Konserter i Göteborg 11-12 januari 2020

Lördag 11 januari

Dan Helgesen – The Hammond Explosion (Nefertiti)

Nef. skriver;”En kvartett som spelar skön suggestiv harmonisk, melodisk, groovy funky, heavy style.

Dan Helgesen är mest känd som Hammondorganist och har sin egen signatur i både jazz, funky samt groovy style. Som ”sideman” har han jobbat med ett flertal artister, mest från Sverige men även från Danmark, Norge och USA. Dan har spelat med bl.a: Glenn Hughes, Sanne Salomonsen, Totta Näslund, Nanne Grönvall och Stonefunkers.

Dan Helgesen – Hammond B3, Henrik “Pilen” Pilkvist – g. , Mattias Grönroos – b., Lars Lade Källfelt – tr.+ Hemliga gäster

Avatarium + support Prins Svart (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Svenska Avatarium släppte 22 november sitt nya album ”The Fire I Long For”. Det var 2012 som Avatarium bildades av Candlemass-basisten Leif Edling. Året därpå debuterade de med EPn ”Moonhorse” som fick ett enormt bra mottagande. Tre fullängdare har följt, bland annat den förra plattan ”Hurricanes And Halos” från 2017. Edling är numera inte aktiv som livemedlem i bandet men han är i högsta grad inblandad och har skrivit tre låtar till nya plattan.

Avatarium består idag av följande medlemmar:

Jennie-Ann Smith, sång
Marcus Jidell, gitarr
Andreas ‘Habo’ Johansson, trummor
Rickard Nilsson, orgel
Mats Rydström, bas

Aviana / Deceptics / Torment (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Aviana slog ner som en bomb i Skandinavisk Metalcore i samband med albumdebuten ’Polarize’ (2017). Under 2019 skrev bandet på ett nytt skivkontrakt med det Tyska legendariska skivbolaget Nuclear Blast och via dotterbolaget Arising Empire kom uppföljaren ’Epicenter’ den 23 Augusti.

Pulse Trio (Unity Jazz, Kyrkogatan)

PULSE TRIO

Unity skriver; ”En av de bästa unga trummisarna från Baltikum är Pauls Pokratnieks. Han axlar manteln som bandledare och kompositör i denna fräscha trio. Han har fstuderat klassisk musik och Jazz hela livet men är även inspirerad av pop och rock. Hans kompositioner speglar hans uppväxt och alla hans influenser. Med sig har han två av Sveriges främsta musiker.”

Fabian Kallerdahl-Piano
Olli Rantala-Bas
Pauls Pokratnieks-Trummor

Mille Andersson (Porter Pelle)

Arr. skriver;”Mille Andersson är en av Göteborgs mest anlitade trubadurer. Han har genom åren synts i många olika konstellationer och sammanhang och är med sin fantastiska röst och briljanta gitarrspel en mycket uppskattad artist. Han börjar spela typ 19.00 sen kör han på efter humör.”

—————————————————————————————————————–

Söndag 12 januari

Johan Johanssons Trio + gäst: (Jerntorgets Brygghus, Järntorget 4,)

Johan Johansson keyboard med oftast Stefan Bellnäs bas, Johan Håkansson trummor + gäst


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *