Konserter i Göteborg med omnejd – första veckan i september 2018 (1-9/9)

Lördag 1 september

Liedström & Co med gäster: Ebbot & Jack Vreeswijk (Pustervik)

Pustervik skriver; ”Liedström & Co med flera låtar i radiorotation på sistone, levererar själfull vuxenpop på svenska… Kvällens upplägg utgörs av pop från sveriges pop-bibliotek. Liedström presenterar delar av sin originalrepertoar men också en del klassiker från vårt svenska pop-DNA.

Gäststjärnorna för kvällen, Ebbot och Jack Vreeswijk kommer att göra några unika tolkningar av svenska klassiker. Dom har också lovat att de kan bli några egna. ”

Nicolai Dunger (Liseberg,Taubescenen)  19.00

Liseberg skriver; ”Nicolai Dunger, född 1968, är en mångsidig artist som har en katalog på ca 20 skivor. Arkebuseringen av egot som släpptes 2017 var hans första för Hi-hat Music och i juni släpps nya albumet ”Terror och tradition” som föregås av singeln Allas tak. Skivan är en direkt album med ett tydligt popsound.

Nicolai Dunger har bland annat spelat och turnerat med artister som Cat Power, Bonnie Prince Billy, Andreas Kleerup, Jari Haapalainen, Ebbot Lundberg, Jonas Kullhammar. Utöver katalogen i sitt eget namn har Nicolai Dunger gett ut skivor under namnet Taste Of Ra.

Nicolai Dunger – Sång, gitarr
Thomas Tjärnqvist – Gitarr
Nikke Ström – Bas
Bebe Risenfors – Klaviatur och blås
Bengt Berger – Trummor

Ola Magnell (Liseberg,Taubescenen)         20.30

Liseberg skriver; ”Ola Magnell har genom åren visat prov på sin mästerliga förmåga att hitta bra melodier till texter som balanserar från humor till djupaste allvar. Texter som är unika i sina associationer och som verkligen bär Olas signum. Det blir en kavalkad av nya och äldre ”hits” från en av Sveriges bästa kompositör och låtskrivare! Förra sommaren fick han, mycket välförtjänt, Frödingsällskapets lyrikpris.

Med sig på scenen har han sidekicken Carl Ekerstam och gitarristen Jonathan Stenson.

Best Of Bowie (Musikens Hus)

Arrangören skriver; ”Tributebandet Best of Bowie med bas i Köpenhamn, har genom årens lopp spelat David Bowie’s låtar för en begeistrad och entusiastisk publik i Skandinavien och Tyskland, som gång på gång blir överraskad över att man kan få en så komplett upplevelse av att vara så nära originalet. Best of Bowie spelar Bowies musik & låtar, från alla olika epoker och genrer, med stor kärlek ödmjukhet och respekt.Sedan Bowies död i januari 2017 Sedan dess har bandet turnerat med en fulltecknad turnékalender. För ett och ett halvt år sen spelade bandet för ett utsålt hus på Musikens Hus och vi är nu glada att få presentera ytterligare en “best of Bowie” kväll för alla Bowie fans.
Sång: Michael Saxe Bjørn
Kör: Christina Kürstein Lecocq
Gitarr & Kör: Flemming Rasch
Gitarr: John Kenneth Nilsson
Keyboard & Kör: Ian Broo/Finn Markwardt
Bas: Morten Hall
Trummor: Lars Bertelsen

William Crighton ( Tryckhallen, Falkenberg)

Arrangören Rootsy Granstigen skriver; ”En av de mest fängslande personerna i den nya vågen av artister att komma ur samma bördiga landskap, musikaliskt, som Nick Cave, Tom Waits och för all del kultbandet Gun Club. En mycket intressant och enastående berörande artist från New South Wales är det vi kommer få möta.
Live är han både ljus och skugga. Ingen lämnas oberörd av hans framträdanden. William Crighton är personlig. Han sjunger för DIG. Han berättar med sin innerligt speciella röst. Om saker och händelser som annars skulle varit utom räckhåll.
För hans texter griper tag. Och han skriver om den Australiska sångboken. Från grunden.
Det är långt till poppig glättighet och lättsam underhållning. Crightons låtskatt ger blodsmak i munnen och väcker en massa malande tankar.
Hans första, självbetitlade, album landade hos oss 2016. Nu följer han upp med alldeles färska “Empire” en mäktig platta, ett evangelium av melodier och spännande berättelser.
Han sjunger om Djävulen. Han sjunger om Jesus. Balansen mellan det goda och den alltid närvarande ondskan. Men det är ingen dyster artist som kommer till Norden i höst. Snarare en budbärare. Med budskapet att det finns hopp för oss alla så länge artister som Mr. Crighton kan turnera över hela planeten. Som en väckelsepredikant tar han sig an sin musik och ger låtarna liv.

Ted Gärdestad – Signerat Peter Nordahl (Konserthuset)

Arr. skriver; ”Symfonikerna spelar Ted Gärdestads odödliga låtar till sången från originalinspelningarna.

Pianisten, kompositören och dirigenten Peter Nordahl har skrivit nya orkesterarrangemang till Ted Gärdestads odödliga låtar och kombinerat dem med sången från de klassiska originalinspelningarna. Skivan från 2017 blev genast en succé och Sol, vind och vatten hamnade på Svensktoppens förstaplats.

Nu ges Ted Gärdestad – signerat Peter Nordahl live med Göteborgs Symfoniker. Vi får höra sånger från Ted och Kenneth Gärdestads hela karriär, från Ett stilla regn från debutalbumet 1972 till den allra sista inspelningen I den stora sorgens famn (1994). Självklart ingår folkkära favoriter som Himlen är oskyldigt blå och Sol, vind och vatten.

Peter Nordahl har genom åren producerat uppmärksammade album med bland andra Agnetha Fältskog, Björn Skifs och Carola. Han fick häromåret både en Guldbagge- och en

Grammisnominering för musiken till filmen Monica Z. Han har även gjort två uppmärksammade och Grammisbelönade album med Sven-Bertil Taube under titeln Hommage.”

Celso Paco & Dynamo De Luxe (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Gruppen Dynamo de Luxe startades 2004 av medlemmar ur det forna kultafrobandet Mama Malumma. I centrum står sångaren, slagverkaren och kompositören Celso Paco, född och uppvuxen i Moçambique, men sedan många år bosatt i Sverige. Runt honom samlas fyra svenska musiker med varierade bakgrunder och erfarenheter, men med den gemensamma viljan att sprida gruppens speciella musik och sound till en stor, bred och dansande publik!

Materialet är till största del skrivet av Celso Paco, men med influenser från musiken och danserna från sitt hemland tolkar han också traditionella sånger såväl som populärmusik från trakterna kring hemstaden Maputo, och har också inspirerats av musik från grannländer som Sydafrika och Zimbabwe.

Även den internationella rock- och jazzscenen har gjort starkt intryck på honom vilket också avspeglas tydligt i gruppens sammansättning och uttryck. I sina låtar sjunger Celso om personliga upplevelser och reflektioner och språket varierar mellan ronga, shangani, chope (lokala språk från södra Moçambique), portugisiska, engelska och franska.

Oavsett var musiken har sitt stilmässiga ursprung så är Celso Paco & Dynamo de Luxe besjälade av den afrikanska musikens poesi, groove och energi. I augusti kommer äntligen ett nytt, efterlängtat album vid namn ”Moçambique” och denna kväll har vi den stora glädjen att få ta del av musiken på bästa tänkbara vis – nämligen live!

Dirty Old Bastards (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Missa inte supertrion som lirar allt ifrån avskalade versioner ifrån bomullsfälten
till ruffigare Chicagoblues!!

———————————————————————————————————————

Tisdag 4 september

Carl Verheyen (Restaurang Ester,Kungsbacka)

Arrangören skriver; ” En favorit i repris! Du som som upplevde Carl Verheyen hos oss förra gången vet att detta är riktigt bra! Du som missade får en ny chans!

Los Angeles – Carl Verheyen, recognized as “One of the World’s Top 10 Guitarists” by Guitar Magazine and “One of the Top 100 Guitarists of All Time” by Classic Rock magazine, as well as guitarist for music legends Supertramp, will bring his three-member Carl Verheyen Band on a Fall tour of Europe to support the release of his new album ”Essential Blues.”

Verheyen’s 40+ years of solo, band, and studio guitar work have progressed to where hardly a day goes by during which anyone with access to music, movies, or television doesn’t hear him. As a first-call studio guitarist, Verheyen is the guitar behind some of the most popular TV shows (Seinfeld, Frazier, Cheers, Happy Days, LA Law, Married with Children, among others) and movies (Star Trek, The Usual Suspects, Ratatouille, The Negotiator, hundreds more) of all time.  In addition to his duties as Supertramp’s guitarist, he has performed and recorded with a who’s-who of music giants, ranging from the great BB King, to Joe Bonamassa, Cher, Brad Paisley, Christina Aguilera, The Bee Gees, and hundreds of others.

Verheyen provided one-on-one guitar lessons for John Fogerty, members of Maroon 5 and System of a Down and was a featured soloist at the Academy Awards, playing live to a TV audience of more than 67 million. For the past 30 years he’s performed in arenas in the 20,000 seat range with Supertramp. He has released 14 of his own CDs, mixing band music with solo efforts such as his 2015 recording “Alone,” a solo acoustic improvisational release. His newest recording called “Essential Blues” will be released in Fall of this year.

The Mommyheads (Holy Moly, Andra Långgatan)

Holy Moly skriver; ”The Mommyheads bildades i New York City 1987, splittrades 1998 och gjorde comeback 2008. I September 2018, släpps deras elfte album, Soundtrack to the World’s End. Vänner av quirky men melodisk powerpop a la XTC och Dirty Projectors kommer genast känna sig hemma i The Mommyheads ljudvärld.

——————————————————————————————————————-

Onsdag 5 september

David Crosby (Konserthuset)

Arrangören skriver; Den legendariske amerikanske gitarristen, sångaren och songwritern David Crosby – invald i Songwriters Hall of Fame och tvåfaldigt invald i Rock and Rock Hall of Fame – tillkännagav nyligen att han beger sig ut på en omfattande USA-turné som fortsätter efter sommaren på vår sida av Atlanten. I början av september kommer han till Karlstad och Göteborg.

Under sin 60 år långa karriär har den infödde kaliforniern skapat sånger som är kulturella milstolpar för mer än tre generationer, både som soloartist och som medlem i två av 60- och 70-talens mest nyskapande och inflytelserika grupper: The Byrds och Crosby, Stills & Nash/Crosby, Stills, Nash & Young.

Med de båda grupperna har David Crosby sålt fler än 35 miljoner album. Crosby, Stills & Nash belönades med en Grammy som Bästa nya artist 1969. David Crosby är invald i Rock and Rock Hall of Fame både som medlem i The Byrds och Crosby, Stills & Nash. 2009 valdes han in i den prestigefyllda Songwriters Hall of Fame.

2014 släppte David Crosby albumet ”Croz”, hans första soloalbum på över 20 år, 2016 kom ”Lighthouse” och i höstas ”Sky Trails”.

”David Crosby and Friends”

James Raymond – keyboard

Steve DiStanislao – trummor

Mai Agan – bas

Jeff Pevar – gitarr

Michelle Willis – keyboard & sång

——————————————————————————————————————–

Torsdag 6 september

Eva Kruse feat. Pouya Amiry– On the Mo (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ” Eva Kruse är en av Tysklands mest framgångsrika basister som de senaste åren spelat och turnerat med bland andra Michael Wollny´s [em], Arne Jansen Trio, Jonas Knutsson och Nils Landgren. Tillsammans med Nisse jobbar Eva bland annat i projekten ”New Eyes on Baroque” och ”Christmas With my Friends”, båda med stora framgångar i Sverige och Tyskland.

Hon har gjort två album på Redhorn Records (Naxos): ”In Water” 2014 som belönades med en ECHO-award (Tysklands Grammis) och ”On the Mo” som hon belönades med ECHO för bästa basist 2017. Hon har även tagit emot en rad priser de senaste tio åren med pianisten Michael Wollny´s trio [em], bland annat två Grammisar för årets band i Tyskland.

I Eva Kruses musik omfamnar instrumenten varandra lika naturligt som ett älskande par. Hon tillåter sig inte vid något tillfälle att ta ett aktivt beslut mellan klassisk musik, jazz eller pop, utan låter musiken flöda med sin egen naturliga rytm som påminner om vattnets eviga kretslopp.

Med hennes “In Water” positionerar sig bandledaren nu som en mycket lovande europeisk komponist som frigör sig från territorialvattnen jazz, pop och klassisk musik och hittar en helt egen uttrycksvärld, lika dynamisk, spännande och färgglad som ett korallrev. Musiken passar snarare att kallas kompositioner än jazzlåtar och den känns lika tidlös som havets skarpa horisont och oförutsägbara vildmark.”

Eva Kruse – b., Marie Becker  – oboe., Uwe Steinmetz – sx., Christian Jormin – p., Eric Schaefer – tr.

Special Guest – Pouya Amiry – rap

Mindsong (Café Hängmattan)

Arrangören skriver; ”Mindsong är ett soloprojekt i singer/songwriter- genren med låtskrivaren Henrik Johansson.

Låtarna är skrivna över 20 års tid och det är så lång tid det har tagit att samla mod för att nu framföra dem. Henrik har tidigare jobbat med andra artister som framfört hans låtar, men nu är det dags att spela de låtar som varit alltför personliga för att låta någon annan framföra dem. Texterna präglas av melankoli, något som också förstärks i musiken med den tydliga influensen av svensk folkmusik.”

The Generations (KoM musikochbar)

Bäckbrothers Jazz Tivoli Consert/Jamsession (Holy Moly)

Kuhle Excellent Hlongwane voc dance
Siyabonga Omni Malembe voc dance
From Kwazulu Natal South Africa
Vinst Chans
Anders Bäck sax
Jesper Carlson voc git
David Bäck voc piano dance perc
Samuel Olsson bass
Göran Kroon drums

———————————————————————————————————————–

Fredag 7 september

Uno Svenningsson (Stora Teatern) 

Arrangören skriver; ”Efter Uno Svenningsson medverkan i ´´Så mycket bättre” hösten 2017 bjöd den folkkäre artisten på en comeback utav rang. Konserten på Stora Teatern avslutar sommarturnén som följde på den bejublade Sverigeturnén våren 2018.

I början av februari 2018 gav Uno ut sin skiva “Andras sånger” bestående av alla Unos tolkningar från “Så mycket bättre” men även tolkningar av låtar tillhörande bland andra Håkan Hellström och Olle Ljungström. Det blev också startskottet för Unos första inomhusturné sedan 2005, som från premiären i Malmö den 8 februari möttes av jubel och hyllningar från så väl press som publik.

Säkert! (Liseberg, Stora scenen)

Liseberg skriver; ”Annika Norlin, som på svenska sjunger under artistnamnet Säkert! är en av den svenska indiescenens starkaste berättarröster. Den 7 september kommer hon till Stora Scenen.

Annika Norlin, som sedan 2005 spelat och sjungit under namnet Hello Saferide, gav 2007 ut sitt första album på svenska under nya namnet Säkert! Sidoprojektet blev succé och följdes av två ytterligare album; Facit, 2010 och Säkert! på engelska 2011.

Efter en paus sedan 2011 släpptes i februari i år nya albumet Däggdjur. En mer sparsmakad och personlig skiva som hyllades av kritikerna. Texter som griper tag i sin enkelhet är utmärkande för Norlin och stämning framför scenen utlovas!

Llegó La Rumba (Nefertiti)  kl 22

Nefertiti skriver; ”Hoppa högt och dyk djupt in i ett hav av batá trummor, orishas (gudar), sång och euforisk dans! Denna afton rullar vågorna från den Karibiska pärlan Havanna in på Nefertitis dansgolv som välkomnar rumban, salsan och timban för en magisk fest! Denna kväll bjuds det på live musik med Euro Rumba Ashé från Stockholm och ett rasslande DJ-set med ingen mindre än DJ Assane från la France.

Llegó la Rumba är en musik- och dansfestival med fokus på den kubanska rumban och afro-kubansk dans. Festivalen består av tre kvällsevenemang med konserter i världsklass, dansshower och musik spelad av erkända DJs samt två dagars workshop i dans och slagverk med professionella kubanska lärare. ”

Göteborg Classic Jazz Festival (Valand)

7-9 september

program-1.jpg

Kulturnatt i Kvarnbyn, Mölndal

Aurelia Dey & Alpha Crew

Brända tomtens scen, kl. 20.10

La Luz + the Blank Tapes + Boys (Pustervik)

Arrangören skriver; ”Numera Los Angelesbaserade La Luz och deras surfklingande garagepop har varit bland det hetaste du kunnat se på de tuffaste garageklubbarna och fräckaste festivalerna längs Californiens kust de senaste åren med sina dansanta och drömska surfmelodier som gjorda för sena fester och vilda partyn. Snygga harmonier med ekon från Link Wray, Dick Dale, The Ventures och 60s girl-groups och den ungdomliga attityd och energi du finner hos den punkiga BurgerRecordsgeneration.

Inflytelserika L.A.-labeln och kassettbolaget Burger Records låg bakom bandets debut-Ep”Damp Face”, uppföljande singeln ”Brainwash” kom via coola Suicide Squeeze innan debutplattan ”It’s Alive” släpptes av Sub Pop’s syskonlabel Hardly Art (Jacuzzi BoysLa Sera). Uppföljaren ”Weirdo Shrine” spelades in med turnékollegan och garagerocksfenomenet Ty Segall som producent.

I år är de aktuella med nya plattan ”Floating Features”, ett album influerat av deras nya hemstad Los Angeles aka the Dream Factory. En resa mellan drömmar och verklighet, det fysiska och psykiska ljudsatt av La Luz mest ambitiösa låtar och ljudlandskap hittills utan att förlora bandets säregens surfsound och dimmiga popmelodier.

Endast La Luz skulle kunna trolla ihop ”Floating Features”’s Leone-on-LSD-vibbar, en platta där L.A.-bandet står på höjden av sin förmåga, gyllene rebeller i en gyllene dröm. Under årets SxSw var La Luz bland de största namnen när Levitation Festival, She Shreds och Burger Records ställde till med fester.

Tobias Grim Quartet (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Den skickliga gitarristen Tobias Grim gör sin debut på Unitys scen med ett strålande gäng musiker.

Tobias Grim – Gitarr, Michael Edlund – Trummor, Adam Lindblom – Bas och Joona Toivonen – Piano

Lilla Bäcken & Krånne (KoM musikochbar)

KoM skriver; Lilla Bäcken är en unik orkester med alldeles eget sound!! Krånne släppte
plattan ”Först & Sist & Alltid” i somras!!

Stilla Street Band (S/S Marieholm)

KoM skriver; ”Finlir från hjärtat av Majorna ”
Mats Götherskjöld, Jenny Lundin, Henrik Pilqvist, Stefan Sandberg & Stefan Bellnäs

——————————————————————————————————————

Lördag 8 september

Dan Hylander & Raj Montana Band (Stora Teatern)

Stora Teatern skriver; Dan Hylander & Raj Montana Band släpper nytt efter 34 år och åker på turné. Hösten 2017: För första gången sedan uppbrottet 1984 ställde sig originaluppsättningen av Dan Hylander & Raj Montana Band på en scen framför ett utsålt KB i Malmö. De lyckliga i publiken pratade efteråt om magi. Upplevelsen och mötet med publiken gav bandet ny energi och man bestämde sig omgående för återförenas och spela in en ny platta.

Raj Montana Band bildades av Dan Hylander 1978, tillsammans har de gett ut klassiska album som ”Döende oskuld”, ”September”, ”Bella notte”, ”Calypso” och ”Om änglar och sjakaler” med klassiska låtar som ”Höst”, ”Farväl till Katalonien”, ”Svart kaffe”, ”Skuggor i skymningen” och ”21/3”.

Dan Hylander har efter Raj Montana Bands uppbrott med stor framgång skrivit och producerat musik åt andra artister som Thorsten Flinck, Totta Näslund, Kal P Dal, Sven-Ingvars, Tomas Ledin, Larz-Kristerz, Christina Lindberg, Niels Jensen, Björn Skifs. Han har också haft en framgångsrik solokarriär och bland annat fått två Rockbjörnar.

Dan Hylander & Raj Montana Band 2018 är:

Dan Hylander, sång
David Carlson, gitarr
Clarence Öfwerman, keyboards
Ola Johansson, bas
Pelle Alsing, trummor
Hasse Olsson, hammond

Ida Redig (Liseberg,Taubescenen)

Liseberg skriver; Ida Redig är artist, låtskrivare och producent, bördig från Göteborg. Hon har sedan debuten släppt tre soloalbum och gjorde 2018 debut i Melodifestivalen med låten ”Allting som vi sa”. Nu kommer hon till Taubescenen för första gången.

Ida Redig är artist, låtskrivare och producent, bördig från Göteborg. Hon har släppt tre soloalbum, synts i flertalet TV- och radiosammanhang och nominerats till SKAP:s. 2018 gjorde Ida Redig debut i Melodifestivalen med låten ”Allting som vi sa”, som hon varit med och både skrivit och producerat.

Ida har tidigare uppträtt på Liseberg som gästartist på Lotta på Liseberg, men i år intar hon Taubescenen för en stämningsfull solokonsert.

Magnum Coltrane Price (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Magnum Coltrane Price nya album ”Level Up” är en hyllning till musiken, till funken och till människan med alla dess tillgångar och tillkortakommanden.
Så här sammanfattar han själv sin musik: ”My composing music is about observing and analyzing the world around me. Partly for understanding and partly for betterment, improvement and upgrading the state of the human race. Leveling up.” Bättre kan man inte uttrycka det. ”Level up” är en rykande funkfest med vännerna från Nils Landgren Funk Unit.

Magnum har under åren givit ut ett stort antal album, ända sedan första singeln ”Sarah” 1991 har han varit en stark röst i svenskt musikliv. Magnum är den som präglat NLFU:s musik allra längst förutom Nils Landgren själv; som basist, sångare, kompositör och producent. Han har varit medlem i Funk Unit sedan 1994, come rain come shine. Nu står Magnum igen på scen, denna gången i eget namn och med starkt stöd av sina vänner

Göteborg Classic Jazzfestival (Valand)

program-3.jpg

Eva & The Blue Boys (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Känsla, dynamik, nerv och bluessväng med grymma musiker och Eva Karlefjärd låter sången ta stor plats!!

Vanessa Liftig  Quintet (Unity Jazz)

Vanessa Liftig har precis släppt sin platta ”Göteborgs pyramider”. En strålande popplatta på svenska som hon producerat och skrivit.
Hennes musikaliska avtryck sträcker sig långt tillbaka och hennes jazzarv är tydligt. Från att ha medverkat på den mytomspunna plattan ”Once upon a time in shaolin” med Wu tang clan, till sina egna projekt med soul/pop/hiphop är Vanessa verkligen en musikalisk skatt i Sverige. Här hör vi henne sjunga musiken som format henne till den artist hon är idag. Jazz. För själen.

Vanessa Liftig- Sång
Anders Gabrielsson- sax
Olli Rantalla- bas
Matti Ollikainen- piano
Fredrik Hamrå- trummor

Bäddat för Trubbel/Alex Face/Lady Banana(Musikens Hus)

BÄDDAT FÖR TRUBBEL – på scen 00.00
Arrangören skriver; ”Vissa band gillar man såpass mycket att det är stört omöjligt att skriva en presstext som man blir nöjd med. Skånes stoltheter Bäddat för trubbel är verkligen ett sådant band. Det känns även som att en presentation nästan är överflödig för gillar du bra bra musik så har du redan koll på de här herrarna!
Dessa fantastiska artister är även fantastiskt svårbokade så det spriter lite av eufori i kroppen nu när vi äntligen lyckades hitta ETT datum 2018 som fungerade!

ALEX FACE – på scen 23.00
Helt out of the blue så återuppstår garagerockarna Alex Face från sin sexåriga(?) dvala o ingen blir lyckligare över det än jag! Är det en comeback eller återuppstår de bara för en dag? Jag tror inte ens att Alex Face själva vet, så du gör bäst i att närvara denna afton helt enkelt! Vad kan man mer kräva av ett band som startades i en skoaffär år 2000? Just det med skoaffären känns så talande för Alex Face på nåt vis. Det finns en obskyr kufig aura över dom på nåt vis. Hur låter Alex Face då? En helt underbar Stonesdoftande retrobomb som blandar in både punkblues o country utan att förvirra sig mellan genrena.

LADY BANANA – på scen 22.00
Primitiv rock från Sveriges framstjärt. Har spelat på alla stans hörn, Mariaplan, Ringön, Kungsten, Avenyn, Lindholmen, 2:a långgatan men aldrig på Musikens Hus!

———————————————————————————————————————–

Söndag 9 september

Bohuslän Big Band – Plays Blue Note (Stora Teatern)

En konsert där Bohuslän Big Band tolkar utvalda stycken ur det legendariska skivbolaget Blue Notes katalog.

Blue Note grundades 1939 och bland de namn som förknippas med skivbolaget hittar vi bland andra Wayne Shorter, Horace Silver och Joe Henderson.

Ludwig Hart (Holy Moly, Andra Långgatan)

Holy Moly skriver; ”Ludwig Hart is a singer/songwriter originally from Nora, outside Örebro. With lyrics dealing with heartbreak, friendship and naive rock’n’roll dreams, his music can be described as a mix of folk pop, rock and americana.In 2012, the debut single ”Suicide (Violent Words Of Love)” was released, followed by ”Hartland” with ”One More Night” as the b-page.
In 2015, the single ”Silver Man” was released, which immediately received very good criticism. After a break with a couple of years touring as a guitarist with other artists, Ludwig and the band have now completed a full length album to be released in the fall of 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *