Konserter i Göteborg 26 aug -1 september 2019

Måndag 26 augusti

Susto (Pustervik Matsalen)

Arr. Woody West skriver; ”Deras personliga sånger är fyllda till bredden med influenser från söderns alla genrer, här finns känslofylld americana och rebellisk country-rock men framförallt en ungdomlig känsla av kompromisslös indierock med osviklig känsla för popmelodier.

I våras kom senaste kapitlet i den spännande storyn om SUSTO. Med en nytt album, ny sättning och ett färskt skivbolagskontrakt i bagaget. Men bandets motor, Justin Osborne, är så klart kvar och bättre än någonsin. Albumet ”Ever Since I Lost My Mind” är ett stort steg framåt och nu återvänder SUSTO till Skandinavien för ytterligare en turné.

Justin Osborne har varit låtskrivande musiker i snart tio år, men först när SUSTO tog form har han funnit en trygg plattform som passar hans oroliga själ. Texterna är ofta kontroversiella, att sjunga om tungt drogmissbruk och homosexualitet är inte den mest vältrampade stigen för band som kategoriseras som Alt- country och Americana men Justin och hans band levererar musik som lika obehindrat rör sig i indierock som ljuvt stråk-arrade poplåtar.

Från Charleston i djupaste South Carolina via Nashville når de nu ut i världen. Förbered er på stora live-upplevelser, med en helt egen ”wall of sound”, mycket snygga harmonier, och ovanpå en traditionell sättning ligger stråkar och synthar och ger djup och dimension.

Froth/Telos Vision (Musikens Hus)

FROTH (US) – på scen 21.00
Arr. skriver; ”Froth kommerifrån Echo Park, CA och kombinerar ett framåttänkade garagesound med inslag utav shoegaze och psychpop! Lägg därtill drömska texturer med omnichord och 12-strängade gitarrer och du börjar få dig en uppfattning om vad Froth specifika sound handlar om! ”Det är fyra år sen Froth var i Göteborg så det är banne mig på tiden att man får uppleva det här garagegänget live igen!

Nya plattan Duress släpptes precis på Wichita Recordings. Är du ett fan av band såsom The Growlers, Night Beats The Blank Tapes, Movie Star Junkies m.m så är detta rätt kopp te för dig så att säga!

TELOS VISION – på scen 20.00

Telos Vision föddes augusti 2017 i det gula huset längst upp på Tättingegatan som kallas Welfare Sounds. Efter fyra singlar är Telos Vision nu aktuella med debutskivan A Glimpse Of Paradise som släpptes på just Welfare Sounds.

Teodor Boogh som skriver musiken hyllar på skivan kärleken, meningslösheten, oändligheten och en rad andra allmänmänskliga tillstånd och känslor. Den senaste singeln Remedy spelades i P3 och plockades upp av DN Kultur som menade att den var ett av de bästa släppen från vecka 14.

Utanför Telos Vision har Teodor samarbetat med namn som Missios, Ian Person (The Soundtrack of Our Lives), Truls Mörck (Graveyard) och Victor Furbacken”

——————————————————————————————————————–

Onsdag 28 augusti

William Crighton (Nefertiti)

Arr. Nef. skriver; Australiske William Crighton gjorde succé när han besökte Skandinavien hösten 2018 nu kommer han tillbaka för en lång turné, efterlängtad av många!

Det börjar med rösten. Det är den som fångar in, snärjer, förtrollar. Rösten tillhör William Crighton. En av de mest fängslande personerna i den nya vågen av artister att komma ur samma bördiga landskap, musikaliskt, som Nick Cave, Tom Waits och föralldel kultbandet Gun Club. Energin, nerven, tilltalet och texterna. Alla har de samma starka element av hjärteblod, smärta och en droppe hopp.

Hans första , självbetitlade, album landade hos oss 2016. Nu följer han upp med alldeles färska ”Empire” en mäktig platta, ett evangelium av melodier och spännande berättelser. Det är långt till poppig glättighet och lättsam underhållning. Crightons låtskatt ger blodsmak i munnen och väcker en massa malande tankar. Han sjunger om Djävulen. Han sjunger om Jesus. Balansen mellan det goda och den alltid närvarande ondskan. Men det är ingen dyster artist som kommer till Norden i höst. Snarare en budbärare.”

The Warlocks/The Stevenson Ranch Davidians (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Klubb High Time och Showdown ställer till med ett gött kalas på sensommaren för att fira att Bobby Hecksher och hans trollkarlar äntligen släpper ett nytt album!

THE WARLOCKS (US) – på scen 21.00
Det amerikanska bandet The Warlocks bildades 1999 av Bobby Hecksher och har uppnått kultstatus med deras kompromisslösa, experimenterande dronerock och deras ständigt förändrade line-up (likt likasinnade The Brian Jonestown Massacre har även The Warlocks genomgått en mängd medlemsbyten). Det handlar om en hypnotisk vägg av klassisk psych, krautrock och Velvet Undergroundinfluenser.

Den nya plattan ”Mean machine music” som släpps i maj på Cleopatra är inget vanlig studioalbum utan ett rent experiment enligt Bobby själv och om till o med han hintar om att den är skruvad så gör det oss sjukt nyfikna då en vanlig Warlocks-platta är rätt skruvad i sig.

THE STEVENSON RANCH DAVIDIANS (US) på scen kl 20
De har alltså tagit sitt namn ifrån den kristna självmordssekten i Waco och lirar någon sorts mystisk, drömsk post-psych-amerikana. Det tog 10 år mellan skivorna och den senaste släpptes 2017 på Picture My Ear Records. Den nya sättning

The Northern Stomp Duo (Café Hängmattan, Musikens Hus)

Med The Northern Stomp Duo får man dyka ner Texas- och Lousianabluesens pianotradition, med Arvid Hill på piano och Henrik Carlstedt på bas.

——————————————————————————————————————

Torsdag 29 augusti

Doyle Bramhall II + Support: Richard Tehler (Pustervik Stora Klubben)

Arr. KB West skriver; ”Doyle Bramhall II – sångare, gitarrist, låtskrivare och producent – är välkänd för sitt täta samarbete med mentorn Eric Clapton, men också andra storheter som Roger Waters, Elton John och Sheryl Crow. Han är sonen till musiklegenden från Texas, Doyle Bramhall, och gav sig ut på vägarna redan som tonåring i Jimmie Vaughans band The Fabolous Thunderbirds. Han släppte sitt första soloalbum -96, men det var andra plattan ”Jellycream”, som gjorde att Clapton och Waters fick upp ögonen för den unge talangen.

Samarbetet med Clapton tog fart genom grammy-vinnande albumet ”Riding with the King”, vilket gjordes ihop med BB King. Utöver Bramhalls gitarrlir var även två av Claptons favoriter från Bramhalls ”Jellycream” med på skivan. Bramhall blev sedemera en pålitlig och kreativ samarbetspart både på turné och i studion, och efter tid även medproducent.

Genom att agera producent och kompmusiker till andra artister fick den egna solokarriären stå åt sidan, men 2016 släppte han så det efterlängtade ”Rich Man”, en skiva där han utforskade djupa och personliga ämnen och känslor som följd av sin fars bortgång några år tidigare. I fjol släppte han sitt femte soloalbum ”Shades”, med vilket han visade nya höjder som musiker och sångare. Han är en sanslös gitarrist och vi vågar påstå Texas bäste artist just nu!

Gitarristen och sångaren Richard Tehler startade sin karriär på Göteborgs
bluesscen i tonåren. Sedan dess har han etablerat sig i landet som rock –
och bluesgitarrist , har bland annat spelat ihop med Clas Yngström och varit
support till John Mayall och Walter Trout.

Richard håller just nu på att spela in sin debutskiva. Inriktningen är
modern rock med inslag av blues och popinspirerade melodier. De första
låtarna förväntas släppas mot slutet av sommaren 2019.

Han backas av trion Dan Helgesen klaviatur, Stefan Bellnäs bas och Erik Bodin trummor

Pat Reedy & The Longtime Goners (KoM musik&bar)

KoM skriver; ”Ännu en amerikansk artist står på KoMscenen och bjuder på ärlig och äkta honky-tonk och country för den moderna världen!!

Så här skrev jag om bandet när de i juni 2018 var förband till Whitney Rose,

Förband i 45 minuter var  Pat Reedy & the Longtime Goners från Nashville. Upptempo country med steel guitar i varje låt. Pat var avspänd  och hade sköna små mellansnack. Låtarna var alla skrivna av Pat och det var helt okej men ingen låt stack riktig ut. Medlemmar i bandet var Leo Lindahl på steel guitar, John Miller på bas och Ryan Elwell på trummor. ”

Petter (Trädgårn´s sommarcen)

Arr. skriver; ”Petter åker ut på vägarna i sommar! Den ständigt aktuella rapparen tillika textförfattaren har fler järn i elden än de flesta – och efter ett rekordintensivt 2018 bestående av bland annat 3(!) skivsläpp, 4 singlar och 5 jubileumsgig i rad offentliggör vi nu 13 datum och spelplatser som Petter besöker i sommar.

Petter har vunnit priser i allt från Grammisgalan till Årets talare. Han har givit ut 3 böcker, driver flertalet restauranger (varav Hotel Granen i Åre har utmärkts med Årets Italienska Vinlista 2 år i rad) och sedan ’98 har Petter släppt ytterligare 11 skivor som alla belönats med guld eller platina – allt varvat med både svettiga klubbspelningar och intima akustiska gig inför utsålda konserthus såväl som på Sveriges största festivaler.”

Sthlm Svaga spelar Carla Bley (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Sthlm svaga startade 2017 för att undersöka ett konceptuellt förhållande till dynamik inom post-bop, jazz, och frijazzmusiktraditionen. Genom att spela sådan musik uteslutande ljudsvagt försöker vi skapa en plats där vi kan aktivera den både för oss själva och för en publik. Ljudstark musik riskerar att missa subtila nyanser som vissa svaga ljud besitter. Sthlm svaga vill erbjuda andra att lyssna mer noggrant för att höra mer.

Efter att ha spelat musik skriven främst under 1960-talet av bland andra Miles Davis, Wayne Shorter, Ornette Coleman och Sun Ra, beställde ensemblen, med bidrag från Kulturrådet, 2018 nyskriven musik av den amerikanska pianisten och kompositören Carla Bley. Bley skrev kompositionen ’BELLS and WHISTLES’ som ensemblen kommer framföra under konserten.”

Agnostic Front/Death By Horse/Unjustified Violence (Musikens Hus)

AGNOSTIC FRONT (US)
Arr. skriver; ”The Godfathers of hardcore drar av en jubileumsturné o firar att det är 35 år sen de släppte debutplattan ”Victim in pain” o det är med stor glädje vi kan meddela att vi lyckats få dom att göra ett stopp i Göteborg för första gången någonsin!

Old Fish (Oceanen)

Arr. skriver;” The Old Fish Jazzband was formed in 2009 in Berlin with the intention of conserving and reviving the spirit and style of the ragtime music of the 1910s and 1920s which originated in New Orleans. 2019 Old Fish celebrates 10 years, and visits Sweden for the first time since 2011.

The band has travelled whole Europe, playing international jazz festivals, street festivals, innumerable cafes and bars, swing dance events, theatres and even opera festivals.

The band consists of musicians coming from a wide variety of different backgrounds and nationalities, namely France, Belgium, Germany, Sweden, Spain and Latvia. The typical instrumentation of Trumpet, Clarinet, Trombone, Tuba, Piano and Banjo opens up a wide range of musical intercourse and dynamics within the band. ”

LaGaylia Frazier Soul Unit (Rest. Ester, Kungsbacka) UTSÅLT

Mille Andersson (Porter Pelle)

————————————————————————————————————–

Fredag 30 augusti

Kraftwerk 3D (Liseberg Stora Scen)

Liseberg skriver; ”De innovativa elektropionjärerna Kraftwerk har sedan starten i början av 70-talet, med hjälp av ny teknik, utvecklat nya elektroniska sound och influerat flertalet olika genrer.

Multiediaprojektet Kraftwerk startades 1970 av Ralf Hütter och Florian Schneider i Düsseldorf, Tyskland. Efter bara några år hade de nått internationella framgångar med sina banbrytande elektroniska ljudbilder och sitt experimenterande med robotteknik och tekniska innovationer. Visionärerna Kraftwerk skapade soundtracket för den digitala tidsåldern på 2000-talet.

Deras unika kompositioner, med innovativa tekniker och digitala rytmer har utvecklat hela musikindustrin och influerat flertalet genrer såsom elektro, hiphop, techno och synthpop.

De senaste åren har Kraftwerk turnerat med sin 3D-konsert som bjuder på något utöver det vanliga. Showen tar med publiken på en resa över decennierna i en perfekt blandning av musik och performance art. I sina liveshower illustrerar Kraftwerk – som består av Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert, Falk Grieffenhagen – sin tro på ett ömsesidigt samspel mellan människa och maskin.

2014 tilldelades Ralf Hütter och hans tidigare partner Grammy Lifetime Achievement Award och januari 2018 fick Kraftwerk en Grammy för Best dance/electronic album, för deras 3-D The Catalogue.”

Kebnekajse/Jättedam (Musikens Hus)

KEBNEKAJSE – på scen 22.00
Arr. skriver; ”Kebnekajse är ett synnerligen klassiskt och originellt band. Kebnekajse har varit och är fortsatt ett av de mest stilbildande banden i Sverige och utomlands. När deras tunga version av Horgalåten drog fram på oräkneliga musikfester gick ringdansen runt så att hippiehåren fladdrade och knätofsarna rök.
Tungt och tight, lätt och luftigt. Kebnekajse kända för sin elektrifierade spelmansmusik må vara ett kultband men de vägrar spela på nostalgi.
Kenny Håkansson Elgitarr, Sång
Göran Lagerberg Elbas
Mats Glenngård Violin, elviolin, gitarr
Thomas Netzler Elbas
Pelle Ekman Trummor
Hassan Bah Timbales, djembe, percussion

Jättedam spelar musik utifrån många influenser och beskrivs ibland som nyprogg och ibland som progressiv rock med popmelodier och psykedeliska inslag. Det är ett levande band i ständig förändring och ett liveframträdande är sällan det andra likt. För det mesta kommer musiken till dem genom många timmars jamsessioner. Det börjar vanligtvis i ett groove eller melodi, där jammen kanske stapplar fram på lite småfunkiga barnsben, för att sedan kliva in i en rocknroll-präglad psykedelisk pubertet och sedan förhoppningsvis mogna till något coolt.

Helst ska musiken framkalla en ström av känslor som drar för verklighetens gardiner och lyser upp ens inre skrymslen. Det är svårt att säkerställa någon självklar estetisk vision av musiken då den är ständigt flyende och svår att naila ned på kanvas, men förhoppningsvis lämnar den någon form av unik bild inbränd på lyssnarens hornhinna.”

Hubers tribute to Tristano (Unity Jazz)

Unity skriver;”Berlin-baserade trummisen David Huber gör en tribute till Lenny Tristano på 100års jubileet. Med sig har han sina vapendragare från Sverige och en gäst från Berlin.”

Toms Rudzinskis – Alto
Oliver Segell – Gitarr
Jon Henriksson – Bas
David Huber – Trummor

Anna Wennerberg Band (KoM musik&bar)

KoM skriver;”Ni som missade, får nu en chans att höra dessa garvade musiker i ett fint nyutsprunget band från Götet. Modern country blandas med pop och bluestoner!! ”

Arvingarna (Kungsbacka Torg)

Konserten börjar kl 20 men DJ och signering av Arvingarna startar redan kl 18.

—————————————————————————————————————–

Lördag 31 augusti

Ö-festen (Ringön, Järnmalmsgatan)

Banden Just As Blue (13.00), Saga Back (14.00), Magna Mater (15.00) och Tigerbukten (16.00) uppträder. 20.30 är det utomhusbio.

Strebers/Jönzzonligan (Liseberg Lilla Scenen)

Strebers kl 20.00

Liseberg skriver; ”Bandet som bildades i början på 1980-talet är en stor del av svensk punkhistoria. Deras musik formade en hel generation och de hann ge ut fyra album innan bandmedlemmen Johnny Rydh tragiskt omkom i en bilolycka. De återstående medlemmarna hedrade sin bandkamrat med albumet Till en vän och en avskedsturné tillsammans med Stefan ”Stipen” Carlsson – något som senare ledde fram till bildandet av bandet Dia Psalma.

Lagom till sitt 30-årsjubileum 2015 återuppstod Strebers på allvar och gjorde sig redo för att åka ut och propagera för ett varmare och bättre Sverige.”

Support: Jönzzonligan kl 19.00

Den nya punkgenerationen är här och det unga bandet har redan hunnit göra stort avtryck med spelningar bl.a. ihop med KSM3 och som speciellt inbjudna på Howlin’ Pelles födelsedagsfest.

Nu är Jönzzonligan aktuella med sin debutplatta ”Rösta På Idioter”, en sexspårs-EP som klockar in på lite över 9 minuter. Skivan är inspelad på Kapsylen, producerad av Chips K och mixad av Jugglo!

Jönzzonligan är
Jack Jönsson – sång, gitarr och trummor
Zacharias Adamsson – sång, gitarr och trummor
Vincent Elfström – bas och sång

Den Svenska Björnstammen + Support: Hemliga Klubben (Pustervik Stora Klubben)

Pustervik skriver; ”Turnén som går under namnet “Höstkanten” kommer att äga rum vid den exakta brytpunkten mellan sommar och höst.
Nytt för denna gång (förutom massa nya låtar) är att Mattias Göransson kommer vara tillbaka på scen. Det här blir den första, sista och enda chansen 2019 att se björnstammen spela på sitt rykande färska, och av p4 kritikerrosade album Iskanten.

Den svenska björnstammen slog igenom 2011 med låten “Vart jag mig i världen vänder” och albumet “Ett fel närmare rätt” (2012). Bandet fick ta emot priser som “bästa nykomling” och “årets låt” på P3 Guld, samt aftonbladets livepris rockbjörnen som “årets svenska grupp”. 2014 kom uppföljaren “I förhållande till” och 2015 kom bandets tredje album “Country” med singeln “Förlåta eller svika” som sålde platinum. Totalt har bandet över 100 miljoner streams på Spotify.”

Gösta Berlings Saga/Valter Nilsson & the Hurt Deelings/Khadavra (Musikens Hus)

Gösta Berlings Saga – på scen 00.00

Valter Nilsson– på scen 23.00

Khadavra – på scen 22.00

Arr. skriver; ”Gösta Berlings Saga är Sveriges ädlaste och mest obskyra fanbärare av instrumental progressiv rock i begreppets rätta bemärkelse – nyskapande, filmiskt och ödesmättat – stundom hoppfullt, stundom nattsvart. Med en enträgen vilja att utvecklas och utmana sig själva och lyssnarna har bandet i 15 år och på 5 album nosat på influenser som Goblins känsla för mörker och stämning.
Klaus Schulzes monotona synt-arpeggion, en liten dos av Univers Zeros allvar och en nypa från Magmas alla sidoprojekt för att sedan koka ihop allt till ett eget universum. Lägg till moderna influenser som Watain, Peder Mannerfelt och Tonbruket så blir resultatet ännu mer intressant.

Valter Nilsson and the Hurt Feelings:
Det åtta manna starka bandet bestående av några Göteborgs bästa musiker frontas av Valter Nilsso, em artists med två hela album och en riktig kanonhes megafon till röst. Deras seaste singel ”Friday Night Lights

Explosiv arbetarsoul som tar dig tillbaka till tidig Bruce Springsteen och en förbannad Van Morrison. Det åttamanna starka bandet bestående av några av Göteborgs bästa musiker frontas av Valter Nilsson, en artist med två hela album i ryggen och en riktig kanonhes megafon till röst. Deras senaste singel ”Fridiay Night Lights” har tagits upp av några av spotifys största spellistor och de kämpar även för Göteborgs räkning i riksfinalen av P4 Nästa.

Khadavra, ett band med ursprung i den värmländska skogen har sen några år tillbaka varit aktiva i Göteborg. De låter sentimentalitet och intuition vägleda sitt skapande. Ljud som resonerar med det inre för att koppla till det yttre kollektivet.

Stilen är en häxbrygd av psykedelia, progressiv rock, shoegaze och postrock. Den sista ingrediensen som sätter ordet på musikens effekt: vemod. Källan till stämningen är upplevelser både positiva och negativa, verkliga såsom övernaturliga.”

Sture Elldin Blues Band (KoM musik&bar)

KoM skriver; ”Munspelskungen spelar blues från Chicago och Louisiana, med ett stänk av rock’n’roll!! Ari Hautala på gitarr!!

Le Système (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Göteborgs kraftfullaste duo är älskade och hyllade av många, för att inte säga alla!.Deras grooviga, intrikata musik är storslagen.
Slut upp och njuta av Fabian Kallerdahl och Micke Edlund när de ställer till med Le systeme! ”

Jelly Belly´s (Porter Pelle) UTSÅLT

Medlemmar: Jens Sandberg – Sång, gitarr
Max Abbey – Gitarr, kör
Tony Kjellstrand – Trummor, kör
Ulf Widlund  – Bas, kör

——————————————————————————————————————–

Söndag 1 september

Nicole Atkins + Support Caleb Elliott (Holy Moly)

Nicole Atkins med Caleb Elliott längst till höger i april-18 Pustervik

Arr. skriver; ”Nicole Atkins har alltid varit en talang utöver det vanliga, född med en gyllene röst som ekar av klassiska storheter som Roy Orbison, Carole King, Candi Staton. Det är inte för inte som Atkins bjöds in att sjunga när Mavis Staples firade 80 år på legendariska Apollo Theatre i New York och Ryman Auditorium i Nashville.

Just Nashville har spelat en viktig roll för denna tidigare Jersey-girl, platsen dit Atkins flyttade för att starta om efter att ha varit född, uppväxt och betraktad som rojalitet i Asbury Park. Efter en tuff och turbulent tid med flera omställningar (flytt till ny stad, kamp för nykterhet, sjukdom inom familj) återvände Nicole Atkins härom året starkare än någonsin med sin främsta samling sånger hittills på strålande comebackplattan ”Goodnight Rhonda Lee”.

Albumet är en rykande vintage-soul-pop-historia inspirerat av artister som Bobbie Gentry, Dusty Springfield, Candi Staton och Janis Joplin. Rhonda Lee, huvudkaraktären från albumet är ett slags alkoholist-alter-ego som Atkins lämnar bakom sig genom albumets nästan smärtsamt personliga berättelser. En uppriktig och ärlig platta och i fokus ligger det allra mest unika med Atkins, hennes makalösa sångröst. .

Nicole Atkins har redan sedan debuten med ”Neptune City” från 2007 varit ett aktat namn på den amerikanska alternativa musikscenen och agerat öppnare för bland annat The Black Keys, Mavis Staples, JD McPhersen, Nick Cave, Old 97s, Primal Scream, Chris Isaak och har tidigare synts som support åt Dylan LeBlanc & The Pollies samt spelat i eget namn på Pustervik.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *