Konsertguide för Göteborg 24-30 april 2019

Tisdag 24 april

Playhouse Jamsession – Riita Paakki (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Riitta Paakki, pianist och kompositör från Helsingfors som släppt hela fem album med sin egen grupp, Riitta Paakki Quartet. Det senaste albumet Live at Koko Jazz Club hade release 2018. Paakki har studerat vid Sibelius-Academy och utexaminerades som “Doctor of Music” 2016.

Riita Paakki – p., Kat Hermans – b. & jamvärd och Michael Edlund – tr.

—————————————————————————————————————-

Onsdag 24 april

Nicole Atkins + support Caleb Elliott (Pustervik Matsalen)

Arr. Woody West skriver; Nicole Atkins fick sitt genombrott redan med debuten ”Neptune City” kom ut redan 2007. Sedan dess har Atkins varit en flitig gäst på TV-program som ‘The Late Show with David Letterman’, ‘Conan’ och ‘Later… with Jools Holland’, men också turnerat världen över, både under eget namn och som öppnare för bland annat The Black Keys, Mavis Staples, JD McPhersen, Nick Cave, Old 97s, Primal Scream, Chris Isaak och gjorde succé som support åt Dylan Leblanc & The Pollies under deras Sverigeturné vilken kom till Pustervik i augusti 2018.

Nicole Atkins Pustervik 26/8-2018

Förra året återvände Nicole Atkins med strålande comebackplattan ”Goodnight Rhonda Lee”, en rykande vintage-soul-pop-historia inspirerat av artister som Bobbie Gentry, Dusty Springfield, Candi Staton och Janis Joplin. Rhonda Lee, huvudkaraktären från albumet är ett slags alkoholist-alter-ego som Atkins lämnar bakom sig genom albumets nästan smärtsamt personliga berättelser.

Albumet är producerat av producentteamet Niles City Sound som låg bakom retro-soulsuccén Leon Bridges och som tidigare lirade i White Denim. Plattan innehåller flera av Texas skickligaste musiker och som du tidigare hittat bakom Robert Ellis, Khruangbin och The Texas Gentlemen.

Jag och Nicole Atkins efter hennes konsert Pustervik aug-18

Caleb Elliot, the son of a preacher man, the child of Melody and the brother of Harmony. South Louisiana singer-songwriter-guitarist-cellist-bandleader Caleb Elliott’s biography flows together like one of his vibrant original songs.He grew up in the pastoral countryside outside Natchitoches, La., and played cello at Carnegie Hall before his 18th birthday. Since relocating to Lafayette, La., he’s played countless live shows and honed his songwriting, musical and production chops. ”

Amanda Ginsburg (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Sen Amanda debuterade med sitt debutalbum ”Jag har funderat på en sak” belönades hon först med betyg 4 av 5 i Dagens Nyheter. Sedan fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendiet, flera tv-inslag bland annat i SVT Gokväll och Allsång på Skansen. Hon har nominerats till årets nykomling i P2 Jazzkatten, mottagit Skaps Jazzpris och Stim-stipendium.”

”Jag är fortfarande i sån chock över att jag fick ta emot en grammis! Jag är otroligt glad. Det är en ära bara att ha varit nominerad tillsammans med de fyra andra musikerna som inspirerat mig på så olika sätt. Alldeles varm i hjärtat är jag! Tack!!” – säger Amanda Ginsburg

Amanda Ginsburg – Sång, Filip Ekestubbe – Piano, Ludvig Eriksson – Bas och Ludwig Gustavsson – Trummor

The Summer of Love (Lorensbergsteatern)

Arr. skriver; ”Den internationella succén The Summer of Love är en färgsprakande, nostalgisk musikresa som tar dig tillbaka till den fantastiska sommaren 1967. En sommar då världen exploderade i flower power, psykadelia, frigörelse, fred och kärlek och inte minst tidlös, legendarisk musik med artister som inspirerat många generationer och som skapat ett soundtrack till en hel epok.

Showen ”The Summer of Love” bjuder på fullt liveband med artister som framför låtar som ’California Dreaming’, ’San Francisco’, ’Turn Turn, Turn’, ’Somebody To Love’, ’Happy Together’, ’Brown Eyed Girl’ – totalt över 40 hits från sommaren som förändrade världen. Produktionen innehåller full bildproduktion i form av rörliga originalfilmer från 60-talet vilket förstärker känslan för publiken.

Writer/Director: Stuart Price
Musical Director: Jake Field
Producer: Dean Elliott for ’Maple Tree Entertainment Ltd’
Sound and Light Design: Electric Pulse Productions

Bluesettes (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Bluesettes består av: Linette Engström -sång & munspel, Eva Bergquist -klaviatur & kör , Sofi Heller -kör & kazoo , Kenn Bäckström -gitarr , Tobias Svensson -bas , Maj-Lis Gustavsson -trummor

Några rader om bandet.
“Soulpärlor och bluesfavoriter men översatta till svenska och med ett kvinnligt perspektiv -så kan man sammanfatta vad fyra damer och två herrar i Bluesettes från Mönsterås bjuder på från scen” Bandet som har decenniers erfarenhet från bluesscenen bland annat med Sven Zetterberg och Mönsterås Bluesband, gör dina älsklingslåtar på ett helt nytt sätt”

Telos Vision (Holy Moly)

Telos Visions debutskiva A Glimpse Of Paradise på alla tänkbara streamingtjänster. Detta firas med ett kalas med Telos Vision live på Holy Moly

——————————————————————————————————————–

Torsdag 25 april

Marissa Nadler (Pustervik Matsalen)

Pustervik skriver; ”På sitt senaste album ”For My Crimes” gör Marissa Nadler upp med ett känslomässigt kaos genom brutal ärlighet. I en rad mörka men bedårande hymner om den tragiska verkligheten att inte ens djup kärlek kan hålla ihop relationer på distans och olika behov.

Marissa Nadlers drömskt vemodiga folkpop och magiska röst är som gjord för svarta nätter i skymningslandet mellan ett hypnotiskt Beach House och ett trollbindande Mazzy Star. På ”For My Crimes” hanterar Nadler demoner och vemod med en större säkerhet och självklarhet som både låtskrivare och sångerska än någonsin tidigare och fortsätter att bygga på en redan imponerande karriär som redan sträcker sig över 8 album.

Till sin hjälp har hon nästan uteslutande använt sig av sina likasinnade samtida vänninor som Angel Olsen, Sharon Van Etten, Kristin Kontrol (Dum Dum Girls) och harpisten Mary Lattimore.

En alltid lika kritikerhyllad artist som på senare år släpper sina album via Sacred Bones (Amen Dunes, Moon Duo) och Bella Union (Beach House, Spiritualized). Plattorna ”July” och ”Strangers” varit lyckade samarbeten med producenten Randall Dunn (Sunn O))), Earth, Black Mountain) innan årets släpp ”For My Crimes”.  Missa inte heller hennes suveräna split-singel ”Hollywood Forever Cemetery Sings/Drive” med  Father John Misty.

Förband; Routine Death, ett band med bas i både Austin och Göteborg, bildat 2015, starkt inspirerad av darkwave, shoegaze och post-punk. De kom med LP-debuten ”Parallel Universe” i maj 2018. Bandet består av Dustin och Lisa.

Dan Hylander & Raj Montana Band (Konserthuset)

Arr. skriver; ”Det legendariska bandet släpper ny musik och ger sig ut på vägarna igen. För första gången på 34 år ställde sig originaluppsättningen av Dan Hylander & Raj Montana Band på en scen framför ett utsålt KB i Malmö hösten 2017. Upplevelsen och mötet med publiken gav bandet ny energi och man bestämde sig omgående för att återförenas och spela in en ny platta.

Raj Montana Band bildades av Dan Hylander 1978, tillsammans har de gett ut klassiska album som ”Döende oskuld”, ”September”, ”Bella notte”, ”Calypso” och ”Om änglar och sjakaler” med klassiska låtar som ”Höst”, ”Farväl till Katalonien”, ”Svart kaffe”, ”Skuggor i skymningen” och ”21/3”.

Dan Hylander har efter Raj Montana Bands uppbrott med stor framgång skrivit och producerat musik åt andra artister som Thorsten Flinck, Totta Näslund, Kal P Dal, Sven-Ingvars, Tomas Ledin, Larz-Kristerz, Christina Lindberg, Niels Jensen, Björn Skifs. Han har också haft en framgångsrik solokarriär och bland annat fått två Rockbjörnar.

Dan Hylander & Raj Montana Band 2019 är:

Dan Hylander, sång
David Carlson, gitarr
Clarence Öfwerman, keyboards
Ola Johansson, bas
Pelle Alsing, trummor
Hasse Olsson, hammond

Lisa Miskovsky ( Stora Teatern)

Storan skriver; ”Lisa Miskovsky är aktuell med nytt material och en ny efterlängtad turné! Med sig i bagaget har hon en helt ny repertoar med nyskrivna låtar, som kommer att släppas under 2019. Detta blir den första utgivningen av Lisa sedan 2013!. Våren sommaren hösten 2019 åker Lisa på turné med fullt band och i mindre skala

Lisa är en av musiksveriges absolut mest etablerade och största artister och låtskrivare. Sedan tidigare har hon sålt drygt 200 000 album, vunnit två Grammis, erhållit fem Rockbjörnar, medverkat i Melodifestivalen med mera med mera med mera. Det finns tonvis med samarbeten i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Förutom egen musik skriver Lisa även för andra artister.”

Petra Odenman & Soul Exposure /The Board Band (Valand)

Petras band är Petra Odenman sång, Mats ’Marshall’ Karlsson gitarr, Markus Larsson piano/ hammond, Marcus Sigvardsson bas och Ulf Svedberg trummor. Petra på scen kl. 21.00

Magnus Carlsson – Från Barbados till Gamla stan (Gothia Towers)

Showen är flyttad från Draken till Gothia Towers!

Nervosa + Rezet (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”Den brasilianska thrashtrion Nervosa kommer till Sverige för två spelningar i vår tillsammans med det tyska bandet Rezet.  

Med sångerskan Fernanda Lira i spetsen är Nervosa ett av de hårdaste nya thrashbanden. Deras old school thrash är inspirerad av alla de gamla banden inom genren och de börjar snabbt själva bli ett etablerat namn. Nyligen kom tredje plattan Downfall Of Mankind. Sommaren 2017 gjorde de en succéspelning på Gefle Metal Festival och nu kommer de för första gången till Göteborg och Huskvarna. 

Från norra Tyskland kommer de unga thrasharna i Rezet. De har tidigare spelat i Sverige tillsammans med Anvil och nu är det dags för dem att återkomma.

Riita Paakki (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Riita är en monsterpianist som fördjupat sig i bebop och hardbop. Groove och sväng står i fokus när hon skapar sin musik. Vi är väldigt glada att presentera henne på vår mysiga lilla scen!

“Riita Paakki is a jazz pianist and composer from Helsinki, Finland. She has made five albums with her own groups. The latest, Riitta Paakki Quartet’s album Live at Koko Jazz Club, was released 2018. Paakki studied at Sibelius-Academy. She graduated as Doctor of Music 2016”

Riita Paakki – piano, Kat Hermans – bas och Michael Edlund – drums

Tommy Körberg – Lola (Lorensbergsteatern)

Arr. skriver; ”Tommy Körberg axlar rollen som Lola – en åldrad & bedagad varietéartist som under 90 minuter skildrar en rörande berättelse om längtan, utanförskap, och en människas livshistoria. Tvåmannaföreställningen har arbetats fram av Sunil Munshi och Tommy Körberg, och bygger på skickligt skådespeleri & uttrycksfull monolog elegant ackompanjerat av sång och piano.

I pjäsen genomför Lola sin absolut sista föreställning, efter att på ålderns höst fått sparken av sin manager – och där går startskottet för en varmt humoristisk resa genom liv, karriär och krossade drömmar.

Musiken är hämtad och inspirerad från världens alla hörn, däribland Evergreens, portugisisk fado, Schubert, jazz och 1950-talets ”Golden Age”. Tommy Körberg växlar mellan varmt, innerligt berättande och finstämd sång i ett tiotal låtar signerade bland annat Charlie Chaplin, Billy Joel, Leonard Cohen, Jules Sylvain och Hasse & Tage. Låtarna har översatts, skrivits om och arbetats fram av Björn Ulvaeus, Tommy Körberg, Tomas Andersson Wij och Peter Dalle.

——————————————————————————————————————-

Fredag 26 april

Mike + The Mechanics (Pustervik Stora Klubben)

Arr. KB West skriver; ”Mike + The Mechanics ger sig ut vägarna och i vår tar de sin turné ”Looking Back Over My Shoulder Tour” till Sverige!. Mike + The Mechanics består av Genesis grundare Mike Rutherford på gitarr, en av Storbritanniens mest produktiva R & B sångare, Andrew Roachford (Cuddly Tour och Family Man) och den kanada-födde sångaren Tim Howar, som grundade och turnerade med sitt band Vantramp, tillsammans med bl.a. Rod Stewart och Paulo Nutini.

Tim delar sångansvaret med Rutherford och de båda adderar en ny själslig dimension till bandets redan etablerade sound.

Turnén inkluderar spår från deras senaste och högt prisade album ”Let Me Fly”, tillsammans med klassiska hits såsom 80-talsingeln ”The Living Years” (som nådde förstaplacering i USA och nådde stor global framgång), ”Silent Running”, ”All I need Is a Miracle”, ”Word of Mouth”, ”Another Cup of Coffee” och den oförglömliga ”Over My Shoulder”.

Here´s To Us & Fergus McCreadie Trio (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Delad kväll – två stycken kritikerrosade och spännande band!

Here’s To Us är en ny superkvartett från Stockholm, Göteborg och Porto. En hyllning till kollektivet och det gemensamma. Josef Kallerdahl, kontrabas, Lisen Rylander Löve, saxofon, Susana Santos Silva, trumpet och Nils Berg, basklarinett och flöjt är alla välkända för svenska och europeiska jazzfans.

Med grupper och artister som FIRE! Orchestra, The Splendor, Nils Berg Cinemascope, MUSICMUSICMUSIC, Lina Nyberg och Håkan Hellström har de mött en bred publik och turnerat i alla världsdelar. Nu har de skapat sitt eget fantasidjur, ett lustprojekt där alla får komma till tals och ingen håller i pekpinnen.

Fergus McCreadie Trio är en av Skottlands mest spännande grupper, bestående av McCreadie på piano, David Bowden på bas och Stephen Henderson på trummor. Bandet har varit en återkommande akt på jazzfestivaler som Edinburgh, Glasgow, Fife, Aberdeen samt Islay.

Deras musik lever i gränslandet mellan jazz och skottsk folkmusik, med jazzens harmonik och improvisation som grundsten blandar de in melodier och rytmer från folkmusiken, resultatet är förtrollande och väl mottaget av recensenter. Influerat av musiker/kompositörer som Keith Jarrett, Pat Metheny och Jan Garbarek men även folkmusiker som The Gloaming och Lau. Trion släppte nyligen sitt detubalbum “Turas”.

Redan som tjugoåring tilldelades McCreadie “Best Instrumentalist” på Scottish Jazz Awards, innan dess har han under tonåren hunnit gigga flitigt runt om i Skottland. Hans debutalbum, ”Turas”, har blivit hyllad för att ”återspegla sitt engagemang i det skotska landskapet och dess musikaliska traditionen, samtidigt som han visar på stadig förankring i jazzpianotraditionen.” (Jazz In Europe).

Isak Danielson – The Beginning Tour (Stora Teatern)

Storan skriver; ”En gammal själ i en ung mans kropp och en talang som når långt bortom hans unga 21 år. Isak Danielsons röst berör människor på djupet och han jämförs redan med Anthony & The Johnsons, James Blake och Sam Smith. Under tre exklusiva och intima kvällar kommer publiken att få möta en av Sveriges just nu mest unika röster. En av dem är på Stora Teatern.

På Spotify har antalet streams sedan länge passerat 30 miljoner och Isak har byggt en allt större publik runt om i hela världen. Debutalbumet ”Yours” släpptes i oktober 2018 efter flera framgångsrika singlar. Här i Sverige gick albumet in på förstaplatsen på Itunes albumlista när det släpptes. I vår väntas fler starka släpp.

Torsson (Musikens Hus) även 27/4

Arr. skriver;”Torssons konserter på Musikens Hus är sedan några år en tradition. Den 26 och 27 april är det dags för två konserter som blir 11e och 12e i ordningen.

”Det fjärde bästa bandet i Lund” har nu charmat Sverige i mer än fyra årtionden. Särpräglade texter om så skilda ämnen som älgjakt, bilturer och bollsport har blivit deras signum. Kanske är det också det enda rockbandet i landet vars frontfigur även är professor i medicinsk kemi.
Turnén ”Den stora smällen” inleddes 2017, rullade vidare över landet 2018 och fortsätter 2019.

Medlemmar:
Bo Åkerström – sång, gitarr
Dan Persson – bas, sång
Michael Sellers – gitarr, sång
Rikard Swärdh – trummor
Thomas Holst – gitarr, keyboard, sång

”Musikens Hus är nog vår favoritscen och det är alltid lika kul att komma tillbaka” säger bandets frontman Bo Åkerström. ”Publiken i Göteborg har varit oss trogen sedan början av 80-talet då vi spelade på ställen som Mudd Club, Smålands Nation, Kåren och Chalmers”, fortsätter Bo.

Fire! (Folkteatern Foajén)

Folkteatern skriver; ”Malande frijazzrock med tyngd, skärpa och energi.Med en stabil rytmsektion i Andreas Werliin på trummor och bassisten Johan Berthling kan Mats Gustafsson fritt röra sig mellan melodi och improvisation på saxofon och elektronik. Sättningen är unik. Soundet är unikt. Energin är unik.”

Al Tehler Blues Band (S/S Marieholm)

Lasse Häggström sång, Al Tehler gitarr, Örjan Hill klaviatur, Conny Sävmo bas och Gunnar Petersson trummor

sCream + gäst Richard Tehler (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Riktigt genuint framförd blues/rock à la Cream, Hendrix, Clapton och Fleetwood Mac med Olle Schelander i täten”

Dan Viktor + Orkan + Philip Fritz & Republiken (Skansen Kronan)

Arr. skriver; ”Det är sex år sen Dan Viktor släppte nytt, men nu kommer alltså det länge efterlängtade nya albumet ”Ferlin” tillslut! Det är en vinyl med ett exklusivt omslag och den tionde plattan som bär Dan Viktors namn, och denna gång gör han det tillsammans med den världskände trumslagaren Dan Magnusson.

Albumet innehåller nya tonsättningar av den gemensamme idolen Nils Ferlins dikter. Att musiken saknar tidigare motstycke i svensk musikhistoria är kanske överflödigt att nämna. Det är fråga om en svårbeskriven musikalisk svada som kan vara lätt att både förföras och förfäras av. Det är, oavsett följderna, de båda musikernas förbehållslösa hyllning till Ferlins dikter och en kärleksförklaring till den mystiska resa som musiken tar oss med på.

Denna ljuva afton på Skansen Kronan i Göteborg, som är premiärkonsert och releasekalas för Ferlin-albumet, gästas dessutom av två nya Göteborgs-akter nämligen PHILIP FRITZ & REPUBLIKEN och rock’n’roll-proggbandet ORKAN.

Övrig viktig info om kvällen på SKANSEN KRONAN:
Det är GRATIS ENTRÉ denna kväll och det är ett fantastisk ställe att ha konsert och fest på, och restaurangen har fullständiga rättigheter, men av brandskyddsskäl är ANTALET BESÖKARE VÄLDIGT BEGRÄNSAT!


Dan Viktor, f. 1977, är en mångfaldigt prisbelönad liveartist och låtskrivare; har innan Ferlin-albumet släppt 9 album i eget namn sedan 1999. Han har Tilldelats Dan Andersson-priset, Fred Åkerström-priset, Ted Gärdestad-stipendiet, Manifest-priset för bästa Album i kategorin Visa, Skap-stipendiet, Stim-stipendiet, ABF´s stora litteraturpris och varit Grammisnominerad, m.m…

I femton år var DV en av landets flitigaste liveartister med ett snitt på över 200 konserter per år. Senaste åren har han inte varit lika synlig i offentligheten. Han flyttade till Hälsingland och slutade turnéra med undantag för få enstaka spelningar. Senaste plattan kom 2013 ”DanViktor & VägenHem” och var en ny början i hans konstnärskap; en allvarligare stil. Där visades upp sidor som tidigare fått stå tillbaka för den lättsamme scenartisten och underhållaren.
Dan Magnusson, f 1955, är en trumslagare från Åmål i Dalsland som, bland mycket annat, är känd som trummis till folkblues-världsstjärnan Seasick Steve och turnerar över hela världen. Men Åmål längtar han alltid hem till. Tillsammans med Dan Viktor har han också tidigare turnerat och spelat in och medverkar som trummis bl.a på ”Dan Andersson sjunger Dan Andersson”.

PHILIP FRITZ & REPUBLIKEN
Vintern 2017 släpptes Philip Fritz självbetitlade debutalbum som mottogs med öppna armar och har hyllats av både kritiker och publiken.
Fritz musik berör, med sina ärliga eftertänksamma texter och sin unika scennärvaro slår han sig in i betraktarens hjärta oavsett om han spelar ensam med sin gitarr eller med sitt band Republiken.
Han är en flitig scenartist och har spelat på flertalet festivaler och scener runt om i norden och har redan hunnit samarbeta och/eller delat scen med flera etablerade artister som Stefan Sundström, Johan Johansson(KSMB), Dan Viktor och Simon Ljungman(Håkan Hellström, Augustifamiljen) med fler.Sommaren 2018 vann han Sveriges Radios tävling P4 Nästa i Göteborg med singeln ”Mellan Dig Och Stormen”.

ORKAN
Ett utav Göteborgsscenens mest spännande och starkast lysande namn just nu är proggkvintetten Orkan. Orkan berättar om systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet och naturens motstånd och hämnd, allt medan förstärkarna skriker och publiken jublar. ”Orkan leder den nya proggvågen”, menar Nynningen, och ingen har något att invända mot detta erkännande. I september 2017 släppte Orkan sin självbetitlade första fullängdare på vinyl via Göteborgsbaserade Alleycat Records.

Jansson/Cedergren 5 (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Björn Cedergren har det stora nöjet att presentera Patrik Putte Janson, en av Sveriges främsta jazztrumpetare, bördig från Vargön, som förutom musiker även är lärare på Musikskolan i Vänersborg. På musikscenen har han bland annat samarbetat med Anna Lundqvist, Bohuslän Big Band, Johnny Olsson Storband.

De spelade en kort period i början på 2000-talet i samma storband i Göteborg och har sen setts sporadiskt på några enstaka gig genom åren. Dem träffades återigen i ett nystartat storband i slutet på 2018 och blev påmind om Patriks fantastiska trumpetspel och tänkte att det skulle vara kul att spela tillsammans i en mindre sättning. 

Det blir musik förknippad med bl.a Art Blakey, Horace Silver, Cannonball Adderley, Hank Mobley, Lee Morgan. 50-/60-tals jazz i klassisk kvintettsättning.

Björn Cedergren – saxofon
Patrik Putte Janson – trumpet
Per Johansson – piano
Olli Rantala – bas
Michael Edlund – trummor

——————————————————————————————————————–

Lördag 27 april

Daniel Norgren + Songs Of Boda (Pustervik Stora Klubben) Slutsålt

Arr. skriver; ”Nya albumet Wooh Dang släpps den 19 april 2019 på Superpuma Records och kommer att bli Norgrens första världsomspännande release.

Wooh Dang spelades in på en pittoresk förläggargård från 1800-talets mitt nära Norgrens hem i sydvästra Sverige tillsammans med bandet bestående av Anders Grahn (bas), Erik Berntsson (trummor) och Andreas Filipsson (gitarr och banjo) som också hänger med på releaseturnén.

Daniel Norgrens konserter karaktäriseras av närvaro: till publiken, till bandet, till naturen och till själen.

Augustifamiljen med gäster (Liseberg Lilla Scenen)

Liseberg skriver; ”Vare sig Augustifamiljen spelar på små eller stora scener, i På Spåret, själva eller med gästartister – så trollbinder de sin publik med sitt sound och sin energi.

Sedan många år tillbaka har de varit ett återkommande och älskat inslag på Lisebergs scener så den 27 april känns det självklart att Augustifamiljen med gäster inviger nya Lilla Scenen och Hamnområdet.

Augustifamiljen består av Stefan Sporsén, keyboard och trumpet, Daniel Gilbert, gitarr och sång, Simon Ljungman, gitarr och sång, Björn Almgren, saxofon och keyboard, Jonas Gustafsson, bas och Sylvester Schlegel, trummor och sång.”

Sophie Zelmani (Stora Teatern)

Arr. skriver; ”Få artister kan förena det avskalat vackra med en brännande intensitet som sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani.

Med enkla medel har hon hänfört sina beundrare med musik som når långt in under huden – där vartenda andetag kan kännas som ett smärre jordskalv. I början av 2019 kommer ett nytt album med Sophie Zelmani. ”Sunrise” är titeln på albumet som är hennes tolfte sedan debuten i mitten av 90-talet.

På scen:
Sophie Zelmani, Lars Halapi, Thomas Axelsson, Peter Korhonen och
Albin Grahn

Spöket I Köket- Releasefest (Nefertiti)

Arr, skriver; ”Sveriges fräsigaste folkbigband, släpper sitt andra album, Château du garage, April 2019, vilket vi förutspår blir en bra årgång!

Spöket i Köket har utmärkt sig som en ny folkmusikalisk urkraft på den skandinaviska musikscenen. Ett svenskt/danskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential! Hanterar lika väl skira visor och polskor som käftsmälliga reels och schottisar. Lika väl hångelballader som umpa-bumpa. Det sjungs på fyra språk och spelas tjugotalet instrument! Musiken är ur nordiska och kanadensiska folkmusiktraditioner och från egna låtar i traditionell stil. Allt arrat för Spökets sättning, vilket bäst beskrivs som ovanligt hipp bordunorkester med funkblåssektion. Ett lounge/rave-folkband, det enda i sitt slag!

Bandet har gjort otaliga konserter omkring i Sverige och Danmark, på såväl de största folkmusikfestivaler som Tønder festival, Korröfestivalen och Godtfolk festival, som pubar, nattklubb, kafé och även kyrkor. Nominerade till ”årets nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan -17, och släppte debutalbumet ”Den nya spisen” samma år, med fina ord från tidningar som Lira, Ergo och ETC.

Château du garage, en liten kakafoni av hembränd folkmusik i storbandsformat lever upp till alla dessa förväntningar. Det är lika vårdslöst skrikigt som bländande skickligt, lika våldsamt som medhårs.

Nisse Blomster – gitarr, mandolin, banjo, podorythmie, mungiga, tuba & sång, Mads Kjøller-Henningsen – flöjter, whistles, vevlira & säckpipaLinnea Aall Campbell – fiol, Lies Hendrix – durspelEmma Engström – piano, Erik Bengtsson – bas, Albin Lagg – trumpet & flygelhorn, Ella Wennerberg – trombon & bastrombon, Henrik Büller – barytonsax & altsax och Erik Larsson – tenorsax & klarinett.

Sture Elldin Blues Band (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Munspelskungen spelar blues från Chicago och Louisiana med ett stänk av rock’n’roll!! Ari Hautala på gitarr!!”

Molle Molin Band (S/S Marieholm)

Molle Molin gitarr/ sång, Jan Carlsson gitarr, Tove Molin bas, Roger Mörck tr 

Franska Trion (Hagakyrkan)

Gbg Balkan Festival (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Gbg Balkan Festival i ett mindre format på vår lilla scen!
Det blir trångt och härligt med ösig balkanmusik och DJ:S, laddat för en het och svängig natt!

  • LEYSAM (Ukraina/Makedonien) med färgstarka sångerskan LEYLA BAKURSKA i spetsen.
    Musik från Östeuropa med romsk touch.
  • BOSNIA EXPRESS (Bosnien/Sverige/USA/Serbien/Makedonien)-balkan rock med veteranerna från Göteborg.
  • Speciella gästartiste

Amalia (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Gustaf Rosenbergs Amalia är en jazzkvartett som förenar traditionell jazz och nordisk melankoli. Här står samspel, målande gestik, olika rytmiska lager och känslomässigt uttryck i fokus för att fånga och ta lyssnaren med på en resa.
Gruppen bildades i Malmö, 2015, och har med tiden utvecklat ett gediget samspel. Repertoaren består primärt av originalkompositioner skrivna av bandledaren och pianisten Gustaf Rosenberg vilket ger gruppen en alldeles egen klang. 

Gustaf Rosenberg, piano, Edvin Lorinius, sax, James Whife, bas och Kristoffer Rostedt, trummor

——————————————————————————————————————-

Söndag 28 april

The Mersey Beatles – Abbey Road Jubilee (Stenhammarsalen)

Arr. skriver; ”The Mersey Beatles, världens bästa Beatles tribute band, är åter i Sverige efter utsålda turnéer i USA.

Som Cavern Clubs husband passerade de i september 2010 Beatles egna rekord på 298 spelningar. Inget annat band i världen har fått ett sådant förtroende.

Skall du uppleva en Beatleskonsert, där man använder originalinstrument, sjunger i rätta stämmor och tonarter, och har en trummis som använder trummorna som Ringo, missa inte The Mersey Beatles – Liverpool stads ambassadörer.”

Jacob Karlzon (Dergårdsteatern.Lerum) kl 17

Arr. skriver; ”En av de allra främsta jazzpianisterna i Europa tillsammans med basisten Morten Toftgaard Ramsböl och Rasmus Kihlberg. Jacob Karlzon rör sig enkelt och smakfullt mellan jazzens öppenhet, nyfikenhet och energi, och popens musikaliska kraft, tillgänglighet och produktion.”

——————————————————————————————————————–

Måndag 29 april

Helge Lien Trio (Stenhammarsalen)

Arr. skriver; ”Helge Lien piano, Mats Eilertsen bas, Per Oddvar Johansen trummorDet har sagts att Helge Lien Trio har en alldeles speciell förmåga att trollbinda sin publik. Med deras tolkning av begreppet kammarjazz har de spelat sig rakt in i hjärtat på en lyssnarskara som konstant ökar i antal.

Lyriskt, melankoliskt men också rytmiskt och humoristiskt – Helge Lien Trio ger oss stora kontraster som på ett smakfullt vis hålls ihop till en sammansvetsad enhet av dessa skickliga musiker.

Helge Lien är född i Moelv i Norge. Hans delikata pianospel – som hittar inspiration i Bill Evans lyrism, Keith Jarretts uppfinningsrikedom och Brad Mehldaus subtila uttryck – har givit honom internationellt erkännande. Publiken i Göteborgs Konserthus mötte honom i E.S.T. Symphony hösten 2017, en drömlik odyssé över låtarna från Esbjörn Svensson Trio.

Kärnan för Helge Liens kreativitet har sedan 20 år tillbaka alltid varit hans egen trio som under åren hunnit ge ut hela nio internationella album och gjort otaliga turnéer i Japan, Kanada, Sydkorea, Europa och Skandinavien. En trio i världsklass! ”

Göteborg Jazz Orchestra (Contrast Public House, Tredje Långgatan 16)

Arr. skriver; ”En känsla av Miles, Coltrane och Dizzy. Våra hjältar och inspiratörer är alltid närvarande i det vi spelar och vi vill denna gång göra extra mycket plats åt dem i vår repertoar. Som alltid en jätteportion spelglädje och publikkontakt i framförandet. ”

—————————————————————————————————————–

Tisdag 30 april

Led Zeppelin 50 års-jubileum – Tributekonsert med Letz Zep (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Led Zeppelin släppte sin första album i 1969 och musikhistorien förändrades för alltid. Den 30 april firar vi det med en unik 50 års jubileumskonsert då vi har bokat in världens bästa Zeppelin tributeband, Letz Zep!

Det finns många tributband som hyllar alla typer av olika legendariska band men endast ett fåtal lyckas att hålla nivån och samtidigt behålla sin egen personlighet. Brittiska Letz Zep tillhör den lilla kretsen som både är autentiska och originella. Led Zeppelin själva respekterar sina lärjungar och bjuder in dem till deras officiella fan evenemang. Billy Kulke, Andy Gray och resten av Letz Zep turnerar världen runt och säljer slut exempelvis Olympia i Paris, Heineken Arena i Madrid och festivaler i Sydamerika.

Letz Zep har blivit ett globalt fenomen precis som deras kamrater, vars skivbolag Warner kallar Letz Zep ”det bästa bandet efter Page och Plant. Publikationer som Rolling Stone, Classic Rock och French Figaro har skrivit flera artiklar om dem, och BBC har sänt från deras shows.

Letz Zep täcker hela katalogen av deras idoler och fortsätter att lägga till fler klassiker till repertoaren, så att de inte bara levererar det uppenbara. Nu är de ännu en gång på väg att täcka Europa med två timmar långa konserter som kommer att göra att du får uppleva klassikerna med nya öron.”

Marigold Jazz (KoM musikochbar)

KoM skriver;” Spelar ett antal utvaskade pärlor ifrån coooljazzvågen. En våg som sköljde över den amerikanska västkustens jazzscen på 40-60-talet!! VälKoMna att fira en jazzig Valborg!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *