Konserter i Göteborg med omnejd- 15-19 augusti 2018

Jazz Är Farligt! (Liseberg, Taubescenen)  kl 17-23

För femte året i rad en festival under samma namn, Jazz Är Farligt!

METTE RASMUSSEN KVINTETT                               Kl 17

De senaste åren har den danska saxofonisten Mette Ramussen utmärkt sig som en av de stora talangerna inom jazz och fri improvisation. Hennes intensiva och personliga fraser samt förmåga att skapa nya och spännande ljud med saxofonen har gett henne erkännande både i Norden och i den stora jazzvärlden.

Mette Rasmussen håller till i Trondheim och har flera gånger tidigare spelat på konserter och festivaler i Sverige. Till Liseberg tar hon med sig en kvintett av framträdande europeiska jazzmusiker. Ensemblen är något över det vanliga: med två trumslagare och två basister i ryggen är det upplagt för en musikalisk upplevelse som inte saknar rytm och driv.

SVEN ÅKE JOHANSSON (SWE)                 Kl 18.15

En svensk kompositör, poet och konstnär. Johansson är en av de första frijazzslagverkarna i Europa och medverkar bland annat på den klassiska frijazzskivan Machine Gun från 1968. Precis som Jazz Är Farligt håller sig inte Johansson inom någon strikt genre; han har både skrivit musik för traditionella instrument och musik som framförs på alldagliga objekt som telefonkataloger, fläktar eller traktorer. Sven-Åke Johansson har samarbetat med musiker som Mats Gustafsson, Peter Brötzmann, Alexander von Schlippenbach till Sonic Youth, och har gett ut omkring 40 skivor.

F U PAY US (US)                               kl 19.30

Om du inte kan vara medveten om situationen med de fyra medlemmarna i F U PAY US, så kommer du aldrig att bli medveten om svarta amerikaner, eller svarta människor internationellt. Det må vara jazzveckan på Liseberg men acceptera att Fuck u pay us varken är jazz eller punk eller punkjazz, de är heller inte underhållning de är urkraft.

NJURMÄNNEN + UKON                                                 kl 21.00

Njurmännen har sedan det tidiga 1980-talet verkat i den svenska undergroundvegetationen och experimenterat med elektronisk musik ofta med en drömsk eller filmisk touch. Sedan dussinet år samarbetar de med poeten och psykoanalytikern UKON, med ett flertal multimediala framträdanden och flera utgåvor, både i bokform och på skiva. Bandet har återupptagit flera låtar från sin långa historia, inkorporerat dem i sina framträdanden och gett dem ny skepnad i samarbetet med UKON.

TRÄDEN, (TRÄD, GRÄS OCH STENAR)                          kl 22.00

Träd, gräs och stenar – numera Träden – bildades 1969 i resterna av det psykedeliska bandet Pärson Sound. Sedan dess har bandet spelat in en rad stilbildande plattor, turnerat världen över, lagt ned, återuppstått och medlemmar har kommit och gått. De räknas till ett av de mest inflytelserika banden på den experimentella rockscenen både i Sverige och internationellt.

M.A. Numminen/Pedro Hietanen (Bältespännarparken)  16.30-17.30

Kulturkalaset skriver; ”Den finske musikern M.A. Numminen kommer till Sverige igen. Med sin häftiga repertoar går han hem hos alla åldrar. M.A. Numminens huvudsakliga material sägs vara den nyfolkliga allmogejazzen, som kan vara vad som helst.

Jazz och ojazz från äkta swinglåtar till finsk tango eller folkvisor. Med Katten också, (Jeepers Creepers på finlandssvenska) började M.A. Numminen sin karriär i Sverige redan 1972. Därefter kom Fröken Ellen i badet, Gummibollen och många andra. Orkestern improviserar i varje låt och programmet varierar beroende på publiken.

M.A. Numminen sjunger och spelar banjo ”så bra som bara han kan”. Pedro Hietanen hanterar dragspel på sitt enastående sätt, och förtrollar sina åhörare till sjunde himlen med piano. Som bonus ger han oss till och med allsång på finska!

Sallyswag (EuroPride Park Stage)             17-17.45

Kulturkalaset skriver; ”Sallyswag är en musikalisk käftsmäll, ett färgsprakande, sceniskt liveband och musikkollektiv. Blixtrande solistiska inslag, tunga grooves och feministiska budskap formar bandet och de utgör en unik akt som saknar motsvarighet i musiksverige. Medlemmarna har rötter i dancehall, r’n’b/hiphop, pop/jazz, balkan/oriental, afro och svensk folkmusik.

Sanna Eriksson, Aurelia Dey, Erika Risinger, Ebba Wigren, Nadia Hamouchi, Anna Malmström, Paulina Moberg, Tove Brandt och Sanna Sikborn Erixon

Janice (Götaplatsen)                        18.45-19.30

Kulturkalaset skriver; ”Den senaste i raden av artister som fostrats i plantskolan Tensta Gospel Choir heter Janice. Med en rad soulinfluerade popsinglar i bagaget har Janice på kort tid trätt fram som ett framtidslöfte att räkna med. Musiken hon skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung – i hennes soulpräglade röst finns både känsla och substans med förmåga att hänföra vem som helst. I februari släppte Janice sitt efterlängtade debutalbum Fallin’ Up – ett album som hyllades av en unison presskår och som hyllat Janice som Sveriges nya soulstjärna.

Natalie Haas och Yann Falquet (Bältespännarparken)                                                                                           kl 19.30-20.15

Kulturkaaset skriver; ”Den lysande unga musikern Natalie Haas är en av de mest eftertraktade cellisterna inom traditionell folkmusik idag. Natalie började spela cello vid nio års ålder och har en examen vid det prestigefyllda institutet Juilliard School.

Utöver omfattande studier i klassisk musik är hon skicklig i många olika stilar. Hennes musikaliska resa fick sitt verkliga syfte när hon förälskade sig i keltisk musik vid Valley of the Moon Scottish Fiddling School när hon var elva år. Här började hon utveckla cellons potential för att rytmiskt ackompanjera folkmusik.

Yann Falquet är en aktiv och kreativ akustisk gitarrspelare på musikscenen i Quebec. Han har utforskat många musikstilar och har en kandidatexamen i jazz. Sen dess har han utvecklat en personlig gitarrstil för folkmusiken från Quebec, inspirerad av ackompanjatörer från olika kulturer som t.ex. Bretagne, Skandinavien, Irland och Nordamerika.

Engagemanget i provinsens traditionella musikscen har gett Yann möjligheten att spela på en rad inspelningar och regelbundet turnera genom Kanada, USA, Europa och Australien. Yann Falquet har undervisat sin gitarrstil på Irish World Academy of Music and Dance I Limerick, på Goderich Celtic College vid sidan av Alasdair Fraser’s Fiddle Train och Sierra Fiddle Camp.

Avatar (Götaplatsen)                                              kl 20-21

Lokala metalhjältar på väg mot det stora genombrottet

Arr. skriver; ”Göteborgska Avatar har de senaste åren rönt en enorm framgång internationellt, framför allt i USA. Vi har börjat vänja oss vid att se dem på förstasidorna av de utländska hårdrockstidningarna och på de stora festivalerna.

John Alfredsson: drums Johannes Eckerström: vocals Carl Sandelin: bass Tim Öhrström: guitar Jonas Jarlsby: guitar

3HatTrio (Bältespännarparken)             20.45-21.45

Amerikansk ökenmusik från Utah

Arrangören skriver; ”För amerikanska 3HatTrio har sydvästra öken en nästan andlig betydelse. Rotade i sin heliga natur i närheten av Zion National Park i Utah, säger de att deras genre är amerikansk ökenmusik. En enkel beskrivning på ett komplext sound. Musiken som 3HatTrio gör låter mer som ett soundtrack av detta landskap. 

Elektroniska ekon av akustiska instrument som vrider och vänder sig och byter skepnad. 3HatTrio blandar det traditionella med det nyskapande, och sammanväver den amerikanska folkmusiken med främmande element som autotune, psychedelia och minimalism. Det är ett ovanligt sound och resultatet av att tre väldigt olika musiker skapar tillsammans.

Hal Cannon (sång, banjo, gitarr), Eli Wrankle (violin), Greg Istock (bas)

Loreen (Eur0Pride Park Stage, Kungstorget)      kl 22-23

Loreen slog igenom med sin vinst i Eurovision Song Contest 2012.. Vinnarlåten ”Euphoria” blev en världshit som nådde förstaplatsen på topplistorna i hela 21 länder. Samma år kom även kritikerrosade debutalbumet ”Heal” med singlarna ”My Heart is Refusing Me” och ”Crying Out Your Name”, och sedan dess har hon turnérat Europa runt med korta mellanlandningar i studion.

Med senaste albumet ”Ride” tar Loreens musik en ny vändning där hon presenterar en ärligare sida av sig själv och låter publiken ta del av hennes väg till kreativ frihet.

Kolonien (Bältespännarparken)  22.15-23.00

Arr. skriver; ”Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans. Bröderna Arvid och Erik Rask samt kusinerna Anna Möller och Mischa Grind som startade redan i tonåren, då som protestsångare i den svenska miljörörelsen.

Kolonien har med den svenska folkmusiken som grund ständigt brutit ny mark och det var under en turné på Zanzibar bandet först fann den karaktäristiska ljudbild de successivt gjort till sin. Debutalbumet släpptes 2012 och bandet prisades som ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan 2013.

Många turnéer, ytterligare ett framgångsrikt album samt flertalet spännande samarbeten, med såväl svenska och internationella artister, har etablerat bandet som ett av de mest framträdande i den nya generationens folkmusikvåg. Kolonien är idag en självklar del av den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.

2018 rivstartade med arton (!) succéartade showcases på Folk Alliance International i Kansas City, där bandet för första gången introducerades på den amerikanska marknaden. Redan i november 2018 återvänder de för en första USA-turné.

Kolonien kommer att turnera i Sverige, Norden, Storbritannien och USA under hösten 2018. Parallellt arbetar bandet med ny musik som släpps som ett tredje album sommaren 2019.

————————————————————————————————

Torsdag 16 augusti

Jenny Silver (Liseberg, Taubescenen)           kl 20

– Jenny Silver sjunger Monica Z med Lisebergsorkestern

Liseberg skriver; ”Jenny Silver har med sina drygt 20 år i branschen som turnerande sångerska ett antal plattor i bagaget; både som frontfigur i flera olika band, som duettpartner och gästartist (Totta Näslund, Åsa Jinder, Lustans Lakejer med flera) samt egna soloplattor. Förutom sångerska kan hon titulera sig programledare (Ponnyakuten), musikalartist och Grammisvinnare och hon har även medverkat i Melodifestivalen tre gånger.

2013 släpptes plattan Z som innehåller ny- och omtolkningar av Monica Zetterlunds låtar, producerad av Jens Back (Hovet) och Simon Ljungman (Augustifamiljen/På Spåret-orkestern). Med omsorg och respekt för originalen klär hon låtarna i andra kläder och ger dem en ny omgivning.

Among Lynx (Bältespännarparken)            17.15-18.15

Kulturkalaset skriver; ”Det svenska rootrock-bandet Among Lynx är ett band i tiden 2018, med kraftfulla feministiska texter och en musikalisk käftsmällsattityd. Deras musik tar dig på en resa genom trånga gränder och storstadens smutsiga avenyer, till övergivna landsvägar i den amerikanska södern, drömska landskap och frodiga urskogar. Among Lynx lämnar ingen oberörd.

Bandet har under sina dryga fyra år turnerat över hela Sverige, från norr till söder, allt ifrån stora festivalscener till trånga pubar. Med en rå kaxighet spelar Among Lynx efter devisen ”tungt, svängigt och smutsigt”. Genom att experimentera med gammalt och nytt, blues, rock och pop, så skapar de briljanta musikerna en ny bluesdoftande pop-genre. 2016 släppte bandet singeln ”Soil” med tillhörande musikvideo där bandet visar att de aktivt tar avstånd från all form av sexism, rasism och ojämlikhet i samhället.

Evami Ringqvist (leadvocals, percussion), Moa Brandt (guitar, backing vocals), Elin “Luffar Lo” Öberg (harmonica, backing vocals), Tove Brandt (doublebass, backing vocals Lina Anderberg (drums).

Göteborg Wind Orchestra – Storslagen filmmusik  (Götaplatsen)   kl 18-19

Kulturkalaset skriver; ”Storslagen filmmusikkonsert där Göteborg Wind Orchestra (GWO) framför filmmusik av bland andra John Williams, Henry Mancini, Alan Silvestri, Hans Zimmer, Howard Shore och Nino Rota. Musiken som hörs kommer från filmer som Sagan om ringen, Forrest Gump, Indiana Jones, Taxi Driver, Gudfadern, Star Wars och Gladiator. Det blir alltså både storslagen men även vacker och stillsam musik.

Kvällens dirigent Jerker Johansson dirigerar orkestrar i hela Norden och är en mycket produktiv arrangör och kompositör som tidigare var chefdirigent och konstnärlig ledare för Göteborg Wind Orchestra. Han har ett stort intresse för filmmusik och har genom åren satt samman flera intressanta konsertproduktioner som bygger på just film.

Wiktoria (EuroPride Park stage, Kungstorget)  18.10-18,55

Kulturkalaset skriver; ”Med sin omisskännliga röst vann Sveriges okrönta drottning av countrypop återigen folkets kärlek i 2017 års Melodifestival med låten ”As I Lay Me Down”.

Wiktoria debuterade i Melodifestivalen 2016 med låten ”Save Me” och slutade då som folkets tvåa, och låten blev en omedelbar hit med över 14 miljoner streams enbart på Spotify. Oavsett om det är hennes orubbliga leende eller den fantastiska rösten har Wiktoria redan visat sig vara ett enormt svenskt pop-löfte.

Bland annat har hon redan gjort sin debut som liveartist i USA, turnérat en hel sommar med Diggiloo och gjort den svenska tolkningen av ledmotivet till den stora Disneyfilmen ”VAIANA”. Framtiden är onekligen ljus för 20-åringen från Brämhult.

Tove Styrke (Götaplatsen)                                 kl 20-21

Kulturkalaset skriver; ”Även om de internationella hyllningarna pågått sedan senaste albumet Kiddo 2015, var det i våras som världen på nytt började ta Tove Styrke på orden ordentligt och säga hennes namn betydligt oftare. I och med singlarna Say My Name och Mistakes uppmärksammades hon av en rad stora internationella musikmedier och etablerade sin status som en av Sveriges allra mest lovande popstjärnor.

Tove Styrke har redan rivstartat året med att bland annat turnera på andra sidan Atlanten tillsammans med världsartisten Lorde och uppträda på P3 Guld, där hon också vann kategorin Årets Pop. I sin senaste singel Changed My Mind visar hon återigen upp sitt mångbottnade artisteri. I maj anlände senaste plattan Sway som blivit unisont hyllad.

Anders von Hofsten – soul med afrikanska och brasilianska rytmer (Bältepännarparken)               20.30-21.15

Kulturkalaset skriver; ”Anders von Hofsten (aka Hofstone) är Malmösångaren och pianisten som älskar allt som svänger. Han har sjungit och spelat med souleliten – Blacknuss, Robyn, Amanda Jenssen, Titiyo och Kaah.

Som sångare, pianist, producent och låtskrivare har han färdats från tiomanna-funkbandet The Family Tree, via soulplattan ”Bottom Of A Heart”, till allehanda brasilianska rytmer med sångerskan Simone Moreno, som han är kapellmästare för – med bandet Os Lourinhos. Anders har också producerat Morenos två senaste skivor ”Samba Makossa”, med Timbuktu-duett-hiten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, samt den senaste ”Planetas” – en konstnärlig triumf, som hyllades i pressen och bl a vann Manifestpriset.

Anders von Hofsten (sång, piano), Ola Bothzén (slagverk), Olle Linder (8-strängad gitarr), Valter Kinbom (slagverk

Silvana Imam (Götaplatsen)    21,45-22,45

Kulturkalaset skriver; ” När du ser Silvana är det dina kamper, din bakgrund, din kärlek du möter. Silvana Imam är din röst, dina knutna nävar. Dina fötter som tar dig framåt, bort och tillbaka. Och du är Silvana, hennes röst är din.

Hennes progressiva beats och raka texter har trollbundit musiksverige med sin tydlighet och brännande aktualitet. Silvana turnerade under sommaren 2015 i hela sex länder med sin Jag är Naturkraft-turné. Denna turné tog henne bland annat till Paris och New York. Senaste albumet Naturkraft släpptes 2016. Silvana vann Årets Textförfattare på Musikförläggarnas Pris 2015 och fick Grammis för Årets Artist och Årets Live 2016.

Nu är Silvana aktuell med de nya singlarna Fri och Bulletproof Baby samt filmen Silvana – väck mig när ni vaknat, som släpptes i september på biografer i hela landet. Filmen visas på Bio Roy under Kulturkalaset. I mars släpptes en unik foto- och textbok, Silvana.

Lasse Stefanz (Kajskjul 8)            kl 19,30-23

Kulturkalaset skriver; ”Lasse Stefanz – Nordens största dansband? Tveklöst! Sedan början av 70-talet har Lasse Stefanz förgyllt inte bara Sverige utan hela Norden med sin charmanta country-influerande dansbandsmusik. Dryga 1,5 miljoner sålda skivor talar för sig själv. Kom och dansa loss med dansbandens dansband!

Nynningen (Trädgårdsföreningen, Cirkustältet)  22-23        

Kulturkalaset skriver; ”Nynningen spelade under åren 1971-1980. Gruppen gav bland annat ut albumet För full hals, med tonsättningar av den ryske poeten Vladimir Majakovskijs dikter, en skiva som räknas som ett av 70-talets viktigaste.

Gruppen startades av Bertil Goldberg och Tomas Forssell som en akustisk duo. Totta Näslund kom med och trion fick namnet Nynningen. När den första skivan Man mognar med åren släpptes 1972 hade Christer Öhman klivit in som sångare. Gästmusiker var bland andra Bernt Andersson och Bengan Blomgren (som blev fasta medlemmar i gruppen) samt Anders Melander från Nationalteatern.

Totta Näslund kom tillbaka i gruppen och Nikke Ström kom med 1973. Gruppens medlemmar varierade fram till sista turnén som Nynningen gjorde våren 1980. Då hade man släppt fyra egna skivor och medverkat på många andra.

I december 2016 gjorde gruppen comeback på ett knökfullt Pustervik i Göteborg. På scenen stod gruppen med fyra av originalmedlemmarna från Majakovskijprojektet och skivan För full hals, som framfördes i sin helhet på scen inför en entusiastisk publik. Efter återkomsten har gruppen turnerat flitigt över hela landet på festivaler och klubbar.

Tomas Forssell, Nikke Ström, Bengan Blomgren, Thomas Jäderlund, Pontus Torstensson med flera

En kväll med F.I.K collective (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Andreas Toftemark är en 27 årig saxofonist som är bosatt i New York. Han spelar regelbundet på klubbarna i NYC och turnerar frekvent i Europa, både som sideman och bandledare.

Denna kvällen entrar han scenen med några av Sveriges skickligaste och svängigaste musiker.
Stefan Wingefors är piano-virtuosen som även hörs på bas framförallt i Bohuslän Bigband. Han är en otrolig musiker och en stolthet för Göteborg.

Under Andreas resor mötte han basdemonen Olli Rantala. Känd från Kari Ikonen trio, Tanguedia Quintet och massa andra supergrupper från bl.a Sverige och Finland.
Adam Ross, stadens egna trumvirvel kommer stå för drivet denna sällsynt fryntliga afton.

The Cadillac Band (Lilla ön, Floda)

 TCB skriver; ”Elvis Presleys musik verkligen att dominera på Lilla Ön. Förutom The Cadillac Band med bland andra Janne Lucas kommer Little Gerhard och även Ebbot är tillfrågad. Och så Jerry Scheff, Elvis basgitarrist, som numera bor på Lilla Ön.

Isak Danielson (Pustervik)

Pustervik skriver; ”Med över åtta miljoner streams på Spotify sedan hans medverkan i X-Factor för några år sedan, släppte Isak Danielson äntligen nytt material nu i våras.
Isaks röst är stor, uttrycksfull och berörande. Det har dragits paralleller både till Ahnonis (fd Anthony & The Johnsons), Hozier och Sam Smith.

Aurelia Dey och Alpha Crew (Bältespännarparken) 22-23Feministisk konsert med afrokaribisk musik och dans

Aurelia Dey är en feministisk afropop/dancehall-artist och en frisk vind av musikaliskt yttrande som Sverige saknar motsvarighet till. Hon använder musiken som verktyg i den afropeiska rörelsen. Det unika med Aurelia Dey är hennes sound och hennes mångfald. Hon är en artist som toastar, rappar, sjunger, dansar och producerar – en Sveriges Missy Elliot! I Göteborg driver hon dessutom dansskolan The Dancehall College.

Aurelia Deys debutalbum Gyllene Tider släpptes i april 2015. Skivan blev nominerad i kategorin Årets rytm på Manifestgalan. Senare samma sommar åkte hon på KWAII-turnén i Zimbabwe och Sydafrika. Innan debutskivan kallades Aurelia för Miss Relli, en ganska renodlad, oslipad, dancehall-artist som toastade på patois. Aurelias comeback talar om att hon hittat hem igen. Hon har hittat tillbaka till rötterna och ”Back to my roots” är även hennes nya motto som inspirerat både hennes musikaliska och grafiska uttryck. Afrokaribiska rytmer blandas med nordiska tongångar. Dancehall och afrobeats på svenska!

Våren 2017 släppte Aurelia EP’n Alpha Vol. 1, första EP-kapitlet i en serie i två delar, producerad av André Roots och Melisha Linell. Året avslutades med en turné i Ghana med hennes band The Vibe och dansare Alpha Crew. Senare i år kommer en dokumentär om resan.

Aurelia Dey (sång, rap, toast), Stina Andersdotter (bas), Ebba Wigren (trummor, slagverk), Hilda Ekstedt (saxofon), Mona Namer (dans), Karolina Carlsson (dans), Pamela Idström (dans)

Dirty Old Bastards (S/S Marieholm)

Dirty Old Bastards består av tre herrar i kostym som spelar skitig blues. Soundet är ”Old style” och inspirationen kommer från amerikanska södern, Memphis, Clarksdale men också Chicago. Musiken framförs bl a på hembyggda stränginstrument, koffert, plastdunk och tvättbräda.

Nick Bastard, sång, gitarr, Ian Bastard, bas och Tom Bastard, rytminstrument

Doug Seegers (Hwitans Trädgård, Falkenberg)       kl 19

Arrangören Rootsy skriver; ”Ingen sommar i Hwitans Trädgård utan Doug Seegers, det här blir femte gången.
Sedan den magiska kvällen vårvintern 2014 när Doug Seegers medverkade i Jills Veranda, har hans liv ändrats totalt. Från att bara ha spelat på gatorna i Nashville är han nu en stjärna i Sverige. Som sålt platina av sitt debutalbum, legat högt på försäljningslistorna med uppföljaren ”Walking On The Edge of the World”, duettalbum med Jill Johnson, julalbum och nu senast en hyllning till idolen Hank Williams.

I april 2018 var Doug Seegers i Los Angeles och spelade in ett nytt album med den högt respekterade producenten Joe Henry. Nya plattan släpps via BMG Music i hela världen i september. Samtidigt är det dags för den amerikanska utgåvan av självbiografin ”Going Down To The River” (släpptes på svenska i november 2017).
————————————————————————————————————-

Fredag 17 augusti

Ane Brun med Göteborgs Symfoniker (Götaplatsen)

Kulturkalaset skriver; ”Ane Bruns debutalbum Spending Time With Morgan gavs ut 2003 på egna etiketten DetErMineRecords. Under 2017 släppte hon coveralbumet Leave Me Breathless. Albumet har rönt stora framgångar och blev nominerat till både Grammis och Manifestgalan.

”En av världens mest formidabla orkestrar” skrev The Guardian om Göteborgs Symfoniker som har turnerat i USA, Europa, Japan och Fjärran östern samt gästspelat i de viktigaste konserthusen och på de stora festivalerna runt om i världen. Från och med hösten 2017 är Santtu-Matias Rouvali orkesterns chefdirigent. Han ledde nyligen orkestern på en framgångsrik turné till fyra nordiska länder. 2019 får han sällskap av två förste gästdirigenter: Barbara Hannigan och Christoph Eschenbach.

Ane Brun och Göteborgs Symfoniker har samarbetat förut. Då blev resultatet succé-artat. Det är därför med både glädje och stolthet Göteborgs Kulturkalas har nöjet att åter sammanföra dessa extraordinära musikaliska begåvningar. Allt under ledning av dirigent Hans Ek.

Lill Lindfors ( Trädgårdsföreningen, Cirkustältet)   21-22

Kulturkalaset skriver; ”Lill Lindfors är en av Sveriges mest mångfacetterade och folkkära artister. Som sångerska har hon klätt väggarna med ett otal guldskivor, hennes TV-shower har fått Montreux-rosor, hon har producerat flera one-woman shows, skrivit barnböcker, medverkat i revyer, musikaler, filmer och teaterpjäser.

Lill Lindfors: Sång Johan Löfcrantz Ramsay: Trummor Johan Granström: Bass Mats Norrefalk: Gitarr Claes Crona: Piano Anders Linder: Sång

Jill Johnson (Villa Belparc)

Ken Peplowski Quartet (Liseberg,Taubescenen)

Liseberg skriver; ”Ken Peplowski är en av världens bästa på jazzklarinet och en mycket begåvad tenorsaxofonist. Redan i sina tidiga tonår började Ken experimentera med jazz ochjamma med lokala jazzmusiker. Han har släppt 50 album som solist, varit med och spelat på över 400 album och samarbetat med bland annat med Mel Torme, Leon Redbone, Charlie Byrd och Peggy Lee. Man kan utan tvekan säga att Ken Peplowski bidragit till att hålla swingmusiken och Dixieland levande!

Corazonada – vackra boleros från 40-talets danspalats i Havanna (Exercishuset,Heden)                           17-18

Odödliga sånger om omöjlig kärlek

Kulturkalaset skriver; ”Boleron är kärleksballadens oslagbara musikgenre. De vackra, poetiska och skönsjungna kärleksförklaringarna har under mer  än ett halvsekel fångat miljoner lyssnare.

Från glansdagarna i 40-talets cigarrdoftande danspalats i Havanna spred sig boleron till Latinamerika och resten av världen. Det finns inte en spansktalande människa som kan låta bli att stämma in i en sång som ”Besame Mucho”. Corazonada har med själ och hjärta tagit sig an dessa odödliga sånger.

Sångerskan Monika Wade har inte bara en röst som fängslar. Kanske är det hennes bakgrund som dansare och skådespelare som gör att det nästan räcker med hennes uppenbarelse i aftonklänning och vit gardenia i håret för att upplevelsen av dåtidens flärdfulla Kuba ska vara total. Kuba är dessutom hennes hemland.

Jorge Alcaide, sång och gitarr, Jonas Franke-Blom, kontrabas, Love Nilsson, saxofon, Mia Samuelsson, trumpet och Rolando Ardiles, slagverk

Franska Trion (Götaplatsen)                            17.30-18.15

Kulturkalaset skriver ”Franska Trion, en institution på den svenska musikscenen. Efter åtta album, drygt 100 låtar och ett oräkneligt antal livespelningar har bandet nått en kultstatus som få andra band har.

Matti Ollikainen och Franska Trion har vid sidan av sin egen musik samarbetat med bland andra Anna Järvinen, Håkan Hellström, Joel Alme och Hästpojken.

Matti Ollikainen – piano, sång Viktor Turegård – bas Thommy Larsson – trummor

Msaki (Bältespännarparken)                            19.30-20.15

Kulturkalaset skriver; ”Msaki är en kompositör och sångerskrivare från East London i Sydafrika. Hon är uppväxt i en musikalisk familj med en pappa som var student på University of Fort Hare och samtidigt jobbade både som DJ och med körer, vilket han fortsatte med under hela sitt liv. Detta blev en av av Msakis tidigaste influenser, hennes farfar var dessutom en välkänd kompositör och låtskrivare.

2012 var året som Msaki som singer/songwriter blev utvald bland över 900 sökande från hela världen att studera i North Carolina i USA med 30 andra artister, musiker och författare. När hon återvände till Sydafrika inleddes musikkarriären och hon startade sitt egna Indie-bolag, One Shushu Day Artistry.

Msaki skapar ett ljud som kombinerar soul/folk med symfoniska inslag, Xhosa-texter och afrikansk polyrytmik med improvisationer. Hennes direkta stil lämnar ingen oberörd med sin musikaliska väv som berättar om kärlek, förlust, hem, revolution och hopp. Hon spelar med ett band som strävar efter ständig utveckling – musiker från olika musikaliska bakgrunder som hon döpt till The Golden Circle”.

John Nilsson Experince (Unity Jazz) även 18 aug

”John Nilsson har på ingen tid blivit saxofonisten på allas tunga. Hans urkfraft och stora sound blandat med virtuositet skapar en blivande superstjärna. Han har kvällen till ära bjudit in några av landets bästa musiker. Repertoaren består av musik från Shorter, Henderson, Coltrane, Metheny samt original av Fabbe och John.
Det kommer bli två kvällar vi sent kommer att glömma!

Fabian Kallerdahl – Piano
Adam Ross – Trummor
Victor Furbacken – Bas
John Nilsson – Sa

Southern Festival Train/Matilda Vinberg (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Matilda Winberg öppnar med låtar i fin Amerikansk singer/songwriter-anda
som klingar av en gammalsjäl i en ung människa!! Kl 20
Southern Festival Train ”Alla ombord och Tåget har lämnat stationen! – vilket bandet firar med en releasespelning ” ca. kl 20.30.

Desire & her drunks, Well, Baronen & Satan (Musikens Hus)

Beskrivs så här av arrangören;

DESIRE AND HER DRUNKS – på scen 00.00

Desire and Her Drunks har kallats ett gäng avslappnade, popråa
punkpartajare som redan kvalat in som ett av Sveriges studsigaste punkband just nu (beskrivningen tackar vi Slitna Nerver GBG för!). Det ska vara kul och allvarligt och asjobbigt på samma gång. Med en tjutande gitarr, lössläppt bas och pulserande trummor skapas något ösigt, punkigt och totalt jävla anspråkslöst.
WELL – på scen 23.00
Well spelar en primitiv och energifylld rock fylld av hjärta och smärta. Med gitarr, ståtrummor och sång skapar de musik som är explosiv och medryckande.

BARONEN & SATAN – på scen 22.00
Baronen & Satan är bandet som har tagit den amerikanska garagerockscenen med storm. De är signade på amerikanska bolaget Dirty Water Records USA. Dom har blivit beskrivna som unika i sin genre då dom vägrar kopiera andra band. Det är antagligen därför jämförelserna blivit rätt olika – The Cramps, siouxsie and the banshees, Blondie, The Stooges, Bauhaus…för att nämna några.

Själva beskriver dom sin musik som tung, lekfull och svängig garage med psykedeliska element, inlindat i en massa reverb och fuzz. Debuten, Satan is a Lady släpptes förra året och producerades av Detroitlegenden Jim Diamond (White Stripes, The Sonics, Dirtbombs mfl.).

Basement Blues (S/S Marieholm)

Basement Blues spelar svängig blues och rhythm´n´blues med rötterna i 40-60talen.

Leif ‘Pedda’ Pedersen: Sång, gitarr, munspel., Stefan Klementsson: Bas, sång., Bengt Kristeberg: Trummor. och Stefan Sandberg: Gitarr/Saxofon

Besvärjelsen (Brew House)                              20.30-21.00

Arrangören skriver; ”Afgrund, Dozer, Lastkaj, Oak och Greenleaf är bara några av banden som medlemmarna hunnit beta av innan Besvärjelsen startades 2014. Genom att dra influenser från sin historia och blanda den med progressiv metal, doom, stoner rock, folkmusik och gammal klassisk rock n’ roll så har Besvärjelsen hittat ett eget sound som är lika sofistikerat som det är tungt.

Bandet släppte själva sin första EP Villfarelser under 2015 och följde året därpå upp med ytterligare en EP Exil som båda två togs emot väldigt väl av såväl fans som svensk musikmedia. 2017 spenderades i replokal och studio för att skriva och slutföra bandets första fullängdare Vallmo som den 27 mars släpptes via Suicide Records och i samarbete med DalaPop.

Vallmo är ett album som mer än någonsin visar på bandets potential och som musikaliskt rör sig helt friktionsfritt mellan tunga doom-riff, trallvänliga sångslingor och melodier till djup lyrik, krossande trum-beats som allt toppas med fantastiska gitarrsolon och licks.

Till skillnad från tidigare releaser så har Besvärjelsen denna gång även skrivit två låtar på engelska i addition till de svenska texterna. Som live-akt har Besvärjelsen gång på gång bevisat sig vara en dynamisk och kraftfull kvintett som ger dig lika många mjuka smekningar på kinden som hårda smockor rätt på hakan. Värt att notera är att trots att 75% av låtarna är på svenska så har Besvärjelsen och Vallmo redan fått enormt bra feedback från USA.

Josephi (Kungsportsplatsen)                        kl 21-22

Kulturkalaset skriver; ”osephi är ett indiefolkband från Göteborg som består av Lovisa Berggren på viola, Pierre Nilsson på trummor, Anton James Olsson på percussion, pedal steel och kör, Caroline Wickberg på gitarr och kör, Peter Turesson på bas och Julia Wiel på sång och gitarr.

Josephi har släppt två singlar, Within this hymn och Sjung. Under sommaren har de spelat in sin EP, som kommer att släppas den 16 oktober 2018, och varit ute på en mindre Sverigeturné som avslutas på Göteborgs Kulturkalas.

Vanessa Liftig (Bältespännarparken)                    21.15-22.15

Kulturkalaset skriver; ”Vanessa Liftig har rört sig mellan hiphop-legendarer och musikal. Solo gör hon nära, soulig pop som fått kritiker att utbrista ”ett namn för framtiden”. Efter en personligt tung period och beslutet att lägga ner musiken släppte Vanessa Liftig trots allt uppföljaren ”Göteborgs pyramider” i maj. Hon har bytt musikspråk till svenska och blivit sin egen producent till 100 procent.

Fyra år har gått sedan den Göteborgsfödda, mångsidiga artisten och producenten Vanessa Liftig rosades för solodebuten ”CurioCity” (2014). Då blev det även känt att hon hade bjudits in för att i hemlighet jobba med legendariska, amerikanska hiphop-kollektivet Wu-Tang Clan. Hon har även samarbetat med hiphop-akter som Sjukstugan och Embee, producerat den prisade jazzvokalisten Alexander Lövmarks senaste album, haft en roll i ”Kristina från Duvemåla” på Göteborgsoperan – och undervisar yngre förmågor i produktion, sång och text på The Music College i Angered.

I maj släppte hon den nya fullängdaren ”Göteborgs pyramider”. Första singeln från albumet, ”Skitungar”, lyftes bland annat av Spotify (åtråvärda listan Indie Highlights), PSL och studentradio. ”Skitungar” vittnar om att Vanessa Liftig har bytt ut engelskan mot svenska, vilket ger ett mer nära, personligt tilltal som lyssnaren inte riktigt har mött förut.”

Nancy Ajram (Götaplatsen)  21.30-23.00

Libanesiska stjärnartisten Nancy Ajram är en av den arabiska musikvärldens allra största. Hon började sin karriär redan som barn och släppte sitt första studioalbum som 15-åring. Nancy Ajram har vunnit en rad internationella och lokala priser. Hon sitter också med i arabiska Idoljuryn.

Maja Francis (EuroPride Stage)                        22.15-23.45

Kulturkalaset skriver; ”Med storslagna melodier har Maja Francis sedan debuten 2015 målat upp en värld av neonfärgade syntar, bombastiska trummor och himlastormande känslor. Genombrottssingeln ”Last Days Of Dancing” presenterade en ny och självklar leverantör av glittrande pop med känslorna utanpå – något som cementerades ytterligare på det efterföljande Veronica Maggio-samarbetet ”Space Invades My Mind”.

Året avslutade Maja med två helt utsålda gemensamma konserter tillsammans med First Aid Kit, Seinabo Sey och Amanda Bergman. Med nyss släppta EP:n ”Cry Baby (Pt. 1)” är Maja återigen redo att erövra det svenska popuniversumet.

Bhonus (Kajskjul 8, Packhuskajen)

Night Viper (Brew House)                  22.20-23.20

Ösig kombo av heavy metal och rock ’n soul

Kulturkalaset skriver; ” Night Viper bildades 2014 och har sedan dess i rask takt trampat upp en ny färsk stig från klassisk metal med sin energiska kombination av heavy metal och rock ’n soul. Bandet har sin relativt korta existens till trots delat scen med lokala rockjättarna Graveyard, grindlegenderna Napalm Death och har fem Europaturnéer i bagaget där spelningar som aktade Roadburn, Hell Over Hammaburg och Muskelrock utmärker sig.

Den senaste skivan, ”Exterminator”, släpptes vintern 2017 på franska på Listenable Records och togs varmt emot av både press och publik. Spåret ”Ashes” utnämndes till en av årets 50 bästa låtar av Musikguiden i P3 och skivan nominerades till Manifestgalans pris för Årets Hårdrock.

Sam Outlaw with band (Hwitans Trädgård)

Sommarens sista utomhuskonsert i Hwitans Trädgård.

kl.19.30 Samuel Nilsson, kl.20.30 Molly Parden, kl.21.30 Sam Outlaw

———————————————————————————————–

Lördag 18 augusti

Boy George med Culture Club (Götaplatsen) 21.15-23.00

Ett av 80-talets mest ikoniska band

Boy George och Culture Club har sålt mer än 50 miljoner skivor med hits som ”Do You Really Want to Hurt Me”, ”Karma Chameleon,” and ”I’ll Tumble 4 Ya” sedan bandet grundades 1981.

Frontar gruppen gör brittiska singer-songwritern Boy George som är känd som en av musikvärldens mest ikoniska artister. George belönades 2015 med “Novello lifetime achievement award” för sina insatser inom musikindustrin.

”Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Sverige och speciellt Göteborg för att vara en del av EuroPride 2018. Vi har satt samman en show fylld med hits och minnen som vi vet kommer att bli sommarens bästa utekväll.” säger Boy George.

Louisiana Avenue (EuroPride Park Stage)         15.15-16.15

Glädjeorkestern som får en att drömma sig bort till Mardi Gras

Kulturkalaset skriver; ”Louisiana Avenue skapar tillsammans med sin publik en oförglömlig upplevelse av glädje, musik och dans, precis på samma sätt som New Orleans har inspirerat sina besökare.

Bandet är en kärleksförklaring till människorna som vågade inspireras av möten mellan främlingar, ta del av deras historia och öden för att skapa den svängigaste musiken vi känner till. I de franska kvarteren i New Orleans där Europa och Afrika möttes uppstod en hel kultur pulserande av glädje, dofter och musik. Det var just i dessa kvarter som Louis Armstrong, Fats Domino och Professor Longhair hittade inspiration till den musiken som för alltid skulle förändra och inspirera människor runt om i världen.

Än idag pulserar musiken och karnevalstågen i New Orleans och härifrån hämtar bandet inspiration för sin musik. Till New Orleans görs resor varje år och successivt skapas allt fler globala samarbeten som fördjupar kärleken och inspirationen för musiken, dansen, levnadskonsten och kulturen. Bandet framför en blandning av egna och andras låtar och i vår släpps bandets debutalbum.

Slottsskogen Goes ProgressiveSlottsskogen Goes Progressive 2018 går av stapeln den 18:e augusti kl. 15:00 – 23:00 på Slottsskogsteatern i Slottsskogen/Göteborg med följande banduppställning.

Stora scenen:
HASSE FRÖBERG & MUSICAL COMPANION
JONO
SYNCAGE
SKULL PARADE

Lilla scenen:
VÅGSPEL
MÖLNLYCKE ROCKKÖR

Jari Haapalainen Trio (Liseberg, Taubescenen)  20-22

Liseberg skriver; ”Med Jari Haapalainen på trummorna, Per ”Texas” Johansson på saxofon och Daniel Bingert på elektrisk basgitarr skapar Jari Haapalainen Trio något alldeles unikt. Deras musik är en förening av genrer som jazz, punk, hiphop och funk. Alltid med deras eget sound med korta låtar laddade med rasande energi och attityd.

Sedan oktober 2016 har de hunnit släppa tre album varav de två senaste Fusion Madness och Fusion Machine båda blivit grammisnominerade.

Jamie Meyer (Bältespännarparken)        17.15-17.45

Kulturkalaset skriver; ” Jamie Meyer är en popmusiker som också låter sig inspireras av countryns tongångar. Idag bor han från och till i Nashville där han samarbetar med amerikanska låtskrivare. Jamie fick även en nominering av Nashville Indieville Awards för senaste låten, ”Holy Ground To Me”, som handlar om uppväxten på Hisingen.

Sign of the Judgement (Bältespännarparken) 21.15-22.15

Kulturkalaset skriver; ”Rå gospel och spirituals ur den amerikanska låtskatten. Idén till projektet Sign of the Judgement kom ur viljan att sprida kunskap om tidig gospelmusik och dess ursprung. Gospel är en viktig del musikhistoria som ligger medlemmarna i projektet varmt om hjärtat.

Christoffer Johansson, Bror Gunnar Jansson, Elin Engberg  samt Emanuel Svensson har spelat och förkovrat sig i afroamerikansk musiktradition i över tio års tid och har prisats för sitt genuina men ändå personliga uttryck.

Medlemmarna spelar även i parallella projektet ”Det blev handgemäng”. I denna konsertföreställning spelar de gospel, spirituals och shout songs och berättar om tidiga utövare/skapare. Namnet Sign of the judgement är taget efter en av deras favoritlåtar inom genren.

The Suburbans ( Kungsportsplatsen)                           kl 21-23

Kulturkalaset skriver; ”Suburbans är Göteborgsbandet som spelar soul och funk från 60-talet till idag. Bandet grundades 2007, och har sedan dess spelat över 100 gånger på alla slags tillställningar. Från gatan i Göteborg med sin Soulmobile till klubbar i Harlem. Spelglädjen står alltid i centrum, en attityd som byggt upp en stor stampublik.

Suburbans plockar hits från James Brown, Wilson Pickett, Etta James, Sam & Dave, Otis Redding, Tower of Power, Al Wilson, Ray Charles, Aretha Franklin bland andra, men presenterar också mindre kända låtar så länge de får bandet att svänga och publiken att dansa. Get Up, Stay Up!

Tobbe Eriksson, sång, munspel Dan Holmqvist, Hammond B3, keyboard Eje Gustavsson, gitarr Magnus Björsne, bas Jerker Andersson, trummor Lars Persson, trumpet Thomas Krook, saxofon Urban Ward, saxofon

Arvingarna (Kajskul 8, Packhuskajen)        kl 19.30-23

El Perro Del Mar (Bältespännarparken)  kl 23.00-00.00

Kulturkalaset skriver; ”Du som följt El Perro Del Mar sedan debuten 2005 vet att Sarah Assbring, kvinnan bakom artistnamnet, är en artist som ständigt fortsätter utforska och spränga sina musikaliska uttryck och gränser. Det som startade som ett melankoliskt doo-wop-enmansprojekt har sedan dess tagit vägar genom klassiska instrumentala kompositioner om döden, via basfinurlig softrock, elektronisk eklektism och Bollywood-doftande pop som på senaste albumet KoKoro från 2016.

När El Perro Del Mar nu är tillbaka är det med EP:n We Are History som enligt artisten själv ska ses som senaste albumet KoKoros mörka baksida. EP:n utspelar sig i nutid, Trumperan, men stadigt förankray i historien. I december förra året kom första singeln Fight For Life och i februari släpptes We Are History via Ging Ging Recordings.

Gretafestivalen (Tollered)

Arrangören skriver; ”Gretafestivalen är en skön kulturfestival i en klassisk folkpark i ett av Sveriges bäst bevarade bruksorter, Tollered. Festivalen arrangeras av Gretakollektivet som är en idéell förening och lyckas varje år attrahera ett artistutbud och skapa kulturaktiviteter som imponerar.

Festivalen har sålt slut två år i rad. Förra året (2017) toppades av en magisk konsert av Miriam Bryant och debutåret (2016) gjorde bl.a. Weeping Willows en episk spelning.

Arister bl.a Augustifamiljen med gäster, Edda Magnason, Promoe & Amanda Andréas, Stina Velocette, Kristina Issa , KÅRP, Groggy, Internet Friends och Zorse and Tigons

Strange Brew Of Sweden (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Eminent Rockkvartett, med Johnny Rydberg i täten, som bjuder på blandad
rockbrygd!! Bandet är influerade av bl a Deep Purple, Steely Dan, Jimi Hendrix och Ray Charles!!

Freddie Nyström Band (S/S Marieholm)

Arr. skriver; ” Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter. En klassisk sättning sång, gitarr, hammond, bas och trummor ger ett nyanserat och omväxlande sound där låten sätts i främsta rummet. Freddie Nyström Band – blues & rock/blues på Svenska! Vinnare av Dusty Road Blues Challenge 2017.

Freddie Nyström – sång & gitarr, Gunnar Kungur – bas, Staffan Dahl – hammond och Uffe Jansson – trummor

Mats Westling (Kronhusgården)

—————————————————————————————–

Söndag 19 augusti

Sam Outlaw with Band (Pustervik Stora Klubben)

Woody West skriver; ”Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw har gjort stor succé senaste år med  storslagna debutalbumet ”Angeleno” och starka uppföljaren ”Tenderheart”. Albumen är dränkta i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country.

Sånger som ”Keep it Interesting”, ”Bottomless Mimosas”, ”Trouble” och ”Ghost Town” är redan moderna countryrockklassiker som ligger i samma omkörningsfil som ”Peaceful Easy Feeling” och ”Tequila Sunrise”. Med kompromisslös beslutsamhet skriver Outlaw tidlösa countrypopmelodier gjorda för att bli framtida klassiker på den amerikanska FM-radion bredvid likväl Gram Parsons och George Jones som Tom Petty och Ryan Adams.

I bandet återigen Mollly Parden som också är föract,

Sven-Bertil Taube /Åsa Fång (Liseberg Stora Scen) kl 18

Liseberg skriver; ”Sven-Bertil Taube har en lång karriär bakom sig som vissångare, skådespelare och underhållare av rang. Redan en obestridd del av svensk kultur breddade han vid 80 års ålder sin publik på nytt. 2014 släpptes albumet Hommage som blev starten på en hyllad återkomst. Mottagandet blev strålande och albumet belönades med en Grammis och guldskiva. Efter ytterligare album, hans medverkan i det populära TV-programmet Så Mycket Bättre och gästspel på Håkan Hellströms Ullevi-konserter fick en helt ny generation upp ögonen för Sven-Bertil Taubes musikskatt.

Under hösten 2017 släpptes ett nytt album ”Så länge skutan kan gå” med Evert Taubes visor som följdes upp med utsålda konserter på Göteborgsoperan och Dramaten i Stockholm. I mars i år gjorde Sven-Bertil en fantastiskt hyllad återkomst som skådespelare på Dramaten i pjäsen ”Påklädaren” av Ronald Harwood tillsammans med Krister Henriksson.

Åsa Fång är en mångsidig artist som gjort en rad kritikerrosade roller i ett flertal musikaler såsom Billy Elliot, Miss Saigon, Cabaret och Jesus Christ Superstar. Senast såg man henne i Pippin på Malmö̈ Operan. Särskilt erkännande har hon fått för sin träffsäkra och personliga tolkning av Edith Piaf och hennes egna föreställning Edith Piaf- Livet och Kärleken. Åsa har flertalet gånger uppträtt på Liseberg och flera gånger tillsammans med Sven-Bertil Taube.

Christina Kjellsson (Kungstorget)        kl 17-18

Kulturkalaset skriver; ”Singer-songwriter och ordkonstnär som med sin unika språkbehandling och yviga musikalitet är hon en mycket uppskattad låtskrivare och liveartist. Det svänger om Kjellsson.

Hon kan som ingen annan smida stabila textbyggen med pricksäkra formuleringar på toppen. Intelligenta betraktelser med en subtil underfundighet man ibland inte blir varse förrän efter ett par lyssningar och ofta med en stor portion målande humor där svart är en viktig färg på paletten.”

The Bongo Club (Bältespännarparken)  kl 17-18

Kulturkalaset skriver; ”Tre år och nio låtar in i karriären hade The Bongo Club gjort nästan 300 konserter i 18 länder – i England, USA, Mexiko, runt om i Europa och givetvis här hemma. Att satsa allt på att spela live har varit receptet och bandet har en ständigt växande fanbase på många platser i världen.

Allt handlar om rock’n’roll och om att vara ung, idag, 2018. Det handlar om att gå på scenen som en boxare går in i ringen och lämna den 40 minuter senare drypande av svett, det handlar om att hata sitt jobb och älska varje minut i en halvtom klubb en fredagskväll. Det finns inga dåliga spelningar, aldrig nånsin en dålig publik – bara ett band som är helt på det klara med vad de gör och som vill ta det hela vägen genom att arbeta hårdare och vara mer on point än alla andra.

Bandets bolagsdebut ”Anybody Have A Lighter?” släpptes den den 23 februari 2018 och har mötts av bra kritik från både bloggar och tidningar. Den första singeln, ”Seventeen”, mixades av ingen annan än legendaren Owen Morris medan den andra , ”Tell Your Friends”, har hamnat på redaktionella spellistor på Spotify, på topp tio-listor på radio i både Tyskland och Österrike samt precis tagit sig in på rotation på P3.

Att turnera sitter i bandets DNA och de ändrar inte formeln – publiken ska vinnas genom att göra den ena grymma konserten efter den andra. Under våren var bandet i England på turné och spelade på de prestigefyllda festivalerna Sound City i Liverpool och Camden Rocks Festival i London. Under sommaren har de spelat på festivaler i Tyskland, Estland och i Sverige innan de återigen turnerar i Europa under hösten.

Jesper Jansson, Erik Ahlblom, Jonathan Andrén, Alex Gustafsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *