Konserter i Göteborgsområdet – andra halvan av mars 2018

Fredag 16 mars

Franska Trion (Storan)

Matti Ollikainen

Låtlista den här kvällen

1. Vad gudarna givit oss
2. Kärleken är vägen
3. Allting är sig likt
4. Bingohallen
5. Empty Space
6. Pokerface
7. Repet, kniven, kärleken
8. En forsande flod
9. Kakor
10. Lev livet som en sång
11. Syndaren
12. Nalle har ett stort blått hus
13. Minst en gång i livet
14. Varför då
15. Lovat vare herrens namn
16. In i din famn
17. Som ett spjut genom dagarna
18. Los Angeles
19. Tillbaka i grått
20. Liza Lee

Lina Nyberg Band (Nefertiti)

Best of bowie (Restaurang Ester)

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Lördag 17 mars

Wentus Blues Band/Knut Reiersrud (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Mästarmöte inom nordisk blues Wentus Blues Band ger runt 150 konserter per år och har sedan starten 1986 omtalats som det flitigaste bluesbandet i Skandinavien. De har turnerat i 17 olika länder, släppt tio album, gjort flertalet TV-framträdanden, agerat dragplåster på festivaler och spelat med flera stora bluesmusiker. Förvänta er explosiv blues framförd med stilfull och tillbakalutad säkerhet.

I trettio år har Knut Reiersrud spelat på sina många gitarrer på otaliga scener och fångat publiken världen runt. I Sverige är han kanske mest känd för sitt samarbete med Eric Bibb och Ale Möller i Blues Detour  och som tidigare vapendragare åt Sven Zetterberg i bandet Four Roosters. I september gjorde han en mycket uppskattad konsert med sitt eget band på Nefertiti, nu är han tillbaka för ett unikt möte med ett av nordens största bluesband.

Wentus Blues Band består av Juho Kiharet – s., Robban Hagnäs – b.. Niko Riipa – git.,Daniel Hjerppe – tr. Pekka Gröhn – klav.

Tomas Andersson Wij (Konserthuset)

Arrangören skriver; ”Tomas Andersson Wij har turnerat hela Sverige i 20 års tid, och under 2017 både som soloartist och i olika konstellationer – senast en rad hyllade konserter med Helen Sjöholm.  20 år in i karriären har han byggt en publik och en låtskatt utan genvägar. Hans skivor har aldrig toppat försäljningslistorna men för varje ny skiva och turné har hans säregna ton trängt lite djupare in i svenska folket.

2016 såg vi honom i sitt egna SVT-program ”Tomas Andersson Wij spelar med”, där han mötte kollegorna Peter LeMarc, Veronica Maggio, Timbuktu och Lars Winnerbäck på Vasateaterns scen, och under hösten 2017 var han en av deltagarna i TV4:s ”Så mycket bättre”.

Den 16 februari, på veckan 20 år efter debuten, släppte TAW sitt tionde album, ”Avsändare okänd”, en skiva han har spelat in under längre tid, med Deportees som kompband. Kort därefter, den 22 februari, går Tomas största turné hittills av stapeln.

– Jag väntar otåligt på att den ska börja, säger Tomas Andersson Wij. Vi kommer göra saker, musikaliskt och visuellt, som jag inte gjort tidigare. Jag har med mig ett gäng fantastiska musiker men det blir inte den vanliga rockbandssättningen.

Support är Trygve Skaug. Poet, vokalist och en av de mest spelade på norsk radio de senaste åren.

Freddie Nyström Band (KoM Bar)

Blues och bluesrock med ett band som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter.

The Alabama Lovesnakes (S/S Marieholm)

Värmlandsband med Claes Nilsson sång/gitarr, Fredrik Nilsson på bas och Henrik Gillgren på trummor.

Solala & Bohuslän Big Band (Stora Teatern)    även 18 mars

Storan skriver; En konsertföreställning baserad på Håkan Hellströms musik med nyskrivna arrangemang av Solala och Örjan Fahlström. Att vara ung och sökande, upptäcka allt för första gången och älska och längta med hela sitt hjärta, det är vad Solala berättar om i Brinner upp i natten, sitt första samarbete med en orkester.

Med Håkan Hellströms musik och texter som en genomgående röd tråd skapar Solala och Bohuslän Big Band en konsertupplevelse utöver det vanliga. Genom ord och toner målar de upp en både vacker och skitig bild av uppväxten – festerna, stämningen, längtan, febern och melankolin.

Solala träffades i ett kök i Göteborg för sex år sedan, plockade upp lite köksartiklar att spela på och sjöng. De har sedan dess blivit Sveriges mest nyskapande sånggrupp med sin bländande stämföring, en minst sagt varierad repertoar och samarbeten med flera av Sveriges största artister. De beskrivs som en vokal powertrio och publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under de senaste åren.

Bohuslän Big Band är det kreativa och innovativa storbandet som inte räds för någonting i musikens värld. Med tradition och nytänkande ligger bandet i framkant och har ett fantastiskt renommé världen över. De har tidigare samarbetat med storheter som Gregory Porter, Maria Schneider och Eric Gadd och har kallats ”A World Class Jazz Orchestra” av ingen mindre än Quincy Jones.

Hannah Aldrige (Tryckhallen, Falkenberg)

Arrangören Rootsy Granstigen skriver; ”Ensam med en akustisk gitarr, en fantastisk röst och en härlig attityd, fullkomligt knockade hon oss för ett par år sedan. Ni som missade henne då, nu har ni chansen igen.

Hannah Aldridge har en röst som fångar in lyssnaren från första tonen, kraftfull, rökig och med så mycket själ att den är smått oemotståndlig. Hon har dessutom en avväpnande attityd, lagom kaxig men hela tiden med ett leende på läpparna, som gör att hon lyckas locka de flestas uppmärksamhet.

I samband med debutplattan »Razor Wire« (2014) beskrevs Hannah Aldridge som Muscle Shoals egna Americana-prinsessa. Med senaste plattan »Gold Rush« skulle vi vilja påstå att hon definitivt kliver upp på tronen som Muscle Shoals egna Americana-drottning!

Edeni (2Lång Kvartersscen)

Arrangören skriver; Eden iblandar olika musikaliska influenser och underfundiga texter med både humor och allvar. Res från klezmer och balkansväng till latingung och vismelankoli över ett landskap av blues, rock och jazz. Och ibland, utan att de ens själva vet om det, bryter de ut i a capella-sång.

Edeni har gett ut tre CD, med eget material. Gästartist denna gång, är den välkända göteborgsmusikern Lisbeth Nowotny, sångerska, pianist och låtskrivare, med förflutet i bl.a. gruppen Piri Piri.

Sofie Livebrant (Biblioteket,Fyren,Kungsbacka) OBS kl 13

Sofie Livebrant har precis kommit hem från en turné på fyrar runt Nordsjön, där hon spelat de låtar hon skapat genom att ha tonsatt delar av Jeanette Wintersons roman Lighthousekeeping (Fyrväktaren). Musikprojektet som blev SVT-dokumentären ”Lighthouse stories – Sånger vid havet”.

Sofie är aktuell med nya albumet Secrets. Nu ger hon sig ut i gränstrakterna till den inre världen och utforskar hemligheter, drömmar och gränser.

  • Sofie Livebrant, sång, gitarr, piano
    •Lisa Långbacka, accordeon
    •Johan Lindström, pedalsteel, gitarr
    •Dan Berglund, bas

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Söndag 18 mars

Magnum (Sticky Fingers)

Brittiska Magnum sångaren Bob Catley i spetsen släpper tidigt 2018 sitt nya album ”Lost On The Road To Eternity”. Detta blir bandets tjugonde studioalbum och vi kan ännu en gång förvänta oss storslagen symfonisk och melodiös rock.

Magnum består numera av följande medlemmar: Bob Catley:  sång, Tony Clarkin: gitarr, Al Barrow:  bas, Rick Benton:  keyboards och Lee Morris:  trummor

Caroline Wickberg (Holy Moly)

Sångerskan Caroline Wickberg med Max Sjöholm (Mauer) på trummor och på bas Ida Kjellberg (Blue House, Bellaroush).

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Måndag 19 mars

Andrew Lloyd Webber Gala (Konserthuset)

Arrangören skriver; ”En hyllning till Andrew Lloyd Webber, en av vår tids största musikalkompositörer!

Fyra internationellt uppmärksammade solister tillsammans med en sång-och dansensemble tar med publiken på en känslomässig berg- och dalbana. Andrew Lloyd Webbers arbete är fullt av känslor, det är det som gör hans musik så älskad. Kärlek, förförelse, romantik, humor, ilska, girighet, mod, hopp och inspiration. Alla dessa känslor förenas i denna hyllningsgala.

Webbers briljanta musik tolkas av artister tillsammans med en levande orkester bestående av 14 musiker. Kvällens värd leder publiken genom den musikaliska resan och förenar de olika delarna av showen.

Andrew Lloyd Webber Gala är hyllningsshowen som hedrar en av vår tids största musikalkompositörer. Kvällen förgylls med ett urval från hans mästerverk som The Phantom of the Opera, Cats, Jesus Christ Superstar, Evita, Sunset Boulevard, Starlight Express m.fl.

Solister;  Laurent N’Diaye, Lindsay Kearns, Jonathan Radford, Natalie Bryant och Zac Hamilton tillsammans med en fjortonmannaorkester och en sång- och dansensemble.

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Onsdag 21 mars

Rebecka Törnqvist (Nefertiti)

Arrangören skriver; ” Rebecka Törnqvist,  född 1964 i Uppsala, slog igenom i början av 90-talet. Hon har också varit en del av gruppen Gloria. Törnqvist  har en röst som ställer henne bland våra allra främsta sångerskor och är en unik låtskrivarbegåvning som rört sig ifrån debutalbumets jazz till senare alstrens lågmält avskalade och säregna pop.

Ända sedan debuten 1993 har Rebecka varit omgiven av de bästa av de bästa när det kommer till musiker, etablerade såväl som mindre omtalade. Hon har alltid lagt enorm vikt på att hitta det unika uttrycket.

I september ifjol släppte Rebecka Törnqvist sin första fullängdsskiva på sex år. Albumet ”Home Secretary” hyllades av såväl kritiker som publik.

Maria Skanselid/Karl Heldal/Gunnar Källström (Kustens Hus)

Arrangören skriver; ”Maria Skanselid, sång, el-cello och gitarr. Hon har via diverse band och orkestrar gått åt visans håll med både gamla visklassiker och eget skrivet material.

Karl Heldal är en strålande stjärna på den norska vishimlen som denna kväll har han med sig ett knippe nya sånger från det purfärska albumet Vi går på gult.

Han har även med sig Gunnar Källström som ramlar över ackorden likt en drucken professor i kemi.”

Westlin Tonin/Avatar (Brötz,Konstepidemin)

Pelle Westlin- sax
Boel Mogensen -bas
Anton Jonsson-trummor
Gustav Davidsson-trb

Avatar
Sanskriti Shrestha-tablas, komposition
Andreas Widhagen-trummor, komposition
Henriette Eilertsen-flöjt
Hans Kjorstad-violin
Magnus Wikk-gitarr
Erlend Albertsen-bas

——————————————————————————————————————————————————————————————————-

Torsdag 22 mars

Southside Johnny & the Asbury Jukes (Pustervik Stora Klubben)

Arrangerande KB West skriver ”Det finns få band som utstrålar sådan energi och galenskap på scen som Southside Johnny & The Asbury Jukes gör. Gruppen startade sin karriär under mitten av 1970-talet och anses vara fanbärarna för ”the Jersey Shore sound”. Utöver att ha samarbetat nära med Steven Van Zandt, som producerade bandet till en början, och Bruce Springsteen, som har skrivit låtar till gruppen. Bandet ’r kända för att vara en otroligt kompetent liveakt med Stax-influerad rhythm & blues, kombinerat med Rolling Stones klassiskt smutsiga rock ’n’ roll.

1976 släpptes debutalbumet “I Don’t Want to Go Home”, följt av “This Time It’s for Real” (1977) och “Hearts of Stone” (1978). Förutom en diger albumkatalog där senaste albumsläppet “Soultime!” (2015) mottog goda recensioner, har bandet även hunnit med att skriva filmmusik, bl.a. till Karate Kid II (1986) och The Mighty Ducks (1992), samt uppträtt i ett antal tv-serier (The Sopranos, Billions). ”

 Jag såg gruppen på ett fullsatt Kåren i november 1984. Sedan dess har de spelat på Trädgårn i november 2003 och i april 2011.

SOUTHSIDE JOHNNY & THE ASBURY JUKES | Pustervik, 22 mars 2018

1. All I Needed Was You
2. Angel Eyes (Little Steven cover)
3. Can’t Find My Way Home
4. Forever (Little Steven cover)
5. Gin Soaked Boy (Tom Waits cover)
6. Love on the Wrong Side of Town
7. All I Can Do
8. Walk Away Renée (The Left Banke cover)
9. Cadillac Jack’s Number One Son (Kevin Gordon cover)
10. Ride the Night Away (Jimmy Barnes cover)
11. I Remember Last Night
12. Talk to Me / Burning Love / Talk to Me
13. Umbrella in My Drink
14. Mixed Up, Shook Up Girl
15. The Fever (Bruce Springsteen cover)
16. This Time It’s for Real
17. Better Days
18. I Don’t Want To Go Home

Extra:
19. Passion Street
20. Hearts of Stone (Bruce Springsteen cover)
21. Havin’ a Party (Sam Cooke cover)

Anvil (Sticky Fingers)

Arrangören skriver; ” Det legendariska kanadensiska hårdrocksbandet Anvil som är känt delvis för sin klassiska 80-tals hit ”Metal on metal” men också på senare år för den galna dokumentären ”The Story Of Anvil” från 2008.

Nästa år är det 40 år sedan Anvil bildades och turnén har därför fått namnet ”40 Years Of Pounding The Pavement Euro Tour” Det är alltså i många år som Steve ”Lips” Kudlow tillsammans med sin vapendragare Robb Reiner kämpat med sin heavy metal. De har upplevt både framgångar och motgångar.

Supportband är Neonfly

Linda May Han Oh (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Linda May Han Oh föddes i Malaysia som yngst av tre systrar. Familjen emigrerade sedan till Perth, Australien, där Linda växte upp. Hon började studera piano, gick sedan över till fagott, men det var när Linda hittade elbasen som hon visste att hon ville bli jazzmusiker. Vid studierna på ”Western Australia Academy of Performing Arts” började hon spela kontrabas och 4 år senare flyttade Linda till New York för att studera vid ”Manhattan School of Music”.

Sedan dess har karriären fullkomligt exploderat. Hon har jobbat med musiker såsom Joe Lovano, Steve Wilson, Vijay Iyer, Dave Douglas, Kenny Barron, Geri Allen, Fabian Almazan, Terri Lyne Carrington och coolast; hon är basisten i Pat Metheny´s nuvarande kvartett.

Pat Metheny själv har sagt till magasinet Jazz Times, om Linda:
”Hon har allt som jag söker i en annan musiker; suverän timing, ett stort men ändå dynamiskt sound, en fantastisk känsla för harmonik och en äkta kontakt till sitt instrument.”

Som kompositör är Linda otroligt produktiv med 4 kritikerrosade album i bagaget. Den senaste ”Walk Against Wind” släpptes förra året och albumet innehåller inte ett spår av plast och inte heller någon CD, för den delen. Allt är biologiskt nedbrytbart och inuti finns personliga koder för digital nedladdning. Albumet har sedan dess blivit hyllat med bland annat 4,5 i betyg i All About Jazz.

Linda May Han Oh – ak & el.b., Greg Ward – sx., Matthew Stevens – g. och Artur Hnatek – tr.

Maria Skanselid/Karl Heldal/Gunnar Källström (Musikens Hus)

Arrangören skriver; ”Maria Skanselid, sång, el-cello och gitarr. Hon har via diverse band och orkestrar gått åt visans håll med både gamla visklassiker och eget skrivet material.

Karl Heldal är en strålande stjärna på den norska vishimlen som denna kväll har han med sig ett knippe nya sånger från det purfärska albumet Vi går på gult.

Han har även med sig Gunnar Källström som ramlar över ackorden likt en drucken professor i kemi.”

Bäck Brothers Jazz tivoli (Holy Moly)

Anders Bäck sax, David Bäck piano/sån med häster

 ————————————————————————————————————————————————-

Fredag 23 mars

This Woman´s Work: A Tribute To Kate Bush (Konserthuset)              även 24 mars

Arrangören skriver; ” Kate Bush är en av rockmusikens viktigaste nu levande visionärer och artister. Med sin unika röst och starka personlighet har hon under en lång karriär skapat ständigt nya musikaliska världar sedan genombrottet med Wuthering Heights 1978.

Det 40-årsjubiléet firar nu Göteborgs Symfoniker med gästartisterna Jennie Abrahamson och Malin Dahlström (Niki & The Dove) uppbackade av Göteborgs Symfonikers Vokalensemble och ännu fler fantastiska musiker. En hyllningskonsert med kända låtar och poetiska guldkorn i ett helgjutet koncept av Martin Schaub, som också komponerat de specialskrivna orkesterarrangemangen. Dirigent: Christoffer Nobin.

Jonas Lundqvist (Pustervik)

Arrangören skriver; ” Jonas Lundqvist startade redan som 11-åring det som skulle bli ett av Sveriges mest inflytelserika men också skandalomsusade band – Bad Cash Quartet, där han spelade trummor och skrev låtar. Det var ett intensivt band med intensiva personligheter som än i dag i högsta grad är levande på den svenska musikscenen, bl. a. Martin Elisson och Adam Bolméus, idag i bandet Hästpojken.

Bad Cash Quartet splittrades 2004. Tre år senare släppte Jonas Lundqvist sitt första soloalbum – ADHD, då under namnet Jonas Game .
2012 kom Jonas första album under eget namn, med titeln ”Så e de me de” där han samarbetade med Studio’s Rasmus Hägg och påbörjade utvecklingen mot det vi hör idag. 2016 släpper Jonas albumet ”Vissa nätter” och det är nu som allmänheten på allvar får upp ögonen för den egensinniga anti-entertainern. Låtarna ”Vissa nätter” och ”Pengar på fickan” blev stora låtar som letade sig in i allmänhetens öron.

23 februari i år släpptes uppföljaren – Affärer. Vi möter Jonas som historieberättare som ger oss 9 st affärer, 9 st noveller om relationer. Albumet är producerat av Måns Lundberg och Petter Granberg.

Thymeshift/Amsler (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Thymeshift är ett tänkande, dynamiskt och innovativt band som rör sig i diverse gränsländer mellan rock/jazz/elektroniskt/akustiskt/improviserat. Sedan starten 2010 har de svenska musikerna Johan Björklund, Thomas Gunillasson och Thomas Backman mejslat fram ett alldeles eget uttyck.

På egen hand men även tillsammans med isländske gitarristen Hilmar Jensson har gruppen format en kraftfull, lyhörd enhet som kan ta vägen var som helst. Samarbetet med Jensson har bl.a resulterat i skivan ”Beyond Horizons” på Boogiepost Recordings.

Nu skapar trion ett nytt samarbete med den danska musikern Katrine Amsler som med keyboards, elektronik och egenbyggda instrument tar musiken i nya spännande riktningar. Komponerad, improviserad och ibland programmerad musik, gruppens musiker har bakgrunder i en mängd grupper från Sverige/Danmark så som Klabbes Bank, Television Pickup, Dynamic Flavours, Lindha Kallerdahl Gold, Shitney bland andra.

Katrine Amsler – keyboards, laptop mm., Johan Björklund – tr., Thomas Backman – sx., kl. och Thomas Gunillasson – git, lapt

Pink Milk (Oceanen)

Oceanen skriver; ”Fans av atmosfärisk rock, dark wave, shoegaze och postpunk har nog inte undgått den svenska duon Pink Milks framfart det senaste året. För varje singelsläpp har de befäst sitt filmiska 80-talsinspirerade ljudlandskap ytterligare, och skivan ”Purple” kan närmast beskrivas som ett ljudligt manifest – ett nyfiket experimenterande, utan att ge avkall på melodier och låtar. Pink mIlk är även nominerade i en av P3 guld kategorierna

Debutalbumet ”Purple” kom i oktober och hamnade efter en vecka på första plats på kritiker.se och är nu befäst där som månadens bästa. Gaffa gav skivan 6 av 6 stjärnor och kallade den ”en dånande uppvisning i alternativ rockmusik” och ”den bästa skivan som släppts på många år.” medan engelska The Indiependent skrev ”this small band has produced one of the most consistently great post-punk albums of the year”.

Petter (Stora Teatern)

Arrangören skriver; ”Under hösten 2017 har Petter bjudit på tre utsålda kvällar i Stockholm med #kulpåvägen som är en två timmar lång berättelse om hans händelserika liv. En närgången resa genom med- och motgångar såsom skoltidens tuffa år, om att gå sin egen väg, vidare in i musikens och låtskrivandets värld och så nedslag i Petters kreativa entreprenörsskap. Våren 2018 är det dags att ta #kulpåvägen på turné.

The Kokomo Kings (KoM Bar)

The Kokomo Kings är Martin Abrahamsson sång/ gitarr, Ronni Busack-Boysen gitarr, Magnus Lanshammar bas/ gitarr, Daniel Winerö trummor

Pink Milk (Oceanen)

Oceanen skriver; ”Fans av atmosfärisk rock, dark wave, shoegaze och postpunk har nog inte undgått den svenska duon Pink Milks framfart det senaste året. För varje singelsläpp har de befäst sitt filmiska 80-talsinspirerade ljudlandskap ytterligare, och skivan ”Purple” kan närmast beskrivas som ett ljudligt manifest – ett nyfiket experimenterande, utan att ge avkall på melodier och låtar. Pink mIlk är även nominerade i en av P3 guld kategorierna

Debutalbumet ”Purple” kom i oktober och hamnade efter en vecka på första plats på kritiker.se och är nu befäst där som månadens bästa. Gaffa gav skivan 6 av 6 stjärnor och kallade den ”en dånande uppvisning i alternativ rockmusik” och ”den bästa skivan som släppts på många år.” medan engelska The Indiependent skrev ”this small band has produced one of the most consistently great post-punk albums of the year”.

JIRM + Besvärjelsen + Tornet (Café Hängmattan)

Arrangören skriver; ”JIRM som tidigare under namnet Jeremy Irons & The Ratgang Malibus släpper den efterlängtade nya fullängdaren “ Surge Ex Monumentis” på Small Stone Records den 16e Mars! JIRM – på scen 23.30

I pressreleasen från skivbolaget så framgår det klart och tydligt att de anser att JIRM har hittat hem med den nya skivan vilket gör mig både överpeppad samt konfunderad. Personligen anser jag ju att JIRM hittade hem redan den dagen de startade bandet, men det råder ingen tvekan om att bolaget Small Stone Records samt Eskilstunasönerna är extremt nöjda med resultatet av ”Surge Ex Monumentis” och det gör mig otroligt nyfiken på det som komma skall!

Har du på något sätt missat JIRMs musik så pratar vi om rockmusik som spänner sig över decennier även om fokus ligger kring 60/70-rocken. Ömsom tungt, ömsom psykedeliskt. Lägg där til Karlos Apelmos underbara pipa och du har ett trollbindande koncept!”

Den världsberömda orkestern med det unika jazzsoundet presenterar en sanslös show i en kavalkad av hits, evergreens och överraskningar. Följ med i en glädjefylld show med högt tempo där inget är förutsägbart, men där alla svar ändå är givna – Swing Is The Thing!

Glenn Miller Orchestra Scandinavia (Kungsbacka Teater)

Under ledning av trombonisten Jan Slottenäs spelar med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A. Orkestern som utgår från Stockholm turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och inkluderar flera yngre musiker ur Sveriges jazzelit.
———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Lördag 24 mars

Johan Kreisberg Quartet (Unity Jazz, Kyrkogatan)

Arrangören skriver; ”Jonathan Kreisberg är en av New Yorks hippaste och mest anlitade gitarrister. Hans kombination av teknik, rytkmik och melodisinne gör honom till en stark egen röst på den internationella jazzhimlen.

Han har spelat med bl.a Dr. Lonnie Smith, Lee Konitz, Joe Locke, Stefano Dibatista, Ari Hoenig, Joel Frahm, Don Friedman, Greg Tardy, Donald Edwards, Jane Monheit, and Yosvany Terry. Han har också varit bandledare för olika grupper med bl.a Bill Stewart, Larry Grenadier, and Scott Wendholt.

Jonathan Kreisberg – Gitarr, Martin Bejerano – Piano, Matt Clohesy – Kontrabas och Colin Stranahan – Trummor

Mustasch /Hardcore Superstars (Lisebergshallen)

Arrangören skriver; ”Två legendariska sound, 18 album och över 70 miljoner streams banden emellan – nu åker de svenska rocklegenderna i Mustasch & Hardcore Superstar på gemensam vårturné med stopp i Lisebergshallen i Göteborg den 24 mars! Som om det var inte nog följer även Entombed A.D. med som support och Art Nation som opener!

Junior Natural (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Endast 22 år och Junior Natural med givet namn Teo Lindström är redan en veteran inom reggae och dancehall scenen. Fascinerad av hans stora röst har fans i Sverige och runt om Europa applåderat hans framträdanden tillsammans med Shaggy, Gentleman och Alborosie för att nämna några. Det ultimata testet tog Junior när han uppträdde på Jamaica, då tog Kingstons ökända och extremt krävande publik honom till sina hjärtan.

I Kingston introducerade hans lokala mentor Berty Grant honom för den legendariske demonproducenten Robbie Shakespeare från Sly & Robbie, som bla. har spelat med Peter Tosh. Robbie hade en audition “the old-school way” på parkeringsplatsen utanför Anchor Studio och gav Junior en chans, På två kvällar spelade Junior in 12 låtar med Robbie och band.

The Mersey Beatles (Stenhammarsalen)

Arrangören skriver; ”The White Album Jubile (part) + greatest hits. The Mersey Beatles är åter i Sverige efter utsålda turnéer i USA. Som Cavern Clubs husband passerade de i september 2010 Beatles egna rekord på 298 spelningar.

Sven B Good and the Blues Stompers (S/S Marieholm)

Sven Lorentzon, sång, gitarr, Thomas Drakenfors, gitarr, Conny Sävmo, bas och P-O Hässelbom, trummor

———————————————————————————————————————————-

Söndag 25 mars

Level 42 (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören KB West skriver; ” Level 42 nådde stor framgång under 80- och 90 talet med hits som ”Lessons in love”, ”Something about you” och ”Running in the family”. Bandet bildades 1979 av Mark King, Phil Gould, Boon Gould och Mike Lindup, och debuterade ett par år senare med det självbetitlade albumet. Gruppens tidigare år kännetecknas som ett jazz-funk band, men så småningom övergick det mer åt pop-rock.

1985 slog gruppen igenom med ”Something about you” som såldes i över fem miljoner över hela världen. Totalt har de gett ut 11 album. I slutet av 80-talet lämnade bröderna Gould gruppen och medlemmarna har fluktuerat sedan dess med Mark Kng som ledare , och idag är det sju medlemmar som för musiken uppåt framåt.

Uno Svenningsson (Konserthuset)

Arrangören skriver; ” Tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda’, med kända låtar som ”Vindarna” och ”Det som gör mig lycklig”. De höll ihop fram till 1993, då sångaren valde att satsa på sin solokarriär.

Debutalbumet ”Uno” kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann” (med Eva Dahlgren). Totalt har Uno släppt sju soloalbum och gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel ”Mamma” från 1999. Svenningsson har medverkat i Melodifestivalen två gånger. 2007 tävlade han tillsammans med Irma Schultz Keller med låten ”God morgon” och 2016 deltog han med låten ”Håll mitt hjärta hårt”, som han framförde tillsammans med Patrik Isaksson och Tommy Nilsson.

Under hösten 2017 medverkade Uno Svenningsson i TVs”Så mycket bättre”.  Nu genomför han sin första konserthusturné sedan 2005. I samband med turnén släpps även ett nytt album.

Lennie Norman – Gubbvarning live (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver; ”Gubbvarning Live är en Stand Up show som bygger vidare på böckerna med samma namn och som sålts i över 70.000 exemplar.  Publiken kan förvänta sig en personlig, vass och galet rolig föreställning där Lennie skärskådar tiden vi lever i och tar tempen på samtiden. Vi lovar – Lennie drar sig inte för att säga ett sanningens ord!

Argare, bittrare och mer förbannad än någonsin kommer Lennie Norman bjuda publiken in i en gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i. Lennie sågs senast i showen ”Lennie Skifs – Still Crazy” som gick för fullsatta hus på Restaurang Tyrol i Stockholm och i våras gjorde showen tillsammans med Robert Wells Standup – Sitdown succé runt om i Sverige.”

_———————————————————————————————————————————————————

Onsdag 28 mars

Eric Bibb – Tales From A Blues Brother (Stora Teatern)

Arrangören skriver; ”En sorglig, spännande och väldigt rolig föreställning med ett pärlband av ikoniska blueslåtar som bas. American Grammy Award nominee Eric Bibb är ett av den internationella bluesvärldens största namn idag. Hans turnéer runt om i världen tar aldrig riktigt slut och hyllningarna som en av världens främsta bluesgitarrister är ständigt återkommande. Trots att Eric albumdebuterade för över 40 år sedan släpper han årligen nya skivor som alla kandiderar till Årets Blues-album. Det har blivit fler än 35 skivor över femtio år som bluesman och Eric tänker inte sakta ner.

Eric Bibb har en unik historia som handlar lika mycket om musik som om att hitta en plats, mental eller fysisk, där hans ursprung och färg inte spelar någon roll. Och nu är han redo att berätta den historien. Eric Bibb – Tales From A Blues Brother tar sin början med ett foto på Erics far, Leon Bibb, inför marschen till Selma. Där står han sida vid sida med Harry Belafonte, Joan Baez och Dr Martin Luther King:

Berättelsen tar oss vidare genom de amerikanska rasmotsättningarna och Erics längtan bort. Inlåst i en skrubb i Paris finner han bluesen och i 70-talets Stockholm finner han en tolerant och färgblind värld. Men nu, 40 år senare, blåser vindar som han allt för väl känner igen.

 Ensam, omgiven av sina älskade gitarrer, kommer Eric inte lämna någon oberörd.

– Att lära känna Eric är att lära känna en oerhört viktig del av vår historia. Hans liv är oavbrutet fascinerande och att hjälpa honom berätta sin historia är bland det roligaste och viktigaste jag gjort, berättar föreställningens manusförfattare och regissör Ola Lindholm.

Göteborg Wind Orchestra – En kväll med Weill och Brecht  (Kronhuset)

Arrangören skriver; ”Några av Kurt Weills mest kända verk kom till under samarbetet med författaren Bertolt Brecht, som till exempel den samhällskritiska Tolvskillingsoperan (Die Drei-groschenoper). Detta verk är inte en opera i konventionell mening, utan kallades av upphovsmännen ”skådespel med musik”. I Tolvskillingsoperan blandar Kurt Weill många olika stilar, från de neobarocka tongångarna i ouvertyren till hans karakteristiska kabaré-, jazz- och tangoinspirerade musik.

Sopranen Andrea Höcht-Willén är känd för sin vokala flexibilitet, stilsäkerhet och starka scennärvaro. Hon var anställd vid operan i Rostock där hon sjöng mer än 50 opera-, operett- och musikalroller under en tioårsperiod. Under senare år har hon framför allt varit verksam som konsertsångerska och är en mycket omtyckt sångpedagog och hon har sedan 2008 undervisat på universitet i Regensburg.

Skådespelerskan Carina M Johansson är kvällens recitatör och med inlevelsefull dynamik sätter hon en alldeles egen personlig prägel på lyriken. ”

Joe and The Heavy Duo (Cafe´Hängmattan)

En dynamisk trio från Majorna som kombinerar blues med fusion, jazz och soul. Spelglädje och nerv står i centrum då bandet kliver upp på Hängmattans intima scen.

Joel Jungerstedt – Sång, Gitarr, Attila Bokor – Bas och David Lönn – Trummor

Georgia/Music From Scratch (Brötz, Konstepidemin)

Georgia Wartel Collins – bas
Karl Hjalmar Nyberg – sax
Andreas Winther – trummor

Music From Scratch
Harald Svensson – piano
Nina De Heney – kontrabas
Anna Lund – trummor

———————————————————————————————————————————————————————————————

Torsdag 29 mars

Skärtorsdagsblues (Musikens Hus)

Lollo Gardtman & Voodoers/Interstate 40 Rhythm Kings/Robert Lighthouse & The Mississippi Flatheads

Interstate 40 Rhythm Kings ca. 22.45 – ca. 24.00

Benny Olander: sång, munspel Björn Is-Björn Vilhjalmson: bas, sång Jan-Ola Mazetti: sax, sång Richard Carlsson: trummor, sång Patrik Fibban Friberg: Gitarr, sång

Lollo Gardtman & the Voodooers ca. 21.15 – ca. 22.15

Lollo Gardtman, sång Bo Carlsson, gitarr Matti Ollikainen, keyboard Bo Hansson, keyboard Lars Mellqvist, bas Roger Mörck, trummor

Robert Lighthouse and the Mississippi Flatheads ca. 20.30 – ca. 21.15 och ca. 22.15 – ca. 22.45

Robert Lighthouse-gitarr, sång Greger Kihlström, trummor Emil Grundström, bas

Cajsastina Åkerström /Jack Vreeswijk (Lorensbergsteatern)                    även 30 mars

Du och jag farsan – Odödliga svenska klassiker med två av Sveriges mest omtyckta vissångare

Arrangören skriver; ”Jack Vreeswijk och Cajsa-Stina Åkerströms segertåg genom Sverige fortsätter under våren 2018. Utsålda arenor och konserthus över hela landet och hyllade av både publik och media. Konserten är en hyllning till deras fäder Cornelis Vreeswijk och Fred Åkerström, två giganter inom svensk musikhistoria.

I konsertturnén ”Du & jag farsan” bjuder CajsaStina och Jack på en tillbakablick och fantastiska tolkningar av deras fäders oändliga och odödliga låtskatter. Publiken kan vänta sig en varm och stämningsfull kväll där flera av de mest kända och omtyckta låtarna framförs blandat med anekdoter och berättelser från deras innehållsrika liv. Självklart kommer det också bjudas på eget material och andra favoriter från då och nu.

Medverkande: Cajsa-Stina Åkerström, Jack Vreeswijk, Peter Kvint – gitarr, Jakob Ellerstedt – piano, Backa Hans Eriksson – bas och Love Tholin – gitarr

Danny Saucedo (The Theatre, Gothia Towers)

Spelas t.o.m 5 maj 23 föreställningar

Arrangören skriver; ”Efter Stockholmpremiären våren 2017 höjdes Danny Saucedo till skyarna av såväl press som publik för sin allra första dinnershow – NU. Succén var ett faktum. Efter en helt utsåld vår förlängdes showen och fortsätter hela hösten på Hamburger Börs. Därefter är det dags för Danny att inta Göteborg och The Theatre på Gothia Towers under våren 2018.

Med showen NU firar Danny 10 år som artist och står starkare än någonsin, med ständigt nya hitlåtar på listorna, som ”Dör för dig”, ”Såsom I Himlen” och ”Brinner i bröstet”. Danny levererar en show full av energi, musikalitet och dans i spektakulär inramning. Det blir intimt och nära, med mycket humor och självdistans.

Allt signerat regissör Fredrik ”Benke” Rydman och manusförfattare Martin Luuk. Med sig på scen har Danny en 10 man stor ensemble bestående av några av Sveriges absolut bästa dansare och musiker.

Alex Cameron with Roy Molloy on Horn (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; Alex Cameron dök upp som en antihjälte och indiecrooner mitt i en tid av  västvärldens fullständiga digitala dekadens med debutalbumet ”Jumping The Shark” och fängslande lofi-videon och singeln ”The Comeback”.  Med mäktiga melodier mellan Springsteens ballader, Eurythmics och Miami Vice sjöng Cameron om en brutalt ärlig vardag för förlorare, berättat både naket, isolerat och med glimten i ögat.

Årets succéalbum ”Forced Witness”  är en skamlöst underhållande parad av tragiskt missanpassade till grandiosa popmelodier, storslagna syntrytmer och Roy Molloys förföriska saxofonslingor.  Alex Cameron är en fullblodsentertainer vars karismatiska personlighet med djup insikt och trovärdighet bär fram de udda karaktärerna han beskriver, hur trasiga de än må vara.  Singelhitsen ”Candy May” och duetten ”Stranger’s Kiss” med Angel Olsen är ett lysande exempel och några av årets bästa låtar.

”Forced Witness” är passande nog inspelad i desillusionerade städerna Berlin, Los Angeles och Las Vegas  med sin ständige följeslagare  och egna ”big man” Roy Molloy  och Foxygen’s producentgeni Jonathan Rado.

Alex Camerons sånger kan vara mörka, men han vet att det finns möjligheter och hopp när man nått botten, människor är som mest levande, starka och öppna för förnyelse och färändring när deras drömmar krossats.  I en rikt detaljerad värld berättar albumet ”Forced Witness” om sin kaotiska samtid där Cameron erbjuder sin version av en verklighet som vi alla kan känna igen oss i.

På scen 22

—————————————————————————————————————————————————-

Fredag 30 mars

Steget (Stora Teatern)

Arrangören skriver; ”Det har gått sju år sedan debutskivan ”förändrar allting” kom ut. Steget har genomgått en livskris och vi har fått följa med på resan tillbaka. Andra skivan handlade om snedsteg, felsteg och förlust. Men framförallt om att göra upp. Med uppväxtåren, vänner som svikit, kärleken och med sig själv.

Nu har dom återigen gått in i studion för att skapa ett tredje album och de ackompanjeras av en tung produktion som förstärker det hudlösa och sårbara i att inte vara någon annan än precis den du är. Matildas röst och Nils piano bäddar in ångesten och gör den vacker.

I samband med Stegets spelning på Stora Teatern kommer de släppa nytt material.

Ronny Johansson- Manhattan (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Ronny Johansson tillhör toppskiktet av Sveriges jazzpianister. Han debuterade på en konsert med Eric Dolphy 1961 och kom till Göteborg 1972 för studier på Musikhögskolan. Efter avlagd examen arbetade Ronny där som pianolärare tills pensioneringen 2009.

På sjuttio-talet spelade han en del på Artdur, nuvarande Nefertiti, med bl.a. Warne Marsh och Red Rodney 1975. Därefter följde några år med Mount Everest (LP:n Jazz i Sverige -79). Han ledde en egen kvartett på åttio-talet, men från 1995 har det rört sig om trio-spel med Yasuhito Mori och Raymond Karlsson, bl.a. två turnéer i Japan och sex släppta CD. Totalt har det blivit tretton skivor i eget namn.

Manhattan är resultatet av ett skivprojekt för att fira fyllda 75! Det blev svängigt och avspänt i en session tillsammans med Rolf Jardemark, Matz Nilsson  och Michael Andersson, där Rolf var en ny bekantskap, medan Matz och Michael spelkompisar från åttio-talet. Vi får höra både egna låtar och en del standards av Konitz, Monk och Shorter. Alla i personliga arr, varav en del lätt funky  med plats för Rolfs synthgitarr, mästaren Matz Nilssons elbasspel och Michael Anderssons fantastiska congaspel.

Ronny Johansson – p, Rhodes., Matz Nilsson – b., Rolf Jardemark – g, synthg. och Michael Andersson ­– tr, perc.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Lördag 31 mars

Calixto Oviedo Cuban Jazz Train (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Trummisen och percussionisten Calixto Oviedo och hans Cuban Jazz Train är en kreativ grupp av musiker som gör ett mästerligt jobb med att tolka Latinamerikansk musik. På deras senaste platta ”Como Suena” visar de på en fantastiskt mix av latin- och jazzmusik i sina originalkompositioner.

Calixto Oviedo karriär spänner över hela 38 år. Han var trummis i bandet NG La Banda under deras glansdagar, då de släppte de flesta av sina mest populära skivor så som Santa Palabra, Échale Limón och El Trágico. Under 90-talet flyttade Calixto Oviedo till Sverige och har kommit att bli en av de viktigaste representanterna av latinjazz i Sverige idag. Med sig har han ett fantastiskt gäng musiker däribland sångerskan Lily Hernandez som imponerar med en Latin Grammy nominering i bagaget.

Lily Hernandez – s., Fredrik Kronkvist – sx., Abel Marcel – p., Eliel Lazo – congas, perc.,Yasser Pino – b. och Calixto Oviedo – tr.

Napalm Death (Sticky Fingers)

Med en fusion av crust punk och dödsmetall blev Napalm Death pionjärer inom det som kom att kallas grindcore. Med sitt vråldistade sound, extremt korta låtar och socialpolitiska texter har Napalm Death verkligen karvat sig en egen nisch.

Napalm Death is a grindcore/death metal band from Birmingham, England. The band was formed in the village of Meriden near Birmingham, England in 1981 by Nicholas Bullen and Miles Ratledge.

Although other groups had previously played fast and aggressive music, Napalm Death is credited with defining the Grindcore genre through its fusion of punk and metal musical structures, aggressive playing, fast tempos, and deep guttural vocals.

Support: Deth by Audio

Miriam Netti/Johan Leiojonhuvud (Unity jazz)

Italienska sångerskan Miriam Netti har ett sväng som man förknippar med det brassilianska bossa nova-arvet. En lätthet och ett driv i rösten som gör det omöjligt att sitta still. Hennes senaste album heter La Bossa och utforskar just latinjazzens underbara värld. Hon sjunger på sitt modersmål vilket ger allt en extra mysig dimension. de senaste åren har hon varit bosatt coh spelat i Berlin. Där träffade hon svenska gitarristen Johan Leijonhufvud som trakterar strängarna i bandet. Med sig har de tagit toppmusikerna Chris Montgomery och Leo Lindberg.
Det blir supersvängig kväll med latinjazz denna påskafton.

Miriam Netti – Vocals
Johan Leijonhufvud – Gitarr
Leo Lindberg – Orgel
Chris Montgomery – Trummor

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *