Konserter i Göteborgsområdet – första halvan av februari 2018

Torsdag 1 februari

I Can Tell (KoM musik och bar)

Catarina Sjögren sång/ klaviatur, Mikael Westerlind gitarr/ sång, Göran Johansson bas, Pekka Rantamäki trummor/ sång. Ösig rock ’n’ roll!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Fredag 2 februari

Celebrating Dizzy ( Nefertiti)

I oktober 2017, skulle Dizzy Gillespie ha fyllt 100 år och självklart ska en av jazzens mest inflytelserika musiker under 1900-talet hyllas!

Johan Borgström -sx, s. Mårten Lundgren -”tp, s. Lisbeth Diers -”perc. Erik Weissglas -”g. Yasuhito Mori -”b. Göran Kroon -”tr.

Rod Melancon/Liz Brasher (Tryckhallen, Falkenberg)

Rootsy Granstigen skriver; ”Sprungen ur Louisianas träskmarker, med Djävulen i hälarna och rötterna hos Hank Williams, tar Rod Melancon ett rejält grabbatag om en hänförd publik som älskar både vinden från 50-talets rock n´roll i håret, och en djupare titt i backspegeln, på motorvägen in i framtiden.

Rod Melancon är stundvis en lågmäld berättare i samma tradition som Cash och Kristofferson, för att i nästa sekund falla tillbaka i rollen av ung man med beslöjad blick, som drömmer om det alla män vill ha; A Redhead. Just den låten finns med på senaste albumet, “Southern Gothic”. Det är hans andra album, och redan höjt till skyarna av alla som älskar riktigt välbyggda låtar med en botten av varierande element, honky-tonk, country och riktig hederlig no-nonsens rock. Allt detta tar han med sig när han kommer på sin första turné i Skandinavien.”

Föracten Liz Brasher är en 27-årig soulsångerksa från Memphis

Rod framträder tillsammans med sin följeslagare gitarristen Will Walden och tre musiker från Sundsvallsbandet Jetbone.

Sumie  (Oceanen)

Oceanen skriver; ”Den 10 november ifjol kom Sumies efterlängtade album, Lost in Light, på det erkända bolaget Bella Union. Den självbetitlade debutskivan från 2013 blev en succé bland kritiker och lyssnare och Sumies lågmälda men dynamiska folk-indie blev the talk of the town. Sedan dess har Sumie vandrat precis på gränsen mellan skandinavisk och japansk folkmusik för att nu kunna leverera ett album som tar dig ut på ett äventyr fylld med drama och mysterium.

Mellan de skälvande trummorna, den hypnotiska gitarren så finns det en andlig balans och en känsla av känsla av återfödelse som är starkt kopplad till Sumies röst .På vägen dit har hon fått hjälp av producenten Filip Leyman, vars studio albumet spelats in i. På plattan medverkar även Karl Vento och Albert av Ekenstam på gitarrer, Emma Strååt och Kajsa Persson på strängar och Max Lindahl står för trumpeten. Sumie har även figurerat på andra artisters verk, bland annat tillsamens med Göteborgs elektrokollektiv Tegami.

Honningbarna (Sticky Fingers)

Arrangören skriver; ”Grannlandets ösigaste punkband Honningbarna släpper nya albumet “Voldelig lyd” och kommer till Stockholm för en spelning på Debaser Strand den 1 februari och dagen därpå den 2 februari är det Göteborgs tur och Sticky Fingers. Dessutom har de inga mindre än belgiska Cocaine Piss med sig!

“Voldelig lyd” är bandets femte platta och syftar till att vända den hopplösa aggression, den som ger en lust att kasta sig utför stupet, mot de som verkligen förtjänar det. Och det är inte snack om förvirrade vita småpojkar med fascistiska tendenser. Nej, Norges bästa liveband har en större agenda än så.

Belgien har en bubblande noise punk-scen och Cocaine Piss är i förgrunden. Bandet har krossat på scen under några år, och har nu tagit ytterligare ett steg med debutplattan “The Dancer”. Frontad av Aurélie Poppins är denna kvartett något av det bästa Belgien har att bjuda på; enkelt, snabbt, effektivt, aggressivt men älskvärt, och med en manisk liveshow som får dig att häpna.”

Deadheads releasefest Support: The Dahmers + Sista Bossen (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Deadheads  på scen 00.00. Deadheads började lira sin energiska rock vintern 2012 med ambitionen att göra grymtbra rockmusik med fokus på ett tight och drivande grundkomp bakom själfylld sång och riviga gitarrsolon. Hittills har det hänt mycket i Deadheadsfabriken. Flera vinylsinglar har släppts och sålts slut på olika internationella bolag. Debutalbumet ”This is Deadheads first album(it includes electric guitars) släpptes i maj 2014, på spanska Ghost Highway Recordings.

Oktober 2015 kom album nummer två ”Loadead” och även denna släpptes genom High Roller records och fick mycket bra recensioner. Bortsett från nya singelsläpp och återutgivningar av tidigare slutsålda skivor. Så kommer album nummer tre ”This one goes to 11” den 26/1 2018 och detta skall firas med dunder och brak. Håll i hatten.

The Damers på scen 23.00 En mutation av punkens primitiva energi, blixtrande rockgitarrer och 60-talets pop. Med melodier som suger sig fast likt en blodigel på hjärnan och med sin skräckfilms-inspirerade estetik har The Dahmers vuxit till att bli ett musikaliskt Frankensteins monster. Sedan starten Halloween 2011 har de hunnit släppa två album och fyra st EP:s, varav deras senaste album ”In The Dead Of Night” släpptes 2017.

Det har därför varit ett händelserikt år för bandet med spelningar i Sverige, Tyskland och England. Med support-spelningar för bl.a. Against Me! och Millencollin. 2016 Intog bandet även en plats på P3 s ”årets 50 bästa låtar”-lista. Men bandet är ändå ett band som ska upplevas live.

Sista Bossen på scen 22.00 Sista Bossen är bandet som påminner om ditt småsyskon som bara vill bli sedd och gör allt i sin makt för att realisera sin orimliga önskan. Med verktyg som hög volym, känslobaserade argument och en taskig attityd kryper Sista Bossen upp i dina mungipor och ut ur dina tårkanaler med den mest sporadiska knastrocken som marknaden har att erbjuda. Om ni inte tror på oss så skriver GAFFA såhär: ”Det är skimrande skevt, vrickat vackert och aldrig tråkigt.-? Hörde ni det? ALDRIG tråkigt!

Alabama Lovesnakes (KoM musik och bar)

Gruppen presenterar sig så här ” The Alabama Lovesnakes was formed in 2006 in Karlstad, Sweden, during the recording of Claes Nilsson’s country project ”The Wheels”.

The members of the band are: vocalist and guitarist Claes ”Crocodile” Nilsson, bassist Fredrik Nilsson, and drummer Henrik Gillgren. The repertoire consists mainly of trio-based music and the band’s sound mixes elements of blues from both Chicago and Texas, combined with a Nordic roughness.

————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Lördag 3 februari

Filip Jers m. Ewan Svenssons Trio (Restaurang Ester, Kungsbacka)

Kungsbacka jazz– och bluesförening skriver; ”Den internationellt uppmärksammade munspelaren Filip Jers tillsammans med jazzgitarristen Ewan Svenssons Trio”bjuder på en mycket underhållande och svängig konsert med låtar från ”Toots” repertoar bl a Bluesette, Vem kan segla förutan vind, Sultry Serenade, och The Days of wine and roses.”

Filip Jers fick det prestigefyllda priset ”Årets Musiker 2016” av Sveriges Radio P2 ”Jazzkatten” med motiveringen:

”Leker sig fram med lika stora portioner virtuositet som enkelhet. Utan konstlade staket mellan genrer men med ständigt närvarande jazznerv, dansande i förebilden Toots fotspår och med sitt behändiga instrument ständigt redo till stordåd.”

Andra Generationen- 30 (Nefertiti)

Nefertiti skriver” Andra Generationen firar 30 år! 2018 firar balkanbandet Andra Generation från Göteborg smått otroliga 30 år! Det var 1988 som Vlatko Ancevski, Teddy Paunkoski och Stevan Tomulevski samlade ihop sig med några musiker till i ett unket rum i de nedlagta varvslokalerna på Hisingen i Göteborg och började spela tillsammans. Många medlemmar har kommit och gått, men de tre herrarna har hållit fast vid och utvecklat sitt uttryck

Förutom ett oräkneligt antal spelningar runt om i Sverige och övriga Europa, har svänget tagit bandet till Melodifestivalen inte mindre än två gånger, en av gångerna tillsamman med Dogge Doggelito. Men gruppen har också producerat fyra skivor, ett antal videos och ett eget vin som finns att finna i både röd, vit och rosévariant på systembolagets beställningssortiment. För den som inte önskar Slivovica till sin Kebabpizza…

Men det allra viktigaste Andra Generation presterat de senaste trettio åren är ett antal oförglömliga ögonblick för många människor! Det har varit på bröllop och studentfester, stadsfestivaler och världsmusikklubbar, konserthus och casinon, utomlands och inomlands. Och det är precis på det sättet gruppen vill fira under 2018 -” genom att spela sin musik för dem som är själva förutsättningen för att bandet kunnat hålla på så länge -” PUBLIKEN!

Teddy Paunkoski -s, g. Stevan Tomulevski -”tr. Vlatko Ancevski -”dragsp, keys. Mats Nilsson -”sx, s. Alban Bakraqi -”sx. Vlatko Gicarevski -”b.

Eva & The Blue Boys (S/S Marieholm)

Gunnar Danielsson & Bandet (Kom Musik och bar)

I bandet återfinns Magnus Hartelius, Anders Christensson, Klas Åhlander  och Bo Karlberg.

Göteborg Film Festival – Blues In Space (Världskulturmuseet)

Arrangören skriver; ”Blues in Space är både allt och inget. En intensiv och kaotisk musikalisk upplevelse. Under ledning av cellisten Rubin Kodheli från New York City har Blues in Space snabbt hamnat i fronten av avant-rock.

Rubin Kodheli är en genreöverskridande musiker som komponerar musik för dans, orkester, kammarensemble och film som internationellt prisbelönta Precious (2009). Han skriver också musik för sitt band Blues in Space, ett band som består av cello och trummor. Spelningen på Världskulturmuseet är Rubins tredje besök i Sverige och inledningen på en turné i Europa som han gör tillsammans med trummisen Garrett Brown.

Rubin har tidigare varit i Sverige i samband med hyllade konserter tillsammans med Laurie Anderson och Regina Spector. Exempel på andra samarbeten är med artister som Dave Douglas, Henry Threadgill, Philip Glass och Christian McBride.

Marino Valle Band (Cookin’, Borås)

Marino Valle sång/ munspel, Henrik ’Pilen’ Pilquist gitarr, Matti Ollikainen piano/ orgel, Mikael Fahleryd bas, Jim Ingvarsson trummor

————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Söndag 4 Februari

Billy Cobham Band (Nefertiti)

Jazztrumlegenden tillbaka till Göteborg för tredje gången det här decenniet, De två tidigare var på Nefertiti 2010 och på Konserthuset 2011.

Nefertiti skriver; ”Billy Cobham är en otröttlig utforskare av musikaliska strövtåg. Från 1971 då han tillsammans med John McLaughlin bildade Mahavishnu Orchestra, som trummis och bandledare för skivor i eget namn där hans komplexa spelstil och starka influenser av jazzfusion är i centrum. Med rötter från Panama, uppväxt i New York och boende i Schweiz har han hela världen som sin spelplan både som kompositör och musiker men också som lärare.

2014 släpptes hans efterlängtade skiva ”Tales from the Skeleton Coast”, den tredje i en svit om fyra där Cobham hyllar sina musicerande föräldrar. I samma veva utkom också en liveinspelning från ”Spectrum 40 tours”, turnén som bländade publik världen över – 40 år efter att det genredefinierande och hyllade albumet med samma namn såg världens ljus.

Billy Cobham -” tr. Jean-Marie Ecay -” g. Camélia Ben Naceur -” keyb. Christian Galvez -”b. Junior Gill – steel pan.

Fire! Orchestra (Pustervik Stora Klubben)

Efter de tidigare projekten EXIT, ENTER och RITUAL har kärngruppen bestående av Mats Gustafsson, Johan Berthling och Anderas Werliin samlat ihop en ny grupp av kvalitetsmusiker kring sig. En ny line up, ett nytt koncept, ett nytt sound och ett nytt verk:

Mariam Wallentin – sång
Sofia Jernberg – sång
Anna Lindal – violin
Leo Svensson – cello
Josefin Runsteen – violin
Katt Hernandez – violin
Per Texas Johansson – kontrabas och basklarinett
Christer Bothén – kontrabas och basklarinett
Isak Hedtjärn – Bb klarinett
Alexander Zethson – piano
Susana Santos Silva – trumpet
Mats Gustafsson – barytonsax
Johan Berthling – basar
Andreas Werliin  – trummor
Mikael Werliin – ljud

Johan Johansson Trio (Hakelverket,Karl  Johansgatan)

Johan Johansson klaviatur, Stefan Bellnäs bas, Johan Håkansson trummor + Arvid Nero sång och Erik Ivarsson gitarr.
Johan Johanssons Trio spelar varje söndag på Hakelverket.

Cavaj Quintet (Holy Moly)

Cavaj Quintet är ett band som spelar egenskriven musik med influenser från modern såväl som traditionell jazz. Känsloladdade melodier och starka rytmer präglar musiken vilket tillsammans med lyhört samspel skapar en njutbar musikupplevelse.

Medlemmar: Sång: Alexandra Shabo, Saxofon: Carla Nord, Trummor: Joel Sellgren, Gitarr: Vincent Hagström och Kontrabas: Alfred Bäckman.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Tisdag 6 Februari

OMD (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören KB West skriver; ”På en grundskola i Meols vid Merseyside i England för snart 40 år sedan träffades två pojkar, som när de nådde tonåren skulle bli gitarrtrötta till den grad att de letade sätt att uttrycka det på i olika band innan de fann det i varandra. Andy McCluskey och Paul Humphreys har känt varandra i många långa år, väldigt mycket av den tiden har gått åt att skapa musik tillsammans i det pionjärande bandet Orchestral Manoeuvres in the Dark, känt för världen som OMD. 2018 åker de på turné som duo svänger förbi Pustervik i Göteborg!

Med sitt 13:e album The Punishment of Luxury fastslog OMD i september 2017 en sanning musikvärlden i stort redan vet om: inte bara är bandet ett av de viktigaste i synthens och den elektroniska musikens historia, det är även ett av de mest stilbindande överhuvudtaget. Även nu, elva år in i återföreningen efter uppbrottet tio år desförinnan och tre decennier in i karriären, fortsätter OMD jobba på deras grundrecept och utvecklas i takt med hur tiden och musiken förändras: albumet skrevs, spelades in, producerades, mixades helt av McCluskey och Humphreys, och låter som ett band i högform.

Efter en hyllad turné under 2017 omformar OMD sin liveupplevelse för nästa runda, genom att fokusera på bandets rötter: över tio spelningar i åtta europeiska länder återvänder McCluskey och Humphreys till att spela på samma sätt som de gjorde på debutspelningen hos Eric’s Club i hemstaden Liverpool, bara de två och de teknologiska underverk till instrument de använde till att skapa epokdefinierande och futuristiska poplåtar.”

——————————————————————————————————————————————————————————

Onsdag 7 februari

Magnus Carlson – En akustisk kväll  (Stora Teatern)  även 8 februari

Storan skriver; ”Det här året har onekligen varit ett intensivt år för Magnus Carlson. Det började med release av nya soloalbumet ”Den långa vägen hem”, i anslutning till det en totalt utsåld klubbturné runt om i Sverige och i somras en omfattande Sverigeturné. Under hösten har Magnus dessutom gjort ett antal akustiska spelningar där han framfört sina sololåtar och personliga favoriter, tillsammans med Gunnar Frick på piano och gitarr.

Eftersom Magnus och Gunnar känt varandra i över 20 år har de hunnit bygga upp en gedigen bank av låtar de kan spela tillsammans. Låtarna Magnus framför är en blandning av låtar från hans hela aktiva skivkarriär blandat med personligt utvalda covers som influerat honom, däribland låtar av Emmylou Harris, Frank Sinatra, Nick Cave, Elvis, David Bowie, Depeche Mode och många, många fler.

I början av 2017 släpptes Magnus Carlsons nya soloalbum “Den långa vägen hem” som rosades i media och gick rakt in på Topplistans förstaplats. I anslutning till albumreleasen påbörjade Magnus en totalt utsåld, klubbturné runt om i Sverige och under sommaren genomförde han en omfattande sommarturné. Dessutom har Magnus haft fullt upp med Weeping Willows som firade 25 år med albumdebuten ”Broken Promise Land” genom att fylla Ericsson Globe tre gånger om!

The Soft Moon (Pustervik Lilla Klubben)

Arrangören skriver; ”Under aliaset The Soft Moon har amerikanen Luis Vasquez kanaliserat alla de uppdämda känslorna från en våldsam och destruktiv uppväxt i Oakland. Med utgångspunkt i krautrock och postpunk, toppad av en gotisk inramning, släppte han 2010 ett självbetitlat album. Skivan togs emot med öppna armar av recensenterna, som jämförde The Soft Moon med stilbildande storheter som Suicide, Joy Division och Bauhaus.

Då The Soft Moon 2015 släppte det tredje albumet ”Deeper” hade något hänt. Anslaget var mer elektroniskt/industriellt och Luis röst hade lyfts fram från dess tidigare undanskymda plats långt bak i ljudbilden. Över skivan låg ett enormt mörker, som Luis har valt att bygga vidare på.

I februari släpps The Soft Moons fjärde skiva ”Criminal”. ”Criminal” är den numera Berlinbaserade Luis Vasquezs mest självutlämnande och rannsakande verk. Det är ljudet av en person som går i krig med sig själv, sin bakgrund, självbild och sitt självförakt.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Torsdag 8 februari

Dropkick Murphys/Flogging Molly/Glen Matlock (Partille Arena)

Arrangören skriver; ”Dropkick Murphys massiva album ”11 Short Songs of Pain and Glory” (bandets nionde!) åker de nu ut på en omfattande turné. Med en fanbase som sträcker sig över hela världen är Dropkick Murphys ett namn som alla känner till – och de som har sett Massachusetts-bandet live vet att det är bland det mäktigaste man kan uppleva. 6 februari kommer bandet till Hovet i Stockholm och den 8 februari till Partille Arena i Göteborg

Man behöver leta länge för att hitta någon som inte hört ”I’m Shipping Up To Boston”, ”Rose Tattoo”, ”The State of Massachusetts” eller ”Johnny, I Hardly Knew Ya”. Låtar som har kommit till att definiera en hel kultur där det irländska möter det amerikanska – och en St. Patrick’s Day går inte att genomföra utan grönfärgad öl och Dropkick Murphys i högtalarna.

Med senaste albumet ”11 Short Songs of Pain and Glory” visar bandet att man fortfarande är lika aktuella som någonsin – med sin keltiska punk, berörande texter och vackra melodier. ”The Lonesome Boatsman” är redan en världshit och ”4-15-13” om terrorattacken i Boston lämnar ingen oberörd.

Som om inte Dropkick vore nog så får vi njuta av lite ”Drunken Lullabies” med Flogging Molly – och en levande legend i form av Glen Matlock, originalmedlem i ikoniska Sex Pistols.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Fredag 9 februari

Goran Kajfes Subtropic Arkestra (Nefertiti)

Nefertiti skriver: ”Nu är det dags igen för det hyllade kollektivet Goran Kajfes Subtropic Arkestra som alldeles nyligen har släppt The Reason Why Vol. 3, det sista albumet i en trilogi där bandet tolkat och spelat in en sagolik blandning av musikaliska influenser från hela världen. Denna gång hör vi alltifrån etiopisk musik av Hailu Mergia, fransk electronica av Bernard Fevre till skruvad pop av Panda Bear.

Goran Kajfes –tp.

Jonas Kullhammar –sx, fl.

Per ”Ruskträsk” Johansson –sx, fl.

Jesper Nordenström –p, org.

Reine Fiske –g.

Johan Berthling –b.

Johan Holmegard –tr.

Millencolin (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver: ”Just nu är skatepunkbandet från Örebro ute på turné, men både Stockholm och Göteborg saknas på turnélistan. Därför är det en extra efterlängtad nyhet att bandet nu är klara för Pustervik i Göteborg och Kägelbanan i Stockholm i februari nästa år. East vs west, upp till bevis. Biljetterna släpps på onsdag den 24 november viaLiveNation.se.

Sedan starten i Örebro år 1992 har Millencolin hunnit med nästan 1 500 konserter och släppt åtta album. Till följd av deras världs- och europaturnéer och musikens medverkan i allt från filmer till tv-spel hittar man Millencolin-fans i jordens alla hörn.

Bandets senaste album ”True brew” släpptes 2015 efter sju års uppehåll. Det märks att medlemmarna i Millencolin är precis lika tighta som när de startade för 25 år sedan. Bandet menar att de är formade ur respekt och förståelse för varandra tillsammans med deras passion för rockmusik. Nu är vi redo att kicka igång 2018 med ännu mer Millencolin!

Support: Stilett

På Broadway med Bernstein (Konserthuset)                                                          även 10 februari

Arrangören skriver; ”Symfonikerna bjuder på underbara godbitar som Maria ur West Side Story, New York New York ur On the Town och Glitter and Be Gay ur Candide av den odödlige Leonard Bernstein.

1900-talet var Leonard Bernsteins sekel. Han tog det i besittning med nyfikenhet, livslust och fantastisk musikalitet. Vid sidan av dirigentuppdrag i Boston, Tel Aviv, London och New York skrev han musikaler, filmmusik och operor och blev ett stort namn på Broadway där West Side Story blev en succé och snabbt spred sig över världen.

Den charmige, leende Bernstein syntes på cocktailpartyn, i tv, på tidningarnas nöjessidor och i kändisvimlet. Alla ville vara med Bernstein! 2018 firas hans 100-årsdag och Göteborgs Symfoniker står för underhållningen på kalaset med godbitar som Maria ur West Side Story, New York New York ur On the Town och Glitter and Be Gay ur Candide.

Med de internationellt hyllade sångsolisterna Kim Criswell, Nadim Naaman, Scarlett Strallen och Julian Ovenden under ledning av den efterfrågade Bernstein-experten John Wilson.Gri<n

Groznyj (Bengans Fik)

En akustisk spelning i samband med releasen av videon Stardust från nya albumet YOU.

Oh Well (KoM Musik och bar)

Mats Götherskjöld sång/ elgitarr, Petar Mrdjenovic bas och Sasha Milicevic trummor. ”Det blir allt från Frank Zappa till Peter Green.”

———————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Lördag 10 februari

Billy Bremner´s Rockfiles (Apple Hotel, Munkebäck)

Det legendariska rocknrollbandet Rockpile kommer att hyllas med originalgitarristen Billy Bremners Rockfiles. Senast i Göteborg hörde vi Billy kompad av Micke Finell och Pelle Alsing som föract till Dave Edmunds på Pusterviks stora scen den 13 maj 2017.
Billy Bremner (Rockpile). sång/gitarr
Peder Sundahl (Jerry Williams Roadwork), gitarr
Micke Finell (ex Refreshments/Dave Edmunds band),bas
Bonne Löfman (Jerry Williams) gitarr

Jacob Karlzon – Now (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Jacob Karlzon är otvetydigt en av de allra främsta jazzpianisterna i Europa. Hans musik och personlighet har vunnit publik över hela världen. Ljud, komposition, koncept- Jacob Karlzon bryr sig inte mycket om att kategorisera och genremärka. Jazzens öppenhet, nyfikenhet och energi, och popens musikaliska kraft, tillgänglighet och produktion- han rör sig enkelt och smakfullt mellan dessa två världar.

 Jacob Karlzon – p, electronics.. Morten Ramsbol – b. och Rasmus Kihlberg – tr.

Melodifestivalen 2018 -deltävling 1 (Scandinavium)

Tävlande Låtar & Artister i Göteborg

Ida Redig – Allting som vi sa
Jonas Gardell – Det finns en väg
Margaret – In My Cabana
Liamoo – Last Breath
Samir & Viktor – Shuffla
Mimi Werner – Songburning
Stiko Per Larsson – Titta vi flyger

Örjan Hultén Trio (Unity Jazz,Kyrkogatan)

Unity skriver; ”I början av 2009 bildade saxofonisten Örjan Hultén sin kvartett Orion, ett band med talangfullhet och tyngd. Gruppens komplexa och livliga samspel finns väl dokumenterat på skivorna ”Radio In My Head”, ”Mr Nobody” och den senaste skivan ”Fältrapport” från 2016. Orion har turnerat i Sverige och gjorde succé i Storbritannien i höstas.
”This is powerful, positive, uplifting music of the highest order” skrev Chris Baber för Jazzviews efter Orions konsert i Birmingham.

Örjan Hultén – sopran och tenorsaxofon
Torbjörn Gulz – piano
Filip Augustson – bas
Fredrik Rundqvist – trummor

Blå Skåpet (S/S Marieholm)

Blå Skåpet spelar egen blues på svenska och på bandets spelningar spelas låtar från hela bandets tioåriga karriär, hämtat från gruppens tre album ”Världen är så kall” (2011), ”När dagen är över” (2012) och ”På de mörkaste vatten” (2015). Även nya låtar spelas, som kommer återfinnas på bandet fjärde album.

Klas Ling: sång, gitarr, Markus Karlsson: gitarr, Daniel Nilsson: bas och Mattias Sandstedt: trummor

Tornado (KoM musik och bar)

Juha Pirttisalo, Pekka Ranatmäki och Tero Eddie Kuipianen

 …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Söndag 11 februari

Stockholm Swing All Stars (Konserthuset)

In the spirit of Duke Ellington! Stockholm Swing All Stars återkommer till Göteborg med en jazzkonsert tillägnad Duke Ellington.

Duke förnyade och bearbetade hela tiden sin repertoar, som paradnumren ”Take the A-Train” och ”It Don’t Mean a Thing If It Ain’t Got That Swing”. Stockholm Swing All Stars för arvet vidare, respektlöst men samtidigt med vördnad för mästaren. Svängigt, skickligt och med osviklig känsla visar de att det ständigt finns nya infallsvinklar på denna klassiska, amerikanska musik. Ellington skulle med ett leende ha nickat och sagt: ”I do love you madly!”

Förutom ett urval av Dukes klassiker kommer bandet även att presentera några ovanligare nummer ur Ellingtons enorma produktion. Vi kan också se fram emot en del eget material i mästarens anda.

Stockholm Swing All Stars består av gräddan av Stockholms jazzmusiker:

Karl Olandersson – trumpet, sång
Klas Lindquist – altsax, klarinett
Fredrik Lindborg- tenorsax, klarinett, basklarinett
Dicken Hedrenius- trombon
Daniel Tilling – piano
Göran Lind – kontrabas
Mattias Puttonen – trummor

Oskar Linnros (Konserthuset)                                                                       även 12 februari

Arrangören skriver; ”Nyligen möttes vi av nyheten att Oskar Linnros släpper ett nytt album i november betitlat ”Väntar på en ängel”, som följer upp årets tidigare släpp ”Väntar” och ”Väntar på en”. Efter en fullspäckad sommar med festivalspelningar landet runt inleder Oskar i nästa vecka sin efterlängtade höstturné. I samband med detta kan vi också meddela att Oskar åker ut på en exklusiv turné med nedslag på tre anrika och mäktiga konserthus våren 2018: 11 februari på Konserthuset i Göteborg, 18 februari på Cirkus i Stockholm och 24 februari på Malmö Live. En värdigare inramning för en artist i sin absoluta högform blir svår att hitta – biljettsläpp nu på fredag 27 okt kl 10.00.

Oskar Linnros är en av Sveriges mest innovativa popartister – något han har bevisat flera gånger om med årets tre släpp och sin omskrivna sommarturné. Där har både fans och kritiker kunnat bevittna och konstatera det nu helt självklara faktumet: Oskar Linnros är inte tillbaka, han har alltid varit här. På en tron av driven orkestral pop, mångbottnade texter och stilrena melodier har Oskar gett Popsverige en helt ny nerv – både inspelat och på scen. Året inledde Oskar med att meddela att ”jag tänker säga allt i år”, och såhär när året börjar komma till ända kan vi fastslå att det är precis det han har gjort. Näst på tur står höstturné, albumsläpp och nu alltså även vårspelningar där han besöker tre av landets vackraste spelställen.

Cannibal Corpse/The Black Dahlia Murder/No Return (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”Cannibal Corpse är ett av världens mest inflytelserika death metal-band och deras stenhårda musik med ultrabrutala texter gjorde dem snabbt till ett stort namn inom genren. De har sålt över två miljoner skivor och därmed anses de vara det bäst säljande death metal-bandet någonsin. Cannibal Corpse besökte Sverige senast våren 2016 då de gjorde bejublade spelningar i Stockholm och Göteborg.

Black Dahlia Murder från Detroit är ett annat av USAs mest framgångsrika death metal-band. De syntes senast i Sverige på sommarens Gefle Metal Festival.

Öppningsband blir No Return från Frankrike.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Onsdag 14 februari

Accept (Trädgårn)

Arrangören skriver; ”Senast Accept besökte Göteborg var i våras när de värmde upp inför Sabaton i ett kokande Frölundaborg. Nu har vi den stora äran att återigen ta emot dem för en konsert på Trädgår´n den 14 februari nästa år!

Det tyska heavy metal-bandet har med sina två album Blood of the nations och Stalingrad gjort anspråk på global succé, och med senaste skivan Blind Rage kunde de även skryta med listetta i ett tiotal länder, inklusive Sverige. Trots flertalet metalklassiker från 80-talet, som Breaker, Balls to the wall och Metal heart, vilka gjort Accept till ett ikoniskt band, har de ännu inte nått kulmen.

I början av augusti släppdes lbumet The rise of chaos, vilket blir det femtonde studioalbumet i ordningen. Ett album som befäster Accepts status som ett av de noblaste banden inom Teutonic trash metal.

Line up: Wolf Hoffmann | guitars. Peter Baltes | bass. Mark Tornillo | vocals. Uwe Lulis | guitars. Christopher Williams | drums.

The WEe Blue Buddies (Café Hängmattan)

Arrangören skriver; ”The WEe har hållit igång i olika konstellationer sedan 1984, ofta med situationsanpassade namn, men nu landat i kvartettformatet The WEe – THQ. Kvällen till ära som The WEe Blue Buddies.

På Café Hängmattan kommer vi bjuda på en svängig mix av blues, visa, jazz och soul. Mats Glamhed, bas och sång, Magnus Kinding gitarr,munspel och sång, Mats Nilsson keyboards och sång och Per Karlsson

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *