Konserter i Göteborg 1-10 mars 2019

Fredag 1 mars

Brolle – Elvis, Cash, The Killer & Me (Scandinavum)

Scandinavium skriver; ”I år ger sig Brolle ut på en stor arenaturné. Hans succéshow är sprängfylld med rock, pop, gospel och inte minst historier om de tre ikonerna Elvis Presley, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis. Nostalgi och magiska ögonblick väntar

Med en stor ensemble och band kommer publiken att bjudas på en föreställning sprängfylld av rock, pop, gospel, sång, humor och historier om de tre ikonerna Elvis, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis (aka The Killer).

Brolle slog igenom över en natt när han deltog i ”Popstars” 2001 där han genom sina karismatiska framträdanden och extraordinära rock’n’roll-röst vann svenska folkets hjärtan. Hans första egenkomponerade singel ”Playing With Fire” blev en stor hit och resulterade i ett flertal Grammisnomineringar. Efter flera albumsläpp, inklusive hitsingeln ”Det är Hon” och ett flitigt turnerande, gick han upp på musikalscenen för att spelade huvudrollen i succén ”The Buddy Holly Musical” på Göta Lejon. Under hösten och vintern har vi sett honom i huvudrollen i ”Elvis, Cash, The Killer & Me” och i början av 2019 tar han den hyllade showen med sig ut på arenaturné! ”

Annie (Lorensbergsteatern) spelas till 5 maj

Lorensbergsteatern skriver; ”Den klassiska musikalen Annie underhåller hela familjen, med vacker musik, färgsprakande dansscener och en gripande historia. Regisserar gör Eva Rydberg, som 2005 själv gjorde rollen som Miss Hannigan.

I 2018 års upplaga är det Nanne Grönvall som axlar rollen som Miss Hannigan. Thomas Järvheden spelar Mr Warbucks och på scen kommer en stor ensemble och ett glatt gäng barnhemsbarn underhålla tillsammans med hunden Sandy.

Musikalen Annie, från 1977, har tolkats i flertalet filmer och på scener runt om i världen. Musikalen är baserad på den tecknade serien Little Orphan Annie och innehåller alla element som utgör en succémusikal; bra musik, glädje, dans och några tårar.”

Monk´s Casino (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”I detta projekt arbetar det Berlin-baserade bandet ”Die Enttäuschung” (Besvikelsen) tillsammans med den berömda pianisten Alex von Schlippenbach med hela Monks repertoar. Efter tio års forskning på skalor och inspelningar så har de fått liv i alla Monk-låtar. Bandets liveframträdande är en upplevelse du sent kommer att glömma, de spelar jazz som tar oss tillbaka till rötterna  – utan förstärkning bara musiken och bandet.

Pianisten Alexander von Schlippenbachs, en av Europas främsta fria jazzbandledare blandar fritt och samtida klassiska element, där hans skarpa solon ofta är länken mellan de två världarna. 1966 bildade Schlippenbach The Globe Unity Orchestra för att framföra stycket ”Globe Unity”, som hade beställts av Berliner Jazzstage. Han var fortsatt involverad i orkestern till 80-talet. I slutet av 80-talet bildade han Berlin Contemporary Jazz Orchestra, som har introducerat ett antal uppskattade europeiska avantgarde jazzmusiker, bland annat Evan Parker, Paul Lovens, Kenny Wheeler, Misha Mengelberg och Aki Takase. 1999 började uppförandet och radioinspelningar av Thelonius Monkskompletta verk, (samtliga kompositioner) med Rudi Mahall och hans grupp.”

Alexander von Schlippenbach – p., Rudi Mahall – bkl., Axel Dörner – tp., Jan Roder – b., Michael Griener – tr.

Navid Modiri & Gudarna (Stora Teatern) även 2 mars

Navid skriver; ”Att stå på scen med mina bandmedlemmar och sjunga och höra publiken sjunga tillbaka berättelser och texter som jag har skrivit och som vi har skapat musik till är en obeskrivlig upplevelse. Ingen presstext, ingen PR-konsult eller journalist kan få dig att känna det. Jag kan knappt få dig att känna det genom den här texten och jag har varit på varenda spelning Navid Modiri & Gudarna har gjort. Förutom en, det var kvällen då jag blev pappa och Gudarna spelade utan mig.

Under två kvällar i mars 2019 kommer vi att ge dig och dina vänner en helt unik show. Vi kommer att spela några av våra och kanske dina favoritlåtar. Jag kommer att läsa nyskrivna dikter på scenen. Kanske prata lite om vad som är viktigt för mig. Vi kommer att bjuda in hemliga gäster, vänner och artister. Om allt går som det ska i studion kanske vi till och med spelar nya låtar.”

The Abyss Festival (Gothenburg Studios) även 2 mars

Expear w Drew Gress (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Trion Expear inledde sitt samarbete med den amerikanska basisten Drew Gress 2015, vilket bland annat resulterade i skivan ”Vesper” som släpptes på Kopasetic Productions 2017. Gress hör till världens absolut främsta basister. Hans bredd gör att han har förnyat och omdefinierat vilka roller en basist kan ha i en grupp och hans sätt att spela färgar alltid musiken oavsett sammanhang. Förutom att leda sin egen grupp har han också hörts i en lång rad andra sammanhang. Han har spelat intim jazz med bl.a. Fred Hersch, John Abercrombie och John Surman, i experimentella grupper med bl.a. Uri Caine, Tony Malaby och Tim Berne och mer rytmiskt baserad musik med Ravi Coltrane och Steve Coleman.

Drew Gress – Bas, Maggi Olin – Piano, Henrik Frisk – Sax och Peter Nilsson – Trummor

Sunday Night Live (Riså, Första långgatan 14)

Nystartad scen. De skriver: Sunday Night Live är lite av Göteborgs stolthet inom Funk/Soul/Slick musik.

Pontus Engborg
Louise ”Lollo” Gardtman
Per Strandberg
Bas Berra Holmgren

Fri entre, vill ni ha tillgång till sittplatser så prioriteras dessa till ätande gäster och bokas via PM. Vi har 50 sittplatser/Matplatser samt 20 stå.

Josefin Kauttmann (KoM musikochbar)

KoM meddelar; ”…skriver egna låtar och har byggt upp en soft, passionerad och uttrycksfull repertoar med influenser från Norah Jones!! Smäktande ballader, afrobrasilianska rytmer och fängslande solon!! Finfina musikanter kompar!! ”

——————————————————————————————————————–

Lördag 2 mars

Ellen Sundberg spelar Kjell Höglund (Kulturhuset Fyren, Kungsbacka) kl 13

Arr. skriver; ”På bara några år har Ellen Sundberg skaffat sig en både tacksam men också utmanande position i svenskt musikliv. Allt oftare blir Ellen nämnd som kandidat att bli en av vår tids stora kvinnliga rockartister.

För några år sedan var Ellen Sundberg med på en Kjell Höglund- hyllning i samband med Storsjöyran. Inspirerad av detta gjorde Ellen en djupdykning i Höglunds produktion och hittade en fantastisk låtskatt. Texter som är filosofiska, politiska och djupt allmänmänskliga. Poetiska och samtidigt raka och självklara. Många av dem skrivna för 30-40 år sedan men förbluffande aktuella än idag.

Många har längtat efter att höra Ellen sjunga på svenska och nu har hon spelat in ett helt album med Kjell Höglunds sånger. Och trots alla olikheter mellan Kjell och Ellen, i ålder, kön och säkert mycket annat, lyckas hon på ett helt obesvärat och naturligt sätt göra sångerna till sina.

Med som komp– och medmusiker följer Northern Indians från Piteå. Duon som har gjort över 150 spelningar över hela landet och bl.a spelat förband till Doug Seegers vid ett flertal tillfällen.”

Silvana Imam (Trädgårn)

Trädgårn skriver; ”Silvana Imam utnämndes redan 2015 till ”Årets textförfattare” på Musikförläggarnas pris. I januari 2016 vann hon P3 Gulds pris Guldmicken som årets bästa liveakt. Imam blev också Grammisnominerad i kategorierna Årets artist (vilket hon vann), Årets hiphop/soul, Årets textförfattare och Årets musikvideo (”Zon”) vid Grammisgalan 2016.

Kort därefter, i mars 2016, släppte Silvana Imam fullängdsalbumet Naturkraft som fick höga betyg av landets kritikerkår. Albumet genererade Grammisnomineringar i kategorierna Årets album och Årets hiphop/soul 2017. Hon tilldelades Gaffapriset 2016 för albumet, i kategorin Årets svenska hiphop/soul, och 2018 fick hon Gaffapriset igen, då i kategorin Årets Urban. Vid två tillfällen har Imam också tilldelats Manifestgalans pris för Årets Liveakt: 2015 och 2017.
Den 15 februari 2019 släppte Silvana Imam sitt nya album, Helig Moder. 30 november får vi höra nya albumsingeln ”Jag ser ljuset”. Den 1 mars drar HELIG MODER TOUR igång med start i Linköping.

Support: Ladieslovehiphop

Stars Of Musicals (Konserthuset)

Arr. skriver; ”Låt dig förtrollas!Dance of the Vampires, Frozen, Cats, Mamma Mia, Phantom of the Opera, Rocky, Lejonkungen och många fler.

I över 20 år har ”Stars of Musicals” förtrollat publiken med sin unika och mångsidiga show. Med över 2 miljoner besökare är det Europas mest framgångsrika musikalshow. Den har redan framförts på berömda platser som t.ex. konserthuset i Wien och Berlins filharmoni. År 2019 kommer Stars of Musicals för första gången till Sverige!

Originalversioner av de mest populära låtarna framförs inför en hänförd publik av internationella stjärnor från originalproduktionerna. Broadway Muscal & Dance Company ackompanjerar musiken med hänförande dansnummer.

På den aktuella turnén framförs bland annat avsnitt ur ”Dance of the Vampires”, ”Frozen” och ”Rocky” m.fl. På ”Stars of Musical” upplever publiken över ett dussin musikaler under en enda show!
Dr. Frank N. Furter från “Rocky Horror Show“, Simba från “Lejonkungen“, ”Fantomen på Operan“ och många andra populära figurer från världsberömda musikaler.”

Westkust (Oceanen)

Arr. skriver; ”Den 1 mars kommer albumet Westkust. Sen förra skivan har bandet gjort en Europaturné, bytt ut tre av medlemmarna mot två nya, varit med på tusen st årsbästalistor 2015, bl a Pitchfork, NPR, Stereogum, The Line of Best Fit, samt typ alla svenska, och varit nästan vilande ett tag. Men nu är dom äntligen tillbaka, med full kraft dessutom. Lyssna på Swebeach och Cotton Skies så fattar du att du inte vill missa den här spelningen.”

Wild Nothing + Support Baby Missiles (Pustervik Stora Klubben)

WILD NOTHING
I början av decenniet tycktes musikvärlden domineras av lo-fi-drömpop skriven i ungdomars hemmastudios, och en shoegaze-revival som ville pusha nostalgins gränser ännu längre. Men ingen lyckades riktigt representera genren lika bra som Jack Tatums Wild Nothing, där mixen av 80s throwback och janglepop skapade en egen liten subgenre i den annars övermättade sfären. Sedan 2012 års Nocturne har Wild Nothing gång på gång lyckats förnya sig själv utan att tappa taget om sin egen identitet, och med årets nysläppta Indigo fortsätter han där Nocturne slutade. Här bjuds vi på en retrorevivalism som vågar vara ärlig med sina influenser och bär dem med stolthet.

Nästan tio år har gått sedan debuten Gemini, och varje följande album har markerat ett steg i Tantums egna skaparprocess – från hemmastudion till en fullutrustad studio, och med det fjärde och senaste albumet i en tillvaro av gränslös kreativitet

Support: BABY MISSILES
Baby Missiles är bandet som fötts ur soloartisten Patrik Wennbergs plötsliga avsked.

Rome + Árstidir (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”Luxemburg-baserade neo-folkprojektet ROME, frontade av Jerome Reuter, beger sig i mars ut på Europaturné för att promota sin nya skiva, Le Ceneri Di Heliodoro.

Rome har ägnat de senaste tretton åren åt att utforska och utvidga sina musikaliska vyer.  Materialet sammanfogar amerikansk folk med såväl Chanson som den ångestanstrukna ledan från engelsk postpunk – ”Chanson Noir”, som grundaren och drivkraften Jerome Reuter en gång sade. Hägrandes över allt detta är Reuters karaktäristiska och djupa stämma, en röst du gärna vill tro vet allt om människans sanna natur och syfte. 

Rent musikaliskt sneglar Reuter på Jacques Brel, Johnny Cash, Townes Van Zandt, Tom Waits, Leonard Cohen, Michael Gira, Nick Cave – idel melankoliarkitekter som alla har lämnat avtryck i hans artistiska värv. 

Aftonens första framträdande går i isländsk regi, med ett band som nyligen släppt sitt fjärde fullängdsalbum. Árstíðir har kommit att bli motvilligt sammanlänkande med den isländska kalendern över stora händelser – bandet grundades samma månad som 2008 års börskrasch, som drabbade Island oerhört hårt, och begav sig iväg på sin första internationella turné samma vecka som Eyjafjallajökulls eruption år 2010. Efter åratal av ihärdigt turnerande har bandet byggt upp en dedikerad lyssnarskara i mer än 30 länder samt berört folk med sin patenterade sång och musikaliska mix av indie, klassiskt och minimalism. 

Islänningarna släppte sin fjärde skiva, Nivalis, för ett halvår sedan. Albumet uppvisar från början till slut övertygande kompositioner och erbjuder en hälsosam dos variation på såväl sång som instrument. Tveklöst inspirerade av de hisnande vyerna och extrema säsongsförändringar som står att finna i hemlandet erbjuder Nivalis ett musikaliskt underland för lyssnare att förlora sig i. ”

Songs Of Boda/The Bowlines (Nefertiti)

Songs of Boda firar releasen av instrumentala albumet ”Meanwhiling”.

Arr. skriver; ”Daniel Skoglund är exilboråsaren från Majorna som skapar musik under namnet Songs of Boda. Namnet härstammar från hans gamla högstadieskola och via musicerande med bland annat Daniel Norgren och Rambling Nicholas Heron har nu Song of Boda etablerat sig som artist.

EP’n ”Loophole” från 2015 följdes förra året upp av kritikerrosade albumet ”IAGO”. Året kröntes av spelningar utom och inomlands, bland annat som förband till amerikanska Calexico. Det är gitarren som varit Skoglunds givna följeslagare genom livet och med den, och sin röst som utgångspunkt skapar Songs of Boda americana-rock-folk i tätt samspel med sina hängivna musiker. Jämförelser har gjorts med Eric Clapton, War on Drugs och Creedence och i kombination med lena popmelodier hittas ett personligt uttryck.T

Låtskrivaren och sångaren Fredrik Öster är äntligen officiellt tillbaka på scen med bandet The Bowlines. Resan startade tillsammans med Tommy Moodigan (gitarr) och Bjarne Karlsson (Hammond B-3 och klaviatur) de gamla bandkamraterna från Göteborgsbandet Alimony, snabbt klev även Ingemar ”Swävarn” Johansson (Lädernunnan, Peter LeMarc) in på bas och Red Top (legendarisk arrangör) tog plats bakom trummorna. Gitarristen Teo Bogh (Ian Person Band, Teos Vision) fulländar sextetten.

The Bowlines gjorde en hemlig spelning på ett utsålt Vega Bryggeri i våras och gör nu officiell scendebut på Nefertiti. Bandet hittar inspiration hos The Allman Brothers Band, Lucinda Williams och Neil Young och kryddar det med tongångar från Calexico, The Walkmen och Kevin Morby och tillför slutligen en knivsudd nordiskt vemod. The Bowlines rör sig från stillhet till full orkan. ”

Black Cat Bone (S/S Marieholm)

 • Christoffer Johansson – Sång & gitarr
 • Per Ödberg – gitarr
 • Erik Ivarsson – gitarr & lap steel
 • Linus Fredin – bas
 • Erik Fastén – trummor

Claus Sörensen Quartet (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Altsaxofonisten Claus Sörensen står i spetsen för en Malmöbaserat kvartett med ”Svempa” Lundeqvist, Simon Petersson och Hannes Olbers. Musiken är originalmusik av Claus Sörensen, med tydliga rötter i den amerikanske 60- och 70talsjazzen. Kvartetten släppte sitt första album ”My Burnin´ Valentine” i 2018, ett album som fått många fina recensioner. Improvisation, energi och sväng kommer stå i centrum denna kväll.

Emil Ernebro (Ridå, Första Långgatan 14)

Ridå skriver; ”I rätta händer kan en gitarr låta som en miniorkester. Spelstilen som kallas för ”fingerstyle”, innebär att man man spelar melodi, kompgitarr, och basgångar samtidigt, och kan jämföras med en pianists sätt att spela.
Under en konsert med Emil får man följa med på en fantastisk musikresa i
gitarrens tecken. Det blir gitarrspel i en rad olika stilar, från jazz, blues och
country till vackra gitarrarrangemang och ballader.
Emil har släppt tre soloskivor i eget namn.
”Handmade”. (producerad av Jojje Wadenius.) 2012
“Fan Art”. 2017
“Winter Jazz”. 2017
Emil kör 2 set på 45min med start 21.00, Boka bord för att säkra er plats. Fri entre, sittplatserna bokas av ätande gäster, Blir det inte fullbokat så är ni självklart välkomna att sitta.

Wolf Men Jaxx (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Har tagit låtlistor från Tom Waits och Nick Cave. Utan skam, men med mycket hjärta spelar bandet sina egna versioner!! ”

—————————————————————————————————————–

Måndag 4 mars

John Mayall (Pustervik Stora Klubben)

John Mayall och Carolyn Wonderland Pustervik 4 mars-19

Arr. KB West skriver; ”Är man 85 år fyllda och ’still going strong’ kan man unna sig en turné för att fira sin ålder och karriär, men också att bluesen är starkare än någonsin.

I trettioårsåldern startade han sitt egna bluesband The Bluesbreakers som efter enträget arbete blev alltmer populära. När Eric Clapton anslöt sig i bandet fick gruppen sin största succé med plattan ”Bluesbreakers” från 1966. Sedan Clapton lämnat för att bilda Cream kom Mayalls grupp att bli en ’skola’ för många blivande stora musiker inom blues och bluesorienterad rock såsom Peter Green, John McVie och Mick Taylor.

Under tidigt 1970-tal flyttade Mayall till Los Angeles i USA. Under 70-talet gjorde han uppmärksammade inspelningar med musik av blandad jazz, rock och blues tillsammans med välkända musiker som Blue Mitchell, Red Holloway, Larry Taylor och Harvey Mandel.

När Mayall besöker Sverige i vår kommer han vara aktuell med sin kommande skiva Nobody Told Me och med sig på scen har han Carolyn Wonderland – gitarr, Greg Rzab – bas och Jay Davenport – trummor. Missa inte!

De senaste gångerna John Mayall spelat i Göteborg är på Stora Teatern i augusti 2013 och på Pustervik i september 2015.

Katherine Windfeld Big Band (Stenhammarsalen)

Arr. skriver; ” En mycket spännande nykomling på den skandinaviska jazzscenen med sitt ”dream team”.Pianisten och kompositören Kathrine Windfeld, född i Danmark, anses vara en av de mest spännande nykomlingarna på den skandinaviska jazzscenen just nu. Hennes mångsidighet som musiker och personliga spelstil har resulterat i flera prestigefulla utmärkelser, trots hennes ringa ålder.

Det var 2014 som Kathrine Windfelds entusiasm för storbandsjazz fick henne att skapa ett ”dream team” på 15 skickliga musiker från Danmark, Norge, Sverige och Polen. Sedan dess har lovorden haglat över Kathrine och hennes superhippa storband.

Deras debutalbum Aircraft vann en dansk Grammy i kategorin ”New Jazz Artist of the Year” och 2017 släpptes deras andra album Latency, också den kritikerrosad och omskriven i Jazzwise – en av Europas främsta jazzmagasin.

Dylan Moran – ”Dr. Cosmos”

Arr. skriver; ”Standup-scenens Oscar Wilde. Irländske komikern Dylan Moran har kallats ” the Oscar Wilde of comedy” och efter närmare 30 år bakom mikrofonen påstår han att det inte finns mycket mer han kan lära sig om standup. I mars får vi chansen att själva avgöra om det stämmer när han kommer till Stockholm, Göteborg och Malmö.

I sin show ”Dr. Cosmos” delar Moran med sig av sin hänsynslösa syn på kärlek, politik, misär och vardagslivets absurditeter med samma charmiga ironi som har gjort honom till en av sin generations mest uppskattade komiker.”

——————————————————————————————————————–

Tisdag 5 mars

Manfred Mann´s Earth Band (Konserthuset) Utsålt

Arr. KB West skriver; ”Keyboard-virtuosen Manfred Manns karriär spänner över imponerande sex årtionden. Han föddes i Johannesburg i Sydafrika 1940 men har varit aktiv i England sedan 1962. Tillsammans med bandet som också kallades Manfred Mann, var han den som hade fler hits i England än The Beatles på 60-talet.
1971 bildade han Manfred Mann’s Earth Band, som gick in för mer progressiv rock och stilöverskridande sound likt brittiska band som Cream och Traffic. De tolkade också andra artister och fick bland annat en stor hit med sin version av Bruce Springsteens ”Blinded by the Light”.

Line up:

Manfred Mann keyboards
Mick Rogers gitarr
John Lingwood trummor
Steve Kinch bas
Robert Hart sång

Playhouse Jamsession – Maria Dahlin (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Denna kväll kommer vi att få höra tre lite nyare jazzröster och en lite äldre på den Göteborgska jazzscenen. Maria Dahlin, Filemon von Numers, Johan Ekeberg och Axel Mårdsjö. Fyra stycken fantastiska musiker som kommer att förenas på scen för första gången tillsammans. Allt kan hända. Musiken kommer att utgå från lekfullhet genom improvisationer och kompositioner. Kvällens jamvärd är Axel Mårdsjö.

Maria Dahlin – Trummor, Filemon von Numers – Kontrabas, Johan Ekeberg – Gitarr och Axel Mårdsjö – Altsaxofon och jamvärd

Arr. skriver; Lydia Lunch är en amerikansk sångerska, poet, författare och skådespelerska. Som en del av det sena 70-talets No Wave-scen bröt hon ny mark. Lydia Lunch kallar själv sina ord för virus, som infekterar. Om folk förstår vad hon pratar om eller inte är inget som bekymrar henne.

Hon bröt ny mark med det inflytelserika bandet Teenage Jesus and the Jerks och allt sedan dess har Lydia Lunch fortsatt utmana med en mängd olika uttryckssätt, bl a i samarbete med musiker som Brian Eno, Sonic Youth, Omar Rodriguez Lopez och Nick Cave. Till kvällen i ära läser hon poesi som både skyddar oss från och samtidigt får demoner att dansa långt inom oss.”

——————————————————————————————————————-

Onsdag 6 mars

Eric Gadd (Trädgårn) spelas till 30 mars – 10 föreställningar

Arr. skriver; ” Sveriges okrönte soulkung Eric Gadd firade i fjol 30 år som artist med att bland annat släppa två helt nya singlar på egen label; ”Stay away från mig” och ”Önskar att du ser”. Att Eric är en extremt uppskattad liveartist är ingen hemlighet och i september i år debuterade han med den egna showen ”OMG” på Hamburger Börs i Stockholm.

”OMG” är 90 minuter lång, innehåller låtar från hela Erics gedigna repetoar och absolut ingen ”story of my life-mellansnack” – bara fullt ös från början till slut!”

Mikael Odén (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”En skivdebuterande singer-songwriter från Stockholm och en artist som brinner för att stå på scenen och för mötet med publiken Med stor scennärvaro och starka texter har Mikael ett program som vill skaka om och beröra.

Om debutskivan: Nånting Måste Ut är en stark debut med 11 spår som handlar om att använda musik och ord som ett verktyg för att slå sig fri, läka och hitta sin egen väg.

Eivör (Pustervik Stora Klubben)

Pustervik skriver; ”Färöarnas starkast lysande stjärna Eivør sålde snabbt ut sitt senaste besök på Oceanen i Göteborg, och gjorde ett starkt intryck på publiken. Nu får alla som missade detta en ny chans när vi välkomnar henne till Pustervik i vår!

Eivør är den färöiska sångerskan, låtskriverskan och musikern vars trollbindande stämma gjorts alltmer hörd på sistone. Utöver tio soloalbum har hon på senare år även bjudits in till att komponera material och bidra med sång till soundtrack för såväl större filmer som serier.

Grunden till Eivørs nästan fanatiska passion för musik lades tidigt under uppväxten på Syðrugøta, en av de nordligaste Färöarna. Vid 16 års ålder gav hon ut sin självbetitlade debutskiva. Sedan dess har hon fortsatt rakt framåt med samma artistiska frenesi. Hon har skaffat sig en musikalisk bredd där hon provat allt från jazz till electropop. ”

Visduon Henrik & Alexandra (Kustens Hus)

Arr. skriver; I första akten framförs ”Tvenne hjärtan”, en humoristisk musik- och berättarföreställning om kärlek! Med skådespeleri, dans och ikoniska kärlekssånger som bl.a. Är du kär i mig ännu Klas-Göran, Sånt är livet och Tangokavaljeren får publiken uppleva både brustna hjärtan, förälskelse och frieri. Manus och regi: Martin Odd. I andra akten blandar Henrik & Alexandra från sin digra repertoar.

——————————————————————————————————————–

Torsdag 7 mars

Tomas Andersson Wij (Konserthuset)

Arr. Frihamnen skriver; I år firar Tomas Andersson Wij 20 år som artist. Och han gör det på höjden av sin karriär. Efter Så mycket bättre 2018 åkte han mellan landets konserthus, på sin hittills största och mest påkostade turné.

Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder ska TAW fylla landets teaterscener med instrument. Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas hyllade texter och mellansnack.

Förband: Ludwig Hart

Om du inte tidigare sett eller hört Ludwig Hart så är det hög tid. Örebrosonen debuterar i vår med sin första fullängdare i eget namn. Frågar man artisten själv säger han att han gör ”sätta-sig-i-bilen-och-bara-dra”-rock. Frågar du oss, är det så mycket mer än så. Arrangemangen, där gitarrer och syntar väver stora, filmiska stämningar påminner om 80-talets Jackson Browne och Stevie Nicks. Ludwig Hart knyter också an till samtida indieband som War On Drugs men har en direkthet i melodierna – och inte minst en röst – som vi tror kommer kunna ta honom till den breda publiken.”

Wooden Shjips + Special Guests: Routine Death (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”WOODEN SHJIPS
Eric ”Ripley” Johnson har som kapten för spacerock-slagskeppet Wooden Shjips med stadig hand styrt gruppen genom stormar av hypnotiserande fuzz-gitarrer, tjutande orglar och kraut-boogie-rytmer. Influerade av San Fransisco-buktens musikaliska arv från 60-talet, då band som Jefferson Airplane, Quicksilver Messenger Service och Grateful Dead var herrar av Haight-Ashbury.

Resan till att bli ett av samtidens mest respekterade band på den berusande psychrock-scenen, vid sidan av The Brian Jonestown Massacre och The Black Angeles, har gått från den psykedeliska underjorden via egenproducerade album och en mängd obskyra singelsläpp på indiebolag som Mexican Summer och Sub Pop. Wooden Shjips är nu aktuella med sitt femte album ’V.’ som ges ut av meriterade indie-labeln Thrill Jockey. Ett tillbakalutat och sommar-influerat album som följer upp succén ’Back To Land’ och genombrottet, tillika Thrill Jockey-debuten, ’West’.

Numera utgår det tidigare San Fransisco-baserade bandet från Portland, Oregon. Flytten gav Ripley ny inspiration genom varma veranda-eftermiddagar och tidiga solnedgångar, men de enorma skogsbränder som drabbade Portland satte även de sina spår. På ’V.’ har den sinnesvidgande spacerock-ljudbilden fått mer luft, det skjuter in solstrålar i de tidigare mörka melodierna och bandet närmar sig ett mera jordnära sound, en ny spännande tripp har börjat med bandets säregna originalitet som självklart lysande ledstjärna.

Malin Wättring 4 & Olimpias Orkan (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Den 8 mars släpper Malin Wättring 4 sitt tredje album ”Live in Hamburg” och nu kommer de till Nefertiti för att fira detta!

Varje konsert kvartetten gör är en resa. En resa genom Malins kompositioner och gruppens fria improvisationer.  Varje konsert är att hoppa. Att våga tala ärligt ur hjärtat, att lyssna och ta plats. En strävan efter att inte fastna i några boxar utan att få vara i sann frihet, ärlighet och öppenhet. 

Under de 6 år som kvartetten har jobbat ihop har de utvecklat en djup förståelse och tillit till varandra som genomsyrar musiken.  2015 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Glöd med Malin Wättring 4 & 8. 2018 kom uppföljaren Harvest, ett samarbete med Bohuslän Big Band, som hyllades både av kritiker och publik. Malin utsågs till Årets kompositör på Jazzkattengalan efter detta samarbete. Nu kommer det tredje albumet, som är det första där endast kvartetten medverkar. Det är en liveskiva, då gruppen verkligen är ett liveband som tolkar det brinnande nuet!

Malin Wättring – saxofoner
Naoko Sakata – piano
Donovan von Martens – kontrabas
Anna Lund – trummor

Olimpias Orkan

”Föreställ dig musik som låter dig flyga som en lätt vindpust för att i nästa stund ta med dig till en helt annan plats där du plötsligt befinner dig mitt i en storm. Med målande melodier, energisk improvisation och ett starkt samspel skapar Olimpias Orkan en färgsprakande värld av jazz och fri-impro. Septetten låter allt som vill sägas ta plats.

Med kärnfulla texter som skildrar samhällets orättvisor, kärleken till systerskapet eller den starka ångesten som kan infinna sig i en människa – ventilerar de på ett ärligt och öppet sätt det som känns. Olimpias Orkan startades i februari 2017 av kompositören och pianisten Olimpia Dynarek Olsson. Bandet släppte singeln Ordkaos på digitala plattformar i september 2018 och nu (15/3) släpper de sin första fullängdare.”

Matilda Andersson – röst
Julia Schabbauer – trummor
Johanna Ekholm – kontrabas
Adrian Åsling Sellius – altsaxofon, klarinetter
Rikard Wadman – tenorsaxofon, basklarinett
Julia Wiklund – tenorsaxofon, klarinett
Olimpia Olsson – piano

Dare (Sticky Fingers)

Sticky skriver;”Det engelska bandet Dare med Thin Lizzy-keyboardisten Darren Wharton i spetsen kommer i vår till Sverige för tre konserter Darren bildade Dare 1985. Då hade han precis lämnat Thin Lizzy efter att varit med på plattor som Chinatown och Thunder And Lightning. Efter debutplattan ”Out Of The Silence” som kom 1988 har Dare släppt ytterligare åtta studioalbum fyllda med högklassisk melodisk rock. Under 2019 kan vi se fram emot deras tionde studioalbum.

Förband Degreed

Konsten att dra en Cornelis (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Jan-Erik Emretsson, Rolf Hedberg och Jimmy Olsson sätter tänderna i en fantastisk och vresig herre, Vreeswijk. ”

Philip Cobb – Älskade trumpet (Kronhuset)

Arr. skriver; ”En av världens bästa trumpetare i unik konsert med Göteborg Wind Orchestra i anrika Kronhuset!”

Philip Cobb, trumpet och flygelhorn
Niklas Willén, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Wullt/Mårdsjö/Lindblom (Unity Jazz, Kyrkogatan 13)

 • Unity skriver; ”Denna kväll kommer vi åter igen att få lyssna till den fantastiska gitarristen Olof Wullt. Olof har under några års tid haft en duo tillsammans med Axel Mårdsjö (saxofon). Duo hon spelar orginalmusik samt egna arrangemang på standards. Denna kväll kommer duon att förstärkas med basisten Adam Lindblom. Denna konstellation har utgjort flera konserter tidigare men icke som enbart trio.

Olle Wullt – Gitarr
Axel Mårdsjö – Sax
Adam Lindblom – Bas

——————————————————————————————————————–

Fredag 8 mars

Thomas Di Leva- Changes (Konserthuset) även 9 mars

Konserthuset skriver; ” Thomas Di Leva tar nu sin kritikerrosade David Bowie-hyllning “Changes” ut i landet. En fascinerande konsert i tid och rum där publiken får njuta av Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Di Leva.

Under våren intog Di Leva Hamburger Börs i Stockholm och tog publiken på en spännande showresa genom tid och rum samt dröm och verklighet genom David Bowies musikaliska storverk. Space Oddity, Heroes, Ziggy Stardust, Let’s Dance, Under Pressure, Fame, Life On Mars, Rebel Rebel och Changes var några av de klassiska låtarna som varsamt stöptes om till Di Leva-format.

Nu byggs showen om till en glittrade konsertturné och åker ut i landet under våren 2019. Showens titel ”Changes” grundar sig i ambitionen att publiken ska få känna historiens vingslag i både David Bowies karriär och livsgärning, samtidigt som den kommer att spegla samtidens olika vägval och stora förändringar som vi står inför.”

Yotam Silberstein (Unity Jazz)

Unity skriver: ”En av New Yorks nya stora namn på den moderna jazzhimlen är Yotam Silberstein. Han som så många andra megatalanger har sitt ursprung i Israel men har sin utgångspunkt i New York där han spelar med de stora namnen. På denna Europaturnén har han med sig tre fantastiska musiker som tillsammans kommer bjuda på storslagen jazz i genren ”New Modern”. Yotam hörs i John Patituccis trio och har spelat med musiker som Roy Hargrove, Marcus Miller och många fler.

Yotam Silberstein – Guitar
Vitor Gonçalves – Piano and Accordion
Petros Klampanis – Bass
Daniel Dor – Drums

Carsten Dahl Trinity feat. Nils Bosse Davidsen & Stefan Pasborg (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Carsten Dahl behöver knappast någon introduktion. En dansk pianist i absolut världsklass med ett unikt sätt att spela. Utöver det skickliga pianospelet är han en konstnär som modigt tar tag i de djupa frågorna om existens genom sin musik. Hans tonspråk är djupt rotat i jazztraditionen, men kan även bjuda på utbrott av expressiv fri improvisation samt röra sig in och ut ur den klassiska musikens värld.

Tillsammans med publiken ger sig Carsten, Nils och Stefan sig ut på en musikalisk resa, sökandes efter kärnan i samspel och improvisation. Som språngbräda använder de välkända standardlåtar som tillåter dessa komponerande musiker att närma sig musiken på ett öppet och innovativt sätt.”

Carsten Dahl – p., Nils Bosse Davidsen – b., och Stefan Pasborg – tr.

Gunnar Danielsson & Bandet (KoM musikochbar) även 9 mars

KoM skriver; ”Vi välKoMnar varmt en av landets bästa och mest underhållande rocker o rockpoet .

Gunnar Danielsson sång/ gitarr med Bandet: Magnus Hartelius gitarr/ sång, Anders Christensson bas, Klas Ålandersång/ gitarr/ munspel/ perc. ”Det bjuds på en väl avvägd blandning av Gunnars sånger fram till rykande färskt. Överraskande covers kan förekomma

Richard Tehler – Jimi Hendrix Night (S/S Marieholm)

Arr. skriver; ”Vi kör återigen en helkväll då vi tolkar Jimi Hendrix musik ifrån början till slut! Allt ifrån Are you experienced till Band of gypsys.

Richard Tehler – gitarr/ sång
Stefan Bellnäs – bas
Dan Magnusson – trummor ( Seasick Steve)

Dan Helgesen (Porter Pelle)

Dan Helgesen Hammond B3, Henrik ’Pilen’ Pilquist gitarr, Mattias Grönroos bas, Lars ’Lade’ Källfelt trummor.

Lina Melander (Tidbloms pub)

Arr. skriver; ”Lina Melander tillbaka till oss här på Tidbloms pub. Med sig har hon två fantastiska musiker, pianisten Madelene Birgenius och saxofonisten Frida Thurfjell! 
Det blir en hyllningskväll till några av de största soullegenderna, hög igenkänningsfaktor, sväng och feeling! ”

Plavi Orkestar (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Den Bosniska folkrockens kungar! I före detta Jugoslavien var Sarajevo navet för den jugoslaviska rockmusiken. En kulturstad där folkrockbandet Plavi Orkestar (Den Blå Orkestern) grundades 1983 av sångaren Saša Lošić, i dag mer känd under namnet Loša. Förutom honom består bandet idag av Admir Ćeremida (trummor), Samir Ćeremida (bas) och SašaZalepugin (elgitarr).
Som förband åt etablerade grupper som Bijelo Dugme, Azra och Leb i Sol inledde Plavi Orkestar sin musikaliska resa och blev i folkmun kallade för bosniska Beatles. Det stora genombrottet kom med albumet Soldatski Bal som innehöll hitlåtarna Suada, Medena Curice, Odlazi nam raja och Bolje biti pijan nego star. Året därpå släpptes deras andra album Smrt Fašizmu (Död åt fascismen) som också blev en stor succé.
Plavi Orkestar är troligen ex Jugoslaviens absolut ”största band ” – deras legendariska album Soldatski Bal såldes i över 600 000 exemplar –ex Jugoslavien absoluta rekord när det gäller Rock musik!

Åtta album, 3 500 konserter och 33 år senare fyller kultförklarade Plavi Orkestar fortfarande arenor och får publiken att uppleva oförglömliga konserter.”

——————————————————————————————————————–

Lördag 9 mars

Laibach (Pustervik Stora Klubben)

Pustervik skriver; ”Den slovenska gruppen Laibach grundades i industristaden Trbovlje, samma år som dåvarande Jugoslaviens ledare Tito dog. Bandet har genomgående motsatt sig etiketter av alla slag, vare sig ”industrial”, rock eller techno; de vill få lyssnaren att tänka, dansa och marschera till samma musik. Laibach är det mest internationellt hyllade bandet från ex-kommunistländerna i Centraleuropa och ett av de mest gåtfulla, profetiska och autentiska i världen.

2015 skrev de historia då de som första västerländska rockband någonsin uppträdde i Nordkorea. Extraordinära tolkningar av låtar från världsberömda ”Sound of Music”-musikalen som spelades för nordkoreanska partieliten släpps nu på kommande album med release i slutet av november, just betitlat ”Sound of Music”. Skivan innehåller dessutom låten ”Arirang”, som är en tolkning av en traditionell koreansk folkvisa, vilken ses som både Nord- och Sydkoreas inofficiella nationalsång.

Isabella Lundgren (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta jazzsångerskor. Hon har släppt tre kritikerrosade album i Sverige och fyra i Japan. Svenska Dagbladets recensent Dan Backman kallade henne ”bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen”. Dagens Nyheters recensent Johannes Cornell skrev ”om 1900-talet tillhörde Monica Zetterlund tillhör 2000-talet Isabella Lundgren”. Hennes skiva ”Somehow Life Got In the Way” belönades med Orkesterjournalens Gyllene Skivan 2015 och albumet ”Where Is Home” blev grammisnominerad 2016.

2015 fick Isabella Sveriges Radios jazzkatt som årets musiker. Utöver detta har hon även tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, Stim-stipendiet, Louis Armstrong och Anita O´Day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet.

”Hit the Road To Dreamland” är titeln på den skiva gruppen släppte i Japan 2018 och som blev utnämnd till ett av årets bästa jazzalbum. Musiken kommer från den amerikanska sångboken och är en hyllning till vår stora, vida och vackra värld. Det är detta material Isabella och henne musiker kommer att ägna sig åt denna kväll på Nefertiti!  Det utlovas sväng, blues och mycket glädje!

Isabella Lundgren – s., Carl Bagge – p., Daniel Fredriksson – tr. TBA – b.

Vision – A Tribute To ABBA (Stenhammarsalen) Utsålt

Arr. skriver; ”ABBA hyllningens nu legendariska show har uppträtt världen över inför slutsålda spelställen i snart 20 år!Denna glamorösa och charmiga show hyllar ABBA med klassiska hits så som ”Mamma Mia”, ”Waterloo”, ”Dancing Queen”, ”SOS”, ”Chiquitita”, ”Voulez Vous”, ”Ring Ring”, ”When All Is Said and Done” and ”Thank You For The Music”… för att nämna några. Helt säkert också de 2 nya ej ännu släppta låtarna.

Med en kombination av tvåspråkig komik (svenska och engelska), avancerade sångharmonier, precisa dansrutiner, spektakulära klädbyten, extremt talangfulla sångare och musiker samt publikmedverkan så ger Visions ABBA-hyllning dig en upplyftande, gemytlig och minnesvärd teatralisk upplevelse.

Bandet bildades i London 1999 och under 2014 flyttade Fru och Man (som spelar karaktärerna ”Agnetha” och ”Benny”) showen till Sverige och fortsätter här att underhålla publik med sina utsålda shower.”

Eva & The Blue Boys (S/S Marieholm)

Arr. skriver; ”Ett bluesälskande gäng med lång erfarenhet av spelande i olika band o stilar. Här i Eva & The Blue Boys hittar vi det självklara svänget i blues o soul: Känsla, dynamik, nerv och sväng med grymma musiker och där sången får ta plats.

Vi bjuder på spännande och fräscha tolkningar av klassiker hämtade från Chicago- och Delta-bluesens rika låtskatt. Som omväxling river Eva ibland av en intensiv soulballad som får publiken att jubla. En och annan funkstänkare kan också dyka upp när det vill sig.”

 • Eva Karlefjärd, sång
 • Bosse Hansson, hammondorgel
 • Lollo Johansson, gitarr
 • Kent Helgesen, trummor
 • Anders Blad vikarierar på bas denna kväll (i stället för Conny Sävmo)

Andreas Carlsson & Moonshine Band (Ridå, Första Långgatan 14)

Ridå skriver; ”Andreas Carlsson & Moonshine Band grundades i Alingsås sommaren 2015 och genomförde sin första offentliga show i november samma år. Bandet har sedan dess spelat på många arenor, festivaler och privata evenemang. De har också kompat ett antal andra artister som Monica Robertsson, Richard Mann, Doug Seegers, Patrik Isaksson, Karin Risberg, Cina Samuelsson, Kerstin Dahlberg etc. Bandet spelar originalmusik inspirerad av modern country och blues.
Debuten EP ”Your World” släpptes sommaren 2016 och följdes ett år senare av ”Last Man Standing”.
Bandet består av
Andreas Carlsson, sång och gitarr
Kristian KP Pettersson, Gitarr
Mathias Sandstedt, trummor
Björn Arvidsson, Bas och sång

Klas Lindquist Kvartett (Unity Jazz, Kyrkogatan 13)

Unity skriver; ”En av Sveriges hårdaste arbetande musiker gör sitt första framträdande på Unity. Klas är Göteborgare från början som utbildat sig i både hufvudstaden och New York. Han har gjort sig känd från sina många projekt bl.a sin Nonett, Sthlm swing all stars, Claes Janson band m. fl. Han vann Gyllene saxen 2005 och året efter Alice Babs award.

Klas har även tagit emot Stockholms kulturpris. Han är en fenomenal arrangör och kompositör både för stora som små band. Nu är det då dags för honom att återvända till hemstaden med sin kvartett och bjuda oss på supersvängig jazzajazz.”

Klas Lindquist – Altsax
Erik Söderlind – Gitarr
Moussa Fadera – Trummor
Kenji Rabson – Bas

Birdwatch – a Tribute to Supersax (Rest. Ester,Kungsbacka ) kl 15

Arr. skriver; ” Bandet Birdwatch bildades våren 2013 med målet att spela arrangemang skrivna för gruppen Supersax, en grupp som tog Charlie Parker solon och arrangerade dem för saxsektion och komp.

I äkta Charlie Parker anda är musiken explosiv och svängig men samtidigt melodisk och skör.
Sedan bildandet har repertoaren utökats med sångarrangemang och inspiration tar tagits från storheter som Thad Jones, Dexter Gordon och Cannonball Adderlery, vilket mynnat ut i en mängd helt nya arrangemang.!

Lineup:
Pontus Pohl – altsaxofon
Erik Kristoffersson – altsaxofon
Eric Liftig – tenorsaxofon
Orfeas Wärdig – tenorsaxofon
Magnus Jönsson – barytonsaxofon
Fredrik Hamrå – trummor
Henrik Aronsson – bas

——————————————————————————————————————–

Söndag 10 mars

Michale Graves/Professional Againsters (Sticky Fingers)

Arr. skriver; ”Graves tog över micken efter Glenn Danzig i legendariska skräckpunkarna Misfits och var vokalist mellan 1995-2000, och kan höras på släppen ”American Psycho”, ”Famous Monsters” och ”Cuts from the Crypt”. Efter hans tid i Misfits har han haft en mängd olika projekt och under denna turné kommer han med fullt band och kör en Misfits-special från hans tid i bandet samt eget material!

Michale Graves på scen 21.00

Support Professional Againsters tillkommer på scen 20.00

Albin Lee Meldau/Arvid Nero (Trädgårn) Utsålt

Trädgårn skriver; ”Albin Lee Meldau är göteborgaren med den själfulla rösten som har tagit det svenska folket med storm i ”Så mycket bättre”. Hans imponerande tolkningar och otroliga röst gör honom till en av årets mest intressanta artister.

Det var många som höjde på ögonbrynen då Albin Lee Meldau presenterades som en av deltagarna i ”Så mycket bättre” 2018. Men även om han var doldisen i gänget har han länge varit internationellt hypad. Då Albin 2016 släppte debutsingeln ”Lou Lou” gick han snabbt från noll till 18 miljoner Spotifystreams.”

Sedan dess har Albin både gjort succé i ”Så mycket bättre” och släppt sin första fullängdare. På vinterns turné kan du räkna med en skön mix av ”Så mycket bättre”-favoriter som ”Spela min favoritvals” och höjdpunkterna från det hyllade albumet ”About You”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *