Konserter i Göteborg – andra delen av december 2017

Fredag 15 december

Mariam The Believer (Oceanen)

Gunnar Danielsson (KoM Bar)

.————————————————————————————————————————————————————————————-

Lördag 16 december

Clas Yngströms Blue Devils (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Blue Devils är Clas Yngströms och Uffe Åhmans nya bluesband – det är gammelblues på eget sätt, med gamla feta gitarrer, kontrabas, vispar och stadig sång. Repertoaren är klassiker av bl.a. Muddy Waters, Howlin Wolf, Jimmy Reed, Sonny Boy, Bo Diddley, Albert, BB, Earl och Freddy King, samt en del egna kompositioner med samma stuk.

Clas och Uffe firar 50 år som musikkompisar till våren i och med att de startade bluesrockbandet SKY HIGH i Göteborg hösten -78!

Clas Yngström –”g, s. Patrik Steen -”slidegitarr, s. Robert Ivansson -”b. Uffe Åhman -”tr. Samt Christer Ring på munspel

Roffe Wikström Band (Musikens Hus)

Roffe Wikström Band ; Roffe Wikström, sång, gitarr Niklas Medin, orgel Peter Korhonen, trummor Ulf Rockis Ivarsson, bas

Thilini Kvartett består av Thilini Guldbrand, sång Christoffer Johansson, gitarr, sång Erik Ivarsson, gitarr Johan Hjalmarsson, trummor

Molle Molin Band ;Molle Molin, sång & gitarr Jan Carlsson, gitarr Tove Molin, bas Roger Mörck, trummor

Thilini Kvartett ca. 20:30 -” 21:15 Molle Molin Band ca. 21:15 -” 22:15 Thilini Kvartett ca. 22:15 -” 22:45 Roffe Wikström band ca. 22:30 -” ca. 24:00.

Mr Bo & The Voodooers (KoM Bar)

 Pressrelease : ”Efter åren med Mr Bo Blues, Mr Bo & the Boosters och Nightcats behärskar han genrens alla stilar. Med en varm och intensiv röst och en originell mix av gitarrinfluenser är han en frontfigur med pondus och karisma. Mr Bo’s senaste band har inte mindre än 17 år på nacken och sattes samman för att Bo Carlsson ville tillbaka till sina musikaliska rötter han hämtade från musikscenen i Göteborg på 1960- och 70-talet.

Bandet består av: Mr Bo, sång och gitarr, Bo Hansson, hammondorgel, Lars Mellqvist, bas och Daniel Winerö , trummor.

Franska Trion (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Franska trions musik är svår att beskriva men lätt att älska. Kanske är det någon slags rock. Eller blues, eller jazz. Den passar inte in någonstans men ändå överallt. Texterna är ett kapitel för sig, banala och mångfacetterade, lustiga och hemska, sorgliga och hoppfulla. Levererat av frontfiguren Matti Ollikainens passionerade, desperata och fullständigt oförställda röst. Tillsammans med vapendragarna Thommy Larsson (trummor) och Viktor Turegård (bas) är det en konstellation som fullständigt exploderar live.

Med förra årets brak-succé på Pustervik i backspegeln är det med glädje vi kan meddela att bandet kommer tillbaka och ser till att julen börjar på riktigt! Vi ser fram mot att höra nytt material men såklart också att det blir några sånger från bandets klassiska julskiva ”Våra mest älskade julsånger”. Förutom detta så kommer tomten på besök och delar ut julklappar, och i baren kan du ta dig en jul-shot. Support meddelas senare. Inte annat än att man längtar till juletid!

Support är Sumie:
Den 10 november släpptes Sandra Sumie Naganos andra skiva -?Lost in Light-? på Bella Union. De självbetitlade debutskivan var en succé bland kritiker och lyssnare och Sumies lågmälda men dynamiska folk-indie blev en snackis. Sumies musik är som att bege sig ut på en resa fylld av drama och mysterium. Det är ofta väldigt snyggt, inte sällan drömskt och alltid väldigt, väldigt bra.

Anyur Dogan, orientalisk gospel (Stenhammarsalen)

Världen i Konserthuset presenterar kurdiska balladdrottningen Aynur Dogan som sjunger om förtryck, frihet och kärlek.

Balladdrottningen Aynur Dogan är en av de mest framstående kurdiska artisterna. Med klar, kraftfull och distinkt röst bjuder hon på musik som kan beskrivas som en typ av orientalisk gospel med texter om förtryck, frihet och kärlek.

Aynur Dogans teknik är bländande och hennes scennärvaro stark när hon sjunger kurdiska och turkiska folksånger. Hennes röst står i centrum, ackompanjerad av skickliga musiker till intensiva rytmer.

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Tisdag 19 december

Peter Asplund: The Christmas Feeling (Nefertiti)

Nefertiti presenterar: Peter Asplund: The Christmas Feeling. Med Isabella Lundgren, Vivian Buczek, Anna Jalkéus och Habo Big Band.

The Christmas Feeling är julvarianten av Peter Asplunds ”BIG BAND SHOW”. Nya, fräscha arrangemang på både amerikanska och svenska julklassiker framförs av Asplund med Habo Big Band och gästerna Isabella Lundgren, Vivian Buczek och Anna Jalkéus.

Habo Big Band såg dagens ljus 2011, vilket innebär att det är en relativt ny konstellation under den svenska jazzhimlen. Det startades av ett gäng entusiastiska musikanter med Habo som hemmaplan och ambitiösa utövare från hela Jönköpingsregionen. De flesta av medlemmarna är flitigt anlitade musikanter och verksamma runt om i Mellansverige.

Henrik Wallgren (Oceanen)  även 20 dec

Henrik med band med Petter Eriksson som kapellmästare plus  gäster.

Onsdag  20 december

Stenade Rullarna (KoM Bar)  även torsd 21 dec

Onsdag gästas de av Kent Norberg

Torsdag är Ebbot Lundberg och Gunnar Frick gäster

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Fredag 22 december

Bröderna Brothers (Kvartersscenen, 2Lång)                     22-30 dec

Arrangören skriver: ”Bröderna Brothers känner sig som en teveserie. En lång sådan. Detta har hänt: Ingenting!? Jodå, bröderna Alf, Ralf, Rolf, kusin Douglas och morbror Glenn har kommit över originalmanuskriptet till rockoperan Tony. Nu förbereder de nypremiären. Dessutom pratar de om musikerålderskrämpor som svajarm, taktlöshet, valsheimer och nedsatt gehör. Det är bråck n’ roll! Bröderna Brothers senaste säsong består av sju avsnitt fyllda med återblickar och cliffhangers. Kom och plöj hela säsongen! Premiär 22 december. Streamas live på kvartersscenen 2Lång till och med 30 december 2017.

Göteborgsbandet Bröderna Brothers bildades 1986 och blev kult med låtar som Torsten, Rumphugget och Kärlek i rymden. Deras mellandagsshower på restaurang Gillestugan var länge en tradition med vardagsakrobatik, rockoperor, kupletter och miniskid-stepp. De har också satt upp shower på Stadsteatern, Folkteatern, Nefertiti och filmades live på Musikens Hus inför 20-årsjubiléet. Dessutom sverigeturnéer, radioteater och tv-framträdanden.

Nu är det dags igen för show på 2Lång – detta är tredle året i rad. Bröderna Brothers är: Robert W Ljung, Per Umaerus, Sverker Stenbäcken, Stefan Sandberg och Michael Krönlein. Välkomna ner i gillestugan hos Alf, Ralf. Rolf, kusin Douglas och morbror Glenn. Kom som du är eller som du var på 70-talet.

Carl & The Foolin´Jukes (KoM Bar)

KoM Bar skriver; ”Farligt bra blueskvartett från Götet!! Briljant sång o gitarr av Carl Krantz, superbt kompad av P-O Hesselbom, Bo Wassberg och Håkan Bäckström!!

Googoosh (Lisebergshallen)

Arrangören skriver; ”Nu är det dags, för första gången någonsin i Göteborg, det alla väntat på! Efter en lång väntan och stor efterfrågan är det dags för Googoosh att inta scenen på Lisebergshallen

Googoosh, född 5 maj 1950 i Lahijan Iran, är en iransk sångerska och skådespelerska. Atashin är numera bosatt i Kanada och bjuder oss på en kväll fylld av gamla favoriter tillsammans med hennes senaste mästerverk!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

Lördag 23 December

Hanka Paldum (Konserthuset Stora Salen)

Världen i Konserthuset presenterar Hanka Paldum, den obestridliga divan av bosnisk folkmusik och sevdalinka. Missa inte den obestridliga divan av bosnisk folkmusik och sevdalinka! Sångerskan Hanka Paldum besitter såväl känslan som tekniken för att kunna framföra dessa rytmiskt förföriska kärleksballader. Hon är mycket populär i sitt hemland Bosnien och i resten av före detta Jugoslavien och det är svårt, om inte omöjligt, att motstå hennes karisma.

Med fler än 18 album, en långfilm och flera tv-serier betraktas hon som en av de bästa kvinnliga sevdah-artisterna, en musikgenre med djupa rötter i den bosniska folkmusiken. Med sin orientaliska prägel av vemodiga, förföriska rytmer speglar Sevdahmusiken ett land där öst möter väst.

Traditionellt är Sevdalinkan kvinnors sånger om kärlek, längtan, obesvarad kärlek och fysiska önskningar. Ursprungligen kommer ordet från turkiskans ”Sevda” som betyder just kärlek och sångaren sätter ofta låtens rytm och tempo. Musiken påminner om blues och jazz, och är också nära besläktad med flamenco och fado.

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

Juldagen 25 december

Långfinger + The Contraband Express (Musikens Hus)

Arrangören skriver; ”Långfinger, from the fertile rock ’n’ roll city of Gothenburg hav been playing together since they were in their early teens, and their imminent third album, called ’Crossyears’, is both the thrilling culmination of their collective endeavour, and a rumination on it -” on how Time has shaped them and brought them to this point.

Within its hard-hitting grooves, the interlocking of Långfinger’s three disparate characters -” Kalle, the unflappable, precision axeman; Jesper, the athletic sticksman battering out physical revenge on his kit; and Victor, the intense, exploratory spirit, bridging thundering bass and howling exorcism -” is a magical proposition.

For any fan of the many ages of heavy rock, ’Crossyears’ really is as good as it gets.

– Andrew Perry -” London, 2016.

Otto Knows (Trädgårn)

Arrangören skriver; ”Otto Knows som slog igenom stort med megahiten ”Million Voices” och just nu är högaktuell med hit-låten tillsammans med barndomskompisen AVICII ”Back where i belong” samt remixen av Håkan Hellströms ”Din tid kommer” kommer äntligen till Göteborg och Trädgårn för en exklusive klubbspelning!

Otto Knows har snabbt blivit en av Sveriges mest populära musikexporter den senaste tiden, och blev redan i ett tidigt skede signerad av Sebastian Ingrosso på hans skivbolag Refune Records och efter det har karriären gått med rekordfart.”

Annandag jul  26 december

Elvis Gospel (Hagakyrkan)  Två föreställningar kl. 18 och kl.20

En musikgudstjänst med Elvis bästa jul- och gospellåtar.
Timo Nieminen, sång
Körsångare:
Sofia Myrén
Marcus Liljedahl
Sven Törnell
Bandet:
Bengan Blomgren, gitarr
Stefan bellnäs, bas
Gunnar Frick, klaviatur & dragspel
Johan Håkansson, trummor

Cecilia Nyholm, präst

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Fredag 29 december

The Bejeebuz Boys (Hakelverket, Karl Johansgatan)

The Bejeebuz Boys har i många år botaniserat i den irländsk/keltiska traditionen. Med sin egen blandning av ballader, rockigt pubsväng, jiggar och reelar har dom skapat ett eget
sound som fått taket att lyfta på många ställen genom åren. Bejeezus Boys är alltid självskrivna när de irländska pubarna i Göteborg firar Paddys Day eller andra evenemang som vill ha en keltisk touch. Gruppen har gjort ett flertal besök på Irland och bl.a. gjort succe på den legendariska puben O’Donoghue’s i Dublin.

The Bejeebuz Boys består av:

Magnus Ekman, sång o gitarr
Frilansande musiker som medverkat i en mängd konstellationer likväl som i kör- och barnteater sammanhang m.m.

Bo Stenholm, fiol o sång
Sedan många år musiker på Backateatern i Göteborg samt medverkat i massor av grupper, TV, radio m.m.

Stefan Abelsson, mandolin, saxofon o sång

————————————————————————————————————————————————————————————————————

Lördag 3o december

Bröderna Brothers (Kvartersscenen, 2Lång)

Arrangören skriver: ”Bröderna Brothers känner sig som en teveserie. En lång sådan. Detta har hänt: Ingenting!? Jodå, bröderna Alf, Ralf, Rolf, kusin Douglas och morbror Glenn har kommit över originalmanuskriptet till rockoperan Tony. Nu förbereder de nypremiären. Dessutom pratar de om musikerålderskrämpor som svajarm, taktlöshet, valsheimer och nedsatt gehör. Det är bråck n’ roll! Bröderna Brothers senaste säsong består av sju avsnitt fyllda med återblickar och cliffhangers. Kom och plöj hela säsongen! Premiär 22 december. Streamas live på kvartersscenen 2Lång till och med 30 december 2017.

Göteborgsbandet Bröderna Brothers bildades 1986 och blev kult med låtar som Torsten, Rumphugget och Kärlek i rymden. Deras mellandagsshower på restaurang Gillestugan var länge en tradition med vardagsakrobatik, rockoperor, kupletter och miniskid-stepp. De har också satt upp shower på Stadsteatern, Folkteatern, Nefertiti och filmades live på Musikens Hus inför 20-årsjubiléet. Dessutom sverigeturnéer, radioteater och tv-framträdanden.

Nu är det dags igen för show på 2Lång – detta är tredle året i rad. Bröderna Brothers är: Robert W Ljung, Per Umaerus, Sverker Stenbäcken, Stefan Sandberg och Michael Krönlein. Välkomna

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Nyårsafton 31 december

Stella XL med gäster (Nefertiti)    kl 13

Nefertiti skriver; ”Stella XL bjuder in till traditionsenlig nyårsmatiné! Entusiastiskt jazzigt sväng med twist, värme och spelglädje varvat med löften, glitter och glamour plus en och annan tankenöt med efterföljande godisregn. En självklar uppladdning inför nyårsfirandet.

Karin Klingenstierna – leadsång., Paula af Malmborg Ward – pi, s., Lars Moberg – git, s., NissKerstin Hallgren – b, s., Tomas Olsson – tr., Elisabeth Engdahl – sx. och Mia Samuelsson – trp.

Får vi presentera årets eminenta gäster med jazzig ryggrad och i snygg smoking: Peter Getz -sång och Johan Borgström -saxofoner.

Cosmic Ellington Girls (Elis Corner, Stigbergstorget)

Lena Margreth Lee Junoff även kallad Primadonnan från Hisingen och Hanna Chawki firar nyår och att de släpper en singel på nyårsafton –
Det blir ett matine-gig med överaskningar.
15-18 på Nyårsafton
FRI ENTRÈ

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *