Konserter i Göteborg 15-21/4 2019

Måndag 15 april

Lambchop + Support: Joyero (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Med sin detaljrika ljudarsenal och inspiration från barndomskvarteren i södra Nashville skapar Lambchops frontman Kurt Wagner ett äventyrslystet musikaliskt projekt som låter som ingenting annat – direkt förankrat i honom själv. 22 mars kom Lambchop med sitt nya album ”This (is what I wanted to tell you)”

Efter över 30 år är det en väl inoljad maskin som snart åker på turné – oavsett hur många bandmedlemmar som medverkar är Kurt Wagner den sammanhållande länken. Influenserna är många, uttrycket är alltid Lambchop. Det nya albumet är en självutlämnande historia i sann Lambchop-anda. Ett vackert, överraskande och smärtsamt album som måste höras om och om igen.”

Senast de var i Göteborg var det på Nefertiti i mars 2012. Själv såg jag dem på Stora Teatern 2004 och Trädgårn 2006. Vill minnas att de också spelade på Draken på 00-talet.

——————————————————————————————————————–

Tisdag 16 april

Caleb Caudle (Pustervik Matsalen)

Arr. Woody West skriver; ”Caleb Caudle förmedlar elegans. Med en inblick i countryns historiska aspekter och en förståelse för det moderna landar North Carolina-sonen i ett country noir-doftande musiklandskap som tidvis är både sammetslent och strävt, eller som självaste Rolling Stone uttryckte det: ”The musical equivalent of high-proof bourbon – rich in flavor, with a subtle, satisfying bite.”

Uppväxten i bibelbältets North Carolina präglades av en fascination för punken. Inspirerad av band som The Clash och Velvet Underground fann Caleb en plats på North Carolinas punkscen. Med åren kom mognad och en allt mer växande samling skivor från svunna dagar, vilket satte igång hans intresse för countrymusik.

Alltsedan debuten har Caleb Caudles artisteri tagit honom till nya höjder. Med en skarpsynt lyrik och träffsäkra melodier har han kombinerat det klassiska med det kontemporära. Att i samma andetag nämna både Caleb Caudle, Jason Isbell och Glen Campbell känns helt naturligt.

Det senaste alstret, ”Crushed Coins”, är hans åttonde fullängdsalbum och har beskrivits av Caleb själv som ”a multi-influenced and, consequently, genre-less record”. Ett album producerat av John Ashley (Band of Horses, Hiss Golden Messenger, The War on Drugs med flera). .

Jack Vreeswijk (Stora Teatern)J

Storan skriver; ”Jack Vreeswijk är låtskrivaren, textförfattaren och kompositören med fyra rosade fullängdsalbum på meritlistan. Till det, och icke minst, son till en av vår tids mest kända och folkkära artister – Cornelis Vreeswijk.

Med sina personliga tolkningar av sin fars oändliga låtskatt, har Jack etablerat sig som en av landets mest uppskattade artister. Han har tilldelats flera utmärkelser och prisbelönats med såväl Cornelis Vreeswijk-stipendiet som Fred Åkerström-stipendiet.

”Vreeswijk sjunger Vreeswijk” är konsertnamnet där det bästa från far och son framförs med tillhörande berättelser bakom låtarna. Det bjuds på en resa i tiden och man kan förvänta sig nostalgi blandat med nymodigheter.”

Weeping Willows – After Us (Konserthuset)

Arr. skriver; ”Upplev nya plattan live, från början till slut.Weeping Willows släppte nya albumet ”After Us” den 22 mars och gör två exklusiva spelningar i Göteborg och Stockholm där de framför plattan från början till slut.

Producent är brittiska Barry Adamson (bland annat medlem i Nick Cave & The Bad Seeds och Magazine, musiker åt Iggy Pop, Mercury-nominerad, gjort filmmusik åt David Lynch och aktiv med egen, i högsta grad, filmisk musik)

– Det är tre år sedan vår förra skiva släpptes, så det ska bli fint att äntligen resa ut och spela ny musik som känns extra relevant i nuet. Vi utvecklar hela tiden vårt uttryck inom vår egen musikaliska värld. Hoppas att vi ses där!, hälsar bandet.Producent är brittiska Barry Adamson (bland annat medlem i Nick Cave & The Bad Seeds och Magazine, musiker åt Iggy Pop, Mercury-nominerad, gjort filmmusik åt David Lynch och aktiv med egen, i högsta grad, filmisk musik).

Return to the forbidden planet (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver; ”GöteborgsOperan gästar Kungsbacka Teater med den prisbelönta rockmusikalen!. Shakespeares oskrivna rock’n’roll-mästerverk med 50- och 60-talshits som Great balls of fire, Good vibrations och många fler.

West End-succén Return to the forbidden planet vann Olivier Award för Bästa nya musikal (1989). Den är inspirerad av den kultstämplade science fiction-filmen Forbidden planet från 1956 och pjäser av Shakespeare, framförallt Stormen.

Musikalen sprudlar av heta 1950– och 60-talshits som Great balls of fire, Heard it through the grapevine, Good vibrations och The young ones. Berättelsen och låtarna vävs samman till en underhållande, medryckande och kosmiskt äventyrlig rockmusikal.”

Playhouse Jamsession – Samuel Hällkvist (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Samuel Hällkvist 2010 års “Jazz i Sverige-artist”, uppvuxen i Dalarna och bosatt i Köpenhamn sedan 2008 har etablerat sig som en egensinnigt kreativ musiker i grupper som Isildurs Bane och med Yazz Ahmed’s Hafla band samt sitt soloprojekt Variety of Loud. Har tidigare arbetat med bl.a David Torn, Phil Manzanera, Pat Mastelotto och Steve Hogarth.

Ikväll är bandets utgångspunkt Thelonious Monks repertoar. Rytmisk lekfullhet och musikaliska äventyr utlovas! Sedan jammar vi!”

Samuel Hällkvist – g.Mårten Mangefors – tr., och Kat Hermans – b. & jamvärd

______________________________________________________________________________


Onsdag 17 april

Göteborgsvisor (Kustens Hus)

Kustens Hus

Arr. Visans Vänner skriver; ”Detta blir en kväll tillägnad staden Göteborg. Visor och berättelser från gator och torg med medlemmar från Sällskapet Visans Vänner i Göteborg.
Medverkande artister är bland annat:

* Keith Deling
* Eva Blume & Gjert Magnusson
* Jörgen Jacobsson
* Torbjörn Johansson m.fl.

Two Year Vacation (Pustervik Matsalen)

Arr. skriver; ”Under två år har bandet jobbat på dessa låtarna, gömda i sin bubbla i Göteborg. Allt tack vare att producenten, tillika basisten, György Barocsai en dag föreslog att dom alla skulle spela tillsammans, efter att ha jobbat med dom var för sig. ”Vid ett tillfälle föreslog han att vi skulle hänga och spela tillsammans. Typ som ett pojkband” inflikar Hessman.

Utifrån olika musikaliska bakgrunder, allt från punk, rock och hård rock, bestämde sig bandets fem medlemmar att tillsammans gå en helt annan riktning. Och i Two Year Vacation hittade dom alla något dom inte visste att de letat efter. ”Vi hade aldrig tidigare spelat med folk som det klickade så bra med” förklarar sångaren Anton Tuvesson. ”

Elektriska Bluesbandet (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Blues som gränsar till rock. Speciellt den brittiska bluesen från 70talet typ Cream, Peter Green, Clapton. Det finns även inslag av Texas- bluesen som Z Z Top, även Hendrix m.fl.”

Vilka är vi?  Peter Törnqvist, Gitarr och Sång, Kenneth Granskog, Trummor, Peter Carman, Bas och Sång

Christoffer Johansson (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Med osviklig känsla för dramatik och spänning återskapar Christoffer blues, bergsballader och annan amerikansk folkmusik från 1900-talets början!! ”

—————————————————————————————————————-

Torsdag 18 april

Ant Law (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Den brittiska gitarristen Ant Law, bosatt i London beskrivs som ”En innovatör” och  en ”gamechanger” i tidningen The Guardian. Hans tredje album ”Life I Know” som släpptes i november 2018 på Edition Records har mottagits mycket varmt och hyllats av kritiker. Ikväll hör vi Ferg Ireland på bas och James Maddren på trummor som tillsammans med Ant presenterar musiken från detta karriärdefinierande album.

Utöver sitt eget projekt medverkar Ant i Tim Garlands band tillsammans med Jason Rebello & Asaf Sirkis, han är medlem i Trio HLK som spelade in / turnérade med Dame Evelyn Glennie och har också arbetat med Cory Henry samt Thomas Gould. Ant porträtteras ofta i tidningarna ”Total Guitar” och ”Guitar Techniques”, där han nyligen listades som en ”Astounding Virtuoso”.

Han har ett intresse för fysik, som han även studerade vid Edinburgh University. Han stämmer sitt instrument i “perfect fourths” (rena kvarter) och har skrivit boken “3rd Millennium Guitar: An Introduction to Perfect 4th Tuning” publicerad av Mel Bay.”

Ant Law – g. Ferg Ireland – b., och James Maddren – tr.

Exile On Pustervik – Rolling Stones Tribute (Pustervik Stora Klubben)

Pustervik skriver; ”Rolling Stones är tveklöst den största källan till rock n roll någonsin och nu har ett gäng unga och mycket kompententa musiker från stan satt ihop en hyllningskväll med de bästa låtarna. Med fokus på den gyllene eran 1969-1972 plus lite andra låtar har vi en mäktigt greatest hits-kavalkad att se fram emot. Utöver det makalösa kompbandet tillkommer inom kort fabulösa gäst-sångare!

Trummor – Pontus Jordan (Horisont)
Gitarr – Filip Hartsner (The Fume, Paradiset)
Gitarr – Niclas Andersson (Paradiset)
Bas – Olle Griphammar (Spiders, Deadheads)
Klaviatur – Nils Dahl (Steget)
Blås Jens Medbo, Viktor Skansebo Oskar Bäcklin

Sång:
Jennifer Israelsson – Honeymoon Disease

Nirvana Tribute- Kurt Cobain 25th Anniversary Tour (Trädgårn)

Arr.skriver; ”Nirvana Tribute är enligt många nummer 1 i världen när det gäller hyllningen till detta episka amerikanska rockband.

De har turnerat runt USA och Europa, nu besöker de för första gången Sverige! Media (publikationer i bland annat Loudwire) och fans är båda fängslade av deras explosiva och energiska föreställningar vilket än mer bekräftar att de är så nära originalet som det går att komma.

Vad andra säger:

”This tribute bands frontman oozes the spirit of Kurt Cobain, and perhaps the closest you´ll ever come to hearing the voice of Cobain in person” LOUDWIRE MAGAZINE

”Jon O´Connor really is the closest to the real thing” AARON BURCKHARD – Original Nirvana drummer

Ossian Ward Quintet (Unity Jazz, Kyrkogatan)

Unity skriver; ”Ossian Ward har ofta synts och hörts i olika sammanhang på olika scener i Göteborg de senaste åren. I Augusti 2018 gick flytten till Köpenhamn och i början av 2019 såg OWQ dagens ljus för första gången.

En konstellation av nyinflyttade liksom urdanska köpenhamnare som hämtar inspiration från 50- och 60-talens kvintetter men med blicken framåt och ett ständigt pågående jazzparty i hjärtat! ”

Ossian Ward – trummor, komposition, Michal Nienadowski – Bas, Kathrine Windfeld – Piano, Anders Malta – trumpet och Oleksandr Kolosii – Tenorsaxofon

Blue Fire Blues (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Missa inte denna underbara kvintett som bjuder på levande, befriande och hårdsvängande blues’n’jazz utan skyddsnät ”

——————————————————————————————————————–

Fredag 19 april

Viktoria Tolstoy & Jacob Karlzon ”A Moment Of Now”

(Nefertiti)

Nef skriver; ”Viktoria och Jacob är tillsammans och var och en för sig två av landets allra främsta och internationellt mest hyllade jazzmusiker i sin generation. De har samarbetat i flera olika konstellationer och bjuder denna kväll på musik från duoplattan ”A Moment of Now” (ACT/Naxos) som är ett resultat av år av samarbeten.”

Heartbeat (KoM musikochbar)

KoM skriver; Bandet bjuder på gott och blandat med kända och okända låtar av bl a Fats Domino, JJ Cale, Ray Charles, Gary Moore och Rufus Thomas. Njut av en skön mix av blues, rock och soul denna långfredagskväll ”

Seriously Fun Jazz Experience (Unity Jazz)

Unity skriver ”När Björn träffar Pauls och Simon möter Olli och en drös instrument råkar vara i samma rum! Då blir det allvar, men också en massa skoj. Denna kvartett tar musik på stort allvar, både när de komponerar eller attackerar en gammal evergreen. Men de vet oxå hur viktigt det är att inte ta sig själv på för stort allvar. Musik behöver vara roligt. Både på sin egen bekostnad och tillsammans. ”

Björn Cedergren – tenor sax
Simon Westman – piano
Olli Rantala – double bass
Pauls Pokratnieks – drums

—————————————————————————————————————–

Lördag 20 april

Kristina Issa + Hannah Tolf (Oceanen)

Arr. skriver; ”Kristina Issa växte upp i en småstad i Sverige där hon och hennes familj var annorlunda eftersom de var en av få familjer som var invandrare. Halva livet gick ut på att passa in både i kropp och sinne och till slut fick hon nog. Kristina flyttade till Göteborg och släppte sitt första album år 2014, ett album om rädsla och att vilja fly sin väg.

Kristinas texter handlar om utanförskap, längtan, hopp och rättvisa. Dessa teman genomsyrar den intensiva popmusiken som tagits på både Sverige och Europa-turnéer och gång på gång fått publiken att både dansa och gråta. Efter tre års turnerande, musikskrivande och inspelning i Tambourine Studios släpptes albumet “Ocean unknown”.

Hannah Tolf är en sångerska och kompositör som med utgångspunkt från Göteborg, skapar musik i gränslandet mellan jazz, pop och improvisation, i andan av Patrick Watson, Nina Simone och Mercedes Sosa.
I sitt band har hon  Jonathan Albrektson piano/ synthesizer, Donovan von Martens bas, Emil Blommé trummor

Gruppen har de senaste åren spelat och turnerat runt om i Norden, Frankrike, Italien och Tyskland och kommer följa upp det hyllade debutalbumet med ett nytt album som släpps 2020 på Havtorn Record.”

Aleksis Lioukku – Tribute to Kenny Kirkland (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Finska pianisten Aleksis äntrar scenen återigen. Denna gången för att hylla legendariska pianisten Kenny Kirkland som lämnade jordelivet alldeles för ung. Under hans korta karriär hann han bli en av jazzens mest tidlösa musiker vars uttryck kommer eka genom generationer.”

——————————————————————————————————————-

Söndag 21 april

Scott Henderson Trio (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Scott Henderson växte upp i en tid där bluesrocken hade sin absoluta topp, han spelade flitigt på klubbar och ingick i ett flertal olika band som spelade allt från Led Zeppelin till James Brown. Även om Henderson hävdar att han är mer av en bluesrock-gitarrist, var det jazzens inflytande som ledde honom till den spel- och komposition-stil som han nu är känd för. Scott är en musiker med stor genrebredd, han behärskar allt från metal till bebop via blues.

Han har spelat med musiker som Chick Corea, Joe Zawinul och Thelma Houston men är kanske mest känd för att ha startat bandet “Tribal Tech” tillsammans med basisten Gary Willis. Bandet släppte nio stycken kritikerrosade album. Henderson är även lärare vid Musician’s Institute in Hollywood, och har skrivit för bland annat Guitar Player, Guitar World och Guitar School Magazines, släppt två stycken instruktionsvideor, två böcker innehållande hans kompositioner samt boken ”Jazz Guitar Chord System”.

Scott Henderson är utan tvekan en av vår tids största gitarrister och har kvällen till ära med sig ett fantastisk komp.”

Scott Henderson – g., Archibald Ligonniere – tr. och Romain Labaye – b.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *