Konserter i Göteborgsområdet 12-28 februari 2019

Tisdag 12 februari

Low + Support: Hilary Woods (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Rockens cykler har ofta karaktäriserats av reaktion och motreaktion. Så i mitten av 90-talet, när det var grungens tur att bli utmanad, så visade det sig att det var en tyst viskning som skulle komma att göra jobbet.

Amerikanska Low kommer alltid ha en plats i historieböckerna som pionjärer i just denna uppgörelse. Till rockpublikens stora förvåning drog de ned tempot, skapade minimalistiska arrangemang och sjöng de sorgsna, depressiva texterna med en androgyn försiktighet. Det gifta paret Sparhawk och Parkers röster vävdes samman med sällsynt följsam stämsång och lyhördhet för den mörka tematiken.

När konsertbesökarna till en början inte förstod och överröstade den lågmälda musiken så svarare Low med att sänka volymen ytterligare. Denna motreaktionen kom att kallas slowcore och Low fick många efterföljare. Få har dock överträffat deras förmåga att med oerhört små medel förmedla oerhört starka känslor.

Det finns dock en massa skäl förutom Low:s givna plats i rockhistorien att gå och kolla på dem nu när de besöker Sverige. Low har nämligen aldrig stannat upp som musikskapare. När slowcore-kostymen kändes för trång började bandet utforska andra territorier, såsom elektronisk musik. Deras senaste album ”Ones and Sixes” (2015) framhölls av kritiker som en av deras allra bästa och nu har de dessutom de två årsfärska, experimentella EP:s betitlade ”Disarray” och ”Quorom/ Dancing and Blood/ Fly” i bagaget.

——————————————————————————————————————–

Onsdag 13 februari

Gavin James (Pustervik Stora Klubben)

Arr. Scorpio skriver; Gavin James har några riktigt fantastiska år bakom sig. De enorma framgångarna med singeln ”Nervous” och debutalbumet ”Bitter Pill” var bara början, och han har inga planer på att sakta ner. Med det nya albumet ”Only Ticket Home” tar han ytterligare flera steg framåt och uppåt.

Den irländske singer/songwritern Gavin James tog den traditionella vägen och genomförde hundratals pubgig på hemmaplan. Det ihärdiga turnerandet i kombination med riktigt starka EP:s gjorde att han sakta, men säkert, fick allt fler lyssnare. Sen följde turnéer tillsammans med giganter som Ed Sheeran och Sam Smith, den internationella succésingeln ”Nervous”, TV-framträdanden hos bland andra James Corden och Jimmy Kimmel samt det hyllade debutalbumet ”Bitter Pill”.

De två nya singlarna ”Glow” och ”Always” visade att formkurvan fortsätter att peka uppåt. Nu är Gavin James aktuell med det efterlängtade uppföljaralbumet ”Only Ticket Home” och i vinter återvänder han till Sverige för att på nytt sprida sin magiska livestämning.

Black Lark (Café Hängmattan)

Petrus Nordh sång/ gitarr/ baskagge. Influenser: John Lee Hooker, Lightnin’ Hopkins, Howlin’ Wolf, Hound Dog Taylor, Junior Kimbrough, Reignwolf, Bob Log III, Gary Clark Jr.

——————————————————————————————————————–

Torsdag 14 februari

Betty Blackmail Band (Trädgårn)

Arr. skriver; Vi vill erbjuda Göteborg en ny scen där vi kan skapa magi genom att presentera artister från hela världen inom rock, blues & country. Suveräna artister kommer att äga vår scen och genomföra konserter i toppklass! Välkomna till stans nya rum för musikälskare.

Vi börjar ”Rock & Blues Country Sessions” med Norges mest spännande blues band: Betty Blackmail Band är ett lekfullt och tight band från Norge, som musikalt rör sig runt gränsen mellan elektrisk blues och rock .

Lars Bygdén (Pustervik Stora Klubben)

Arr. National skriver; ”Lars Bygdén bildade 1996 countryrockgruppen The Thousand Dollar Playboys i Sundsvall. Gruppen gav ut två album, fick ett stort genomslag och upplöstes 2002. Han har därefter fortsatt som soloartist på skivbolaget Massproduktion och gav 2005 ut sitt första album under eget namn, Trading Happiness For Songs med bland annat This Road, en duett med Ane Brun. År 2009 kom Family Feelings och 2012 LB.

Bygdén har även gjort ledmotivet till Filip & Fredriks reseprogram Grattis världen, och den animerade videon till The Hole från LB blev både Manifest- och Grammisnominerad.

Ett farväl, men också en startpunkt för ett nytt liv. På sitt kommande fjärde soloalbum Dark Companion som släpps i oktober, tar Lars Bygdén avsked av sin hustru som gick bort förra året. Det är en naken inblick i en becksvart process fram till det oundvikliga slutet, men också en start för Lars och hans barn
i det nya livet. Albumet är föga överraskande Bygdéns hittills mest omskakande men samtidigt hans mest innerliga.

Med sig på scen har han Mikael Nilzén (keyboards) Magnus Olsson (trummor) Rikard Lidhamn (bas) Emma Ahlberg Ek (fiol) Staffan Johansson (gitarr)

Maggot Heart + Okkultokrati (Musikens Hus)

MAGGOT HEART – på scen 21.00
Maggot Heart är det nya projektet från geniet Linnéa Olsson, som tidigare pysslat med Beastmilk/Grave Pleasures, Sonic Ritual och The Oath. Vi snackar snorkall protogoth, noiserock, postpunk eller valfri hittepå-genre som för tankarna till allt från the stooges till jesus lizard och birthday party.

Nya skivan “Dusk to Dusk” (som är P3guld- nominerad som årets rock/metal) är 9 spår av ren magi fylld med rostig gitarr, vresiga trummor och helt suveräna texter! Hemma hos Broken Glasses personliga optiker har det snackats varmt om det här sedan vi hörde helt suveräna ep:n “City Girls” så se fan till att inte missa det här!

OKKULTOKRATI – på scen 20.00
Precis som snöslasken på gatan består Okkultokratis musik av den skitigaste sörjan från hc och punk, blandat med gruset från blackmetal och en riktigt kass måndagsmorgon, allt ihopknölat till en blöt snöboll rakt i ditt fejs.”

Mariam the Believer + Strings (Folkteatern Lilla scenne) kl 19 + 21,15

Arr. skriver; ”Medveten pop som vidrör jazz och experimentella uttryck

Mariam Wallentin är som the Believer en artist med stort hjärta, eftertänksamhet, och som behandlar personliga ämnen lika gärna som världsliga. Hon är som en Alice Coltrane för 2019. Själslighet möter en musikalisk popjazzkänsla som får oss att känna och tänka. Mariam är halva Wildbirds & Peacedrums och en av de kreativa krafterna i storbandsjazzexplosionen FIRE! Orchestra.

Hon har jobbat med band som Deerhof och Konono no 1 och med körer, symfoniorkestrar och varit med i en experimentell opera av Ben Frost. På Lilla Scenen framträder hon i ett intimt format tillsammans med ett band bestående av stråkar. Mariam the Believer är en artist som vågar och som berör.”

Lasse Stefanz Exclusive – De första ljuva åren! (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver; ”Nu får du höra mer om bandets över 50-åriga historia. Från repetitionerna som barn i hönshuset hemma i Gärds Köpinge, via vindlande landsvägar till första tv-jobbet på 80-talet och exempellösa framgångar såväl publikt som medialt. Med sångaren Olle Jönsson i spetsen bjuds publiken på mycket nostalgi när bandet spelar alla kända låtar från förr, fram till dagens klassiker.

Det blir roliga filmklipp, odyssé över bandets klädmode under fem decennier och så självklart musiken och hitsen, från Vid en liten fiskehamn till Det regnar och regnar…

Kvällen leds av radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som gjort både biografi och flera tv-program om bandet.

——————————————————————————————————————–


Fredag 15 februari

Karl-Henrik Ousbäck Quartet feat. Lage Lund (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Karl-Henrik Ousbäck är ständigt sökande efter nya vägar att uttrycka sig själv via sitt instrument. Det var redan vid tre års ålder som han började sin musikaliska resa genom mötet med en virveltrumma.

Trots sin unga ålder, född 1993, har han studerat för och spelat med många erkända jazzgiganter, spelat på festivaler och jazzklubbar runt om i världen och erhållit flertalet priser och utmärkelser. Nu kommer han till Nefertiti tillsammans med den New York-baserade gitarrikonen Lage Lund. Med sig har han även den norske saxofonisten Petter Wettre som han samarbetat med i många år, samt basisten Niklas Fernqvist.

John Garcia & The Band Of Gold + Dead Quiet (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”I februari 2019 tar en av rockhistoriens allra mest inflytelserika röster John Garcia aka. “The Voice of Stoner Metal” sitt Band of Gold till Sverige och gör två spelningar, varav en på Sticky Fingers i Göteborg den 15 februari! Special guest denna kväll är Dead Quiet.

John Garcia har under de senaste två decennierna dominerat den amerikanska rockscenen med sin karaktäristiska röst, känd för att ha satt standarden för hur Stonerrock låter.

Med bakgrund i Slo Burn, Unida, Vista Chino, Hermona och ikonförklarade Kyuss har Garcia gång på gång överträffat sig själv och sitt eget sound med de olika musikaliska projekten han frontat i.

Jireel (Trädgårn) Två gig 18.30 + 23

Strange Brew Of Sweden (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Eminent Rockkvartett, med Johnny Rydberg i täten, som bjuder på blandad rockbrygd!! Bandet är influerade av bl a Deep Purple, Steely Dan, Jimmi Hendrix och Ray Charles! ”

Death Valley Girls/Poppets/Lavette (Musikens Hus)

DEATH VALLEY GIRLS (US)
Lite som en rock’n’roll-karavan dönar Death Valley Girls återigen in till Göteborg! Längst fram är sångerskan och multi-instrumentalisten Bonnie Bloomgarden och gitarristen Larry Schemel, med bassisten Rachel Orosco och trummisen Laura Kelsey strax bakom. Dom är Los Angeles finest DIY-rockband som har skapat sin egen genre, ”California Doom Boogie”.

Senaste (och tredje) skivan ”Darkness Rains” är en perfekt balansgång mellan det vi älskar: garagerock, psych, mörk-pop och en massa glam. Tänk er The Stooges, Black Sabbath och lite the New York Dolls. Lägg då även till att gästerna på detta album bland annat är medlemmar från The Make Up, The Shivas och The Kid (Laura Kelsey)!

POPPETS
Med två gitarrer och en trummaskin bildar Lina och Magnus garagerock-duon Poppets. Sedan 2007 har de turnerat världen över och släppt flertalet plattor via olika skivbolag. Var beredd på en total sugar pop lo-fi explosion!

LAVETTE
Lavette är bandet som med en stabil hand slår dig i ansiktet upprepade gånger med sina surfdängor, smäktande ballader och råa attityd. Med influenser från all bra musik i världen har bandet skapat ett eget sound som bland annat jämförts med band som La Luz och Hinds. Och om ni inte blivit övertygade hittills kommer här ett utlåtande från bandet själva: Vi är jättebra.

——————————————————————————————————————–

Lördag 16 februari

Smith & Tell (Nefertiti)

Arr. skriver; ”Smith & Thell är historien om två unga, kreativa själar som för 10 år sedan bestämde sig för att förvandla drömmar till verklighet och satsa helhjärtat på musiken. Våren 2017 släpptes deras debutalbum Soulprints och ett år senare åkte Smith & Thell som special guests på Darins Sverigeturné.

Mary Jane Smith och Victor Thell träffades på ett musikevenemang i sin hemstad Helsingborg och föll pladask för varandras musikaliska lust, ambition, vision och passion för konsten. Därefter tog det några år, ett par singlar, och ett stort antal timmar i studion för Smith & Thell att hitta fram till sitt eget uttryck. Inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat hem i sitt unika country-influerade popsound.

I processen har de slipat på sina låtskrivar- och produktionsfärdigheter, arbetat på sin egen musikaliska image och skrivit hits till andra stjärnor, bland andra Molly Sandén, Darin, Danny och Alan Walker.
Smith & Thell är förutom artister i eget namn också några av Sveriges mest eftertraktade låtskrivare. ”

Magna Mater + The Cult Of Boydah (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Magna Mater har varit en ledande gestalt i den nya psykedeliska våg som strömmat in över landet. Gång på gång har de lyckats övervinna de mest kritiska av lyssnare. Det bekräftar att det är ärligheten och närheten i deras musik som gör dem unika. Likt The Band, Fleetwood Mac, Grateful Dead och Allman Brothers Band ligger fokus på oslagbar tajthet, improviserade instrumentala jam och stämsång.

Trots sin unga ålder har de sedan starten hunnit dela scen med en rad internationella band så som Kadavar, Danava, The Warlocks och Vetiver samt till svenska akter som Trummor & Orgel, Den Stora Vilan, Mylla, Kebnekajse och Sienna Root.
The Cult of Boydah är en grupp som rör sig i det dolda och ofta byter skepnad. Förra året var fyllt av spelningar runt om i Sverige och i november släpptes nya skivan ’Electrical Youth’.

Inspirationen är hämtad från naturens upprepning och lugn. Musiken är drömsk och varm som en moders famn. Ta en semester ifrån samtiden och ta dig till denna mobila fristad.”

Red West & Hot Rhythm + The Buckshots (KoM musikochbar)

Het 50-talsrock’n’roll och rhythm’n’blues samt rockabilly

These Heavy Cluds (Folkteatern. lilla Scenne)

Arr. skriver; ”Glitter och lösögonfransar. Det här är varken ett band, en föreställning eller en performanceakt. Samtidigt är det allt det där. Det är en värld full av pumpande bas, lesbiska kärleksförklaringar, strobbande lampor, ångest och flirtig stämning. Det är queerklubb och det är vardag. Sabina Wärme (som också arbetat som halva duon av Systraskap) och hennes These Heavy Clouds bjuder på en konsert som är baserad på elektroniska poplåtar men vi får följa med ner in i låtarna, vi får leva i dom och veta historien bakom.

Crossroad Blues (S/S Marieholm)

Arr, skriver; ”Crossroad Blues från Göteborg har spelat tillsammans ända sedan mitten av 70-talet. Musiken är fortfarande den svängiga, slamriga Chicago-blues, som gjorde dem till ett av stans mest anlitade bluesband.

Carl-Johan Gadd: gitarr, slidegitarr, sång
Göran Hartman: trummor, sång
Per Hörberg: bas
Sven-Erik Norberg: gitarr,

Bjurman & Varmare Än Körv (Lagerhuset)

Ola Bjurman sång/ gitarr, Bengan Blomgren gitarr, Gunnar Frick keyboard/ pedal steel/ dragspel, Nikke Ström bas, Tomas Olsson trummor

——————————————————————————————————————–

Tisdag 19 februari

Június Meyvant/Axel Flóvent (Pustervik Stora Klubben)

Arr. Woody West skriver; ”Med klassisk soulröst och en rik flora av instrument har isländska musikern Júníus Meyvant förfört en ny publik under kort tid. Hans debutalbum ‘Floating Harmonies’ balanserar mellan influenser från både soul och folk med ett nytt modus operandi. Nu har det blivit dags för album nummer två – Across the Borders – som släpps 9 november. Av den hittills släppta singeln att döma, genomvackra High Alert, har vi ett nytt litet mästerverk att vänta. Nu kan vi meddela att Júníus Meyvant återvänder till Sverige för två konserter i vinter – 17 februari på Pustervik i Göteborg samt 19 februari på Nalen i Stockholm. Biljetterna är släppta!

Júníus Meyvant komponerar mästerligt ihop produktioner med både influenser från gamla genrer som soul och folk, med nya idéer som tvingar ut musiken från ett trött nostalgiskt hål. Med ett fokus och ett strålande gehör läggs största energi på även de minsta detaljerna i ett ljudlandskap där ingenting lämnas åt slumpen. Stråkar och blås blandas med elektroniskt knorr och klassisk soulröst. En upplevelse som säkerligen kommer intensifieras i det verkliga rummet. Vi är stolta över att åter få bjuda in Islands senaste musikaliska geni.

Axel Flóvent fick en flygande start på karriären då titelspåret från debut-EP:n ”Forrest Fires” fick en enorm spridning. Därefter har han hyllats och uppmärksammats på bland annat musikbranschmässorna South by Southwest i Austin, nederländska Eurosonic och på Where’s the Music? i Norrköping.

Med sitt känsliga anslag, som ofta toppas av luftiga popharmonier, skapar Axel Flóvent stor folkmusik med små medel. I fokus står hans uttrycksfulla röst, som ögonblickligen greppar tag och guidar lyssnarna genom höjdare som ”City Dream” och ”Your Ghost”.

Någonstans i Axel Flóvents musik anas hans uppväxt i den lilla isländska fiskebyn Husavik, som har endast 2000 invånare. Men den nya EP:n ”Youthful Hearts”, som släpps i oktober, är även märkta av Axels 18 månader i Nederländerna och hans nuvarande hemstad Brighton. Det är en samling låtar som spänner hela vägen från nyförälskelse till den tomhet som uppstår då samma förälskelse har slocknat och dött.

——————————————————————————————————————–

Onsdag 20 februari

Ghost /Candlemass (Scandinavium)

Arr. skriver; ”Hyllade, prisbelönta och ett av världens mest älskade metalband. Bandet spelar på arenor i New York och Los Angeles – och i februari kommer ”A Pale Tour Named Death” till Scandinavium i Göteborg och Ericsson Globe i Stockholm. Nyligen släppte bandet sitt senaste album ”Prequelle” – ett nytt kapitel i den mytomspunna sagan som är:

Support Candlemass

Avishai Cohen möter Bohuslän Big Band

Nefertiti skriver; ”Trumpetaren Avishai Cohen, ursprungligen från Israel, har skapat sig ett namn på den internationella jazzkartan för sitt unika sound och för att vara en ständigt kreativ musiker och kompositör – öppen för flertalet förgreningar inom jazzen, aktiv både som bandledare och bandmedlem. Han har släppt två album på det prestigefyllda skivbolaget ECM.

Efter ett mycket lyckat möte på Ystad Jazzfestival i somras, har Bohuslän Big Band nu bjudit tillbaka Avishai Cohen till Sverige. Missa inte detta unika tillfälle att höra denna internationella trumpetstjärna spela sin musik tillsammans med Bohuslän Big Band!

The Casualities /Hotet (Musikens Hus)

THE CASUALTIES – (US) – på scen 21.00
The Casualties har kört på I över 25 år och det finns inga planer på att de här tuppkammarna ska slokna!
Nya plattan “Written in blood” är den 10:e studioplattan men däremot den första med den nya sångaren David Rodriguez som är en livslång vän till alla i bandet.
Vi snackar högenerisk streetpunk I samma skola som The Exploited o GBH m.m så moshpit är mer än välkommet! Av någon anledning kommer Casualties hit var 6:e år o den traditionen håller i sig då det är 3:e gången jag får äran att sätta upp dom!

HOTET – på scen 20.00
Hotet spelar snabb, melodiös, aggressiv och pepp jeansjackepunk på svenska. Det är växelsång, ståtrummor och låtar om livets jävlighet. Det värmländska vemodet möter det göteborska drevet!
Saknar du Masshysteri så bör Hotet vara din kopp te! Lägg därtill att de frontas av Desire på ståtrummor o sång så förstår du att det här är något i hästväg live, inte bara visuellt, det är en garanterad käftsmäll (en sån käftsmäll man tar emot med glädje!)”

——————————————————————————————————————-

Torsdag 21 februari

10cc/Sofi Bonde (Pustervik Stora Klubben)

Arr KB West skriver; ”Brittiska rockbandet 10cc med sångaren och basisten Graham Gouldman i spetsen, har sedan glansdagarna på 70-talet lyckats med det omöjliga – att tillfredsställa både sina fans och kritiker i över 50 år. Med sin säregna ljudbild och musikaliska passion för teknisk skicklighet och komplexa uppbyggnader har 10cc sedan starten lyckats paketera sin musik i ett snyggt popfodral som både fängslar och fascinerar på samma gång.

Med över 30 miljoner sålda album, otaliga listettor och placeringar på radiostationer runt om i världen har britterna från Manchester letat sig in i de flesta hem. I februari besöker de äntligen Göteborg för en oförglömlig kväll på Pustervik!Support är Sofi Bonde

Sofi Bonde är låtskrivaren och musikern som efter flera år i USA hittat tillbaka hem till Sverige. Aktuell med ny musik och med flera låtar i populära Netflix-serien “The Greenhouse Academy” öppnar Sofi Bonde upp för legendariska 10cc under deras Sverigestopp i vår. Missa inte!

Seinabo Sey (Konserthuset) UTSÅLT

Arr. KB West skriver; ”På omfattande vårturné.Seinabo Sey är en av landets största artister och en uppenbar internationell angelägenhet. Det bevisades inte minst under höstens storslagna spelning i Ericsson Globe, där Seinabo bjöd på musikalisk gåshud flera gånger om. Med det nya tillika sönderhyllade albumet I’m A Dreamoch den storslagna Globen-konserten i närminnet kan vi nu meddela att Seinabo Sey åker ut på en omfattande Sverigeturné i vår, med sjutton stopp landet över.

Det var som om alla bara hade gått runt och väntat på Seinabo Sey. Som om alla visste att hon var fantastisk redan innan vi hade hört talas om henne. Så när hon väl dök upp var vi redan mer än redo att sluta våra hjärtan runt henne. Rösten var, självklart, det som drabbade oss först. En röst som fyller rum med värme, en röst som rycker upp dig med rötterna. Men ganska snart stod det klart att låtarna var lika stora som den där rösten. ”Younger” och ”Hard Time” som de två första låtar du släpper, vilken artist klarar av ett sånt trick? Seinabo Sey såklart, som den lättaste saken i världen. Det glödde från första sekund om Seinabos musik, men på scenen utveckladesdetta till en formidabel eldsvåda.

Album nummer två –personliga och genomvackra I’m A Dream–landade i september 2018, bara veckor innan hon tog sig an mäktiga Ericsson Globe för sin största headlinespelning någonsin. En konsert som det fortfarande vördnadsfullt viskas om i huvudstaden. Albumet togs i sin tur emot av lysande recensioner av en enig kritikerkår:”Det dyker inte upp många sådana sångare per generation, men en sådan sångare är Seinabo Sey” skrevJan Gradvall. Jan Andersson på Göteborgs-Posten för samma linje menar att: ”den känslan, att lyssna på något man inser kommer hålla i längden, är ett svårslaget kvalitetstecken …det är som en vacker träff i solar plexus. Det svindlar framför ögonen.”Nubeger sig Seinabo alltså ut i landet för att bjuda på samma magi som Stockholmspubliken bjöds på i oktober. Räkna med en show extra allt –Seinabo Sey är alltid 100% magi.

Lina Nyberg Band (Folkteatern, Foajén)

Folkteatern skriver; ”Jazzkväll med sångerskan som går över gränser och skapar viktig, kreativ musik tillsammans med ett band bestående av idel tunga namn från den svenska jazzscenen.

När Lina Nyberg var 18 år gammal började hon, driven av ett starkt intresse för jazzen, att sjunga tillsammans med eteblerade namn som Bernt Rosengren, Fredrik Norén Band och Nisse Sandström. Ett par år senare satte hon ihop en kvintett som bestod av Esbjörn Svensson, Per ”Texas” Johansson, Dan Berglund och Mikel Ulfsberg.Med denna stadiga grund, tillsammans med en utbildning på Musikhögskolan i Stockholm så släppte hon sin debut 1993, en fin duoplatta tillsammans med den tidigare nämnde och nu sedan några år bortgångne pianisten Esbjörn Svensson.

Sedan har Lina Nyberg byggt en karriär på väl avvägda samarbeten och en katalog av egen, grym jazz! Det är jazz som kommer inifrån och som ofta befinner sig i utkanterna av den, på väg att bli något annat. Det finns en frihet och lekfullhet i hennes musik, men utan att förlora allvar och äkthet. Tonen är europeisk och nutida, med några kopplingar till sjuttiotalets kreativa sound, men Lina Nybergs musik är här och nu

Lina Nyberg – Sång Cecilia Persson – Piano , Josef Kallerdahl – Bas
David Stackenäs – Gitarr och Peter Danem– Trummor

Health + Born In Flamez (Oceanen)

Arr. skriver; Los Angeles-baserade trion Health fick sitt genombrott med Crystal Castles-samarbetet Crimewave som fortfarande blippar högt ur högtalarna drygt tio år senare. Med samma experimentanda har de stökat runt – bara det senaste året har de jobbat med namn som Soccer Mommy, Corin Roddick från Purity Ring och nu även Youth Code. Alltid backade av internationella tastemakers som The Fader och Pitchfork”

Victor Coppen (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Victor Coppen skriver och spelar musik influerad av singer/songwriters som Nick Drake, Jose González och Ben Howard. Hans låtar genomsyras av en mystisk naturkraft och växlar ofta från det minimalistiska till mäktiga och dramatiska stycken som framförs med en ovanlig passion.

Gitarrspelet är nyskapande där udda tekniker och gitarrstämningar används för att få fram en rytmisk och nyanserad ljudbild. En teknik han har specialiserat sig på är ”lap tapping” då man delvis använder gitarren som ett percussionsinstrument. Texterna Victor skriver inspireras ofta av särskilda händelser och möten i hans liv och han gillar att använda naturen och dess metaforer för att måla upp levande bilder och beskrivningar för sina lyssnare.

Pow Wow (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”.blandar alster av Keith Jarret, Ornette Coleman, Jim Pepper etc med jojkar, folkmusiklåtar och american native chants!! Oförutsägbart och spännande!! ”

Mats Götherskjöld Trio (Porter Pelle, Klippan)

Arr. skriver; ”Majornasönerna Mats Götherskjöld och Gian Kündig med inlånade storstadsgitarristen Erik Ivarsson spelar på PorterPelle. Svenska visor blandas med egna låtar och covers från storheterna abroad.”

————————————————————————————————————–

Fredag 22 februari

Jimmy Halperin med Pål Nyberg Trio (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”I år skulle Lennie Tristano fyllt 100 år. Det firar vi med konsert av en av Lennies mest spännande alumner, Jimmy Halperin!

Lennie Tristano, pianisten, kompositören, pedagogen och en av jazzens verkliga pionjärer som före sin tid med sina komplexa linjer skapade ett nytt coolt förhållningssätt till jazz. En musik som är bland det mest spännande man kan uppleva inom jazzen – men som ändå hörs sällan.

Samarbetet mellan den amerikanska saxofonisten och kompositören Jimmy Halperin och den svenska gitarristen Pål Nyberg har pågått sedan 2014. Sedan dess har dom med sin kvartett turnerat flitigt internationellt och släppt två album, Snow Tiger (2015) och Live at A-trane -Berlin (2017). Albumen har fått stor uppmärksamhet internationellt och deras senaste album Live at A-trane blev nyligen listad som ett av 2017s bästa album i DownBeat Magazine.

Som tidigare elev och senare kollega till Lennie Tristano och Sal Mosca är Halperin idag en av New Yorks mest tongivande röster inom vad som brukar kallas NYC-Cool. Gruppen har arbetat med original kompositioner av Nyberg och Halperin och musik av Tristano och musiker associerade med Tristano-skolan. Man skulle kunna beskriva musiken som jazz med tydlig Bebop förankring men med ett betydligt friare förhållningssätt till improvisationen. Missa inte inte detta möte mellan denna skandinaviska topptrio och en av New Yorks mest spännande saxofonister!

Jimmy Halperin – tenorsaxPål Nyberg – gitarr, Robert Erlandsson – bas och Andreas Fryland – trummor

Charlotte Perrelli– Flickan från Småland (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Ständigt aktuella Charlotte Perrelli ger sig i slutet av januari 2019 ut på stor konserthusturné tillsammans med sitt band. För 20 år sedan vann hon Eurovision Song Contest i Jerusalem med Take me to your heaven. Sedan dess har hon hunnit med mer saker än många gör under en hel livstid. 

Släppt nio soloalbum och över 110 inspelade låtar, haft egna TV program, tävlat i Melodifestivalen fyra gånger, varit programledare för tävlingen tre gånger, turnerat i Europa och Asien, haft egen julshow på Grand Hôtel i Stockholm, varit jurymedlem i Talang, spelat huvudroller i Skönheten och odjuret, Jesus Christ Superstar och senast Evita, släppt tre träningsböcker, driver egen skönhetskollektion – listan kan göras hur lång som helst och fortsätter att växa.

Sommaren 2018 var Charlotte på Gotland och spelade in det omåttligt populära Så Mycket Bättre som visas nu på TV4. Charlotte har precis också släppt sin självbiografi – Flickan Från Småland. Turnén med samma namn bjuder på en härligt blandad repertoar med tillbakablickar och anekdoter med Charlotte i fokus. Även inslag av hennes egna förebilder samt såklart tolkningarna från Så Mycket Bättre. En sammanfattning av Charlottes liv i musikalisk form med manus av Edward af Sillén.

The Artisanals (Tryckhallen, Falkenberg)


Arr. Rootsy skriver; ”The Artisanals från Charlotte, South Carolina har med sin mix av sjuttiotals-influerad heartland-rock och nutida alt-americana hittat en vinnande formula. Starka melodier, bra sång, refränger som fastnar i skallen. Lägg till lite fläskiga gitarrer och du får en hum om hur The Artisanals låter.

Deras debutalbum som släpptes 2018 har hyllats i amerikans press och deras rykte som ett oemotståndligt liveband är grundmurat. I februari 2019 får vi chansen att själva kolla att det stämmer för då är det dags för bandets första tur till Skandinavien.

The Artisanals föddes när de två låtskrivaren och förgrundsgestalterna Johnny Delaware och Clay Houle strålade samman. Delaware växte upp i en småstad i South Dakota på en stadig diet av heartland rock typ John Mellencamp och Tom Petty. Så småningom gjorde han den för aspirerande musiker näst intill obligatoriska flyttrundan till Nashville och Austin med en liten avstickare till Albuquerque, New Mexico.

Senare hamnade han i Charleston, South Carolina där han träffade Atlanta-bördige gitarristen Clay Houle. Houles musikaliska preferenser drog mot kosmisk, psykedelisk pop men likväl lyckades de båda mötas och snart började de skapa skön musik under namnet The Artisanals

Grandmaster Flash – Block party! (Pustervik Stora Kluben)

Arr. skriver; ”Flash återvänder till Göteborg och Pustervik denna gången, efter sin tidigare utsålda kväll på Trädgårn.

Världens första DJ stärna, mixmästaren, hiphopfadern: Kärt barn har många namn och Grandmaster Flash är stolt över dem alla.  Det var inte bara hiphop han var med och skapade utan hela musikhistorien som han lyckades förändra när han vågade sätta sina händer på 2 vinylskivor som ligger på skivspelarna, så att han kunde manipulera dem som om de vore ett instrument i sig.  

Grandmaster Flash växte upp i New York i stadsdelen The Bronx, där han blev fascinerad av både mekanik och musik i tidig ålder. Han byggde sina egna högtalare och mixers i trä & metallslöjden i skolan och när skivspelarna drogs ut på gatan för block parties, imponerade Flash tidigt på sin omgivning med sin snabba fingerfärdighet och iskalla kyla.


För att hjälpa till på mikrofonen, lanserade han rapparna ”The Furious Five”, som blev stjärnor innan rap ens hade släppts på skiva . Gruppen ”Grandmaster Flash & The Furious Five” funkiga och socialrealistiska hit ”The Message” blev en mega-hit världen över 1982, som även Rolling Stone Magazine har utsett den till den mest inflytelserika hiphop låten någonsin, men lika viktig är låten ”The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel” där han mixar och scratchar bättre än någon annan vid den tidpunkten och sätter DJn i förgrunden. Grandmaster Flash är ett

Hans stjärnstatus har inte slocknat under åren, tvärtom år 2007 blev han och The Furious Five invalda i USA Rock & Roll Hall of Fame och året 2009 kunde man lära sig scratcha som Flash i TV-spelet DJ Hero.  Den största bekräftelsen kom dock 2016 i Netflix-serien ”The Get Down” om hiphop födelsen. Flash agerade både konsult till TV-serien och kom även att gestaltas  som egen karaktär i serien i form av den gudfader och läromästare som han är och blev en mentor till de yngre hjältarna på deras äventyr i serien.

Pustervik kommer att likna en scen ur ”The Get Down”
när Grandmaster Flash presenterar sin show ”HipHop, People, Places & Things”. Denna gång har han en visuell dimension inkluderad i sitt DJ-set så att både ljud och bild ger känslan av att uppleva ”människorna, ställena och sakerna” som har bidragit till att skapa ikonen Grandmaster Flash. ”

Pernilla Wahlgren – Kort, glad & tacksam (Draken) även 23-25 feb

Arr. skriver; ”Pernilla Wahlgren summerar 40 år på scen och 50 år på jorden i en storslagen humorföreställning våren 2018!

Hon har underhållit Sverige och svenskarna i fyra decennier med ett otal medverkan i Melodifestivalen, populära blogg och podcast, storslagna musikaler, TV-program och barnteatrar, för att inte glömma hennes fem studioalbum. På senare tid har Pernilla genom egna dokusåpan Wahlgrens Värld fått närmare en halv miljon människor att bänka sig varje torsdag för att vara med om nya galna upptåg i familjen Wahlgren. Nu summerar Pernilla sitt liv och sin karriär i en humorshow. ”Bättre sent än aldrig” – säger Pernilla själv. (som är känd för att alltid komma sent själv)

Tillsammans med regissören Rikard Bergqvist och en drömensemble bestående av Kim Sulocki, Ola Forssmed, Hanna Hedlund & Måns Nathanaelson gör Pernilla föreställningen Kort, glad och tacksam.”

Creedence Tribute (Lorensbergsteatern)

The Midnight Special Tour

Arr. skriver; ”Efter den succéartade och utsålda konserthusturnén hösten 2017 och våren 2018 har nu hyllningsshowen till Creedence Clearwater Revival skräddats om till en helt ny show.
Creedence Tribute ger sig under hösten 2018 ut på turné med en helt ny magnifik show, där låtarna ramas in av ’popnörden’ Ulf Henningssons intressanta och underfundiga historieberättande om ett av världens största rockband, vars musik för evigt lever kvar hos gamla och nya fans.

The Original Five (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Vi välKoMnar tillbaks bluegrassbandet som bjuder på goa låtar från nya skivan ”Wipe Away Those Years”. Det blir sentimentalt, banalt och alldeles, alldeles underbart!! Om kärlekssorg, längtan, arbete, slit, släp, liv och död!! 100 k

———————————————————–Lördag 23 februari

Bror Gunnar Jansson (Nefertiti) även 24 feb

Nefertiti skriver; ”Det händer mycket för Bror Gunnar Jansson under 2019. Ett ny singel släpps i början av året, inför kommande album, och han kommer göra en omfattande releaseturné, denna gång tillsammans med en basist och en trummis. I samband med albumsläppet medverkar Bror Gunnar i både SVTs På Spåret och på showcase-festivalen South By Southwest i Austin, Texas.

True crime i musikform. Det kan en kalla Bror Gunnar Janssons fjärde album They Found My Body In A Bag som centrerar sig kring ett antal olika mordfall med svensk koppling. På så sätt skiljer det sig från hans tidigare album, på vilka han främst gjort låtar utifrån påhittade historier och karaktärer placerade i ett parallellt universum. Även musikaliskt har den nya skivan till viss del ett nytt sound, då han tagit ett steg längre in i grunge och rock’n’roll-doftande mark medan han hållit kvar andra foten i blues och folk-myllan

Albin Lee Meldau/Arvid Nero (Trädgårn) UTSÅLT

Arr. skriver; ”Albin Lee Meldau är göteborgaren med den själfulla rösten som har tagit det svenska folket med storm i ”Så mycket bättre”.

Singeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” slog ner som en blixt från klarblå himmel 2016. Kategorin soul möter pop hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge innan Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Sam Smith och James Blake. Året därpå kom den hyllade uppföljar-EP:n ”Bloodshots”, som ytterligare cementerade Albins ställning som en av landets mest intressanta och imponerande artister
Arvid Nero släppte sin debutskiva ”Mother Earth” i våras och fick fina recensioner. Musikaliskt rör Arvid sig i ett sammelsurium av olika genrer. Den djupa, bluesiga känslan finns där som grund i en genomarbetad ljudbild. Låtarna utvecklas ibland åt country och ibland åt soulhållet. Texterna bygger berättelser som vävs samman av ett vemod och lyfts fram av en röst som går rakt in i själen.

Staten & Miriam Bryant (Stora Teatern)

Miriam Bryant tog svenska folket med storm när hon medverkade i TV4:s Så mycket bättre och räknas som en av de starkast lysande stjärnorna på den svenska artisthimlen. Här gästar hon bandet Staten med Simon Ljungman(Augustifamiljen, SeLest etc) i spetsen. På scen ser vi även David Larsson som är Miriams pianist samt sångare i The Royal Concept.

The Kingbees (S/S Marieholm)

Marieholm skriver; ”Kingbees är nu redo för att inta de nordiska scenerna och bjuda in publiken till ett dansant party.
Leadsinger och pianist Lee Ericson har med sitt band Kingbees genom åren legat på svensktoppen med låten “Big Boys ‘n Pink Ladies”(2004), och med “I Believe In Love “(2007). Varit med i storfilmen Jägarna 2 (2011), med låtarna “Lovetrain” och “I’m A Big Kingbee”.
De senaste två åren har Lee slutfört sitt soloprojekt, släppte albumet Stockholm Blue, (2018), en platta som nått en bred publik där flera av låtarna ligger på radions playlist, både riks och lokalt. Titellåten Stockholm Blue gick till svensktoppen 2017 och fick också extra uppmärksamhet under våren samma år pga terrorattacken i Stockholm.
Alla Kingbees fem album och Lee Ericson – Stockholm Blue platta finns tillgängliga på Spotify och övrig info om bandet på www.kingbees.nu
Kingbees är :
Lee Ericson – Leadsinger, piano
Janne Lindén – gitarr
Daniel Winerö – trummor
Magnus Jonsson – bas
Kai Sundquist – saxofon, sång

Chris Bailey (Down Under, Andra Långgatan 5 ) kl 17

Chris från The Saints i solokonsert.

Lift every voice – Black History Cabaret (Pustervik Matsalen)

Arr. skriver; ”A celebration of black history ﴾and a herald of the future﴿ told through the perspective of black people throughout the pan African diaspora. This cabaret promotes the awareness of Black History Month and the achievements of various black legends who have made great contributions to dance, the arts, and society in general.

The title of the production is ”Lift Every Voice: Black History Cabaret” The name is derived from James Weldon Johnson’s iconic Black American national anthem, Lift Every Voice and Sing.

Live on Stage:

Twerk- Extraordinaire Bunni Morretto (UK) puts the ass in tassels.

The sepia siren of Norway. The mic drop of burlesque. Knockout Noire!

Sage Sovereign is a New York City based fire and performance artist, that can be found on stages throughout the world.

Gothenburg based drag king the one and only lady-lovin’, funkalicious man of the hour, Noah Fence.

Alyssa Chloe (SWE/USA) is a dancer, choreographer, and educator who for 15 years has become is one of the leading artists within her generation for honing her skills, creatively and authentically in her interpretations of sister styles Punking/Whacking and Vogue.

Eva & The Blue Boys (Masthuggets Hus)

Eva Karlefjärd sång, Lars-Olof ’Lollo’ Johansson gitarr, Bo Hansson Hammond,Conny Sävmo bas och Kent Helgesen trummor.  Blues, soul, funk

The Generations (KoM musikochbar)

Här bjuds en superskön blandning av soul, rock, blues och lite jazz med ett gäng mycket kompetenta musiker!! 100 k

City Maze/ Arvidson & Nilsson Combo (Bengans Fik): kl. 20.00

Ciyuy Maze spelar poprock med mycket dist och smittande melodier.” A&NC: ”Musiken andas sextiotal, new wave och blueeyed soulpop.” Arvidson = Roger Arvidson.

——————————————————————————————————————–Söndag 24 februari

West Of Eden (Kronhuset) kl 18

Arr. skriver; West of Eden släpper sitt nionde studioalbum ”The Flat Earth Society” och firar med en releasekonsert i Kronhuset. Bandet har bland annat kallats för ”The best of contemporary folk” av Irish Music Magazine och turnerat så långt bort som till Kina. Nya albumet är inspelat under en road trip i Skottland förra sommaren då West of Eden besökte allt från whiskydestillerier till kyrkor där de spelade in tillsammans med några av de brittiska öarnas finaste folkmusiker ”

Martin och Jenny Schaub, Henning Sernhede, Ola Karlevo, Lars Broman och Martin Holmlund.

Tisdag 26 februari

Yann Tiersen (Konserthuset)

Arr. Scorpio skriver; ”Yann Tiersen är kompositören, artisten och den fantastiska liveakten, som sedan det internationella genombrottet 2001 har skämt bort oss med drömska vardagsmirakel. I februari släpps det nya albumet ”All”.

De enorma framgångarna med det lekfulla, lätt melankoliska soundtracket till ”Amélie från Montmartre” fick Yann Tiersen att framstå som en oväntad ögonblickssuccé. Men i bagaget hade han redan fyra egna album och en entusiastisk fanskara.

Sedan dess har Yann Tiersen fortsatt att varva hyllade studioalbum som ”Les Retrouvailles” med filmmusik till bland andra ”Good Bye Lenin!”. Samtidigt har han etablerat sig som en liveartist av yttersta klass, som fyller konserthus runt om i världen.

I vinter är Yann Tiersen aktuell med det nya albumet ”All”, som tar vid där 2016-års framgångsrika ”EUSA” lämnade oss. Skivan är den första som har spelats in i Tiersens nya studio. I ett gammalt övergivet diskotek på den lilla ön Ouessant utanför Bretagne har han på nytt satt samman en samling minimalistiska låtar, som går direkt in i känslolivet.

Napalm Death (Musikens Hus)

NAPALM DEATH (UK) – på scen 22.00
Death/grindcore giganterna Napalm Death gästar återigen Sverige. Det ikoniska bandet har sedan -81 levererat ett ljudlandskap av brutalitet utan dess like och skapade den scen/stil vi komma skall kalla grindcore. Genreöverskridande inom alla former av metal och fortfarande nyskapande inom deras grindcore så har bandet aldrig bromsat.

GADGET – på scen 21.00
Gävles grindcorekungar är äntligen tillbaka i Göteborg och ingen är gladare än mig för det, då jag aldrig lyckats se dom live. Om det beror på att jag är en oförbätterlig slashas eller om bandet spelar här på tok för sällan, det vet jag inte, men då jag på äldre dagar fått ett uns självinsikt så gissar jag på att båda svaren stämmer.

FREDAG DEN 13:E – på scen 20.00
Vi kan ju inte ha en spelning i Göteborg utan att några av Göteborgs stoltheter intar scenen.”

Playhouse Jamsession – Anna Pauline (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Anna Pauline är en jazzsångerska och låtskrivare som sjunger direkt från hjärtat. Född i Kalmar men uppvuxen i Höganäs i en musikerfamilj med en far som är välkänd jazztrumpetare och en dansk mamma rotad i den danska musikskatten. Anna har bott och studerat musik i bland annat Köpenhamn och 2012 blev hon färdig med sin Master-utbildning i IE Jazzsång vid Malmö Musikhögskola.

Anna Pauline ser inte bara sin uppgift som att förvalta ett jazzarv, hon komponerar även eget material med egna texter, något hon började med under en längre studievistelse i Frankrike 1996. 

Debutskivan ”Meant to Be” spelades in live 2011 i Dunkers konsertsal, Helsingborg. Samma år nominerades skivan till OJ’s prestigefyllda pris Gyllene Skivan och blev OJ-läsarnas val. 2015 kom Anna Paulines nya CD, “Give Me Time”. Skivan har fått fin kritik i bland annat DIG Jazz, Lira, Sydsvenskan och Orkesterjournalen

Anna Pauline – Sång, Per Johansson – Piano/Jamvärd, ,Kat Hermans – Bas

——————————————————————————————————————

Onsdag 27 februari

Herbert Munkhammar (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Nyligen kom Herbert Munkhammars första soloalbum ”Vulkanen” och i vår gör han fyra exklusiva spelningar i Sverige. Grattis Stockholm, Göteborg, Malmö och Norrköping!

Herbert Munkhammar har under 15 års tid gett ut musik i olika framgångsrika konstellationer – först i Afasi & Filthy och därefter i Maskinen och Ansiktet. Han har vunnit årets hiphop/soul både på Grammis- och P3 Guld-galan, belönats med Guldmicken för Årets liveakt och medverkat på legendaren Grandmaster Flashs låt ”We speak hiphop”.

2018 inledde Herbert Munkhammar en ny fas i sin artistkarriär när han släppte sina första låtar som soloartist. Efter fyra singlar släpptes hans soloalbumdebut – ”Vulkanen”. De elva låtarna är skapade tillsammans med producenterna Christian Walz och Carl Wikström Ask och behandlar ämnen som rasism, rastlöshet, retroaktiv svartsjuka och om vikten av att våga ta stora känslomässiga risker.

Slimfit (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Slimfit bildades för närmare fyra år sedan av fem musikanter från Göteborg med nära omnejd. Med ca 200 års sammanlagd erfarenhet från olika scensammanhang och musikbakgrunder spelar de ikväll otyglad blues med rock-, soul- och funkstänk, inklusive egna låtar.
Medlemmar + instrument:  Anders Carlsson gitarr, Peter Rabe sång/ munspel, Björn “Börre” Samuelsson keyboard/kör, Björn Lindbom bas/ sång, Christer Dybeck trummor.

——————————————————————————————————————–

Torsdag 28 februari

Headline Blues Band (Restaurang Ester,Kungsbacka)

Headline Blues Band

Arr. skriver; ” Den blues som bandet spelar har främst sina rötter i West Coast Bluesen, dvs en lite svängigare och jazzigare blues än den traditionella Chicagobluesen. Då pianot spelar en central roll i bandet, är det också oundvikligt att inte även inspireras av New Orleans, och den smygfunkiga Southern Soul-musik som kom på tidigt 60-tal. Repertoaren är en blandning av egen musik och låtar fån andra artister, kända som okända. Det viktiga är emellertid att det svänger.

Bandets pianist, sångare och huvudsaklige låtskrivare, Johan Öhman, växte upp i Västerbottens blues-Mecka, Norsjö, där bluesband kom fram som svampar ur marken på 70- och 80-talet. Efter att ha spelat i en mängd olika band i olika genrer träffade han de övriga medlemmarna (Ulph Johansson, Ulf Sundqvist och Thomas Fredlander), alla rutinerade och välmeriterade musiker, och Headline Blues Band föddes.

Bandet har nu funnits i ungefär fem år, och byggt upp en trogen följarskara av bluesälskare. De har också nyligen representerat Sverige i European Blues Challenge, samt gjort framgångsrika spelningar i Spanien.

Nyligen spelade också bandet på Trettondagsblues på Fasching, Stockholm, tillsammans med Trickbag och Mud Morganfield. Bandet släppte 2017 sin debutskiva, Blues and Trouble.”.

Linn Koch-Emmery (Nefertiti) kl 21

Nefertiti skriver; ”Indiestjärnskottet Linn Koch-Emmery drar ut på turné i norra Europa med nya EP:n ”Waves”

Linn Koch-Emmery är Sveriges senaste stjärna på indiehimlen, hon är nyligen fyllda 26 och har bara under det senaste året hunnit turnera i USA och Mexiko, agerat support under Johnossis Europaturné, spelat förband till Pussy Riot och hyllats som ”festivalens bästa artist” av Seymour Stein (SIR Records, Ramones, Madonna m.m.) på MUSEXPO i Los Angeles. 

Debut-EP:n ”Boys” släpptes i oktober 2017 och gjorde minst sagt väsen av sig. Linns säregna indierock präglad av tungt lo fi-sound och skarpa melodier lovordades ibland annat The Line of Best Fit och DIY Magazine, uppmärksammades i DN och Aftonbladet samt hamnade på en mängd Spotifylistor.

Singeln ”Don’t sleep on my luv” blev i september första singeln ut från sprillans nya EP:n ”Waves” (släppt 8 nov), och den ligger just nu i B-rotation på P3. Hyllningarna har inte låtit vänta på sig, och med förstaplaceringar i både PSL:s topp 20 samt tyska Amazons indie-lista är det nu klart att Linn ger sig ut på turné med ny musik i bagaget.

Enuff Z’Nuff + Last Great Dreamers (Trädgårn)

Enuff Z’nuff är ett levande exempel på hur ett rockband ska vara! Dom började att spela 1984 och deras första release, ”Fingers On It” hamnade i kultfilmen, ”Henry: Portrait of a Serial Killer.” Runt 1989 slog dom igenom med sin första LP där två av deras singlar blev super hits och ändrade deras liv för alltid, vi pratar om ”New Thing” och ”Fly High Michelle”. Bägge låtarna hamnade i stark rotation i över 60 veckor på MTV Top 10. Sen dess har dom kör hårt och har skapat sig en legion av trogna fans världen runt.

Jazz n Blues Corner: Gothenburg City 6 (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Bandet bjuder, för andra gången i år, på en blandning av jazz och blues i en musikalisk resa som sträcker sig från 1910 – 1960-talet!! ”

Tolke/Jonsson/Lindgård (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Tre långväga och långvariga gäster som funnit varann mitt i Göteborgs omvälvande musikscen. Nu debuterar denna nykläckta trio på Unity Jazz med dunder och brak

Friden Tolke – Saxofon
Anton Jonsson – Trummor
Albin Lindgård – Bas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *