Konserter i Göteborg och Norra Halland 15-21 juli 2019

Måndag 15 juli

Bob Reynolds (Nefertiti)

Nef. skriver;”Bob Reynolds är en amerikansk jazzsaxofonist och Grammy Award-vinnande medlem av musikkollektivet Snarky Puppy. Han har turnérat med John Mayer och Larry Carlton och släppt hela nio album med originalkompositioner. Han bor numera i Los Angeles och delar med hjälp av sin populära YouTube Vlog med sig av sina insikter om hur man kan  balansera sin musikkarriär med att vara en närvarande förälder och ha ett familjeliv. Bob är också en banbrytande pedagog som coachat tusentals musiker genom sin innovativa webbaserade “Virtual Studio”.

Reynolds växte upp i Jacksonville, Florida och började spela saxofon vid 13 års ålder. Även om hans musiksmak var väldigt bred som barn, blev han en dedikerad jazzstudent i sena tonåren. Han är uppfinningsrik, okonventionell, med ett spelsätt som omedelbart känns igen och med en egen musikalisk vision som alltid passar in oavsett situation. Som ledare eller bandmedlem lägger Reynolds sitt fokus på melodi, samspel och känsla för musiken .

Bobs senaste album, Quartet, inspelat tillsammans med de musiker som han arbetat med de senaste två åren – Ruslan Sirota (piano), Janek Gwizdala (bas) och Chaun Horton (trummor). Gruppen avslutade nyligen sin första europeiska turné under våren 2018 och sålde ut mer än hälften av sina konserter. New York Times kallade Reynolds för ”en självsäker saxofonist och en anspråkslös men ändå framgångsrik kompositör.

Bob Reynolds – sx.Ruslan Sirota – p.Janek Gwizdala – b.Chaun Horton – tr.

Kongero (Gräfsnäsgården, Slottsskogen)

Arr. skriver;”Med sina röster som rör sig i en stark harmoni eller sammanflätning i ett snurrande tempo, drar den mycket hyllade folkmusikgruppen Kongero traditionell svensk musik ur det förflutna och in i nutiden. En konsert med Kongero tar lyssnaren på en fantastisk resa, en allomfattande skandinavisk folkmusikupplevelse.”

——————————————————————————————————————–

Tisdag 16 juli

Edda Magnason (Liseberg Lilla Scenen)

Liseberg skriver; ”Edda Magnason har skrivit musik sedan barnsben och rör sig obehindrat mellan jazz, pop, R&B, pop & soul. Edda står nu redo att släppa sitt fjärde soloalbum men har under sin intensiva kometkarriär också hunnit med att debutera som solist på både Göteborgsoperan och kammat hem en Guldbagge som skådespelerska.

Men det är som egen artist, låtskrivare, musiker och producent som Edda Magnason verkar idag. I slutet på april 2019 släppte Edda Magnason en EP med 4 nya låtar och i början på september kommer hennes nya fullängdsalbum.”

Sånger vid havet (Tjolöholms Slott, Fjärås)

Doug Seegers (Hwitans Trädgård, Falkenberg)

Arr. skriver; ”Det har nu gått ganska precis fem år sedan svenska folket för första gången mötte Doug Seegers i Jills veranda. Fem omtumlande år med skivinspelningar, turnéer, TV-shower och bokutgivning. Fem år som med eftertryck visat att Seegers är så mycket mer än en ”one hit wonder

2019 är det dags att skriva ett nytt kapitel i berättelsen om Doug Seegers. Den 31 maj släpps hans tredje album med i huvudsak originalmaterial. ”A Story I Got To Tell” spelades in i Hollywood i klassiska United Recordings, studio B, med den mästerlige Joe Henry (Solomon Burke, Joan Baez, Elvis Costello, Billy Bragg, Bonnie Raitt, Rodney Crowell med flera) som producent och med en handfull utsökta, handplockade musiker i bandet.

Trots att Doug Seegers har bott i Nashville i många år och att hans tidigare plattor är inspelade där, har han aldrig varit någon renodlad country-artist. Countryn finns såklart i botten men hans skivor har varit en sorts provkartor på folklig amerikansk musik; country, rock, blues, soul, western swing och gospel. Mixen på ”A Story I Got To Tell” är i mångt och mycket densamma, men här har alla beståndsdelarna blivit en enhet som bara kan beskrivas som klassisk och tidlös amerikansk musik.”

Voxhall Blues (Styrsö Tången)

Ulf Andreasson på sång/ gitarr/ slide, Willy Brink keyboard/sång, Erik Billander bas och Lars-Erik Ringholm trummor. StyrsöTångens utomhusscen. Fri entré

——————————————————————————————————————-

Onsdag 17 juli

Sånger vid havet/Cajsastina Åkerström/Jack Vreeswijk/Guran,Nyberg & Nord (Kajskjul 8)

Nanne Grönvall (Villa Belparc)

Arr. skriver; ”Efter över 30 år som artist, har Nanne Grönvall blivit en av våra största kvinnliga entertainers samtidigt som hon är en enormt folkkär artist. Hon har rönt stora framgångar både i Sverige och utomlands, gjort turnéer, jul- och krogshower, spelat med i flera musikaler, varit programledare i både tv- och radioprogram inklusive hennes egna radiotalkshow ”Nanne i P4” och medverkat i Melodifestivalen 10 gånger, inklusive i den engelska Melodifestivalen.

Med hits som ”Håll Om Mig”, ”Avundsjuk”, ”Den Vilda”, ”Det Vackraste” (som hon var med och skrev), ”Alexandra”, ”Kyssa Dig”, ”Pissenisse”, och många andra låtar, så blir en show med hennes hits av låtar något som vi alla känner igen, oavsett ålder.

Nannes fartfyllda shower varvas med mellansnack, mellan egna låtar och covers så blandar hon även in publiken för spontana infall.

Fri entré

David Urvitz (Brännö Värdshus)

Arr. skriver; ” Lite i skymundan har David Urwitz skapat sig en alldeles egen plattform med en trogen och hängiven publik. David har hunnit släppa sju album och snart gjort över 600 konserter i Sverige och Norge.

Han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod men alltid med hoppet starkt lysande.

David Bäck With Friends – A Late Night Soul Jazz Experience (Mas, Västra Hamngatan 24-26)

Alexander Lövmark voc/bas, David Bäck piano, Anders Kjellberg trummo

————————————————————————————————————

Torsdag 18 juli

The Refreshments (Liseberg Lilla Scenen)

Liseberg skriver; ”I år firar The Refreshments 30 år genom att släppa en ny skiva, Real Rock’n’roll och att åka på sommarturné. Under 30 år har konceptet varit detsamma: Riktig rock’n’roll spelad på riktiga instrument!

1989 bildades bandet och sedan dess har det rullat på utan avbrott med över 4 600 spelningar och 12 guldskivor 2 platinaskivor. Grammisnominering, spelat på SXSW i Austin, spelat in i Sun Studios i Memphis, turnerat med många av sina idoler som t.ex. Dave Edmunds, Mickey Jupp, Status Quo, Albert Lee m.fl.

Bandet består av: Joakim Arnell – bas och sång, Mats Forsberg – trummor, Johan Blohm – piano och sång, Jonas Göransson – gitarr. Förstärkta med blåsarna The Straight Up Horns.

James Intveld & the Honky Tonk Palominos (KoM bar&musik)

KoM skriver; ”Lycka för dem som är i stan med omnejd, för man bör inte missa en sekund av kvällens show med originelle country och rockabillyartisten James Intveld och hans coola band!

Jag såg honom med sitt band på Pustervik i somras och det var en imponerande konsert.

Hoffmaestro (VillaBelparc)

Arr. skriver; ” Det eviga partytåget rullar vidare med oförändrad kraft! Även om hiten ”Highway man” har streamats över 50 miljoner gånger så är det live den riktiga magin händer. ”

Torsdagsklubben med gäst Elina Ryd (Brännö Värdshus)

Arr. skriver; ””Varje torsdag i juli spelar husbandet tillsammans med eminenta gästartister. Bandet leds av Teodor Boogh gitarr och sång och Stefan Missios klaviatur och sång kompade av Brännö-bon Gunnar Petersson trummor 

—————————————————————————————————————-

Fredag 19 juli

Laleh (Trädgårdsföreningen)

Turne 2019

28/6 Helsingborg, Sofiero Slott
29/6 Stockholm, Lollapalooza
12/7 Varberg, Societetsparken
13/7 Borgholm, Borgholms Slottsruin
17/7 Rättvik, Dalhalla
19/7 Göteborg, Trädgårdsföreningen
20/7 Vadstena, Vadstena Slott
26/7 Hudiksvall, Hudikkalaset
27/7 Höga Kusten, Skulebergets Naturscen
2/8 Huskvarna, Folkets Park
3/8 Karlskrona, Karlskrona Skärgårdsfest

Förband Jelly kl 19.30. Laleh på scen ca 21.00

Arr. skriver; ”Senaste gången Laleh befann sig ute på vägarna var det med hennes hyllade sjätte studioalbum Kristaller (2016) under hösten 2017. Knappt två år senare ger hon sig ut igen, den här gången med sitt sjunde album VÄNTA! som släpptes den 31 maj innhållande singlar som ”Sand Överallt”, ”Knock Knock”, ”City of Angels” och ”Tack Förlåt”.

Föract är Malmös stolthet JËLLY har en unik approach till sin musik, där det finns tydliga Cherrie-influenser samtidigt som produktionen och anslaget är helt eget. Hennes skorrande skånska gör sig fantastiskt bra till den R&B-doftande produktionen, och kvinnliga crooners kan vi aldrig få för mycket av. ”

Moneybrother (Villa Belparc)

Arr. skriver; ”Även denna sommar kan vi välkomna Moneybrother att kliva upp på Villa Belparc´s sommarscen!

Under det tidiga 2000-talet blåste en vind över rocksverige. Inte en sådan där ljum bris, utan något som kanske bäst beskrivs som en orkan. Det var eufori, svett och soul. Det var blås, Springsteens 70-tal och Dexys Midnight Runners. En av förgrundsgestalterna för denna extroverta vändning var Anders ”Moneybrother” Wendin.

Nu är det dags för nästa steg. Nya albumet ”Det är dom dagarna jag vill sjunga om” släpptes förra året och följs upp av en akustisk turné i trioformat. Det blir nya och gamla låtar, det blir hits och tolkningar och som publik kommer man än närmre den alltid inlevelsefulle artisten som trots otaliga spelningar i ryggen fortsätter sjunga med en debutants hunger.”

Peter Simson – Låtar, berättelser och ljug 2.0 (Café Kronhuset)

2018 gjorde Peter en kortare turné under parollen ”Låtar, berättelser och ljug”, som gav mersmak. Denna sommaren har Peter med sig Henrik Nagy igen och också ett antal nya låtar från EP:n Österöd. Fri entré!

Floa musikhelg (Näss slott & TCB Café) även 20 juli

—————————————————————————————————————–

Lördag 20 juli

Carola (Villa Belparc)

Arr. skriver; ”Att säga att hon är en av våra mest folkkära artister räcker inte. Sedan Carola slog igenom med Främling 1983 har hon varit landets starkast lysande stjärna.

I sommar ger hon sig ut på vägarna med turnén ”Naket – en akustisk hitskonsert”, en avskalad unplugged hitskonsert med personliga favoriter och endast två musiker på scen.”

Louise Lemón (Liseberg Lilla scenne)

Liseberg skriver; ”Aktuell med nya albumet A broken heart is an open heart tar den svenska gospelartisten Louise Lemón med sig sitt band på Europaturné i sommar.

Efter sin kritikerhyllade albumdebut Purge som släpptes tidigt 2018 är Louise Lemón tillbaka med sin nya singel Not Enough som är hämtad från det nya albumet A Broken Heart Is An Open Heart som släpptes i mars 2019. I vår och sommar åker hon och bandet ut på en kort Europaturné. 

Den svenska dödsgospelartistens häpnadsväckande sångröst får på den nya singeln uppbackning av finstämt pianospel och reverbdränkta slagverk, för att bygga till klimax med distade gitarrer och slamrande trummor.

Lemón har experimenterat med instrumentering och produktion sedan sin förra fullängdare, vilket har föryngrat hennes uttryck på det nya albumet. Hon har låtit influenser från 60- och 70-talets psychrock och soul inspirera hennes låtskrivande och lyckas med detta kanalisera den tryckande heta känslan av exempelvis Fleetwood Mac.”

Centrifug (KoM musik&bar)

KoM skriver; ”De kör helt nyskrivet material anno 2019 och rör sig mellan olika genrer såsom rock, pop, punk och country. I äkta progganda förvaltar de toner och uttryck från 70-talet på sitt eget vis!! ”

Mats Westling (Café Kronhuset)kl 17

—————————————————————————————————————-

Söndag 21 juli

Visfestival med Lalla Hansson/Claes Janson/Lena Nilsson (Hasses Loge, Frillesås)

Med Lalla Hansson, en hyllning till Totta Näslund med Claes Janson & Internationalorkestern. och Monica Z & Jag (Lena Nilsson).Begränsat antal platser . kl 18

Poison Idea (US) + Twin Pigs + Pablo Matisse (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Club Slacker återuppstår från de döda för klubbkvällar.

POISON IDEA (US) – på scen 22.00
Alla sagor har sitt slut vilker tyvärr även gäller legendariska punkband från Portland såsom Poison Idea. För några år sen fick de sluta turnéra pga hälsoproblem men nu har de officiellt gått ut med att de gör den sista turnén någonsin. Mitt i den stora sorgen över att Poison Idea ska sluta turnéra så känner Club Slacker en otrolig gläjde över att få äran av att sätta upp the kings of punk en sista gång!

TWIN PIGS – på scen 21.00
It’s better to burn out than to fade away sägs det. Nu har Twin Pigs brunnit så hett å länge att man varit tvungen att hitta på nya mätinstrument för värme, energi och ljus. 2018 släppte de sin andra skiva, Scandinavian Nightmare, som plockade hem samtliga musikpriser, gav dem oändliga lovord i internationell press right down till de mest obskyra bloggarna från Tyskland.

PABLO MATISSE – på scen 20.00
Klassiskt, rakt på och med massor av energi! Med medlemmar från The Soundtrack of Our Lives, Division of Laura Lee och Affordable Hybrid är detta ett band som redan erövrat världen, dock inte tillsammans. Än! Debutplattan ”Rise” släpptes i Oktober förra år på Startracks och 2019 måste väl vara året som Pablo Matisse gonna rise above gonna rise above för de är ju nåt så inåt helvete bra att det är löjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *