Konserter i Göteborg med omnejd 1-5 maj 2019

Onsdag 1 maj

Susto/Judy Blank (Tryckhallen, Falkenberg)

Arr. skriver; ”Susto är tillbaka! Från Charleston i djupaste South Carolina via Nashville når de nu ut i världen. Med en ny sättning och ett färskt skivbolagskontrakt i bagaget. I februari släpptes nya fullängdaren ”Ever Since I Lost My Mind” Men bandets motor, Justin Osborne, är så klart kvar.

Justin Osborne har varit låtskrivande musiker i snart tio år, men först när SUSTO tog form har han funnit en trygg plattform som passar hans oroliga själ. Texterna är ofta kontroversiella, att sjunga om tungt drogmissbruk och homosexualitet är inte den mest vältrampade stigen för band som kategoriseras som Alt- country och Americana. Men det är inte för att göra sig bekväm som Justin och hans band levererar musik som lika obehindrat rör sig i indierock som ljuvt stråk-arrade poplåtar.”

Föract är holländska singer/songwritern Judy Blank.

Dead by April + Chugger (Trädgårn)

Arr. skriver; Med över 100 miljoner streams på Spotify, 6 faldigt platina, flerfaldigt guld och grammis belönade har Dead By April stått för att vara Sveriges Största Svenska Electro/Rock Export. Som support till Världsband som Linkin Park och med flera nationella tv-framträdanden i bagaget har bandet nu klivit närmare sin originaluppsättning med Jimmie Strimell åter som frontman. Specialgäst Tommy Körberg! 

Chugger är ett energiskt kraftpaket som blandar Göteborgs anrika metalsound med groovet från den amerikanska södern.
Jämförbara med högintensiva akter som t.ex Slipknot, Lamb of God och Arch Enemy har Chugger’s brutala sound och scenshow spridit sig som böldpest över Europa sedan 2012 och stod senast på scen på både Gefle Metal Festival och Wacken Open Air.

——————————————————————————————————————–

Torsdag 2 maj

Orchestra Baobab (Stora Teatern)

Storan skriver; ”Kultförklarade senegalesiska bandet Orchestra Baobab är tillbaka, tio år efter senaste plattan och femtio år sedan de bildades. Deras senaste album är producerat av det legendariska teamet Nick Gold (Buena Vista Social Club) och Jerry Boys. Baobab fortsätter att blanda afrokubanska rytmer med afrikansk traditionell musik i sina låtar.

Bandets robusta kärna är lika långlivad som det mäktiga afrikanska Baobab-trädet, från vilket gruppen hämtar sitt namn. Kvällen utgörs av en oemotståndlig blandning av sköna harmonier, mästerligt levererad med en virtuositet uppbyggd över en livstid.

Lineup:
Ibrahima Cheikh: Sång
Yahya Fall: Gitarr
Mamadou Mountaga Koite: Kongas och trummor
Seydou Norou Koite: Altsaxofon
Charles Antoine Ndiaye: Bas
Rene Sowatche: Gitarr
Moussa Sidibe: Sång och trummor
Aboulaye Sissoko: Kora
TBC: Tenorsax

Pugh Rogefeldt med band (Musikens Hus) även 3 maj

Arr. skriver; ”Nu bär det iväg ut på vägarna igen med en katalog som sträcker sej hela vägen tillbaka till sent 60-tal. Pugh är en av förgrundsfigurerna inom svensk pop och rock och har ingått i konstellationer som t.ex. Grymlings men det är som soloartist vi känner honom bäst.

Med låtar som Små Lätta Moln, Dinga Linga Lena, Hog Farm, Stockholm och tolkningar från TV-succén Så Mycket Bättre beger sej nu Pugh ut på turné med sin kvartett. Ett litet format för alla sammanhang med ett stort hjärta och en förhoppning om att förmedla både nostalgi och nutid

Bandet bakom Pugh är Hasse Tholin på elkontrabas, Micke Lyander på trummor samt brodern Ingemar Rogefeldt på gitarr.

Bernt Rosengren Quartet (Unity Jazz)

Unity skriver; ”En av svensk tids största jazzmusiker återvänder till Unity. Bernt behöver egentligen ingen närmre presentation då hans namn är lika legendariskt som Fantomen. Under sin karriär var han bidragande till att forma den svenska jazzen men skapade sig även ett välförtjänt rykte utomlands. Trots sin ålder och krämpor spelar han fortfarande som en gud. Ta chansen att se denna ikon när möjligheten ges.

“Jazz är en musikform som enligt oss upplevs bäst live – i stunden, här och nu. Under de snart 15 år som kvartetten existerat har Bernt nästan varje konsert tagit med låtar som vi aldrig har spelat innan. Små arrangemang som under tiden vi spelar ofta ändras och formas om, allt beroende på vilken väg som musiken visar. Ett spelsätt som bara fungerar då kemin, tilliten och kommunikationen i gruppen stämmer till fullo. ”

När vi nu gick in studion för att spela in gruppens fjärde skiva var målet att få precis den live-känslan men med studions fördelar som ett varmt akustiskt ljud och en bra, välstämd flygel. Alla låtar på skivan är förstatagningar och spelades in i den ordning som de återfinns på skivan, med samma upplägg som om vi skulle ha spelat en konsert. Med skillnaden att ingen publik finns samt att vi tog några pauser för kaffe och lunch. Nu får du som lyssnare uppleva precis det som vi upplevde i studion under två dagar i maj”/Hans Backenroth

Bernt Rosengren – Sax
Stefan Gustafson Piano
Hans Backenroth – Bas
Bengt Stark – Trummor

Anders och Jens Johansson -Spelar Jazz på svenska (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Jan Johansson (piano) och Georg Riedel (bas) spelade in skivan Jazz på svenska på 60-talet. Den har blivit en riktig klassiker, det är svensk folkmusik i väldigt finstämd, stillsam och meditativ inramning. Musiken talar för sig själv. Inga gimmicks behövdes då Jan och Georg improviserade fram sina versioner, utan att konstla eller förvränga musiken.

Anders och Jens är söner till Jan Johansson och växte upp med sin pappas musik. De blev båda också musiker på heltid väldigt tidigt. De sökte sig då till rock- och metalmusiken, flyttade till USA, och har genom åren spelat med sådana som Yngwie Malmsteen, Hammerfall, Jonas Hellborg, Ginger Baker, Stratovarius, Dio och Ritchie Blackmore’s Rainbow.

De senaste åren har de spelat i Sverige i en mer stillsam duosättning: akustiskt piano och kontrabas, i samma anda som på deras pappas skiva. De släppte 2017 albumet ”Stilla Jul”.

Ola Salo’s – It Takes A Fool To Remain Sane (Rondo) även 3 maj

Arr. skriver; ”Det finns rockstjärnor, det finns popstjärnor och så finns det Ola Salo. Mannen med den gudabenådade rösten som bröt ny mark i hur svensk populärmusik kan låta, se ut och framföras med sitt ikoniska The Ark.

Amanda Andréas med band (Liveshack, Torarica,Lerum)

Arr. skriver; ” Albumaktuella Amanda tar avstamp i den svenska jazz- och vistraditionen. Med sin förmåga att förmedla text fångar hon publiken, oavsett generation, från första till sista ton. Hyllad av bl.a. Per Sinding-Larsen [SVT] som “Jazzhoppet” för Amanda Andréas, med sina musikaliska vardagsbetraktelser, vidare Barbro Hörbergs och Monica Zetterlunds arv in i nutiden. Under denna blommande vårkväll på Liveshack [Torarica] kommer hon, tillsammans med strålande musiker, att bjuda på en glittrande konsert med allt från älskade klassiker till egenskrivna låtar. ”

Amanda Andréas – Sång och piano
Malin Wättring – Saxofon
Jenny Kristoffersson – Kontrabas
Erik Björksten – Gitarr
Angelina Mangs – Slagverk
David Andréas- Trummor

——————————————————————————————————————–

Fredag 3 maj

A Tribute to Ray Charles (Trädgårn)

Arr. skriver; ”A Tribute to Ray Charles and OTHER Jazz/Blues/Soul Legends är en kväll där vi hyllar legenden Ray Charles och hans tidlösa musik. Aretha Franklin, Stevie Wonder, James Brown och Marvin Gaye kommer att bidra med deras superhits som Think, Respect, Do I Do, Superstition, Signed Sealed Delivered, Feel Good, Get Up Off Of That Thang, Sex Machine, What’s Goin On.

The big band Soul Attraction, med deras karismatiska frontman Brad Vee Johnson (från Boney M), kommer att äga scenen denna magiska kväll med en supershow som kommer att ta oss på en två timmars resa i ”the deep soulful south”Ingrid Arthufrån the Weather Girls kommer att gästa kvällen med flera svenska artister som: La Gaylia Frazier, Frank Ådahl, Viktoria Tolstoy, Meja och Jakob Stadell.

A Tribute To Björk: Emotional Landscapes (Konserthuset) även 4 maj

Storan skriver; ”Välkommen in i Björks gåtfulla och storslagna universum som tonsättare. Edda Magnason, Annie Angel, Moto Boy, Symfonikerna och Symfoniska kören framför musik komponerad av Björk, liksom stycken som inspirerat henne – en fascinerande blandning av det hypermoderna och det uråldriga.

Björk är känd för sitt kompromisslösa och originella musikskapande i gränslandet mellan pop och konstmusik, men också för sina spännande samarbeten med konstnärer från olika discipliner.

Warsaw Village Band – Polka Hardcore (Stenhammarsalen)

Arr. Världen i Konserthuset skriver; : Warsaw Village Band Lerig festivalkänsla när prisade sextetten Warsaw Village Band från Polen gästar Konserthuset. DJ Said spelar i foajén före konserten. 

Tre kvinnor och tre män bildar bandet Warsaw Village Band som vann pris på BBC World Music Awards redan 2004. Nu har de gjort fler än 500 konserter på fyra kontinenter och i 30 länder.

De har varit igång länge nu. I slutet av 1990-talet tröttnade musikerna i Warsaw Village Band på mainstream och sökte sina musikaliska rötter på landsbygden. De lyssnade på de gamlas berättelser, sånger och rytmer, som andades kompromisslös traditionalism och uppdaterade sedan polkan till stämsjungande hardcore. Kort sagt: polsk bygdemusik on world tour.”

Rod Melancon/Steph Grace/Johan Örjansson (Tryckhallen, Falkenberg)

Arr. Rootsy skriver; ”I februari 2018 turnerade Louisiana-sonen Rod Melancon för första gången genom ett snötäckt Skandinavien. Förbluffad över snön och kylan men även över det varma mottagandet han fick av publiken. Sedan dess har han spelat in ett nytt album, hans låt ”I Wanna Go For A Ride” har figurerat i en stor TV- reklamkampanj och han har spelat flitigt över hela USA. Men kärlekshistorien med publiken här lever i högsta grad och i april 2019 är Rod Melancon tillbaka i ett, förhoppningsvis snöfritt, Skandinavien

Sprungen ur Louisianas träskmarker, med djävulen i hälarna och rötterna hos Hank Williams, tar Rod Melancon ett rejält grabbatag om en hänförd publik som älskar både vinden från 50-talets rock n´roll i håret, och en djupare titt i backspegeln, på motorvägen in i framtiden.”

På nya plattan album »Pinkville« tar Rod Melancon med oss på en resa till ett Louisiana som vi sällan möter. Ja, visst är vackert i träskmarkerna, musiken, maten och kulturen är fantastisk. Men här finns även fattigdom, misär, våld och vapen i överflöd. Rod Melancon berättar osminkat om människor han mött under uppväxten på föräldrarnas kräftodling i Wright. Texterna är mörka och raka och aldrig moraliserande. Han skriver i en tradition vi förknippar med den amerikanska södern, representerad av författare som Cormac McCarthy och Larry Brown.

Musiken matchar texterna på ett fullständigt organiskt sätt. En sorts nutida swamprock, som hämtar lika mycket inspiration från Freddy Fender som Tom Petty. Lika mycket Tony Joe White som Bruce Springsteen.”

Förband lokale Johan Örjansson med band och australiskan Steph Grace.

Om Steph kan läsas

Biografi Stephanie Grace sings her soul away from behind her steel string guitar.  This young Sydney songstress blends clever concepts with complex rhyme schemes and cutting rhythm, Stephanie’s songs and melodies bring new meaning to the term ’original’ supported by a voice that will blow you away
Switching effortlessly between downbeat groove-makers and upbeat mood-changers, she is as comfortable performing on festival stages as she is in living rooms and the cosy Sydney bars that she regulars.

KSMB – En slemmig torsk (Stora Teatern)

Storan skriver; ”Det klassiska punkbandet KSMB vägrar att stå stilla och har nu gjort en musikalisk teaterföreställning om bandets uppgång och fall.

Efter fyra utsålda föreställningar av “En Slemmig Torsk” i slutet av förra året så tar KSMB med sig föreställningen på turné runt om i landet. Historien om ett gäng tonåringar, som med en dröm och tre ackord blev ett av Sveriges populäraste band, är ett som ett modernt grekiskt drama på dubbel hastighet.

Med föreställningen som baseras på elva nyskrivna låtar och som framförs akustiskt i kombination med monologer, film och även dockor, levererar Skärholmens  punklegender något som aldrig förr visats på en teaterscen. Detta ger en mix som borgar för en unik upplevelse.

I samband med turnén släpper skivbolaget Sound Pollution dubbelalbumet ”En Slemmig Torsk” som innehåller elva nyskrivna låtar samt föreställningen i sin helhet. KSMB bildades 1978 och blev tillsammans med Ebba Grön ett av de ledande banden i den allra första punkvågen.

Lisa Björänge Quintet (Nefertiti)

Nef. skriver; ”I år har Lisa Björänge Quintet spelat tillsammans i tio år, de har hunnit ge ut tre skivor och gjort ett flertal turnéer både utomlands och i Sverige. Självklart väljer de att fira tioårsjubiléet på Nefertiti! Kvällen bjuder på egna kompositioner blandat med covers framfört av Sveriges kanske just nu mest homogena jazzband, ett litet paket lekfull musik av bästa märke.

Resan startade i Sveriges förnämsta plantskola för jazzmusiker, Sandviken, och sedermera Gävle jazzgymnasium med några hungriga, dedikerade och respektlösa unga musiker. Lisa började jamma med trumslagaren Jon Fält, basisten Pär-Ola Landin och saxofonisten Klas Toresson som alla nu hör till landets flitigast anlitade jazzmusiker. Det blev jamsessions och konserter och efterhand turnéer, inspelningar och lovord.

År 2013 hängde göteborgaren och pianisten Fabian Kallerdahl på och rörde om ytterligare i grytan. Vid inspelningen av bandets andra platta, den första på Hoob Records, stämde allting och på några få timmar i legendariska Atlantisstudion i Stockholm hade kvintettens speciella sound och attityd lyckats fastna på band. Lisas kompositioner handlar lika mycket om att lyfta fram texten och känslan som att skapa ett rum för musikerna att växa i, att hitta lekfullheten och samspelet och att bygga något nytt varje gång låtarna spelas.”

Lisa Björänge – s., Klas Toresson – sx., Fabian Kallerdahl – p., Pär-Ola Landin – b. och Jon Fält – tr.

Rocks Off (S/S Marieholm)

Arr. skriver; ”Det du behöver är en Rolling Stones-upplevelse. Rocks Off ger dig det.Inget annat band levandegör Jagger & Richards väldiga låtskatt bättre än Rocks Off. Inga – utom Rolling Stones själva.

Tony Johnson sång/munspel, Les Granqvist gitarr/sång,
Lars Elf gitarr/sång, Mattias Sämberg klaviatur,
Jesper Klarqvist bas, Peter Scherman trummor

Vassilis Floros – release konsert (Sockerbruket)

Arr. skriver; ”Sockerbruket Arena och Concerto Gbg är stolta att presentera den grekiska artisten Vassilis Floros som nu kommer till Sverige med sitt tredje album ”‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων” (Dresses´ Soul Shudder). Han är en passionerad låtskrivare och sångare med starka låttexter. Hans album är karaktäriserad av starka upplevelser, kombinerat med litterära och folkliga element som han har inspirerats av den grekiska traditionen.

Under de senaste åren har Vassilis Floros samarbetat med artister som Giorgos Dalaras, Dimitris Mystakidis, Katerina Papadopoulou, Dimitris Tsekouras, Dilek Koc och Manos Milonakis. Hans framgångsrika framträdanden har tagit honom på en turné runt om i Grekland och internationellt.

Maria Evlavi – sång
Vangelis Votteas – fiol
Christos Papadopoulos – klarinett
Vassilis Floros – grekisk luta, akustisk gitarr, låtskrivare och mycket mer

A Tuba Supreme (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Efter succékonserten i januari så kommer musikerna i A Tuba Supreme återigen göra entré på Unity. Senast när bandet spelade på Unity dansade både personal och jazzdirektörer. Det var full house, det var 30 grader i januari (åtminstone inomhus).

ATS spelar underbar New Orleans svängde grooves och låtar från den amerikanska repertoaren. Denna kväll utlovas även dragspel ala Stefan Wingefors och en och annan storlek av saxofon från herr Mårdsjö. Ni vill inte missa denna svängiga och härliga lördag på Unity.

Jakob Sollerman – Tuba
Johan Birgenius – Trummor
Axel Mårdsjö – Saxofoner
Stefan Wingefors – Piano/Dragspel

The Beejeezus Boys (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”The Bejeezus Boys har i många år botaniserat i den irländsk/keltiska traditionen. Med sin egen blandning av ballader, rockigt pubsväng, giggar och reelar har dom skapat ett eget sound som fått taket att lyfta på många ställen genom åren. Bejeezus Boys är alltid självskrivna när de irländska pubarna i Göteborg firar Paddys Day eller andra evenemang som vill ha en keltisk touch. Gruppen har gjort ett flertal besök på Irland och bl.a. gjort succe på den legendariska puben O’Donoghue’s i Dublin.”

The Bejeezus Boys består av: Magnus Ekman, sång o gitarr. Frilansande musiker som medverkat i en mängd konstellationer likväl som i kör- och barnteater sammanhang m.m.

Bo Stenholm, fiol o sång. Sedan många år musiker på Backateatern i Göteborg samt medverkat i massor av grupper, TV, radio m.m.

Stefan Abelsson, mandolin, saxofon o sång musiker på Backateatern i Göteborg, kompositör o medverkat i allt från jazz/blues grupper till olika världsmusikband m.

Stylo G (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”En av de hetaste artisterna inom dancehall just nu går under namnet Stylo G. Med sin senaste megahit ”Touch Down” så visar Stylo G att han är en artist som kommer att blow up under 2019!
Jason McDermott, mer känd under namnet Stylo G, föddes i Spanish Town 1985 men flyttade till London när han var 15 år. Flytten inspirerade honom att skapa en egen stil – som bäst går att beskriva som en fusion av varma Jamaica och kalla England. Denna sammanslagning ledde sedan till genombrottet med singeln ‘Call Me a Yardie’ 2012.

2014 vann Stylo G MOBO-priset för Best Reggae Act och fyra år senare släppte han sin första EP ‘Ten Years Later’ som tagit honom ut på turné i Europa. Stylo G’s senaste singel ‘Touch Down’ tog dancehall-scenen med storm, och efter att ha remixats av dancehall-kungen Vybz Kartel & Nikki Minaj har Stylo’s fanskara vuxit även utanför dancehall-världen. ”

——————————————————————————————————————–

Lördag 4 maj

Crew of Me&You (Liseberg, Lilla Scenen

Liseberg skriver; ”I år förenades de två artisterna från The Sounds Maja Ivarsson och Felix Rodriguez och bildar bandet Crew of Me&You. Det var tidigt 2018 när Maja och Felix möttes i studion och successivt hittade tillbaka till den kreativa kärnan från The Sounds början. Inspirationen ledde dem till något helt nytt – med influenser från bl.a. 90-talets techno och elektroniska scen har de skapat ett elektroniskt sound som både är lekfullt och provokativt.”

Simone Moreno + Nadja Itäsaari (Nefertiti)

Arr. skriver; ”Hösten 2017 släppte brasilianska sångerskan Simone Moreno EP:n ”På svenska”, med svenska klassiker som fått nytt sväng. Under 2017 och 2018 har uppmärksammade turnéer följt runt i landet med detta material.  Och våren 2019 kommer fullängdaren ”Mitt Sverige”.

Med portugisiskan som modersmål har Simone sedan hon kom till Sverige för 18 år sedan längtat efter att få sjunga mer på svenska. Därför har Simone nu spelat in en samling av sina svenskafavoritsånger, från både äldre och nyare artister, som Kent, Kaliffa, Taube, Orup, Cornelis, Peps och Bo Kaspers, i tolkningar som rymmer hennes alldeles egna brasilianska kryddblandning. Låten ”Underman” är en remake av Christian Walz’ ”Wonderchild” och var med i SVT-programmet ”Folkets musik”.

Hon är kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia”  (Vi drar till Malmö), men har även varit med i Melodifestivalen med låten ”Aiayeh”. Hon har sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och teve-hyllat Drottning Silvia. Simone turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen med sitt band Os Lourinhos på klubbar, konserthus och festivaler med sin helt egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser. Hon har hyllats för de två skivor hon släppt sedan flytten till Sverige: ”Samba Makossa” och ”Planetas”

Simone Moreno – s., Anders von Hofsten – keys., Olle Linder – b. & 8-strängad gitarr, Jerker Eklund – g., Valter Kinbom – perc. och Micke Nilsson – tr.

Ikväll kommer Göteborgsbaserade Nadja Itäsaari’s och värmer upp Nefertitis scen för Simone Moreno. Samma kväll släpper hon även sitt rykande färska album “Oak Trust” som hon producerat och spelat in tillsammans med Pedro Ferreira på ”Spinroad Studios”. Med sig på scen har hon Jorge Alcaide. Tillsammans spelar de folkmusik med smått magiska undertoner, där inramningen skapar en känsla av norr. Fängslande och gripande.”

Nils Berg Cinemascope (Folkteatern)

Arr. skrivwr; ”Nils Berg Cinemascope är tre musiker och en projektor. Gäster från hela världen projiceras på duken bakom bandet och världen krymper när ny musik skapas i mötet mellan Nils nyskrivna musik och fnissiga tonåringar från Brunei, en pakistansk bröllopssångare, en improviserande landsvägspoet i Punjab eller en banjolärare från Maryland.

Bandet har gjort tre skivor hittills, släppt två filmer och turnerat och samarbetat i projekt med musiker och dansare i Japan, USA, Kanada, Kuba och Algeriet mm. Ikväll släpper Nils Berg Cinemacope sin fjärde skiva. Extravaganza-release-konsert med gästartister och färgsprak utlovas!

Nils Berg har kallats svensk jazz Fellini, mottagit Sveriges Radios finaste pris Jazzkatten som årets kompositör samt tilldelats utmärkelsen Jazz i Sverige.


Nils Berg  – saxofon, flöjt, basklarinett

Josef Kallerdahl – kontrabas, elbas

Christopher Cantillo – trummor 

samt gäster!

Dembo – 30 år på scen (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Dembo firar en lång karriär som musiker med en kavalkad av artister och musiker som han spelat med under alla år.

Massor av svängig, skön musik från scen och DJ-bås, allt hålls ihop av Dembos egna band: Dembo and the Roots.
Gäster:
Roots Manding
Peter Pop Lundback
Sten Löfman
Norman Zulu
Papa Theo
Jive Connection
Roots and Culture
Edo Bumba
Dias
Jalex
Bamba Fall
DJ: Miss Jen
DJ Norris
DJ Brotha Go
… more to come

Helen Salim (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Sångerskan och kompositören Helen Salim flyttade från Lerberget i Skåne vid 16-årsålder till Stockholm och har sedan dess varit en del av den svenska jazzscenen. Sedan tidig ålder har jazztraditionen varit en tydlig och viktig del i Helens liv. Med tiden har nya perspektiv öppnats upp och idag har Helens röst och uttryck landat i balans med den moderna jazzens ömma djup. 

Idag är Helen aktuell med sin nya kvartett som spelar hennes originalkompositioner. Musiken är öppnare än någonsin, berättelser kommer att berättas och rösten kommer ta plats. Helen beskriver själv musiken som ”En efterlängtad enkelhet av rena berättelser”. Tillsammans skapar kvartetten något stort. Fyra musikaliskt unika personligheter möts, som med all tyngd och samspel tar musiken till en drömsk plats. ”

Helen Salim – sång
Oskar Lindström – piano
Tomas Sjödell – kontrabas
Jonas Bäckman – trummor

Det Brinner (Oceanen)

Matilda Sjöström är Det Brinner. Som ”gör gråtdisco med extremt ärliga och starka texter, en dansdriven pop i en ilsken uppgörelse med det som skaver.”

Valdemar spelar Dylan (Porter Pelle)4

Arr. skriver; ”Valdemar består av ett välkänt gäng musikanter som går all-in i sina tolkningar av Bob Dylans låtar, hämtat från Dylans alla olika epoker. I fronten ser vi Valle Erling uppbackat av sitt fantastiska 6-mannaband. Kvällen kommer att bjuda på fullt ös, innerliga ballader och bländande spelinsatser.

Valle Erling – sång & gitarr
Anders Sjöling – bas & sång
Claes Johansson – piano & sång
Pär Öjerot – gitarr & sång
Gunnar Frick – pedal steel & gitarr
Dan Helgesen – hammond orgel
Daniel Gibson – trummor & sång

Britpop (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”…spelar engelsk pop från 1964 – 1968. De spelar inte Beatles och Rolling Stones men väl… The Kinks t ex!!

——————————————————————————————————————–

Söndag 5 maj

Daniel Norgren/ Songs Of Boda (Konserthuset) UTSÅLT

Daniel Norgren och Anders Grahn

Arr. skriver; ”Nya albumet Wooh Dang släpps den 19 april 2019 på Superpuma Records och kommer att bli Norgrens första världsomspännande release.
Wooh Dang spelades in på en pittoresk förläggargård från 1800-talets mitt nära Norgrens hem i sydvästra Sverige tillsammans med bandet bestående av And

Ginhouse Blues Group – Skivrelease (Nefertiti) OBS KL 12-15

Nef skriver; ”Idag firar vi releasen av albumet ”Blues Celebration Live at Nefertiti”. En skiva med Ginhouse Blues Group inspelad live inför ett fullsatt Nefertiti söndagen den 13 januari 2019.

Bandet spelar med gäster låtar akustiskt i ca 30 min och signerar plattan som finns att köpa som CD och vinyl.”

Endless Boogie + Support: Kulvert (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Det makalösa och mastigta jam-bandet från Brooklyn stannar till på Pustervik för en show! Beskriver själva sin musik som Kraut Southern Rock och vi håller förstås med. Startade 1997 och genomförde sin första spelning tillsammans med Steven Malkmus, sen dess har de farit runt en hel del. Bland annat tillsammans med Dungen, Circle och Träd, Gräs och Stenar.

Bandet består av:
Paul ”Top Dollar” Major – sång/gitarr
Jesper ”The Governor” Eklow – gitarr
Marc Razo – bas
Harry Druzd – trummor

Kulvert gör improviserade ljudverk bestående av en kontrastrik ljudvägg formad runt rytmiska melodiska slingor och envetna riff – i gränslandet mellan noise och postrock.

Kulvert består av Henrik Rylander, Johan Zetterqvist, Henrik Håkansson och Adam Wladis.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *