Konserter i Göteborg med omnejd – andra halvan av juli 2018

Måndag 16 juli

Van Morrison/Graham Nash (Trädgårdsföreningnen)

Arrangören KB skriver; ”Med nära 60 år som artist i bagaget och efter att ha släppt otroliga 38 studioalbum och 6 livealbum är det helt rimligt att säga att Van Morrison är en av det senaste halvseklets mest flitiga och erfarna låtskrivare och artister. Han förärar oss inte jätteofta med Sverigebesök vilket gör att sommarens konsert i Göteborg känns extra kul och speciell.

”Van the Man”, som han också kallas, blev så sent som 2016 adlad i hemlandet både för sina musikaliska framgångar men även för hans insatser för turism och välgörenhet på Nordirland.

Under hela 70-talet gjorde han sig känd som en helt otrolig liveartist, och det är så vi ha lärt känna honom när han besökt Sverige genom åren.

Det förtjänar nämnas att 2018 är ett viktigt år i Van Morrisons karriär. Det är då 50 år sedan det ikoniska albumet ”Astral Weeks” släpptes.

Van Morrison har med sig:
Dave Keary – Gitarr
Paul Moran – Keyboards
Paul Moore – Bas
Mez Clough – Trummor
Christina Morcombe Percussion/Vibes
Dana Masters – Sång

Att han nu dessutom har med sig Graham Nash, den legendariska ikonen med den signifikanta tenorstämman från Crosby, Stills, Nash & Young gör denna konsertkväll till en av sommarens absoluta höjdpunkter. ”

Graham Nash har med sig:
Shane Fontayne – Gitarr/Sång
Todd Caldwell – Keyboards/Sång

Själv har jag sett alla gånger han varit i Göteborg. Tror jag. Borträknat med Them förstås på 60-talet

De jag sett är 1990 (Heden) 1991 (Heden) 1992 (Trädgårdsföreningen) 1993 (Rondo)  2000 (Lisebergshallen) 2002 (Bragebacken) 2004 (Konserthuset) 2005 (Bragebacken) och 2008 (Lisebergshallen)

Graham Nash har efter the Hollies spelat i Göteborg endast vid två tillfällen. Med David Crosby på Rondo 2005 och på Lorensbergsteatern 2016 med Shane Fontayne.

————————————————————————————————————————-

Tisdag 17 juli

Mavis Staples (Pustervik Stora Scenen)

Arrangören KB West skriver; ”Legendariska soul- och gospelartisten Mavis Staples är 78 år gammal och aktuell med nya albumet ”If All I Was Was Black” som släpptes i höstas samt en ny turné

Med en karriär som började på 1950-talet i familjebandet The Staples Singers är Mavis Staples en av de allra största – känd både för sin otroliga röst och sitt engagemang i den amerikanska medborgarrättsrörelsen. Nya albumet ”If All I Was Was Black” har fått strålande recensioner och är det tredje albumet där hon samarbetar med Wilco-frontmannen Jeff Tweedy.

På scen:
Mavis Staples – lead vocal
Rick Holmstrom – guitar
Stephen Hodges – drums
Jeff Turmes – bass
Donny Gerrard – backing vocals
Vicki Randle – backing vocals

Alice Phoebe Lou (Liseberg, Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Hon är världsmedborgaren och vagabonden som genom sina resor hittat sin unika musikstil. Med sitt ärliga berättande, sin råa och vackra röst och sitt bluesiga sound har Alice Phoebe Lou lyckats skapat sig en publik hos musikälskare världen över.

Sydafrikanska Alice Phoebe Lou är artisten som influerats av Europas gatumusikanter och konstnärer. Med sin gitarr, sin fascinerande röst och en liten förstärkare på en vagn började Alice spela på Berlins gator.

Hennes naturliga talang och fängslande leverans gjorde att hon snabbt fick en publik. 2014 släppte hon sin första EP Momentum som spelades in mellan Berlin och Kapstaden. Sedan dess har hon varit förband åt Rodriguez, hunnit med otaliga spelningar i Europa och Sydafrika, och släppt albumet Orbit med den hyllade låten Walking in the garden.”

————————————————————————————————————————-

Onsdag 18 juli

David Urwitz (Liseberg, Taubescenen)

Liseberg skriver; ”David Urwitz har ibland kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet. Lite i skymundan har han skapat sig en alldeles egen plattform med en ständigt växande publik.

I sina sånger skildrar Urwitz ofta en längtan till någonting annat. Han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod och inneboende melankoli, men alltid med hoppet starkt lysande.

Urwitz har släppt sju skivor och gjort över 500 konserter i Sverige och Norge. Han har samarbetat och turnerat med bland annat Peter LeMarc, Caroline af Ugglas, Cajsa Stina Åkerström, Eldkvarn och Uno Svenningsson. I mitten av februari kom hans senaste album: Jag fick ett piano av Pär och hans bror.”

LaGaylia (Villa Belparc, Slottsskogen)

Arrangören skriver; ”Hösten 2013 släppte LaGaylia en EP ”That Girl” fylld med soul, blues och funk. Inspirerad av allt från Prince till Stevie Wonder och Portishead. Efter 20 år i musikbranschen var detta LaGaylias sätt att gå ”back to the roots” och visa varifrån hon kommer musikaliskt.

LaGaylia föddes i Florida, USA och flyttade till Sverige 2001. Med sin kraftfulla röst, musikaliska bredd och otroliga scennärvaro har hon blivit en av våra mest uppskattade artister på stora turnéer, i två Melodifestivaler och i otaliga TV-program.

Som sångerska i världsklass och en av Sveriges bästa liveartister besitter LaGaylia en speciell förmåga att äga flera genrer. Vare sig det handlar om rock, pop eller jazz är LaGaylia en sångerska i toppklass. Men det är i soulens land hon har sina musikaliska rötter och är sig själv närmast.

Medverkande:
Pelle Holmberg, gitarr
Magnus Höglund, trummor
Chris Ek, bas
Carl Flemsten, keyboards
Anneli Axelsson, kör

Fri entré.


Torsdag 19 juli

Dan Reed Network (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”Dan Reed Network, det klassiska funkrockbandet från Portland, hade enorma framgångar i början av 90-talet och sålde 5 miljoner plattor. Monsterhiten ”Rainbow Child” spelades flitigt på MTV och radio världen över, några av de andra hitsen är Rituale (1988), Stronger Than Steel (1989), Slam (1989) Stardate 1990 (1990), Mix It Up (1991) m.fl.

Med plattorna ”Fight another day” från 2016 och ”Anthology” från 2014 i ganska färskt bagage kommer bandet att spela gamla klassiker och nya alster.

Anna Ternheim (Liseberg,Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Anna Ternheim ger sig i vår och sommar ut på Europaturné med stopp på Liseberg och Taubescenen den 19 juli. Det blir en intim konsert, avskalad såväl till omfång som till musikaliskt uttryck.

Anna Ternheim slog igenom 2004 med albumet Somebody Outside. Året därpå belönades albumet med en Grammis och P3 Guld-pris i kategorin Årets nykomling. 2017 släppte hon sitt sjätte album All the way to Rio och gjorde succé med sin slutsålda Europaturné. Nu fortsätter höstens framgångsrecept med fler intima spelningar där texterna och Annas röst får stå i centrum.

– Min inspiration brukar pendla mellan ytterligheter, säger Anna. Jag turnerade med ett helt fantastiskt band förra året och efter att mina låtar fått stora svulstiga arrangemang är det roligt att skala av igen.

Lasse Holm (Villa Belparc, Slottsskogen)

Arrangören skriver ”Upplev en spännande, intressant och rolig musikalisk resa tillsammans med legendariske Lasse Holm. En hel massa Lasse: I ord och ton berättar Lasse om sina 50 år i den svenska musikens absoluta centrum.

Han har haft över 70 låtar på Svensktoppen, har vunnit den svenska Melodifestivalen 5 gånger med bland andra Främling, Eloise och Bra vibrationer. Lasse Holm bjuder på många av sina hits i en härlig show tillsammans med begåvade sångerskan Johanna Beijbom samt Michael Bäck Band.

Fri entré.

The Real Group (Magasinet, Tjolöholm)

Arrangören skriver; ”The Real Group är en svensk banbrytande vokalgrupp som varit verksam i Sverige och internationellt i mer 30 år. De är sedan länge etablerade och respekterade världen över.

Inte bara för sin förmåga att skapa ovanligt varierade, lekfulla och uppfinningsrika arrangemang inom ramen för sin ovanliga sättning – fem mänskliga röster, utan också för sitt varma, intelligenta originalmaterial som uppskattas oavsett ålder, kön samhällsklass och nationalitet. Med rösten som enda instrument har man skapat ett eget musikaliskt uttryck i området mellan jazz, pop och svensk körmusik.

————————————————————————————————————————

Fredag 20 juli

Kim Larsen & Kjukken (Trädgårdsföreningen)

Arrangören Nöjet skriver; Tillsammans med bandet Kjukken drar han ut på en omfattande turné i Danmark, Norge och Sverige, vilken tar honom till Göteborg och Malmö den 20 respektive 21 juli.  Det var utsålt senast på Trädgårdsföreningen i Göteborg 2016 och framträdandet 2012 på Malmö Folkets Park var även det en stor publiksuccé – och nu är det alltså dags igen!

En konsert med Kim Larsen & Kjukken bjuder på en generös rundtur bland klassiker och nyare pärlor ur en låtkatalog som omfattar närmare 50 år, från 70-talets Gasolin via 80- och 90-talens solokarriär till material tillsammans med bandet Kjukken, med vilka han spelat sedan 1995. Senaste albumet ”Øst For Vesterled” från i våras sålde platina och anses vara Kim Larsens starkaste material på många år.”

Tarrus Riley & The Black Soil Band feat. Dean Fraser (Pustervik Stora Klubben)

Nefertiti skriver; ”En av reggaens absolut största namn just nu, Tarrus Riley slog igenom med hitsingeln”She’s Royal” 2006 och har sen dess pumpat ut sig hits som Superman, Don’t Come Back, Wildfire, Sorry Is A Sorry Word, Gimmie Likkle One Drop, Beware mm mm .

Tarrus Riley har fått uppmärksamhet när han glider över gränsen från reggae till dancehall med släpp som We Run It, Summerfling och hans senast hit Graveyard. Denna kväll kommer det bjudas på en resa genom Tarrus Rileys katalog och en unik chans att se hans energifyllda liveshow: missa inte!

Denna kväll blir Tarrus blir backad av Black Soil Band som har med sig den legendariska saxofonisten Dean Fraser.

Sonja Aldén (Liseberg, Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Sonja Aldén kallas ofta för vår tids kvinnliga Ted Gärdestad. Oförställd enkelhet och musikalisk skönhet hör till hennes artistiska kvaliteter. Senaste albumet Meningen med livet är Sonja Aldéns sjätte sedan skivdebuten med Till dig 2007.

Ett decennium senare har hon hunnit bli en folkkär artist med sju låtar på Svensktoppen, tre framträdanden i Melodifestivalen, en Rockbjörn, tre grammisnomineringar samt mottagit Den Nordiska Första S:t Johannis Logens Jubel-Fond stipendie på meritlistan.

Genom sin musik och sina texter lyckas hon knyta ett unikt band till sin publik där hon personligt och vackert tar med lyssnarna på en resa långt utanför musikens gränser. Under sin karriär har hon stått på de flesta stora scener runt om i landet. Folkligheten, det personliga engagemanget samt den lättsamma, unika närheten till publiken gör henne till en oerhört uppskattad liveartist.”

Y-Otis+ Lucia Cadotsch Speak Low (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Den inte så minsta gemensamma nämnaren mellan Y-OTIS och SPEAK LOW är saxofonisten Otis Sandsjö och basisten Frans Petter Eldh. Dom utgör stommen i de bägge banden, som här för första gången delar scen. Kvällens musiker är några av den unga europeiska jazzens mest kreativa, alla knutna till den vibrerande scenen i Berlin. På Nefertiti gästar banden varandras sets, allt för att fira releasen av göteborgssonen Otis Sandsjös debutalbum Y-OTIS.

Den retrofuturistiska debutskivan från svensk-schweiziska berlintrion Lucia Cadotsch ”Speak Low” har blivit internationellt hyllad med bland annat femstjärniga recensioner i både prestigefyllda DownBeat (US) och The Guardian (UK). Med både göteborgsbördige Otis Sandsjö (Farvel) på sax och lysekilssonen Frans Petter Eldh (Marius Neset, Django Bates, Peter Evans) på bas har trion en stark Sverigeanknytning och uppträder under 2018 flitigt runt om i Skandinavien.”

Otis Sandsjö – sx, kl., Dan Nicholls – synth., Frans Petter Eldh – b., Tilo Weber – tr. Lucia Cadotsch – röst. och Frans Petter Eldh – b.

Rolf Carlsson (Kronhusgården)

Arrangören skriver; ”Artist, låtskrivare och författare, har gett ut nio album med egen text och musik och 2018 är han aktuell med ny platta. Rock, pop, visor och ballader, och lite stänk av blues och soul. Rolf Carlssons musik rör sig hela tiden i ett gränsland men alltid nära rötterna.”

Sven-Ingvars (Magasinet, Tjolöholm)

Arrangören skriver; ”Den 22 mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band.

Sverige-turnén kommer att gå under namnet ”Länge leve Sven-Ingvars!” och det blir därmed ett nytt kapitel för bandet som gett Sverige ett soundtrack. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen med väldigt stor respekt och kärlek:

Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson. Sven-Ingvars består av Oscar Magnusson, Klas Anderhell, Stefan Deland, Staffan Ernestam och Olle Nyberg.

Konserten spelas i Magasinet, en gång godsets sädesmagasin, med imponerande takhöjd och fantastisk akustik. Dörrarna öppnas kl 18, showen börjar kl 20.

————————————————————————————————————————

Lördag 21 juli

Guns N´ Roses (Ullevi)

Arrangören skriver; ”Guns N´Roses -Not In This Lifetime Tour- visar inga tecken på att sakta ner -Med över en miljon biljetter sålda bara i Europa ifjol (inklusive en slutsåld och kritikerhyllad konsert på Friends Arena 29 juni 2017 ) åker de vidare på en europeisk sommarturné 2018 som avslutas i Sverige, i Göteborg, på Ullevi! Med bl.a sångaren Axl Rose, gitarristen Slash och basisten Duff McKagan i bandet.

Innan Göteborgskonserten får även Odense i Danmark (6/6) och Oslo i Norge (19/7) besök -” ingen av dessa städer har bandet besökt tidigare under turnén. Och konserten i Tallinn i Estland (16/7) blir bandets första Estlandskonsert någonsin.

Kvällen inleds med banden Tyler Bryant & The Shakedown från Nashville och svenska Graveyard.

1. It’s So Easy
2. Mr. Brownstone

3. Chinese Democracy
4. Welcome to the Jungle
5. Double Talkin’ Jive
6. Better
7. Estranged
8. Live and Let Die (Wings cover)
9. Slither (Velvet Revolver cover)
10. Rocket Queen
11. Shadow of Your Love
12. You Could Be Mine
13. Attitude (Misfits cover)
14. This I Love
15. Civil War
16. Yesterdays
17. Coma
18. Sweet Child O’ Mine
19. Wichita Lineman (Jimmy Webb cover)
20. Don’t Cry
21. Used to Love Her
22. Wish You Were Here (Pink Floyd cover)
23. November Rain
24. Black Hole Sun (Soundgarden cover)
25. Knockin’ on Heaven’s Door (Bob Dylan cover)
26. Nightrain

Extra:
27. Patience
28. Madagascar
29. The Seeker (The Who cover)
30. Paradise City

Spöket i Köket (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Spöket i Köket har utmärkt sig som en ny urkraft på folkmusikscenen. Ett svenskt/danskt/belgiskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential. Spöket hanterar lika väl skira visor, polskor och hångelballader som käftsmälliga reels och schottisar. Det sjungs på fyra språk och spelas tjugotalet instru

Dansa dig vild och galen till ”Horizonto” och ”Raddaschottis”, låtsas att du reser uppför Saint Laurent-floden när du åker bil och lyssnar på ”Tout le long du voyage”, eller bli inspirerad till livet självt med ”Snöns” musikaliska poesi i bakgrunden, i din favoritstol med nåt intressant i ett glas bredvid dig.

Musiken är ur nordiska och kanadensiska folkmusiktraditioner. Både äldre bitar och egna låtar i alternativ trad stil. Ett lounge/rave-folkband, det enda i sitt slag!

Clara Tesch – fiol., Mads Kjøller-Henningsen – fl, vevlira, s., Emma Engström,  p.,Erik Bengtsson ,b Lies Hendrix , box, Nisse Blomster -g, banjo,mandolin, footstomping, s., Albin Lagg – tp.,Ella Wennerberg, tb.Henrik Büller – sx. och Erik Larsson – sx, klarinett.

Urban Blues (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Spelglädje, energi och högt tryck garanteras när det bjuds på egen och lånad funk, jazz och traditionell blues.

————————————————————————————————————–

Onsdag 25 juli

Lena Philipsson (Liseberg Stora Scenen)

Liseberg skriver; ”1986 gjorde Lena Philipsson entré på Stora Scenen på Liseberg för allra första gången och förra våren spelade hon sin show ”Jag är ingen älskling” på showkrogen Rondo på Liseberg. Nu är hon tillbaka på Liseberg för en sommarkonsert på Stora Scenen 25 juli.

Lena Philipsson slog igenom stort i samband med sin medverkan i Melodifestivalen 1986. Samma år gjorde hon en konsert på Stora Scenen på Liseberg för första gången. Sedan dess har hitlåtarna avlöst varandra och i ett flertal shower, bland annat på Rondo, har Lena vunnit publikens hjärta.

I november förra året genomförde Lena Philipsson sin allra sista föreställning av ”Jag är ingen älskling”. En föreställning där Lena själv stod för manuset och som framfördes i närmare två år både på fast scen och på turné, hyllades i media och älskades av 120 000 besökare.

Nu är det äntligen dags för Lena Philipsson att bege sig ut på vägarna igen och möta Sverige i sin finaste skrud, nämligen sommaren. Det var tolv år sedan sist så det blir en så räkna med en kväll fylld av massor av hits från hela Lenas karriär! ”

Abalonde Dots (Villa Belparc, Slottsskogen)

 

Arrangören skriver; ”Ett av Sveriges populäraste country- och americanaband! De tre medlemmarna och multiinstrumentalisterna; Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman, har spelat tillsammans i över ett decennium och bandet är ständigt efterfrågade. De har samarbetat med bland andra Marit Bergman, Lisa Miskovsky, Lars Winnerbäck, Kalle Moraeus och några av de största i Nashville.

År 2009 belönades de med en Grammis för årets folkmusik/visa. Debutplattan, From A Safe Distance, släpptes 2007 och fick både fina recensioner av kritikerna och ett varmt mottagande av publiken då den gick rakt in på albumlistans 7:e plats. Skivan gav eko även på andra sidan Atlanten och fyra USA-turnéer under 2008–2011 har givit dem ett gediget americana-renommé.

Uppföljaren Traveler kom redan året därpå, och gav bandet en Grammis för årets folkmusik/visa 2009. Bandets tredje album, Chocolate & Cigarettes (2012), producerades av Steve Fishell (Dixie Chicks, Emmylou Harris, Willie Nelson) och innehåller bland annat spåret ”Regrets” där Rebecka sjunger duett med Ron Sexsmith.

På bandets fjärde och senaste skiva ”Red” (2015) har Abalone Dots politiska ställningstagande blivit än tydligare, där humanism och solidaritet är ämnen som berörs, och i och med det står de för första gången på egna ben utan ett majorbolag i ryggen.

————————————————————————————————————————-

Torsdag 26 juli

Diggiloo 2018 – (Slottsskogen)

Arrangören skriver; ”Sommarens härligaste show är tillbaka! Det blir en helkväll med tre timmar sprängfyllda av nya hits och gamla klassiker, humor och massa skratt, värme och otroligt mycket kärlek. Allt till en vacker solnedgång när sommaren är som allra, allra bäst.

På scenen ser vi David Lindgren, Charlotte Perrelli, Ola Salo, Tommy Nilsson, Mariette, Kamferdrops, Mendez, Ida Redig, Christer Björkman och komikern Marika Carlsson. Självklart ackompanjerade av stort band, dansare och kör.

Ana Diaz (Liseberg, Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Hon må vara ny på den svenska musikscenen – men visst klingar namn som Wyclef Jean, Britney Spears och Jennifer Lopez bekant? Hör Ana Diaz, soloartisten som bytte internationellt låtskrivande mot att utforska rampljuset i Sverige.

En kärleksförklaring till det svenska språket – och något tungt som måste adresseras med kärlek och glädje i grunden. Så beskriver Anna Diaz sina egna låtar.

Ana Diaz tog klivet från låtskrivare till soloartist år 2015, efter närmare femton år som låtskrivare till världskända artister. Singeln ”Fyll upp mitt glas nu” blev starten för hennes svenska karriär och Ana Diaz har släppt två album – ”Lyssna del ett” (2016) och ”Lyssna del två” (2016). Förra året nominerades hon till en Grammis för årets nykomling, för sin bitterljuva mix av självutlämnande texter och välproducerade melodier.”

————————————————————————————————————————

Fredag 27 juli

Emma Varg (Liseberg, Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Hon var 18 år när hon slog igenom med låten Cannonball, 2005. Sångerskan och rockgruppen med samma namn utgörs av musiker från det numera nedlagda rockbandet Lambretta – och på sin lyra har Emma Varg singlar som This Time, Mother Mary och albumet Surrender.

Förra året fick Emma Varg äran att inleda Sweden Rock – den välbesökta festivalen med skrytiga bokningar som Aerosmith och Scorpions. I år släpper rockgruppen sitt andra album.

Kasper Agnas Cirkus (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Kasper Agnas har varit verksam som en av de hetare namnen på den Stockholmska jazzscenen de senaste tre åren. I år vann han en av världens mest prestigefyllda tävlingar för improviserade musiker ”Montreux Jazz Electric Guitar Competition” i Schweiz och hyllades av jurymedlemmen Wolfgang Muthspiel som en av de nästkommande gitarrstjärnorna.

Han har samarbetat med musiker som: Torbjörn Zetterberg, Joakim Milder, Julia Strzalek, Nils Landgren mfl. och inte minst med det kritikerrosade brödrabandet Agnas Bros har Kasper spridit sin musik runt om i Europa.

Med den egensinniga instrumentsättningen tre altsaxofoner, gitarr, bas och trummor skapar Kasper här med gruppen”Kasper Agnas Cirkus” en ljudbild som inte är självklar att genrebetäckna men är desto mer självklar som musikalisk helhet. Framför allt är det fråga om ett inspirerat ensemblespel med musikalisk frihet, Gruppen släpper 2018 debutskivan ”Både Takt & Ton”.

Kasper Agnas – g., Julia Strzalek – sx., Signe Emmeluth – sx., Mauritz Agnas – b. och Karl Henrik Ousbäck – tr., sx.

————————————————————————————————————————

Lördag 28 juli

Anders F. Rönnblom Band (KoM musikochbar)

Rönnbloms konserter präglas ofta av en jazzig/bluesrockig spontan attityd som pendlar mellan attack och mer ”laid back”, och han är mån om att variera såväl setlistorna som låtarna i sig.

Detta möjliggörs genom ett samspelt fast kompband som med enstaka medlemsbyten hållits intakt sedan slutet av 80-talet . Efter att ha bildats 1989 har AFR Band kommit att bli suveränt samspelta genom åren.

Anders F. har spelat med trummisen Björn Rothstein sedan 1989 , basisten Björn Aggemyr sedan 2002 och gitarristen Peter R.Ericson kom med 1993.  Ofta också kompletterade med Jenny Roos på sång.

Han har ett troget följe fans av vilka de mest ihärdiga brukar benämnas ”F-heads”. Under 2000-talet har Rönnblom och hans AFR Band turnerat i allt större omfattning.

Låtlista KoM 28 juli

—————————

CAVIAR PIZZA
MINNESBILDER
DIMMAN LIGGER TÄT
VILDHONUNG
DOM AUTOMATISKA UNDRENS TID ÄR FÖRBI
SKRATTA TILLS TÅGET GÅR
MÅSARNA LÄMNAR GOTLAND…
2.
BILLYS VÄNTAN PÅ ISABELL
LAGOM HÅRT
VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN
EN VISKNING FRÅN NASTASSJA KINSKI
GUDS ROSOR / JAZZ
X.
DIN BARNDOM SKALL ALDRIG DÖ (solo)
EUROPA BRINNER (solo)
KOMEDIA

Moneybrother (Villa Belparc, Slottsskogen)

Arrangören skriver; ”Efter att ha spelat under eget namn i ett antal år har Anders Wendin äntligen valt att på allvar återuppväcka Moneybrother – projektet som har fått Sverige att både dansa och gråta på samma gång.

Anders Wendins många andra projekt i all ära – det är som Moneybrother han verkligen etsat sig in i det svenska folkhemmet. Den positionen befästs ytterligare nu under hösten, då han med sina många vackra tolkningar lär spela in sig i många fler musikhjärtan i succén Så Mycket Bättre.

Med fullt band, en svårslagen katalog och nytt material på ingång lär den kommande spelningen på Villa Belparc bli en euforisk upplevelse för den som lyckas lägga vantarna på en biljett.

Really Dan feat. Jojje Wadenius (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Really Dan plays the best of Steely Dan. Tillbaka med originalmedlemmen i Steely Dan från Alive in America turnéer och live plattan med samma namn, välkomnar vi Jojje Wadenius och Really Dan till Nefertiti igen.

Bandet består av ett rutinerat gäng musiker som spelar det bästa från Walter Becker och Donald Fagens låtskatter. Vi tillägnar kvällen den nyligen bortgångne Walter Becker. Det kommer att bli en kväll med garanterat snygga stämmor och svängiga grooves. Om du gillar Steely Dan kommer du att älska detta.

Jojje Wadenius – g., Peter Wiik – g, s., Lars ”Lim” Moberg – g, s., Jan Corneliusson – keyb, s.,Owe Almgren – b. och Tomas Olsson – tr.

Mattias Alkberg (Liseberg, Taubescenen)

Liseberg skriver: ”Mattias Alkberg är ständigt turnéaktuell men någon föreställning och ger nästan varje år ut antingen ett nytt album eller en ny bok. Sammanlagt har han gett ut 8 böcker, 27 album och 26 EPs i eget namn och med The Bear Quartet. Senaste släppet kom förra året med albumet Åtminstone artificiell intelligens.

Han var sångare och gitarrist i The Bear Quartet som skivdebuterade 1992, samma år publicerades hans första diktsamling Separerade ägg. Idag är han framförallt känd för sina soloalbum, sin lyrik och som frontman i punkbandet Södra Sverige.

MATTIAS ALKBERG | Liseberg, 28 juli 2018

1. Relativt Norrbotten
2. Lys upp mig som en stjärna
3. Jag speglar mig
4. Skända flaggan
5. Tjugonde
6. Vem vill kramas
7. Nerverna
8. Visst vet du att jag skiter i allt
9. 80 vårar
10. Ragnar
11. Obeskjuten
12. Dementorer
13. Fyllskalle

Göran Ringbom (TCB Café, Floda)

—————————————————————————–

Måndag 30 juli

Jim Jidhed-Unplugged (Brännö Värdshus)

Arrangören skriver; ”Jim Jidhed med band kommer att spela låtar från Jims sex soloalbums samt ett par låtar från Aliens första platta. Allt sker unplugged i en skön avslappnad känsla.

Jim Jidhed slog igenom med bandet Alien 1988 med låten Only One Woman. Låten sålde som singel 50 000 exemplar och toppade Trackslistan våren 1988.

Genom åren har Jim medverkat på 9 album varav 6 som soloartist. Den senaste plattan släpptes 2017 och heter Push On Through. Jim har också medverkat två gånger i Melodifestivalen med låtarna Charlie och Kommer du ihåg mig”

———————————————————————————————————————–

Tisdag 31 juli

Louise Hoffsten (Liseberg, Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Louise Hoffsten bjuder på en nära och genuin musikalisk upplevelse. Som en av landets mest folkkära artister behöver hon knappast någon vidare presentation. Louise har nyligen släppt albumet ”Röster ur mörkret” och i sommaren åker hon ut i landet på turné med sina musiker. Det blir en blandning av guldkornen ur hennes genuina låtskatt, men även några av de nya låtarna kommer att spelas live.

Louise Hoffsten, sång/munspel
Johan Glössner, gitarr
Little Chris, gitarr
Anders Jonson, bas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *