förenas här med jazz och blues, kryddas med romsk musik och text, och tillsammans bildar alla dessa stilar en musikalisk upplevelse som får bröstet att fyllas, hjärtat att slå hårt och hatten att flyga.

Peter Jezewski (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver; ”Peter Jezewski, tidigare sångare i The Boppers, firar år 2017 hela 40 år som artist. Denna afton får ni avnjuta alla de hits som tex Jeannie´s Coming Back, Kissing In The Moonlight, Gonna Find My Angel , Goodnight Sweetheart, Mr Bassman m.fl som Peter Jezewski framförde i The Boppers men även de låtar han spelat in på skivor efter 1993 som var det året som han slutade i The Boppers.”

Sweet Litte Angels & Johanna Hjort (S/S Marieholm)

Sweet Little Angels är ett band från Göteborg med etablerade göteborgsmusiker som tillsammans med sångerskan Johanna Hjort bjuder på en explosiv och svängig upplevelse. Vi blandar instrumentalt (Mcduff, McGriff, Booker T & MGs osv) med sångnummer av de jumpiga/jazziga bluesartisterna t ex Amos Millburn, Wynonie Harris, Jimmy Witherspoon, Ray Charles osv.

Johanna Hjort, sång, Dan Helgesen, hammond, Gunnar Petersson, trummor, Al Tehler, gitarr och Tobe Stensson, sax

Solen/Brödet (Pustervik Matsalen)

Arrangören skriver; ”Solen har under sina sex levnadsår etablerat sig som ett av landets mest självklara liveband. Men när man har gått och blivit självklar måste man genast ta livesetet till nya nivåer för att publiken inte ska tappa intresset, och det är just vad Solen gjort.

I höst är Solen tillbaka med en ny miniturné där de har ett helt nytt livekoncept. Eller de har för första gången ett koncept, rättare sagt. Efter vårens, enligt dem själva, succéturné kan de inte längre titulera sig själva som underdogs vilket gör de inte kan bete sig som underdogs heller. Därför har turnébudgeten höjts, nya låtar skrivits, raidern uppdaterats, scenkläder inhandlats och nya mellansnack skrivits.

Stockholmsbaserade Brödet uppmärksammades direkt med debut singeln ”Kerala” och efter några livespelningar på utvalda scener i Stockholm kom debut-EPn Mammon ut i oktober 2015. Mammon bryter ny mark i mötet mellan pop och dansgolvsorienterad elektronisk musik.

Brödet har influenser från såväl 90-talets samplingsbaserade pop á la Massive Attack som nutida Jaako Eino Kalevi och MGMT. Med Stellas släpande, 90-talsflörtande sångmelodier över den delvis drömlika, och delvis groove-orienterade ljudbilden, kan en föreställa sig att musiken kommer från ett rave på havets botten.

Under 2016 kom singlarna ”Ultra Friend” och Haddaway-covern ”What Is Love” och i år dreampop-singeln ”Loser”, nu väntar vi ivrigt efter fullängdsdebuten från ett av landets mest lovande indiepopband.”

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Manowar (Trädgårn)  – 2 konserter samma kväll 19 och 22

Arrangören skriver; ” Amerikanska Manowars inflytande på rockmusiken är odiskutabelt. Under sin imponerande karriär har de satt stora avtryck inom hårdrocken tack vare en kombination av unikt hantverk och karaktäristiskt låtskrivande.  Under årens lopp har bandet fått mänger av guld- och platinautmärkelser och de har gjort mer än 35 turnéer där de sålt ut ställen som tar mellan 10 000 och 50 000 personer.

2014 släppte Manowar ”Kings Of Metal MMXIV Silver Edition”, en helt ny inspelning av bästsäljaralbumet ”Kings Of Metal” som var fullt med överraskningar och annan bonus.

Efter flera årtionden med framgångar och utmärkelser ska nu de här metallegenderna turnera runt världen en allra sista gång. The Final Battle World Tour kommer en sista gång att släppa lös Manowars urkraft – starkare än någonsin och detta ska delas med alla som tror på True Metal!

MANOWAR:
Eric Adams: Sång
Donnie Hamzik: Trummor
Karl Logan: Gitarr
Joey DeMaio: Bas

Follies – musical (Bio Roy)

Bio Roy skriver; ”Stephen Sondheims legendariska, briljanta musikal är en visuell och musikalisk fröjd, som sätts upp för första gången på National Theatre. Vi är väldigt glada att kunna visa denna efterlängtade föreställning på vår bioduk.

New York 1971. Det är fest på Weismann Theatres scen. Imorgon ska den ikoniska byggnaden rivas. Trettio år sedan deras sista föreställning träffas Follies-flickorna igen för att ta ett par drinkar, sjunga några sånger och ljuga om sig själva.

Rollerna som de magnifika Follies görs av Imelda Staunton (Vem är rädd för Virginia Woolf?, Harry Potter-filmerna, Vera Drake) Tracie Bennett (Shirley Valentine, TV-serien Coronation Street) och Janie Dee (Me and Orson Welles), tillsammans med en ensemble med 37 skådespelare och en 21-mannaorkester.

Stephen Sondheim har vunnit Oscar, Tony, Grammy och Olivier-priser. Bland hans verk återfinns bland annat A Little Night MusicSweeney Todd och Sunday in the Park With George.

Regi: Dominic Cooke
I rollerna: Tracie Bennett, Janie Dee, Imelda Staunton

Språk: Engelska (svensk text)
Beräknad längd: 3 tim (inkl. paus)

Lill-Babs, Ann-Louise Hanson, Siw Malmkvist (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver; ”Det är stort intresse till stjärntrions höstturné ”Tillsammans 183 år” med legendariska Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmkvist och Anne-Louise Hanson med nypremiär den 8 november i Gävle, Konserthus. Tillsammans kommer trion att förgylla hösten runt om i landet med sin humoristiska och musikaliska show som gästar 17 orter runt om i landet!

Siw, Lill-Babs och Ann-Louise,  tre giganter inom svensk showbiz, med en erfarenhet inom artisteriet som få i vårt land besitter har de underhållit svenska folket i 183 år. De påbörjade sin yrkesresa i mitten av 50 talet, i årtionden tillhört den svenska artisteliten. Var och en har de sjungit sig in i den svenska musikhistorien och folksjälen för all framtid. ”

————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tisdag 21 november

Eat That Question: Frank Zappa In His Own Words (Bio Roy)

Bio Roy skriver; ”Eat That Question är en energisk skildring av en frispråkig maestro. Dokumentären följer Frank Zappa från renrakad och uppklädd ungdom via transformationen till orädd och originellt musikfreak, till hans obevekligt produktiva sista dagar före sin död, 52 år gammal.  Notera att kopian är otextad.

Zappa var en självlärd kompositör, musiker, frontman, producent och oberoende tänkare som började skriva avantgardistisk musik redan som 14-åring. Texterna kom först några år senare. När The Mothers of Inventions debutalbum Freak Out! till sist landade 1966 blev han ändå en frekvent citerad röst – en avvikande uppenbarelse i populärmusiken. Zappa kunde vara rolig, seriös och vad som helst däremellan, och Eat That Question är en sammanställning av hans person med utdrag från hans fascinerande och oerhört underhållande intervjuer under sin karriär.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Onsdag 22 november

Sissel Kyrkjebö (Lisebergshallen)

Sissel på besök hos P4 Radio Göteborg 2015

Arrangören skriver;” Fem exklusiva konserter i Sverige – Sissels stämma får änglarna att häpna.  Så skrev en dansk tidning i rubriken till sin recension av en Sissel konsert. Förutom rösten har Sissel den unika scenutstrålningen och närvaron att du som publik känner att det är direkt till dig och bara dig som hon sjunger. Det är kombinationen av den fantastiska rösten utstrålning och scennärvaron som gjort Sissel till en mycket eftertraktat artist i stora delar av världen och en artist som andra gärna vill samarbeta med; Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel och José Carreras för att nämna några.

Tillsammans med Placido Domingo och José Carreras José Carreras blev Sissel inbjuden inbjuden till att uppträda på den första offentliga julkonserten i Moskva efter Sovjetunionens fall. Jul har det blivit mycket av för Sissels del både på skiva och som konsertartist. Över 1 miljon människor har sett hennes julkonserter bara i Norden, ett mycket svårslaget rekord.

Sissels jul 2016 blev en formidabel succé med utsålda konserter i övriga norden och 2017 är hon tillbaka med fem exklusiva konserter i Sverige. Turnén kommer besöka Norge, Sverige, Danmark och Island med premiär i Göteborg 22 november och avslutning i Reykjavik 20 december.

Med sig på turnén har hon musiker och kör från USA, England och Norge. Tillsammans kommer de att bjuda på en konsert som spänner från klassiska julsånger till soul och gospel, sånger som får julstämningen att sänka sig över publiken runt om i Norden-.

22 nov Göteborg – Lisebergshallen 23 nov Linköping – Konsert & Kongress 24 nov Karlstad – Karlstad CCC 25 nov Stockholm – Filadelfiakyrkan 26 nov Malmö – Malmö Live.

I bandet US; Tim Carmon – orgel, sång, perc, mm (Eric Clapton, Paul McCartney, Stevie Wonder, Bob Dylan m.fl.) UK: Wayne Hernandez – sång (Tina Turner, Tori Amos, Madonna, Yusuf Islam m.fl.) Sam White – sång (Duran Duran, David Gray & Annie Lennox m.fl.) Phoebe Edwards – sång (Rod Stewart, Westlife, Adele, Donna Summer, James Brown, Jessie J m.fl.) Norge: Steffen Isaksen – keyboards Håvard Bendiksen – gitarrer, dragspel mm. Gjermund Silset – bass.

Daniel Lemma – Stjärnornas tröst (Stadsteatern-studion)

Stadsteatern skriver; ”I vintras spelade Stjärnornas tröst, rosad av såväl kritiker som publik, för fyllda salonger. Nu kommer föreställningen som hyllar Karin Boyes verk tillbaka.

Följ med in i ett stämningsfyllt skymningsland och låt dig omslutas av Karin Boyes texter och Daniel Lemmas sång. Låt dig färdas längre och längre in i den mjuka natten där allting är i förvandling.

Spelas fram till 20 januari 2018.

Texter KARIN BOYE Regi OLOF RUNSTEN Sång DANIEL LEMMA Skådespelare MIA ERIKSSON, MARIE DELLESKOG Musiker HENRIK CEDERBLOM, GUNNAR FRICK Musik FREDRIK JONSSON Kostym KARIN WESTSTRAND Scenografi LINDA SPÅMAN Ljus IVAN WAHREN Ljud KENNETH KLING Dramaturg SISELA LINDBLOM.

Remembering Tom Petty (Pustervik Stora Klubben)

En hyllningskväll till Tom Petty. Ett för kvällen tillfälligt ihopsatt band levererar tillsammans med gästartister från Göteborgs musikscen pärlor ur Pettys fantastiska låtkatalog.

Bandet består av:
Mathias Lundberg (Travelling End, David Andréas) – Trummor Pelle Hedeblom (Oblomov) – Bas Peter Ehlebrink (Travelling End etc) – Gitarr Kristoffer Åhsberg (Peter Rudvall etc) – Gitarr Andreas Magnusson (Oblomov, Pinto etc) – Gitarr och Sång Anders Göransson (Anders enda barnet) -” Keyboards.

Gäster:
Alice B, Altay Sagesen, Carolina Nyqvist ,Gunnar Lindén, Hannah Tengelin ,James Kinn ,Johanna Hellqvist, Kent Norberg ,Kristofer Åström, Martin Johansson, Peter Olsson, Richard Wilson, Roger Arvidsson, Sofia Assarsson, Therese Johansson, och Vincent Vensal.

Dirkschneider/Raven  (Trädgårn)

Arrangören skriver: ”Efter utsålda turnéer i Sverige och succéer på Sweden Rock Festival 2016 och Helgeåfestivalen 2017 kommer Dirkschneider tillbaks till Sverige i november för fem spelningar där han  enbart kommer att framföra Accept-låtar.

Ända sedan Udo Dirkschneider lämnade Accept för andra gången 1996 har fansen undrat när han kommer att göra konserter med enbart Accept-låtar. De senaste två åren har Udo Dirkschneider turnerat med spelningar där inget annat än Accept-material kommer att framföras. Ronneby, Gävle, Stockholm, Eskilstuna och Göteborg får snart besök av denna succéturné. Dessutom utlovar Udo att på den här vändan kommer vi att få höra Accept-låtar som han inte spelat på de senast turnéerna.

Support för denna kväll är Raven

Carl And The Foolin´ Jukes (S/S Marieholm)

Carl and the Foolin Jukes och stilen är Chicago,jump och west coast swing.

Carl Krantz- gitarr och sång, Bo Wassberg-munspel, P-o Hesselbom-trummor och Håkan Bäckström- kontrabas

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Torsdag 23 november

Dave Holland Trio feat. Kevin Eubanks & Obed Calvaire

Nefertiti skriver; ”Ända sedan Dave Hollands debut i mitten av 60-talet har han varit en självklar frontfigur inom jazz. Under sin långa karriär har han spelat med storheter som Miles Davis, Betty Carter, Chick Corea och Stan Getz. Basist, kompositör och orkesterledare;

Dave Holland återuppfinner konstant sig själv och sin musik och är därmed en beständig röst att lita på. Han har vunnit Grammys för sitt stjärnspäckade storband och samarbetar nu med några av dagens ledande jazzmusiker såsom Chris Potter, Kevin and Robin Eubanks och Steve Coleman.

I kväll kommer han tillbaka till Nefertiti med fantastiska Kevin Eubanks på gitarr och stjärnskottet Obed Calvaire på trummor.

Jens Lekman – Solo in concert (Stora Teatern)

Arrangören skriver; ”I våras släppte Jens Lekman sitt fjärde fullängdsalbum och gjorde två fullknökade kvällar på Pustervik. Nu är Göteborgs egna indiefavorit aktuell med en solokonsert på Stora Teatern den 23 november!

Jens Lekman har genom åren överbevisat oss på att han är en artist värd att vänta på. En internationell angelägenhet som med hela sin låtskatt – såväl det nya som det gamla – alltid bjuder in till en musikalisk fest.

Han slog igenom med debutalbumet When I Said I Wanted To Be Your Dog 2004, och blev omedelbart en av Sveriges mest älskade indieartister, samtidigt som han hyllades världen över. Sedan dess har Lekman fått otaliga utmärkelser och lysande recensioner, samtidigt som han etablerat sig som en av landets starkaste och mest pålitliga trubadurer, med magiska låtar där hans unika berättarstil och texter möter finurliga melodier.”

Good Harvest (Pustervik)

Arrangören Woody West skriver; ”Good Harvest, som består av Hanna Enlöf och Ylva Eriksson, träffades när de spelade i samma band i hemstaden Falun. När bandet splittrades insåg duon att de inte behövde några andra än varandra, akustiska gitarrer och utsökt sammanflätat stämsång för att kunna skapa den känslofyllda musik de ville. Sagt och gjort ,Good Harvest bildades.

Genombrottet kom med en hyllningscover till Joni Mitchell, -Woodstock-, vars livevideo i skrivande stund har nått nästan tre miljoner visningar på Facebook. En av duons stora fans är Per Gessle, som nästan direkt signade Good Harvest som första akt ut till sitt egna skivbolag.

Förra hösten agerade duon förband åt Christian Kjellvander under dennes Sverigeturné, och i sommar har de även öppnat för självaste Kris Kristofferson samt Per Gessle under deras Sverigespelningar. Debutskivan ”In a Life and Place Like This” uppfyller alla förväntningar med tydliga rötter inom folk, americana och singer/songwriter-scenen utfört med en hisnande kompetens och enorm skicklighet.”

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

Fredag 24 november

E.S.T Symphony (Konserthuset)

Arrangören skriver; ”Ett unikt tillfälle att få uppleva E.S.T. Symphony live – orkesterversioner av låtklassikerna från Esbjörn Svensson Trio med Symfonikerna, basisten Dan Berglund och trummisen Magnus Öström från E.S.T., saxofonisten Marius Neset, trumpetaren Magnus Broo, pianisten Helge Lien, Johan Lindström på pedal steel och dirigenten Hans Ek.

Orkesterverket har skapats av Hans Ek som orkestrerat den unika trions låtmaterial. Esbjörn Svensson Trio, E.S.T. var en av Sveriges främsta jazztrior innan den upplöstes efter pianisten Esbjörn Svenssons död 2008. Gruppen bildades 1993, samma år som de släppte debutalbumet When Everyone Has Gone.

Med skivan From Gagarin’s Point of View 1999 slog E.S.T. igenom internationellt och bandet hann med 13 album innan Esbjörn Svensson tragiskt omkom i en drunkningsolycka.

Magnus Lindgren – Tribute till Herbie Mann (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Stockholm Underground är Magnus Lindgren femte album och den första för skivbolaget ACT. Magnus är utöver en brilliant saxofonist även en av de bästa jazzflöjtisterna i Europa. Detta blir första gången han delar med sig av sin konst i sin renaste form genom att enbart spela flöjt.

År 1969 släpper jazzflöjtisten Herbie Mann albumet Memphis Underground. Fem år senare föds Magnus Lindgren och växer upp till att bli en flitigt turnerande och en respekterad artist på den moderna europeiska jazzscenen. 2013 listade Rolling Stone Magazine Herbie Manns platta som ett av de 100 bästa jazzalbumen genom tiderna. Redan för 10 år sedan pratade Magnus och producenten Siggi Loch om idén att tolka Herbie Mann och nu har alla bitar fallit på plats.

Albumet släpptes i Sverige i september och består av ett urval av Herbie Manns mest framstående verk i en fristående modern tappning. Bland gästerna på plattan kan nämnas Eric Bibb, Ida Sand och Nils Landgren.

– Tvärflöjten har väldigt många färger, och dimensioner, kanske fler än de flesta instrument. Från den sköra känsliga tonen till tung rytm slägga, beatbox, eller segla ovanför hela bandet i frekvenser som är närmare himlen. Herbie Manns nyfikenhet mellan alla hans olika projekt har inspirerat mig men jag började inte spela flöjt på allvar förrän jag var runt 20 år, kanske är det därför det tagit sin tid men äntligen gör jag en renodlad flöjtplatta. -Magnus Lindgren.

Magnus Lindgren -”fl. Henrik Janson – g. Lars ”Larry D” Danielsson -”b. Per Lindvall -”tr. Daniel Karlsson -”keyb.

Pugh Rogefeldt Trio (Musikens Hus)   även lördag 25 nov

Musikens Hus skriver; ”Nu bär det iväg ut på vägarna igen med en katalog som sträcker sej hela vägen tillbaka till sent 60-tal. Pugh är en av förgrundsfigurerna inom svensk pop och rock och har ingått i konstellationer som t.ex. Grymlings men det är som soloartist vi känner honom bäst.

Med låtar som Små Lätta Moln, Dinga Linga Lena, Hog Farm, Stockholm och tolkningar från TV-succén Så Mycket Bättre beger sej nu Pugh ut på turné med sin trio. Ett litet format för alla sammanhang med ett stort hjärta och en förhoppning om att förmedla både nostalgi och nutid.”

Scorpions – The Crazy World Tour  (Scandinavium)

Arrangören skriver; ”Legendariska Scorpions tar sin -The Crazy World Tour till Sverige i höst och spelar både i Göteborg och Stockholm, detta blir deras första turné i Norden på väldigt många år och ryktet säger att scenshowen är större och bättre än någonsin.”

Katt Williams (Lisebergshallen)

Arrangören skriver; ”Legendariske komikern och skådespelaren Katt Williams kommer till Sverige på sin första Europaturné! Cincinatti-födde Katt Williams har en diger meritlista med tusentals utsålda arenor och roller i både TV-serier och långfilmer. När han nu snart firar 20-årsjubileum i branschen tar han sin senaste föreställning ”Great America Tour” och åker för första gången på Europaturné. Den ofta kontroversielle Williams garanterar sin publik en upplevelse som gör att snacket om den fortsätter långt efter att ridån gått ner.

Williams har en brokig bakgrund. I slutet av 80-talet när han var i tidiga tonåren lämnade han Ohio och föräldrahemmet och flyttade ensam till Florida där han arbetade som dörrförsäljare. Det dröjde inte länge innan han testade på ståupp för första gången med ett kort improviserat uppträdande. Till sin stora överraskning gjorde han succé och fick mersmak. Williams började uppträda på klubbar över hela USA och 1999 var han en etablerad komiker som uppträdde på stora arenor. När han insåg att han hade byggt en mycket lojal fanskara gjorde han övergången till film och TV. På filmsidan är Williams närmast aktuell med kommande långfilmen ”Bastards” där han spelar mot bland andra Ed Helms och Owen Williams.

Buster Moe (Oceanen)

Arrangören skriver; ”Stockholmsbördiga och själfulla singer-songwritern Buster Moe gästar Oceanen i Göteborg den 24 november! Tillsammans med skivbolaget PRMD Music och en stark arsenal av personligt låtmaterial är 2017 året då Buster Moe kliver ut ur skuggorna och in i rampljuset.

Efter ett gästsjungande med coverbandet Cold Chilling Collective började folk uppmärksamma Buster. Covern av Cypress Hills ”Insane in the Brain” blev en supersuccé och nådde snabbt en 3:e plats på den svenska topplistan och en 5:e på den internationella.

Nu är den unga popstjärnan aktuell med singlarna ”Call it off” och ”Drowning”, två låtar som snabbt letat sig in på många av Spotifys topplistor, och ännu en EP kom i början av oktober.

Sörns (Sticky Fingers)

Kultbandet från Hönö som kört hårt sedan starten 91.. Texter på ö-mål och musik från banjo till hårdrock.

Makthaverskan + Agent Blå (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören Klubb Instant skriver; ”Nyligen släppte Makthaverskan singeln ”In My Dreams”, och albumet Illsläpps 13 oktober. Det är första skivan sen 2013 års II. Sedan dess har bandet spelat på festivaler som Way Out West, Popaganda, Emmaboda och Storsjöyran, tagit över halva världen, varit på USA-turnéer, Europa-turnéer, och signat med skivbolag i massor av länder.

Drygt en månad efter albumsläppet är Makthaverskan tillbaka för sin femte spelning på Pustervik! Samtliga tidigare spelningar har varit slutsålda, och inget tyder på att det blir ett undantag nu. ”

Simon Lindekrantz Band  (S/S Marieholm)

Simon Lindekrantz sång, Henrik Pihlquist gitarr, Matti Ollikainen klaviatur, Gian Kundig bas, Lars Källfelt trummor.

Prince– Sign O´ The Times (Bio Roy)

Sign O’ The Times är konsertfilmen som skapat musikhistoria. Nu får den nypremiär på bio i samband med 30-årsjubiléet. Detta är en unik chans för biopubliken att hylla Prince.

1987 regisserade Prince själv konsertfilmen baserad på det hyllade albumet Sign O’ The Times. Resultatet blev 84 explosiva minuter av musikalisk magi, som visar hans karisma som underhållare, med ett helt nytt energifyllt band bakom sig. 1987 var också året när Prince överraskade alla genom att återvända till strålkastarljuset med ett dubbelalbum, inspelat i stort sett solo, vilket skulle bli ett av hans största mästerverk.

Albumet kallades Sign O’ The Times och släpptes som ett soloalbum under namnet Prince. Det är en extraordinär resa i Prince musikaliska universum som utvidgades till fler olika genrer – från rock till soul, och funk till spirituella ballader

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Lördag 25 november

Nicolai Dunger (Nefertiti)

Arrangören skriver; ”Nicolai Dunger är tillbaka med albumet Arkebuseringen av egot, hans första på etiketten Hi-hat Music. En högst personlig skiva, tio urstarka låtar, med lika starka texter som många kommer att känna igen sig i. Sedan 1996 har Nicolai Dunger släppt ett tjugotal album under eget namn, som Taste of Ra, och som ÅÄÖ. Lika rastlöst som Nicolai tagit sig igenom genres under sin stora katalog, lika fokuserad är Arkebuseringen av egot.

Skivan är producerad av Nicolai själv tillsammans med Bebe Risenfors (som bland annat jobbat med Tom Waits), och är inspelad på Österlen i Sound & Music (S&M).

Live har Nicolai Dunger med sig sin gamla parhäst Tomas Tjärnqvist, producenten Bebe Risenfors, samt två medlemmar av sann proggadel; Nikke Ström (Nationalteatern) och Bengt Berger (Archimedes Badkar).

Nicolai Dunger har tidigare jobbat och turnerat med artister som Will Oldham, Mercury Rev, Calexico, Cat Power, Esbjörn Svensson Trio, Garth Hudson, Georg Riedel samt komponerat musik för teater och opera.

Adrian Joubran (Stenhammarsalen)

Arrangören skriver; ”Adnan Joubran spelar oud som ingen annan – det uråldriga stränginstrumentet från Mesopotamien. Här bjuder han på en magisk mix av orientaliska klanger, jazz, flamenco, Indien och klassisk musik tillsammans med Jorge Pardo på saxofon och flöjt, cellisten Valentin Mussou, Prabhu Edouard på tablas och slagverkaren Habib Meftah Bouchehri.

Adnan Joubran spelar oud som ingen annan – det uråldriga stränginstrumentet från Mesopotamien. Och det är inte så konstigt: hans pappa är lutmakare (oud), mamman och systern sångerskor och de två bröderna spelar oud. Adnan Joubrans musik med palestinska rötter har fört honom till Olympia i Paris och Carnegie Hall i New York. Han bor i Paris men är lika ofta i Ramallah och hemstaden Nasaret – en hyllad musiker i hela den arabiska musikvärlden.

I hans soloalbum Borders Behind blandar han traditionella orientaliska klanger med musik från Indien, flamenco, jazz och klassisk musik.

The Horrors (Puservik Stora klubben)

Pustervik skriver; ”De kan ofta vara elektroniska och experimentella, de är alltid hyllande av en stolt engelsk tradition av melankolisk och syntdriven post-punk, men The Horrors vet också att kraften inuti högljutt gitarrknaster ibland är allt som behövs för att förtrolla en publik.

Sedan 2005 har kvintetten från Southend i England gjort sitt bästa för att skriva in sig i musikhistorieböckerna som ett band vars stora gärning är att föra musiken de själva älskar framåt: den garagerock och new wave som bandmedlemmarna pratade om när de DJ:ade och grävde efter obskyr vinyl som ungdomar är roten i musiken de skapar -” ofta punkig och rik på oljud och genreblandande men också alltid med en stark melodisk botten och övergripande popådra.

De är ibland ett rockband som spelar pop, ibland ett popband som spelar punk, men alltjämt ett band som gärna hämtar från olika stilar för att skapa musiken som är så typisk The Horrors.

Den 22 september släppte The Horrors sitt efterlängtade femte album V som följs av en turné i Europa. Albumet har producerats av Paul Epworth, som tidigare samarbetat med bl.a FKA Twigs, Lorde, Rihanna, Adele, London Grammar, Florence and the Machine, Coldplay, U2 och Paul McCartney.

Pugh Rogefeldt Trio (Musikens Hus)

Musikens Hus skriver; ”Nu bär det iväg ut på vägarna igen med en katalog som sträcker sej hela vägen tillbaka till sent 60-tal. Pugh är en av förgrundsfigurerna inom svensk pop och rock och har ingått i konstellationer som t.ex. Grymlings men det är som soloartist vi känner honom bäst.

Med låtar som Små Lätta Moln, Dinga Linga Lena, Hog Farm, Stockholm och tolkningar från TV-succén Så Mycket Bättre beger sej nu Pugh ut på turné med sin trio. Ett litet format för alla sammanhang med ett stort hjärta och en förhoppning om att förmedla både nostalgi och nutid.”

The Al Tehler Blues Band (KoM Bar)

Al Tehler, gitarr, Christer Grandin, sång, Örjan Hill keyboards, Lars Mellqvist, bas och Leif Mårtensson, trummor

Interstate 40 Rhythm Kings  (S/S Marieholm)

Lillasyster (Sticky Fingers)

Sticky Fingers skriver; ”Den 24 november släpper Lillasyster nya singeln Krig, som är den första låten från det kommande femte albumet Svensk Jävla Metal.
Förra plattan 4 släpptes i början av 2015 och sedan dess har bandet turnérat flitigt i både Sverige och Norge. Sin vana trogen vill nu bandet fira sitt nya släpp tillsammans med hemmapubliken.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Söndag 26 novembner

Melissa Horn (Konserthuset)   även 27 november

Melissa Horn ger sig i höst ut på en skandinavisk turné. Den här gången skalar hon av och kommer att framträda helt solo. Turnén inleds med två kvällar på Cirkus i Stockholm.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Måndag 27 november

Saga (Trädgårn)

Arrangören skriver; ”Saga 40th Anniversary, The Final Chapter Tour 2017 Det kanadensiska progressiva rockbandet fyller 40 år och säger farväl med ett sista Europabesök, Det blir en spelning där de första 45 minuterna är ett akustiskt set och resterande 90 minuter består av ett Best of-set med låtar från gruppens 21 studio album.

Klassiker som “Don’t Be Late”, “On The Loose“, “The Flyer“, “Wind Him Up“, “Humble Stance“ och “Scratching The Surface“ är självklara. SAGA är kända för att vara en första klassens live-akt och på scen ser vi ledvokalisten tillika karismatiska frontmannen Michael Sadler, bröderna Ian (gitarr) och Jim Crichton (bas, keyboard), Jim Gilmour (keyboard, sång) och Mike Thorne (trummor, sång). Deras svulstiga ljudbild karaktäriseras av melodiösa, komplexa ljudkaskader med staccatogitarrliknande stick och orkestrala keyboards.

Frontmannen Michael Sadler kungjorde farväl-turnén på Sagas hemsida med följande: ”Ladies and Gentleman, Girls and Boys, this year marks 4 decades of writing, recording and touring as a band; however, after much deliberation and discussion – my brothers and I have regretfully decided, that after 40 incredible years together, 2017 will be SAGA’s ’Final Chapter’… We would like to take this opportunity to thank absolutely everyone – you have made it possible for us to have been on this incredible ride… Although it will be bittersweet, we are very much looking forward, to seeing as many of you as possible this year… so we can thank you in person” Således dags att ta tillfället i akt!

Melissa Aldana Trio (Stenhammarsalen)

Nefertiti på Konserthuset: chilenska tenorsaxofonisten som tagit New Yorks och världens jazzscener med storm. Sonny Rollins var den stora inspirationen när chilenska Melissa Aldana gjorde tenorsaxen till sitt instrument och flyttade till USA för att utvecklas som artist och musiker.

Nu har hon tagit New Yorks och världens jazzscener i besittning och hyllas av kritikerna: ”Ett fantastiskt fokuserat konstnärligt yttrande” skrev New York Times om senaste albumet Back Home.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Tisdag 28 november

Surrender Dorothy (Oceanen)

Jenny Lundin: Sång, gitarr, Henrik Pilen Pilquist: gitarr, Gian Kündig: Bas och Abbe Abrahamsson: Trummor
Dessutom, finfina gäster: Fabian Kallerdahl, Sofia Mono, Ulf Vinyl Stenberg
Releaseparty för album debutalbumet Ballyhoo Music.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Onsdag 29 november

Robert Glasper Trio with DJ Sundance (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Robert Glasper är tveklöst en av musikvärldens största stjärnor! Han har samarbetat med namn som Terence Blanchard, Maxwell, Norah Jones, Kanye West, Erykah Badu, Bilal, Lupe Fiasco, Lalah Hathaway och Meshell Ndegeocello. Hans tajta väv av jazz, hiphop och r’n’b gör gränserna mellan genrerna lika osynliga som obetydliga.

Ikväll kommer Robert Glasper med sin trio och DJ Sundance. Trion är aktuella med nya albumet ”Covered”. Albumet är inspelat live vid Capitol Studios och ger oss Robert Glaspers återförening med basisten Vicente Arche och trummisen Damion Reid. På skivan tolkar Glasper sina favoritlåtar av artister som Radiohead, John Legend, Joni Mitchell, Jhené Aiko och Kendrick Lamar och bjuder också på några originalkompositioner.”

Johnossi (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”I februari släppte Johnossi sitt femte album Blood Jungle, efter tre och ett halvt års tystnad. Releasen har följts av bejublade konserter under våren och rockduon har gjort succé med en 15 stopp lång sommarturné i Sverige och Europa. Nu är det dags för några höstspelningar.

Den 8 november 2016 släppte platinasäljande och Grammisvinnande rockduon Johnossi  Air Is Free EPn. Här samarbetar man för första gången med några andra låtskrivare, däribland Joakim Berg från Kent. När man inledde arbetet med nya albumet bestämde sig Johnossi för att attackera några av låtarna på ett nytt sätt. Aldrig tidigare i bandets decennielånga historia har någon utomstående bjudits in till att vara en en del av låtskrivandet, något som de den här gången bestämde sig för att utforska.

På EP:n har John Engelbert skrivit Alone In The Summer tillsammans med Joakim Berg och Andy Pfannenstill. Weak Spots är skriven av Johnossi tillsammans med Carl Falk, Rami Yacoub och Abby Weems. Första singeln, tillika titelspåret,Air Is Free-är skriven av Johnossi själva som under arbetet med EP:n och kommande albumet utvecklat sitt eget låtskrivande.

Arne i Bora-kväll (Kustens Hus)

Öarnas egen skald Arne i Bora tolkas av visgruppen Ovér å Smegevurna (dåligt och vackert väder) som består av Bert Owe Lundqvist, Leif “Pedda” Pedersen och Martin CorneliussonSamtliga har spelat med Arne under hans alltför korta liv. Tillsammans gästartist Lena Robért ser de till att myten om Arne och hans sånger lever vidare.

———————————————————————————————————————————————————————————————————

Torsdag 30 november

Anna Ternheim (Stora Teatern) även fredag 1 dec

Arrangören skriver; ”Anna Ternheim ger sig i höst ut på Europaturné. Den här gången i en avskalad sättning endast tillsammans med pianisten Martin Hederos. Med premiär i Bern 16 november kommer Anna Ternheim i höst ge en rad konserter.
Efter att under 2016 gjort över 50 datum runt om i Europa kommer den här höstens turné vara mer sparsmakad såväl till omfång som musikaliskt uttryck. Min inspiration brukar pendla mellan ytterligheter
– Jag turnerade med ett helt fantastiskt band förra året och efter att mina låtar fått stora svulstiga arrangemang är det roligt att skala av igen. Jag har också länge velat spela med Martin Hederos. (The Soundtrack of Our Lives, Tonbruket, Ane Brun, Nina Persson mfl). Han har sådan fantastisk närvaro och sitt helt egna uttryck. Det känns jätteroligt att våra liv sammanfaller i höst, jag ser fram emot att hans värld kommer möta min. Vi får se vart repen tar oss, jag är helt säker på att det kommer bli fantastiskt, berättar Anna Ternheim. Exklusivt och intimt blir alltså ledorden för höstens turné som når Sverige för nedslag i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Örebro, Ystad, Växjö och Vara.”

Loney Dear (Pustervik)

Arrangören Luger skriver; ”Erkänd och omfamnad av musikgiganter som bl.a. Pitchfork, The Guardian och NME -” svenska Loney Dear har sedan debuten 2003 blivit ett välkänt namn bland både tastemakers och musikälskare världen över.

I Loney dears musik ryms de skandinaviskt mörka vintrarna och ljusa sommarnätterna. Fokuserat, storartat och smärtsamt vackert -” lekfullt svingande mellan ett brett spann av hårfina detaljer och stora gester. Ett möte mellan klassiskt låtskrivande och komplexa produktioner. En vidöppet känslig röst, detaljer och prång man kan repetera i tusental, utan att riktigt komma till botten med Loney dears musik.

Under Loney Dears mer geografiska resor har Emil Svanängen (som är personen bakom Loney dear) tagit sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och -” inför kommande albumet -” tillbaka till europeiska omgivningar. Alldeles snart släpps ett helt nytt album och i väntan på detta ger den redan hyllade singeln Hulls och kommande singeln Lilies ett mörkt lockande rop på vad vi har att vänta.

Loney Dear har under sin karriär turnérat världen över med några av indiemusikens största namn, något som gjort honom väl erkänd för sina fängslande konserter. Med sitt allra senaste framträdande -” på årets Stockholm Music & Arts -” visade Emil och hans band att han som artist 2016 är i sitt livs form och att vi inte kan vänta oss annat än något som påminner om magi när bandet i höst ger sig ut på en efterlängtad Sverige-turné, där varje konsert noga är skräddarsydd för rummet det kommer spelas i. Ingenting lämnas åt slumpen, och de lämnar samtidigt allt åt slumpen.

Thorsten Flinck & Mats Björke (Musikens Hus)

Arrangören skriver; ”En konsertafton varvat med humor och teatraliska inslag såsom bara Thorsten kan. Nu har du chansen att uppleva en av höstens få spelningar (2017). Thorsten Flinck är hyllad för sin fantastiska scennärvaro och genuina tolkningar av svenska låtskatter.
Likaså sin senaste platta ”Till flickorna på Upplandsgatan 71”, där låten med samma titel bär på en djup och vacker text som han skrivit till sina två döttrar. Med sin lättsamma humor och teatraliska inslag, lämnar Thorsten Flinck ingen oberörd. Tillsammans med pianisten Mats Björke, får ni här en duo som är svår att inte uppskatta.

Dia Psalma/Världen Brinner (Sticky Fingers)

Arrangören skriver; ”Ur askan av legendariska punkbandet Strebers reste sig Dia Psalma i 90-talets början. Att ett punkband kunde bli grammisnominerat och sälja guld var det nog få som hade gissat men det var just vad Dia Psalma gjorde.

1994 var punkarna från Strängnäs på allas läppar och ett par intensiva år följde med fler skivsläpp och turnéer.

1997 bestämdes det att bandet skulle ta en ”liten paus”, denna varade till 2006 och därefter har bandet släppt flera skivor, lagt ner, återuppstått och nu efter drygt 8 år står de på Sticky Fingers scen igen!

Förbandet Världen Brinner är ett band från Västerås som spelar punk/rock på svenska. Har släppt en EP och två videos till den. Är på g att spela in en fullängdare som ska släppas i slutet på februari nästa år. Har relativt snabbt blivit ett namn som dyker upp lite här och där. Ska tex spela på ett close-up event framöver och har spelat med Asta Kask, Satanic Surfers, DLK, Sista Sekunden mfl.”

Bäckbrothers Jazz Tivoli feat.Elias Källvik & Anna Pauline Andersson (Holy Moly)

Anna Pauline Andersson Voc
Elias Källvik Git
Anders Bäck Sax
David Bäck Piano
Adam Lindblom Bas
Anders Kjellberg Trummor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *