Konserter i Göteborg med omnejd – första oktoberveckan 2018 (1-7/10)

Måndag 1 oktober

Max Raabe & Palast Orchester (Konserthuset)

Arrangören skriver; ”Efter succén för både album och efterföljande turné med skivan ”Eine Nacht In Berlin” (2014) är det äntligen dags för nytt material från tyska geniet Max Raabe och hans Palast Orchester! Nya albumet “Der perfekte Moment… wird heut verpennt” finns ute nu

Hur skriver man de bästa låtarna? Man gör absolut ingenting! Ja det är så Raabe har skapat sitt nya album – liggandes i sitt hem, filosoferandes. Albumet skapades tillsammans med tyska storheter som Annette Humpe, Christoph Israel, Peter Plate, Ulf Leo Sommer, Daniel Faust och Achim Hagemann – och finns ute nu!

Det är låtar som andas lika mycket Max Raabes unika sångstil och humor som 20- och 30-talens Weimar-era. Sångerna och scenshowen Max Raabe presenterar gör att fans världen över saknar en era – som få ens var födda för att uppleva.

James Farm med Joshua Redman (Stenhammarsalen)

Joshua Redman

Nefertiti i Konserthuset skriver; ”Vi presenterar bland det bästa som modern jazz har att erbjuda: musik som är helt medveten om – och som påverkas av – de olika språken i musikens kultur. Med en identitet som är integrerande, framåttänkande, färgrikt kreativ men också disciplinerad.

James Farm har blivit kritikerrosad sedan debutspelningen på Montreal Jazz Festival 2009 och spelar för utsålda hus världen över. Kvartetten drivs av övertygelsen om att kollektivet besitter en styrka som sträcker sig långt över den enskildas prestation.”

James Farm is an acoustic jazz quartet consisting of saxophonist Joshua Redman, pianist Aaron Parks, bassist Matt Penman and drummer Eric Harland.

——————————————————————————————————————–

Onsdag 3 oktober

Caroline af Ugglas (Nefertiti)

 

Arrangören skriver; ”Mångsysslande Caroline af Ugglas är tillbaka på scenen med helt ny musik i höst. Den 21 september är Caroline tillbaka med det nya albumet ”VarförDärför” och den 3 oktober gör hon konsert på Nefertiti i Göteborg!

Multitalangen Caroline af Ugglas har släppt musik i över 20 år och är en av våra mest folkkära artister. Meritlistan har vuxit sig lång genom åren och innefattar ett flertal grammisnomineringar, egna konstutställningar, en karriär som körledare och skodesigner.

Nu är Caroline af Ugglas tillbaka med ny musik, redo att inta scener runt om i landet när hon besöker Malmö och Göteborg i höst. Det blir ett par känslofyllda konserter du sent kommer att glömma.

Caroline af Ugglas – s., Mattias Torell – g., Sven Lindvall – b, Johan Håkansson – tr., Claes Björklund – Synt och Heinz Liljedahl – Percussion.

——————————————————————————————————————–

Torsdag 4 oktober

Songs: Molina – A Memorial  (Pustervik Stora Klubben)

Pustervik skriver: ”2013 var året då den amerikanske sångaren och låtskrivaren Jason Molina tragiskt gick bort. Han blev endast 39 år, men efterlämnade en fenomenal och hjärtskärande låtskatt. På hela sexton album med kultbanden Songs: Ohia och Magnolia Electric Co. och som soloartist hade han en status som gudabenådad låtskrivare och melankolisk melodiskapare av finaste snitt.

I höst väcks Molinas vackra verk åter till liv när hyllningsprojektet Songs Molina – A Memorial Electric Co besöker Södra Teatern i Stockholm och Pustervik i Göteborg. Projektet är långt från ett tillfälligt hyllningsband. Bandet består av medlemmar från Songs Ohia och Magnolia Electric Co.

Från början samlades musikerna strax efter Molinas bortgång för att spela ett fåtal spelningar, men nu har de återigen samlats. Den här gången tar de med sig gästsångaren Timothy Showalter från Strand of Oaks och författaren Erin Osman.

Den sistnämnde ligger bakom biografin ”Jason Molina: Riding With the Ghost”, som kom ifjol. Sammantaget är det en rad av den bortgångne låtskrivarens närmaste samarbetspartners och vänner, men även lokala artister kommer att vara med och tolka låtskatten under kvällen.

Tillsammans håller de respektfullt minnet om Molina och hans låtskatt levande och vi får en unik chans att uppleva tolkningar av hans fantastiska musik. Dessutom får vi höra delar av Osmans biografi och musikerna delar med sig av historier och minnen av Molina.

Three Trapped Tigers + Anja Laudval/Heida Karine Johannisdottir/Signe Emeluth (Nefertiti)

Denna konsert är en del i GAS-festivalen, som genomförs med stöd av: Gbgs stad, VG-regionen, Kulturrådet, Musikverket, Wilhelm och Martina Lundgrens understödsfond, Kultur i Väst och Folkuniversitetet

Three Trapped Tigers är ett band som rör sig långt utanför konventionella genrebenämningar. De rör sig – ofta genom tvära kast – från tjutande gitarrer dränkta i effekter via en arsenal av sci-fi-synthar till pulserande subbas, kolossala riff och intrikata trumfigurer som både ligger till grund för och definierar deras unika sound. Att sätta fingret på vad det är som gör dem till ett så fenomenalt liveband är inte heller helt enkelt.
På scen kan de närmast liknas vid en strömvirvel som tillsammans skapar en böljande ljudmassa med lager på lager av ljud och rytmer. De har också den sällsynta förmågan att på samma gång kunna låta både komplexa och självklara, intelligent beräknande och djuriskt kraftfulla, gigantiska men ändå melodiska.

Gruppen har tidigare turnerat med t.ex. band som Deftones och Dillinger Escape Plan, arbetat med Brian Eno och även använt sig av hans Oblique Strategies under inspelningen av sin andra skiva Earthling. Genom kontakten med Eno har de även spelat på Norska Punktfestivalen och spelat i Oslo tillsammans med sin personliga synthhjälte Ståle Storløkken från Supersilent.

Adam Betts – tr.
Matt Calvert – g, synthar
Tom Rogerson – synthar.

Anja Lauvdal/Heida Karine Johannisdottir/Signe Emeluth

De blandar jazz, hiphop-beats, improvisation och elektronika. Duon bestående av Anja Lauvdal och Heida Karine Johannisdottir förstärks här på Nefertiti av saxofonisten Signe Emeluth – gör dig redo att förvänta dig något helt oförväntat!

Anja och Heida gick tidigare under namnet Skrap, och har de senaste åren gjort sig ett namn som uppbackningsband för den exentriska indiepopstjärnan Jenny Hval.

Duon struntar fullkomligt i genrer, utan rör sig fritt mellan olika uttryck – inspiration kommer från såväl jazz som klassisk musik, hiphop och klubbmusik.

Sommaren 2016 skapade Skrap ”Antropocen”, ett beställningsverk för Moldejazz. Albumet fick mycket fin kritik för sina eklektiska kompositioner, men också för att det lyfte frågor om existentialism, världen runt omkring oss och vår roll i den. Antropocen följdes upp av singeln Marianna, som överraskade med en ny riktning åt elektropop och hiphop-hållet.

Efter ett år av turnerande och komponerande är Anjsa och Heida nu tillbaka med ännu ett beställningsverk, denna gång för 2018 års upplaga av Only Connect. FINITY släpps hösten 2018.

Denna kväll gästas de av den danska saxofonisten Signe Emeluth. Denna 25-åriga, Oslo-baserade altsaxofonist har redan etablerat sig som en framstående improvisatör och kompositör. Hon leder kvartetten Konge, där vi bland annat hittar den svenske sax-titanen Mats Gustafsson.”

Soul Night (Stora Teatern)

Arrangören skriver; ”En färgsprakande show med passion och ljuva toner, sprängfylld med soulhits från 60-talet till nutid. Med solister i högsta klass som ackompanjeras av ett liveband med blåssektion utlovas en helkväll med soulens alla guldkorn. Med allt från traditionella, välkända låtar till de mer moderna slingorna bjuder ensemblen på en sprakande show med både storslagna och intima inslag.

Upplev musik från bland annat Stevie Wonder, Aretha Franklin, Marvin Gaye, The Supremes, Four Tops, Adele, Bruno Mars med flera i en musikalisk resa med rytmiska dansnummer och röster av guld. SOUL NIGHT har som mål att ta dig tillbaka till en svunnen tid som du aldrig ska vilja ta dig ur!
Mer information på www.stagedream.se

Siw Malmkvist & Ann-Louise Hanson (Kungsbacka Teater)

Arrangören skriver; ”Under 2017 gav sig Lill-Babs, Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist ut på en stor Sverigeturné som fick namnet 183 år på scen. Showen blev en stor publiksuccé så man bestämde sig för att förlänga turnén och meningen var att man skulle ut under hösten 2018. Men efter att Barbro efter en kort tids sjukdom plötsligt gick bort, tyckte Siw och Ann-Louise det kändes svårt att ge sig ut på turné utan Barbro. Men efter samtal från Barbros bror Lasse, kändes det ändå rätt att göra en ny turné. ”Barbro ställde aldrig in” sa Lasse.

Turnén kommer genomföras i Barbros anda och hon kommer att bli hyllad och ihågkommen i showen, publiken kommer få höra hits från Siws och Ann-Louise´s fantastiska låtskatt, liksom anekdoter från deras långa karriärer. Allt ackompanjerat av kapellmästare Benneth Fagerlund och gitarristen Martin Tallström. Precis som tidigare är det MT Live som producerar turnén. Längd: ca 2 timmar inklusive paus.”

Danjan (Musikens Hus)

Arrangören skriver; ”Danjan är en Göteborgsbaserad duo som gör sin egen mix av soul, hiphop och pop med inspiration från både 70-tals- och 90-talssound. När Dan och Arjan började spela musik tillsammans vintern 2012 kände de en gemensam kemi och att de hade samma syn på musik och musikskapande. Låtarna bygger mkt på catchiga melodier, harmonier och rytmiska arrangemang och handlar om personlighet, poesi och även politiska åsikter. För att göra soundet riktigt tungt tar vi den här gången med oss vår grymma följeslagare tillika ljudtekniker Henke på percussions och synth.”

 

Gunnar Källström och Jonathan Hilli (Teater Uno, Esperantoplatsen)

Arr. skriver; ”Vi firar att våra skivor Så in i väggen och Jordsånger ser dagens ljus.På scen kan ni se och höra oss tillsammans med De Praktiska Husgeråden, Matti Ollikainen och Jonathans band

 ——————————————————————————————————————–

Fredag 5 oktober

Beach House (Trädgårn)

Arrangören skriver; ”Baltimoreduon Beach House har bländat oss med sin magnetstarka och melankoliska drömpop i över ett decennium. I maj återvänder bandet med sitt sjunde studioalbum – passande döpt till ”7” – och när det är utgivet kommer Beach House totalt ha släppt 77 låtar. Första singeln ”Lemon Glow” släpptes på alla hjärtans dag, och i dag nåddes vi av vackra ”Dive” – två kvitton på Beach House storhet. Den 5 oktober gör Beach House en spelning på Trädgår’n i Göteborg.

Victoria Legrand och Alex Scally har under namnet Beach House producerat storslaget känslosam musik sedan deras självbetitlade debutalbum släpptes 2006. Stämningsfullt, utsökt och med låtskrivande som svävar in för att beröra varendaste liten cell i kroppen. Duon har växt och utvecklats vid varje släpp – från debuten till Devotion 2008, till magnifika Bloom från 2012 och samlingen av B-sidor och rariteter som släpptes förra året.

På kommande albumet ”7” har duon valt fokusera på det som känns naturligt, vilket i sin tur innebär att vissa låtar inte har någon gitarr och andra inte någon synt. Duons kreativa stämningar fick diktera albumets känsla istället för instrumentation och produktion – något som även realiserades genom att jobba utan en traditionell producent.

Sky High (Nefertiti)

Nefertiti skriver ”Yngves Orkester var en konstellation med 5 gamla spelkompisar från Dalarna, som Clas Yngström lämnat för Göteborg 1973. Det var gitarristen/sångaren Sören Björk och keyboardmannen Pierre Swärd, bägge spelkompisar sen tidigt 60-tal, trumslagaren Uffe Åhman, samt den unge och begåvade basisten Hasse Olausson från Sme´backen.

De sågs och partajade och spelade gamla godingar lite då och då. Clas Yngström fixade gigs i Göteborg och de spelade bl.a. på proggnästet Sprängkullen och på den nya livemusikklubben Errols på Magasinsgatan. Vid en spelning i september -78 på Errols gick Clas, Uffe och Hasse upp och körde ett set med Jimi Hendrix låtar, och sen var det ”kört”!

Sedan starten, på Errols i Göteborg 1978, har gruppen gjort drygt 5000 gigs världen runt, flera album och 2015 blev Clas Yngström invald som ”Legendary Blues Artist” i Blues Hall Of Fame i USA. Bland de som hyllat Clas och bandet genom åren finns bl.a. CHUCK BERRY!!

Bandnamnet SKY HIGH snodde Clas från en Hendrix-bootleg och efter en livespelning i ”Tonkraft” på P3 våren 79, hade gänget fullt i spelalmanackan!
Under de 40 år Clas drivit SKY HIGH har medlemmar kommit och gått men nuvarande sättning är densamma som i mitten av 80-talet, då bandet slog igenom stort med låten ”I Ain’t Beggin’”.

Clas Yngström – s, g.

Arne ”Mr Dynamite” Blomqvist – b.

Marcus ”The BIG Beat” Källström – tr.

Rocks Off (S/S Marieholm)                även 6 oktober

Arrangören skriver; ”Det är som om Mick Jagger sjunger direkt till Rocks Off, som om han skrev låten direkt till Tony Johnson & Co. Det du behöver är en Rolling Stones-upplevelse. Rocks Off ger dig det. Inget annat band levandegör Jagger & Richards väldiga låtskatt bättre än Rocks Off. Inga – utom Rolling Stones själva.”

Tony Johnson – sång, Les Granqvist – gitarr, Lars Elf – gitarr, Jesper Klarqvist – bas, Peter Scherman – trummor och Mattias Sämberg – keyboards.

Hildegunn Öiseth Quartet (Unity Jazz,Kyrkogatan)

Unity skriver; ”Hildegunn Öiseth är en musikalisk urkraft. Hennes karriär innefattar allt från att ha spelat med Bohuslän bigband i 10år till att ha turnerat världen runt sökandes efter nya instrument och sounds att använda i sin musik. Hon hörs ofta på den Norska radion med Trondheim Jazzorkester och är en fast medlem i Jazz Baltica ensemble och i Marilyn Mazurs band ”Shamania”.
Hennes kvartett består av den absoluta toppskiktet av norska musiker.Musiken de spelar är vacker och lyrisk, stillsamt intensiv och med en sällsynt pondus. Gillar man nordisk jazz är detta kvällen för dig

Espen Berg– Pianist som släppt plattor på ECM och hörts med bland annat Marius Nesset, Seamus Blake, Silje Neergard.

Mats Eilertsen– Bassist med över hundra inspelningar på sitt cv.
2016 släppte han albumet ”Rubicon” i eget namn på ECM.

Per Oddvar Johansen– Trummis som har 10 ECM, 7 ACT och 15 Curling legs album på sitt samvete. 6 av skivorna han medverkat på har vunnit Norska Grammis

Khadavra (Frölunda Kulturhus)

Frölunda Kulturhus skriver; ”Återigen möts dessa två värmländska ljudarkitekter för att utföra en högenergisk ritual för alla sinnen, denna gång i Stora Salen på Frölunda Kulturhus. En unik flerdimensionell upplevelse med audiovisuella inslag utlovas!

Khadavra – På scen 19:00
”Khadavra är ett band med ursprung från värmländska skogen, som har intuition och sentimalitet som vägledning. Ljud resonerar med det inre för att skapa en koppling till ett yttre kollektiv. Soundmässigt finns det rötter hos band från 70-talet, men blickar även framåt med en stor nyfikenhet till det oupptäckta.

Vulkan – På scen 20:35

”Vulkan är en femhövdad orkester som spelar en progressiv typ av hårdrock. Tunga yxmän och sprättgalen batterist ackompanjerade av en ljudmatteförsäljare och en bitterljuv gaphals.

Två album har de hittills på sitt samvete, debuten ”Mask Of Air” och konceptskivan ”Observants”. Många håller bandet som ett av de bättre inslagen i dagens progressiva utbud, och det stundande album som är i startgroparna osar mästerkatt.”

Coffinshakers + Illuminators + The Test Pilots (Pustervik Stora Klubben)

Arrangören skriver; ”Coffinshakers är ett av få band som lyckas få något smått obegripligt att kännas skrämmande självklart. Med ockultism inbakat i countrymusikens primitiva melankoli har de lyckats skapa något eget.
Ett signum, vilket även skulle kunna kallas för ‘den Coffinshakerska stämningen’ – där kryptiska toner om bm lodtörst och odödas uppror sammanstrålar med en lurig glimt i ögat. Men samtidigt som deras
gotiska framtoning väcker mångas intresse, så är det trots allt musiken som bär ansvaret till deras framgång. Ur musikalisk synpunkt är de nämligen oklanderliga.

The Coffinshakers är utan tvekan ett av Sveriges bästa band, och det finns inte en ursäkt i hela världen till att inte uppleva dem live när tillfälle ges för tro mig den chansen får man inte ofta direkt!

Levi Parham (Tryckhallen,Falkenberg)

Arrangerande Rootsy Granstigen skriver; ”Levi Parham är en tänkare med stort hjärta och nu kommer han till Skandinavien. Multi-instrumentalisten från Oklahoma har övertygat en växande publik om att hans country-soul med stabil blues-botten är “det nya svarta”.
Med senaste plattan “These American Blues” kommer han så nära. Det är de lågmälda folksy-melodiernas mästare som kommer hit. Vackra, smarta sånger för en generation musikälskare som inte nöjer sig med något mindre än innerligt vackert.
Hans kommande album kommer förresten heta “It´s all good” och är inspelat i Muscle Shoals med goda vänner som alla bidragit med en massa musikaliskt sväng.
Tänk en hybrid mellan (en yngre) Van Morrison och intensiteten hos Sam Cooke. Där någonstans landar Levi med sin redan imponerande katalog av låtar.
Han nämner i intervjuer ofta sin far. En pappa som spelade mycket musik som formade den unge Levi.
Han mor var den som fick honom att helt våga satsa på musiken. Och vännen Jimmy LaFave, som tragiskt nog gick bort 2017, var den som fick honom att ta det sista steget ut till en publik.
Ifjol gjorde han inte mindre än tre europeiska turnéer, och nu är det så Skandinaviens tur att få ta del av upplevelsen som är en konsert med Levi Parham. Den lite taggiga rösten, det personliga tilltalet och variationen av genrer.

Smoke Rings Sisters – Sweden swings (Kungsbacka teater)

Smoke Rings Sisters består av Stina Klintbom, Sara Ljunggren och Theresa Skjolden. Gruppen vann P4 nästa förra året. Programmet Sweden swings består av låtar från bl.a Alice Babs, Monica Zetterlund , Sonya Hedenbratt, Povel Ramel och Owe Thörnqvist.

——————————————————————————————————————-

Lördag 6 oktober

The Hollies – A Highway Of Hits (Konserthuset)

Arrangören Julius skriver; ”I Sverige var The Hollies mycket populära och hade under åren 1964-1969 hela 19 låtar på Tio i topp-listan. Första gången The Hollies framträdde i Sverige var i Kungliga Tennishallen i Stockholm 1965.

Flera år i rad, under sextiotalet, gästade The Hollies de svenska folkparkerna. ”När jag tänker på Sverige är det folkparkerna jag minns” säger Tony Hicks i en artikel. Vidare berättar han att han upplevde att han kände sig som hemma i Sverige.

Med fler hits än The Beatles under 60- och 70-talet har The Hollies entusiasm för musikkonsten inte avtagit. Kollektionen med Hollies Gold Hits och klassiska låtar, ”Midas Touch”, hamnade bland topp 20 på albumlistan tidigare i år och bandet uppträdde nyligen i BBC’s Breakfast TV där de spelade unplugged. The Hollies blev nyligen invalda i det prestigefyllda American Rock’n’Roll Hall of Fame med motiveringen ”För deras inflytande, utveckling och bevarande av Rock’n’Roll”.

The Hollies består idag av de två originalmedlemmarna Tony Hicks och Bobby Elliot samt Peter Howarth, Ray Stiles, Steve Lauri och Ian Parker. När bandet är på turné får de ofta önskningar på låtar från deras förra album “Staying Power” vilket bevisar att Hollies nya material är lika populärt som deras imponerande katalog med klassiska hits.

Deras liveframträdande utförs i äkta Hollies-anda: Välkända harmonier tillsammans med ren musikalisk bravur där varje sång är skickligt iscensatt med en imponerande ljusshow. Showen kulminerar med berömda ”The air that I breathe” och ”He ain’t heavy, He’s my brother” och leder till stående ovationer.

Daniel Lemma & Hot This Year Band (Neferttii)

Nefertiti skriver; ”Daniel Lemma & Hot This Year Band släpper ny musik och vill förstås fira med en dans på Nefertiti. Det blir reggae från nya plattan ” Punch of Love”, en uppföljare till 2016 års ” Common Ground, vilket var det första samarbetet mellan Lemma och Hot This Year Band.

Hot This Year Band är Skandinaviens bästa och mest anlitade backingband och producenter inom reggae-och dancehallvärlden. De kompar och producerar artister som Kapten Röd, Syster Sol och Etzia, men även internationella akter som Chronnix, Norris Man och Lutan Fyah.

När de kompar Daniel Lemma blir resultatet oemotståndligt, och precis som rosade debuten ”Common Ground” är nya ”Punch of Love” en samling nyskrivna reggae låtar av klassiskt snitt!
Radion har spelat första singeln ” One Small Step ” flitigt, och denna kväll har du chansen att höra resten av albumet!

Judith Owen (Mimers Kulturhus, Kungälv)

Arrangören skriver; Judith Owen bjuder på en intensiv, jazzig och soulig röst i fyndiga arrangemang med piano. På sitt tolfte album Rediscovered återupplivar hon andra artisters material, som hon lyckats göra till sitt eget musikaliska uttryck tillsammans med Pedro Sigundo – slagverk och Gabriella Swallow – violoncello. Judith Owen har tidigare turnerat med framgångsrika musiker såsom Bryan Ferry.”Judith kommer även till Varbergs Teater måndag 7 oktobe

Songs Of Boda (Kulturhuset Fyren, Kungsbacka) 13:00-13:45

Arrangören skriver; ”Vi är glada över att kunna välkomna hyllade göteborgsmusikern Songs of Boda till kulturhuset Fyren och konsertlokalen Snäckan för en intim spelning. Spelningen är helt gratis och efter konserten anordnas ett samtal med artisten. Välkommen!

När singersongwritern Daniel Skoglund gör musik kallar han sig för Songs of Boda. Namnet Boda härstammar från hans gamla högstadieskola i Borås vilket via villovägar blev Daniels smeknamn. Det var också någonstans där, på skolans talangscen, som han började få uppmärksamhet för sina hemmaskrivna låtar – alltid med gitarren som följeslagare.Det har flutit en hel del vatten under broarna sedan dess och via musikstudier landade Skoglund i Göteborg där han som gitarrist snart blev en del av stadens musikscen. Dels med gamla Boråsvännerna i Rambling Nicholas Heron och dels med fenomenet Daniel Norgren.

Men Skoglund slutade aldrig att skapa och skriva egna låtar och tanken på att förverkliga dessa under sitt eget namn realiserades 2015 då EP:n ”Loophole” släpptes. I mars 2018 släpptes efterlängtade uppföljaren ”Iago” på göteborgsetiketten Adore Music och mottagande var mycket varmt.

Songs of Boda har jämförts med både det The Band, Creedence och Eric Clapton, och säkert är att Boda står med ett ben stadigt i den amerikanska folktraditionen. Det andra benet står än stadigare i den Sjuhäradsbygd som Daniel Skoglund kommer ifrån och någonstans där hittar han sitt uttryck. Tilltalet är ofta personligt och öppenhjärtigt och som alltid i symbios med ett karaktäristiskt gitarrspel.

Katie Thiroux Trio (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Katie Thiroux har tagit USA med storm. Hennes debutalbum blev framröstat som ett av de bästa albumen 2017 av Downbeat. Huffinton Post, NPR Critics Poll, All About Jazz and Jazz Journalists Association kallar hennes skiva årets bästa debutalbum.
Hon har vunnit otaliga tävlingar och uppmärksammats av jazzlegender i USA som en av de mest spännande nya artisterna. Med sitt svängiga basspel och sång leder hon sin trio med en lättsamhet som känns igen från fornstora legender. Hennes känsla för tradition är enorm men hon känns ändå modern.
Ta chansen att kolla in en blivande superstjärna inom cool-jazz.

Katie Thiroux (US) – vocal, bass
Martin Schacki (DK) – piano
Matt Witek (US) – drums

Pistol Packin´Quartet (KoM musik och bar)

KoM skriver; ”Gammal skön country och rockabilly på högsta nivå med bl a Thommy Borssén på
sång och piano!!”

At The Gates/Nifelheim/Vampire (Pustervik Stora Klubben)                                                 även 7 oktober

Pustervik skriver; ”Det göteborgska metalpionjärerna At The Gates är tillbaka med ny platta och den 6 oktober gör de nedslag på Pustervik i Göteborg. Med sig har de dessutom inga mindre än Nifelheim och Vampire!

At The Gates är ett av de viktigaste och mest hyllade banden i death metals historia. Sedan de bildades 1990 har de genom åren varit stilbildande och en inspiration för många musiker och grupper, även om genombrottet kom några år senare. Albumet “Slaughter Of The Soul”, som släpptes 1995 kom att bli ett förgrundsverk inom svensk dödsmetal och banade vägen för vad som kom att kallas Göteborgssoundet.

Det har gått 27 år sedan första EP:n, 22 år sedan de lade ned och 4 år sedan comebackalbumet ”At War With Reality”, som tydligt visade att bandet fortfarande hade massor av kreativitet att få utlopp för. Detsamma gäller årets efterlängtade uppföljare ”To Drink from the Night Itself”, som tar tematiskt avstamp i motståndsrörelser, förtryck och konst.

Line-Up: Tomas Lindberg, sångare; Jonas Björler, bas; Martin Larsson, gitarr; Jonas Stålhammar, gitarr; Adrian Erlandsson, trummor

Det svenska black metal-bandet Nifelheim, som leds av de legendariska ”bröderna hårdrock” – Pelle ”Hellbutcher” Gustavsson och Erik ”Tyrant” Gustavsson, har också 27 år på nacken och levererar en teatralisk show!

Som opener ser vi Göteborgs-bandet Vampire, som hänger sig åt death/thrash och spinner på teman som skräck och död.

Carbe med gäster (Kungsbacka Teater)

Pianisten och entertainern David Carbe gästas av gitarrlegenden Janne Schaffer och sångerskan Hanna Boquist

————————————————————————————————-

Söndag 7 oktober

The Tallest Man on Earth (Draken)

Arr.skriver; ”The Tallest Man on Earth är Kristian Matsson, en av de finaste och mest innovativa trubadurer det här landet har avlat fram. Med lika delar känslofyllt gitarrplock som genomvackert textmaterial har Matsson blivit en angelägenhet för hela världen.
SLUTSÅLT meddelas det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *