Konserter i Göteborg med omnejd 13-19 maj-2019

Måndag 13 maj

Sun Ra Arkestra (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Förbered er på ett extraordinärt rymdkalas – The Sun Ra Arkestras ledare Marshall Allen firar i år sin 95-årsdag!

The Sun Ra Arkestra leds sedan 1995 av Marshall Allen, men hans tid med orkestern sträcker sig långt längre än så. Han blev medlem redan under 1950-talet och har faktiskt varit bandledare i 23 hela år mer än Sun Ra själv. Nu när Marshall fyller 95 tar han sin orkester på turné, ett av stoppen blir hos oss på Nefertiti.

The Sun Ra Arkestra står fortfarande för kosmisk energi, sprakande utstyrslar och en frijazz som aldrig låter sig tämjas av livet på jorden – samtidigt som de har kraften att ”expandera det musikaliska uttrycket till att först och främst bli allomfattande mänskligt”, som Johannes Cornell sammanfattade det i sin DN-recension för fem år sedan.”

Gruppen har spelat på Nefertiti två gånger tidigare, i juni 2014 och juli 2016.

Jazzklubb Vauxhall – Golden 50’s Jazz Octet + Christina Carlsson (Contrast Public House, Tredje Långg.16)

Arr. skriver; ”Golden 50’s Jazz Octet under ledning av Rune Leander gästas av skönsjungande Christina Carlsson för kvällen. Några av Göteborgs finaste musiker kommer samman och bjuder på en hårdsvängande show från jazzens storhetstid!

Contrast Public House bjuder på 18-manna jazzband sista måndagen varje månad och skön jazz andra måndagen varje månad. ”

——————————————————————————————————————–

Tisdag 14 maj

The Delines (Pustervik Matsalen)

Arr. Woody West skriver; ”The Delines är tillbaka med med strålande albumet ”The Imperial” och återförenar Willy Vlautin från Richmond Fontaine med själfulla Texas-sångerskan Amy Boone i en rad låtpärlor av innerlig och varm countrysoul. Efter att ha hyllats stort för sitt debutalbum ”Colfax” tvingades The Delines till ett ofrivilligt uppehåll efter att Amy Boone fått sina ben svårt skadade efter att ha blivit påkörd av en bil i Austin, Texas, något som krävdes 3 år av behandling och rehabilitering. Vad som höll ihop dem under den svåra tiden var att uppföljaren ”The Imperial” var i stort sett färdiginspelad.

Låtskrivaren, sångaren och även uppmärksammade författaren Willy Vlautin har länge varit otroligt hyllad för sitt detaljerade och passionerade låtskrivande, och med The Delines tar han vara på chansen att skriva åt Amy Boone, vars röst han förälskat sig redan under Richmond Fontaines tidiga år (hennes syster sjunger på Post to Wire).

Den redan hyllade plattan ”The Imperial” blir en otroligt mäktig uppvisning från Vlautin och Boone där sångerna tillhör de starkaste Vlautin skrivit i en redan imponerande karriär och tillsammans med bandet The Delines (med folk från Portland som tidigare lirat med Richmond Fontaine och The Decemberists) så har de skapat en modern countrysoul-americanaklassiker.”

A Night At The Opera: Queen (Lorensbergsteatern)

Arr. skriver; ”Efter den makalösa succén på ett slutsålt GöteborgsOperan 2016 och en redan nu slutsåld konsert på operan den 15 maj gör GWO nu på begäran ytterligare en konsert med sin färgsprakande hyllning till Queen, den här gången på Lorensbergsteatern. Orkester, kör och rytmsektion levererar maffiga arrangemang på odödliga låtar som Bohemian Rhapsody, The show must go on, Love of my life och We are the champions.

Magnus Bäcklund blev känd för svenska folket genom sin medverkan i Fame Factory och senare även i melodifestivalen, då tillsammans med Jessica Andersson i duon Fame. Därefter tog Magnus steget över till att bli soloartist med en otrolig bredd och en av Sveriges absolut bästa sångröster.

Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester med långa och stolta traditioner från Göteborg Spårvägspersonals Musikkår som bildades redan år 1905. Idag ger vi konserter i det vackra Kronhuset i Göteborg och i hela Västra Götaland.”

Magnus Bäcklund, sång
Kör från Balettakademien
Jerker Johansson, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

From Broadway To West End (Stenhammarsalen) även 15 maj

Arr. skriver; ”En musikalkonsert med kören Canto. Efter förra årets bejublade Beatleskonserter är Canto tillbaka i Stenhammarsalen och tar med publiken på ännu en spännande resa. Med uppbackning av solister och band serveras ett pärlband av välkända klassiker och dolda guldkorn från de mest älskade musikalerna!

Canto är en blandad kör med ca 60 medlemmar som sedan 20 år leds av Sverker Domar. Kören siktar på hög musikalisk precision med humoristisk och berättande inramning, och har en synnerligen omväxlande repertoar. Förutom välklingande körmusik, är fantasin i manus och kostym det som utmärker Cantos produktioner.

Kören ackompanjeras av 42nd Street Orchestra, en samling erfarna instrumentalister som även tidigare gjort flera minnesvärda produktioner ihop med kören:

Daniel Lindén– Piano
Jonas Franke-Blom- Cello
Heléne Jonsson- Fiol
Martin Nilsson- Slagverk
Samuel Westin- Saxofon
Hans Elmqvist- Trumpet
Marcus Long Sellén- Trombon

Playhouse Jamsession – Svenna Dahlberg & Erik Gullbransson (Nefertiti)

Nef. skriver;”Välkomna till en kväll där vi bland annat får höra två legender från den Göteborgska jazzscenen.

Sven-Eric ”Svenna” Dahlberg som tidigare varit ordförande på Nefertiti har synts under många år tillsammans med Sonya Hedenbratt och Tomas Von Brömsen och i otaliga konstellationer på Nefertiti.

Erik Gullbransson har under många år arbetat med Bohuslän Big Band och medverkat i mängder av uppsättningar på teatrar runt om i Sverige.

Erik Gullbransson – s. Svenna Dahlberg – p. Axel Mårdsjö – sx. & jamvärd, Adam Ross – tr. och Kat Hermans – b.

——————————————————————————————————————–

Onsdag 15 maj

Steve Hackett (Pustervik Stora Klubben)

Arr. KB West skriver; ”Steve Hackett firar 40årsjubileum för soloalbumet Spectral Mornings och tar sin turné Selling England by the Pound till Göteborg .

Steve Hackett är känd för att vara en otroligt talangfull och innovativ rockmusiker. Han var sologitarrist i den klassiska uppställningen i Genesis, med Gabriel, Collins, Banks och Rutherford. Med Hacketts stora mångsidighet i sitt elgitarrspelande samt komponerande, blandar han in influenser från många genrer, såsom jazz, världsmusik och blues.”

Jag har själv sett Steve på Konserthuset 1978 och de senaste gångerna på Trädgårn i maj 2014 och i september 2015. Alltid bra och med bra band.

Vilma Flood/Alice B (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Låtskrivaren och artisten Vilma Flood började sin karriär i bluesens värld och kom tidigt att spela på många av Stockholms och Dalarnas bluesscener. Blues i all ära, men Vilma hittade sin största inspirationskälla i folk/indie-genren genom artister som Melanie, Alela Diane, Buffy Sainte-Marie, Ane Brun och Leonard Cohen. Hon har sedan skapat sin alldeles egna blandning av folk, pop och blues där hon kombinerar det vackra och vemodiga med en råhet.

Nu är Vilma ute på releaseturné, aktuell med sitt andra album ”Moodswinger” som släpptes den 26 april och är producerat av Tobias Fröberg. Grundpelarna är pedal steel, slide gitarr, stora trummor, stämsång och så Vilmas mörka, vibrerande och kraftfulla röst!

Alice Botéus är namnet bakom sångerskan, gitarristen och låtskrivaren Alice B. Hennes poetiska texter och stämningsfulla musik har berört många och handlar ofta om ungdomen, Kullavik där hon är uppvuxen, Göteborg som hon bor i och om den eviga men svåra kärleken.

Alice slog igenom med det hyllade albumet  ”Alice B” (2012) inte långt därefter kom ”Så Unga” (2016), även det väl mottaget. Efter detta har Alice B inte gjort så mycket väsen av sig, det är många som hoppats på mer musik. Plötsligt händer det, den femtonde mars 2019 släppte Alice det efterlängtade tredje albumet ”Kanske”.

Christoffer Johansson (S/S Marieholm)

Arr. skriver; ”Med osviklig känsla för dramatik och spänning återskapar han blues, bergsballader och annan amerikansk folkmusik från 1900talets början. Gitarrspelet är genuint och sången har en nerv och en intensitet som inte lämnar någon oberörd.” Solokonsert.

Anders Hörsell (Café Hängmattan)

—————————————————————————————————————–

Torsdag 16 maj

Thomas Backman (Nefertiti)

Nef. skriver; ”I augusti 2018 släppte saxofonisten och klarinettisten Thomas Backman det kritikerrosade debutalbumet ”Did You Have A Good Day, David?”. Thomas är dock ingen debutant för den svenska publiken. I 15 år har han funnits närvarande i en mängd olika sammanhang med sitt personliga uttryck. Bl.a som medlem i Klabbes Bank & paavo eller som musiker med Sarah & Georg Riedel eller med Maia Hirasawa för att nämna några.

När Thomas 2016 så satte ihop sitt första band i eget namn plockade han med sig några av sina favoritmusiker där alla var för sig är tunga namn på den svenska musikscenen. Förutom med sina egna soloprojekt har medlemmarna hörts med namn som Django Bates, Uri Caine, Filip Jers, Loney, dear & Petra Marklund. Musiken kombinerar element från likaväl bebop och frijazz som från hiphop, indiepop och kammarmusik. Ett band utanför boxen på den svenska jazzscenen idag.

Thomas Backman – alt- & barytonsax, basklarinett, klarinett.

Josefine Lindstrand – keyboards, piano, sång.

Oskar Schönning – bas & gitarr.

Julia Schabbauer – trummor, sång.

Sky High (S/S Götapetter, Gullbergs Strandgata 15) även 17 maj

Clas Yngström sång/ gitarr, Arne ”Mr Dynamite” Blomqvist bas, Marcus ”The BIG Beat” Källström trummor

Ill Wicker (Folkteatern)

Arr. skriver; ”Göteborgsbaserade Ill Wicker deklararerar med sin andra fullängdare att prog-folk aldrig var menad att somna in. Under mörka sammankomster gjuts ljust framtidshopp då Untamed bryter upp med regler om hur en akustisk folkgrupp låter. Sextettens originella sound har utvidgats och sträcker nu sina armar runt ett större universum som vibrerar av skönhet, demonisk desperation och liv.

Ill Wickers natur ligger i att smakfullt genomkomponera berättelser i ord och toner men blandar här upp med strofiska ballader som kunde varit och ibland är, tagna ur den traditionella myllan.
Mellan ritualisk perkussion och drivande strängspel vevas kärv stämsång, stråk och orgel fram som genom ett gammalt positiv. Untamed är en poetisk och gläfsande frigörelse från systemets normer betraktat genom kaleidoskop.

Thea Åslund – viola d’amore och sång, Adam Grauman – kontrabas
Ebba Wigren – slagverk, Emil Ridderstolpe – gitarr och sång
Emma Lagerberg – fiol, sång, orgel och klockspel, Hampus Odlöw – mandola och sång

Fehling Healing & their Buddy (KoM Musikochbar)

Annika Fehling, Eva Hillered och Buddy Mondlock

Tre röster – tre temperament från tre städer: Nashville–Stockholm–Visby. Annica Fehling, Eva Hillered och Buddy Mondlock.

Buddy Mondlock – Har skrivit åt och samarbetat med storheter som Art Garfunkel, Garth Brooks, Nanci Griffith, Janis Ian och Guy Clark. Peter Paul & Mary fick en hit med låten “The Kid”.

Eva Hillered – är en grammisnominerad artist just nu aktuell med sitt åttonde solo-album New Me. Hon har i press jämförts med artister som Rosanne Cash, Eva Dahlgren och Emmylou Harris.

Annika Fehling – är en Gotländsk turnerande artist med världen som sitt arbetsfält. Hon har liknats vid Björk och Joni Mitchell. Hittills har hon utkommit med 13 album, det senaste med sin trio A.F.T. “In the Universe” (Rootsy/Warner).

Bäckbrothers Jazz Tivoli (Holy Moly, Andra Långgatan)

Hanna Tazarvi sång, Anders Bäck sax, David Bäck piano/sång, Adam Lindblom bas och Erik Fastén trummor.s

Endless (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Endless är inget vanligt coverband. Det är ett band som valt att nischa sig på att spela den låtskatt som Peter LeMarc skapat. För några år sedan slutade LeMarc framföra sin musik live och har därmed lämnat ett stort tomrum på live-scenen. Ingen kommer att kunna fylla detta tomrummet men här är bandet som gör sitt bästa för att tillgodose Er som vill höra hans musik live.

Endless guidar oss igenom större delen av LeMarc:s karriär och spelar de låtar som betytt mest för dem.”

——————————————————————————————————————–

Fredag 17 maj

Bob Hund + Jenny Wilson (Wine Mechanics,Gamlestan) Utomhuskonsert

Arr. skriver;”Bob Hund har med rätta kallats Sveriges bästa liveband i 25 år. Få band har visat en sådan förmåga att slå an en sträng i nya generationer lyssnare. Med kloka texter och överjordisk musik sätter de fingret på tillståndet i verkligheten. De senaste tre åren har Bob Hund växlat upp sitt turnerande rejält med nästan hundra spelningar runt om i Norden. .

Fredagen den 17 maj klockan 20:00 ställer sig Jenny Wilson och därefter Bob Hund på en sprillans ny scen i Slakthusområdet, Gamlestan, Göteborg – vi kallar det Slakthuset Live!

Wine Mechanics (utomhus), Slakthusområdet i Gamlestan (Lilla Waterloogatan 15 – hållplats Gamlestads Torg med spårvagn linje 4, 6, 7, 8, 9 och 11.

Carson McHone/Richard Lindgren (Tryckhallen, Falkenberg)

Arr. Rootsy Granstigen skriver; ”Carson McHone från Austin, Texas, har gått i den hårda skolan. Redan som tonåring spelade hon oändligt långa kvällar på barer och danshak och hon lärda sig hantera en publik som kunde vara lika uppskattande som skoningslös.

Då var det hardcore honky tonk country som gällde, men på senare år och med nya plattan ”Carousel” har McHone tagit sin musik i en delvis annan riktning. Country-basen finns kvar, men med en mörkare, mognare inriktning där låtarna och texterna blivit allt viktigare. ”Carousel” har hyllats stort i USA och i januari 2019 släpptes plattan i Europa på prestige-labeln Loose. ”

Föract är Malmöbaserade Richard Lindgren aktuell med nytt album.

Simbi & Barriada Quinteto (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Denna kväll bjuder på de två öarnas musik, ett gyllene tillfälle för en fest- och danssugen publik! Musik från Kuba och Haiti.

Simbi hemmahörande i Göteborg spelar vodou- och karnevalsmusik i sin helt egna tappning där afro-funken blandas med jazziga och västafrikanska influenser. De har nyligen varit på turné i Haiti där de kallas ”de blåögda haitierna” och fått den hittills största publikresponsen från haitierna själva.

Nu delar de kväll med sina vänner från Havanna, Barriada Quinteto, som har spelat på Nefertiti ett flertal gånger med fullt hus och succé. Cha cha cha, son, rumba, guaguancó och förstås salsa som möter vodou-funk och karneval. Helt enkelt en kväll för älskare av karibisk musik och dans.

Båda banden kommer att blanda sig i varandras låtar. En oförglömlig kväll utlovas!”

Barbados Trio (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”Frontfigurerna Björn Lagerström, Mathias Lager och Peter Samuelsson ifrån Barbados kommer tillbaka till Porter Pelle för en akustisk kväll. Låtskatten som bandet har, som dom fyllt arenor över hela landet med plockas ner till det lilla formatet och kommer ge en vardagsrumskänsla till kvällen.

Denna gången har dom dessutom med sig sångaren ”Piraten” som till vardags är frontfigur i Posörerna som de senaste åren sålt slut restaurangen. Det är nu första gången som sångaren kommer själv för att dela kvällen tillsammans med sina vänner i Barbados.”

Maxida Märak (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”En av landets mest unika och tongivande artister börjar nu förbereda sig för album-debut tidigt hösten 2019. Men innan dess åker hon ut på vårturné och släpper purfärska singeln ”Hatar” den 22 mars. En singel som premiär-spelades live inför en större publik i samband med Manifestgalan i år. Singeln följs upp av 4-spårs EPn ”Ärr” en dryg månad senare lagom till turnén.

Förra året skrev Maxida Märak nytt artist-avtal med Playground Music och samarbetet inleddes med släppet av ”Vill ni se en stjärna”, tolkningen av en av Sveriges mesta klassikers historiskt och även ”Järnrör”. Nu är det en ny fas som inleds. Fortfarande grundad i explosiv och personlig hiphop, oftast med elektroniska beats som drivmedel, tar nu denna artist nästa naturliga steg i sin utveckling och får in givna pop-hooks på ett sätt vi inte hört tidigare och tar även tydlig inspiration från modern R&B. ”

Club Fenix (S/S Marieholm)

Los Habaneros (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”…äntligen tillbaks på KoM-scenen med sin punkiga rock’n’roll och country. Rakt, hårt och gött hela kvällen lång!!

——————————————————————————————————————–

Lördag 18 maj

Mumford & Sons (Scandinavium)

Arr. skriver; ”Den 16 november 2018 släppte brittiska Mumford & Sons sitt fjärde album ”Delta”. Albumet följs upp av en omfattande turné, med sextio stopp världen över. Turnén är Mumford & Sons största under sin tio år långa karriär, och även produktionen är större än någonsin där den stora scenen är placerad mitt i arenan.

När folkrocken hade sin renässans under det sena 2000-talet var det brittiska Mumford & Sons som bäst lyckades med konststycket att ta den till de största av scener. Med en unik hantverksskicklighet och en oöverträffad förmåga att bygga crescendon har bandet skaffat sig ett välgrundat rykte som en av vår tids bästa liveakter .

Mumford & Sons slog igenom stort världen över med debutalbumet ”Sigh No More” (2010). Efterföljande ”Babel” (2012) blev en enorm framgång även den och med den mer utpräglade rockskivan ”Wilder Mind” (2015) cementerade Mumford & Sons sin plats på de allra största festivalscenerna och arenorna. Turnén kommer innehålla en storslagen och unik produktion där den stora scenen är placerad mitt i arenan.”

Wakenius/Haffner/Oslender (Nefertiti)

Nef. skriver; ”En ny stjärntrio med supercredentials har bildats! Triomedlemmarna har turnerat med många av de största namnen inom jazz- och funkmusiken, tillsammans presenterar de en explosiv brygd av jazz, funk och soul.

Den tyska jazztrummisen Wolfgang Haffner har medverkat på ca 400 st album och har spelat på nästintill alla jazz festivaler. Denna mångsidiga trummis har samarbetat med artister som Chaka Khan, Al Jarreau, Pat Metheny, The Manhattan Transfer, Mezzoforte, och Larry Carlton för att nämna några.

Tillsammans med Ulf Wakenius en återkommande gitarrlegend på Nefertiti som även han spelat med “de flesta” har de nu tagit med sig det nya stjärnskottet Simon Oslender. Trots sin unga ålder (född 1998) har Simon redan hunnit samarbeta med bland andra Nils Landgren, Candy Dulfer, WDR Big Band Randy Brecker.”

Gumbo (S/S Marieholm)

Gumbo

Gumbo

  • Mikael Westman – sång/guitar
  • Per-Johan Altin – piano
  • Henrik Bengtsson – bass
  • Michael Edlund – drums
  • Olof Skoog – saxophone
  • Andreas Gidlund – saxophon

Smith & Thell (Liseberg Lilla Scenen)

Liseberg skriver;”Med sitt unika countryinspirerade popsound lade Smith & Tell landet för sina fötter under sin första soloturné i höstas. De är långt ifrån nya på scenerna, tidigare har de varit gäster på Darins stora turné. Duon startades i Helsingborg för ca 10 år sedan när Mary Jane Smith och Victor Thell föll direkt för varandras musikaliska vision, lust och ambition.

Debutalbumet Soulprints släpptes 2017 och nu i vår är de aktuella med singeln Forgive me friend, som seglat rakt in på Svensktoppen.”

Dogsmile (KoM musikochbar)

Göteborgsbandet som har sina rötter i postpunk och indiescenen på 80- och 90-talen, då medlemmarna spelade i band som Camouflage/Tapirerna, Easy, Aptit, Brand och Allein!!” firar släppet av nya Ep:n ”Listen To The Quiet” med ett återbesök på KoM. ”

Freddie Nyström Band (M/S Götapetter)

Freddie Nyström gitarr/ sång, Staffan Dahl Hammond, Rolf Svensson bas, Ulf Jansson trummor med ”Blues och bluesrock på svenska! 
Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter.”

Riga Tiger + Baula (Oceanen)

Arr. skriver; ”Riga Tiger är singelaktuella med låten Sluta vara vänner, och under hösten 2019 släpper de andra fullängdaren ”Om du tänker på tiden så går den” efter tidigare framgångar med debutalbumet Jag Håller Inte Med Om Din Åsikt Och Är Beredd Att Döda Dig För Den och uppföljaren Haha Paradis.

Musiken vandrar i samma fotspår som trampats upp av artister och band som Björns vänner, Säkert! och Vit Päls, men griper stafettpinnen och når nya musikaliska avkrokar. ”

Den svensk/Isländska duon Baula består av Ísak Ásgeirsson och Karolina Thunberg. Bandet har sedan starten 2015 hunnit med 11 spelningar på off-venues under Iceland Airwaves, spelat på Nordic By Natures ’Die Neun Scweden’ och hyllats av musikmedia.

Namnet Baula är taget från isländska och betyder “råma” på svenska och är en pusselbit i beskrivningen av bandets sound som annars är inspirerat av banden ‘The Raveonettes’ och ‘Man Man’. Efter en rad kritikerrosade singelsläpp är nu bandet aktuella med sin debut-EP ”Drought” som släpps i slutet maj via [Youth Recordings].”

Borderline Blues (Haket, Första långg 32)

Anders Ahlerup tenorsaxofon, Kenneth ”Kexan” Eriksson gitarr och sång, 
Bengt Ullerstam keyboards och sång, Rolf Aspelin Fenderbas, Björn Mässvikgitarr och sång, Lars Mouwitz trummor/ perc. spelar blues, rock och soul!

Hästpojken/Shitkid (Wine Mechanics,Gamlestan)

Flatstrings (Porter Pelle)

Johan Ekstedt sång/ gitarr, Peter Landqvist kontrabas/ kör, Jonas Hansson ukulele/ banjo/ kör, Peter Törnqvist sologitarr/ kör, Kenneth Granskog, trummor

Starmarket/Skuldpadda (Pustervik Stora Klubben)

Woody West skriver; Starmarket bildades i Piteå 1994, och blev snabbt en del av den spirande norrländska indie- och hardcorescenen i mitten av nittiotalet. Deras sätt att mixa melankolisk pop och skramlig indierock med attacken och energin från hardcore och punk var något nytt och förebådade på sätt och vis vågen av ”emo”-band som skulle komma ett drygt decennium senare. Precis som förebilderna i amerikanska Hüsker Dü så har Starmarket styrkan i två sångare och låtskrivare som kompletterar varandra, Fredrik Brändström och Patrik Bergman.
Kvällen till ära vankas releasefest för Skuldpaddas debutalbum Little Islands. Gruppen är en dynamisk explosion, med influenser från kraut, pop, psych, shoegaze och annat som knastrar. Deras liveframträdanden är omväxlande ett rockslag i ansiktet, men lika delar smygande syntiga intron. Under 2018 har de hunnit med en del av landets scener, en vända i London och en skivinspelning på Welfare Studios.”

——————————————————————————————————————-

Söndag 19 maj

Elton John (Scandinavium)

Arr.skriver: ”Första gången Elton John uppträdde i Göteborg var på Liseberg 1971 och Scandinavium 2014 var det senaste besöket. Söndag 19 maj blir en del av hans ”Farewell Yellow Brick Road” – en turné som blir Elton Johns allra sista.”

Hans band utgörs av ungefär de samma som när jag såg honom i november 2014. Davey Johnstone och Nigel Olsson som spelade med honom under den verkliga storhetstiden på 70-talet var då tillbaka. Davey dock inte med den här gången p.g. a ryggproblem. Däremot gamle vapendragaren Ray Cooper som nog är viktig för Elton.

Solid Gospel (Nefertiti)

Arr. skriver; ”Solid Gospel är en kör med hög musikalisk kompetens och ett unikt sound. Kören har stor erfarenhet från många olika musikaliska sammanhang – allt från tv-inspelningar och gudstjänster till egna konserter och företagsspelningar.

Huvudfokus ligger på modern gospel men kören arbetar också med annat material och är flitigt anlitad för samarbeten med olika artister. Solid Gospel bildades 1990 och består av omkring 25 sångare och fem kompmusiker och leds av Malin Abrahamsson.

Körledare -Malin Abrahamsson

Sopraner – Annakarin Thelin, Miriam Werlinder, Sofia Myrén, Clara Åsman, Elin Sjönneby, Hanna Frick, Lina Edfeldt.

Altar – Lisa Mueller, Lisa Tuomi, Maria Brengesjö, Lina Brandström, Stina Davidsson, Linda Malmsten, Stina Åstrand, Felicia Brandström.

Tenorer – Carl-Johan Rundqvist, Niclas Nilsson, Olov Stenlund, Ola Edström, Samuel Matéga, Anders Götvall, William Stridfeldt.

Johan Thelin – b. Per Boqvist – tr. Magnus Sjöqvist – g. Markus Zovic – p. och Ola Jansson – org.

Kite + Ljung (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Kite består av Nicklas Stenemo och Christian Berg och har sedan debuten 2008 kallats Sveriges bäst bevarade pop-hemlighet. Senaste och sjätte EP:n med logiska titeln ”VI” släpptes 2015 och fick ett fantastiskt fint mottagande av kritiker och av publiken under den utsålda vårturnén.

Kite har alltid gått sin egen väg och arbetat efter sina egna koncept och idéer, att endast släppa EPs och inte det klassiska singel/album-formatet är ett exempel ett annat är att de tackar nej till saker som andra band bara skulle kunna drömma om för att nå framgång.

Ljung skriver och producerar en säregen, mörk och beat-baserad, elektronisk pop. Med förhäxande synthar, tungt vibrerande bas och en mystisk men lekfull stämma griper hon tag med sina låtar om hjärtesorg, andevärld och begär.

Ljungs debutsingel Sleeping släpptes i oktober 2018 och under vintern har Ljung spelar på flera ställen runtomkring i Göteborg, däribland ett bejublat debutgig på Oceanen och i en knökfull källare på Studio HKPSM.”

Zobop (Konstepidemin)

Arr. skriver; ”Välkommen på releasefest av Henrik Cederbloms album Zobop!
Medverkande: Henrik Cederblom gitarr, Sten Källman saxofon, Viktor Turegård bas och Tapha Ndiongue trummor.

Kvällens gäst Finn Björnulfson perc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *