Konserter i Göteborg 7-12 maj 2019

Tisdag 7 maj

Shai Maestro Trio (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Shai Maestro började spela klassiskt piano redan som femåring och har sedan dess blivit en av de mest lovande och begåvade pianisterna av sin generation.

Sedan sin debut med Shai Maestro Trio (2011) har han format en stark och unik personlig identitet och visat på en otrolig musikalitet, vilket gör Shai och hans trio till en av de mest kraftfulla och harmoniska grupperna inom jazzen idag. De har spelat ca 80 konserter om året och delat scener med grupper ledda av artister som Chick Corea, Tigran Hamasyan, Esperanza Spalding och Diana Krall.

Nu är Shai aktuell med sitt femte album ”The Dream Thief”. Detta är även hans första album producerat av det berömda skivbolaget ECM. Här presenteras den begåvade pianisten tillsammans med sin trio bestående av den unga israeliska Ofri Nehemya på trummor och den peruanska basisten Jorge Roeder. Några av spåren är solopiano. Maestro har ett unikt spelsätt och förmågan att kunna överföra och förmedla en rad flyktiga känslor i en enda fras.

Utöver sin egen trio har Shai Maestro medverkat i basisten Avishai Cohens trio tillsammans med trummisen Mark Guiliana. Maestro spelade in fyra album med Avishai Cohen Trio och turnerade runt om i hela världen spelandes på några av de mest kända arenor och festivaler som finns.

Shai Maestro – p., Jorge Roeder – b. och Ofri Nehemya – tr.

Bengtssons Stenkakslounge / KG Malm, Carita J och Karl-Anton (S/S Marieholm)

Arr. skriver; ”Stans kufigaste och mysigaste klubb ger dig som alltid stora famnen. Denna afton gästas klubben av ett pärlband svettiga musiker som haft det dåliga skicket att återigen låta sig pratas omkull av Musikdirektör Bengtsson! Hängslen, bälg och ordvits i perfekt symbios!

Under fast hand av den fryntlige livsnjutaren Musikdirektör Bengtsson kan du i lugn och ro sippa på en öl och njuta av 78‐varvs guldkorn från 1910‐1960 talet medan solen går ner över Göteborgs hamn i en sjömansmässigt kontinental atmosfär.

Förutom jazz, swing, schlagers, folkmusik, instrumentalmusik och en klassisk, repertoar bjuder gärna musikdirektören i sina vänligaste stunder gästerna på små personliga favoriter som svensk Hawaii‐musik från 40‐talet, snappsvisepotpurier, roliga historier på Jiddish, Lapp‐Lisa, Åke Söderblom och Snoddas i högform!Det blir stenkakor, skrap, knaster, punsch, lagom vackra människor och uppdykande gästartister.

OM KVÄLLENS GÄSTARTISTER:

Näktergalen från Vegagatan, Carita Jonsson skämmer bort oss med drillar från dragspel och strupe. Tillsammans med KG Malm känd som vissångens Thomas Quick framförs kända och okända pärlor med maritimt tema. Klubbens dörrslusk Karl-Anton, komikens svar på Sigvard Marjasin har också lovat att framföra tre stycken erkänt dåliga göteborgsvitsar och två riktigt usla limerickar! ”

——————————————————————————————————————–

Onsdag 8 maj

Mandolin Orange + Support: Michaela Anne (Pustervik Stora Klubben)

Arr. Woody West skriver; ”Mandolin Orange från North Carolina, som består av talangfulla multi-instrumentalisten Emily Frantz och sångaren och låtskrivaren Andrew Marlin – har byggt en stadigt växande följarskara med sin speciellt intima värme. Duon, som också är ett par privat delar en slags magnetisk och unik samspelthet där de både instrumentellt och harmoniskt utgör två kompletterande halvor.

Bakom den påfallande mjuka framtoningen är Andrews låtskrivande även förbluffande rättframt, och sångerna kan i det närmaste liknas vid historier som viskas i ditt öra. Den omisskänliga intimiteten påminner bland annat om Gillian Welch och David Rawlings, medan det avskalade Americana-soundet ofta jämförs med The Civil Wars.

Inspiration hittar de både i gammalt som nytt. där en förtrollande blandning av bluegrass, gospel, folk, country och pop frammanar en slags jordad tidlöshet. På albumet ‘Tides of A Teardrop’, som gavs ut 1 februari, har de – precis som på senaste ‘Blindfaller’ (2016) – tagit hjälp av sitt turné-kompand bestående av Clint Mullican (bas), Kyle Keegan (trummor), Allyn Love (pedal steel), och tidigare kollaboratören Josh Oliver (gitarr, klaviatur, kör).

Michaela Anne


Michaela Anne tillhör den nya unga vågen av indie-countryartister från East Nashville, en låtskrivare av rang välsignade med en tidlös röst. Hon har lyfts fram av New York Times, NPR, Noisey, Rolling Stone, Sterogum och BBC, och hon har turnerat med namn som Courtney Marie Andrews, Ron Pope och Sam Outlaw. Med den senare två gånger tidigare på Pustervik:”


Brel Möter Piaf – Deluxe (Lorensbergsteatern)

Arr. skriver; ”Christopher Wollter och Åsa Fång är tillbaka i stan och har utökat både sin salong, repertoar och orkester. Nu ger de för första gången en exklusiv konsertföreställning på Lorensbergsteatern – denna gång med en 10-manna orkester!

De möter chansontraditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel – sparven och rebellen. En enad kritikerkår har hyllat denna vackra, vemodiga och roande föreställning som gått för utsålda hus runtom i landet. 

Vi får höra odödliga sånger om livet och kärleken som ges två perspektiv, mannen och kvinnans. Åsa och Christopher låter sången och musiken förena två självförbrännande och kärlekstörstande livsöden. AmsterdamLa vie en RoseNe me quittes pas och No je ne regrette rien är ett axplock av vad som kommer framföras ur den franska låtskatten.

Orkestern leds av kapellmästaren Bernt Andersson (piano, dragspel).

Blue Combination (Café Hängmattan)

Arr. skriver;”Blue Combination är ett coverband från Göteborg som existerat över decennier. En viss grånad kompenseras av sångerskan Majas färgsprakande röst. BC lirar rock, pop, soul och ikväll en blå kombination av blues.
Medlemmar: Per Engstrand, gitarr Lennart Engström, gitarr Lasse Flodstrand, dragspel Calle Hagman, trummor Maja van Hogerlinden, sång Anders Litfeldt, elbas Sven-Erik Lindblom, sax

Laura Kallio/Sisters Of Invention (Folkteatern, Foajén)

Folk skriver; ”Gitarristen och producenten Lauri Kallio framträder med sina ambienta musikaliska upptäckter. Han har en bakgrund inom jazzen och andra uttryck och allt kan samsas i hans experiment. Musik med det stämningsfyllda som grund och med mod att låta andra toner tränga in.
Lauri Kallio – gitarr, elektronik, tape loops.

Sisters of Invention är systrarna Malin och Karolina Almgren. Deras fräscha, moderna musik är färgstark och svängig. De har uppmärksammats mycket i jazzsammanhang (de fick prestigefyllda priser Jazzkatten 2017 bl.a.) men deras musik går bortom jazzen och över gränserna, men alltid med en personlig prägel.
Malin Almgren – trummor och Karolina Almgren – saxofon

John Holmström + Eye Make The Horizon (Brötz, Konstepidemin)


Eye Make The Horizon är en instrumental kvartett från Stockholm. Bandet beskriver sin musik som ”No Wave / Punk Jazz” med ett sound som sträcker sig från det atmosfäriska och lyriska till det hårda och kantiga.

Niklas Korssell – trummor
Mats Dimming – kontrabas
Gustav Nygren – gitarr, saxofon, slagverk
Mikael Tuominen – gitarr, slagver

John Holmström från Mölndal -Solopiano

Per-Anders Ericson – Tro, hopp & kärlek (Dalheimers Hus)

————————————————————————————————————

Torsdag 9 maj

João Bosco (Nefertiti)

Nef. skriver: ”João Bosco har varit älskad och hyllad i sitt hemland Brasilien sedan sextiotalet då han först började komponera och uppträda. I början av 90-talet hade Bosco en stor turné i USA, och sedan dess har han blivit alltmer populär internationellt och spelar regelbundet på den prestigefyllda Montreux Jazz Festival.
Trots sin växande popularitet utanför sitt hemland förblir Boscos musikaliska utgångspunkt Brasiliens klassiska samba och bossa nova-traditioner, detta kombinerar han lekfullt med rock och jazz, resultatet; ett uppfinningsrik, utmanande och unikt sound.

I april 2017 porträtterade The New York Times den då nyss 70 fyllda João Bosco i en omfattande artikel, Bosco lovordades för sin tekniska skicklighet och sitt fylliga spel. Enligt artikeln är han en artist som rör upp en ”virvelvind av snabbhet och smidighet när han susar genom knepiga takter, harmonier och rytmer från hela Brasilien”.

João Bosco – g. & s., Ricardo Silveira – g., Guto Wirtti – b. och Kiko Freitas – tr

Jordmån (KoM musikochbar)

Jazzpianisten Jan Johanssons svenska folkvisor framförs på Dobro. Med bl a Peter Bryngelsson!

Black Tusk/Wolves In Haze (Musikens Hus)


BLACK TUSK (US) – på scen 21.00
Arr. skriver; ”Med det purfärska och kritikerhyllade albumet ”TCBT i bagageluckan lämnar sludgemetallarna Black Tusk det stekheta Georgia o beger sig till det grådaskiga Göteborg vilket känns som en mycket mer passande miljö för deras sound. De må själva kalla det för swamp metal, men själv skulle jag säga att det är för simpelt att sätta dom i något fack överhuvudtaget då det är just deras genreöverskridande sound som gör att man fastnar så hårt för dom!

WOLVES IN HAZE – på scen 20.00
Midvinternattens köld är hård, riffen gnistra och glimma. Alla gå på rockkonsert i enslig gård, ändra fram till midnattstimma. Snön ligger vit på haken, endast vargen är vaken. De dimmiga vargarna flockades 2014 för att göra upp med sina inre rovdjur! Manne från Deadheads och Olle från The Effecter gick ihop med Kalle och Vicke från Långfinger.

Kallerdahl/Agnas/Kallerdahl (Unity Jazz, Kyrkogatan)

Arr. skriver; ”Tillbaka på Unitys scen är en trio som föddes ur några jam i Stockholm och Göteborg under 2018. Låtar från medlemmarnas egna pennor blandas med ett gäng utvalda standards.

Fabian Kallerdahl – En av Sveriges flitigaste jazzmusiker och kompositörer, ständigt turnerande runt om i landet och internationellt, dessutom en inventarie på Unity. Omisskännlig melodiker, improvisatör och kompositör. 

Konrad Agnas – Stockholms hetaste trummis, spelar med Per Texas Johansson, Johan Lindström, Rebecka Törnqvist och med sina bröder i Agnas Bros. 

Josef Kallerdahl – Utflyttad Göteborgare som delar sin tid mellan band som Nils Berg Cinemascope, MUSICMUSICMUSIC, New Tide Orquesta, Here’s To Us och Lina Nyberg Band. 

Juliah (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Med sin förtrollande röst och personliga, melankoliska texter framför Juliah musik som landar någonstans mellan jazzen och folkpopen. Med två EPs, Sincerely Yours och Be Still, i ryggsäcken.”

Battle Beast + Arion (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Det finska metalbandet Battle Beast kommer i vår till Sverige för två konserter. Decslog igenom 2010 när de vann den stora tävlingen Wacken Metal Battle där tusentals band från hela världen deltog. Bandets förra platta ”Bringer Of Pain” hamnade på första plats på den finska albumlistan och det gjorde även den föregående skivan.

Nyligen kom bandets femte platta och sångerskan Noora Louhimo säger följande: ”Med musik som är mer teatralisk och kraftfull än någonsin tidigare tar vi nu våra lyssnare helt nya känslomässiga och musikaliska landskap. Det här kommer att bli en upplevelse som måste upplevas live!”.


Förband blir likaledes finska Arion som nyligen släppte sin andra platta Life Is Not Beautiful.

———————————————————–

Fredag 10 maj

Timo Räisänen- extra allt (Kajskjul 8) även 11 maj

Arr. skriver; ”Timo Räisänen kryddar en stark låtkatalog med personliga covers, helt nya låtar och kärleksfulla tolkningar av Ted Gärdestads odödliga låtskatt. Och däremellan hans underhållande mellansnack. Det är dags att boka en helkväll som kommer att bli magisk och ihågkommen länge.

Kvällens föreställning kan enkelt förklaras med att det blir Timo Räisänen extra allt. Ett set med Timo själv på scen, ett set där Timo gör sina tolkningar av Ted Gärdestads folkkära låtar och slutligen ett set med hela sitt band. Med en karismatisk närvaro på scen och personliga låtarrangemang har han byggt en stark låtkatalog. Vi kan utlova en lång rad starka versioner av sina egna och andras hits, från hela hans karriär som sträcker sig från debutalbumet 2005 till den efterlängtade debuten med svenska låtar på albumet ”Tro, hat och stöld” som kom 2017. Dessutom har Timo lovat en del nytt material. ”

Ensemble:
Timo Räisänen – sång och gitarr 
Martin Schaub – gitarr och sång
Viktor Turegård – bas och kontrabas
Kristoffer ”Krippe” Rangnstam – trummor
Hans Olsson Brookes – klaviatur och sång
Maja Molander – cello
Axel Mårdsjö – saxofon, klarinett och flöjt
Jakob Sollerman – trombon

Master Musicians of Jajouka + Spectrum + Laughing Eye (Folkteatern, Foajén och baren)

Arr. skriver; ”Maxad kväll med tre akter med djup historik. Minifestival där uråldrig musik från de marockanska bergen möter brittisk, stilbildande legend och svensk, progressiv magi.

Master Musicians of Jajouka kommer från de marockanska Rif-bergen och kan spåras 4000 år tillbaka i tiden! Dom är utan tvekan ett av de mest kända banden från Marocko och har under de senaste 40 åren gjort djupt intryck på även den västerländska musiken med deras samarbeten med artister som The Rolling Stones, Bill Laswell, Ornette Coleman och Talvin Singh för att nämna några. I kväll kommer de ledda av Bachir Attar för andra gången till Folkteatern och nu som en kvintett.

Spectrum är Pete ”Sonic Boom” Kember som 1983 startade Spacemen 3 tillsammans med Jason Pierce (Spiritualized), ett band som förändrade rocken ända in på benet. Man defienierade spacerock, shoegaze och dronerock och som släppte en rad plattor som fortfarande inspirerar och känns aktuella. Efter Spacemen 3 fortsatte han med Spectrum och Experimental Audio Research och otaliga samarbeten med folk som Stereolab, Yo La Tengo, Panda Bear, Eddie Prévost, Kevin Shields och Delia Derbyshire. Spectrum är ett fundament inom den moderna rocken.

Laughing Eye är Hanna Östergren som är pulsen i band som Träden och Hills men som på egen hand gör visionär, tidlös instrumental musik som känns svensk proggrock, kanske lite Bo Hansson men mycket egen personlighet. Nyss släpptes debutalbumet på Höga Nord Rekords.

Lars Jansson Trio (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Efter drygt trettio år med en fast trio har Lars Jansson valt att spela med två yngre musiker; den danske basisten Thomas Fonnesbaek och Paul Svanberg trummor även känd som Lars son. Största delen av musiken är originalkompositioner av Jansson samt musik från ”The American Songbook”. Fokus ligger på melodisk improvisation och en stark rytmisk grund. Tillsammans har trion spelat in sex stycken album, samtliga utgivna på det japanska bolaget Spice of Life. Just nu är de aktuella med de kritikerrosade albumet “Just This”.

Lars Jansson har under sin långa karriär spelat med grupper som, Jan Garbarek Group, Hawk on Flight, Ulf Wakenius Group och Caecilie Norby för att nämna några. Han komponerar för både stora och små sättningar och har mottagit flera prestigefyllda stipendier och kulturpriser som till exempel Jan Johansson-stipendiet. 

Thomas Fonnesbaek spelar i ett flertal danska grupper som Kristian Jørgensen Quartet, Thomas Clausen Trio, Mona Larsen och har medverkat på ett stort antal skivinspelningar.

Paul Svanberg har efter studier på Musikhögskolan i Stockholm snabbt etablerat sig genom att spela med grupper som Kristian Brink Kvartett , Ulf Wakenius grupp och med pianisten Ion Baciu. Paul är färdigutbildad kommersiell pilot. Har bott i Ecuador under en period men är numera bosatt i Lund.

Thorsten Flinck (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”En konsertafton varvat med humor och teatraliska inslag såsom bara Thorsten kan. Nu har du chansen att uppleva en av vårens få spelningar. Thorsten Flinck är hyllad för sin fantastiska scennärvaro och genuina tolkningar av svenska låtskatter.

Hans mörka stämma och närhet till texten trollbinder publiken. Med sin charm och lättsamma humor vet han precis hur han ska pendla mellan beröring och skratt.”

Holmström & Jardemark Quartet (Unity Jazz)

Unity skriver; ”De startade 2012 i samband med en spelning på jazzklubben Nefertiti i Göteborg. Efter ett antal konserter och en livesändning i P2 Jazz så är det dags för debutplatta. Inspelningen är gjord i Göteborg under hösten 2014 varefter mixning av Åke Linton följde. Titel är ” Blue Age” och den innehåller 10 originalkompositioner av Gilbert (8) och Rolf (2).

 Gilbert Holmström är Göteborgs saxofonlegend som 1965 släppte en av den svenska jazzens centrala plattor ”Utan Misstankar”. Med över femtio år på scenen är han en central kraft. Gilbert Holmström är en fantastisk instrumentalist med ett enormt melodisinne. Han har lett egna grupper som Mount Everest och Isobop. Under senare år spelat med bl a . Kjell Jansson Quartet.

Gitarristen Rolf Jardemark har arbetat 30 år som musiker och detta är det tionde albumet i eget namn. Spelat med Michael Ruff, Lars Danielsson, Al Harewood, Yasuhito Mori, Rune Gustafsson, Bohuslän Big Band, Bob Mintzer. Representerad i Scott Yanows bok ”The Great Jazz Guitarists. Medverkat i över 60 tv-produktioner och i ett flertal uppsättningar på GöteborgsOperan.

Peter Janson, kontrabas har varit verksam på den svenska och internationella improvisationsscenen i över 30 år. Han har förutom sina egna projekt och ensembler spelat med Ken Vandermark, Trilok Gurtu, Per-Henrik Wallin, Roland Keijser, Mats Gustavsson, Okay Temiz, Radiojazzgruppen och Änglaspel.

Anders Kjellberg (trummor) har samarbetat med pianister som Lars Jansson och Bobo Stenson och artister som Rigmor Gustafsson, Monica Zetterlund och Jeanette Lindström. Han har varit musiker i en lång rad band som Radiojazzgruppen, Rena Rama, Bohuslän Big Band och Jazz Baltica Ensemble.

Rewind The 70s: (KoM musikochbar)

Karin Klingenstierna leadsång, Peeter Wiik gitarr/ sång, Lars Moberg gitarr/ sång, Matz Nilsson bas, Per Boqvist trummor ”väljer ur 70-talets poprepertoar.

Berg & Bedragare / Stormen Gorm / Lisa Wanloo (Sticky Fingers)

BERG & BEDRAGARE / STORMEN GORM / LISA WANLOO - Sticky Fingers

Spelchema:

Lisa Wanloo ca 21:30

Stormen Gorm ca 22:30

Berg & Bedragare ca 23:30

Eric Lindell Band (Majas vid Havet, Varberg) även 11 maj

”Mixing West Coast rock and swampy Gulf Coast R&B with honky tonk country and Memphis soul.

——————————————————————————————————————–

Lördag 11 maj

Knut Reiersrud Band (Nefertiti)

Knut Reiesrud Band i Trollhättan okt-18

Arr. skriver; ”Knut Reiersrud Band är en unik samling av Norges främsta och mest anlitade musiker. Keyboardisten David Wallumrød, gitarristen Bjørn Holm, basisten Nikolai Hængsle Eilertsen och trummisen Andreas Bye är några av det norska musiklivets toppskikt.

Knut själv är en legend i norsk musikliv och har utvecklat ett helt eget uttryck med hjälp av element från diverse olika genrer. Han är prisbelönt både som gitarrist och kompositör och är internationellt känd från ett stort antal samarbeten med andra artister. Det som gör Reiersrud unik är hans förmåga att alltid vara relevant och förvånansvärt innovativ.”

Darin (Scandinavium)

Arr. skriver; ”Efter att i 10 år varit kungen av engelskspråkig svensk pop bytte Darin språk 2015. Första albumet ”Fjärilar i magen” slog ner som en bomb och bytet till svenska kändes som det mest naturliga i världen. I november 2017 kom det andra albumet på svenska, ”Tvillingen”. Även en enorm framgång med listettor och platinaskivor. 

Idag avslöjar Darin nästa stora steg. Tillsammans med sin publik kommer han lyfta showen till nästa nivå på landets absolut största arenor. I maj 2019 blir det tre unika spelningar på Ericsson Globe, Scandinavium och Malmö Arena. Tre stora konserter som äntligen kan berätta hela historien om Darin..

Stor (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”I över 10 år har Stor varit en tongivande kraft i hiphopsverige. Stor, eller Ulises Infante Azocar som det står i passet, är rappare och textförfattare. Efter ett antal singlar och mixtapes släppte hans sitt första officiella album Nya skolans ledare år 2009, som kammade hem vinsten i P3 Gulds kategori ”Årets hiphop/soul”.

Fyra år senare, år 2013, tilldelades Stor en Grammis i samma kategori för nya skivan Shere Khan XIII som producerades av det idag legendariska skivetiketten Redline Records. År 2018 sparkade textförfattaren bildligt in dörrarna till miljontals svenska vardagsrum i TV-programmet ”Så mycket bättre” och är idag den artist vars tolkningar streamas mest på Spotify.

Idag står det klart att Azocars framgångssaga fortsätter ut på vägarna under våren 2019. Turnén går under parollen ”E4CUTT – E4 Chicano U-turn Tour” och besöker ett 15-tal städer som kan vänta sig sylvassa texter och en energisk scenpersonlighet sprungen ur svensk hiphops absoluta glansdagar.

Solala- Köket på turné (Konserthuset)

Arr. skriver; ” En intim hemma hos-känsla indränkt i underbar stämsång!För sju år sedan träffades tre vänner hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik.

Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.

De stora konserthusturnéerna har under de senaste åren avlöst varandra och Solala har även gästat Allsång på Skansen samt gjort mellanakten till finalen i Melodifestivalen 2018 tillsammans med Helen Sjöholm. Våren 2018 turnerade de tillsammans med Bohuslän Big Band i publik -och kritikersuccén ”Brinner upp i natten” som baserades på musik av Håkan Hellström.

I ”Köket på turné”, deras största turné hittills, får vi dock återse dem i sin originaluppsättning runt köksbordet. Konserten kommer innehålla deras största och populäraste covers och nytt material i en intim hemma hos-känsla indränkt i underbar stämsång!

Hardcore Superstar (Liseberg, Lilla Scenen)

Liseberg skriver; ”I höstas släpptes Hardcore Superstar senaste album. Firade världen över för sina explosiva och upplyftande liveuppträdanden sprängfyllda med integritet och passion, har Hardcore Superstar lyckats på något sätt utnyttja all den passion och rå energi och översätta den till de 12 låtarna som utgör deras nya album You can’t kill my rock ‘n roll. Det är ett album som har självförtroende och attityd, fyllt med säkra hits och framtida favoriter. Sedan släppet har Hardcore Superstar varit ute på världsturné, i såväl Skandinavien som Japan och USA.

Fuzz Guitar Show
– Skandinaviens största gitarrmässa!(Eriksbergshallen)

Westkust/Terra/Beverly Kills (Härlanda Fängelset)

Westkust – Göteborg
https://www.facebook.com/Westkust/
Shoegaze/pop i sin prima form, signade på Through Love, Luxury och Run For Cover. Det nya självbetitlade album har nyligen kommit ut och med ett slutsålt release gig på Oceanen så ser vi fram emot denna tillställning något oerhört!

Terra
https://www.facebook.com/terragbg/

Beverly Kills – Göteborg
https://www.facebook.com/beverlykillsforever/
– Hemstadens nya pop hopp, släppte nyligen ännu en singel och har signat med det australiensiska skivbolaget Hell Beach, post-punk/pop med en hint av shoegaze.

+ ett till band tillkommer

Freddie Nyström Band (S/S Marieholm)

Blues på svenska!

  • Freddie Nyström – sång/gitarr
  • Staffan Dahl – hammond
  • Rolf Svensson – bas
  • Uffe Jansson – trummor
  • HTF Trio (Unity Jazz)

Unity skriver: ”Happy Three Friends är det senaste tillskottet av moderna jazztrios med gitarr i fronten. Bandet bildades 2017 och har sedan dess spridit sin musikaliska blandning av energisk New York-anda och skandinaviskt vemod på scener runt om i landet.

Med kompositioner som öppnar för explosivt driv och tunga groves lika väl som melankolisk stillhet och melodiösa solon fångar och engagerar HTF sin publik. Vi har sett var och en av de unga musikerna flera gånger på Unitys scen i andra sammanhang men ikväll blir första gången vi får höra triokonstellationen och deras egen musik!

Oliver Segell – Gitarr
Viktor Lundin – Bas
Ossian Ward – Trumm

The Generations (KoM musikochbar)

KoM skriver; ” En blandning av soul, rock, blues och jazz” med Maria WBohlin sång, Kjell Dennersten klaviatur/ sång, Leif Erichson bas/ sång, Tim Malmros gitarr, Urmas Plunt trummor, Johan Bohlin träblås/ percussion/ sång, Alex Tasevski saxofon

————————————————————————————————————–

Söndag 12 maj

Skuli Sverrisson & Bill Frisell (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Det kan verka förvånande att dessa musiker aldrig spelat ihop tidigare, nu har det äntligen skett och tillsammans har de spelat in en LP med kompositioner av Sverrisson skrivna för Frisell. Som ni ser och hör i videon (slide 2) är det “a match made in heaven”.

Den Amerikanska gitarristen Bill Frisell har länge hyllats som en av de mest karakteristiska och originella gitarristerna i vår tid. Han är en otroligt mångsidig och flitigt verksam musiker som tillsammans med John Scofield och Pat Metheny ses som en av de mest kända och erkända gitarristerna inom jazzen. Han har släppt skivor på etiketter som ECM och Nonesuch och samarbetat med ett flertal stora namn som Laurie Anderson, Paul Simon och John Zorn.

Isländska kompositören och basisten Skúli Sverrisson har även han spelat med Laurie Anderson men är kanske mest känd för sitt samarbete med Lou Reed och sångerskan och multiinstrumentalisten Ólöf Arnalds. Även han en aktiv och väl anlitad musiker som med sitt uppfinningsrika basspel och sin förmåga att komponera stämningsfull jazzmusik tagit sig långt utanför Island.”

Fuzz Guitar Show
– Skandinaviens största gitarrmässa! (Eriksbergshallen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *