Konserter i Göteborg- andra halvan av juni 2018

Fredag 15 juni

The Handsome Family (Pustervik Stora Klubben) kl 19

Arr. Woody West skriver; ”The Handsome Family blev en världsuccé härom året när tv-serien och världsuccén True Detective valde duons sång ”Far From Any Road” som sitt ledmotiv och The Handsome Family fick miljontals lyssnare via tv-serien, Youtube och Spotify.

Från att ha varit en av altcountryns gömda skatter, där de udda, äkta paret Sparks underhöll sin trogna skara lyssnare genom att att roa och oroa med sina morbida och burleska historier om livets avigsidor likt ett countrymusikens svar på Familjen Addams.

Musiken är en mörkare, närmast gothisk form av traditionell country, amerikansk folkmusik och ekologiska mördarballader där Brett Sparks mörka röst berättar makan Rennies texter på ett sätt som liknar Johnny Cash historieberättande om ond bråd död.

Trots att parets musik är djupt rotad i Texas inledde de sin karriär i Chicago och de har genom åren arbetat med andra Chicago-baserade storheter som Andrew Bird och Jeff Tweedy (Wilco).

Deras liveframträdanden innehåller en högt tilltagen dos galghumor, skratt fastnar i halsen och ersätts av en klump, men när tårarna fylls i ögonen är det lika ofta av skratt som gråt.

De har länge varit ett av alt country och americana-genrens mest ansedda band och är älskade i pressen, plattan ”Through The Trees” har kallats ett av ”10 essential Americana records of all time” av Mojo, och Uncut kallade albumet ”In The Air” för ”One of the most important records of the 21st century”.

The Handsome Familys senaste skiva ”Unseen” hyllades unisont av världspressen, samtidigt som de idag är en duo som numera har en låtskatt som blivit välkänd världen över.”

Loma (Pustervik Stora Klubben)   kl 22

Arr. Klubb Instant skriver; ”Sub Pop-debutanterna i trion Loma är ett alldeles magiskt och mystiskt musikaliskt projekt fullt av motsägelser och subtil dramatik. Okonventionella rytmer, atmosfäriska melodier och udda instrumentering och arrangemang hålls samman av Emily Cross förtrollande röst.

Projektet startade efter att Shearwaters frontfigur Jonathan Meiberg förälskat sig i Cross Record musik (sångerskan Emily Cross och mulltiinstrumentalisten Dan Duszynski) då duon agerade support åt Shearwater och en vänskap och beundran för varandra växte fram.

Allt tog form ute i ett ensligt hus i Texas vildmarker utanför Austin, Meiburg har alltid fascinerats och inspirerats av naturen och samtidigt under en känslomässigt intensiv period då det gifta paret Cross och Duszynski’s förhållande tog slut under inspelningarna.

Albumet är anmärkningsvärt säreget och personligt, där du kan närmast kan höra ljudet av det lilla huset på prärien, naturen kring det och känslorna inuti det. Det fanns inga givna bandroller att förhålla sig till, istället en frihet från tidigare förväntningar.

Meiburg hade tidigare inte skrivit musik för någon annan att sjunga, samtidigt vågade Cross uttrycka sig på ett sätt som hon inte gjort med sina egna melodier tidigare och Duszynski fördjupade sig i trions ljudvärld, inspelningsteknik och mixning. Singlarna, den hisnande balladen  ”Black Willow” och den pulserande indiehiten ”Relay Runner” skvallrade om storverk, och när den självbetitlade debuten släpptes i februari.”

Hook Herrera Band (KoM musik & bar)

Jag och Hook i Åmål juli 2017

KoM skriver; ”Fantastiske blues- och munspelsmannen Hook Herrera från San Jose USA, tillbaks på KoMscenen tillsammans med några av stans främsta bluesmusikanter

Hook Herrera; voc, guitar and harmonica, Göran Svenningsson; guitars, Lars Mellqvist; bass och Henrik Pilquist; drums

Det Stora Monstret  (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Albumreleasparty för ”En drömd plats”. 2014 gav Det Stora Monstret, alias Jacob Johansson, ut sitt självbetitlade debutalbum – en skiva som Gaffa kallade ”årets svenska debut” och som hyllades unisont av kritikerkåren. Singeln ”Kolibrins vingar” gick direkt in på P3 och albumet blev nominerat till både Gaffapriset och Manifestgalan. Ett tydligt genombrott.

Den 25 maj var väntan äntligen över. På ”En drömd plats” följer vi Monstret i drabbning med den egna fegheten, genom olika bilder av förändring, i försök till verklighetsflykt, på gravöl, mitt in i förälskelserus och besatthet. Här kommer ett både poetiskt och politiskt album.

På kvällens albumreleasefest gästas bland annat av Örjan Högberg och Mattias Helldén från Fläskkvartetten / Fleshquartet!

Jacob Johansson – s., Christoffer Cantillo – tr., Karl Vento – git, synth, pi.,Knut Källgren – b, synth, Örjan Högberg – viola och Mattias Helldén – cello

Pussy Riot, support Linn Koch-Emmery (Liseberg Stora scen)

Liseberg skriver; ”Pussy Riot, det ryska konstkollektivet tillika punkbandet startat av Nadya Tolokonnikova, har etablerat sig som ett av världens mest omtalade konstkollektiv. Flertalet gånger har de genom politiska aktioner belyst brott mot mänskliga rättigheter, bland annat i hemlandet Ryssland.

Pussy Riot (RU) kl 21.00

Senast aktuella med den Donald Trump-kritiska Ep:n xxx (2016) och singeln Police State (2017) kommer Nadya och Pussy Riot nu till Sverige – för första gången med ett exklusivt musikperformance på Liseberg 15 juni.

I grunden är Nadya och de andra medlemmarna i Pussy Riot konceptuella konstnärer och punkbandet startades mer som en del av ett koncept än ett faktiskt band. Men sedan aktionen i Moskva har musik visat sig vara en uttrycksform som passar konstkollektivet.

Under 2016 släppte Pussy Riot tre musikvideos som alla porträtterade framtiden med Trump som USA:s president: Straight Outta Vagina, Organs och Make America Great Again. De släpptes som en del av EP:n xxx. I fjol släpptes ytterligare en singel och musikvideo – Police State.

Nadya och Pussy Riot har aldrig tidigare uppträtt i Sverige, men gör nu ett exklusivt musikperformance på Stora Scenen på Liseberg.

Linn Koch-Emmery kl 19.00

Linn Koch-Emmery klev in i rampljuset 2016 när hon släppte debutsingeln Come
Back. Låten fick snabbt uppmärksamhet på bloggar världen över och den brittiska
tidningen DIY Magazine nämnde henne som ett stort framtidshopp.

Musiken har beskrivits som både högtalarsprängande och euforisk. Under hösten 2017 släpptes Linn debut EPn Boys och med den har hon fortsatt demonstrera sin förmåga att skriva gitarrbaserad indiemusik fylld av skarpa och catchiga melodier. I samband med släppet av sin EP åkte Koch-Emmery på sin första europaturné som support för bandet Johnossi.

Olle Wullt Trio (Unity Jazz )

Unity skriver; ”I spetsen av detta goa gäng finner vi gitarrhjälten Olle Wullt som hörts och synts precis överallt på sistone. Efter en termin i Amsterdam kom han hem ännu mer inspirerad än innan och nu finns det ingen hejd på denna strängböjare! Vill ni höra framtidens gitarrstjärna? Kom till Unity.

Olle Wullt – Gitarr, Albin Lindgård – Bas och Adam Ross – Trummor

—————————————————————————————————

Lördag 16 juni

GospelbeacH (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören Woody West skriver ”Kaliforniasupergruppen GospelbeacH kom till när Brent Rademaker (Beachwood Sparks, the Tyde, Further) tillsammans med vänner som Jason Soda, Neal Casal, Tom Sanford och Kip Boardman bestämde sig för att sätta ihop ett band som hyllar deras kärlek till Californien och dess hippiecowboys mellan ’67-’76.

Deras debutalbum ”Pacific Surf Line” (2015) är en modern Californiaklassiker som tuffar fram likt ett lätt vinglande, psychedeliskt ånglok på ett ringelrangligt järnvägsspår längs den soldränkta västkusten.

Med sina kollegor i Beachwood Sparks skapade Brent Rademaker skimrande magisk countryindiepop i Gram Parsons, The Byrds, Chris Hillman och Flying Burrito Brothers anda och som släppt tre album via inflytelserika Sub Pop.

När GospelbeacH sommaren 2017 släppte albumet ”Another Summer of Love” var det en enda lång hyllning till Los Angeles skimrande solnedgångar, äkta kärlek, magiska sommarnätter och det kosmiska Kalifornien.

Plattan innehåller flera gästinhopp från likasinnade neo-hippie-cowboys & cowgals och vänner från L.A.-vänner till bandet som Miranda Lee Richards, Pearl Charles, Mapache och medlemmar från bland annat Chris Robinson Brotherhood, Wilco och Eels och det räknas som ett av de främsta som kom under 2017.

Förband är göteborgsbandet Magna Mater.
Woody West skriver; ”Att skapa något som känns tidlöst och oberoende i ett tidevarv av digital revolution och ständig förändring kräver något unikt.

Magna Mater flyttar tid och rum. Musiken ekar lika mycket av stilla havet, Big sur och Laurel Canyon som svenska västkusten, Brännö och Änggårdsbergen som av namn som Gregg Allman och Gene Clark som av Pugh Rogefeldt och Nynningen.

Lisa Lystam Family Band (Nefertiti)

Lisa Lystam Family Band 28 april-2018 i Kungsbacka

Nefertiti skriver; ”De har stigit som en raket sedan debuten för en handfull år sedan. Ett tungt och tajt band som imponerat stort både i Sverige och utanför dess gränser.

LLFB fann bluesen och gjorde den till sin egen. Och har prisats utav såväl publik som kritiker för förmågan att tänja på dess gränser. De gjuter nytt liv i den, men med den rootsiga kärnan ständigt närvarande.

Lisas röst har kraft och driv, men även en känslighet som ger en musik full av reliefer. Och med sig har hon fyra fantastiska herrar som lyhört lyfter fram skapelsen, som till största delen består av egna alster av hög kvalitet.

Lisa Lystam – s, mnspl., Fredrik ”Skanky Fred” Karlsson – g., Matte Gustavsson – g. Johan Sund – b. och Patrik Thelin – tr.

Star Night Festival – Konferencier: Eva Eastwood (Liseberg Taubescen)

Liseberg skriver; ”Kvällen bjuder på en musikalisk och visuell tidsresa där 1950-talets bästa country och rockabilly-låtar spelas av Lil’ Camille And The Rattletones, T.B And His Rhythm Trio och Jack Baymoore And The Bandits. Konferencier: Eva Eastwood.

Eva Eastwood

Star Night Festival är en musikalisk och visuell tidsresa där artisterna framför ett urval av 1950-talets bästa country- och rockabillylåtar på tidstrogna instrument och med tidstypisk teknisk utrustning. Under kvällen återskapas en musikföreställning som den kunde låta (och se ut) någon gång under 1950-talet.

Lil’ Camille And The Rattletones

Sedan starten för tio år sedan har bandet uppträtt på många scener runtom i landet och även internationellt. Lil’ Camille And The Rattletones är kända för sina tidstrogna och stilsäkra tolkningar av 50-talsmusik i genrer som rockabilly och rock’n’roll.

T.B And His Rhythm Trio

Rockabillytrio med akustiskt sound. T.B And His Rhythm Trio är starkt influerad av artister som: Elvis Presley, Johnny Burnette, Carl Perkins och Buddy Holly.

Jack Baymoore And The Bandits

Bandet har spelat hela sex gånger som ett av huvudnumren på världens största Rockabillyweekend i Las Vegas, Viva Las Vegas och har spelat som huvudakt på ett flertal av de största Rockabillyfestivalerna i Europa genom åren.

The Foster Jenkyns (KoM musik & bar)

KoM skriver; ”Nu är det dags för gubbrockens eviga förvaltare att återigen besöka KoM Bar. Räkna i vanlig ordning med en helkväll bestående av sydstatssväng och tunggung. Den magiske Magnus Stålhandske svänger med oss även denna gång. Be there!

Örjan Hultén Trio (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Örjan Hultén Trio har precis släppt en ny liveskiva och är ute på turné. En topptrio som hyllas av press och publik för sitt intuitiva samspel. Känd för samarbeten med musiker och konstnärer från olika kulturer och prisbelönt.

Majornas 3dje Rote med Gunnar Källström (Brännö värdshus)

Brännö Värdshus – Brännö – Göteborgs skärgård Lördag 16 juni 2018 kl 19.30. Pågår till c a 22.30

—————————————————————–

Söndag 17 juni

Jason Isbell And The 400 Unit/Lindi Ortega (Pustervik Stora Klubben)

Jason Isbell Pustervik 17/6-18
Lindi Ortega 17/6-18 Pustervik

Arrangören skriver; ”Jason Isbell fick sitt stora genombrottet med sparsmakade mästerverket ”Southeastern” som släpptes 2013. Ett album som med hjälp neo-outlaw-countryscenens mästerproducent Dave Cobb och en nyfunnen nykterhet tar tag i gamla demoner och jakten på återupprättelse efter ett redan hårt liv som turnerande. Kritikerhyllade ”Southeastern” gav Isbell utmärkelserna årets artist, årets låt och årets album vid American Music Awards.

Samarbetet fortsatte på uppföljaren ”Something More Than Free”, vilken blev en enorm succé och gjorde Jason Isbell till en av vår tids största americana-artister. Plattan gick rakt in som nummer 1 på Billboards listor över rock, folk och country och kröntes med en Grammy för Best Americana Album 2015.

I somras kom nya ”The Nashville Sound” inspelad i legendariska RCA Studio A i Nashville, återigen med genialiske Dave Cobb i producentrollen och för första gången sedan albumet ”Here We Rest från 2011 är det undertecknat som Jason Isbell and the 400 Unit.

Bandet består, precis som på ‘Something More Than Free’, av Derry deBorja (keyboards), Chad Gamble(trummor), Jimbo Hart (bas) och Sadler Vaden (gitarr).

Genom åren har Isbell blivit en kär Sverigevän med utsålda succéspelningar och konserter på Berns, Pustervik och Münchenbryggeriet samt framgångsrika festivalframträdanden på Rootsy Rolling Revue och Way Out West, så det är med stor glädje vi ser fram mot nytt besök redan i juni 2018.”

Förband; Lindi Ortega som nu flyttat tillbaka till Kanada efter ett antal år nere i Texas. Senast Lindi var här var 2016 då hon tyvärr var väldigt förkyld men gjorde en tapper insats trots detta.

———————————————————————————-

Tisdag 19 juni

Olle Jönsson med stråkkvartett (Liseberg Taubescenen)

Liseberg skriver; ”I en exklusiv konsert på Taubescenen bjuder han på bandets största hits i helt ny version, med stråkar, cello och flygel. Avskalat, akustiskt och intimt. Dessutom musikaliska överraskningar du aldrig hört förut med honom.

Kvällen leds av radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som gjort både biografi och flera tv-program om Nordens största dansband Lasse Stefanz.

———————————————————————————————

Onsdag 20 juni

Santana – Divination Tour 2018 (Trädgårdsföreningen)

Arrangören skriver; ” Carlos Santanas passionerade och själfullt levererade gitarrspel gör honom till en av världens mest kända musikaliska signaturer. I över fem årtionden, från den tidiga och banbrytande afro/latin/blues/rock-perioden, till att bli en visionär som överskrider genrer, kulturer och geografiska platser.

Långt innan världsmusik var ett begrepp var Santana före sin tid och med sitt engagemang som social aktivist ses han idag som en världsmedborgare och global musikikon.

Mexikan-amerikanen blev känd i slutet av 60-talet för sin salsainfluerade jazz-fusion. Under namnet Santana skördade han stora framgångar och spelade bland annat på den första Woodstockfestivalen. Under 50 år har han under bandnamnet Santana släppt ungefär lika många plattor och sålt över 100 miljoner album. 1998 blev Santana invald i Rock And Roll Hall Of Fame.

1999 kom albumet ”Supernatural” som bland annat innehöll megahitsen ”Smooth” och ”Maria Maria”. Albumet, som blev en enorm publikframgång, belönades med hela 9 amerikanska Grammys. Tidigare i år kom plattan “Power of Peace”, där han tillsammans med hustrun Cindy Blackman Santana och The Isley Brothers celebrerar det tidlösa soundet av funk, soul, blues, rock, jazz och pop.

MC 50/The Nomads (Liseberg Stora scenen)

MC50 Liseberg stora scen 20 juni-18

Liseberg skriver; ”Ledda av Wayne Kramer ger sig bandet MC50 ut på turné för att fira 50-årsjubileumet av det kultförklarade bandet MC5:s debutalbum Kick Out the Jams. Med sig har Kramer en imponerande grupp musiker från andra stora amerikanska punk- och rockband. Turnén är en hyllning till albumet och 60-talets upproriska livekonserter.

MC50 (US), kl 21

Wayne Kramer, frontmannen av det Detroitbaserade punk och hårdrocksbandet MC5, och supergruppen MC50 ger sig i sommar ut på 50-årsjubileumsturnén Kick Out the Jams.

Kramer, som enda originalmedlem från MC5, tar med sig ett gäng imponerande musiker: gitarristen Kim Thayil från bandet Soundgarden, trummisen Brendan Canty från Fugazi, bassisten Dug Pinnick, från King’s X och frontmannen Marcus Durant från Zen Guerrilla. Kramer firar 50-årsjubileumet för det uppviglande debutalbumet Kick Out the Jams som släpptes av MC5 1968.

Albumet Kick Out the Jams är en liveinspelning av den konsert som introducerade en röst av motkultur och anti-etablissemang under sent 60-tal. Det skulle komma att ha ett ojämförbart inflytande på metal, punk, stoner rock och nästan alla andra former av högljudd, gränslös och långhårig musik som följt efter. Inspelningen släpptes bara månader efter bandets omtalade uppträdande på Demokraternas nationella partikonvent i Chicago 1968 – en central händelse i modern amerikansk politik.

Turnén i hemlandet USA startar i september, men först besöker gruppen en rad europeiska scener under sommaren. På turnén kommer MC50 spela albumet Kick Out the Jams följt av ytterligare MC5-material, som kommer att skifta från kväll till kväll.

– Mitt mål är att publiken lämnar konserten fylld av den positiva och förenande kraft som rockmusiken ger, säger Wayne Kramer, originalmedlem av MC5 och initiativtagare till turnén.

MC50 gör ett enda stopp i Sverige – på Liseberg, Stora Scenen.

Support: The Nomads kl 19

Innan MC50 värms publiken upp av svenska bandet The Nomads från Solna. Sedan genombrottet under 80-talet har garagepunkbandet The Nomads varit tongivande inom genren både i Sverige och internationellt och banat väg för band som The Hives och Sator.

The Hellacopters (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”The Hellacopters är en av landets tyngsta rockexporter, och utan dem hade den svenska rockmusiken varit fan så mycket tråkigare.

Med plattor som ”High Visibility”, ”By the Grace of God” och ”Rock & Roll is Dead” har kvintetten visat varför de är en vår tids mest inflytelserika akter.

År 2008 drog sig temporärt tillbaka med väl uträttat förvärv, bara för att 2016 återvända med full kraft. 2017 rekryterades basisten Sami Yaffa från det legendariska bandet Hanoi Rocks, och på de efterföljande spelningarna var det tydligt att The Hellacopters var tillbaka med besked.

Parkway Drive (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Senaste albumet ”Ire” blev en enorm succé med låtar som ”Vice Grip”, ”Crushed” och ”Bottom Feeder” – som befäste australiensiska Parkway Drives plats som ett av metalcorevärldens absolut hetaste namn just nu. Sommaren 2018 återvänder de till Sverige för efterlängtad konsert på Pustervik i Göteborg!

Förra gången bandet var i Sverige var det en enorm succé och bandet spelade för fulla hus på sin Europaturné. Parkway Drives popularitet växer och lokalerna bandet spelar i hänger knappt med i utvecklingen.

Två förband

Thy Art is Murder
Australiensiska deathcorebandet Thy Art is Murder grundades i Sydney 2006 och har släppt fyra album. Senaste plattan ”Dear Desolation” från 2017 såg en bejublad återkomst av sångaren CJ McMahon till gruppen. Med inspiration från band som Decapitated, Meshuggah och Behemoth, blir det garanterat röj när de intar scenen.

Knocked Loose
Amerikanska Knocked Loose har äran att öppna kvällen och detta hardcoreband kommer sätta ribban direkt. Bandet, som grundades 2013, är kända för att starta rejäla moshpits, något som visades under varje datum på 2017 års Vans Warped Tour.

——————————————————————————————–

Torsdag 21 juni

Makthaverskan (Liseberg Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Från skumma föreningslokaler i Göteborg till internationella scener. Nu gör Makthaverskan sin första spelning på Liseberg. Dödspop, drömpunk eller indierock.

Makthaverskan har beskrivits som ”det nya Broder Daniel” och i höstas släppte de sitt tredje album. Göteborgsbandet som består av Maja Milner, Irma Krook, Hugo Randulv, Andreas ”Palle” Wettmark åkte efter förra albumsläppet på två stora USA-turnéer.

De har stått på några av Sveriges största klubb- och festivalscener, däribland Way Out West och Storsjöyran och i oktober 2017 släppte de sitt tredje album III.

The Generations (KoM musik & bar)

KoM skriver; ”Här bjuds en superskön blandning av soul, rock, blues och lite jazz med ett gäng mycket kompetenta musiker.

——————————————————————————————-

Tisdag 26 juni

Loreen (Liseberg Taubescenen)

Liseberg skriver; ”2012 slog Loreen igenom med Euphoria. En självklar vinnarlåt i Eurovision Song Contest. I sommar ger hon en avskalad spelning på Taubescene

Med senaste albumet Ride tar Loreens musik en ny vändning och hon presenterar en mer personlig och ärlig del av sitt artisteri.

Euphoria som blev en världs-hit 2012 var på allas läppar och nådde högst upp på topplistor i 21 länder. Sedan genomslaget har Loreen turnerat Europa runt – samtidigt som hon mellanlandat ett par gånger i studion.

——————————————————————————————

Onsdag 27 juni

James Intveld & the Honky Tonk Palominos (Pustervik matsalen)

Woody West skriver; ”James Intveld är en unik rockabillykaraktär och sann honkytonkhjälte från Los Angeles som under 80-talet var en del av samma cowpunk-scen som Dwight Yoakam, X, Rosie Flores och The Blasters (Intveld har ingått i bandet till och från genom åren).

Uppväxt på Hank Williams, Lefty Fritzell och Elvis ingick Intveld i husbandet på legendariska Palomino Club i San Fernando Valley redan efter high school och hans musikhar ett äkta Bakersfield sound i samma tradition som Buck Owens och Merle Haggard.

James Intveld speciella personlighet och multibegåvning har gjort att han genom åren spelat bas med Dwight Yoakam, gitarr med The Blasters, skrivit Rosie Flores hiten ”Cryin Over You” och han spelar själv alla instrument på sin debutplatta.

Det är även Invelds röst bakom Johnny Depp’s karaktär i John Waters 50-talsinspirerade kultfilmklassiker ”Cry Baby” och Inveld har även synts som skådespelare i Sean Penn’s hyllade regidebut ”Indian Runner” och bredvid Billy Bob Thornton i filmen ”Chrystal”.

I Sverige har James Inveld ett starkt följe i retro- och country- och rockabillykretsar, främst genom succén med soundtracket till filmen Cry Baby men också för hans suveränt starka liveframträdanden.”

Bandet består av på lead guitar – Bob Gothar, bas – Martin Ludovicus, trummor – Ditsch Yves.

The Offspring/No Fun At All (Liseberg Stora scenen)

The Offspring

Liseberg skriver; ”Det amerikanska punkbandet The Offspring (US) kommer till Liseberg den 27 juni. Den punkrockande kvartetten och MTV-fenomenet blåste liv i punken på 90-talet och 1999 besökte de Stora Scenen. I sommar är de tillbaka. Support: No Fun At All

The Offspring (US): kl 21

The Offspring, som startades 1983, slog igenom stort 1994 med Smash: bandets tredje album. De tog punken tillbaka till de breda massorna och låtar som Self-Esteem och Gotta get away blev stora hits på MTV och topplistorna.

The Offsprings platta Americana blev bandets mest framgångsrika platta, med kända singlar som Pretty fly for a white guy och Your’re gonna go far, kid. Hits som ingen med tv-kanalen MTV under 90- och 00-talet kan ha missat. Det blir en minst sagt nostalgisk konsert för många framför Stora Scenen.

Bandet består av frontsångaren Dexter Holland, basisten Greg K., gitarristen Noodles och trummisen Pete Parada. De har flera gånger tidigare spelat i Sverige.

Support: No Fun Att All kl 19

Innan The Offspring går upp på Stora Scenen igen får de support av det svenska bandet No Fun At All. Sedan starten 1991 etablerade NFAA sig som ett av Sveriges största skatepunkband, med älskade album som No straight angles och Out of bounds.

1994 öppnade de för The Offspring i Göteborg och nu är det dags igen! Lagom till konserten i juni släpper de dessutom nytt album.”

———————————————————————————————————————————————–

Torsdag 28 juni

Michael Monroe (Liseberg, Taubescenen)

Sami Yaffa och Michael Monroe Taubescenen 28 juni-18

Liseberg skriver: ”Finska Michael Monroe slog igenom på 1980 som frontfiguren i rockbandet Hanoi Rocks. Bandet hade stort inflytande på 80-talets rockscen och var några av de första i musikvärlden att anta glamrock-utseendet med tungt smink, sprayat hår och flashiga kläder.

Men till skillnad från andra glamrockslegender som Stooges, Alice Cooper, och Dead Boys har Hanoi Rocks inte sina rötter Heavy Metal-musiken utan snarare i punken och garagerocken.

Som soloartist har Monroe släppt åtta album och medverkat på ett flertal andra skivor, däribland Guns N Roses Use Your Illusion. Han är en mångsidig musiker som förutom att sjunga spelar gitarr, bas, piano, saxofon och munharmonika

———————————————————————————————

Göteborg Blues Festival (Villa Belparc, Slottsskogen)

17.45 – 18.15 RITA ENGEDALEN TRIO (NO) Rita Engedalen, Dan Magnusson trummor plus norsk gitarrist

18.30 – 19.15 MARINO VALLE BAND Marino Valle sång/ munspel, Henrik ’Pilen’ Pilquist gitarr, Matti Ollikainen piano/ orgel, Mikael Fahleryd bas, TBAtrummor

19.30 – 20.00 RITA ENGEDALEN TRIO (NO)

20.15 – 21.15 THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO (DK) Thorbjørn Risager sång/ gitarr, Emil Balsgaard piano/ orgel, Peter Skjerning gitarr/ kör, Kasper Wagner tenorsax, Hans Nybo saxofon/ kör, Peter Kehl trumpet/ kör, Søren Bøjgaard bas, Martin Seidelin trummor/ kör

21.30 – 22.15 DET HYGGELIGE BLUESBAND (DK) Jesper Bjarnesen sång/ gitarr, Jais Eriksen bas, Oscar Eriksen trummor

22.30 – 23.45 BONITA & THE BLUES SHACKS (DE) Bonita Niessen sång, Michael Arlt munspel/ sång, Andreas Arlt gitarr, Fabian Fritz piano/ orgel, Henning Hauerken bas, Andre Werkmeister trummor

Slowgold/Melissa Horn (Liseberg Stora Scenen)

Slowgold kl 19.00

Kvällen inleds av Slowgold, som är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”.

Slowgold har hyllats av både svensk och internationell press och gjort samarbeten med artister som Lars Winnerbäck och Freddie Wadling. I vår släpptes Slowgold sitt femte album, som fått titeln Mörker.

Melissa Horn kl 21.00

2018 är det 10 år sedan Melissa Horn debuterade med albumet Långa nätter. Sedan dess har hon med sitt intima och djupt personliga låtskrivande byggt upp en stor och hängiven publik. Idag är hon en av Skandinaviens största artister och spelar ofta för utsålda hus.

På soloturnén 2017 fyllde hon Cirkus i Stockholm tre gånger om. Till sommaren ger Melissa sig åter igen ut på vägarna, den här gången tillsammans med ett band.

Nationalteaterns Rockorkester/Steget (Trädgårdsföreningen)

Efter två utsålda turnéer 2014 var succéorkestern ganska nöjd med turnerandet och drog sig tillbaka Men, fyra år av fansens massiva efterfrågan om comeback, och inte minst 40-årsjubileet detta år, har gjort dem redo, mer laddade än någonsin.

Ulf Dageby, sång & gitarr | Stefan Missios och Matilda Sjöström, sång ,Håkan Svensson, gitarr, Ulf Vinyl Stenberg, keyboard, Kalle Gustafsson Jerneholm, bas och Håkan Nyberg, trummor .

Monochromatics + William Soovik Grand Finale (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Denna afton får ni uppleva något så spektakulärt som två band som bägge leds av trumslagare från Göteborg!

Monochromatics gör elektroakustisk hypnosjazzrockimpro. Med utgångspunkt i komplex rytmik, vackra klanger och ständigt sökande efter nya vägar tar sig trion

Björklund/Lönnmyr/Augustsson är några av Göteborgs ledande improvisationsmusiker och har alla långa meritlistor från diverse olika genrer och samarbeten men här möts de för att skapa en helt ny sorts musik.

Johan Björklund – tr., John Lönnmyr – keyb. och Anders Augustsson – git.

William Soovik Grand Finale

Sedan 2012 har den göteborgske trumslagaren och bandledaren William Soovik, under lediga stunder, filat på sitt Grand Finale. I motsats till vad namnet antyder är detta projektet inte på något sätt ett avslut. Snarare en start då William denna kväll släpper sin första skiva i eget namn.

Influerad av allt ifrån 70-talets hårdrock, nutida konstmusik och 50-tals storbandsjazz skapar gruppen musik som är lika mångfacetterad som den är underhållande.

Med sig på scen denna kväll har William några av sina finaste vänner. De råkar också vara några av de bästa musiker han vet. Samtliga medverkande har gjort massor med imponerade saker, fått priser och stipendier och gjort fantastiska skivor som fått fina recensioner.
William Soovik – tr. och komposition, Malin Wättring – sx., Signe Dahlgreen – sx. Viktor Reuter – b. och Joel Fabiansson – git.

Parker Redmond/Erika Jonsson (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Parker Redmond (US) med briljant debutEP i bagaget sammanstrålar i Götetmed Erika Jonsson (Värmland, SWE) somkan briljera med 8 miljoner streams på Spotify och ett” nytt sound”!!”

Festival del Mar  (Dockyard Hotel, Nya Varvet)  även 30 juni

Hästpojken
Hanna Järver
Junior Brielle
Vita Bergen
PINK MILK
KLASS II
Italo Bitches
Amerykhan
Philip Fritz Officiella
Bror Gunnar Jansson
Glenn Udéhn

The Cadillac Band (Hasses Loge, Frillesås)

Rock,n roll med The Cadillac band  i vilka ingår Janne Lucas, Ove Pilebo, Elvis Presleys basist legenden Jerry Scheff mfl.

—————————————————————————————————————————————

Lördag 30 juni

Göteborg Blues Party (Villa Belparc, Slottsskogen)

Nine Below Zero

16.45 – 17.30 AUNT NANCY Thomas Rundström gitarr/ sång, Johan Jansson trummor, John Lönnmyr orgel

17.45 – 18.45 LOLLO GARDTMAN med MR BO & THE VOODOOERS Lollo Gardtman sång, Bo ’Mr BoCarlsson gitarr/ sång, Bo Hansson Hammondorgel,Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor

19.00 – 19.45 JULIA& THE BASEMENT TAPES Julia-Lotta Tinglöf, Johan Borgh, Samuel Söderberg, Richard Hamilton, Johannes Sidenqvist

20.00 – 21.15 TRAVELLIN BROTHERS (ES) Jon Careaga sång, Aitor Cañibano gitarr, Ander Unzaga piano/ Hammond B-3, Eneko Cañibano bas, Isi Redondo trummor/ washboard, Alain Sancho saxofon

21.30 – 22.15 SKY HIGH Clas Yngström sång/ gitarr, Arne ”Mr Dynamite” Blomqvist bas, Marcus Källström trummor

22.30 – 23.45 NINE BELOW ZERO (UK) Dennis Greaves sång/ gitarr, Mark Feltham munspel/ sång, Ben Willis bas, Mickey Burkey trummor

Festival del Mar (Dockyard Hotel, Nya Varvet)

Trummor & Orgel
Ruby Empress
wy
Riga Tiger
Mathilda Brink
The New Children
Orkan
Magna Mater
Maple & Rye

Adolphson-Falk (Liseberg Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Adolphson och Falk slog igenom på 80-talet när de medverkade i radioprogrammen Metropol och Eldorado. Deras låtar har kallats för Sveriges första och största synthits, och visst minns man låtar som Mer jul och Blinkar Blå?

2018 firar Adolphson och Falk 50 år som grupp. Detta firas med både ett nytt album och en turné med en unikt sammansatt livekonsert. Under kvällen kommer gamla hits varvas med nya jubileumssånger och spännande nedslag i Adolphson och Falks-historien med ett sound om återspeglar varje tidsepok. Med sig på scen har de Hans Loelv på keyboards och Magnus Marcks på bas.”

Sam Vesterberg Juni Extravaganza (KoM Musik & bar)

KoM skriver; ”Storytellern Sam intar majestätiskt scenen med finfint komp o en hel del överraskningar!!

Jonah Nilsson (Dirty Loops) (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Jonah Nilssons liv förändrades över en natt efter att han och ett par goda vänner la upp sina egna covers av stora pophits, som Lady Gagas ”Just Dance” och Justin Biebers ”Baby”, på Youtube. Det unika funk-pop soundet spred sig som en löpeld i musikvärlden, gav dem miljontals visningar och många andra världsstjärnor hyllade dem.
En av dem var den Grammy Award vinnande producenten David Foster. David tog dem under sina vingar och signade trion, som heter Dirty Loops, till ett första skivkontrakt på Verve Records. Så gick Jonah från att sjunga i sin väns källare till att bli en turnerande, internationell världsstjärna.

Jonah har nu några världsturnéer i bagaget och har fått en betydande fanbase av  andra musiker, såsom Maroon 5 sångaren Adam Levine, Brian McKnight, Darkchild, Dallas Austin, Stevie Wonder och Quincy Jones, som nyligen signade Jonah till sitt bolag.

Under 2018 släpper Jonah sitt debutsoloalbum. På frågan om hur hans musik kommer att skilja sig från Dirty Loops, säger han att musiken kommer att fortsätta att ha flirtiga och fräcka ljud, samma som trion var erkända för, men med mer R&B och popelement.”

Mats Westling (Kronhusgården)  kl 16-20

Arrangören skriver; ”Mats Westling slog igenom med låten “Perfekt” 2008, hämtad från skivan ”Café Jacob”. Låten blev snabbt en av bl. a Riksradions mest önskade och spelade, låg dessutom högt på Försäljnings topplistor.
Genom ett flitigt turnerande har han byggt upp en hängiven publik runt om i Sverige/Norden och är mer dedikerad än någonsin. Han släppte nyligen sitt sjätte album ”Maneter och Poesi…” producerat av Petter Eriksson som tidigare jobbat med bl a Daniel Lemma och Sofia Karlsson.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *